Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ρ.Α.ΚΙ. Τριφυλίας – Ο Νώντας Βουδούρης, τελικά, στη θέση του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου

Ο δικηγόρος Νώντας Βουδούρης, πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, θα πάρει – τελικά – τη θέση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, Γιώργου Θεοδωρακόπουλου, που παραιτείται, στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.

Το πολύ σοβαρό ζήτημα .....

Πανελλήνιες 2015. Τα μαθήματα που θα εξεταστούν

Ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2014-15 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2015 αλλά και την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων δίνει το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του.

Σύμφωνα με την αριθμ. Φ253/28934/Β6/2006 (ΦΕΚ 391Β730-3-2006) ........

Taxisnet: Διαδικασία εκτύπωσης του ΕΝΦΙΑ

Άρχισαν να αναρτώνται στο gsis από την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστεί η ανάρτηση έως την Τετάρτη, για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώνουν το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια συμπολίτες μας για την ακίνητη περιουσία τους.

Από την ανάρτηση .....

Μείωση του τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση του φόρου πολυτελείας

Προς μείωση οδεύουν μια σειρά από φορολογικές επιβαρύνσεις σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης όπου θα ισχύσουν απο το 2015 . Δύο απο τους φόρους που αναμένεται να ελαφρύνουν την φορολογία των ελλήνων πολιτών είναι η Μείωση του τέλους επιτηδεύματος και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας

Επίσης την μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30% .......

Τα δικαιολογητικά εγγραφής πρωτοετών φοιτητών

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας . Μαζί με την εγγραφή θα δηλώσουν και εαν επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή σε όλο αντίστοιχο τμήμα .

Ποια είναι τα .....

Πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ

Με εντολή του υφυπουργού Εργασίας το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ για το τρίτο τρίμηνο θα καταβληθεί στις 18 Σεπτεμβρίου αντί Οκτωβρίου και θα περιληφθούν σ’ αυτήν την καταβολή και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.

Εντολή για να .....

Μαζικές προσφυγές για τον ΕΝΦΙΑ απο πολίτες

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι πολίτες ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και σύντομα οι ενστάσεις για τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγηση θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για πιλοτική δίκη.

Στις προσφυγές .....

Καταργούνται ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θεσπίζεται ενιαίος αριθμός

Στην ενοποίηση του AΦM και του AMKA όλων των πολιτών σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων που, με βάση κεντρική πολιτική απόφαση, θα γίνονται ενιαία από τα μέσα του 2017.

Tην ενοποίηση του AΦM και του AMKA προβλέπει η Mελέτη του .....

Συντάξεις δημοσίου μηνός Οκτωβρίου 2014

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του δημοσίου του μηνός Οκτωβρίου 2014 σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενώ κάνει γνωστό και ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν για πρώτη φορά. Mε τις συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου 2014 (κατάθεση την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014) θα πληρωθούν: ..

Χρωστάτε στην ΔΕΗ ; Οι εισπρακτικές αναλαμβάνουν τα χρέη

Πρόσκληση σε δικηγορικά γραφεία κάνει η ΔΕΗ για την παροχή νομικών υπηρεσιών διεκδίκησης απαιτήσεων από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, τα οποία θα έχουν και το δικαίωμα να ψάξουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία, εφόσον δεν ευοδώσουν οι εξωδικαστικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ ......

Φιλιατρά: Το εφημερεύον φαρμακείο της εβδομάδας

Την εβδομάδα από 15 Σεπτεμβρίου έως 21 Σεπτεμβρίου 2014 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 71 33 964

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.

Info: Από το smartphone σας με κλικ σε κάποιο από τα τηλεφωνικά νούμερα, τα καλείτε απευθείας.

Περί ανθρώπων και… «χρημάτων!»

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Άνοιξε τις πύλες της και τις έκλεισε η 79η ΔΕΘ έχοντας φιλοξενήσει τους πολιτικούς μας ηγέτες που μοίρασαν αφειδώς υποσχέσεις (Θεέ μου πόσες φορές τα έχουμε ακούσει ΟΛΑ αυτά) για «καλύτερο αύριο» και ποτέ να μην ξεχάσουμε παραμονές της οικονομικής μας τραγωδίας εκείνο το αλήστου μνήμης ιστορικό απόφθεγμα… «λεφτά υπάρχουν»!...
Θα μπορούσα να ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο όχι με τη λέξη ....

Πυρσός: Έναρξη χορευτικού τμήματος παραδοσιακών χορών.


Σας γνωρίζουμε ότι άρχισε η λειτουργία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών στο ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ Π. Κ. .

Τα μαθήματα είναι δωρεάν , εβδομαδιαία (μία ώρα την εβδομάδα ) και θα διδάσκονται Παραδοσιακοί και Λαϊκοί χοροί με δάσκαλο τον κ. Αλέκο Πανταζόπουλο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου (ενήλικοι και ανήλικοι) να ......

Εράνη Φιλιατρ'ών: Προβάδισμα στην πρόκριση μετα το 1-0 με το Διαβολίτσι

Το σκορ της ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ απέναντι στο Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0, έδωσε το προβάδισμα για πρόκριση στους γηπεδούχους παρόλο τις 6 ‘δυνατές’ απουσίες βασικών παιχτών.

Η ΕΡΑΝΗ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, στο 60’ έκαναν το 1-0 με γκολ του Στέλιου Μπεγλεκτζή και μέχρι το 70’ έδινε σημεία υπεροχής με πολλές καλές πάσες, σκληρά μαρκαρίσματα, βρέθηκαν τουλάχιστον δυο φορές στο γκολ χάνοντας όμως άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν.

Μετά το 75΄και ......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Σεπτεμβρίου 2014