Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Και το Συνδικάτο Μικροπωλητών βλέπει επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Πέτρο Τατούλη.

Πολλά έχουν γραφτεί αυτόν τον καιρό για το ποιος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης.
Γκάλοπ έχουν δει το φως της δημοσιότητας με σαφέστατη υπεροχή του Πέτρου Τατούλη.
Είχαμε κάνει και εμείς εδώ στο Φιλιατρά Νews μια ας πούμε άτυπη ψηφοφορία για το ποιόν από τους Δημήτρη Δράκο και Πέτρο Τατούλη θα ψήφιζε ο κόσμος για τον επόμενο Περιφερειάρχη.

Η υπεροχή Τατούλη ήταν ..........

συντριπτική. (Δείτε εδώ την ψηφοφορία)

Σήμερα λάβαμε ένα e-mail από το συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδος που αντηχεί αυτό που όλα δείχνουν. Ότι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα είναι ο Πέτυρος Τατούλης.
Στο κείμενο τους το συνδικάτο μικροπωλητών αναφέρει:

Υπαίτιος για την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι πάγκοι των συναδέλφων μας στο πανηγύρι παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου στο Βέλο Κορινθίας, είναι ο Πέτρος Τατούλης ο οποίος αν και αργοπόρησε κατά την περιφορά της εικόνας του Αγίου κατά 10 λεπτά, μετά την λήξη της θείας λειτουργίας και κατά την περιήγησή του στο πανηγύρι από τον Πρόεδρό μας κ. Ντόλο Νεκτάριο κατάφερε και κέρδισε τις εντυπώσεις.
Ο κόσμος τον υποδέχτηκε με αγάπη, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα αυτό του κόσμου, να τον οδηγήσει να ακολουθεί τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αδιαφορώντας για τα είδη που πρόσφεραν οι συνάδελφοί μας.

Και επειδή τα καλύτερα γκάλοπ τα κάνουν οι μικροπωλητές οι οποίοι βιώνουν "από πρώτο χέρι" το σφυγμό των καταναλωτών ή και του κόσμου αν θέλετε, το δηλώνουμε από τώρα.
Επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι ο Πέτρος Τατούλης.
Την οικονομική όμως ζημία ποιος θα την πληρώσει;

Συνδικάτο μικροπωλητών


Μήνυμα αναγνώστη: Η μεγάλη αποκάλυψη του Kopanaki News

Θα ήθελα μέσω του Φιλιατρά Νews να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον αγαπητό Διαχειριστή και φίλο του blog Kopanaki News για την μεγάλη αποκάλυψη που έκανε σχετικά με το κώλυμα εκλογιμότητας του Γιατρού - Διευθυντή Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Κου Κατσίβελα.
Ήταν μια αποκάλυψη που τάραξε τα νερά στα πολιτικά δρώμενα της ΝΔ στον νομό μας, κάνοντας κάποιους να αρχίσουν να τρέμουν.

Ως πρώην διαχειριστής αυτού του Blog, και φίλος - αναγνώστης του kopanaki News οφείλω να παραδεχτώ την πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα θα πω ότι λυπάμαι που ........

η παρούσα ομάδα Διαχείρισης του πρώτου blog στην Μεσσηνία δεν αναγνώρισε την τεράστια επιτυχία του φίλου μας και συναδέλφου blogger (ο οποίος στις αρχές στήριξε το Φιλιατρά News και το αντίθετο) αφήνοντας να πλανάται στον αέρα μια υποψία κόντρας ανάμεσα στα Δυο blog.
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ τον φίλο μου διαχειριστή του kopanaki News ότι ανάμεσα στα δυο blog δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ κόντρας.
Θα τολμήσω να πω ότι ήταν αστοχία της παρούσας διαχείρισης, μια κακή φάση η μη απόδοση συγχαρητηρίων.

Αγαπητέ φίλε για μια ακόμα φορά σε παρακαλώ πολύ να δεχτείς τα θερμά μου συγχαρητήρια για την αποκάλυψη σου.

Ελπίζω έστω και τώρα η παρούσα ομάδα διαχείρισης του blog να το αναγνωρίσει και αν μη τι άλλο να αποδώσει τα εύσημα στο φιλικό μας kopanaki News.
Και μία ακόμα διευκρίνηση.
Τα γκάζια που έχωσα στους διαχειριστές ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ 3 ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ του ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS (Χαράλαμπο, George, και Gio). Αφορά ΜΟΝΟ τους τέσσερις Διαχειριστές.

Παράκληση να δημοσιευθεί ατόφιο το κείμενο που αποστέλλω και να μην κοπεί ούτε τελεία.

Ευχαριστώ
Ο Πρώην Διαχειριστής

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας «Τραβάει το αυτί» σε αντάρτες

Στην τάξη επιχειρεί να επαναφέρει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που «ξεφεύγουν» από τις κομματικές επιλογές με χθεσινή παρέμβασή της η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και, ούτε λίγο - ούτε πολύ, θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας «στελεχών που δυσαρεστήθηκαν».
Φωτογραφίζοντας πεντακάθαρα τις αντιδράσεις που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας για την επιλογή του Στάθη Αναστασόπουλου στο Δήμο Μεσσήνης και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου Δημήτρη Δουρούμη, η ΝΟΔΕ κάνει λόγο για «ιδιοκτησιακή νοοτροπία» και υπογραμμίζει ότι δε θα αφήσει το θέμα της Αυτοδιοίκησης «έρμαιο αποσπασματικών αυτοσχεδιασμών και φέουδο προσωπικών υστεροβουλιών».

Παράλληλα, κάνει ειδική αναφορά στο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Πτωχό, ευχαριστώντας τον διότι «δε σήκωσε το γάντι στην αήθη και αχαρακτήριστη επίθεση» που δέχτηκε.
Τα τελευταία γεγονότα – δημοσιεύματα .........

φέρουν ιδιαίτερα εκνευρισμένο τον Αντώνη Σαμαρά με τα στελέχη που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ. και τώρα αντιδρούν κατά αυτό τον τρόπο.

Επιλογή υποψηφίων
Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ αναφέρεται στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων και διευκρινίζει ότι αρχικά η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. συγκέντρωσε τις υποψηφιότητες που υπήρχαν από στελέχη της παράταξης, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να προτείνει στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες τους πιο άξιους και ικανούς να σηκώσουν το βάρος της εκλογικής μάχης.

Ακολούθως, το Μάιο του 2010 απεστάλησαν στα μέλη του κόμματος εξειδικευμένα ερωτηματολόγια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη συνέχεια, η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης διοργάνωσε διευρυμένη σύσκεψη αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών της Μεσσηνίας, όπου κατέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για υποψηφίους.
«Λίγες ημέρες μετά και ύστερα από απαίτηση των τοπικών μας στελεχών, προχωρήσαμε σε δεύτερη σύσκεψη για το Δήμο Τριφυλίας, κατά την οποία διεξήχθη ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους φορείς της περιοχής.

Ο πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Μεσσηνία, συναντήθηκε με τοπικά στελέχη, προκειμένου και ο ίδιος να λάβει γνώση για τις τάσεις και τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Ακολούθως και λίγο πριν από τις οριστικές αποφάσεις, διεξήχθησαν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις σε μεγάλο δείγμα μελών του κόμματος ανά νέο διευρυμένο Δήμο», επισημαίνεται, ενώ υπογραμμίζεται πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας τόνιζε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ν.Δ. δεν έχει δώσει στήριξη σε καμία υποψηφιότητα.
Με αυτό τον τρόπο η κομματική οργάνωση του νομού απαντά στις δηλώσεις του νυν δημάρχου Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλου, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ., πως είχε τη στήριξη για να είναι ξανά υποψήφιος.

Προς δυσαρεστημένους

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι οι επιλογές του κόμματος είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαβούλευσης και ευθύνης, ενώ δίνοντας μήνυμα προς αντάρτες και δυσαρεστημένους επισημαίνεται: «Στελέχη που δυσαρεστήθηκαν για τις επιλογές μας και αντέδρασαν με τρόπο που δε συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό της νέας Ν.Δ., φανερώνουν την ιδιοκτησιακή νοοτροπία που τους διακατέχει. Ιδίως η λάσπη και οι προσωπικές επιθέσεις σε μέλη του κόμματος με θεσμικό ρόλο, αντιπροσωπεύουν παρωχημένες πολιτικές αντιλήψεις, τις οποίες ο ίδιος ο λαός θα αποδοκιμάσει στις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και επιβεβαιώνουν περίτρανα την ορθότητα των επιλογών στήριξης του κόμματός μας.

Στο σημείο αυτό εκφράζουμε την απερίφραστη στήριξή μας στο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Πτωχό, τον οποίο ευχαριστούμε γιατί δε σήκωσε το γάντι στην αήθη και αχαρακτήριστη επίθεση προς το πρόσωπό του.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε έρμαιο αποσπασματικών αυτοσχεδιασμών και φέουδο προσωπικών υστεροβουλιών.
Απευθυνόμαστε στις τοπικές κοινωνίες, καλούμε τα αυτοδιοικητικά, κομματικά στελέχη και φίλους της παράταξης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε τις υποψηφιότητες ανανέωσης κι αξιοσύνης και είναι σίγουρο ότι νικητής στις 7 Νοεμβρίου θα είναι η Μεσσηνία».

Από Δευτέρα, πάντως, η ΝΟΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει επαφές – συναντήσεις με όλες τις Τοπικές Οργανώσεις του νομού, καθώς και δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις.

Από το Θάρρος

Κώλυμα εκλογιμότητας για Κατσίβελα (;)

Κώλυμα εκλογιμότητας έχει ο χρισμένος από τη Ν.Δ. υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, γιατρός – διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, Τάκης Κατσίβελας. Με τον πλέον επίσημο τρόπο αυτό ξεκαθαρίζεται στην εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 18, για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών, που χθες δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο άρθρο 3 «Κωλύματα εκλογιμότητας», μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 12 του Ν. 3852/2010, για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους τοπικής κοινότητας στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 ισχύουν αποκλειστικά και μόνο τα κωλύματα του άρθρου 29 ΚΔΚ, στα διοικητικά όρια της εκλογικής τους περιφέρειας».

Και συνεχίζεται: «Έτσι δεν μπορούν ...........

να εκλεγούν στα αξιώματα των Δημοτικών Αρχών… οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός είναι οριοθετημένος κατά το χρόνο διενέργειας των εκλογών, που υπηρετούν στις εκλογικές περιφέρειες, στα διοικητικά όρια των οποίων ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ένα έτος πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, δηλαδή από 6 Νοεμβρίου 2009.
Εφόσον ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά και εφόσον προβλέπεται στον οικείο οργανισμό, στην παράγραφο αυτή εμπίπτουν και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι του δημοσίου και των φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός είναι οριοθετημένος κατά το χρόνο διενέργειας των εκλογών.

Οι ασκούντες καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης θα πρέπει να έχουν επιλεγεί και τοποθετηθεί, σύμφωνα με την οικεία διαδικασία, σε οργανική θέση. Η άσκηση καθηκόντων αναπληρωτή, συνεπεία κωλύματος ή απουσίας του επιλεγέντος προϊσταμένου, δεν καθιδρύει αντίστοιχο κώλυμα, εφόσον είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας, δεν υπερβαίνει, συνήθως, το ετήσιο χρονικό διάστημα πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και κατά το συνήθως συμβαίνον, είναι εκ του νόμου. Εάν, όμως, έχει κενωθεί η σχετική θέση και μέχρι την επιλογή νέου προϊσταμένου, έγινε ανάθεση άσκησης καθηκόντων αναπληρωτή προϊσταμένου, εφόσον τυχόν συντρέξει το χρονικό διάστημα του ενός έτους από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, τότε υφίσταται κώλυμα, δοθέντος ότι υπηρετείται ο λόγος θέσπισης της αντίστοιχης απαγορευτικής διάταξης.

Για την πλήρωση των προϋποθέσεων του κωλύματος αυτού οι αρμοδιότητες της οργανικής θέσης προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης πρέπει να ασκούνται εντός των διοικητικών ορίων της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία θέτουν υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως της φύσης, του χαρακτήρα και του εύρους των ασκούμενων καθηκόντων. Στο κώλυμα αυτό δεν υπάγονται οι διευθυντές των Γραφείων Εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του ΕΣΥ. Εμπίπτουν, όμως, οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης και οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές ιατροί που προΐστανται της Ιατρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας.

Τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, εφόσον είχαν παραιτηθεί από τη θέση τους, με την τήρηση της διαδικασίας του άρθρου 86, παρ. 6 του Υπαλληλικού Κώδικα, με την υποβολή αίτησης, για την απαλλαγή από την άσκηση των αντίστοιχων καθηκόντων τους, πριν τις 6 Νοεμβρίου 2009».
Αυτό, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αποτελεί πραγματική βόμβα γιγατόνων και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο Blog Kopanakinews την «μαγκιά», καθώς από προχθές έβγαλε στο διαδίκτυο την είδηση περί κωλύματος εκλογιμότητας του υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας, με το χρίσμα της Ν.Δ., γιατρού – διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, Τάκη Κατσίβελα! Βέβαια, για τους γνωρίζοντες, το κώλυμα Κατσίβελα δεν «έσκασε» δα και τόσο ξαφνικά ή αναπάντεχα και ούτε, φυσικά, ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλά, λήγει άδοξα και πριν ακόμη καλά καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος της υποψηφιότητάς του!

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Kopanakinews εδώ και καιρό έχει γίνει αναφορά περί κωλύματος Κατσίβελα. Μάλιστα, σε πρόσφατη επίσκεψη του ιδίου στην περιοχή, του τέθηκε το θέμα και το ερώτημα, με τον κ. Κατσίβελα να διευκρινίζει πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εκλογιμότητά του, αναλύοντας άρθρα και παραγράφους…». Αποδεικνύεται, όμως, πως ούτε και ο ίδιος ήξερε τι ακριβώς ισχύει…
Μετά από αυτό, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η τοποθέτηση, επί του θέματος, της επίσημης νέας Ν.Δ., εκείνης που πριν από οκτώ μέρες, στις 19 Αυγούστου, έδωσε το χρίσμα στην υποψηφιότητα του κ. Κατσίβελα για το Δήμο Τριφυλίας!

Από το Θάρρος

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα η κατάληψη των διοδίων στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των διοδίων που φτάνει σε ποσοστό 60% περίπου, στην εθνική οδό Τρίπολη - Κόρινθο, η "Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου" έχει ανακοινώσει συμβολική κατάληψη των σταθμών διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου με ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων για την προσεχή Κυριακή στις 7 το απόγευμα.

10 ανατροπές στις εξετάσεις από το 2013

Σαρωτικές αλλαγές στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και νέο εξεταστικό σύστημα προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μετά την ανακοίνωση των βάσεων.
Oι αλλαγές αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το ερχόμενο έτος, με ορισμένες διορθωτικές κινήσεις στο ισχύον εξεταστικό σύστημα και τον νέο νόμοπλαίσιο για τα πανεπιστήμια, και θα ολοκληρωθούν το 2013-14 με το νέο εξεταστικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των .............

«ΝΕΩΝ», οι δέκα βασικές αλλαγές θα είναι οι εξής:

1 ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (χωροταξική και θεματική) στο σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για «νέο τοπίο» έκανε λόγο η κ. Διαμαντοπούλου. Συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών όχι μόνο σε ΤΕΙ, αλλά και ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ στις ίδιες περιοχές. Αλλαγή γνωστικού αντικειμένου ή κλείσιμο για αζήτητα τμήματα. Τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν π.χ. στη Θεσσαλία, την Αχαΐα, τη Δ. Μακεδονία, την Κρήτη, την Ηπειρο και σε άλλες περιφέρειες, όπου λειτουργούν παράλληλα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κοντινές ή και στις ίδιες πόλεις.

2 ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ για μη ελκυστικές σχολές, οι οποίες όμως χρειάζεται να διατηρηθούν, με ελεύθερη πρόσβαση βάσει απολυτηρίου χωρίς την ανάγκη συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις. 3 ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ οργάνωσης των σπουδών. Θα υπάρχουν προγράμματα σπουδών, θα γίνουν συνεργασίες και αυτό θα εξεταστεί χωριστά σε κάθε περιφέρεια. Δημιουργία Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης ανά περιφέρεια. 4 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι η αξιολόγησή τους. Ανάμεσα στα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι και οι επιδόσεις των φοιτητών. Η αξιολόγηση θα επεκταθεί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

5 ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ των ΑΕΙ θα συμμετέχουν και εξωπανεπιστημιακοί, κοινωνικοί παράγοντες. 6 ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ χρόνου, εκπαιδευτικού προσωπικού και κατηγοριών υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (πιθανώς από το ερχόμενο έτος).

7 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και περισσότερα μαθήματα επιλογής σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Περιορισμός ύλης. Νέα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία.

8 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για την απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου σε 6- 7 μαθήματα (βασικά και επιλογής) της Γ΄ Λυκείου. Στο Απολυτήριο θα προσμετρώνται οι επιδόσεις στο λύκειο, αλλά και διάφορες ερευνητικές εργασίες όπως και η συνολική προσπάθεια των μαθητών.

9 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ και όχι σε τμήματα, π.χ. στην Πολυτεχνική Σχολή. Η κατανομή σε τμήματα (π.χ. Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών κ.λπ.) θα γίνεται το δεύτερο έτος, ανάλογα με τις επιδόσεις και προτιμήσεις τους.

10 ΤΑ ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποκτήσουν λόγο, αποφασίζοντας για τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο και τον αριθμό των εισακτέων.

Οπως ανέφερε χθες (στο Μega) η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, έχει «τη σωφροσύνη και την τόλμη» να επιχειρήσει τις αλλαγές αγνοώντας το πολιτικό κόστος που συνεπάγονται, ενώ η φετινή χρονιά αποτελεί λυδία λίθο για τις επιλογές που θα γίνουν, καθώς το χάσμα που παρουσιάστηκε με υποψηφίους να εισάγονται με βαθμό 0,9 από τη μια και συνωστισμό αριστούχων κοντά στο απόλυτο 20 από την άλλη, έκανε εμφανείς τις παθογένειες του συστήματος...

Αύξηση αφίξεων στη Μεσσηνία

Μειωμένη, σε σχέση με πέρσι, εμφανίζεται έως τώρα η τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο. Η πτώση φτάνει κατά μέσο όρο το 30%, ενώ αισιοδοξία αποπνέει μόνον η Μεσσηνία. Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταγράφεται αύξηση 12% των αφίξεων με πτήσεις τσάρτερ, σε σχέση με πέρσι. Στην Αρκαδία η πτώση είναι αισθητή. Στην Αργολίδα φτάνει το 20% σε σχέση με πέρσι. Στην Κόρινθο ανέρχεται έως και 50%. Στη Λακωνία υπάρχει μείωση αφίξεων περίπου 30% και στο εισπρακτικό κομμάτι η πτώση φτάνει το 50%. Αντίθετα, στην Αχαΐα...

η πληρότητα των παραλιακών ξενοδοχείων αγγίζει το 100% τον τρέχοντα μήνα, αλλά για να «ισοφαριστεί» η πτώση που καταγράφηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πρέπει να υπάρξει καλή συνέχεια και τον Σεπτέμβριο.



Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στο Champions League

Όχι ιδιαίτερα βατό φαντάζει το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League

Το τριφύλλι ξεκινάει τις υποχρεώσεις του κόντρα στη Μπαρτσελόνα στις 14 Σεπτεμβρίου με τους πανίσχυρους Καταλανούς να θέλουν βεβαίως να ξεκινήσουν με νίκη.

Στις 29 Σεπτεμβρίου υποδέχεται τη Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ, ενώ στις 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα έρχεται η Ρούμπιν Καζάν. Και στα δυο αυτά παιχνίδια οι νίκες μοιάζουν μονόδρομος, αφού με έξι βαθμούς θα μπορεί να κοιτάζει με άνεση μπροστά

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει .........

στη Ρωσία στις 2 Νοεμβρίου και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, αφού θα έχουμε μπει για τα καλά στον βαρύ χειμώνα της χώρας.

Στις 24 του ίδιου μήνα φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα, ελπίζοντας οι μπλαουγκράνα να έχουν πάρει ήδη την πρόκριση και να εμφανιστούν αδιάφοροι.

Στην τελευταία αγωνιστική στις 7 Δεκεμβρίου οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τους Δανούς στη Κοπεγχάγη, όπου το καλύτερο σενάριο θα είναι να μη χρειάζονται νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στις 14:00 η κλήρωση για τους Ομίλους του Europa League

Mετά την τριπλή πρόκριση για τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Europa League, στις 14:00 πραγματοποιείται στο Μονακό η κλήρωση της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο 3ο γκρουπ, ενώ ΠΑΟΚ και Άρης στο 4ο.

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο γκρουπ θυμίζει Champions League και όχι Europa League, με ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Γιουβέντους, η Σεβίλλη, η Πόρτο και η κάτοχος του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης!

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:


1ο γκρουπ

Ατλέτικο

Λίβερπουλ

Σεβίλλη

Πόρτο

Βιγιαρεάλ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αϊντχόφεν

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Γιουβέντους

Σπόρτινγκ

Στουτγκάρδη

Άλκμααρ

2ο γκρουπ

Στεάουα Βουκουρεστίου

Λιλ

Ντιναμό Κιέβου

Άντερλεχτ

Λεβερκούζεν

Παρί Σ.Ζ.

Μπριζ

Παλέρμο

Χετάφε

Μπεσικτάς

Μάντσεστερ Σίτι

Σαμπντόρια

3ο γκρουπ

Σπάρτα Πράγας

ΑΕΚ

Μέταλιστ Κάρκιβ

Λέφσκι Σόφια

Ρόζενμποργκ

Ζάλτζμπουργκ

ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Οντένσε

Νάπολι

Ντόρτμουντ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

4ο γκρουπ

Άρης

Ραπίντ Βιέννης

ΠΑΟΚ

Λεχ Πόζναν

Γάνδη

Καρπάτι Λιέβ

Γιουνγκ Μπόις

Ουτρέχτη

Λωζάνη

Σερίφ Τιρασπόλ

Ντέμπρετσεν

Χάιντουκ Σπλιτ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.