Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Πέθανε ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Ήταν εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα".

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Ο Γρηγόρης .......

Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1938. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές πήρε το πτυχίο της Παντείου Σχολής. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1965. Στη συνέχεια εργάστηκε στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ», ενώ από το 1981 υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον Θάνατο του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 75 ετών. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1938. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές πήρε το πτυχίο της Παντείου Σχολής. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1965. Στη συνέχεια εργάστηκε στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ», ενώ από το 1981 υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και ενημερώνει ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Η πιστοποίηση στην εκπαίδευση ''κλειδί'' για την αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Με την εφαρμογή της νέας υγειονομικής διάταξης Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012) που αφορά τόσο την ίδρυση νέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και την λειτουργία των υφιστάμενων προβλέπονται πλέον μια σειρά από νέα προαπαιτούμενα .
Ανάμεσα τους ......

το βασικότερο από αυτά είναι η πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων .

Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 πρέπει να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοισε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.
Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών σε περιπτώσεις που κατά τους ελέγχους :
1. κατά την αδειοδότηση με τον έλεγχο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων
2. Κατά τους έκτακτους ελέγχους των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών όπως οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας , οι επιθεωρητές του ΕΦΕΤ, οι επιθεωρητές των Δ/νσεων Κτηνιατρικής & Εμπορίου .
3. Κατά την ανάπτυξη συστημάτων αυτοελέγχου HACCP & ISO μιας και είναι βασικό προαπαιτούμενο αυτών .

Πλέον το πιστοποιητικό εκπαίδευσης του υπεύθυνου της επιχείρησης από πιστοποιημένο για το αντικείμενο εκπαίδευσης φορέα όπως είναι ο ΠΑΣΚΕΔΙ , είναι απαραίτητο κατά τον έλεγχο της αδειοδότησης , και η έλλειψη του οποίου θα οδηγεί δίχως άλλο στην απόρριψη και επιστροφή του φακέλου .
Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. στην προσπάθειά του να βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες – μέλη του διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης του ΕΦΕΤ σε πρόγραμμα κατάρτισης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων επιπέδου 1, διάρκειας 10ωρών (2 ημέρες Χ 5 ώρες την ημέρα) και αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών τροφίμων.
Προκειμένου να βοηθήσουμε όλο τον κλάδο να πιστοποιηθεί και εν όψει οικονομικής κρίσης συρρικνώσαμε τις απαιτήσεις όλων και καταλήξαμε στην χαμηλότερη αμοιβή σε όλη τη χώρα. Ναι λοιπόν ο ΠΑΣΚΕΔΙ είναι ο πιο φθηνός, γιατί ζει στο ‘’σήμερα’’ κι αυτό πανεύκολα θα αποδεικνύεται, όταν αφού ζητήσουν τιμές από παντού, καταλήξουν στον ΠΑΣΚΕΔΙ.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το κόστος για τα σεμινάρια αυτά και προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα εκπαίδευσης και το παράβολο των 40€ που είναι απαιτητό ανά καταρτιζόμενο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ανέρχεται στα 65 € ανά καταρτιζόμενο για τις επιχειρήσεις και εργαζόμενους – μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ

Κατάθεση αιτήσεων (κάνε κλικ εδώ για την ΑΙΤΗΣΗ) στον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., που είναι ο φορέας που σας χορηγεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ η οποία μαζί με υπεύθυνη δήλωση - αίτηση του ενδιαφερομένου , στην οποία αναφέρετε το πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να παρακολουθήσετε , γίνεται δεκτή ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης της επιχείρησης για το διάστημα έως τις 4/8/2013 .
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλη την Ελλάδα μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ στα τηλέφωνα 2310 932420 και 6983 161473 κ. Καλιώρα, προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο υποβολής αίτησης συμμετοχής στα σεμινάρια αυτά ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα μας www.paskedi.gr.


Ηλίας Καλιώρας

Γεν. Γραμματέας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ

Δεν υπογράφουν την καλή εκτέλεση του έργου λόγω ρωγμών στους βράχους


Την έκθεση καλής εκτέλεσης έργου που έχει γίνει στο ........

Ακρογιάλι για την αντιδιαβρωτική προστασία της ακτής αρνούνται να υπογράψουν οι δύο υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Άλλο ένα δείγμα πως το έργο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, και προφανώς θα χρειασθεί χρόνος για να ξεπεραστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», οι δύο υπεύθυνοι τεχνικοί για το έργο δεν υπογράφουν την καλή εκτέλεση, επειδή έχουν διαπιστώσει ρωγμές στους βράχους που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των προβόλων. Εκφράζουν, δε, έντονες ανησυχίες για την ανθεκτικότητα του έργου στο άμεσο μέλλον. (…)


ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Μειώθηκε οφειλή υπερχρεωμένου νοικοκυριού κατά 78%!


Τρεις νέες θετικές αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά εκδόθηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.

Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις το δικαστήριο ορίζει την πληρωμή εντός μιας 4ετίας μόνο 8.494 ευρώ από οφειλή ύψους 38.472,71 ευρώ! Δηλαδή, μειώνει την οφειλή κατά 78%! Σε άλλη περίπτωση εξαιρεί από την εκποίηση κτήμα με ελιές, καθώς, όπως αιτιολογείται, η παραγωγή εξυπηρετεί τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειας. (…)

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ η πολιτική ρήξη Τατούλη-ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες ο περιφερειάρχης σε συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους διαχώρισε από τους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος, τονίζοντας ότι επιχαίρουν όταν κόβουν πόρους από την Περιφέρεια.
Παράλληλα τόνισε ότι ήταν πέραν του αναμενόμενου η στήριξη του πολιτικού προγράμματος της Περιφέρειας από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γ. Χαν.
Απ την άλλη ο Νίκος Πατσαρίνος με γραπτή δήλωσή του τονίζει: Δεν ξέρω αν πρέπει να χαιρόμαστε ή να ανησυχούμε για τα συγχαρητήρια του κ. Χαν στον περιφερειάρχη Π. Τατούλη.
Αυτό είναι το θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΣΕ 4 ΑΞΟΝΕΣ το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου. Ευρεία σύσκεψη χθες στο Διοικητήριο υπό τον Παν. Αλευρά.
● ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ αύριο το τοπικό ΠΑΣΟΚ και στους 6 Δήμους για την εκλογή αντιπροσώπων του Συνεδρίου – Όλοι οι υποψήφιοι κατά Δήμο.
● ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ της διαπλοκής (κεφάλαιο – κυρίως τραπεζικό – πολιτικούς και ΜΜΕ) απέδωσε την πολιτικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του από την Καλαμάτα, όπου ήρθε για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του σχετικά με την κρίση.
● ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΕΣ πέταξαν σκουπίδια έξω από την περιφέρεια και το Δημαρχείο.
● Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ στην Τρίπολη της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδας, στην οποία πρόεδρος είναι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
● ΣΤΟ -72% η κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης στη Μεσσηνία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!