Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Παρέμβαση στη Βουλή σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη για το διαχρονικό πρόβλημα της αποσυμφόρησης των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, πραγματοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και θέτει ευρύτερο πλαίσιο αναμόρφωσης του συστήματος απονομής δικαιοσύνης της χώρας.

Αφού περιέγραψε την κατάσταση των καταστημάτων κράτησης και χαρακτήρισε τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων σε αυτά ως ντροπιαστικές, η κ. Γιαννακοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κριτήρια επιβολής προσωρινής κράτησης και στην προτεινόμενη ρύθμιση με το συγκεκριμένο καθεστώς.
Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: ...........

« Η προτεινόμενη ρύθμιση σχετικά με το καθεστώς και τα κριτήρια επιβολής προσωρινής κράτησης πέρα από την αποσυμφόρηση των φυλακών και κρατητηρίων, συμβάλει σε ένα πλαίσιο δικαιότερης αντιμετώπισης του πολίτη από το κράτος. Αυτές οι προϋποθέσεις που κατά το παρελθόν ήταν αόριστες, πλέον λειτουργούν προς τη λογική δικαίου που εν ολίγοις εκφράζεται με την άποψη ότι κάθε πολίτης είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου».

"ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ"!

Στην πολιτική και τη δημοσιογραφία το αρχείο είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Όποιος το διαχειρίζεται σωστά ανατρέχει σε αυτό για να αναζητήσει ιστορικά ντοκουμέντα που σήμερα έχουν ιδιαίτερη αξία.
Το fimotro ανέτρεξε στο αρχείο της Καθημερινής (Κυριακή 4 Ιουλίου 1993). Η συνέντευξη (πατήστε κλικ) παραχωρήθηκε από τον Α. Σαμαρά στον Α. Καρκαγιάννη.

Ο υποψήφιος για την... αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ερωτάται για το ενδεχόμενο εάν θα επιστρέψει στη Ν.Δ. Η απάντηση έχει ενδιαφέρον : .......

"Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο αρχηγός της".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

4-7-1993_samaras_se_karkayanni.jpg (523 KB)

Πηγή: Fimotro

Ηλεκτρονικό "φακέλωμα" για 5,5 εκατ. φορολογούμενους!

Μπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων στα εισοδήματα και στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν φέτος στις στις φορολογικές τους δηλώσεις πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι ετοιμάζει η εφορία.

Στο στόχαστρο; Χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν αποδίδουν στο Δημόσιο τον ΦΠΑ.

Ήδη το πράσινο φως δόθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ποιοι μπαίνουν λοιπόν σε ηλεκτρονικό κλοιό:...............


* Περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις που στο παρελθόν εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει στην εφορία περιοδικές δηλώσεις Φ.ΠΑ.
* Ιδιοκτήτες ακινήτων που αποφεύγουν να δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση τα ενοίκια που εισπράττουν.
* Φορολογούμενοι με δύο ή τρεις δουλειές και δηλώνουν μόνο την μία!
* Όσοι έχουν υψηλές επιστροφές ΦΠΑ
* Όσοι δεν έχουν υποβάλει τις δηλώσεις, όπως εισοδήματος, ΦΠΑ, συγκεντρωτικές καταστάσεις κ.λ.π
* Επιχειρήσεις που κάνουν έναρξη εργασιών και στη συνέχεια εμφανίζονται να μην έχουν κάνει καμία συναλλαγή και να υποβάλουν μηδενικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ
* Φορολογούμενοι με μεγάλες ιατρικές δαπάνες, δαπάνες παροχής υπηρεσιών με αποδείξει από κομμωτήρια, ταβέρνες, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ινστιτούτα αμορφίας κ.λπ
* Φορολογούμενοι που εισπράττουν επιχειρηματική αμοιβή.

Μάλιστα στο πλαίσιο της εφαρμογής του “πόθεν έσχες” σε όλους θα δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων νέα βάση δεδομένων με αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογούμενων.

Πηγή: Newsit

Εμβολιασμός για την Νεα Γρίπη. Κατώτερη των προσδοκιών η ανταπόκριση στο πρόγραμμα εμβολιασμού

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης στη χώρα μας, ιδίως σε μαθητές, και γι' αυτό μελετάται το ενδεχόμενο -εν όψει και των διακοπών των Χριστουγέννων- να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία. Πάντως, απογοητευτική ήταν η πρώτη ημέρα του εμβολιασμού του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Εξαιτίας του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων έχει προταθεί να κλείσουν τα σχολεία για μία ή δύο εβδομάδες, αλλά στην πλειονότητά τους οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο μόνο πανικό θα δημιουργήσει.

Ωστόσο, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, ..........

στην περίπτωση που το επιστημονικό συμβούλιο κρίνει στο μέλλον πως είναι απαραίτητο μέτρο.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το προσωπικό των νοσοκομείων, τα στοιχεία είναι μάλλον απογοητευτικά, αφού η πλειονότητα των ιατρών και των νοσηλευτών επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού χορηγήθηκαν μόλις 79 εμβόλια -και από αυτά τα 20 έλαβαν χρόνια πάσχοντες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Στο Γενικό Κρατικό εμβολιάστηκαν περίπου 50-55 γιατροί και νοσηλευτές και έξι πολίτες, ενώ στον Ευαγγελισμό -το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής με περίπου 3.000 εργαζόμενους- εμβολιάστηκαν μόνο 60 γιατροί και νοσηλευτές.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν μόλις 40 εργαζόμενοι σε σύνολο άνω των 1.000, ενώ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μόλις 10 από τους συνολικά 1.200 εργαζομένους.

Σημαντικός κρίνεται ο αντίκτυπος που είχαν δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής για την Πανδημία της Γρίπης του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» κ. Στρατή Πλωμαρίτη, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αναγκαιότητα του εμβολίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νοσοκομείο «Αγ.Παύλος» δεν εμβολιάστηκε κανείς από τους συνολικά 750 εργαζομένους.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος εμβολιασμού ελπίζουν πως τις προσεχείς ημέρες η ανταπόκριση των ιατρών και των νοσηλευτών θα είναι μεγαλύτερη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Ελένη Γιαμαρέλλου δήλωσε, από την πλευρά της, πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στις επιφυλάξεις που εκφράζονται.

«Οι Έλληνες είμαστε συγκριτικά με άλλους Ευρωπαίους σε ευνοϊκότερη θέση, δεδομένου πως ήδη έχουν εμβολιαστεί στο κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι και άρα γνωρίζουμε πλέον πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» ανέφερε.

Πηγή: in.gr

Προκύρηξη 1Γ/2008 - ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕ ΚΑΙ ΠΕ

Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 129 θέσεων κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) διαφόρων ειδικοτήτων των υπηρεσιών του τέως Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του τέως Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (Προκήρυξη 1Γ/2008-ΦΕΚ 461/11.9.2008, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

Μετά από σχετική συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, .........

οι αλφαβητικοί πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ περιλαμβάνουν τα στοιχεία και την επίδοση μόνο όσων υποψηφίων πέτυχαν βαθμολογία τουλάχιστον 30 μονάδες στη γραπτή εξέταση.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επωνύμου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους, ο οποίος τους είχε δοθεί κατά την εξέταση.
Η σχετική εύρεση μπορεί να γίνει από το πλαίσιο αναζήτησης της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ.

Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καμένα pixel - Εγγύηση.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Θα θέλαμε τώρα να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες και να σας πούμε τι πρέπει να προσέξετε για την εγγύηση της συσκευής σας.

Όσο μεγαλώνει η ονομαστική διαγώνιος μιας οθόνης αυξάνεται η ανάλυση της και κατ επέκταση και το πλήθος των pixel του πάνελ της. Έτσι, μια 15αρα οθόνη με ανάλυση 1024χ768 εικονοστοιχεια περιλαμβάνει 1024χ768=786.432 pixel, μια 17αρα η μια 19αρα με ανάλυση 1280χ1024, 1.310.720 pixel κ.ο.κ.
Αν τώρα πολλαπλασιάσουμε αυτούς τους αριθμούς χ3, .........

που αντιστοιχεί στο πλήθος των sub pixel που περιλαμβάνει το κάθε pixel, καταλήγουμε σε νούμερα της τάξεως των τριών και των τεσσάρων εκατομμυρίων sub pixel αντίστοιχα.

Βέβαια, μεταβαίνοντας από τις 17 στις 19 ίντσες οι οθόνες προσφέρουν μεγαλύτερο ορατό πλαίσιο, και, όπως είναι λογικό έχουν μεγαλύτερο βήμα κουκίδας - παράμετροι που συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία ενός πιο ξεκούραστου περιβάλλοντος εργασίας (μεγαλύτερα εικονίδια κλπ). Όσο μεγαλώνει το πλήθος των εικονοστοιχειων τόσο αυξάνεται στατιστικά η πιθανότητα να εντοπισθούν ένα η περισσότερα προβληματικά στοιχεία (sub pixel) στο πάνελ της.

Ένα προβληματικό sub pixel διακρίνεται σχετικά εύκολα, διότι είναι είτε μόνιμα αναμμένο είτε μόνιμα σβηστό. Για την ορθή διάγνωση του προβλήματος θα πρέπει να προβάλει κανείς στην πλήρη επιφάνεια της οθόνης τα τρία βασικά χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε). Έτσι στην περίπτωση που κάποιο sub pixel είναι προβληματικό, θα εμφανίζεται είτε μόνιμα σβηστό είτε μόνιμα αναμμένα σε κάποια από τις τρεις χρωματικές οθόνες που θα προβληθούν.

Αν τώρα είναι προβληματικά και τα τρία sub pixel που απαρτίζουν ένα εικονοστοιχειο τότε θα εμφανίζεται μόνιμα καμένο η μόνιμα σβηστό κατά την προβολή και των τριών καρτελών με τα βασικά χρώματα.. το αν θα καεί η όχι κάποιο pixel-sub pixel της οθόνης μας κατά την πάροδο του χρόνου κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε να το διασφαλίσει. Μπορεί όμως να ελέγξει αν το προϊόν που αγοράζει μια δεδομένη στιγμή έχει εξ αρχής προβλήματα. Για το σκοπό αυτό αρκεί μια απλή δοκιμή στον χώρο αγοράς, προκείμενου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που συνεπάγεται η διαδικασία αντικατάστασης.

Πολλές εταιρείες, προκείμενου να πείσουν τους πελάτες τους για την ποιότητα των προϊόντων τους, συνοδεύουν τα προϊόντα τους με εγγύηση καμένων pixel για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από έξη μήνες έως και ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
Άλλοι πάλι υπόσχονται να αντικαταστήσουν κάποιο μοντέλο ανάλογα με ένα συγκεκριμένο πλήθος προβληματικών sub pixel κ.ο.κ. Σ
κόπιμο κρίνεται λοιπόν η συγκεκριμένη παράμετρος (δηλαδή η πολιτική της εκάστοτε εταιρείας αναφορικά με την εγγύηση των καμένων pixel να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής ενός μοντέλου. Έτσι, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τι προβλέπει το προσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Ανοικτός σε προτάσεις για την όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή ενός διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ενημερώνοντας τους βουλευτές της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης για το πρώτο προσχέδιο της κυβέρνησης που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφορά στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Όπως είπε ο υπουργός, το προσχέδιο στοχεύει αφενός στην υπαγωγή όλων των προσλήψεων .......

του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στο ΑΣΕΠ αφετέρου να δώσει ένα τέλος σε αδικίες και εσωτερικές ανισορροπίες στο υπάρχον σύστημα και, τέλος, να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Βασικές τομές είναι η υπαγωγή και των προσλήψεων σε Βουλή, Προεδρία της Δημοκρατίας και στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας στις διαδικασίες του νόμου 2190/94, με εξαίρεση το ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Προβλέπεται επίσης κατάργηση της προφορικής συνέντευξης ως βασικού κριτηρίου πρόσληψης, κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% των μονάδων λόγω εμπειρίας, τροποποίηση του καθεστώτος μοριοδότησης, καθώς και των κριτηρίων για την απασχόληση με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. Παράλληλα, αναμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τις μισθώσεις έργου καθώς και το πλαίσιο για το διορισμό διακριθέντων αθλητών στο δημόσιο.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του με την κατάργηση της προφορικής συνέντευξης, χαρακτηρίζοντας λάθος την αλλαγή, ενώ διαφώνησε και με την κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης, ως απαραίτητης (ισοδύναμου αποτελέσματος) για τους συμβασιούχους που απασχολούνται ως σήμερα που δεν μονιμοποιήθηκαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου του π.δ. 184/2004. Χαρακτήρισε επίσης ευθέως αντισυνταγματική την κατάργηση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τίτλου.

O κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε θετική, αλλά ενδεχομένως μη πρακτική την εξαγγελία ότι δεν θα μπορούν να γίνουν δεκτές νέες συμβάσεις έργου, αν υπάρχουν σε ένα φορέα κενές οργανικές θέσεις. Ρώτησε επίσης τον υπουργό, αν επιμένει στην άποψη που είχε εκφράσει προεκλογικά για μετατροπή των εργασιακών σχέσεων αορίστου χρόνου σε θέσεις μονίμων.

Δεν είναι δυνατόν η προσδοκία για απασχόληση στο δημόσιο να είναι διαχρονικά αντικείμενο ρουσφετιού ή ομηρίας, παρατήρησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιώργος Μαυρίκος και σημείωσε πως το κόμμα του δεν θεωρεί ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο.

Από πλευράς ΛΑ.Ο.Σ., ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης εξέφρασε προβληματισμό για το κατά πόσο είναι σωστό για το κύρος τους να οδηγηθούν οι προσλήψεις της Βουλής και της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπό το ΑΣΕΠ. Αφού σημείωσε ότι ήδη είναι πάρα πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. πρότεινε να υπάρξει εξορθολογισμός των ήδη κενών οργανικών θέσεων.

Προέχει η καταγραφή των αναγκών και η υπάρχουσα κατάσταση στο Δημόσιο, υποστήριξε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης, που συμφώνησε με τον κ. Παυλόπουλο (όπως και ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Σκανδαλίδης) και για την ανάγκη μεταβατικού χρόνου μέχρι την κατάργηση της μοριοδότησης λόγω προϋπηρεσίας, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η συνέντευξη σε εξαιρετικά ειδικές περιπτώσεις.

Γενικά όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως ορθά μετατίθενται όλες οι προσλήψεις υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, αλλά όπως επισημάνθηκε, η ίδια η ανεξάρτητη Αρχή θα πρέπει να εξασφαλίσει επάρκεια στη στελέχωση και στην υποδομή.

Ανταπαντώντας ο υπουργός είπε ότι πολλά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο έχουν υπαγορευτεί από το ΑΣΕΠ, παρά τις προθέσεις του υπουργείου (όπως για την κατάργηση της συνάφειας στα μεταπτυχιακά) και θα επανεκτιμηθούν. Τέλος, συμφώνησε, ότι σε κάθε περίπτωση είναι ήδη ειλημμένες οι αποφάσεις για ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές το ΑΣΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 17ης Νοεμβρίου 2009

Ele17.jpg (763 KB) 8arr17.jpg (224 KB) foni17.jpg (208 KB)



ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 36Ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η εξέγερση των φοιτητών της 17ης Νοέμβρη 1973 αποτέλεσε κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών, που οδήγησε στην κατάρρευσή της.

Ο αγώνας των φοιτητών, των εργαζομένων, του ελληνικού λαού ενάντια στον συντηρητισμό, την οπισθοδρόμηση, τον ολοκληρωτισμό και την βαθύτατη καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου παραμένει πάντα επίκαιρος.

Οι αγώνες για πιο αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δικαιότερη κοινωνία και καλύτερη παιδεία για την ελληνική νεολαία δεν τελειώνουν ποτέ.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκεται σήμερα ..........

στους συλλογικούς αγώνες του ελληνικού λαού αλλά και στον καθημερινό τρόπο δράσης του καθενός μας για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη, αξιοκρατική και δημοκρατική κοινωνία.

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Νοέμβρης 1973. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.





Το παραλήρημα του Δικτάτορα.

Ο άνθρωπος αυτός πέθανε (κανονικά έπρεπε να πουμε ότι ψόφησε) ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ για τις πράξεις του.

Ένα παραλήρημα που δείχνει άνθρωπο με διαταρραγμάνη ψυχική υγεία.





36η Επέτειος του πολυτεχνείου. Διαχρονικά τα μυνήματα του.

Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973.
Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν .......

μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι πηγές στο διαδίκτυο είναι χιλιάδες. μια μικρή αναζήτηση στο Google θα σας δώσει εκατομμύρια αποτελέσματα.

Εμείς αποτείνουμε φόρο τιμής στους ΗΡΩΕΣ της εξέγερσης του πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 με αυτή την αναφορά μας.
Σαφώς και δεν είναι πολλά αυτά που γράψαμε.
Θα θέλαμε τουλάχιστον έναν ΔΙΚΟ ΜΑΣ server για να φιλοξενήσουμε όλο αυτό το υλικό των γεγονότων.