Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τσίγγανος: Αποχωρεί απο την διεκδίκηση του Δήμου και μπαίνει κάτω από τον Κόλλια.

Σας το είχαμε γράψει εδώ και τρεις μέρες. Στις 20 Σεπτεμβρίου γράφαμε ότι ο Παναγιώτης Τσίγγανος ανακοινώνει την παραίτηση του από την διεκδίκηση του Δήμου Τριφυλίας.
Οι πληροφορίες μας τότε ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρες. Φυσικά οι του επιτελείου Τσίγγανου διάβασαν την ανάρτηση μας, και ίσως και αυτοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας θολώσουν τα νερά. Μάταια όμως....

Ποιοι εκτέθηκαν?? Σίγουρα όχι το Φιλιατρά News καθότι η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει πανηγυρικά το ρεπορτάζ μας της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ετσι λοιπόν η σημερινή εξέλιξη είναι ..........

η αποχώρηση του από την διεκδίκηση του δήμου και ταυτόχρονα η προσχώρηση - συνεργασία του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα ο Παναγιώτης Τσίγγανος αναφέρει:

Μετά από διεξοδικές συζητήσεις με τους συνεργάτες μου, όπου κυριάρχησε το ενωτικό στοιχείο της παράταξης, αποφασίσαμε να δώσουμε τα χέρια με τον συνυποψήφιό μου κ. Κωνσταντίνο Κόλλια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια μεγάλη συνεργασία, για μια νικηφόρα ενωτική πορεία και κοινό αγώνα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η στήριξή μας στην τελική επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και στην υποψηφιότητα του Κου Κωνσταντίνου Κόλλια υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της παράταξης που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών μεταξύ των κοινωνιών που συναποτελούν το νέο δήμο Τριφυλίας.

Έτσι αποδεικνύουμε στη πράξη ότι στη Δημοκρατία (περιλαμβανομένης και της Νέας) δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό αποτελεί για εμάς και συνέπεια και δικαίωση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Ετσι δικαιώνεται για μια ακομα φορα το Φιλιατρα News για το ρεπορτάζ που έχει. Πάντοτε έγκυρα και έγκαιρα.
Και ας προσπάθησαν κάποια "παπαγαλάκια να πουν και να παρουσιάσουν ως αναξιόπιστο το Blog μας. Αλήθεια τώρα τι έχουν να πουν;


Παρέμβαση του Δημ. Κουσελά για τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γεώργιο Ντόλιο, προκειμένου να αποτραπεί η προτεινόμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας.

Ο κ. Κουσελάς εξέθεσε στον κ. Ντόλιο την εύλογη ανησυχία και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα των τοπικών φορέων της Τριφυλίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή παράγεται το 10% της εθνικής παραγωγής ελαιόλαδου, ότι αποτελεί το τρίτο σε σημασία θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας, με 2.600 στρέμματα σύγχρονα θερμοκήπια, με πρότυπη παραγωγή πρώϊμου καρπουζιού, με σημαντική παραγωγή κηπευτικών, ανεπτυγμένη αμπελοκαλλιέργεια και βιολογική Γεωργία, αλλά και με σημαντικές υποδομές και έργα σε εξέλιξη για τη διαχείριση των υδάτων και την άρδευση των καλλιεργειών.

‘Ολα αυτά, στηρίχθηκαν, όπως είπε, σε ............

καθοριστικό βαθμό στην ενημέρωση και στην πολύτιμη βοήθεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας. Τυχόν κατάργησή της θα αποτελούσε μεγάλο και σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την έδρα του Νομού. Είναι εξ άλλου ακατανόητο, γιατί στο Προεδρικό Διάταγμα που τέθηκε σε διαβούλευση σε άλλους νομούς να διατηρούνται δυο Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης ανά νομό, ενώ για τη Μεσσηνία, παρά την κομβική σημασία της αγροτικής δραστηριότητας, να προβλέπεται μόνο μία Διεύθυνση, στην έδρα του Νομού.

Ο κ. Ντόλιος άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα και τις θέσεις που του μετέφερε ο κ. Κουσελάς, δεσμεύτηκε δε να τα λάβει σοβαρά υπόψη κατά την τελική διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος. Ο κ. Κουσελάς θα παρακολουθήσει από κοντά την όλη εξέλιξη.

Την επόμενη Πέμπτη η ψήφιση του ν/σ για την περαίωση

Την επόμενη Πέμπτη και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Αύριο, Παρασκευή, το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο θα δοθεί στα κόμματα τη ........

Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, θα συζητηθεί την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στο Τμήμα επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου την Πέμπτη.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησηε η Costa Nauarino

Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τους εργαζόμενους της Costa Nauaraino πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010.
Οι εργαζόμενοι στην Costa Νauararino προχώρησαν στην δημιουργία Τράπεζας αίματος προκειμένου να καλυφθούν τυχόν μελλοντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καθώς και του προσωπικού και των οικογενειών τους.

Αυτά αναφέρει η διοίκηση του ...........

νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία αναφέρει μεταξύ των άλλων:

Κλιμάκιο του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, επισκέφθηκε από τις 10:00 έως 21:00 τις εγκαταστάσεις της “COSTA NAVARINO”. Επειδή η ανταπόκριση των εργαζομένων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αιφνιδίασε ευχάριστα όλους μας, ορίσαμε νέα εθελοντική αιμοδοσία, στο ξεκίνημα της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Ευχόμαστε η πρωτοβουλία των εργαζομένων και της Διοίκησης της “Costa Navarino” να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και άτομα. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος έχει δραματικές διαστάσεις στην πατρίδα μας και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία όλων μας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ (όχι με δική μας ευθύνη)
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 8 ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ.



Νέο πρόγραμμα επισκέψεων του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Από τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας ανακοινώθηκε το εξής πρόγραμμα επισκέψεων του υποψηφίου Δημάρχου κου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα ο κος Σωτηρόπουλος την Κυριακή 26 Σεπτεμβριου το πρωί από τις 9:30 μέχρι τις 12 θα επισκεφθεί το Κοπανάκι (παραδοσιακό παζάρι)
Το απόγευμα της Κυριακής από τις 18:00 εως και τις 21:00 ο κος Σωτηρόπουλος θα περιοδεύσει σε Σαρακινάδα, Μαλίκι, Βαρυμπόπη, Αετό.

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ........

από τις 18:00 εως τις 21:00 ο κος Σωτηροπουλος θα βρεθεί σε Κεφαλόβρυση, Σιτοχώρι, Αγριλιά, Καμάρι, Γλυκορίζι.

Aνοικτό το ενδεχόμενο αφνιδιαστικών αποκλεισμών

Στα σημεία συγκέντρωσης των οχημάτων τους παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών είναι πλέον νόμος του κράτους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών αποκλεισμών των δρόμων.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των Διεθνών Μεταφορών Γ. Πασπάτης, σε περίπτωση που υπάρξουν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, οι μεταφορείς είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας .............

Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος υποστήριξε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη Βουλή, γι αυτό, όπως είπε, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ο κ. Τζωρτζάτος επανέλαβε για άλλη μια φορά το αίτημα των μεταφορέων να τους δοθεί γραπτώς η προφορική δέσμευση του κ. Ρέππα για τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό, την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ και τις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πορεία των κινητοποιήσεων, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδικό Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία παίρνει και τις σχετικές αποφάσεις.

«Δεν έχουµε εµπιστοσύνη σε επίπεδο λόγων στην κυβέρνηση. Ας µας δώσει εγγράφως αυτά για τα οποία δεσµεύτηκαν στη Βουλή τα τρία υπουργεία και θα σταµατήσουµε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γιώργος Τσάµος.

«Είναι νόµος του κράτους και οφείλουµε όλοι µας να σεβόµαστε τους νόµους. Υπάρχει κράτος, πολιτεία και εκφρασµένη δήλωση και βούληση της κυβέρνησης ότι κανείς δεν µπορεί να κρατάει όµηρους τους Έλληνες πολίτες», ξεκαθάρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, του κυβερνητικού εκπροσώπου, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, του γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκα, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα και της γ.γ. για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη.

Την Τετάρτη το βράδυ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή που έχει προγραμματιστεί Πανελλαδική Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου στην Αθήνα, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Σε κομβικά σημεία του λεκανοπεδίου παραμένουν παρατεταγμένα περίπου 800 φορτηγά, με την αστυνομία σε ετοιμότητα καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού δρόμων οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ απειλούνται ακόμα και με αυτόφωρο.

Κ. Σκανδαλίδης: Πρέπει να αυξήσουμε τους πόρους της ΚΑΠ

Την ενίσχυση των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες με θέμα "Επιλέγοντας σήμερα για μια ισχυρότερη ΚΑΠ αύριο". "Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία", είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, "με τις προκλήσεις της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας δεν μπορούμε να μιλούμε για συρρίκνωση των πόρων της ΚΑΠ αλλά αντίθετα πρέπει να τους αυξήσουμε".

Ακόμη, ζήτησε οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ να ..........

μην κατευθύνονται στους αγρότες που εγκαταλείπουν τη γεωργία αλλά στους νέους αγρότες, για μια πράσινη ανάπτυξη, για μια ανταγωνιστική γεωργία.

Υπογράμμισε επίσης ότι "επιβάλλεται η ελεγχόμενη διαφοροποίηση ώστε να προστατευτούν οι γεωργοί των ορεινών, νησιωτικών και μειονεκτικών περιοχών, όσοι υπηρετούν την πράσινη ανάπτυξη και την αειφορία και προστατεύουν το περιβάλλον καθώς και οι πολυάριθμες μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις".

Το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας άρχισε τη συζήτηση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ και το μέλλον της μετά το 2013.

Γενική συνέλευση της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στο κτήριο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κυπαρισσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε αναφέρει ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν άμεσα τον κλάδο αλλά με βασικό το θέμα της μην διάσπασης τμημάτων με 29 και 30 μαθητές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση τους αναφέρει:

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να παρευρεθούν στην γενική συνέλευση της Β' ΕΛΜΕ που θα γίνει την Πέμπτη 23-9-2010 και ώρα 8:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στο κτήριο της Β/θμιας στην Κυπαρισσία.

θα συζητηθούν θέματα που μας αφορούν άμεσα με βασικό αυτό της μη διασπασης τμημάτων με 29 και 30 μαθητές, παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας ακόμη και προχθές περί του 25 Συν 10%.

Συνάδελφοι πρέπει αν δώσετε όλοι με την παρουσία σας ότι δεν θα περάσουν πρακτικές του αποφασίζω και διατάζω, να δώσουμε το μήνυμα στην διεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε την επιβολή μέτρων που καταστρέφουν την δημόσια παιδεία.

Για το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Ο πρόεδρος
Στυλιανός Δημήτριος

Ο Γραμματέας
Σάκκουλας Ιωάννης


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.