Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

"Η σκιά του Ειδώλου" του δικού μας Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο της Ημέρας. [ VIDEO ]

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ συμπληρώνοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του και δημιουργικής πορείας συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη του στο νεοελληνικό έργο και τους συγγραφείς του, παρουσιάζοντας το πρωτόπαιχτο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου « Η Σκιά του Ειδώλου» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους, αλλά παντελώς άγνωστου, Έλληνα ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, του Νικόλαου Δραγούμη.

Ένας νεαρός ηθοποιός ..........

προσπαθεί να βρει το κουράγιο να εμφανιστεί στη σκηνή, στην πρώτη πρεμιέρα της ζωής του, όπου υποδύεται τη ζωή του Νικόλαου Δραγούμη. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς η διελκυστίνδα μεταξύ επιβεβαίωσης και ανασφάλειας υποδαυλίζουν έντονα συναισθήματα και θέτουν ερωτήματα μέσα από μια βαθειά εσώτερη διαδικασία.

Ο πρωτότοκος Νικόλαος Δραγούμης, υπήρξε η πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη μορφή της οικογένειας του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, με τα έντεκα παιδιά, μεταξύ των οποίων ξεχώριζαν, ο Ίωνας, η Ναταλία, ο Φίλιππος και άλλα, όμως ο Νικόλαος ήταν εκείνος που παρέμεινε στην αφάνεια. Η καλλιτεχνική του έφεση, σε συνδυασμό με την άσκηση πίεσης από την πλευρά του πατέρα του να σπουδάσει την Νομική επιστήμη που δεν επιθυμούσε, επιβάρυναν την ήδη ταραγμένη ψυχή του και επίσπευσαν τον εγκλεισμό του στα διάφορα ψυχιατρεία. Το αυστηρό οικογενειακό κατεστημένο των Δραγούμηδων, τον ήθελε να ακολουθεί καριέρα διπλωμάτη, αλλά εκείνος, τύπος μποέμ, ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος, είχε πάθος με τη ζωγραφική. Πέθανε στο Δρομοκαΐτειο με την παράνοια να συνοδεύει το θεϊκό του ταλέντο κι αφού προηγουμένως βίωσε τον εγκλεισμό του σε αρκετά ευρωπαϊκά ψυχιατρεία. Υπήρξε εκπρόσωπος στην Ελλάδα της τεχνοτροπίας των κηλιδιστών (πουαντιλισμός).

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαρίκα Θωμαδάκη
Σκηνογραφική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φωτεινή Παπαδάκη

Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπαδημητρίου

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 9:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 € ( φοιτητικό 5 € )
Έναρξη παραστάσεων: Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2012
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)
Τηλ. 210 6929090, 210 6995777, fax: 210 6923470,





Νέες μειωμένες τιμές για 1.200 φάρμακα

Από την επόμενη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου θα ισχύσουν νέες μειωμένες τιμές σε 1.200 φάρμακα, σύμφωνα με το διορθωτικό Δελτίο τιμών που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.
Το υπουργείο Υγείας......

διευκρινίζεται ότι στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο ΦΠΑ 6,5%.

Επίσης, στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, θα τεθεί σε ισχύ νέα ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για τον τρόπο αποζημίωσης των φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με αυτή, το 50% της διαφοράς που τυχόν θα προκύπτει ανάμεσα στην τιμή του πρωτότυπου φαρμάκου και του γενόσημου/ αντίγραφου –σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει μόνο τα φθηνότερα γενόσημα- θα το πληρώνει ο ασφαλισμένος, εφόσον φυσικά επιλέγει το πρωτότυπο.

iefimerida

Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για 2011-2012 θα στείλει το Υπουργείο Οικονομικών

Βαρύ θα είναι το τίμημα το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν από το Φεβρουάριο περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αποστείλει σε ένα ενιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011 και 2012, με στόχο την είσπραξη 1 δισ. ευρώ.

Η σημαντική .......

διαφορά σε σχέση με τον ΦΑΠ του 2010 είναι ότι για τον ΦΑΠ του 2011 και 2012, οι πολίτες θα κληθούν να τον καταβάλλουν μαζί, αλλά σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Πιο αναλυτικά, το ενιαίο ειδοποιητήριο θα περιλαμβάνει:

• Τον ΦΑΠ για το 2011. Αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους που κατείχαν την 1η-1-2011 κτίσματα εντός σχεδίων πόλεων και οικόπεδα, με συνολική αντικειμενική αξία άνω των 200.000 ευρώ.

Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,02% έως και 2% επί της συνολικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, ύστερα από την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού των 200.000 ευρώ.

• Τον ΦΑΠ 2012, για τον οποίο ισχύει ακριβώς το ίδιο πλαίσιο με τον ΦΑΠ της περασμένης χρονιάς, με τη μόνη διαφορά ότι αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους που κατείχαν την 1η-1-2012 κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την επόμενη χρονιά, ο ΦΑΠ και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα), θα αντικατασταθούν από το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα αφορά όχι μόνο κτίσματα αλλά και εντός σχεδίων πόλεων αγροτεμάχια και εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων.

Eklogika.gr

Πιο κοντά οι διασταυρώσεις μέσω καρτών

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία για την εφαρμογή του μέτρου χρήσης πλαστικού χρήματος για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Δαπάνες και υπηρεσίες στο βρίσκονται μικροσκόπιο των διασταυρώσεων.
Οι πληροφορίες........

αναφέρουν ότι η προετοιμασία για την εφαρμογή του μέτρου της χρήσης της πιστωτικής κάρτας για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί σε αυτή τη φάση, είναι αυτό της ηλεκτρονικής διασύνδεσης όλων των εφοριών οι οποίες έχουν συγχωνευθεί, το τελευταίο τρίμηνο.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα περισσότερα από τα αρχεία τους, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στον αέρα, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει την λειτουργία τους στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Στο ΥΠΟΙΚ πάντως αισιοδοξούν ότι αργά ή γρήγορα κι αυτό το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Και ότι το μέτρο της εφαρμογής των διασταυρώσεων από το ποσό των 500 ευρώ και πάνω είναι πλέον πολύ κοντά σε εφαρμογή.

Ως γνωστόν, μέχρι πρόσφατα, το ποσό που είχε ορισθεί, ήταν στα 1.500 ευρώ αλλά η εφαρμογή του μέτρου έπασχε από κάθε άποψη. Αυτή τη φορά, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του μέτρου το ταχύτερο δυνατό και σε όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη έκταση.

Market Beast

Τελεσίγραφο στους… αγνοούμενους του ΟΑΕΕ

Δύο μόλις ημέρες μένουν σε εκείνους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που δεν φρόντισαν εμπρόθεσμα να απογραφούν, αν δεν θέλουν να περάσουν στη λίστα των… «μαϊμού – συνταξιούχων» και να διαπιστώσουν στο τέλος του μήνα, ότι αδίκως περιμένουν να εισπράξουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση του .....

Ταμείου, εισηγήθηκε στον υπουργό Εργασίας να δοθεί αυτή η ολιγοήμερη παράταση (από τις 31 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου), αφού όπως τονίσθηκε στη Voria.gr, ο πολύ μεγάλος αριθμός εκείνων που δεν πήγαν να απογραφούν, δείχνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται μάλλον για αμέλεια και ασυνέπεια και όχι για δόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 342.000 των συνταξιούχων ελευθέρων επαγγελματιών , περίπου οι 45.000 δεν φρόντισαν να απογραφούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, παρότι είχαν μεγάλο διάστημα στη διάθεσή τους, από τις 12 του περασμένου Νοεμβρίου οπότε και άρχισε η διαδικασία της απογραφής.

Εάν όμως έστω κανείς υποθέσει ότι αυτές οι 42.000 των αναπόγραφων, λαμβάνουν σύνταξη χωρίς να τη δικαιούνται, τότε αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλες θα ήταν οι απώλειες για τον Ασφαλιστικό Οργανισμό, αφ’ ης στιγμής το μηνιαίο κόστος καταβολής των συντάξεων ανέρχεται περίπου στα 255 εκατ. ευρώ.

Το βέβαιο πάντως είναι, ότι όσοι δεν απογραφούν και μέχρι την Παρασκευή 2/1, δεν θα πάρουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου αφού θα ανασταλεί η καταβολή της, ενώ η επόμενη κίνηση θα είναι να ακολουθήσουν έλεγχοι για να αναζητηθούν οι συντάξεις που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως.

Υπενθυμίζεται ότι για την απογραφή απαραίτητη είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου στην Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν οι διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες. Στη σύσκεψη θα προεδρεύει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η καταβολή του επιδόματος αυτού έχει καθυστερήσει, αφού εδώ και μήνες οι ασφαλισμένοι των παραπάνω Ταμείων καταβάλλουν 10 ευρώ το μήνα επιπλέον, στις εισφορές τους, προκειμένου να στηριχθούν οι άνεργοι συνάδελφοί τους.

Market Beast

Τέλος στις παρατάσεις για τα … τέλη

Ο αριθμός των ΙΧ αυτοκινήτων που βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας αυξήθηκε φέτος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι

Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί και δεύτερη παράταση στην ημερομηνία καταβολής των τελών κυκλοφορίας.
Αυτό ξεκαθαρίζει ..........

αρμόδια πηγή από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία, ωστόσο, παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή, το δημόσιο ταμείο υπολείπεται περί τα 200 εκατ ευρώ από τα προβλεπόμενα από τη συγκεκριμένη πηγή. Κι αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικότερος λόγος που στο ΥΠΟΙΚ πήραν την απόφαση να δώσουν τη εν εξελίξει παράταση, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη.

Ως γνωστόν, η προθεσμία καταβολής παρατάθηκε έως και τις 08/01/2013 ενώ τότε λήγει και η προθεσμία για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία (παράδοση πινακίδων). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των ΙΧ που βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας αυξήθηκε φέτος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, μια χρονιά που ήταν ούτως ή άλλως υπερβολική από πλευράς παραδόσεων. Και το κρίσιμο ερώτημα που γεννάται είναι: πού θα φτάσει αυτό το φαινόμενο, που έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή τάσης, η οποία είναι, μάλιστα, πάρα πολύ δύσκολα αναστρέψιμη;

Άμα το λέει η… «καρδιά» σου!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τρίτη ημέρα του 2013 και αποφεύγοντας την οδυνηρή καθημερινή μας πραγματικότητα σκέφτηκα να ξεφύγω από το γνωστό ρεπερτόριο της παρουσίας μου στα blogs καλώντας, με μπόλικο καλοπροαίρετο χιούμορ, την προσοχή σας στον παγκοσμίως γνωστό δημιουργό και ιδιοκτήτη του περιοδικού PLAYBOY k Hugh Heffner!..

Ο 86χρονος playboy παντρεύτηκε.......

(είναι ο 3ος του γάμος) παραμονή της πρωτοχρονιάς του Νέου Έτους 2013 την 26χρονη ψυχολόγο (είχε κοσμήσει και το εξώφυλλο του περιοδικού τον Δεκέμβριο του 2009) κ Crystal Harris.
Τον περασμένο Ιούνιο η Crystal είχε «στήσει» τον playboy k Heffner και τους 300 επίλεκτους καλεσμένους όταν απέφυγε να εμφανιστεί για τον γάμο τους αφήνοντας στα κρύα του λουτρού γαμπρό και καλεσμένους.

Στους μήνες που μεσολάβησαν προφανώς η νυν κ Heffner το σκέφτηκε ξανά και αποδέχτηκε την πρόταση γάμου κάνοντας το παγκοσμίως γνωστό playboy…πανευτυχή.
Ο κ Heffner είχε δύο προηγούμενους γάμους, δυο διαζύγια και δύο παιδιά από κάθε γάμο.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο του REY+UTERS που φιλοξενεί η ιστοσελίδα του CNBC - http://www.cnbc.com/id/100347828

Υποθέτω, πάντοτε με καλοπροαίρετη δόση χιούμορ, ότι οι απανταχού της γης αναγνώστες και «θαυμαστές» του κ Heffner εύχονται ολόψυχα στο νιόπαντρο ζευγάρι με διαφορά ηλικίας τα 60 χρόνια «βίον ανθόσπαρτον!...»

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Γιάννη Σάκκουλα

Μια νέα χρονιά ξεκίνησε να κάνει τον κύκλο της, μέχρι να θρει η επομένη και πάει λέγοντας… Σε μας εδώ στη Ελλάδα, τι περιμένουμε ν αλλάξει και πως; Προσμένουμε να αλλάξει η κατάσταση που μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού, που μας έχει στριμώξει στην βάλτο της ανέχειας, της μιζέριας ,της απειλής για το ίδιο μας το σπίτι.

Δεν είμαστε η......

μόνη χώρα της Ευρώπης που βιώνουμε την κατάσταση αυτή, όλες οι χώρες του νότου, είμαστε λίγο πολύ στην ίδια μοίρα.
Υπάρχει όμως μια διαφορά σε μας, η νοοτροπία, να ζούμε χωρίς κανόνες χωρίς πειθαρχεία στους νόμους, να ανεχόμαστε να μας κλέβουν οι επαγγελματίες και να κλέβουμε και μείς το κράτος μη ζητώντας απόδειξη για την εργασία παροχής υπηρεσιών, η φοροκλοπή με δυο συνενόχους που έχει ένα αποτέλεσμα, το έλλειμμα στο κράτος. Το δημόσιο σχολείο δουλεύει ακριβώς σα να μην υπάρχει για το μαθητή του Λυκείου που προετοιμάζεται για τις εξετάσεις άλλα και για το μαθητή του Γυμνασίου που αναζητεί την βελτίωση της βαθμολογίας του και της γνώσης του, μέσα από το φροντιστήριο.

Η ποιότητα ζωής μέσα στις πόλεις, οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, τα ελλιπή και κακοφτιαγμένα δημόσια έργα, όλα είναι απόρροια της έλλειψης διάθεσης της διοίκησης να ελέγξει και να μη δεχτεί να αποπληρώσει τα κακοφτιαγμένα έργα και να απαιτήσει την ποιοτική ολοκλήρωση τους. Ακούμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι 50.000 συνταξιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν και αναφωνούμε πώωωω…, τις παράνομε ς υπερωρίες στα δημαρχεία, την πληρωμή των οποίων υπέγραφαν ο προϊστάμενος και εν τέλει ο Δήμαρχος, δεν ήξεραν τι υπέγραφαν;

Ο Έφορος της επαρχιακής πολης δεν ήξερε ότι τα εκατομμύρια που εισέπρατταν ήταν παράνομης διαδικασίας, είχε βέβαια 100 μέτρα απόσταση η Αγροτική Τράπεζα, που να ξέρει η ΔΟΥ, πόσα εισέπραττε ο καθένας. Δεν μπορούσε να πάει και ένα αντίγραφο των βεβαιωμένων εισπραχθέντων στην εφορία που να το καταχωρεί ένας υπάλληλος στο φάκελο του εν λόγο φορολογούμενου πολίτη και την ώρα του έλεγχου της φορολογικής δήλωσης να βγαίνουν όλα στο φως και να διώκονται οι παραβάτες.

Το έλλειμμα αγαπητοί συμπολίτες δεν είναι του λαού, είναι της διοίκησης, αυτών που αποφασίζουν για την λειτουργία του κράτους, την εφαρμογή των νόμων.
Αυτών που νομοθετούν για τη παιδεία, αυτών που νομοθετούν για το φορολογικό, την υγεία και σε κάθε είδους λειτουργία του κράτους.
Αναφέρω ένα παράδειγμα για να αναδειχτεί η η ευστάθεια των όσων υποστηρίζω.
Εμείς οι Έλληνες βρεθήκαμε εργάτες στη Γερμάνια, την Αμερική, άλλα και επισκέπτες σε χώρες της Ευρώπης, ε όπου και να πηγαίνουμε σεβόμαστε τους νόμους του κράτους και ζούμε ως πολίτες της χώρας αυτής.
Στη χώρα μας όμως τι κάνουμε..
Τι κάνει ο Γερμανός που έμεινε μόνιμα στην Ελλάδα,… έγινε ίδιος με μας.
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά, εύχομαι το νέο έτος να είναι δημιουργικό για τον καθέναν χωριστά και να επιφέρει τις αλλαγές που χρειαζόμαστε.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής μαθηματικών
Μέλος ΝΕ Δημαρ Ν.Μεσσηνίας

Επίσκεψη Αλευρά στην Τριφυλία

Εθυμοτυπική Επίσκεψη σε φορείς και υπηρεσίες της Τριφυλίας είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε .....

και συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο όπου αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά.
Αμέσως μετά συνοδευόμενος από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας Γιώργο Μπακούρο συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πάνο Μπόζο και με στελέχη της διοίκησης όπως με τον Διευθυντή Θεόδωρο Ντέντε, την Διευθύντρια νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Γεωργία Πομόνη όπου είχαν και ολιγόωρη συζήτηση για θέματα του νοσοκομείου.
Αμέσως μετά ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε τους ασθενής και τους γιατρούς όπου αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά.

Ακολούθως ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ανταλλαξε ευχές με τους τρόφιμους του ιδρύματος.
Μετά ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε τα θερμοκήπια της Γεωργικής Ανάπτυξης στα Φιλιατρά

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Τετάρτη 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή και κοπή πίτας στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ELITE.

Με τη παρουσία τους ..........

λάμπρυναν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλλιπος Χαρμαγιάς,ο Αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του κοινωνικού φορέα Μαρία Οικονομάκου και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αδαμόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απολογισμός της δράσης του συλλόγου για το έτος 2012 από το πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Κορομηλά.

Ευχαριστούμε τους φορείς του νομού που παραβρέθηκαν ,το πλήθος επιχειρηματιών που πρόσφεραν πολλά δώρα στα μέλη του συλλόγου που παρέστισαν στην εκδήλωση καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας για τη συμμετοχή του .

Η Γενική Γραμματέας
Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Ιωάννης Μερκούρης Αντιδήμαρχος Τριφυλίας




Οι Ευχές που μας στέλνετε. Ιωάννης Μποζίκας


Ιωάννης Μποζίκας
Δημοσιογράφος-Εκπρόσωπος αθλητικών σωματείων
Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου


Η Μεσσηνία και η Τριφυλία να διεκδικήσουν το όραμα των επόμενων γενεών

ΤΟ ανέσπερο Φως και η Ελπίδα της νέας χρονιάς που ανέτειλε δημιουργεί νέες προσδοκίες αλλά και σκληρό αγώνα καθώς όλοι, πολιτικοί και Λαός, συμφωνούν ότι θα είναι εξίσου δύσκολο από κάθε πλευρά.

Από οικονομικής με .......

τα Μνημόνια, από κοινωνικής από την επίτευξη συνοχής των πολιτών, πολιτικής από τις άκαρπες υποσχέσεις των αρχόντων του τόπου μας, αλλά κυρίως γιατί ουδείς μπορεί να προδικάσει τα γεγονότα του 2013. Θα είναι άραγε εξίσου επώδυνα ή θα θέσουν βάση για ανάπτυξη;

EΧΩ αναφέρει αρκετές φορές ότι η Μεσσηνία πρέπει ακολουθώντας σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό να ανακτήσει την θεμελίωση των δικαιωμάτων της σε κάθε επίπεδο, ιδίως μετά τους νέους οδικούς άξονες. Η Τριφυλία από την άλλη πλευρά συνεχίζει να παραμένει αδικημένη παρότι αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς Δύσης και Νότου στο τομέα των αυτοκινητόδρομων και των μεταφορών. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι ο πρωτογενής τομέας δεν έχει διεξόδους μεταφοράς των προιόντων που παράγονται ώστε να κατακτήσουν τις αγορές της Μεσογείου και της Ευρώπης όπως είχε στην αρχαία εποχή.

Η ισοβαρής ανάπτυξη του Νομού μας επιβάλλεται από τις νέες συνθήκες των οικονομικών δεδομένων αλλά κυρίως από την κοινωνία που προηγείται. Της κοινωνίας που βιώνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και μαρασμό. Η επανεκκίνηση της Οικονομίας για να επιτευχθεί δεν απαιτεί μόνο στρατηγικό σχεδιασμό. Απαιτεί πόρους που δεν υπάρχουν, ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει κίνητρα φυγής από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως από την έλλειψη συντονισμού. Η συνεργασία αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβάλλεται εκ των πραγμάτων διότι αποτελεί μονόδρομο. Αυτό μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ που βιώνουμε στη καθημερινή επαφή με τους πολίτες είναι ότι αγωνιούν για τις επόμενες γενιές. Αν ξεπεράσουμε τον σκόπελο της χρονιάς με την αρρυθμία στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα- βλέπε δηλώσεις Ομπάμα για το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ και την ομιλία Μέρκελ που ήταν αρκετά σκληρή- μπορούμε να ελπίζουμε. Διότι όπως είχα αναφέρει στον κ. Πρωθυπουργό πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Κυπαρισσία με την άφιξή του προέχει το ρητό ότι "Οι Πολιτικοί κοιτούν τις επόμενες γενιές, οι Ηγέτες τις επόμενες γενιές".

Σε αυτές τις γενιές έχουμε χρέος να ξοφλήσουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος. Και να κάνουμε νέα Αρχή. Η Ελλάδα και η Μεσσηνία το αξίζουν. Καιρός είναι να το κάνουμε πράξη...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Έκοψαν την πίτα τους στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

UPDATE 11:20
Προστέθηκαν Φωτογραφίες

Σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που έπαιξε η Φιλαρμονική του συλλόγου και χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Βορρέειου.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν .........

τέτοια που η αίθουσα του Συλλόγου φάνηκε πάρα πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τον πάρα πολύ κόσμο που παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Στάμος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας και πλήθος κόσμου.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων κ. Βιβή Παντελάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων κάθε χρόνο συνηθίζει κάθε πρωτοχρονιά να κόβει την πίτα και καλούν όλο τον κόσμο να καμαρώσει τα παιδιά του.
Αναφέρθηκε στην νέα χρονιά που μπήκαμε και είπε ότι παρά την δύσκολη χρονιά που αναμένεται να είναι το 2013 η παρουσία του κόσμου σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τον τόπο να χάσει σημαντικά κομμάτια της ιστορικής τους παρουσίας.
Ο Σύλλογος υπάρχει χωρίς καμία διακοπή από το 1926 μέχρι σήμερα είπε η κ. Παντελάκη και ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο που ήταν όρθιος και δεν υπήρχαν θέσεις να καθίσουν.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας στον σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι ο Σύλλογος φιλοπροόδων δίνει την χαρά της δημιουργίας την χαρά της Φιλοπρόοδης δραστηριότητας, και της ανιδιοτελούς συνεισφοράς.
Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων αποτελεί την ναυαρχίδα του πολιτισμού στον Δήμο γιατί παλεύει μόνος του παλεύει επί 87 χρόνια χωρίς στήριξη με τα παιδιά του Συλλόγου που δίνουν υπόσταση στην λειτουργία του Συλλόγου.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου παρουσία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ακολούθως το πρόγραμμα συνέχισε η μπάντα της Φιλαρμονικής όπου έπαιξαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως ο Μικρός Τυμπανιστής, Τρίγωνα κάλαντα, Άγια Νύχτα, Ω Έλατο, We wish you a Merry Christmas, Πάει ο παλιός ο χρόνος κλπ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Φωτεινέα.

Την συνέχεια στην εκδήλωση έδωσαν τα χορευτικά τμήματα του Βορρέειου όπου παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ενώ τα μεγαλύτερα χόρεψαν Χασάπικο, Ζεϊμπέκικο Χασαποσέρβικο ενώ το μεγάλο τμήμα χόρεψε κρητικούς χορούς όπως Ξενομπασιάρη, Μαλεβιζιώτη Ανωγειανό Πεντοζάλι Σούστα κλπ.

Όλα τα τμήματα του συλλόγου (Φιλαρμονική και χορευτικό) καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο δείχνοντας έμπρακτά ότι ο κόσμος επιβραβεύει τις προσπάθειες τις προσπάθειες τους.

Δείτε το Video της εκδήλωσης όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.


Δείτε και Φωτογραφίες από την χθεσινή Κοπή της πίτας


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Η κρίση νίκησε το δρόμο, κάτω η τουριστική κίνηση

Παρά τις προσδοκίες, η αγορά της Καλαμάτας κατά ......

τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι τον προβληματισμό στους επαγγελματίες.

Όσον αφορά στον τουρισμό, επίσης είναι σαφή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, καθώς από το κόψιμο μισθών και συντάξεων, τις υψηλές τιμές των καυσίμων, αλλά και το κόστος των διοδίων, μολονότι φέτος, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία και του Παραδείσια – Τσακώνα, έχει καταστεί ευχερέστερη η πρόσβαση στη Μεσσηνία, τα μηνύματα δεν ήταν αισιόδοξα για την Καλαμάτα.

Μειωμένη κατά 50%, συγκριτικά με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, ήταν και η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα της Τριφυλίας και της Πυλίας.


Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ" η λίστα Λαγκάρντ για τους επίορκους πολιτικούς (και οχι μόνο).
Η αστραπιαία κίνηση παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απο την κυβερνητική πλειοψηφία αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιπροτείνει παραπομπή και του Ε. Βενιζέλου για ευνόητους λόγους. Όπως και να εξελιχθεί η υπόθεση διαμορφώνεται νέο σκηνικό αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει τη δημιουργία πόλωσης για μικροκομματική επένδυση ψηφοθηρίας στους δυσαρεστημένους.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στη Μεσσηνία προκαλεί η απόφαση Χατζηδάκη με την οποία καταργείται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ).
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ σκηνικό αλλαγής του χρόνου στην Καλαμάτα, έκανε το γύρο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας με τη ζωντανή μετάδοσή της απο το Best.
ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα και αστυνομικοί.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς έργα δεν γίνεται και στον προλιμένα μπορεί να γίνει Μαρίνα (Μια πρόταση απο τον Θανάση Κουκοβίστα)
ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ θα φέρουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση η βάση του δέκα και οι συγχωνεύσεις.
ΑΝΟΔΙΚΑ ξεκίνησαν το '13 οι τιμές ελαιολάδου στην Ισπανία, ελπίδες για θετικές εξελίξεις και στην ελληνική αγορά.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!