Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Όχι άλλη αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά προϊόντα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
11.01.2011
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Οικονομικών
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Όχι άλλη αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά προϊόντα
Ένας βασικός οικονομικός τομέας, ο αγροτικός, πλήττεται και πάλι και οι συνέπειες στην ανάπτυξή του θα είναι μεγάλες. Από την 1η Ιανουαρίου άρχισε να εφαρμόζεται η νέα αύξηση του ΦΠΑ, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε διάστημα 8 μηνών, εκτινάσσοντας προς τα πάνω τις τιμές των προϊόντων και επιβαρύνοντας τους καταναλωτές. Τρίτη αύξηση του ΦΠΑ είχαμε όμως και στα αγροτικά εφόδια, που μαζί με τις αυξήσεις στις τιμές τους, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες.
Αντί να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας, μέσα σε 8 μήνες έχουν επιβαρυνθεί τα αγροτικά εφόδια με τρεις αυξήσεις ΦΠΑ. Τον Μάρτιο του 2010 ο ΦΠΑ από 9% πήγε στο 10%, το Ιούλιο του 2010 αυξήθηκε σε 11% και τώρα σε 13%. Με αυτό...

τον τρόπο αυξάνεται συνεχώς το κόστος καλλιέργειας στερώντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον έλληνα παραγωγό σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές τους. Η αύξηση του ΦΠΑ προκαλεί περεταίρω αύξηση των λιανικών τιμών που πληρώνει ο καταναλωτής σε βασικά προϊόντα διατροφής επιβαρύνοντας τόσο τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή όσο και το ήδη προβληματικό ελληνικό νοικοκυριό.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί η απώλεια των εσόδων του κράτους θα είναι μικρή, αφού ο συνολικός κύκλος εργασιών των αγροτικών εφοδίων στη χώρα δεν υπερβαίνει τα 700 εκ. ευρώ (γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, λοιπές εισροές) και άρα το ελληνικό δημόσιο χάνει δυνητικά έσοδα μόνο 32 εκ. ευρώ αν μειώσει το ΦΠΑ στο 6,5%. Η απώλεια αυτή αντισταθμίζεται από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων που φέρνουν έσοδα. Τις τελευταίες 30 μέρες υπήρξε αύξηση και στις τιμές πώλησης των λιπασμάτων που κυμαίνεται από 15% ως 20%.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να μην προχωρήσουν στην νέα αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής στα αγροτικά προϊόντα και να μην πληγούν οι καταναλωτές πληρώνοντας υψηλότερες τιμές;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Ο Κώστας Κόλλιας για το πρόβλημα των μεταναστών

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια αναφορά κατοίκων των Φιλιατρών σε μικρά παιδιά αλλοδαπών που διαμένουν στην πόλη και δεν πηγαίνουν στο σχολείο αν και βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία.
Οπως σημειώνουν οι κάτοικοι, είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο και καλούν τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν.
Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μας είπε ότι ενημερώθηκε από την σχετική επιστολή των κατοίκων και ήδη είχε κάποιες πρώτες συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Μας επισήμανε δε ότι το θέμα είναι πολύ.........

σημαντικό, όπως και γενικότερα το όλο ζήτημα των μεταναστών.
Στο νέο δήμο, τόνισε, προβλέπεται η δημιουργία και λειτουργία συμβουλίου ένταξης μεταναστών, το οποίο θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα και αυτό με τα παιδιά θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την πλευρά του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οπως πληροφορηθήκαμε, σε περιπτώσεις που παιδιά αλλοδαπών θέλουν να γραφτούν στο σχολείο και να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτό γίνεται άμεσα.
Το ζήτημα πάντως είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει και η σχετική ενημέρωση προς τους γονείς των παιδιών αυτών μέσα από κάποια υπηρεσία, καθώς μπορεί να υπάρχει άγνοια της διαδικασίας αλλά και φόβος που πηγάζει από αυτή την άγνοια.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με του Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τα απορρίμματα

Με τους Δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα των απορριμμάτων.

Στους προβληματισμούς και τις απορίες των Δημάρχων της Μεσσηνίας, σχετικά με την επίλυση του προβλήματος, ο κ. Τατούλης απάντησε παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα βασιστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ........

υπογράμμισε την απόφαση του οι λύσεις που θα επιλεγούν να κινηθούν στις παραμέτρους: "χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρό όγκο αποβλήτων".

Σε αυτές τις παραμέτρους προστέθηκε ακόμα μία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, και είναι η παράμετρος που αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα ανατίθεται στον ανάδοχο, κάτι "που εφόσον επιτευχθεί θα μας βγάλει από πολλά προβλήματα" κατέληξε ο κ Πέτρος Τατούλης.

Στις ερωτήσεις των Δημάρχων σχετικά με τα πρόστιμα ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι έχουν κατακυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχει δυνατότητα Εθνικής παρέμβασης παρόλα αυτά σημείωσε ότι έχει κάνει διάβημα στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφερθούν στους δήμους. Με τις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του σχεδίου δράσης και στην πρόθεση του Περιφερειάρχη να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση.

Έντονη δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ Γ.Καραμπάτο.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προξενήσει η στάση του επιμελητηρίου Μεσσηνίας και συγκεκριμένα του προέδρου του κ Γ. Καραμπάτου με την εξαφάνισή του στο χθεσινό κλείσιμο των διοδίων που σημαίνει την απαξίωση της κίνησης αυτής των πολιτών.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του κλεισίματος των διοδίων κ Γ.Τζαμουράνης επέκρινε δριμύτατα τον κ Καραμπάτο διότι πως χαρακτηριστικά ανέφερε παντού παίρνει θέση με παράδειγμα την τελευταία του παρέμβαση στους «φορτηγατζήδες» που τους κάλεσε τότε να τα παρατήσουν όλα και να γυρίσουν στην δουλειά τους επιτακτικά!, αλλά και σε άλλα ζητήματα οπού έπαιρνε την θέση του «κυβερνητικού εκπροσώπου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Καραμπάτος έχει ........

αρχίσει στην Μεσσηνία έναν κύκλο επισκέψεων για ενημέρωση όπως ο ίδιος λέει τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές του επιμελητηρίου (3,4,5 Απριλίου) διότι όλο τον άλλο καιρό «έκανε τον γύρο του κόσμου» όπως συζητούν έντονα πολλοί.
Οι ενέργειες αυτές όμως έχουν γυρίσει «μπούμερανκ» στον Πρόεδρο αφού την περασμένη εβδομάδα στην συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ίδιος στην Μάνη (Καρδαμύλη) με τους επαγγελματίες της περιοχής ,ακουστήκανε βαριές κουβέντες για τον ίδιο τον κ Καραμπάτο παρουσία του… δηλαδή σχεδόν τον «έκραξαν!!!»

Best

Απέχουν οι δικηγόροι της Πελοποννήσου…

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Πελοποννήσου μετά από απόφαση των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων, με αποτέλεσμα την αναβολή όλων των υποθέσεων στα δικαστήρια.

Οι δικηγόροι αντιδρούν κυρίως για την απειλούμενη κατάργηση των διπλοτύπων ελάχιστων αμοιβών στα δικαστήρια και τα συμβόλαια, καθώς και την άρση των γεωγραφικών περιορισμών που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έρχεται και αφορά το ”άνοιγμα” του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ειδικότερα, απέχουν από τα καθήκοντά τους .........

ως την προσεχή Δευτέρα οι δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης. Μέχρι την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι της Κορίνθου, όπου έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ακόμη, την Τετάρτη και την Πέμπτη απέχουν οι δικηγόροι της Σπάρτης, ενώ μέχρι την προσεχή Τρίτη, απέχουν οι δικηγόροι του Ναυπλίου και της Κυπαρισσίας.

Να σημειώσουμε ότι δεν απέχουν των καθηκόντων τους οι δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας και του δικηγορικού συλλόγου Γυθείου.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης, δήλωσε ότι την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί η συντονιστική επιτροπή δικηγόρων που αποτελείται από τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μαζί με τα προεδρεία των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Δεν χάνεται η έδρα από τον συνδυασμό του Δράκου…

Δεν παρέστη για να υποστηρίξει την υπόθεσή του στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης κατά τη χθεσινή εκδίκαση της ένστασης του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Κάτσαρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά». Με την προσφυγή του ο κ. Κάτσαρης διεκδικούσε μια έδρα για το συνδυασμό του, την οποία, όπως υποστήριζε, θα καταλάμβανε ο ίδιος ως επικεφαλής στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα ζητούσε την ακύρωση της .......

υπ. αριθμ. 35/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία έγινε και η κατανομή των εδρών και η ανακήρυξη των περιφερειακών συμβούλων.

Με την εξέλιξη αυτή αποφεύχθηκε η «καραμπόλα» που θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη δικαίωσή του στις τελευταίες θέσεις των ανακηρυγμένων περιφερειακών συμβούλων στη Λακωνία και τη Μεσσηνία μεταξύ των συνδυασμών Πέτρου Τατούλη και Δημήτρη Δράκου.

Report24

Υποχώρησε το οδόστρωμα στον δρόμο Τσακώνα – Μεγαλόπολη

Υποχώρησε, λίγες εβδομάδες μετά την παράδοση του έργου, το οδόστρωμα στον αυτοκινητόδρομο Τσακώνα – Μεγαλόπολη, κοντά στον κόμβο Παραδεισίων και η κατασκευαστική κοινοπραξία «Μορέας» επεμβαίνει άμεσα για την αποκατάσταση. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια διαδρομή 900 μέτρων από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του μήνα.

Η υποχώρηση έχει παρατηρηθεί στην .........

αριστερή λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας -στο μέσο του δρόμου δηλαδή- τόσο προς Αθήνα (λίγο μετά την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Παραδεισίων) όσο και προς Καλαμάτα (λίγο πριν την έξοδο).
Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από εδαφολογική αστάθεια. Άλλωστε πριν από λίγα χρόνια μερικά χιλιόμετρα πιο νότια είχε ξαναγίνει κατολίσθηση του εδάφους στον ανακαινισμένο δρόμο που επίσης είχε παραδοθεί λίγο καιρό πριν.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί επιλογή και πολλών Ηλείων οδηγών, οι οποίοι καλό είναι προσέχουν στην οδήγηση στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που θα τους δίδονται αλλά και τις πινακίδες.

Η Ανατολική Οδός ή Μορέας είναι ο μοναδικός σήμερα αυτοκινητόδρομος που έχει παραδώσει περισσότερο από το 50% του συνολικού έργου και τον αυτοκινητόδρομο να είναι συνεχής από την Κόρινθο μέχρι και τον κόμβο στα Παραδείσια.

Report24

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: H ώρα της «μάχης»

Το πρώτο φετινό ντέρμπι «αιωνίων» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην Α1 με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι το πρόσωπο του αγώνα. Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ραντεβού

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ............

Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να ευελπιστούν ότι η ενδεχόμενη νίκη τους θα συνδυαστεί και από την επιθυμητή διαφορά, ώστε να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της κορυφής στην κανονική περίοδο, η οποία θα τους χαρίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος των πλέι οφ.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκτός του τραυματία Αλεξ Μάριτς, αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέβασε πυρετό κι έμεινε εκτός χθεσινοβραδινής προπόνησης, ωστόσο, στο «πράσινο» στρατόπεδο, πάντως, δεν ανησυχούν και περιμένουν τον αρχηγό να είναι κανονικά παρών στο τζάμπολ.

Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να κάνουν το «διπλό» στο ΟΑΚΑ. Στην αντίθετη περίπτωση ευελπιστούν σε μία ήττα με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, ώστε να καταφέρουν να την υπερκαλύψουν στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής των Κυπελλούχων Ελλάδος, Ντούσαν Ιβκοβιτς, φρόντισε να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους, αλλά και συγκεντρωμένους στον στόχο τους.

Ο Μάρκο Κέσελ μπήκε στο πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης, ξεπερνώντας το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε από τον αγώνα με την Καβάλα και τέθηκε στη διάθεση του «Ντούντα». Ο Σέρβος φόργουορντ ήθελε πολύ να λάβει μέρος στο ματς του ΟΑΚΑ και τελικά θα τα καταφέρει.

Πρόσωπο του αγώνα αναμένεται να είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος επιστρέφει στην έδρα που πανηγύρισε τίτλους και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την... «φιλοξενία» των «πράσινων» φιλάθλων.

Η προϊστορία

Η αποψινή αναμέτρηση είναι η 25η των δύο ομάδων με οικοδεσπότη τον Παναθηναϊκό σε κανονική περίοδο σε επίπεδο Α1 (σ.σ από το 1986 μέχρι σήμερα).

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν επικρατήσει 18 φορές, ενώ η τελευταία φορά που «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε εκτός έδρας νίκη επί του «αιωνίου» τους αντιπάλου ήταν στις 17 Φεβρουαρίου του 2007 (σ.σ 89-84 στο ΟΑΚΑ)

Οι «πράσινοι» έχουν ένα μικρό προβάδισμα και στο σύνολο των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο, καθώς μετρούν 25 νίκες σε 47 αγώνες.

gazzetta.gr

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας τεσσάρων βουλευτών

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών.

Πρόκειται για τους βουλευτές: ........

- Γεώργιο Αρβανιτίδη ΠΑΣΟΚ Β΄Θεσσαλονίκης) ο οποίος κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.

Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι πέντε θετικών ψήφων.

- Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) ο οποίος κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα.

Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι έξι θετικών ψήφων.

- Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) ο οποίος κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα.

Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι τεσσάρων θετικών ψήφων.

- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας) η οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι τεσσάρων θετικών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ATM: Πιο βρόμικα και από δημόσιες τουαλέτες

Έρευνα μικροβιολόγων σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών έδειξε ότι, τα πλήκτρα φέρουν περισσότερα μικρόβια κι από μια δημόσια τουαλέτα! Συγκεκριμένα, ελήφθησαν δείγματα από πολλά σημεία (πλήκτρα δημόσιων τηλεφώνων, πλήκτρα μηχανημάτων ανάληψης, από καθίσματα λεωφορείων, από καθίσματα σε δημόσιες τουαλέτες κ.α.) και ερευνήθηκε αν είχαν ίχνη από ψευδομονάδες και άλλα μικρόβια που προκαλούν σοβαρές διάρροιες.

Δυστυχώς, ίχνη από ιδιαίτερα ενοχλητικά ...........

μικρόβια βρέθηκαν σε όλα τα πληκτρολόγια, όπως και σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες. Σε μερικά ΑΤΜ μάλιστα, βρέθηκαν περισσότερες μικροβιακές αποικίες από όσες στις τουαλέτες!

Μέσα στα πέντε πιο βρόμικα σημεία πάντως, εκτός από τις τουαλέτες και τα μηχανήματα ανάληψης, είναι και τα δημόσιας χρήσης τηλέφωνα. Και ενώ πολλοί σκουπίζουν τα δάχτυλά τους ή πιάνουν με χαρτομάντιλο το ακουστικό των δημόσιων τηλεφώνων, κανείς δεν είπε (όταν ρωτήθηκε σε ανάλογη έρευνα) ότι κάνει το ίδιο όταν παίρνει λεφτά από μηχάνημα ανάληψης.

Ο μέσος χρήστης, δηλαδή, δεν αξιολογεί τη μηχανή ανάληψης τόσο εκτεθειμένη σε μικρόβια όσο π.χ. το τηλέφωνο ή την τουαλέτα. Πλην όμως, η έρευνα έδειξε ότι όχι μόνο το χρήμα, αλλά και ό,τι μας οδηγεί σε αυτό είναι συχνά πιο βρόμικα από όσο φανταζόμαστε.

Newsday

ΛΑΪΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ο Απόστολος Γκλέτσος. Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, στις 6 Απριλίου του 2011, αφέθηκε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος. Ο εισαγγελέας Λαμίας όρισε τακτική δικάσιμο για τον δήμαρχο, παραπέμποντάς τον για τρία πλημμελήματα.

Με ζητωκραυγές και συνθήματα .........

χαιρέτισαν τον κ. Γκλέτσο την ώρα που έμπαινε στο δικαστήριο, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για παρακώλυση συγκοινωνιών και φθορά ξένης περιουσίας.

Κάποιοι, οι πιο θερμόαιμοι, άναψαν και καπνογόνα. Εκείνος χαιρέτισε όσους πήγαν εκεί για να του συμπαρασταθούν, λέγοντας «Σας αγαπώ». Ο δήμαρχος Στυλίδας κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας δεν φορούσε χειροπέδες.

Ποιος είναι, όμως, εκείνος που οδήγησε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τον Απόστολο Γκλέτσο, προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα και ξεσηκώνοντας την τοπική κοινωνία της Στυλίδας; Ποιος διαχειρίζεται τα διόδια από την Πελασγία Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Ήταν 12 Ιουνίου του 2007, όταν ιδρύθηκε η εταιρική κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης» με έδρα το Μοσχοχώρι του Νομού Λάρισας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εταιρικού σχήματος, «αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί (του αυτοκινητόδρομου δηλαδή που ξεκινά από τον κόμβο Ραχών και καταλήγει στον κόμβο Κλειδίου) και όλων των βοηθητικών έργων και σχετικών δραστηριοτήτων».

Εξάλλου, σύμφωνα και με τον δικτυακό τόπου του υπουργείου Μεταφορών, στην κοινοπραξία συμμετέχουν συνολικά έξι εταιρείες – κολοσσοί στον χώρο των κατασκευών μεγάλων οδικών έργων και είναι οι ακόλουθες:

• HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH, εταιρεία γερμανικών συμφερόντων που κατασκεύασε και διαχειρίζεται τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ποσοστό 35.00%

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. , θυγατρική εταιρεία του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» συμφερόντων Γεωργίου Μπόμπολα και υιών, με ποσοστό 20.00%

• J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε., εταιρικός όμιλος συμφερόντων Δάκη Ιωάννου, με ποσοστό 16.25%

• VINCI CONCESSIONS S.A. όμιλος γαλλικών συμφερόντων που ανέλαβε την κατασκευή και την εκμετάλλευση της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» (σύζευξη Ρίου – Αντιρρίου), με ποσοστό 13.75%

• ΑΕΓΕΚ, με ποσοστό 10.00%

• ΑΘΗΝΑ ATE, με ποσοστό 5.00%

Από τις 10 Ιανουαρίου του 2011 και μετά την αναπροσαρμογή του Φ.Π.Α., οι παραπάνω εταιρείες που συγκροτούν την κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» εισπράττουν τα εξής ποσά από τους σταθμούς των διοδίων:

ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ

Δίκυκλα, τρίκυκλα

Ελαφρά οχήματα (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ.)

Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ.)

Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους άξονες (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ)

Πελασγία

1,80€

2,60€

6,40€

8,90€

Μοσχοχώρι

2,10€

2,90€

7,30€

10,30€

Πλευρικός Γυρτώνης

0,40€

0,50€

1,30€

1,80€

Πλευρικός Μακρυχωρίου

0,60€

0,80€

2,00€

2,90€

Μακρυχώρι

0,70€

1,00€

2,50€

3,60€

Πυργετός

1,60€

2,30€

5,80€

8,10€

Λεπτοκαρυά

2,10€

3,10€

7,60€

10,70€

Κλειδί (Αιγίνιο)

Χωρίς Χρέωση

Χωρίς Χρέωση

Χωρίς Χρέωση

Χωρίς Χρέωση




Zougla.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οnline υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσαν την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της διαδικτυακής υπηρεσίας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010.

Η δοκιμαστική λειτουργία θα είναι μέχρι την Πέμπτη, 13/1/2011, με δυνατότητα υποβολής παρατηρήσεων προς βελτίωση της εφαρμογής. Για την πρόσβαση στην εφαρμογή, επισκεφτείτε το link: http://www.opekepe.gr.

Σύντομα η εφαρμογή θα επεκταθεί για να επιτρέπει .........

την διαδικτυακή υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 με μεταβολές αλφαριθμητικών στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010.
Οδηγίες

Επιλέξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο για να κάνετε χρήση της πιλοτικής λειτουργίας της υπηρεσίας on-line υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης & δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείωνhttp://test.dikaiomata.gr/AEE2011ONLINE.
Για να συνδεθείτε θα πρέπει να καταχωρήσετε το ΑΦΜ και τον αριθμό που προκύπτει από το άθροισμα του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ με το 69 στο πεδίο «Μοναδικός Αριθμός Εκκαθάρισης».
Για παράδειγμα για το ΑΦΜ 123456789 θα πρέπει να καταχωρήσετε στο πεδίο «Αριθμός φορολογικού μητρώου» (9 ψηφία): 123456789 και στο πεδίο «Μοναδικός Αριθμός Εκκαθάρισης» (2 ψηφία): 78 (προκύπτει από το άθροισμα 69+9).

ΠΑΣΕΓΕΣ

Νέες μειωμένες τιμές προς κινητά στα πακέτα χρόνου του ΟΤΕ

Τα πακέτα αυτά απευθύνονται τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις και προσφέρουν κάθε μήνα έως και περίπου 8,5 ώρες χρόνο ομιλίας από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς εθνικά κινητά όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Με τις νέες μειωμένες τιμές των πακέτων, που ισχύουν από τις αρχές του 2011, τόσο οι οικιακοί πελάτες όσο και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν, στην επικοινωνία τους από σταθερό προς κινητό, μειωμένες χρεώσεις έως και 19,8% σε σχέση με τις χρεώσεις ονομαστικού τιμοκαταλόγου.

Με τις νέες μειωμένες τιμές που προσφέρουν ..........

τα πακέτα χρόνου «Κινητά» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μπορείτε να μιλάτε σταθερά και οικονομικά προς κινητά, επιλέγοντας το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές και τα διαθέσιμα πακέτα ΟΤΕ Mobile για οικιακούς πελάτες είναι οι εξής:



Αντίστοιχα, οι νέες τιμές και τα διαθέσιμα ΟΤΕ Business πακέτα χρόνου προς κινητά για επιχειρήσεις διαμορφώνονται όπως παρακάτω:



Όλες οι παραπάνω μειώσεις ισχύουν αυτόματα και για τους υφιστάμενους πελάτες.

Με τις παραπάνω ανταγωνιστικές χρεώσεις, την πληθώρα επιλογών μεταξύ πακέτων για κλήσεις προς κινητά και τη δυνατότητα συνδυασμού με κάποιο από τα προγράμματα για κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα, ο ΟΤΕ καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λογαριασμό τους.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν και να εγγραφούν σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω πακέτα καλώντας δωρεάν το 13888, με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), online μέσω του www.oteshop.gr είτε τέλος στο 13818 ΟΤΕ Business Customer Service για επιχειρήσεις.

Από τον ΟΤΕ

Διευκρίνιση: Ο ρυθμός κάλυψης του χρόνου ομιλίας είναι ανά δευτερόλεπτο με ελάχιστη χρέωση τα 30 δευτερόλεπτα.Μετά την εξάντληση του χρόνου ομιλίας, θα ισχύει ο εκάστοτε τιμοκατάλογος του ΟΤΕ για κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

"Παλιά του τέχνη… κόσκινο, η προβοκάτσια του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα Παναγιώτη"

To Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων πωλητών Ελλάδος, δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο υπαίθριο εμπόριο, έχοντας έννομο συμφέρον και γνώση, των πεπραγμένων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία αποφάσισε εν μια νυκτί την ακύρωση της Πανήγυρης της Υπαπαντής του Κυρίου,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ευθέως την πολιτική του Δημάρχου κ. Νίκα, ο οποίος ξοφλώντας "προεκλογικά γραμμάτια" δείχνοντας ναζιστικό χαρακτήρα, όχι μόνο δεν δέχτηκε το αίτημά μας, για συνάντηση με θέμα τον τρόπο τέλεσης της Πανήγυρης(Αριθ. Πρωτ. 123/07-12-2010), αλλά αντίθετα προχώρησε στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτής, που οι γονείς μας με κόπο δημιούργησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, με σύμμαχο το καταναλωτικό κοινό της Καλαμάτας.

Επειδή ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος και .........

έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στις ορέξεις του Δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος προσπαθεί όπως οι Ναζί έστειλαν στα στρατόπεδα και στη πυρά τους μισητούς τους Εβραίους, να αφανίσει ένα κλάδο βιοπαλαιστών απαγορεύοντάς μας, το κεκτημένο δικαίωμα στην εργασία.

Μη έχοντας επιχειρήματα ο Δήμαρχος ρίχνοντας λάσπη στο συνδικαλιστικό μας όργανο, διαδίδει πως κατά την περυσινή τέλεση της Πανήγυρης, δεν καταθέσαμε --ΕΛΕΟΣ !!!-- ως υπόλοιπο πληρωμής στο τμήμα προσόδων του Δήμου Καλαμάτας το ποσό των 320!!!ευρώ αν και ο Δήμος εισέπραξε πάνω από 60.000(εξήντα χιλιάδες)!!!!για 2 ημέρες εργασίας μας.

Επειδή έχουν γνώση οι φύλακες για άλλη μια φορά ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ, προς το σύμμαχο και φίλα προσκείμενο καταναλωτικό κοινό της Μεσσηνίας, πως το Πανηγύρι της Υπαπαντής του Κυρίου στη Καλαμάτα και φέτος θα διεξαχθεί στις 01 και 02 Φεβρουαρίου στον ίδιο γνωστό χώρο.

ΑΘΗΝΑ 12-01-2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξεκινάνε εντατικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις Δ.Ο.Υ

Εντατικούς φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς σε σύσκεψη που είχε με τους προϊσταμένους των 27 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών οι έλεγχοι θα αφορούν την αγορά, το φόρο εισοδήματος, το ΦΠΑ αλλά και τις δηλώσεις Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όπου διαπιστώθηκε από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι δεκατέσσερις χιλιάδες μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, με ακίνητη περιουσία ο καθένας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν είχαν υποβάλει σχετική δήλωση ΦΜΑΠ για το έτος 2007.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εντολές που ......

δόθηκαν στους διευθυντές των εφοριών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τα τελευταία εκκαθαριστικά για την περαίωση προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας φορολογικών παραβάσεων.

Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ΦΠΑ τον Νοέμβριο και τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει στις εφορίες συγκεκριμένα στοιχεία από διασταυρώσεις της που θα αφορούν σε κατηγορίες φορολογουμένων και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι.

Zougla

Προσβάσιμα τα δεδομένα τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνομιλιών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει ζητήματα καταγραφής και διατήρησης δεδομένων από τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες.

Με το σχέδιο νόμου, καθίσταται υποχρεωτική η διατήρηση δεδομένων - με εξαίρεση το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών- από τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ώστε να είναι προσβάσιμα στις Αρχές για την διακρίβωση ιδιαιτέρως σοβαρών εγκλημάτων.

Παράλληλα, θεσπίζονται αυστηρές ποινές .........

για τους υπευθύνους απορρήτου επικοινωνιών των εν λόγω εταιρειών, σε περίπτωση διαρροής των δεδομένων, καθώς και για όσους τα χρησιμοποιούν - και σε περίπτωση διακρίβωσης σκόπιμης παραβίασης του νόμου, ορίζεται φυλάκιση από δύο έως δέκα ετών.

Zougla

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο δήμο Ζαχάρως

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Ζαχάρως, με αποκορύφωμα τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, κατά την εκλογή των οργάνων του νέου Δ.Σ.

Τα συγκεκριμένα γεγονότα συνοδεύτηκαν και από εξύβριση και απλές σωματικές βλάβες , μετά το χαστούκι που έριξε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπούσμπουρας στο Φώτη Δημήτρουλα με αποτέλεσμα ο πρώτος να αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτόφωρου.
Γεγονός είναι πάντως πως η κατάσταση ...........

στο νέο δήμο Ζαχάρως τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, πράγμα που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους φορείς πριν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

ilianet

Η πρώτη επερώτηση στην βουλή από τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Την πρώτη οργανωμένη κίνηση κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μαζί με τους επίσης ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι προσχωρούν στον κομματικό της σχηματισμό, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Κώστα Κιλτίδη, Γιώργο Κοντογιάννη και Λευτέρη Αυγενάκη κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή με αντικείμενο την τρομοκρατία.

Αναφερόμενοι στην έκρηξη στο Διοικητικό .........

Πρωτοδικείο, στην οδό Ριανκρούρ, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθούν για το ποια μέτρα θα ληφθούν σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου δικαστές και εισαγγελείς της χώρας να εξακολουθούν ανεπηρέαστοι από το φόβο για τη ζωή τη δική τους και των οικείων τους να απονέμουν δικαιοσύνη.

Δημόσια Προκήρυξη για την υποβολή υποψηφιοτήτων θέσεως Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/Α/01-06-2010)» και της Εγκυκλίου 59 με θέμα «Θεσμικές Αλλαγές του Προγράμματος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με Α.Π. 74896


ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του ............

Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, και ώρα 17:00 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
- Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
- Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
- Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
- Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
- Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.

Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Η πρόσκληση για την ανοικτή συζήτηση στα Φιλιατρά για τα διόδια.[ Download Link ]

Σας δίνουμε την δυνατότητα να κατεβάσετε και να τοιχοκολλήσετε στις υπηρεσίες σας την πρόσκληση (αυτήν που βλέπετε δίπλα) για την ανοικτή συζήτηση που θα γίνει στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών και θα έχει σαν θέμα «Όχι στο χαράτσι των διοδίων – Ελεύθεροι δρόμοι για όλους».

Κατεβάστε την πατώντας εδώ.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.