Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Παραιτήθηκε ο διοικητής ΕΟΠΥΥ.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε πριν λίγο η κυβέρνηση. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα Διοικητής του ΟΓΑ.

Όπως σημειώνεται .......

στην ίδια ανακοίνωση, νέος διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο Ξενοφών Βεργίνης.

Ο ΕΟΠΥΥ είναι και ο "πονοκέφαλος" του νέου Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη καθώς η μαύρη τρύπα του Οργανισμού μεγαλώνει καθημερινά. Εκτιμάται ότι το 2013 θα κλείσει το έτος με έλλειμμα που φτάνει τα 1,2 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα που έχει αποδώσει ως τώρα ο ΕΟΠΥΥ στα Νοσοκομεία είναι μόλις 30 εκατ. ευρώ από τα 720 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει.

Την ίδια στιγμή, η επιχορήγηση των Νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έχει σχεδόν εξαντληθεί και ο κίνδυνος να μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα υλικά μέσα στον Αύγουστο είναι πλέον ορατός.

Η πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με κυρίαρχο θέμα τον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε ήδη το απόγευμα της Τρίτης μετά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του κουρέματος των δαπανών ειδικά στον ΕΟΠΥΥ που παρουσιάζει για το 2013 μαύρη τρύπα 1,2 δις ευρώ. Μια τρύπα που θα πρέπει να περιορισθεί άμεσα με εντολή τρόικας.

News24}7

Συμφωνία Vodafone και Wind για μερική κοινή χρήση δικτύου

Η Vodafone Ελλάδας και η Wind Ελλάς συμφώνησαν για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε μερικές αστικές περιοχές.

Η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες ......

κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχα η Wind Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το 70% στις κύριες αστικές περιοχές.

Η συνεργασία των δύο παρόχων για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η υλοποίηση της συμφωνίας περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης, με ίσο ποσοστό μεριδίου για τα δύο μέρη, δηλαδή από 50%. Το προσωπικό της εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τους δύο παρόχους, οι οποίοι θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης.
Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

techblog.gr

26η Ιουνίου, «ημέρα κατά των ναρκωτικών…»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ηταν ένα λεπτό, χλωμό, λιγομίλητο παλικάρι που μόλις είχε διαβεί το κατώφλι της τρίτης δεκαετίας της βιογραφικής του οντότητας ...
Εκεί, κάπου ανάμεσα στο λύκειο και το πανεπιστήμιο, η μικροαστική του ανία βρήκε διέξοδο.. Στην πολυπρόσωπη, απρόσωπη παρέα των «δήθεν» επαναστατημένων νέων φίλων του.

Κοινός παρονομαστής ..........

της "φιλίας" τους η διάχυτη, ανεξακρίβωτη αλλά πραγματική αίσθηση της "καταπίεσης"...Σκοπός τους η διερεύνηση όχι του ΠΩΣ και του ΓΙΑΤΙ αλλά του κάθε τι που θάδιωχνε, χωρίς κόπο την "ανία" που θα προσπόριζε νοήματα, έστω εφήμερα, όμως ευδιάκριτα και οπωσδήποτε… αισθησιακά...
Ναρκωτικά !...
Σε άλλες εποχές, σε αυτήν εδώ την πόλη – σε ολάκερη τούτη την επικράτεια της «φαιδρής πορτοκαλιάς» καταπίεση σήμαινε φτώχεια, υποχρέωση για μεροδούλι έλλειψη όχι της ελευθερίας να χαρείς τη ζωή αλλά των πόρων που θα βοηθούσαν να πραγματώσεις το δικαίωμα της κάθε ελεύθερης από υποχρέωση δουλείας ή δουλειάς ώρας για να χαρείς την εφήμερη ζωή!
Αλλά ο κόσμος άλλαξε, άλλαξαν οι καιροί...
Σωστά!

Τώρα υπάρχουν οι πόροι στριμωγμένοι σε κάποιο ασφυκτικό τεσσάρι μιάς κάποιας κακόγουστης πολυκατοικίας σε αυτήν την τόσο αλλαγμένη, πολύβουη, ξάγρυπνη, αεικίνητη πολυάνθρωπη και συνάμα τόσο απίστευτα και οδυνηρά απάνθρωπη πόλη...
Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ φαίνεται να ξεκίνησε νωρίς...Τότε ήταν αθέλητη αδιαφορία...
Ξεκίνησε καθώς ο γονιός πάσχιζε να εξασφαλίσει τους πόρους και η μάνα πρόσφερε με την εκτός εστίας απασχόλησή της στην απαραίτητη αύξησή τους...Το λεπτοκαμωμένο, χλωμό παιδάκι δεν καταλάβαινε από πόρους ούτε από μάρμαρα Πεντέλης και κρύσταλλα ΒΟΗΜΙΑΣ...

Καταλάβαινε, όμως, οπόταν την έβρισκε τη γλυκιά ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς...εκείνο το χάϊδεμα σtο κεφάλι από το χέρι του πατέρα... Καταλάβαινε με όλο του το ΕΙΝΑΙ την ανείπωτη χαρά μιάς βόλτας στην παραλία καθώς κρεμότανε από τα χέρια του μπαμπά και της μαμάς και...ΕΝΑ, ΔΥΟ,ΤΡΙΑ...ΧΟΠ!
Έκαμνε το γιγάντιο βήμα....Και γέμιζε γέλια και χαρές παιδιάστικες η ατμόσφαιρα, και γέμιζε ανείπωτη ευτυχία η καρδούλα του, πλημμύριζαν στο φως τα μάτια της μαμάς, φούσκωνε με περηφάνια το στήθος του πατέρα…

Του έλειπαν, του έλειπαν αφήνοντας χαοτικό κενός, γίνονταν τόσο επιθυμητά καθώς παρέμεναν απρόσιτα όλα αυτά τα απλά πράγματα που δεν αγοράζει το χρήμα....
Κάπου ανάμεσα στον αγώνα για τα κρύσταλλα, τα μάρμαρα και τις πορσελάνες λιγόστεψαν οι αγκαλιές, τα χάδια, οι βόλτες τα γιγάντια βήματα...Έδωσαν όλα αυτά τη θέση τους στην αδιαφορία..
Αδιαφορία; Ο αγώνας του πατέρα και της μάνας, το αγχωτικό κυνηγητό των πόρων που εξασφαλίζουν το πολυπόθητο βιοτικό επίπεδο;
Έτσι τουλάχιστον το έβλεπε αυτός!
Όταν κοιτάς από χαμηλά, ο κόσμος των μεγάλων είναι σίγουρα συναρπαστικός, τόσο απρόσιτος, σχεδόν μαγικός...Θέλεις, κάθε παιδί θέλει, να μακρύνουν ξαφνικά τα πόδια σου, να μακρύνουν τα χέρια σου να τους αγκαλιάσεις και να τους φτάσεις...Να ψιθυρίσεις στο αυτί τους..." Ε, μανούλα, πατερούλη, τί γίνεται; Εμένα με...ξεχάσατε;"

Ο αγώνας μεταφράζεται σε σύμβολα της επιτυχίας μέσα στα σύγχρονα αστικοβιομηχανικά μας πλέγματα και καθώς απομυζά την ικμάδα, τη ζωντάνια, τα συναισθήματα την αγάπη μας πολλαπλασιάζονται τα κρύσταλλα, οι πορσελάνες, τα μάρμαρα...Τα άψυχα ακριβοπληρωμένα κομψοτεχνήματα της επιτυχίας μας, της ποθητής...ευπορίας μας!
Η αθέλητη κόπωση των γονιών που δουλεύουν ώρες ατέλειωτες στην ψυχή του παιδιού γεννά την ανάγκη για ΦΥΓΗ από την οδυνηρή πραγματικότητα που παίρνει πολλές σύγχρονες μορφές : Αντικοινωνικές πράξεις, επιδερμικό σεξ, ναρκωτικά...
Το εικοσάχρονο, ευαίσθητο, χλωμό, λιγομίλητο παλικάρι, φοιτητής πανεπιστημίου τώρα, ήθελε από πολύ καιρό να ΦΥΓΕΙ!…
Και τούτη η καταραμένη σημερινή δόση της άσπρης σκόνης το βοήθησε να φύγει...ΟΡΙΣΤΙΚΑ!…


Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Ιουνίου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


1) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης & Απευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή ράμπας πρόσβασης στην παραλία “Στόμιο”, Δ.Ε. Φιλιατρών»
2) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης & Απευθείας ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση υφιστάμενης αντιστήριξης οδού στη θέση “Κάμπος” Κυπαρισσίας»
3) Έγκριση αποφάσεων Δημάρχου και διάθεση πιστώσεων σχετικά με επισκευές αυτοκινήτων
4) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών για την εκτέλεση της προμήθειας Γραφικής Ύλης & Εκτυπώσεις, Εκδόσεις – Βιβλιοδετήσεις, για το έτος 2013.

Στην Τριφυλία ο Νίκος Κακλαμανάκης

Περιοδεία στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, πρεσβεύοντας την αρχή “δια βίου ευ αγωνίζεσθαι”.

Ο σπουδαίος ........

αθλητής, ο οποίος ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που άναψε το βωμό, συνεχίζει να μεταδίδει το μήνυμα «Με τη δύναμη των Ελλήνων, με τη δύναμη της Ελλάδας», που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση και κινητήριο δύναμη για πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα «Ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι ο αγώνας που δεν δίνουμε...», ο Νίκος Κακλαμανάκης θα επισκεφθεί περιοχές της Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας ομιλίες με θέμα «Ταξίδι ζωής». Στόχος της περιοδείας είναι να μεταλαμπαδεύσει στους νέους την αγάπη του για τη θάλασσα και την Ελλάδα.

Ο Δήμος μας θα υποδεχθεί τον κ. Κακλαμανάκη, την Πέμπτη 27 Ιουνίου , στις 19:00 μ.μ. στην Κυπαρισσία, στην παραλία Αη Λαγούδη, Καφέ Λιοτρίβι. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, έχει διοργανωθεί από το Δήμο Τριφυλίας. Χορηγός είναι το Λιοτρίβι Καφέ στην παραλία Αη Λαγούδη Κυπαρισσίας.


S.O.S. από την περιφέρεια!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Πολίτες β΄ κατηγορίες τείνουν να γίνουν στην Ελλάδα του 2013 οι κάτοικοι της Περιφέρειας.
Αυτό συμβαίνει, διότι η συνεχιζόμενη δυσκινησία του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δυστυχώς παρά τις έκτακτες συνθήκες κρατάει πεισματικά την παλιά ξεπερασμένη αντίληψη, αντανακλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσα στην γενικότερη απροθυμία της μετεξέλιξής μας σε .......

ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, μία Αυτοδιοίκηση, δομημένη πάνω σε σαθρά θεμέλια γραφειοκρατίας, αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων, λανθασμένων επιλογών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και παροχής υπηρεσιών που παραπέμπει σε άλλες εποχές, δίνει τη χαριστική βολή στην παραμελημένη περιφέρεια και στις απομακρυσμένες κοινωνίες.
Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, χάνοντας την ισορροπία της εγγύτητας και άμεσης παρέμβασης της αυτοδιοίκησης στην απομακρυσμένη Ελλάδα, πολλαπλασίασε, παρά έλυσε προβλήματα.

Φθάσαμε σε σημείο να υπάρχει υπερπληθώρα υπαλλήλων που έχουν χαθεί μέσα σε μία απίστευτη γραφειοκρατία, το αρμόδιο Υπουργείο να συνεχίζει να χρηματοδοτεί την αυτοδιοίκηση, οι δημότες να πληρώνουν σε αρκετές περιπτώσεις δυσβάσταχτα τέλη και παρά την υπερπροσπάθεια που κάνουν και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, θετικά αποτελέσματα να μην φθάνουν στις τοπικές κοινωνίες.
Το τελευταίο τρίμηνο αποπληρώθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, πάνω από 280 εκ ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ και δόθηκαν από την κατανομή πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΣΑΤΑ 2013) 18,4 εκατ. ευρώ στους δήμους της Χώρας, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
Αυτά τα χρήματα που διατίθενται, επιβάλλεται ως είναι φυσικό να πιάσουν τόπο, διότι οι Έλληνες κουράστηκαν να κάνουν συνέχεια θυσίες και αποτελέσματα να μην βλέπουν.

Με το Νόμο Καλλικράτη, η ευθύνη κατανομής κονδυλίων του ΕΣΠΑ πέρασε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Επειδή οι δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων έργων έχουν περιορισθεί κυρίαρχα στο ΕΣΠΑ, είναι φανερό πως όλοι επιδιώκουμε ει δυνατόν περισσότερες εντάξεις, που θα βελτιώσουν τις δημόσιες υποδομές.
Αλλά είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε, τρία χρόνια μετά, ποία αλλαγή προς όφελος του τόπου είδαμε; Πως γίνεται η κατανομή των έργων; Ποίος ο ρόλος των Δημάρχων στην προώθηση των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων; Ποίες οι προτεραιότητες;
Το θολόν του πράγματος και η ασάφεια γεννά απορίες, διότι έχουν δοθεί από το Νόμο υπερεξουσίες στην Περιφερειακή Αρχή, θέλοντας να υπάρξει αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, ενώ βλέπουμε σήμερα, πως πλείστα προβλήματα και δυσλειτουργίες ανακύπτουν.
Έτσι εν λευκώ, η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση ανάλογα με τη δική της στρατηγική, τις δικές της προτεραιότητες, τις συμπάθειες ή αντιπάθειες προωθεί ή απεντάσσει έργα.

Ουδείς βέβαια αμφισβητεί την ειλικρινή προσπάθεια των αιρετών για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αλλά είναι φανερό, πως το υπάρχον σύστημα έχει τις αδυναμίες του και ίσως πρέπει σε κάποια σημεία να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.
Το θέμα είναι, ότι φτάσαμε στην κρίσιμη για την οικονομία μας τουριστική περίοδο, όπου έπρεπε να έχει προσεχθεί το περιβάλλον ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, να έχουν γίνει ενέργειες για να αποτραπεί ο κίνδυνος πυρκαγιών και παρά ταύτα, κάποιοι ως φαίνεται δεν έχουν θέσει ψηλά στις προτεραιότητές τους το φροντισμένο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.

Αναφέρομαι στην εμφανή έλλειψη φροντίδας στο εσωτερικό οδικό δίκτυο που δημιουργεί αίσθηση εγκατάλειψης και ειδικότερα: Λακκούβες, χορτάρια που εμποδίζουν την ορατότητα, έλλειψη διαγραμμίσεων, σκουπίδια, νεκρά ζώα, μη επαρκής φωτισμός κ.α
Επίσης στην έλλειψη φροντίδας στις τουριστικές λουτροπόλεις που πρέπει κι αυτές να "φορέσουν τα καλά τους" για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους.
Παραλίες με σκουπίδια, χορτάρια, φανερή έλλειψη φροντίδας κι εγκατάλειψης, είναι εικόνες που συνεχίζουν να υπάρχουν και πρέπει να εκλείψουν.
Η αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να γίνει πιο αποτελεσματική, να παράξει πραγματικό έργο προς όφελος των δημοτών της και να περιορίσει την εικονική παραγωγή έργου και την υπερπροβολή προσώπων, που μέχρι σήμερα σε διάφορες περιπτώσεις βλέπουμε.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει παραχωρήσει το κράτος στην αυτοδιοίκηση, πρέπει να αξιοποιηθούν και να διατεθούν στα χρήσιμα και αναγκαία έργα που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την περιφέρεια και τους κατοίκους της, που πλέον δεν μπορούν να σηκώσουν άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις χωρίς να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που πρέπει.-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Από την Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών ανακοινώνεται ότι οι οδηγοί που κινούνται Δυτικα και νότια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών από σήμερα Τετάρτη έως και παρασκευή να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στους δρόμους.

Ο λόγος είναι .......

ότι ο Εργολάβος έχει κάνει εκβάθυνση των τομών που έγιναν για να περάσει η ύδρευση προκειμένου να δεχτούν (τα σκάμματα) την νέα άσφαλτο.


Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας στον ΟΑΕΕ

Το πράσινο φως για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, με βάση το νέο τρόπο ρύθμισης «Νέα Αρχή», που νομοθετήθηκε πρόσφατα, έδωσε με εγκύκλιό του ο Οργανισμός σε περίπου 370 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των κλάδων που ασφαλίζονται στον.......

ΟΑΕΕ, διαφωνούν με τα όσα προβλέπει η ρύθμιση και έχουν προγραμματίσει για σήμερα παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά και στα περιφερειακά γραφεία του ΟΑΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση δεν είναι ρεαλιστική και διεκδικώντας την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει ανελλιπώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές από την αρχή του χρόνου έως σήμερα. Με τη «Νέα Αρχή», ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και τις 31/12/2012, με έκπτωση στα Τέλη Καθυστέρησης, ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης.

Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2013 και μετά θα πρέπει να τις καταβάλλουν πριν την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται έκπτωση 50% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 01/07/2013, έκπτωση 40% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014, έκπτωση 35% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2015, έκπτωση 30% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2016 και έκπτωση 25% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2017, εφόσον, α) δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος ή β) έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις (ενεργές), αρκεί ο αριθμός των δόσεων που θα επιλεγεί να είναι μικρότερος ή ίσος των υπολειπόμενων δόσεων της προηγούμενης ρύθμισης .

Το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση «Νέα Αρχή» ασκείται άπαξ με αίτηση που υποβάλλεται σε οποιοδήποτε χρόνο, κατά τη διάρκεια της ισχύος της ρύθμισης δηλαδή έως τις 30/6/2017. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της οφειλής και πρέπει να υποβληθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Για κύρια οφειλή έως 5.000

- Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους

- Έντυπα ΕΤΑΚ ή Ε9

- Βεβαίωση αρμόδιας Υπηρεσίας Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ) ότι είναι φορολογικά ενήμερος από 1/1/13

- Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνονται:

α. Η αδυναμία εξόφλησης της συνολικής οφειλής και η δυνατότητα του οφειλέτη να ανταποκριθεί στην τμηματική καταβολή καθ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης

β. Ότι δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα και δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή

2. Για κύρια οφειλή από 5.000 ευρώ έως 75.000 ευρώ

- Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους

- Έντυπα ΕΤΑΚ ή Ε9

- Βεβαίωση αρμόδιας Υπηρεσίας Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ) ότι είναι φορολογικά ενήμερος από 1/1/13

- Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 στην οποία δηλώνονται:

α. η αδυναμία εξόφλησης της συνολικής οφειλής και η δυνατότητα του οφειλέτη να ανταποκριθεί στην τμηματική καταβολή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης,

β. ότι δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα και δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή,

γ. λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το εισόδημά του, τα χρηματικά διαθέσιμά του, την ακίνητη περιουσία του και το σύνολο των οφειλών του. Ειδικότερα :

- Κινητές αξίες

- Ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής

- Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα

- Οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και κύκλο εργασιών

- Αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών (ΙΒΑΝ) και το ύψος αυτών

- Οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα

- Απαιτήσεις από τρίτους

- Οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται

3. Για κύρια οφειλή από 75.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ.

- Τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην προηγούμενη περίπτωση 2 και επί πλέον:

- Βεβαίωση, που υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή, περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων και των λοιπών δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης.

Η βεβαίωση-μελέτη βιωσιμότητας , πέραν της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων και λοιπών δικαιολογητικών, πιστοποιεί όλες τις υποχρεώσεις του οφειλέτη προς το κράτος και προς τρίτους, την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη ως προς την παροχή επαρκών εγγυήσεων για την υπαγωγή και τήρηση της ρύθμισης και την δυνατότητά του να εξυπηρετήσει ενδεχόμενους παράλληλους διακανονισμούς και οφειλές προς το Δημόσιο ή τρίτους φορείς, την ρευστότητά του και τα προσδοκώμενα έσοδα.

Ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ορίζονται οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές, οι λογιστές, οι φοροτεχνικοί και οι κατέχοντες άδεια ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος.

Η δαπάνη για την αμοιβή των εκτιμητών βαρύνει αποκλειστικά τον οφειλέτη.

4. Για κύρια οφειλή άνω των 300.000 ευρώ)

- Τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις προηγούμενες 2 και 3 περιπτώσεις και

- Σύσταση Εγγύησης για την διασφάλιση της οφειλής που μπορεί να είναι:

- προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τράπεζας για όλο το διάστημα της ρύθμισης για το σύνολο της ρυθμιζόμενης οφειλής πλέον των επιβαρύνσεων ή

- Πλήρη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης επί ακινήτου ελεύθερου βαρών αντικειμενικής αξίας τουλάχιστον ίσης με το ύψος της συνολικής οφειλής ή επί βεβαρημένου ακινήτου αντικειμενικής αξίας - αφαιρουμένων των ποσών για τα οποία έχουν εγγραφεί βάρη - τουλάχιστον ίσης με τη συνολική οφειλή ή

- Εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου ή

- Οποιοδήποτε άλλο τρόπο εγγύησης αποδεκτό από τις αρμόδιες αρχές των ασφαλιστικών οργανισμών.

Όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται υποχρεωτικά με την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση εκτός της βεβαίωσης του ανεξάρτητου εκτιμητή και της σύστασης εγγύησης, που μπορούν να υποβληθούν ή αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή εντός μηνός από την υποβολή του αιτήματος.

AMΠΕ ΜΠΕ

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-6-2013 ]




ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Τέλος, οι Παναγόπουλος, Ζώης, Αλεβίζος και Καραπετιάν. Ανακοινώνονται μεταγραφές

Στην τελική ευθεία έχει μπει το ξεκαθάρισμα του ρόστερ στην Εράνη Φιλιατρών. Συγκεκριμένα, οι Παναγόπουλος, Αλεβίζος, Ζώης και Καραπετιάν δεν θα συνεχίσουν να φορούν την «πράσινη» φανέλα και ήδη αποτελούν παρελθόν.
Επίσης, παρελθόν .........

αποτελεί ως γνωστόν και ο 15χρονος Αντώνης Σταθόπουλος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδική Τβέντε.

Από κει και πέρα, να υπενθυμίσουμε ότι η Εράνη είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Λυκούργο Ανδρώνη και Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο να ανανεώσουν ακόμη ένα χρόνο με την ομάδα ενώ να τονίσουμε ότι ήταν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα της Δ” Εθνικής. Υπάρχει προφορικά συμφωνία με τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές και μένει μόνο οι υπογραφές ώστε να κλείσει το θέμα. Εν τω μεταξύ, εσωτερική μεταγραφή θεωρείται ο Γιάννης Σταύρου που γύρισε και πάλι στην ομάδα όπου απείχε πέρυσι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Τώρα, όσο αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις οι Φιλιατρινοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τους Ανδρέα Χρονόπουλο, Γκρέτσο Αλμπάν και Βασίλη Κίτο. Και οι τρεις παλιά είχα φορέσει πάλι την φανέλα της Εράνης και αυτό αναμένεται να γίνει και τώρα. Επίσης, υπάρχουν επαφές και με τους Θοδωρή Ντουγέρογλου και Στέλιο Μπεγλεκτζή και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα προχωρήσουν και αυτές οι υποθέσεις.

taklin.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

GUARDIAN: ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ταξίδεψε! Στα πέρατα του κόσμου ο νομός μας με την ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα»


Η πολυαναμενόμενη από κοινό και κριτικούς ταινία .........

«Πριν τα μεσάνυχτα», με φόντο τη Μεσσηνία, προκάλεσε τα ευμενή σχόλια του ελληνικού και διεθνούς Τύπου.

Πέρα, όμως, από τις καλές κριτικές Ελλήνων και ξένων, εκείνη που φαίνεται να κέρδισε αρκετά από την προβολή της ταινίας είναι η περιοχή μας. Το όνομα Μεσσηνία ακούστηκε, χωρίς υπερβολή, από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΥΠΕΡΒΑΣΗ σπό Σαμαρά-Βενιζέλο για εθνική ανάταξη! Ορκίστηκε χθες η πρώτη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ήδη έπιασε δουλειά!
Καθαροί στόχοι στο Υπουργικό Συμβούλιο με τον πρωθυπουργό να βάζει τις προτεραιότητες και τον αντιπρόεδρο να προσυπογράφει.
Αυτο ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

Η Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ υπέγραψε ΚΥΑ για τον Περιμετρικό Καλαμάτας ως υπουργός, ενώ είχε φύγει απο την κυβέρνηση! Μια αποκάλυψη του Στ. Μαρτίνου στην ιστοσελίδα "kalamatajournal".
ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ για εξοικονόμηση ενέργειας υπέγραψε στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος, που συναντήθηκε με τον... "εξολοθρευτή" Σβαρτσενέγκερ!
ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ: Το πρώτο μέρος ενός ενδιαφέροντος θέματος για τους μύθους και την πραγματικότητα για το ελληνικό ελαιόλαδο, απο το 'Βήμα της Κυριακής". Αύριο η συνέχεια με τη Γευσιγνωσία και το Χρηματιστήριο Ελαιολάδου.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ. Σημαντικές καθυστερήσεις και στη Μεσσηνία. 1 στους 10 είχε πληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου!
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ απο πέρυσι το άγριο τσάι Ταϋγέτου. Κατασχέθηκαν 180 κιλά από το Δασαρχείο Καλαμάτας.
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ στο εστιατόριο του Elite City Resort EY ZHN με Μεσογειακή κουζίνα. Μεγάλοι σεφ, μουσική και προϊόντα της Μεσσηνιακής γης.
ΑΡΧΙΣΕ χθες η ανάπλαση στην Κρήτης.
ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ αρχίζει το ξήλωμα περιπτέρων.
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ η εγκληματικότητα στην Τριφυλία. Νέα κρούσματα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία!
ΣΑΤΙΡΑ του Γρηγόρη Κριμπά για την πολιτική κρίση και τη νέα κυβέρνηση.
Η ΝΔ στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία! Άρθρο του Θόδωρου Γαλανόπουλου.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Η υγιής Δημοκρατία ακούει, δεν αποκλείει…

Του Νίκου Φωτέα,
Επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοπορία».

Κοινωνιολόγοι και άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν πως η οικονομική κρίση αποκαλύπτει όχι μόνο τις αδυναμίες μα και τα πολιτικά ελαττώματα μιας κοινωνίας, στοιχεία που συμβάλουν πολύ στην παρακμιακή πορεία. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αν μη τι άλλο, η κρίση όχι μόνο αποκάλυψε (καλύτερα ξεγύμνωσε) αλλά και κατέρριψε διάφορους, καλά εδραιωμένους πολιτικούς μύθους περί δημοκρατίας και ανεκτικότητας.
Απέδειξε πως η Δημοκρατία μας -τουλάχιστον σε ένα σημαντικό τμήμα της.........

- διακατέχεται από φοβίες και μονοπωλιακού τύπου ιδεοληψίες οι οποίες, ενίοτε, εδράζονται στην εντελώς αντίθετη πλευρά αυτών που καταστατικά και λεκτικά ισχυρίζονται οι εκφραστές του - πολιτικοί σχηματισμοί. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής επέφερε εκνευρισμό, κυρίως στις τάξεις της αριστεράς, της οποίας κάθε ομάδα ή κόμμα προσπαθεί να πείσει δογματικά ότι μόνον αυτή/ό εκφράζει γνήσια τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει αφού πάρα πολλά γεγονότα αποκαλύπτουν το εντελώς αντίθετο.

Έζησα από «πρώτο χέρι» την δημοκρατική ανεκτικότητα της «αριστεράς;» στην συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας . Μετά από κοινό αίτημα όλων των μειοψηφικών παρατάξεών του, το Δ.Σ. ασχολήθηκε με το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής που, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο στην Καλαμάτα.
Αρχικά έχω να παρατηρήσω ότι ήταν αδύνατον να παρακολουθήσει κάποιος με νηφαλιότητα τις τοποθετήσεις, ιδιαιτέρως εκείνες που μιλούσαν για ελευθερία του λόγου! Οι φωνασκίες και η χάβρα αριστερών οπαδών που είχαν κατακλίσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απαγόρευαν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών. Και αυτό το ονομάζουν «δημοκρατική στάση»!!!
Η δική μου τοποθέτηση προσπάθησε με νηφαλιότητα, απεριόριστη υπομονή αλλά και με βαθύτατα πολιτικά νοήματα να πει το αυτονόητο: ότι κάθε φωνή, ακόμη κι αν μας βρίσκει ριζικά αντίθετους θα πρέπει να την αφήνουμε να ακουστεί άλλως δεν μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε «δημοκράτες», «προοδευτικοί» και… «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»!

Προσπαθώντας να εξηγήσω το φαινόμενο ανόδου της Χρυσής Αυγής τόνισα ότι συμβαίνει διότι «κυρίως, γιατί η Δημοκρατία προσπάθησε με αποκλεισμούς να δημιουργήσει τετελεσμένα. Λες και η Δημοκρατία μας φοβάται. Όμως, μια ισχυρή Δημοκρατία ποτέ δεν έχει λόγους να φοβάται την διαφορετική άποψη, την διαφορετική γνώμη όσο ακραία και αν είναι!
Ο Βολταίρος έλεγε “διαφωνώ μαζί σου μέχρι θανάτου για αυτά που λες, θα αγωνιστώ όμως μέχρι θανάτου για να έχεις δικαίωμα να τα λες”».
Ίσως κάποιοι να έβλεπαν και τις δικές τους ευθύνες στην ανάλυση που έκανα για την ανοδική πορεία των ποσοστών της Χ.Α. και γι’ αυτό δεν με άφηναν να μιλήσω. Επισήμανα την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο “Ποντίκι” πριν από γύρω στις 10 Ιουνίου, που έφερε την Χ.Α. στο 13,5 %, ενώ διαπίστωνε ότι η διαστρωμάτωση των ψηφοφόρων που προσχωρούν προς αυτήν είναι απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Εξακολουθώ λοιπόν να θέτω ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι πολιτικοί σχηματισμοί αλλά και ο κάθε πολίτης που νοιάζεται για το μέλλον της Πατρίδας; όταν βάζεις στην σκιά κάποιες απόψεις σημαίνει ότι τις απενεργοποιείς; Σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνεις τη δυνατότητα στην Δημοκρατία να υπερασπίζει τον εαυτό της; Η πολυφωνία είναι αδυναμία της Δημοκρατίας;
Μήπως το πολιτικό σύστημα κάνοντας επαναλαμβανόμενα λάθη οδηγεί στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής; Μήπως όλες αυτές οι φωνές που, εν πολλοίς, μπορεί κάποιους να δικαιώνουν, οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα; Μήπως η έλλειψη κάθαρσης του πολιτικού συστήματος και όλα τα συστημικά κόμματα που συμμετέχουν στην Βουλή οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα; Έχουμε σκεφτεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που μέχρι χθες δεν είχαν καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή ξαφνικά είναι ένθερμοι υποστηρικτές της;

Έχουμε σκεφτεί μήπως οι άνθρωποι που θεωρούν ότι, το πολιτικό σύστημα με τα επαναλαμβανόμενα λάθη του έχει φτάσει την χώρα εδώ που είναι σήμερα; Μήπως έχουν σκεφτεί ποτέ όλοι αυτοί που σήμερα λένε για Χρυσή Αυγή το αντισυστημικό του συγκεκριμένου κόμματος; Διότι μέχρι χθες, ας μην ξεχνάμε ότι, όλοι όσοι εκπροσωπούνται σήμερα στην Βουλή, αποτελούν συστημικά κόμματα, διότι εκπροσωπούνταν και στην προηγούμενη και στην προ προηγούμενη.
Η μόνη παράταξη η οποία είναι στην Βουλή αυτή τη στιγμή και δεν έχει διαχειριστεί ποτέ εξουσία είναι η Χρυσή Αυγή, γεγονός που την απενοχοποιεί από κυβερνητικά σφάλματα του παρελθόντος.

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο για μερικούς να βάζουν τον δάχτυλο στον τύπο των ήλων και γι’ αυτό προσπαθούν είτε με αποκλεισμό απόψεων είτε με εύκολες ερμηνείες που τους βολεύουν, να δώσουν απαντήσεις. Ωστόσο τα πολιτικά ερωτήματα εξακολουθούν να είναι αμείλικτα για όποιαν δεν θέλει να εθελοτυφλεί, για όποιαν νοιάζεται για τον καλό του ελληνικού λαού. Στο Δημοτικό Συμβούλιο είπα ξεκάθαρα σε όσους θέλουν τον αποκλεισμό της Χ.Α. σήμερα, αύριο κάποιου άλλου μέχρι να έλθει και η δική τους σειρά ότι:
«Η Δημοκρατία δεν γίνεται καλύτερη και πιο δυνατή με αποκλεισμούς. Όταν βγουν όλοι με τις απόψεις και τις πρακτικές τους στην δημόσια διαφάνεια τότε ο πολύς κόσμος και οι ψηφοφόροι θα καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν.
Αποκλείετε λοιπόν, με την «δημοκρατική σας ευαισθησία» και φιμώνετε την Δημοκρατία. Κατηγορείτε κάποιους για ναζιστές και η συμπεριφορά σας είναι φασιστική απέναντί τους».

Και επειδή κάποιοι που ονομάζονται «αριστεροί» δεν έχουν μάθει να ακούνε αλήθειες, και δεν δέχονται να κατηγορούνται -όποτε αποκλείουν απόψεις- για «φασιστική συμπεριφορά», έδωσα ξεκάθαρα το στίγμα μου και φυσικά του συνδυασμού μας:
Για μας, δημοκρατία σημαίνει πολυφωνία. Σημαίνει σεβασμός στην διαφορετικότητα, είτε αυτή προέρχεται μέσα από το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, είτε προέρχεται από το εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα.
Αναρωτιέμαι όμως γιατί πρόπερσι που δόθηκε ο ίδιος χώρος για να πραγματοποιήσει φεστιβάλ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπήρχε από πουθενά αντίδραση;
Εμείς λοιπόν είμαστε υπέρ της πολυφωνίας από όπου και αν προέρχεται!
Θα πρέπει να μάθουμε ότι, η Δημοκρατία θωρακίζεται όταν όλα είναι στο φως. Τόσα χρόνια που ισχυριζόμαστε ότι έχουμε «δημοκρατικό πολίτευμα», χώναμε προβλήματα κάτω από τα χαλιά και βολεύαμε ο ένας τον άλλον με αδιαφανής διαδικασίες.

Σήμερα το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να μπει σε διαδικασία έντιμης αυτοκάθαρσης. Δεν έχει δει ο λαός κανέναν από αυτούς που έφταιξαν να πληρώνει για την τραγική κατάσταση του κοσμάκη. Αδυνατεί ο ελληνικός λαός να δει πρόοδο για την αυριανή του ημέρα. Αδυνατεί να δει προστασία από τους λαθρομετανάστες, προστασία από παραβατικές συμπεριφορές, προστασία από το επίσημο κράτος σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με Ευνομούμενη Πολιτεία. Θεωρούμε ότι μέσα στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε αδιέξοδα, ούτε σκοτάδια.

Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε πολιτική εκδήλωση ελεύθερα και δημοκρατικά προκειμένου να πληροφορηθούν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες τις απόψεις του τάδε ή δείνα πολιτικού, ώστε να μπορούν όταν θα έλθει η ώρα της κάλπης να αποφασίσουν υπεύθυνα και όχι συρόμενοι από την προπαγάνδα.

Υ.Γ.
Η δογματική παραπάνω αντίδραση, αναδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο, από το Γραμματέα του Δημ. Συμβουλίου Γιάννη Γκλεγκλέ που στη δευτερολογία του, στηλίτευσε τη στάση των παρευρισκομένων, που όταν η Πασιονάρια της Αριστεράς , Πότα Κακαβά τόνισε την ευθύνη όλων για την άνοδο της Χ.Α., ελάχιστοι χειροκρότησαν, ενώ όταν είπε ότι τάσσεται κατά του Φεστιβάλ, την αποθέωσαν.

Νίκος Α. Φωτεας
Μηχανολόγος μηχανικός
Δημοτικός σύμβουλος
Επικ. Ανεξ.Δημ.Παρ. Πρωτοπορία