Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΟΡΙΑ ΔΗΜΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Αυτοψία για χώρο μπαλοποιητή

Αυτοψία στην περιοχή που βρίσκονται τα όρια των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου που θα υποδεχθεί τον μπαλοποιητή για την ενότητα συγκέντρωσης σκουπιδιών της Τριφυλίας, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι επιτροπές από τους δύο δήμους.

Oπως είναι γνωστό, μετά και την τελευταία απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων, λόγω αντιδράσεων που υπήρχαν από το Μουζάκι για εξεύρεση νέου χώρου σε μακρύτερη απόσταση από το χωριό από αυτόν που αρχικά είχε προταθεί, ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό ενός άλλου χώρου αποδεκτού από όλους.
Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ο χώρος αυτός εξακολουθεί να αναζητείται στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, γι‘ αυτό και στα υπόψη των δύο δήμων είναι 3-4 τοποθεσίες που εκτιμάται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπει ο μπαλοποιητής.

Eτσι πέρα η αυτοψία αναμένεται να επαναληφθεί και πάλι σήμερα ώστε να επισκεφθούν όλες τις πιθανές περιοχές. Να σημειώσουμε ότι στην αυτοψία χθες μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Αλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλιάς αντίστοιχα, όπως και οι εκπρόσωποι των δήμων στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, Χαράλαμπος Παγάνης και Μιχάλης Αποστολόπουλος.

Πηγή: Ελευθερία

Αποθήκευση στην πρίζα

Εξαιρετική ιδέα με πολλές -και χρήσιμες- εφαρμογές.
Το PogoPlug συνδέεται στην πρίζα και περιλαμβάνει δύο υποδοχές. Η πρώτη είναι η υποδοχή Ethernet και όπως μπορείτε να καταλάβετε, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο RJ45 για να το συνδέσετε με το ADSL router σας. Η άλλη υποδοχή είναι USB. Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμη προς τα πού κατευθύνεται η συζήτηση, επιτρέψτε μας να σας διαφωτίσουμε.

Μπορείτε να συνδέσετε ένα οποιοδήποτε USB drive και να έχετε πρόσβαση σε αυτό από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να είστε σε έναν υπολογιστή με Internet. Καλό, ε;

Έτσι, μπορείτε να μετατρέψετε ένα δίσκο σε απομακρυσμένο file server, μεταξύ άλλων.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ολοκληρώσετε το registration του δίσκου μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.
Απλό και εύχρηστο.

Το βίντεο με το κόψιμο της εκπομπής της Τατιάνας

Από την χθεσινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και το απαράδεκτο κόψιμο της εκπομπής την ώρα που μιλούσε η αδελφή του Διαμαντή Μαντζούνη.
Απ ότι ακούγεται μετά το κόψιμο στον αέρα, η επανέναρξη της εκπομπής ήταν οι τίτλοι τέλους.
Ωραία ενημέρωση παρουσιάζει το κανάλι του Κου Κυριακού.

Κατα τ' άλλα σύνθημα του ΑΝΤ1 είναι:
"Πολιτική μας ο πολίτης...."

Μάλλον "πολιτική μας είναι να μην μας θίγετε" έπρεπε να είναι.


Δείτε το Video που βρήκαμε στο vendeta.

OTE: Νέες μειωμένες τιμές για τα προγράμματα ΟΤΕ Mobile

Νέες μειωμένες τιμές για τα προγράμματα ΟΤΕ mobile, που προσφέρουν κάθε μήνα από μισή ώρα έως και 8 ώρες χρόνο ομιλίας από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς κινητά, ανακοινώνει ο ΟΤΕ. Οι μειώσεις που ισχύουν από την αρχή του νέου έτους φθάνουν έως και 16%.

Με τα προγράμματα OTE mobile, η επικοινωνία από το σταθερό τηλέφωνο προς οποιοδήποτε κινητό γίνεται ακόμα πιο οικονομική, επιλέγοντας το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές και τα διαθέσιμα προγράμματα ΟΤΕ Mobile περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

(Κλίκ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος)



Οι παραπάνω μειώσεις ισχύουν αυτόματα και για τους υφιστάμενους πελάτες.

Τα ΟΤΕ mobile συνδυάζονται με όλα τα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, όπως τα αναβαθμισμένα δημοφιλή προγράμματα ΟΤΕ talk και conn-x talk, που προσφέρουν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας (δηλ. και προς το δίκτυο του ΟΤΕ αλλά και προς τα δίκτυα όλων των άλλων παρόχων).
Έτσι, ο ΟΤΕ προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συνδυάσουν τα προγράμματα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους -ανάλογα με το είδος των κλήσεων που πραγματοποιούν και το χρόνο ομιλίας που επιθυμούν- μειώνοντας περαιτέρω το λογαριασμό τους.


Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν και να εγγραφούν σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω προγράμματα με ένα τηλεφώνημα στο 134, με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), στα Συνεργαζόμενα Δίκτυα Πωλήσεων (ΠΛΑΙΣΙΟ, MULTIRAMA, Info-Quest: καταστήματα U) ή online μέσω του www.oteshop.gr.

Πηγή: ΟΤΕ

ΟΤΕ: Ανακοίνωση σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας καταστημάτων

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2009

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το Δίκτυο Καταστημάτων του, και σε συνέχεια προηγούμενης Ανακοίνωσης από τις 17/10/2008, ο ΟΤΕ υπενθυμίζει τα παρακάτω:

* Λόγω της ελάχιστης ή μηδενικής εμπορικής δραστηριότητάς τους, κρίνεται σκόπιμη η διακοπή της λειτουργίας κάποιων καταστημάτων. Τα καταστήματα αυτά, περίπου 120 συνολικά, συνεισφέρουν περίπου το 3% των πωλήσεων των καταναλωτικών προϊόντων του ΟΤΕ.

* Οι πωλήσεις από τα παραπάνω καταστήματα θα αναδρομολογηθούν στα πλησιέστερα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ και στο 134, το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης.

* Όσον αφορά στους περίπου 250 εργαζομένους στα εν λόγω καταστήματα, ο ΟΤΕ διαβεβαιώνει εκ νέου ότι αφενός οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες, αφετέρου έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την αξιοποίησή τους σε άλλες οργανικές θέσεις εργασίας.

* Λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάποιων περιοχών (π.χ. νησιά, απομακρυσμένες περιοχές, κλπ) δημιουργούνται πανελλαδικά 38 «Σημεία Εξυπηρέτησης». Τα Σημεία αυτά παρουσίας του ΟΤΕ θα καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών για εξοφλήσεις λογαριασμών καθώς και παροχή υποστήριξης σε θέματα που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες ΟΤΕ.

* Η διαδικασία εξορθολογισμού του Δικτύου Καταστημάτων του ΟΤΕ έχει ξεκινήσει από το 2006 και εντάσσεται στη στρατηγική του ΟΤΕ για τη βελτιστοποίηση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δικτύου του.

Πηγή: ΟΤΕ

Σχόλιο
Με τι ποσό είπαμε αμείβονται τα μεγάλα λαμόγια του ΟΤΕ??? Δείτε εδώ τα ποσά
.

Στη φάση της ανοιχτής δοκιμής περνούν τα Windows 7

Η δοκιμαστική έκδοση της νέας γενιάς των Windows θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό από τις 9 Ιανουαρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft από τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας.
Τα Windows 7 μεταξύ άλλων υποστηρίζουν τις νεώτερες οθόνες αφής (multi touch) που υπόσχονται να αντικαταστήσουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.


«Την Παρασκευή θα διαθέσουμε την beta σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δοκιμάσουν τα Windows 7 στο σπίτι. Σας ενθαρρύνω να την κατεβάσετε όλοι» είπε ο Στιβ Μπάλμερ την παραμονή των εγκαινίων του Consumer Electronics Show.

Το ντεμπούτο της τελικής έκδοσης αναμένεται σε περίπου ένα χρόνο.

H Microsoft φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα παράπονα των χρηστών για τις υψηλές απαιτήσεις συστήματος των Windows Vista.
Ο διάδοχός τους
μειώνει το χρόνο εκκίνησης, απαιτεί λιγότερη μνήμη και παρατείνει τη λειτουργία της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές.


«Πιστεύω ότι τα Windows θα παραμείνουν στο κέντρο του τεχνολογικού ηλιακού συστήματος του κοινού» είπε ο Μπάλμερ. «Βάζουμε όλα τα κατάλληλα συστατικά: Απλότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα» υποσχέθηκε.

Τα Windows 7 βασίζονται στον πηγαίο κώδικα των Vista αλλά υιοθετούν και μια σειρά νέων τεχνολογιών:
Η νέα λειτουργία «Play-to» (αναπαραγωγή σε) επιτρέπει τη χρήση μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο σε όλο το οικιακό δίκτυο.
H λειτουργία Home Group επιτρέπει τη σύνδεση υπολογιστών προκειμένου να μοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες, μουσική και βίντεο, ανεξάρτητα από το χώρο αποθήκευσής τους.
Aκόμα, ο Media Player υποστηρίζει περισσότερα είδη αρχείων πολυμέσων και συγχρονίζει περισσότερες συσκευές.


Η Microsoft υπόσχεται επίσης ευκολότερη εγκατάσταση νέων περιφερειακών αλλά και λιγότερα προειδοποιητικά μηνύματα.

Ακόμα, τα Windows 7 υποστηρίζουν οθόνες αφής τις οποίες μπορούν να αγγίζουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα.
Η νέα δυνατότητα καταργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για ορισμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η επιλογή και μετακίνηση αρχείων.


Ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάλμερ αναλαμβάνει την παρουσίαση της Microsoft στη CES, μια αποστολή που μέχρι πέρυσι αναλάμβανε ο Μπιλ Γκέιτς. Πέρυσι το καλοκαίρι αποσύρθηκε από τα καθημερινά του καθήκοντα στην εταιρεία για να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Η προτροπή του Μπάλμερ προς τους χρήστες να δοκιμάσουν τη beta των νέων Windows εντάσσεται στην προσπάθεια της Microsoft να αντικαταστήσει το ταχύτερο δυνατό τα «απαιτητικά» Vista, τα οποία πολλοί χαρακτηρίζουν εμπορική αποτυχία.

«Τα Vista ήταν σε κάθε περίπτωση αποτυχία» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Ρίτσαρντ Χόλουεϊ, πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Tech Market View. «Τα Vista ουσιαστικά θα 'σκότωναν' οποιοδήποτε μηχάνημα δεν ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάνοντάς το να τρέχει πολύ αργά» εξήγησε.

H Microsoft προγραμματίζει το λανσάρισμα των Windows 7 εντός της αγοραστικής περιόδου των φετινών Χριστουγέννων, ωστόσο την Τετάρτη ο Μπάλμερ παραδέχτηκε στο CNet ότι το ντεμπούτο θα μπορούσε τελικά να αναβληθεί για τις αρχές του 2010.

Πηγή: in.gr

Σχόλιο Φιλιατρά News

Από σήμερα 9/1/2009 μπορείτε να κατεβάσετε τα windows 7 (Beta Version) πατώντας εδώ!

Video με τα windows 7 θα βρείτε πατώντας εδώ!

Εσπευσμένα στο χειρουργείο ο 21χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα Εξάρχεια

Στο χειρουργείο εισήχθη εσπευσμένα αργά το βράδυ της Πέμπτης ο 21χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση αγνώστων εναντίον ανδρών των ΜΑΤ τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου, στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.

Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα και συγκεκριμένα στο έντερο, όπου φέρει τραύμα από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Ο αστυνομικός βγήκε από το χειρουργείο περί τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.
Παρόλα αυτά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και τα επόμενα 24ωρα κρίνονται καθοριστικά.

«Επρόκειτο για μικρή αιμορραγία, ωστόσο το πρωί θα έχουμε καθαρή εικόνα για τη πορεία της υγείας του» δήλωσε στα Νέα ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου.

Την Πέμπτη άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες σταδιακής αποσωλήνωσης του αστυνομικού. Ωστόσο, μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν, είναι πιθανόν να αναβληθούν οι προσπάθειες για τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: in.gr