Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ 6ος Όμιλος: Οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 8ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι:


Πανόπουλο - Εθνικός Σαγέϊκων: Γιαννόπουλος, με βοηθούς Βεργέτη - Νίκα (Αρκαδίας)

Αχαϊκή - Πάμισος Μεσσήνης: Κούλης, με βοηθούς Πίτα - Παπαδόπουλο (Ηλείας)

Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα: Γκριτζέπης, με βοηθούς Δημογέροντα - Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Παναρκαδικός - Εθνικός Μελιγαλά: Βάτσιος, με βοηθούς Ντζουροπάνο - Κρέτσιμο (Δυτικής Αττικής)

Δόξα Νέας Μανωλάδας - Διαγόρας Βραχνέϊκων: Πλεμμενόπουλος, με βοηθούς τους Ταβουλαρέα - Κατσά (Μεσσηνίας)

Η Προϊστορία της Εράνης με τον Ατρόμητο Λάππα.



20/05/12
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη  Φιλιατρών
(0-1)   0-1  
05/02/12
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα
(3-0)   4-2  
30/01/11
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών
(0-0)   0-0  
26/09/10
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα
(1-0)   1-0  
28/02/10
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα
(2-1)   2-1  
25/10/09
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών
(0-0)   0-0  
10/05/09
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα
(0-0)   1-2  
21/12/08
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών
(1-0)   1-0  
03/02/08
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα
(0-0)   1-1  
30/09/07
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών
(3-1)   5-2  
11/03/07
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα
(0-0)   1-0  
05/11/06
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών
(0-0)   2-0  

MRB: Προβάδισμα 2 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά το προβάδισμα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ............

ποσοστό 22,1% και η ΝΔ έπεται με 20,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων. Τέλος, λευκό λέει ότι θα ψηφίσει το 1,1% και άκυρο το 6,3%.

Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου και την παράσταση νίκης, καθώς η διαφορά διευρύνεται ελαφρώς. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 28,7% έναντι 26,1% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%. Κανένα κόμμα απάντησε το 14,9%, άλλο κόμμα το 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποιος εκ των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και προηγείται του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 31,1%. Πάντως, το 33,6% των ερωτηθέντων, απάντησε «κανένας από τους δύο».

Σε ερώτημα σχετικά με την εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%.

Σε ερώτημα σχετικά με τον λόγο που στηρίζουν το κόμμα που ψηφίζουν οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής: Το 48,6% απάντησε «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Το 35,6% απάντησε «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει». Τέλος, ποσοστό 15,8% απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τέλος, σχετικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.

Eklogika.gr



Μείωση 2% του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση 2% εμφάνισε το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2012 σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 3,2% σε σύγκριση με το 2005, ενώ, στην ΕΕ, κατά μέσο όρο, αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 29,7%.

Στους «27», το 2012 σε σύγκριση με το...........

2005, σημειώθηκαν αυξήσεις σε 16 κράτη- μέλη και μειώσεις σε 11 κράτη- μέλη. Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στο Βέλγιο (+30%), την Ολλανδία (+14,9%), τη Λιθουανία (+13,6%) και τη Γερμανία (+12,1%), ενώ, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία (-16,4%), την Ουγγαρία (-15,7%) και τη Σλοβενία (-15,1%).

NewsBeast

«Κόπηκε» στα τρία το λιμάνι της Κυπαρισσίας! (photos)

Θλιβερές εικόνες, εικόνες ντροπής για το κράτος και τις Αρχές, για ένα έργο που δαπανήθηκαν 14 περίπου εκατομμύρια ευρώ και, όμως, το λιμάνι δεν παρέχει καμία ασφάλεια ελλιμενισμού ακόμη και μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο!

Το κομμάτι του ενώνει τον παλιό με τον προσήνεμο μόλο, γυμνό και απροστάτευτο από μπλόκια, παραδόθηκε στην ορμή των κυμάτων που με μανία το χτυπούν και το μεσημέρι της Τρίτης «έσπασε» και «κόπηκε» στα τρία, ενώ κινδυνεύει με κατάρρευση από την κλίση που έχουν πάρει, πια, τα κομμάτια του.

Η βάση, στο σημείο εκείνο, έχει διαλυθεί και........

το νερό της θάλασσας, πλέον, περνάει και από πάνω και απο κάτω.

«Στον αέρα» βρίσκεται το λιμάνι της Κυπαρισσίας και, δυστυχώς, βαίνει προς ολοκληρωτική καταστροφή.

Θάρρος

Τα είπανε Κόλλιας - Τατούλης για το Λιμάνι Κυπαρισσίας

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το λιμάνι της Κυπαρισσίας, μετά και τις νέες καταστροφές που υπέστη από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Τριφυλία, ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, με πρωτοβουλία του δεύτερου.

Κατά τη συνομιλία επισημάνθηκε γι’ άλλη ............

μια φορά η ανάγκη για επείγουσα παρέμβαση και επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας και του Δήμου για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Περισσότερο αναλυτική προσέγγιση θα γίνει σε νέα επικοινωνία, η οποία ενδέχεται να συνδυασθεί με επιτόπια επίσκεψη του κ. Περιφερειάρχη στην Κυπαρισσία.

Για το ίδιο ζήτημα ενημερώθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς και η Τεχνική Υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, στην οποία απεστάλη και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Η Λουξ αντέχει και αναπτύσσεται

Ισχυρά αντισώματα εμφανίζει η Λουξ παρά την επιδεινούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις ζοφερές προοπτικές που διαγράφονται για τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω του ανάλγητου και γραφειοκρατικού κράτους, της υψηλής φορολογίας και των διαρκών αλλαγών στους φορολογικούς νόμους. Αντιδρώντας έγκαιρα η διοίκηση της Λούξ περιόρισε δραστικά το λειτουργικό κόστος, εφαμόζοντας προηγμένα συστήματα και αποτελεσματική διαχείρισης της ρευστότητάς της.
Αυτή η στρατηγική της έδωσε τη δυνατότητα να ...........

αντέξει στον σκληρό ανταγωνισμό των πολυεθνικών -και δε της CocaCola- και να την κατατάξει στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε η εταιρία, εκτιμάται ότι ο τζίρος βάση των στοιχειών του τρέχοντος εντεκαμήνου, θα κινηθεί στην ζώνη μεταξύ των 24.500.000 και 25.000.000 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2011 (12%-14%), τοποθετώντας σταθερά την εταιρία στη 2η θέση.

Η Λουξ Μαρλαφέκας, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πλέον εξειδικευμένη αμιγώς ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών, κατέχοντας την τρίτη θέση στον κλάδο της, στην εγχώρια αγορά, ενώ στην κατηγορία all flavors έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις πολυεθνικές.

Μέσα από μια επιτυχημένη πορεία 62 ετών, η εταιρία σήμερα αριθμεί τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, εμφιάλωσης και διανομής των προϊόντων της, τρία εμπορικά σήματα και μια ευρεία γκάμα αναψυκτικών και χυμών. Το δίκτυο διανομής της εκτείνεται σε όλη τη χώρα, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές στην Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Κύπρο και πρόσφατα εισήλθε στην αγορά της Κίνας και της Αγγλίας.

Sofokleous in

Καμμένος: «Η ΝΔ έχει βγει σεργιάνι για να βρει βουλευτές»

Τέσσερις ηχηρές απώλειες μετρά, μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ενώ η ρήξη με στελέχη του κόμματος του φαίνεται να είναι οριστική.

Ο καυγάς του κ. Καμμένου με τον Γιάννη Μανώλη, με ανταλλαγή, βαρύτατων χαρακτηρισμών, είναι ενδεικτικός του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις...........

εξελίξεις που αναμένεται να αλλάξουν εκ νέου το πολιτικό σκηνικό ενώ κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πάνου Καμμένου.

Μετά τον Κώστα Μαρκόπουλο, την Τρίτη σειρά είχαν οι παραιτήσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, πρώην βουλευτή κ. Χρήστου Ζώη, αλλά και του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Πάνος Καμμένος: «Ήθελαν να μας μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα»

Εν τω μεταξύ, στην εντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κατηγόρησε τον Γιάννης Μανώλη πως φάσκει και αντιφάσκει και επέμεινε ότι δεν ήταν εκείνος που έδωσε το περίφημο non paper στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον περασμένο Μάιο.

«Κάποιοι ήθελαν να μετατρέψουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε κεντροδεξιό κόμμα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει», τόνισε ο Πάνος Καμμένος και χαρακτήρισε "παραμύθια" όσα υποστήριξε ο Γιάννης Μανώλης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως βρίσκονται πίσω από το σχέδιο αποσταθεροποίησης του κόμματός του. Υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει μείνει με 150 βουλευτές, γι' αυτό έχει βγει... σεργιάνι για να βρει άλλους. «Προσπαθούν να κάνουν τα πάντα γιατί έχουν μείνει με 150 βουλευτές» είπε.

Δεν έκρυψε όμως ότι «εμείς μιλάμε με βουλευτές όλων των κομμάτων. Αν δεν έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, είναι καλοδεχούμενοι».

Χαρακτήρισε έκπληξη την παραίτηση του Χρήστου Ζώη, με τον οποίο όπως είπε είναι χρόνια οικογενειακοί φίλοι και συνεργάτες και ήταν κάθε μέρα μαζί. Και επανέλαβε: «όσοι αντέχουν ας μείνουν μαζί μας, οι υπόλοιποι καλό ταξίδι».

Newpost

Νέο «μπλόκο» της τρόικας για κλίμακες και αγρότες

Νέες ενστάσεις έχουν προκύψει και στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί με λεπτομέρειες στους ευρωπαίους αξιωματούχους από τον Γιάννη Στουρνάρα, έπειτα από σχετικό αίτημα της Κριστίν Λαγκάρντ, στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup και την Παρασκευή να πάρει τον δρόμο προς κατάθεση στη Βουλή.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ............

φέρεται να ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να παρουσιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Eurogroup καθώς μεταξύ άλλων το ΔΝΤ φέρεται να επιμένει στο ότι η κλίμακα που ετοίμασε η κυβέρνηση προκαλεί στρεβλώσεις κυρίως στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και προκαλείται μη προοδευτική αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Βελτιώσεις ζητούνται από την τρόικα και στη φορολογία κεφαλαίου (κληρονομιές, μεταβιβάσεις) όπου προκρίνεται ενιαία αντιμετώπιση με εξαίρεση τη φορολογία των τόκων καταθέσεων και ενοικίων.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το ΔΝΤ έχει, επίσης, ενστάσεις στη φορολόγηση των αγροτών το 2014 βάσει βιβλίων που θα τηρούν και ζητά την εφαρμογή του νέου κανόνα από το 2013, αλλά και εφαρμογή του νέου μέτρου και για τα χαμηλά εισοδήματα.

Tην ίδια ώρα ως τεχνικά επιτυχημένη διαδικασία χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας να καταθέτουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προτάσεις για ομόλογα ονομαστικής αξίας 31,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε πραγματικούς αριθμούς, η μείωση του ελληνικού χρέους από την επαναγορά τίτλων ανέρχεται περίπου στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, 12 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, το θέμα που εκκρεμεί πλέον η πολιτική αποδοχή των αποτελεσμάτων κατά την έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κληθούν να αποφασίσουν το κατά πόσον το πρόγραμμα συνέβαλε επαρκώς στην εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα δεν κατέληξε σε οριστικά συμπεράσματα.

Τα ερωτηματικά προκύπτουν καθώς, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, το αποτέλεσμα του προγράμματος επαναγοράς οδηγεί στη μείωση του χρέους στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020, έναντι στόχου 124% που είχε τεθεί από το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

newpost

«Σχίσμα» στη Super League για την τηλεόραση

«Φουρτούνες» αναμένονται στα τηλεοπτικά της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στο ποδόσφαιρο και στο βάθος δεν αποκλείεται να υπάρξει και αναδιάρθρωση.

Εδώ και καιρό το συνδρομητικό κανάλι, μια από τις ελάχιστες πηγές εσόδων της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων, λόγω της μεγάλης μείωσης των συνδρομών, άρα και των πόρων του, έχει ζητήσει από τη Super League «κούρεμα» του ποσού που πρέπει να δίνει κάθε χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει από την πρώτη στιγμή ............

διαφωνήσει με τον Ολυμπιακό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Πειραιώτες ετοιμάζουν δική τους κίνηση. Μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Αρη, την Ξάνθη, τον Ατρόμητο και τα Γιάννινα σε πρώτη φάση, ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση στην ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα προκαλώντας φυσικά πρόβλημα διαπραγμάτευσης με τους… άλλους.

Για το λόγο αυτό η Super League ετοιμάζεται να κάνει αναδιάρθρωση κρατώντας δυο ακόμα ομάδες στην κατηγορία (δηλαδή να πέσει μια), ώστε να γίνουν περισσότερες αυτές που θα μπουν στο συμβόλαιο…

Υστερόγραφα

Ενίσχυση της εξωστρέφειας και συνέργεια ας γίνουν οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Επιτέλους βλέπουμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ξεκινά μία ενωτική πρωτοβουλία, με τη συνέργεια του Επιμελητηριακού θεσμού της Πελοποννήσου.
Αναφέρομαι στην έκθεση Πελοποννησιακών Προϊόντων με τίτλο «Μύθοι, Γεύσεις & Ποιήματα», που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.
Είναι μία δράση που τείνει ν΄αλλάξει τον κανόνα, δηλαδή την άτυπη "αντιπαλότητα" των Πελοποννησίων.

Τι εννοώ; Πως εν τοις πράγμασι έγινε ..............

ολοφάνερη η δυσκολία εμπέδωσης στους πολίτες της Πελοποννήσου της αναγκαίας περιφερειακής συνείδησης, που μέχρι τώρα παραμένει όνειρο απατηλό και με τη λογική που ακολούθησε η Περιφέρεια μέχρι σήμερα, φαντάζει δύσκολο ν΄αλλάξει.
Βλέπουμε τους συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφιών,να περιχαρακώνονται γύρω από τα τοπικά συμφέροντα και ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους, να υπερθεματίζουν ή όχι τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Η σημερινή πλειοψηφία, που ομολογουμένως ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας στην αρχή του θεσμού του Καλλικράτη, όφειλε με σχεδιασμό και με διαβούλευση με τους κατοίκους των πέντε Νομών που απαρτίζουν την περιφέρειά της, να ενημερώσει για τις προοπτικές και τις διεκδικήσεις, της κάθε περιοχής .
Έτσι θα γνώριζαν άπαντες τι σχεδιάζεται για το μέλλον τους, ποίες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες θα διεκδικηθούν, ποία έργα και ποίες δομές θα υποστηριχθούν σε κάθε τόπο.
Δυστυχώς αυτό που ζήσαμε αυτήν τη διετία, είναι περιχαράκωση στις τοπικές διεκδικήσεις, έλλειψη οράματος και διάθεσης συνδιαλλαγής.
Δεν αξιολογήθηκε, πως η ενημέρωση για τη στόχευση της αναπτυξιακής προοπτικής του κάθε τόπου, θα ενίσχυε τη συνοχή και θα οδηγούσε σε λήξη των όποιων αντιθέσεων σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Δεν αμφισβητείται πως γίνονται διάφορες προσπάθειες για να αναδειχθεί το σύνολο των πλεονεκτημάτων του Μοριά.
Προσπάθειες όμως,που παραπέμπουν σε παρελθοντολογική και ξεπερασμένη από την εποχή, διαχείριση.
Ένα παράδειγμα είναι, η μεταχείριση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, όπου γίνεται ορατή η έλλειψη στρατηγικής στις πρωτοβουλίες μας.
Συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας όπου χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό για την όποια προσφορά και ζήτηση,αναδεικνύουμε άναρχα διάφορες περιοχές του Μοριά, αξιοθέατα και πλεονεκτήματα.
Δεχόμαστε να γίνουμε τιμώμενη περιοχή -που ισοδυναμεί σε τριπλάσιο κόστος, μόνο για τις εντυπώσεις- σε εκθέσεις που απευθύνονται σε εξαιρετικώς περιορισμένο κοινό, χωρίς νέα επικαιροποιημένα έντυπα και συνεκτικότητα στην προβολή μας.
Τις δυνατότητες π.χ του διαδικτύου που θα βοηθούσε στην εξωστρέφεια και πληροφόρηση, δύο χρόνια τώρα δεν τις αξιοποιήσαμε όπως έπρεπε.

Χαθήκαμε από το τουριστικό προσκήνιο και πελαγοδρομούμε , κινούμενοι άκρως ερασιτεχνικά.
Ακόμη και η περίπτωση των πτήσεων χαμηλού κόστους στο Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας, αντιμετωπίσθηκε ιδιαιτέρως πρόχειρα, χάθηκε η περσινή χρονιά και φέτος με το ενδιαφέρον της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης είχαμε θετική έκβαση της υπόθεσης.
Οπότε η συμμετοχή των Επιμελητηρίων όλης της Πελοποννήσου στην έκθεση Πελοποννησιακών Προϊόντων στην Κλαυθμώνος, θεωρώ πως κατ΄αρχάς είναι ένα θετικό βήμα -μένει βέβαια να δούμε όλες τις παραμέτρους- που πρέπει όμως να εξελιχθεί.
Ελπίζω να μη θεωρηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι ανησυχίες μου για την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος ως στείρα αντιπαράθεση , αλλά να βοηθήσουν σε προβληματισμό για τη βελτίωση της όποιας προσπάθειας καταβάλει η σημερινή πλειοψηφία.

Πεποίθησή μου είναι πως μόνο μέσω της συνέργειας ,του δημιουργικού διαλόγου και της καινοτομίας, μπορούμε να προχωρήσουμε και να σταθούμε ισότιμα και ανταγωνιστικά πλέον στο διεθνές απαιτητικό περιβάλλον.

Έκρηξη σε ασθενοφόιρο του ΕΚΑΒ. Νεκροί ο διευθυντής του ΕΚΑΒ και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων σε τροχαίο με ΙΧ (φωτό)

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα. Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης και εκπρόσωπος των εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης έχασαν τη ζωή τους, όταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκονταν καθ'οδόν για το Ρέθυμνο, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτική εκδήλωση.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, το ............

πρωί, περίπου στις 08.40 στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με το cretalive.gr, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, ενώ κατέληξε να συγκρουστεί με ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γυναίκες, οι οποίες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Της σύγκρουσης, ακολούθησαν τρεις εκρήξεις από φιάλες οξυγόνου που υπήρχαν μέσα στο ασθενοφόρο. Επί τόπου έσπευσε έτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κατασβέστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού του ασθενοφόρου και του γιατρού.

«Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια, αλλά δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε» λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Τις πρώτες στιγμές του τροχαίου, διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, όμως ελάχιστα μπορούσαν να κάνουν για τους εγκλωβισμένους επιβαίνοντες στο όχημα. Οι φλόγες που είχαν τυλίξει το ασθενοφόρο κρατούσαν μακριά τους περαστικούς που σταμάτησαν για να βοηθήσουν.

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός.

Εντολή Λυκουρέντζου για διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στο Ηράκλειο

Εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στην Κρήτη έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.

Από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής - όπου γίνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι δεν σπεύδει ως υπουργός να υιοθετήσει οποιαδήποτε άποψη αν δεν υπάρξει τεκμηριωμένη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργείου και της Τροχαίας. Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή, τόσο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας όσο και το ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό σε όλη του την έκταση.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε προς τον υπουργό το ερώτημα αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Μόλις έχουμε τα πορίσματα το υπουργείο θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας ακριβώς σε ό,τι ορίζουν οι διατάξεις αυτές», απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Για «τραγική εξέλιξη και πλήγμα για το σύστημα Υγείας, το ΕΚΑΒ και την ιατρική οικογένεια», μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος, οποίος έθεσε το θέμα σε γνώση της Επιτροπής και απευθυνόμενος προς τον κ. Λυκουρέντζο ζήτησε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Newpost

Σύλλογος τριτέκνων Τριφυλίας: Παραλαβή της δωρεάν βοήθειας προς τις πολύτεκνες οικογένειες για το έτος 2012

Αυτές τις ημέρες γίνεται η παραλαβή της δωρεάν βοήθειας τροφίμων προς τις πολύτεκνες οικογένειες για το έτος 2012. Οι δικαιούχοι για να τα παραλάβουν πρέπει απαραίτητα:

Α. Να έχουν Θεωρήσει την πολυτεκνική τους ταυτότητα για το έτος 2012.
Β. Να φέρουν στο σύλλογο επικυρωμένη φωτοτυπία του εκκαθαριστικού του 2012.

Παρά την οικονομική κρίση, φέτος οι ποσότητες που ...............

πρόκειται να διανεμηθούν είναι από40% έως 70% μειωμένες από τις αντίστοιχες περσινές.
Στον πίνακα φαίνεται καθαρά η μείωση (με εξαίρεση το ελαιόλαδο που πέρσι δεν είχε δοθεί.)



Ετος
Πολύτεκνες
Οικογένειες.
Ρύζι
(κιλά)
Ζυμαρικά
(κιλά)
Φέτα
(κιλά)
Γραβιέρα
(κιλά)
Λάδι
 (κιλά)
2011
246
6.285
8.435
1.267,5
515
0
2012
265
3.540
2.470
663
446,5
1.048

Το 2011 είχαμε 246 δικαιούχες οικογένειες και το 2012 έχουμε 265 δηλ. 19 περισσότερες.

Η ποσότητες που μοιράστηκαν ήταν, το 2011 ζυμαρικά 8.435 κιλά, ενώ το φέτος θα μοιραστούν 2.470 κιλά, δηλ. 5.965 λιγότερο (περίπου 6 τόνοι λιγότερο. -70% ) . Για το ρύζι, πέρσι μοιράστηκαν 6.285 κιλά και φέτος θα μοιραστούν 3.540 κιλά, δηλ 2.745 κιλά λιγότερο (-43%). Το ίδιο λιγότερες θα είναι και οι ποσότητες στο τυρί.
Ήδη ανακοινώθηκε ότι δεν θα καταβάλλεται πλέον η σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα, καθώς και το επίδομα για το τρίτο παιδί και τα πολυτεκνικά επιδόματα που θα δίνονται πλέον με εισοδηματικά κριτήρια.

Είναι κι αυτό ένα ακόμα δείγμα της κοινωνικής αναλγησίας όλων αυτών που αποφασίζουν για τις τύχες των λαών. Παίρνουν και το τελευταίο απόθεμα που μπορεί να είχε η κάθε φτωχή οικογένεια, μέσα από φόρους και χαράτσια, αφού δεν αναγνωρίζουν πλέον το οικογενειακό βάρος και το θεωρούν εισόδημα και το φορολογούν.
Οι ξένοι κάνουν τη «δουλειά τους» και οι εδώ εντολοδόχοι τις υλοποιούν. Τα θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε;

Να σταματήσει πια αυτή η κοροϊδία. Nα πληρώσουν αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ.

Γενικό μπλακ-άουτ στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γενικό μπλακ-άουτ στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία εντείνει τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις της κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οδηγεί ........

σε παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, που αναμένεται να παραλύσουν τη λειτουργία των δήμων, και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή καθημερινότητα των πολιτών, πολύ περισσότερο καθώς πλησιάζουμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χρήστος κορομηλάς: Η γραφειοκρατία και η διαφθορά μας σκοτώνουν.

Η χώρα μας σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την διαφθορά στο Δημόσιο κατατάσσεται ως η πιο διεφθαρμένη χώρα των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλιστα στη σχετικής λίστας που αφορά 176 χώρες βρίσκεται στην 94η θέση ,ο οργανισμός της Διεθνούς Διαφάνειας ορίζει την πολιτική διαφθορά ως "την κατάχρηση ενός δημοσίου αξιώματος για ίδιον όφελος".

Η Ελλάδα το 2007 (προ οικονομικής κρίσης) ............

ήταν στην 56η θέση και από τότε συνεχώς υποχωρεί στην λίστα διαφάνειας φτάνοντας πλέον φέτος στην 94η. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, στην χώρα μας η διαφθορά ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ίσως στην εποχή της οικονομικής κρίσης, με τις δυσκαμψίες που παρατηρούνται στο κράτος, να έχει επιταθεί ακόμα περισσότερο το φαινόμενο. Ωστόσο, είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς μια τόσο ραγδαία αύξηση της διαφθοράς της χώρας, αποδεχόμενος πλήρως τα στοιχεία αυτά.
Ο ετήσιος δείκτης της Διεθνούς Διαφάνειας κατατάσσει 176 χώρες ανάλογα με τις αντιλήψεις που επικρατούν γύρω από το πόσο διεφθαρμένες είναι. Ο δείκτης δεν αντανακλά το πραγματικό επίπεδο της διαφθοράς που επικρατεί σε αυτές γιατί δεν μπορεί να μετρηθεί άμεσα, μιας και οι σχετικές συναλλαγές γίνονται μυστικά. Έτσι αυτό που μετράει τελικά είναι η εντύπωση της κοινωνίας για την διαφθορά της χώρας. Πολλοί μάλιστα πανεπιστημιακοί αμφισβητούν την αξιοπιστία τέτοιων μετρήσεων, καθώς πρόκειται για συνεντεύξεις πολιτών που απλά αντανακλούν την κοινή γνώμη και δεν πρόκειται για ξεκάθαρα μετρήσιμα δεδομένα.

Αυτό που έχει κυρίως αλλάξει μετά την οικονομική κρίση στη χώρα μας, είναι η αίσθηση των πολιτών για την διαφθορά στο κράτος, αλλά και τα συναισθήματα που τρέφουν απέναντι σε αυτό. Με το πελατειακό σύστημα των κομμάτων να έχει αποδυναμωθεί ελέω Τρόικας και σκληρές αποφάσεις να επιβάλλονται, που συρρικνώνουν τα εισοδήματα του κόσμου, οι πολίτες αντιλαμβάνονται με μεγαλύτερη εχθρότητα το κράτος και τους λειτουργούς τους. Διάχυτη είναι η εντύπωση ότι αυτή η αδιαφάνεια οδήγησε την χώρα στην οικονομική κατάρρευση, αλλά και ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί. Έτσι το κράτος, που όχι μόνο έχει κόψει τις χαριστικές παροχές του παρελθόντος, αλλά παίρνει και σκληρά οικονομικά μέτρα, έχει γίνει ο εχθρός. Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι απολύτως αναμενόμενο οι Έλληνες πολίτες να αντιλαμβάνονται αυτό το κράτος ως πιο διεφθαρμένο από όσο το αντιλαμβάνονταν στο παρελθόν, προ οικονομικής κρίσης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα. Απλά, σημαίνει ότι διαφθορά υπήρχε και παλιότερα, αλλά δεν ήταν τόσο ενοχλητική, γιατί δεν υπήρχε αυτή η οικονομική ανέχεια των πολιτών. Οπότε, είτε την ανέχονταν με μεγαλύτερη ευκολία είτε (που είναι και το πιο ακριβές κατά την άποψή μου ) την υπολόγιζαν ως μικρότερη από όσο την υπολογίζουν σήμερα.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι το φορολογικό καθεστώς που συνεχώς μεταβάλετε και πάντα το ίδιο μένει .Το πρώτο πράγμα που είπε η τρόικα όταν ήρθε στην Αθήνα πριν από τρία χρόνια ήταν: Φτιάξτε ένα φορολογικό νόμο με 25 σελίδες και καταργήστε τους παλιούς, που είναι 25.000 σελίδες. Φυσικά και δεν έγινε αυτό. Αν είχε γίνει, ίσως να είχαμε λιγότερη φοροδιαφυγή, ίσως να μην είχαμε λαδώματα, ίσως να είχαμε περισσότερες επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, ίσως να είχαμε αποφύγει ακόμη και μεγάλο ποσοστό της ύφεση.

Δυστυχώς όμως όλοι οι φορολογικοί νόμοι στη χώρα φτιάχνονταν έτσι, πολύπλοκοι, δυσνόητοι, να χρήζουν ερμηνείας κατά περίπτωση και να αφήνουν παράθυρα. Όλα αυτά γίνονται για έναν και μόνο λόγο,να υπάρχει περιθώριο συναλλαγής μεταξύ των εμπλεκομένων δηλαδή έφορα και φορολογούμενου . Το αποτέλεσμα των φορoλογικών νόμων στην Ελλάδα είναι ένα: Όλοι να θεωρούνται a priori ένοχοι, έτσι ώστε η γραφειοκρατία να τους καλεί κατά βούληση να την πληρώσουν (αυτήν και όχι το κράτος) για να ξεφύγουν προσωρινά μέχρι την επόμενη πρόσκληση. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο μεν πολίτης δεν ξέρει τι χρωστάει, ο νομοταγής πολίτης που πληρώνει τους φόρους του εξοντώνεται και ο απατεώνας φοροφυγάς πλουτίζει.

Για να φτιαχτεί ένας πραγματικά σοβαρός, δίκαιος και αποτελεσματικός φορολογικός νόμος, πρέπει η σελίδα να είναι λευκή και να έχει μόνο ένα πρώτο άρθρο: "Καταργούνται όλοι οι παλιότεροι φορολογικοί νόμοι και διατάξεις". Διότι όταν αναθέτουμε σε μια δημόσια υπηρεσία να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας της, είναι σαν να ζητάμε από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά να αυτοκτονήσουν. Και δεν πρόκειται να το κάνουν. Προτιμούν να σκοτώσουν εμάς τους υπόλοιπους...

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 11-12-2012 ]



Επαναφορά της βάσης του 10 ζητούν πρόεδροι των ΤΕΙ

Την επαναφορά της βάσης του δέκα ζήτησαν την Τρίτη από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, αλλά και αρκετοί πρόεδροι άλλων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τον Λ.Βρυζίδη, «η άμεση .............

επαναφορά της βάσης του δέκα θα λύσει πολλά προβλήματα. Εξέφρασα την άποψη ότι η κατανομή των υποψηφίων στις σχολές θα πρέπει να γίνεται αφού ο υποψήφιος θα γνωρίζει ότι έχει 'πιάσει' τη βάση του δέκα».

»Σήμερα υπάρχουν εισακτέοι που έχουν επιτύχει σε σχολές, όχι μόνο στα ΤΕΙ ακόμη και σε Πανεπιστημιακές Σχολές, με βαθμό 4 και 5. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση των σπουδών. Εμείς στο ΤΕΙ Πειραιά, για παράδειγμα, έχουμε μέσον όρο βαθμολογίας των εισακτέων 14,5, φαντάζεσθε τι γίνεται και σε άλλα ιδρύματα. Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε σπουδαστές που μας έρχονται με μετεγγραφές, με τόσο χαμηλή βαθμολογία, γιατί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν.

»Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, αν υπήρχε ήδη η βάση του δέκα, δεν θα είμαστε τώρα σ’ αυτή τη θέση να συζητάμε το σχέδιο 'ΑΘΗΝΑ' για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών. Πολύ απλά, θα κλείνανε τα τμήματα που δεν θα είχαν σπουδαστές και δεν θα βασανιζόμαστε σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρυζίδης, ο υπουργός Παιδείας άκουσε το αίτημα αυτό των Προέδρων ΤΕΙ
και απάντησε, όπως είχε δηλώσει και πρόσφατα σε συνέντευξή του, ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα που μελετά το υπουργείο για τη βελτίωση της Παιδείας.

in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Στο περίμενε» για Τσακώνα, συμμαχία για την Ολυμπία

Μετά από ένα ατελείωτο «πέρα- δώθε», λόγω και της ..............

απεργίας των δικαστικών, συνεδρίασε, τελικά, χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εξετάσει την προσφυγή του υπουργείου κατά προηγούμενης απόφασής του που αφορά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου «Παραδείσια-Τσακώνα». Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, το λεγόμενο «παμμεσσηνιακό μέτωπο»… πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό. Από την ημέρα που συνεδρίασε μέχρι χθες αρκέστηκε μόνο να στείλει στον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη μια επιστολή ΓΙΑ ΤΗΝ Ολυμπία Οδό. Επειδή, όμως, ο χρόνος κυλά σε βάρος μας, αποφάσισε να μας δώσει… χέρι βοηθείας η Ηλεία. Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Παν. Νίκας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία μετά από πρόσκληση των Ηλείων...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ κρίση η Πελοπόννησος, αλλά κυρίως η Μεσσηνία, λόγω της μη έκδοσης χθες, όπως αναμενόταν, της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έτσι το ενδεχόμενο να δοθεί στην κυκλοφορία η Τσακώνα πριν τα Χριστούγεννα δυσκολεύει, αν δεν απομακρύνεται.
Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή και ο «αγώνα δρόμου» για το άνοιγμα της Τσακώνας συνεχίζεται…
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ μετατίθεται η λειτουργία του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα. Η δυσκολία μετακίνησης αξιωματικών στην Καλαμάτα τώρα στις γιορτές οδήγησε στη μετάθεση της επαναλειτουργίας του ως ΚΕΝ.
• ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ πρόγραμμα για την κτηνοτροφία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 55 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε στο ΠΕ.ΣΥ.
• ΕΝΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ελαιολάδου κινούνται καθοδικά και στη Μεσσηνία, όπου με τη χαλαζόπτωση τα πράγματα δυσκόλεψαν, Τυνησιακό ελαιόλαδο βαφτίστηκε «Κρητικό» δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά, με θύματα τους παραγωγούς…
• ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΟΚ από τη ΔΕΗ για αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος μέχρι και 48%!!!
• ΕΡΧΟΝΤΑΙ αλλαγές στον ΕΛΓΑ και πληρωμές για ζημιές 20 εκατ. ευρώ σήμερα και στις 21 Δεκεμβρίου.
• «ΣΚΟΡΠΑΝΕ» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και καταγγέλλουν τον αρχηγό τους Πάνο Καμμένο.
• ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την Κυπαρισσία που θα συζητηθεί…


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!