Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Χιονόνερο και τσουχτερό κρύο χθες σε όλη τη Μεσσηνία

Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη από χθες είναι φανερή η επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα και στον Νομό μας με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο (η μέση θερμοκρασία χθες στη Μεσσηνία ήταν 5 βαθμοί Κελσίου), το χιονόνερο και το χιόνι στις πιο ορεινές περιοχές του Νομού.

Να σημειωθεί ότι, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά (υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 μέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από 400 μέτρα).
Ύφεση αναμένεται σταδιακά από σήμερα το πρωί στη βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι χιονοπτώσεις στον Νομό μας ήταν έντονες στον ........

Ταΰγετο, στα χωριά της Άνω Μεσσηνίας, στα ορεινά χωριά της Μάνης και στα ορεινά τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας.
Οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χιόνι στις περιοχές αυτές, ενώ τα προβλήματα, που αρχικά δημιουργήθηκαν, αντιμετωπίστηκαν από τους Φορείς, που βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας κι επενέβαιναν όπου χρειαζόταν. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο του Νομού διεξήχθη ομαλά και οι οδηγοί επιδείκνυαν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας κι επικινδυνότητας του οδοστρώματος.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και σημεία που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.