Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Αλλαγές στα καρτοκινητά αποφάσισε ο Μαρκογιαννάκης

Αλλαγές στο καθεστώς αγοράς και χρήσης των καρτοκινητών τηλεφώνων προωθεί η κυβέρνηση, ώστε οι διωκτικές αρχές να αξιοποιούν τεχνολογικές δυνατότητες για την εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης με επιστολή του προς τους υπουργούς Μεταφορών και Δικαιοσύνης ζητάει να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο διάταξη σύμφωνα με την οποία για την αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών Sim να απαιτείται η δήλωση στοιχείων ταυτότητας.
Επίσης, για τις κάρτες που είναι ήδη σε χρήση, τα στοιχεία ταυτότητας των .....

κατόχων να δηλωθούν εκ των υστέρων κι εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προτείνει την απενεργοποίηση των τηλεφώνων.

Πηγή: Pressmme

ΣΧΟΛΙΟ
Μα καλά μια ουσιώδη κουβέντα δεν θα ακούσουμε από αυτή την κυβέρνηση???
Για το ξεβράκωμα που σας έκανε στο κράτος και κατά συνέπεια στην Κυβέρνηση για δεύτερη φορά ο Παλαιοκώστας έχετε να προτείνετε τίποτα Κε Μαρκογιαννάκη???
Αυτά είναι τα προβλήματα. Όχι τα στοιχεία στα καρτοκινητά.
Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τα προβλήματα του κόσμου.

Η θεϊκή Φάρσα απο την Ελληνοφρένεια

Η θεϊκή φάρσα από την Ελληνοφρένεια του ΣΚΑΪ
Την βρήκαμε στο Τροκτικό.

Δείτε το Video






Επιταγές στη … σαλαμούρα

Βόμβα που απειλεί να τινάξει την ελληνική οικονομία στον αέρα αποτελούν οι μεταχρονολογημένες επιταγές συνολικής αξίας άνω των 300 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσό που ξεπερνά το ελληνικό ΑΕΠ!
Η αγορά κινείται με επιταγές που πληρώνονται έως κι 11 μήνες μετά ή με καθυστέρηση πληρωμών προς προμηθευτές και πελάτες που ξεπερνούν τις 150 ημέρες. Μεταχρονολογημένες επιταγές άνω των 120 δισ. ευρώ καταλήγουν στις τράπεζες, για να πληρωθούν νωρίτερα, έναντι εγγυήσεων κι επιτοκίου περίπου 8%. Αν αυξηθούν οι ακάλυπτες, τότε μπορεί να προκληθεί ντόμινο επισφαλειών και πτωχεύσεων.

Πρόκειται για ένα είδος δανεισμού μεταξύ επιχειρήσεων, πελατών και προμηθευτών, που δεν ανακαλύφθηκε σήμερα.
Όμως, με την πτώση του τζίρου λόγω της κρίσης και το κλείσιμο της ........

στρόφιγγας του δανεισμού από τις τράπεζες, το φαινόμενο έχει ενισχυθεί. Και η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω, καθώς οι τράπεζες φοβούνται τις επισφάλειες και σήμερα αποφεύγουν τη χρηματοδότηση μεταχρονολογημένων επιταγών ή το κάνουν με δυσκολία και με φειδώ. Ορισμένες φορές δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.
Εκτιμάται πως οι ημέρες απαιτήσεων από 131 ημέρες το 2007 για τις ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί σήμερα σε περισσότερες από 150 ημέρες.
Δηλαδή, ένας πελάτης αγοράζει εμπόρευμα από την επιχείρηση και αυτή πληρώνεται ύστερα από 5 μήνες.
Η επιχείρηση, για να ξεπεράσει αυτό το κενό στη ρευστότητα, πληρώνει με καθυστέρηση άλλων 5 μηνών τους προμηθευτές της κ.ο.κ.
Στους ενδιάμεσους κρίκους της αλυσίδας βασικό ρόλο παίζουν οι μεταχρονολογημένες επιταγές και άλλα αξιόγραφα, όπως γραμμάτια κ.λπ.

Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί ως εξής: Μία επιχείρηση συγκεντρώνει τις επιταγές από διάφορους πελάτες, εκδόσεως διαφόρων τραπεζών. Τις καταθέτει στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται.
Η τράπεζα τις κρατά ως εγγύηση μέχρι την ημερομηνία πληρωμής και δίνει στην επιχείρηση το 80% της αξίας με επιτόκιο 7 - 8%. Λόγω της κρίσης και του φόβου των επισφαλειών η χρηματοδότηση αυτή γίνεται τώρα πιο δύσκολα.
Πριν από την κρίση οι τράπεζες δέχονταν επιταγές με πληρωμή έως κι 11 μήνες μετά, ενώ τώρα μέχρι 6 με 9 μήνες. Πριν από την κρίση πλήρωναν το 90% της αξίας, ενώ τώρα το 80%. Τέλος, σε πολλές περιπτώσεις δεν δέχονται καθόλου επιταγές για χρηματοδότηση.
Μόλις πληρωθεί η τράπεζα από τις επιταγές, καταβάλλει στην επιχείρηση το υπόλοιπο 20%, που της παρακράτησε στην αρχή.
Αν υπήρξε κάποια ακάλυπτη επιταγή, αφαιρείται από το υπόλοιπο 20%.

«Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια»

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ιδιότυπο σεμινάριο τηλεδιάσκεψης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των Νομών της Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου (ΚΜΤΚ-Π) σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Περιφερειακό Τμήμα ΤΕΕ Πελοποννήσου οργανώνουν σεμινάριο τηλεδιάσκεψης με θέμα «Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια».

Το πρωτοποριακό για τα τοπικά δεδομένα είναι πως το συγκεκριμένο σεμινάριο θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις αίθουσες τηλεδιάσκεψης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Πελοποννήσου αύριο στις 5.00 το απόγευμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του σεμιναρίου, οι εργασίες του θα ξεκινήσουν με τον χαιρετισμό της προέδρου του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Χαρίκλειας Τσιώλη και θα ...........

ακολουθήσει εισήγηση του διευθυντή ΚΜΤΚ-Π, Ιωάννη Τζουμέρκα.
Θα αναλυθεί το θέμα «Το θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων. Υποχρεώσεις για νέα και υφιστάμενα κτήρια», από τον Άγι Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Θα ακολουθήσει η ομιλία του λέκτορα του Τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων, Θεόδωρου Θεοδώρου.

Επιπλέον θα αναπτυχθεί το ενδιαφέρον θέμα της Ενσωμάτωσης Τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα κτήρια, από τον Δημήτρη Μπούρη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και η ομιλία του Άγιδος Παπαδόπουλου με θέμα «Το κτήριο ως ενεργειακό σύστημα: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση».
ετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει διαδραστική θεματική συζήτηση (voting conference) με ψηφοφορία με βάση θεματικά δομημένο ερωτηματολόγιο.
Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη του ΤΕΕ Πελοποννήσου και όσον αφορά στον Νομό μας θα διεξαχθεί σε αίθουσα τηλεδιάσκεψης στον 4ο όροφο της Νομαρχίας με τη συνεργασία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Χιονόνερο και τσουχτερό κρύο χθες σε όλη τη Μεσσηνία

Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη από χθες είναι φανερή η επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα και στον Νομό μας με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο (η μέση θερμοκρασία χθες στη Μεσσηνία ήταν 5 βαθμοί Κελσίου), το χιονόνερο και το χιόνι στις πιο ορεινές περιοχές του Νομού.

Να σημειωθεί ότι, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά (υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 μέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από 400 μέτρα).
Ύφεση αναμένεται σταδιακά από σήμερα το πρωί στη βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι χιονοπτώσεις στον Νομό μας ήταν έντονες στον ........

Ταΰγετο, στα χωριά της Άνω Μεσσηνίας, στα ορεινά χωριά της Μάνης και στα ορεινά τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας.
Οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χιόνι στις περιοχές αυτές, ενώ τα προβλήματα, που αρχικά δημιουργήθηκαν, αντιμετωπίστηκαν από τους Φορείς, που βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας κι επενέβαιναν όπου χρειαζόταν. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο του Νομού διεξήχθη ομαλά και οι οδηγοί επιδείκνυαν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας κι επικινδυνότητας του οδοστρώματος.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και σημεία που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ο Παλαιοκώστας προτίμησε τις Υπηρεσίες της interjet

Με τέτοιο διαφημιστικό... ΠΟΙΟΣ θα μπορούσε να αντισταθεί???

Δείτε το video





Γ. Παπανδρέου: Έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, τα ποιοτικά προϊόντα και τους συνεταιρισμένους αγρότες

Την ανάγκη να πορευθεί αγροτικός τομέας της χώρας με οδηγό την πράσινη ανάπτυξη, που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ποιοτική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, με τους νέους συνεταιρισμένους αγρότες να ενεργοποιούνται για το καλό του τόπου και του αγροτικού τομέα γεινκότερα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου παρουσιάζοντας σήμερα σε ειδική εκδήλωση τους πέντε εθνικούς στόχους-προτεραιότητες που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τον 21ο αιώνα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας και μέλη του ΔΣ της οργάνωσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης, παραγωγής ποιοτικών επώνυμων και με Ονομασία Προέλευσης προϊόντων, ώστε αυτά να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στο ράφι.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ελαιόλαδο, για το οποίο υποστήριξε ότι ......

πρέπει να γίνει επώνυμο, ν' αποκτήσει ταυτότητα, για να κατακτήσει τις αγορές και να δώσει ικανοποιητικές απολαβές στον έλληνα παραγωγό. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης την ανάγκη σύνδεσης των αγροτικών προϊόντων και της γεωργίας με δραστηριότητες, συναφείς με τον αγροτουρισμό, την παράδοση, τον πολιτισμό, κάτι που εδώ και πολύ καιρό έχει επισημάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Οι πέντε εθνικοί στόχοι που έθεσε ο κ. Παπανδρέου είναι

1. Στην εξωτερική πολιτική η Ελλάδα να έχει φωνή παντού.

2. Η πράσινη ανάπτυξη,

3. Η παιδεία και ο πολιτισμός,

4. Το κράτος-πρόνοιας, και

5. Ένα παραγωγικό και ευνομούμενο κράτος.

Όπως είπε, η έξοδος από τη σημερινή κρίση είναι εφικτή μόνο αν προωθηθούν ταυτόχρονα και οι πέντε αυτοί στόχοι.

Εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τους Έλληνες πολίτες ότι μπορούν να τα καταφέρουν και υπογράμμισε ότι και ο ίδιος χρειάζεται την εμπιστοσύνη των πολιτών την οποία επιθυμεί να κατακτά καθημερινά.

Αναφορικά με το θέμα των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να είναι αναπτυξιακός μοχλός και να λειτουργεί με ξεκάθαρους κανόνες για τις ιδιωτικές τράπεζες. Κανόνες, οι οποίοι όπως είπε, δεν θα ιδιωτικοποιούν τα κέρδη ενώ θα κρατικοποιούν τις ζημιές.

Τάχθηκε, υπέρ των κρατικοποιήσεων τραπεζών όπου χρειαστεί, και υπογράμμισε, ότι "δεν θα επιτρέψουμε τη χρηματοπιστωτική κρίση να την πληρώσει ο απλός πολίτης. Η χώρα, πρόσθεσε, δεν μπορεί να βγει από την κρίση με απλή περιοριστική δημοσιονομική πολιτική.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει έχοντας ως πρώτο και απαράβατο κανόνα τη διαφάνεια, ενώ απαντώντας στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι θα βρεθούν από την μείωση των φοροαπαλλαγών που έδωσε η ΝΔ στους εκλεκτούς της, από την περικοπή των αντιπαραγωγικών δαπανών, από την ανακατανομή δαπανών για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, από την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χωρίς να πλουτίζουν επίορκοι ηγούμενοι και οι πολιτικοί τους προστάτες, και με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός για να αλλάξει πορεία ο τόπος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της περιόδου, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος προσωπική ευθύνη για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η έξοδος.

Όπως τόνισε, υπάρχουν στιγμές στη διαδρομή κάθε πολιτικού, οι μεγάλες στιγμές όπως είπε, που ο πολιτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιστορία, να αναμετρηθεί με τους μεγάλους στόχους και τις γενιές που θα 'ρθουν.

Για τον ίδιο, όπως τόνισε, αυτή η στιγμή είναι τώρα. Έβαλε όπως είπε πολύ ψηλά τον πήχη, γιατί πραγματικά οι ανάγκες της χώρας σήμερα είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Ημερίδα της ΕΔΟΕΕ για την τυποποίηση του ελαιολάδου

«Ελληνικό ελαιόλαδο: ρόλος και σημασία της τυποποίησης», είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 17.00, στο ξενοδοχείο KING GEORGE (αίθουσα KG Ballroom – Area III), - Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν ομιλία ο πρόεδρος της ΕΔΟΕΕ, Τζανέτος ........

Καραμίχας, ο διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, Γιώργος Οικονόμου, ο διευθυντής του ΕΣΒΙΤΕ, Παναγιώτης Καραντώνης και εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΓΕΠ.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης στην Μεσσήνη

Ξεκίνησε η λειτουργία της ιδιωτικής μονάδας αιμοκάθαρσης “Μεσόγειος“ στη Μεσσήνη, που φιλοδοξεί στην πλήρη ανάπτυξή της να εξυπηρετεί πάνω από 100 νεφροπαθείς, μεταξύ των οποίων και επισκέπτες της Μεσσηνίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρόκειται για ένα μοναδικό περιβάλλον σε εντυπωσιακό κτήριο, άνετο, φιλόξενο και λειτουργικό, με πλούσιο ιατρικό, ξενοδοχειακό και λοιπό εξοπλισμό.

Για τη μονάδα, που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Μεσσήνη - Πύλος, ο Γιώργος Δημητριάδης επιστημονικός διευθυντής του “Μεσογειακού Κέντρου Διακοπών Αιμοκάθαρσης“, μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, οπότε έγινε η πρώτη αιμοκάθαρση.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο, την Πέμπτη έγιναν 5 - 6 και προχθές 7 - 8.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα παρέχονται υπηρεσίες σε 3 άτομα, ενώ .......

στη λίστα έχουν εγγραφεί και ξεκινούν αιμοκάθαρση το Μάρτιο 25 με 30 ασθενείς.
«Πρόκειται για άτομα από τη Μεσσηνία που έκαναν αιμοκάθαρση σε Αθήνα, Κυπαρισσία, Σπάρτη, Πύργο και Τρίπολη», μας είπε ο κ. Δημητριάδης και σημείωσε:
«Στη μέγιστη δυνατότητα στη μονάδα μπορούν να εξυπηρετηθούν από 102 έως 150 άτομα. Θα δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Δεν πληρώνουν τίποτα οι νεφροπαθείς, τις δαπάνες καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είμαστε πλήρεις από γιατρούς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό για την αρχική δυνατότητα λειτουργία της μονάδας.
Εχουμε 2 γιατρούς νεφρολόγους και 6 νοσηλεύτριες, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Στην πλήρη ανάπτυξη θα υπάρχουν 3 - 4 γιατροί και 17 - 18 νοσηλεύτριες».

Ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας μας πληροφόρησε ότι έχουν άλλες 4 μονάδες τεχνητού νεφρού, σε Ηράκλειο, Καλλιθέα, Παλλήνη, Σέρρες, η 5η είναι στην Καλαμάτα και η 6η δημιουργείται στη Χαλκίδα.
«Στο Ηράκλειο που δουλεύει από το 2000, η μονάδα εξυπηρετεί 500 ξένους τουρίστες - νεφροπαθείς και άλλους τόσους Ελληνες, κάθε χρόνο», παρατήρησε ο κ. Δημητριάδης και σημείωσε:
«Εχουμε κάνει καμπάνια για να τους φέρουμε στην Ελλάδα, γιατί πάνε και Τουρκία, Ισπανία, Μαρόκο.
Εχουμε καταφέρει να έρχονται πάνω από 3.000 άτομα το χρόνο στο Ηράκλειο, νεφροπαθείς, οι οικογένειές τους και φιλικά τους ζευγάρια.
Το ίδιο ελπίζουμε και για την Καλαμάτα».
Ο διοικητικός διευθυντής της μονάδας Κώστας Παρασκευόπουλος παρατήρησε πως «ήδη κλείνουμε θέσεις για το καλοκαίρι.
Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και Μεσσήνιοι ομογενείς που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να έρθουν».
Ο κ. Δημητριάδης εξήγησε ότι «η καμπάνια για το καλοκαίρι γίνεται τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου.
Φτιάχνουμε τουριστικό πακέτο». Εξέφρασε την αισιοδοξία πως η μονάδα της Μεσσηνίας θα πάει πολύ καλά κι επεσήμανε:
«Είναι και άλλοι Μεσσήνιοι στην Αθήνα που κάνουν αιμοκάθαρση, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα ή θα έρχονται για το 6μηνο από Απρίλιο έως Οκτώβριο ή και για τις ελιές ακόμα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η μονάδα δεν επιδοτήθηκε, φτιάχθηκε μόνο με ίδια κεφάλαια και δεν πήρε χρήματα που προορίζονταν για τη Μεσσηνία, για άλλους σκοπούς» και συμπλήρωσε:
«Χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή της συνεργεία με εργάτες από την Καλαμάτα.
Ολος ο τζίρος πήγε στην Καλαμάτα».
Ο Γ. Δημητριάδης τόνισε πως «υπήρξε μεγάλη υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς. Νομαρχία - Νοσοκομείο - Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης και τους βουλευτές.
Πουθενά αλλού δεν είχαμε τέτοια βοήθεια».
Κλείνοντας, επιβεβαίωσε ότι «η μονάδα θα βοηθήσει και τον τουρισμό και τους ντόπιους».
Επιστημονικός διευθυντής της μονάδας είναι ο γιατρός Τάσος Πουλόπουλος, μέχρι πρότινος γιατρός στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το Μάιο αναμένεται και τρίτος γιατρός, Μεσσήνιος στην καταγωγή.

Τζόγος: Καλά κρατεί παρά την κρίση

Ο χορός του επίσημου – κρατικού τζόγου καλά κρατεί στη Μεσσηνία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως προκύπτει από τα όσα είπε, μιλώντας στο «Θάρρος», η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ Μεσσηνίας Αλεξάνδρα Μιχάλου.
Με αφορμή το γεγονός ότι και η ελληνική οικονομία διέρχεται περίοδο ύφεσης, θελήσαμε να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο αυτή έχει επηρεάσει το συγκεκριμένο κλάδο, αλλά παραμένει μάλλον ανέγγιχτος.
Κι αυτό, γιατί, όπως μας εξήγησε η κα Μιχάλου, μπορεί πλέον οι παλιότεροι πελάτες να παίζουν λιγότερο, αλλά υπάρχουν και νέοι πελάτες, οι οποίοι παίζουν μικροποσά και, κατά συνέπεια, υπάρχει μόνο μια μικρή μείωση σε πανελλαδικό επίπεδο και, κατ’ επέκταση, σε μεσσηνιακό.

Ο τζόγος
Και ποιος είναι ο λόγος που ωθεί τον Έλληνα στο νόμιμο τζόγο; .......

Το να θέλει να έχει ένα παράθυρο ανοιχτό στην τύχη του, καθώς υπάρχει η προσδοκία να κερδίσει με λίγα χρήματα και να πολλαπλασιάσει τα έσοδά του. Άνδρες και γυναίκες, κυρίως μικρών και μεσαίων εισοδηματικά τάξεων, είναι αυτοί που δοκιμάζουν την τύχη τους στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ ΑΕ.
«Παίζουν», κυρίως, ΚΙΝΟ ( το παιχνίδι που κληρώνει κάθε 5 λεπτά της ώρας), που είναι ένα από τα εμπορικότερα της ΟΠΑΠ ΑΕ, το οποίο ακολουθούν το Στοίχημα, το Τζόκερ, το Λόττο, το ΠΡΟΤΟ και με απόσταση το ΠΡΟΠΟ, όπως μας εξήγησε.
«Πολλά χρήματα με λίγο κόπο επιδιώκει όποιος παίζει», είπε πελάτης, ο οποίος άκουγε τη συζήτηση, ενώ ένας άλλος παρατήρησε: «Τα παιχνίδια αυτά είναι για τη διέξοδο από τη φτώχεια».
Ποιες, όμως, μπορεί να είναι οι εισπράξεις ενός πρακτορείου; Εξαρτάται από πρακτορείο σε πρακτορείο και από την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Ενδεικτικά, πάντως, μπορεί να κυμανθεί από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Όμως, όπως παρατήρησε, τα κέρδη των πρακτορείων δεν είναι τόσα πολλά όπως φαντάζεται ο κόσμος, κι αυτό γιατί θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα έξοδα για τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ για τα τηλέφωνα, αλλά και για την on line σύνδεση των μηχανημάτων με την ΟΠΑΠ ΑΕ, και το Ταμείο Ασφάλισης. Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι τα πρακτορεία λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως, τουλάχιστον, τις 9.30 το βράδυ, οπότε απαιτείται επιπλέον προσωπικό για τη λειτουργία τους, αυτά που απομένουν είναι ελάχιστα.
Ωστόσο, δε δέχθηκε την άποψη ότι είναι αντίδοτο στην οικονομική κρίση, δεδομένου πως θα πρέπει κάποιος να δαπανήσει ένα ποσό χρημάτων μέχρι να κερδίσει. Μόνο τότε, όπως είπε, θα είναι αντίδοτο.
Τη ρωτήσαμε αν υπάρχουν παίκτες οι οποίοι σταμάτησαν να παίζουν μόλις κέρδισαν χρήματα και απάντησε πως κάποιος μπορεί να σταματήσει, ενώ κάποιος άλλος να συνεχίσει, καθώς ποτέ δεν είναι γνωστό πότε «η τύχη θα μας χτυπήσει την πόρτα».
Όσο για το «προφίλ» των παικτών, εκτός από αυτούς που θέλουν να έχουν ανοιχτό ένα παράθυρο στην τύχη, υπάρχει μία μερίδα παικτών που ενδιαφέρεται μόνο για το παιχνίδι ως παιχνίδι και θα ξαναπαίξει, ασχέτως αν χάσει ή κερδίσει, όπως και άλλη μία μικρότερη κατηγορία «φανατισμένων», κυρίως με το Στοίχημα, παικτών, τους οποίους πολλές φορές το πάθος οδηγεί σε παράνομα στοιχήματα, εκτός ΟΠΑΠ, που είναι ο επίσημος και νόμιμος φορέας.

Από τα ΜΜΕ η κρίση
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Πρακτόρων, η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί, κυρίως, προϊόν των τηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης, που έχουν πανικοβάλει τους κατοίκους. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων είναι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι εξακολουθούν να παίρνουν σταθερά το μισθό τους, που δεν έχει μειωθεί.
Η κρίση στη Μεσσηνία, σημείωσε, αφορά- κυρίως- στους αγρότες, που είναι η βάση της τοπικής οικονομίας, οι οποίοι περιμένουν να πουλήσουν το λάδι τους για να επιβιώσουν, αντί των 2 ευρώ το κιλό. Όμως, τόσο είναι και το κόστος παραγωγής, αν δεν είναι και υψηλότερο. Έτσι, δεν πηγαίνουν να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.
Από την άλλη πλευρά, όσοι δε διαθέτουν αγροτικό εισόδημα, αγοράζουν φθηνότερα τα είδη πρώτης ανάγκης. Θα πρέπει, κατά την άποψή της, να δοθεί βάση στην αγροτική οικονομία και να μπορούν οι αγρότες από παραγωγοί να μετατραπούν σε επιχειρηματίες, προκειμένου να επιβιώσουν, με σκοπό και την ανόρθωση της οικονομίας, δεδομένου ότι η χώρα μας δε διαθέτει βιομηχανία ή κάτι άλλο για την τόνωσή της.

Πηγή: Θάρρος

Ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων: Ήρθαν ψηφιακοί χάρτες

Έφτασαν στην ΕΑΣ Μεσσηνίας οι ψηφιακοί χάρτες βάσει των οποίων θα γίνει η νέα ενεργοποίηση δικαιωμάτων, του έτους 2009. Για την παραγωγή των νέων χαρτών χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατοι ορθοφωτοχάρτες οι οποίοι έχουν παραχθεί από δορυφορικές εικόνες και έτεροι που παρήχθησαν στο πλαίσιο του Κτηματολογίου.

Όπως ανέφερε στο «Θ» ο προϊστάμενος Επιδοτήσεων της Ένωσης Κώστας Πέτροβας, το εξειδικευμένο προσωπικό εξοικειώνεται με τους χάρτες και δοκιμαστικά θα ετοιμαστούν δηλώσεις καλλιέργειας για 20 άτομα, δεδομένου ότι θα έρθει κοινοτικός έλεγχος.
Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του νέου χαρτογραφικού υποβάθρου:
Να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει απειλήσει πολλές ..........

φορές την Ελλάδα με περικοπή επιδοτήσεων λόγω μη αξιόπιστου ΟΣΔΕ, βασικό πυλώνα του οποίου αποτελούν οι χάρτες όπου αποτυπώνονται χωράφια, στάβλοι, βοσκοτόπια κ.λπ.

Ερωτήματα
Ορισμένα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με το νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο είναι:
-Θα «κάτσει» αρμονικά πάνω στο παλιό ή θα αρχίσουν τα χωράφια να κάνουν …καραμπόλες το ένα με το άλλο, με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστερήσεις στη συμπλήρωση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης;
-Οι παραγωγοί θα υποχρεωθούν να υποδείξουν εκ νέου τα χωράφια τους;
-Ποιος θα πληρώσει το κόστος;

Στις ΕΑΣ
Ούτως ή άλλως, φέτος οι ενεργοποιήσεις θα γίνουν από τις ΕΑΣ της χώρας, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός που «βγήκε στον αέρα» ακυρώθηκε.
Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ που φέρει ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου και υπογράφεται από το νέο πρόεδρο Ξενοφώντα Βεργίνη, «η παραλαβή και η μηχανογραφική καταχώρηση των αιτήσεων – δηλώσεων 2009 των γεωργών θα γίνει με τη συνδρομή των κατά τόπους Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες για το σκοπό αυτό θα προεκτυπώσουν τις αιτήσεις του 2008, βάσει των ήδη διαθέσιμων στοιχείων των γεωργών, τα οποία θα χορηγήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο εντοπισμός, η κωδικοποίηση και η ταυτόχρονη ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στον Η/Υ, για πρώτη χρονιά φέτος θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία των ΕΑΣ με βάση το νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο που διέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις ΕΑΣ με τη χρήση συγκεκριμένου GIS λογισμικού που έχει επίσης εγκαταστήσει στους τοπικούς servers των ΕΑΣ. Οι οδηγίες ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων αναφέρονται στο συνημμένο εγχειρίδιο».

Άγνωστο
Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα γίνουν οι ενεργοποιήσεις δεν είναι γνωστές, καθώς στο έγγραφο αναφέρονται μόνο οι προθεσμίες περατώσεως της διαδικασίας, που ποτέ έως τώρα δεν έχουν ισχύσει στην πράξη.
Στο έγγραφο του κ. Βεργίνη αναφέρεται ότι «καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 15η Μαΐου 2009, ημέρα Παρασκευή ενώ η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων με ποινή καθυστέρησης ορίζεται η 9η Ιουνίου 2009 ημέρα Τρίτη».

Πώς θα γίνει
Σχετικά με τη διαδικασία, προγραμματίζονται τα εξής:

«•Η αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στην οικεία ΕΑΣ.

•Πραγματοποιείται προεκτύπωση της αίτησης με τα στοιχεία που δηλώθηκαν και τις εκτάσεις που καθορίστηκαν στο Ο.Σ. 2008, γίνονται οι σχετικές μεταβολές των διαφοροποιημένων στοιχείων, εφόσον υπάρχουν, ώστε να απεικονίζεται η υφιστάμενη κατάσταση της εκμετάλλευσης του παραγωγού το 2009, και συμπληρώνονται τα επί πλέον απαιτούμενα στοιχεία κατά περίπτωση.

•Σε περίπτωση που ο παραγωγός δηλώνει έκταση μικρότερη από τα δικαιώματα του και είναι κάτοχος περισσοτέρων της μιας κατηγορίας δικαιωμάτων, κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να υποδείξει τα δικαιώματα που επιθυμεί να ενεργοποιήσει το έτος 2009.

•Πραγματοποιείται ο εντοπισμός, η κωδικοποίηση και η ταυτόχρονη ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στον Η/Υ

•Εφόσον συμπληρωθεί πλήρως και οριστικοποιηθεί η αίτηση, εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον παραγωγό».

Πηγή: Θάρρος

Στην ιντερνετική τηλεόραση σύντομα και η Ηellas on Line

Τη νέα υπηρεσία ιντερνετικής τηλεόρασης (ΙΡΤV) πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα στην ελληνική αγορά η Ηellas on Line, με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων συνδρομητών τη στιγμή που ο ανταγωνισμός κορυφώνεται. Με την κίνηση αυτή η ΗΟL γίνεται η τέταρτη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που θα προσφέρει υπηρεσίες τηλεοπτικού περιεχομένου προς τους συνδρομητές της. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τέτοιου είδους υπηρεσίες προσφέρουν οι Οn Τelecoms και η Vivodi, ενώ πρόσφατα ο ΟΤΕ ανακοίνωσε το νέο πακέτο του που περιλαμβάνει τηλεοπτικό περιεχόμενο, το Connx- ΤV. Στον τομέα τηλεοπτικών υπηρεσιών μπήκε και η Forthnet, η οποία όμως δεν τις παρέχει στο «ίδιο καλώδιο» με το ευρυζωνικό Ιnternet αλλά μέσω της Νova, την οποία εξαγόρασε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τηλεοπτικό πακέτο της ........

Ηellas on Line εκτός από τα γνωστά, ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια θα συμπεριλαμβάνονται και κινηματογραφικές ταινίες καθώς και αθλητικά προγράμματα. Η εταιρεία, εκτός από την ιντερνετική τηλεόραση, έχει ήδη παρουσία σε 1.200 κτίρια επιχειρήσεων που βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω της υπηρεσίας Fiber Τo Τhe Βuilding- FΤΤΒ (οπτική ίνα απευθείας στο κτίριο) καθώς προσπαθεί να εστιάσει σε τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ BASKET: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 70 - 80 ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΗΝΥΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ

ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ το θρήνο των οπαδών του ΘΡΗΝΟΥ, του ΑΙΩΝΙΟΥ ΠΕΛΑΤΗ του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα περιοριστώ ΜΟΝΟ σε μια εικόνα που οι γάβροι θα κάνουν να δουν σε 600 και πλέον χρόνια.

Ενας Παναθηναϊκός που είναι το ΑΙΩΝΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ του ΜΟΝΙΜΟΥ πελάτη.
Επι τρεις περιόδους τους κάνανε χοντρή πλάκα και στην τέταρτη περίοδο που τελείωσαν τα ψέματα τους έδωσαν τα παπούτσια στο.... στόμα.

ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ

ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ


Π Α Ν Α Θ Η Ν Α Ϊ Κ Ο Σ

Δείτε την εικόνα



Η φωτό είναι από το troktiko