Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS..........

Αύριο Μεγάλο Σάββατο στις 7 το πρωί συντονιστείτε στο Φιλιατρά News και δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τα δοκιμαστικά της Formula 1 για το Grand Prix Μαλαισίας.
Έναν αγώνα που δεν θα τον δείτε σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι, σε κανένα blog.
ΜΟΝΟ ΕΔΩ. ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

To πρόγραμμα: ..........

Σάββατο 3/4 Ελεύθερα Δοκιμαστικά 3 07:00

Σάββατο 3/4 Προκριματικά 10:00

Σάββατο 3/4 Kατάταξη Εκκίνησης 10:00

Κυριακή 4/4 Αγώνας 10:00

Όλοι οι φίλοι της Formula 1 συντονίζονται αύριο το πρωί εδώ. Στο Φιλιατρά News.

Ευχές από το apnea.gr





Ευχές από το blog Ελληνικό Καφενείο





Ευχές από το Συνδικάτο Μικροπωλητών





Νεα παράταση για την παράδοση των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Παράταση εκ νέου, αυτή τη φορά μέχρι τις 31 Μαΐου, δόθηκε στο έργο εκσυγχρονισμού των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που έχει ξεκινήσει από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού.

Οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο ουσιαστικά βρίσκεται λίγο πριν την παράδοση, ωστόσο στον εργολάβο οφείλονται ακόμη 122.000 ευρώ. Δηλαδή, 90.000 (από την αρχική σύμβαση των 290.000) συν 32.000 από τη συμπληρωματική που προέκυψε στην πορεία, καθώς κατά την εκτέλεση των εργασιών χρειάστηκαν επιπλέον παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την εκταμίευση .........

των 90.000 έχει δοθεί έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για διοχέτευση του ποσού στο υπουργείο Υγείας και από εκεί στην Περιφέρεια, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Μεσσηνίας, που επιβλέπει το έργο, είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο για έγκριση και της πρόσθετης πίστωσης των 32.000 ευρώ.

Όσο για τις εργασίες αναβάθμισης των χειρουργείων του νοσοκομείου, περιλαμβάνουν καινούργια δίκτυα ίδρυσης και αποχέτευσης, πυροπροστασία, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, παροχές ιατρικών αερίων, καινούργιες τοιχοποιίες, ειδικές πόρτες με αυτόματους μηχανισμούς, σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και νέα ιατρικά μηχανήματα.

Στα καινούργια χειρουργεία θα υπάρχει καλύτερη κατανομή και οργάνωση του χώρου (με αποδυτήρια, χώρους γιατρών, αίθουσα ανάνηψης κ.λπ.). Εάν, μάλιστα, τα χρήματα βρεθούν σύντομα, το έργο μπορεί να παραδοθεί πριν από τις 31 Μαΐου. Κάτι που εύχονται τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, αφού εδώ και ένα χρόνο η χειρουργική κλινική αναγκαστικά υπολειτουργεί σε χώρο που έχει διαμορφωθεί προσωρινά για να γίνονται κάποιες επεμβάσεις.

Πηγή: Θάρρος

Αγριο πιστολίδι με τραυματία 29χρονο σε παραλιακό κέντρο της Κυπαρισσίας

ΑΓΡΙΟ πιστολίδι σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κυπαρισσία με δράστη ένα αλλδαπό Αλβανό και θύμα ένα νέο παλλικάρι εγείροντας πολλά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη που συγκλονίστηκε.

Πιο αναλυτικά στις 04.20 το πρωί σε παραλιακο κέντρο της παραλίας Αη Λαγούδη ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας έξω απο κατάστημα Καφέ-μπάρ της παραλίας, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε ελαφρά στο αριστερό του πόδι και στην κοιλιακή χώρα έναν νεαρό 29χρονο ημεδαπό κάτοικο του Δήμου Αυλώνος ύστερα απο διαπληκτισμό που είχε προηγηθεί μεταξύ τους για άγνωστη αιτία εντός του καταστήματος.

Ο δράστης σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο .........

διέφυγε πεζός και αναζητείται και το ρεπορτάζ του 936 αναφέρει ότι ο δράστης μετά την πράξη του έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε απο αστυνομικό που με περιπολικό μετέβη στην περιοχή αλλά και απο πολίτες χωρίς να καταφέρουν να τον πιάσουν.
Ο άτυχος 29χρονος παθών νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Αστυνομία γνωρίζει πλέον τα στοιχεία του δράστη και αναζητείται.

ΟΜΩΣ προκύπτει ένα μέγα ερώτημα: Κύριε Χρυσοχοίδη, Πως ένας αλλοδαπός έφερε πιστόλι πάνω του εισβάλοντας ανενόχλητος στο παραλιακό κέντρο και αδειάζοντας σύμφωνα με τις μαρτυρίες το πιστόλι του στα εμβρόντητα μάτια των περαστικών.....

Πηγή: Radio 936

Απολογισμό υπουργικού έργου ζητά ο πρωθυπουργός μετά το Πάσχα

Να εντείνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του μετά τις γιορτές του Πάσχα σκοπεύει ο Γ.Παπανδρέου, με στόχο να ανατρέψει τον εφησυχασμό που ακολούθησε την απόφαση της 25ης Μαρτίου.

Πρωθυπουργική επιστολή έλαβαν πριν από δύο ημέρες όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, με την οποία τους ζητείται να συντάξουν το αργότερο έως τις 19 Απριλίου υπόμνημα, στο οποίο θα αναφέρουν αναλυτικά ποιες πρωτοβουλίες έχουν πάρει για τον περιορισμό της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στον τομέα της αρμοδιότητάς τους και παράλληλα ποιες ενέργειες έχουν αναλάβει προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η επιστολή Παπανδρέου προς τους υπουργούς .........

επιβεβαιώνει αφενός την επιθυμία του πρωθυπουργού για στροφή στην καθημερινότητα, αλλά και τη διαπιστωμένη «χαλάρωση» στη λειτουργία κάποιων υπουργείων μετά τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, το Μαξίμου έχει διαπιστώσει ότι ο πανηγυρικός τόνος που δόθηκε είχε αρνητικές επιπτώσεις στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται. Ανάλυση των μετρήσεων που έχει στη διάθεσή του το πρωθυπουργικό γραφείο φανερώνει ότι οι θριαμβικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας, σε συνδυασμό με τα αισθήματα ανακούφισης που προκάλεσε αυτή στον ελληνικό λαό, είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψουν οι πρώτες ενδείξεις εφησυχασμού ότι όλα τέλειωσαν και πως η κρίση ήταν παροδική.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα ταξίδια σε δύο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες, την Κίνα και τη Βραζιλία. O άνθρωπος που δουλεύει για την προετοιμασία των δύο ταξιδιών του πρωθυπουργού σε Κίνα και Βραζιλία είναι ο Δημήτρης Δρούτσας.

Μήνυμα αναγνώστη: Γιατί μας κόψατε τα ανώνυμα σχόλια;

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα να εκφράσω το παράπονο μου σχετικά με το κόψιμο των ανώνυμων σχολίων στο blog σας.
Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή σας την πράξη.
Δεν έχουμε όλοι μας e-mail στην google για να μπορούμε να σας αφήσουμε σχόλια, και το ανώνυμο μας βόλευε.
Είναι αρκετά θέματα που θα ήθελα να αφήσω το ...........

σχόλιο μου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ λόγω του περιορισμού μιας και όπως θυμάμαι, τα σχόλια έπρεπε να περάσουν απο έγκριση πριν βγούν.
Θα ήθελα να σας ζητήσω να επιτρέψετε ξανά την δυνατότητα σε όλους μας να μπορούμε να κάνουμε και ανώνυμο σχόλιο.

Με τιμή
Γιάννης Α.
...........@yahoo.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Αγαπητέ Κε Γιάννη Α.
Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας.
Η δυνατότητα να γράφονται ανώνυμα σχόλια κόπηκε με απόφαση της ομάδας σύνταξης. Δεν ξέρουμε αν θα την επαναφέρουμε και πότε θα γίνει αυτό (αν γίνει).
Οσο για τα σχόλια σας μπορείτε να μας το στείλετε με e-mail και να το δημοσιεύσουμε εμείς για εσάς.
Σας ευχαριστούμε
X-treme

Απόσυρση ΙΧ. Αλλαλούμ επικρατεί σε διεθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιών

Χαμός επικρατεί σε αρκετές Διευθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Αττικής καθώς οι αρκετές Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου τους αποστέλλουν πίσω τις αιτήσεις για τα οικονομικά κίνητρα της απόσυρσης και αντικατάστασης αυτοκινήτων τη στιγμή που είχαν εκδοθεί τα εντάλματα πληρωμής για χιλιάδες δικαιούχους!

Ο λόγος επιστροφής χιλιάδων αιτήσεων ............

προσδιορίζεται στο γεγονός πως οι ΔΟΥ των δικαιούχων που είχαν αποστείλει για έλεγχο οι υπηρεσίες Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων προς τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα των υπηρεσιών ελέγχου και καλούνται και πάλι οι υπάλληλοι των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων να τις αποστείλουν και πάλι σε άλλες διευθύνσεις ελέγχου!

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί διευθυντές Διευθύνσεων Μεταφορών έχουν επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Οικονομικών ώστε να δοθεί άμεσα λύση καθώς τα εντάλματα πληρωμής έχουν ήδη εκδοθεί και η εκ νέου αποστολή των αιτήσεων προς άλλες υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου σημαίνει μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η καταβολή των χρημάτων έχει ξεκινήσει εδώ και 15 ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ώστε να αποστείλουν τα εντάλματα πληρωμής στις ΔΟΥ και να καταβληθούν τα χρήματα στους προσωπικού λογαριασμούς των δικαιούχων?

Από την Ημερησία

Ευχές από το Δ.Σ. των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματρίου





Ευχές από τον Ανεξάρτητο Σύλλογο Ενημέρωσης - Ερευνας Σεισμών (ΑΣΕΣ)



Ο Ανεξάρτητος Σύλλογος Ενημέρωσης - Ερευνας Σεισμών (ΑΣΕΣ) σας εύχεται Καλή Ανάσταση με υγεία και πάντα επιτυχίες.



Ευχές από το blog Ομάδα HELP





Ευχές από τον Μπαρμπανίκο Αρβανίτη





Μεγάλη Παρασκευή. Η ταφή του Κυρίου

Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού.
Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς.
Η δίκη ήταν βέβαια τυπική αφού η ετυμηγορία είχε αποφασιστεί πριν καν συλληφθεί. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του.

Επειδή όμως δεν είχαν την νόμιμη εξουσία, έπρεπε η ........

καταδικαστική απόφαση να απαγγελθεί από τον Ρωμαίο διοικητή.
Τα χρόνια εκείνα διοικητής στην Ιερουσαλήμ ήταν ο Πιλάτος. Σε αυτόν σύρθηκε ο Ιησούς, ενώ το πλήθος, μετά από παρότρυνση των Αρχιερέων, φωνάζοντας, ζητούσε την Σταύρωση Του.
Υπήρχε το έθιμο, την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, οι Ρωμαίοι να απελευθερώνουν έναν κατάδικο Εβραίο.
Ο Πιλάτος θέλοντας να μην έχει την ευθύνη της σταύρωσης του Χριστού, ζήτησε από το πλήθος να διαλέξει ανάμεσα στον Θεάνθρωπο και στον Βαραβά, ένα στασιαστή και φονιά, ποιος θα ήταν αυτός που θα απελευθερωνόταν. Το πλήθος, δια βοής, επέλεξε να αφεθεί ελεύθερος ο Βαραβάς.

Αμέσως μετά, και με την εντολή πλέον του Πιλάτου, ο Χριστός οδηγείται στην εσωτερική αυλή του Πραιτωρίου (του διοικητηρίου δηλαδή των Ρωμαίων).
Εκεί οι στρατιώτες του φορούν μια πορφύρα και ένα αγκάθινο στεφάνι. Χλευαστικά αποκαλώντας τον «Βασιλιά των Ιουδαίων», τον χτυπούν και τον φτύνουν.
Η ώρα της Σταύρωσης έχει πλησιάσει.
Φορτωμένος ο Ιησούς με τον Σταυρό στον οποίο θα σταυρωθεί, οδηγείται προς τον λόφο του Γολγοθά. Στο δρόμο δεν αντέχει το βάρος του Σταυρού και πέφτει. Οι Ρωμαίοι επιβάλουν στον Σίμωνα τον Κυρηναίο, που διερχόταν από εκείνο το σημείο, να μεταφέρει αυτός τον Σταυρό του Μαρτυρίου.

Τελικά στις 9 η ώρα το πρωί, ο Ιησούς σταυρώνεται. Το μαρτύριο του Χριστού κράτησε έξι ώρες. Στις 3 η ώρα το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του, αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του.
Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε από τον Πιλάτο να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει.
Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.
Η τελετή της Αποκαθήλωσης, γίνεται στις εκκλησίες μας, το μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής. Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμα και το λάδι. Πολλοί πιστοί συνηθίζουν να πίνουν την Μεγάλη Παρασκευή λίγο ξύδι, εις ανάμνηση αυτού που έδωσαν στον Ιησού, όταν ζήτησε νερό τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής Του.
Το έθιμο απαγορεύει κάθε εργασία την ημέρα αυτή.
Σε πολλές περιοχές φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, και μετά την περιφορά του Επιταφίου το παραδίδουν στην φωτιά.
Τα λουλούδια του επιταφίου, μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Τέλος, την ημέρα αυτή συνηθίζεται οι πιστοί να επισκέπτονται τους τάφους των νεκρών συγγενών και φίλων.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Απριλίου 2010

ele2.jpg (773 KB) 8arr02.jpg (232 KB) Foni2.jpg (241 KB)



Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Οντένσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Ο πατέρας του με τον καιρό ξέπεσε και δούλευε παπουτσής, για να ζήσει την οικογένειά του. Αλλά, μην μπορώντας ν' αντέξει στη φτώχεια, πέθανε πολύ νέος, αφήνοντας το γιο του το Χανς ορφανό, με τη μητέρα του για μόνο στήριγμα.

Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία. Πολλές φορές τον έβλεπαν να περπατά στο δρόμο σαν ονειροπαρμένος και το μυαλό του δεν το είχε πουθενά αλλού, παρά μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα. Προσπάθησε άδικα να μάθει την τέχνη του πατέρα του. Όταν τέλειωσε το σχολείο των άπορων παιδιών, μπήκε σε ένα ραφτάδικο, για να μάθει την τέχνη, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφερε. Το ενδιαφέρον του κέρδισε το θέατρο, όπου αποστήθιζε ολόκληρες σκηνές από τα έργα που έβλεπε.

Όταν ήταν με τους φίλους του, του άρεσε να απαγγέλλει και να τραγουδά.
Ήταν δεκατεσσάρων χρονών, όταν, κυνηγώντας μια ........

καλύτερη τύχη, έφθασε στην Κοπεγχάγη, με μόνη του περιουσία 30 φράγκα με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή θεάτρου, αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος, που δεν τον δέχτηκαν.

Ευτυχώς είχε ωραία φωνή κι άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη φωνή του. Έτσι, το μόνο ταλέντο που του έμεινε ήταν το ταλέντο της ποίησης. Οι στίχοι του άρεσαν και βρήκε έναν προστάτη, τον Κέλλαν, που τον έστειλε στο πανεπιστήμιο, όπου κέρδισε μια βασιλική επιχορήγηση. Το 1827 δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.

Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Οντένσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.

Τα παραμύθια του

Τα παραμύθια του εμφανίζουν καθαρά το δημοκρατικό στοιχείο. Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Στα έργα του απεικονίζει τη ρεαλιστική και σύγχρονή του ζωή της μικροαστικής τάξης των πόλεων και χαρακτηρίζονται από δράση, χιούμορ και λεπτή σάτιρα. Η δημιουργία του Άντερσεν αποτελεί την κορυφή στις ρεαλιστικές τάσεις της δανικής φιλολογίας του 19ου αιώνα. Διηγήματα, δράματα, αλλά προπάντων παραμύθια, όλα του τα έργα διαπνέονται από γλυκιά μελαγχολία, συγκίνηση και ειλικρίνεια. «Οι δύο Βαρωνέσσες», «Παραμύθια για παιδιά», «Ιστορίες», «Καινούρια Παραμύθια» είναι μερικά από τα έργα του.

Πολλά από τα παραμύθια του μεταφράστηκαν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως «Ο γιος του μπαλωματή», που περιγράφει όλη του ζωή, «Το ασχημόπαπο», «Η ιστορία της μητέρας», «Η ιστορία μιας δραχμής», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι».

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Σε αυτόν τον πολυ μεγάλο Δανό Συγγραφέα - λογοτέχνη και συγγραφέα παραμυθιών που γεννήθηκε σαν σήμερα 2 Απριλίου 1805 έχει αφιερώσει η google το λογότυπο της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google για πρώτη φορά δημιούργησε 5 διαφορετικά λογότυπα για να τιμήσει την Γέννηση του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Διαβάστε για την ζωή αυτού του μεγάλου συγγραφέα.