Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η ανανέωση στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ανανεώθηκε πλήρως η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με ζωγραφιές στους τοίχους, τοπία μπαλόνια κλπ προκειμένου να έχουνμ μια πιο εύχάριστη παραμονή μέχρι την εξέταση τους απο τον ιατρό.

Στο παρακάτω Video μπορείτε να δείτε πως έχει διαμορφωθεί το περιβάλλον της κλινικής στο video που μας έστειλαν εκ μέρους του Διευθυντή της κλινικής Σωτήρη Σαρδέλη για να σας παρουσιάσουμε.




Το πουλάκι τσίου (παρωδία Αλ τσαντίρι Νιούζ)

Κυκλοφορεί στο internet και έχει τρελό γέλιο....
Το γνωστό τραγουδάκι "Το πουλάκι τσίου" με πρόσωπα πολιτικών αρχηγών...
Το Video τα σπάει....

Δείτε το





Κώστας Βαξεβάνης: Οι πολιτικοί λένε ψέματα!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δύο ελληνικά θέματα απασχολούν σήμερα την Ευρώπη…
Το πρώτο αφορά στο αποψινό Eurogroup και στην σύγκρουση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίσεται μεταξύ της κ Lagarde και του κ Juncker και στις αποφάσεις που θα μας ανακοινωθούν για την εκταμίευση της «περιβόητης» πλέον επόμενης δόσης.

Το δεύτερο αφορά στη συνέντευξη του.............

κ Κώστα Βαξεβάνη εκδότη του περιοδικού «hot-doc» στο ευρωπαϊκό οικονομικό κανάλι CNBC στην οποία ο Έλληνας δημοσιογράφος που καλείται να αντιμετωπίσει ξανά την Ελληνική Δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι δημοσίευσε την «περιβόητη» πλέον «λίστα Lagarde» με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.
Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο κ Βαξεβάνης λέει ότι «…είπαν ψέματα για τη λίστα οι κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος (και τώρα τίθεται ερωτηματικό και για τον κ Στουρνάρα) και ότι την λίστα την αξιοποίησαν πολλές άλλες χώρες…»

Λέει επίσης ότι πολλοί επιχειρηματίες «έπεσαν θύματα εκβιασμών» με την απειλή δημοσιοποίησης των ονομάτων τους από άτομα που διατείνονταν ότι έχουν στην κατοχή τους τη λίστα
Δείτε στο παρακάτω σχετικό link το άρθρο στα αγγλικά και το video της συνέντευξης του κ Κώστα Βαξεβάνη http://www.cnbc.com/id/49897120)
Καλό μας βράδυ, (παραφράζω τον Καβάφη) «περιμένοντας τους Ευρωπαίους και τις αποφάσεις τους στο αποψινό Eurogroup…»

35χρονος υπέκλεψε από το υπ. Οικονομικών προσωπικά δεδομένα 9 εκατ. πολιτών!

Συνελήφθη ο 35χρονος που υπέκλεψε από το υπουργείο Οικονομικών περίπου ...εννέα εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών, δηλαδή σχεδόν όλων των φορολογουμένων πολιτών. Κυρίως όμως προκύπτουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων του ελληνικού κράτους...

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας δήλωσε για την υπόθεση:...........

«Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος κατείχε ψηφιακά αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Διερευνάται η προέλευση και η τυχόν διαχείριση των αρχείων αυτών από τον συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής».

Ο 35χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από το χώρο του μάρκετινγκ, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής, ανέφερε ότι «η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Άμεσα και ύστερα από σχετική παραγγελία, όπως προβλέπεται εξάλλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του ως άνω παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.

Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων».

eklogika.gr

Σε νέα συχνότητα το Κανάλι 20 Καλαμάτας.

Σε νέα συχνότητα εκπέμπει εδώ και λίγο καιρό ο ιδιωτικός Ραδιοφωνικός σταθμός Καλαμάτας "Κανάλι 20".
Από τους 98,5 που εξέπεμπε μέχρι πρίν λίγο καιρό πήρε την οριστική του -θέλουμε να πιστεύουμε- συχνότητα στους 88,6 MHz.

Το κανάλι 20 με πολύ καλή σύγχρονη ............

Ελληνική μουσική γεμάτη επιτυχίες είναι ο σταθμός που συνδέεται με τον Sfera 102,2 της Αθήνας και έχει φανατικούς ακροατές τόσο στην Μεσσηνία όσο και στο internet

Συντονιστείτε στους 88,6 για να ακούτε όλες τις νέες επιτυχίες που κυκλοφορούν.

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Διεθνής Εκθέσεις

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής μας, προτίθεται να βοηθήσει τις μεσσηνιακές τυποποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και για το λόγο αυτό σχεδιάζει να συμμετέχει σε σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένη τη διεθνή συγκυρία και τα ............

προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα μας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θεωρεί ότι ο εξαγωγικός προσανατολισμός αποτελεί σημαντική διέξοδο για την πιεσμένη ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Μέσα από μια δυναμική εξωστρέφεια, παρέχουμε με αυτό τον τρόπο στις μεσσηνιακές επιχειρήσεις, την ώθηση που θα τις στρέψει στις διεθνείς αγορές και με την δική μας έμπρακτη υποστήριξη, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των μεσσηνιακών προϊόντων σε σημαντικές εκθέσεις που διοργανώνονται στο εξωτερικό.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις ή έχουν ήδη σχεδιάσει να λάβουν μέρος σε εκθέσεις, στο επόμενο χρονικό διάστημα, να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έως και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ποινικό αδίκημα η αλλαγή φαρμάκου!

Στην αντεπίθεση περνάνε οι γιατροί: Θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν επώνυμα σκευάσματα – «Όποιος τα αλλάξει διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος»!

Ανάστατοι είναι οι γιατροί με την εσπευσμένη εφαρμογή της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να εκφράζει για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία του, υπενθυμίζοντας ότι η συνταγογράφηση θα συνεχίσει να γίνεται με την εμπορική ονομασία του φαρμάκου.

Ο ΠΙΣ υπογράμμισε με πρόσθετη ανακοίνωσή του, ότι..............

«Η μνημονιακή επιλογή για την περικοπή των δαπανών υγείας, αλλοιώνει την ιατρική λειτουργία, επιβάλει στον φαρμακοποιό να χορηγεί το φτηνότερο διαθέσιμο γενόσημο της αγοράς, προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επιβαρύνει τον ασθενή προκειμένου να λάβει το φάρμακο που έχει ανάγκη».

Οι γιατροί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε οργανωμένες αντιδράσεις, καθώς ο Πανελλήνιος Σύλλογός τους υπογραμμίζει ότι το ιατρικό σώμα θα προασπίσει τη σωστή λειτουργία του επαγγέλματός του, δεν θα αφήσει την υγεία στα χέρια των εμπόρων της υγείας και θα καταφύγει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Έτσι, επανέλαβε προς όλους τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, να συστήσουν σε όλους τους γιατρούς, να συνταγογραφούν το φάρμακο το οποίο θεωρούν αναγκαίο για την θεραπεία του ασθενή τους με την εμπορική του ονομασία.

Οι συνταγές θα φέρουν ειδική σφραγίδα, που θα επισημαίνει ότι η αλλαγή φαρμάκου προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες.

Καλαμάτα: Συναυλία μαντολίνο - πιάνο στο Ωδείο 22/11

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σας προσκαλούν στη συναυλία που προσφέρουν αφιλοκερδώς ο Δημήτρης Ποταμίτης, μαντολίνο και η Βέρα Στραβοπόδη, πιάνο, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, στις 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του, με ελεύθερη είσοδο.

Το μαντολίνο, με παράδοση και στην ..............

Καλαμάτα παλαιότερα χάρη στις Μαντολινάτες που δυστυχώς εξέλιπαν πλέον, έχει ενδιαφέρον ρεπερτόριο από τον 19ο και τον 20ο αιώνα στην κεντρική Ευρώπη, την Ιταλία και τα Επτάνησα (!), το οποίο και θα μας αποκαλύψουν οι δύο σολίστ.

Πρόγραμμα Συναυλίας:

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827): Adagio ma non troppo Sonatina (Adagio)

Enrico Marucelli (1877 - 1907): Valtzer Fantastico
Raffaele Calace (1863 - 1934): Fantasia poetica
Ναπολέων Λαμπελέτ (1864 - 1932): Serenade d'Arlequin a Colombine
Διονύσιος Βισβάρδης (1910 - 1999): Στην αγαπημένη που είναι μακρυά
Eduardo Mezzacapo (1832-1898): Le chant du gondolier
Giuseppe Bellenghi (1844 - 1902): Echi di Frisio

Σας περιμένουμε!!!

Ποια φάρμακα εξαιρούνται από τη λίστα των γενοσήμων

Το δικαίωμα να συνταγογραφούν και με την εμπορική ονομασία του φαρμάκου θα έχουν οι γιατροί στις περιπτώσεις των χρονίως πασχόντων σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Οι κατηγορίες ασθενών που εξαιρούνται από τη χρήση γενόσημων είναι οι εξής: ..........


- Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, π.χ. καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτης

- Ψυχικά ασθενείς

- Ασθματικοί

- Αλλεργικοί

- Μεταμοσχευμένοι

- Όσοι χρειάζονται εμβόλια

- Καρκινοπαθείς

- Όσοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, π.χ. ρευματοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας.

Απαραίτητη διευκρίνιση για την παραπάνω υπουργική απόφαση αποτελεί το γεγονός ότι ο γιατρός θα γράφει κανονικά την εμπορική ονομασία του φαρμάκου στους παραπάνω ασθενείς και ο ασθενής θα το προμηθεύεται από το φαρμακείο.

Επίσης, για αυτά τα άτομα δεν ισχύει η χρήση του πλαφόν 15%. Ο συγκεκριμένος νόμος θα τεθεί σε ισχύ μόλις το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης είναι έτοιμο, δηλαδή σε λίγες μέρες.

protothema.gr

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Βγάλτε τις διαφημίσεις, αλλιώς θα ακυρώσω τις συμβάσεις

Μετά την πρόθεση της νέας διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να καταργήσει εντελώς τους πενταψήφιους αριθμούς στους οποίους απευθύνεται το κοινό για ραντεβού με γιατρούς, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έστειλε εξώδικο προς όλες τις εταιρίες που διαθέτουν τους 5ψήφιους αριθμούς, ώστε να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος διαμαρτύρεται σε .............

έντονο ύφος για τις ενέργειες των συγκεκριμένων εταιρειών και τις καλεί εντός 24 ωρών να αποσύρουν άμεσα τις επίμαχες διαφημίσεις, αλλιώς όπως αναφέρει θα καταγγείλει τη σύμβαση που έχει ο ΕΟΠΥΥ με τις εταιρίες. Το ποτήρι ξεχείλισε, όπως αναφέρουν υπεύθυνοι του Οργανισμού όταν μια από τις εταιρίες που διαφημίζει τον πενταψήφιο αριθμό του ΕΟΠΥΥ χρησιμοποίησε ένα «αμφιλεγόμενο πρόσωπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένη, καθώς θεωρεί με τις συγκεκριμένες διαφημίσεις δεν επιτυγχάνεται η ενημέρωση των ασφαλισμένων, αλλά αντίθετα, διακωμωδείται, το διαφημιζόμενο αντικείμενο.

Ήδη, η διοίκηση προσανατολίζεται στο άμεσο μέλλον να αντικαταστήσει τις εταιρείες με τα πενταψήφια νούμερα, από δικό της μηχανισμό, με τριψήφιο αριθμό στον οποίο πιθανότατα οι ασφαλισμένοι θα μπορούν εντελώς δωρεάν να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς.

Στο εξώδικο, που έστειλε σήμερα ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ προς τις εταιρείες με τα πενταψήφια νούμερα, αναφέρεται ότι «τις τελευταίες ημέρες έχουμε αντιληφθεί ότι προβάλλονται σε τηλεοπτικά ΜΜΕ διαφημίσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών σας, οι οποίες θίγουν βάναυσα το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού μας και είναι τελείως αντίθετες με το προβλεπόμενο πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης».

Sofokleous in

ΣΧΟΛΙΟ
Επιτέλους ας λήξει η αηδία με τους κλεφταράδες επιχειρηματίες που χρεώνουν τον κούκο αηδόνι για ένα κωλο-ραντεβού.
Ας σταματήσει άμεσα αυτή η κλοπή από τα λαμόγια. Το ραντεβού με τον γιατρό δεν είναι αντικείμενο κονόμας.

GPS για μεταφορικά καυσίμων

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS), που θα εγκατασταθούν στα μεταφορικά μέσα πετρελαιοειδών προϊόντων, ορίζει κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, σε εκτέλεση του εφαρμοστικού νόμου, που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου (Αρ. Φύλλου 3052).

Η τοποθέτηση συστημάτων εντοπισμού θέσης στα βυτιοφόρα, αλλά και στα σκάφη μεταφοράς ναυτιλιακού καυσίμου, αποσκοπεί στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Η καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής της ...............

ΚΥΑ για την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων αυτών είναι η 31η Ιουλίου 2013.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης είναι δυνατόν να εντοπίζεται η θέση κάθε βυτιοφόρου οχήματος (GPS) ή πλωτού εφοδιαστικού μέσου (AIS) σε πραγματικό χρόνο, μέσω σήματος που θα εκπέμπεται από τον πομπό του συστήματος προς το κέντρο ελέγχου της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής.

Οπως ορίζεται σχετικά, όλα τα βυτιοφόρα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) και δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ), που μεταφέρουν πετρελαιοειδή προϊόντα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 3054/2002 (ΦΕΚ 230/Α΄), πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα. Το σύστημα αυτό τοποθετείται τόσο στα βυτιοφόρα οχήματα όσο και στα ρυμουλκούμενά τους και ημιρυμουλκούμενά τους, καθώς επίσης στις αποσπώμενες δεξαμενές που μεταφέρονται επί οχημάτων.

Tα πλωτά εφοδιαστικά μέσα πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα AIS. Σε περιπτώσεις που ειδικοί κανονισμοί ασφάλειας της ναυσιπλοΐας επιβάλλουν την απενεργοποίησή του, θα πρέπει ο πλοίαρχος του πλοίου να προβαίνει σε σχετική εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου.

Ναυτεμπορική

"Ακυρο" το e-mail της τρόικας για τις απολύσεις

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης έφτασε η κυβέρνηση το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ κορυφώνονταν οι διαδικασίες για το Eurogroup καθώς ένα e-mail που έφτασε στο υπουργείο Διοικητικής ΜΕταρρύθμισης ζητούσε οι 22,000 εφεδρείες που προβλέπονται για το 2014 να γίνουν απολύσεις. Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβερνητικής ιεραρχίας με αποτέλεσμα το ΔΝΤ να το αποσύρει...

«Ήταν ένα συνοδευτικό έγγραφο σε ηλεκτρονική μορφή το ...........

οποίο κατέγραφε ορισμένα συμπεράσματα σε πίνακες και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να γίνουν 22.000 απολύσεις» τόνισε στο Real.gr υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος και πρόσθεσε «αυτό δεν μας το είχε ζητήσει ποτέ η τρόικα καθ' όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ούτε τον αριθμό, ούτε τον χρονικό ορίζοντα».

Οι απολύσεις ήταν ένα αίτημα και πάλι από την πλευρά του ΔΝΤ και του Π. Τόμσεν χωρίς να τις συμμερίζονται απόλυτα οι άλλοι δύο εκπρόσωποι των δανειστών μας. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η διχογνωμία που υπάρχει μεταξύ των στελεχών της τρόικας κάτι που φάνηκε και στο διάστημα που συζητούσαν με τους υπουργούς το νέο μνημόνιο.

Sofokleous in

Συνάντηση Κόλλια με το Δ.Σ του Πυρσού [ VIDEO ]

Συνάντηση και συζήτηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πυρσού είχε χθες το απόγευμα στις 8 ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας κ. Βιβή Παντελάκη Στην συνάντηση είχε κληθεί και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος

Στην συνάντηση αναζητήθηκαν λύσεις για ............

όλα τα πολιτιστικά ζητήματα του Πυρσού, για την μεγάλη πολιτιστική προσφορά του Συλλόγου όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα των Φιλιατρών αλλά και ολόκληρης της Τριφυλίας.

Τέθηκαν θέματα για τα τμήματα του Συλλόγου ενώ έγινε ξεχωριστή αναφορά στην ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης τμήμα το οποίο αποτελεί και καταστατική υποχρέωση του Συλλόγου όπου λόγω έλλειψης χώρου Δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Για το θέμα μίλησε στην κάμερα του συνεργάτη μας ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας



Βαρβιτσιώτης: Φοροφυγάς ο Τσίπρας [ VIDEO ]

«Δεν πληρώνει τους φόρους ακινήτων και δεν του έχει κόψει κανείς το ρεύμα» κατήγγειλε ο βουλευτής της Ν.Δ.

"Φοροφυγά" χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, λέγοντας «δεν πληρώνει τους φόρους ακινήτων και δεν του έχει κόψει κανείς το ρεύμα». Την καταγγελία έκανε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Δείτε το video που ακολουθεί




Parapolitika.gr

Πέτρος Τατούλης: Σε περίπτωση που η Ολυμπία Οδός δεν ολοκληρωθεί μέχρι Τσακώνα θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην Ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την ενημέρωση για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι η παραπάνω στάση αποτυπώθηκε στα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, μετά από κοινή πρωτοβουλία του με τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

«Σε περίπτωση που η Ολυμπία Οδός δεν ολοκληρωθεί όπως .............

προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην Ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο» ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε αδιανόητο να πληρώνονται για πολλά χρόνια διόδια σε ένα δρόμο που όχι μόνο δεν παρέχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε εξελίσσεται.
Αναφορικά με το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα ότι υπάρχει μια εμπλοκή καθώς το ελεγκτικό συνέδριο ήταν αρνητικό για την έγκριση ενός συμπληρωματικού λογαριασμού και το ζήτημα καλείται πλέον να το εξετάσει η ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου.

«Στην περίπτωση που και εκεί υπάρξει αρνητική εξέλιξη έχουμε βρει τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι χωρίς την αιρετή Περιφέρεια δεν μπορεί να αποφασιστεί τίποτα.
«Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων είναι το Α και το Ω του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας» σημείωσε ο κ. Τατούλης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι, μετά τη δέσμευση της κοινοπραξίας Μορέας, ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 και ότι η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας θα αποτελεί προϋπόθεση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα.
«Όταν όλοι κιότεψαν και απειλήθηκε η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας, εμείς βγήκαμε μπροστά και δυναμικά διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή της» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «δικαιούχος σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα είναι η Περιφέρεια και όχι οι Δήμοι, γιατί αυτά συναρτώνται άμεσα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό την ευθύνη του οποίου αποκλειστικά διαθέτει».

Φωτιά στο πλοίο «Κρήτη 2» στα ανοιχτά της Πάτρας [ VIDEO ]

Πανικός εν πλω

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη -2» ενώ έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας.

Η φωτιά στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν .............

113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, 18 αυτοκίνητα και 92 φορτηγά, σβήστηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα, ενώ το «Κρήτη 2» οδηγήθηκε και έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ανέμεναν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα.

Αισιο τέλος είχε η αρχική εξαφάνιση μέλους του πληρώματος, το οποίο ενώ ήταν εκτός πλοίου για άγνωστους λόγους επέστρεψε στην καμπίνα του. Τελικά άνδρες της πυροσβεστικής με αντιασφυξογόνες μάσκες τον αναζήτησαν και τον εντόπισαν σώο στο πλοίο.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκε, ενώ πάνω στο πλοίο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία- Ηγουμενίτσα- Πάτρα.



iefimerida

Δημοσκόπηση GPO για το MEGA Πρώτο κόμμα ο Σύριζα τρίτο η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 22,3% δίνει δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή».

Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:...........


ΣΥΡΙΖΑ 22,3%

Νέα Δημοκρατία 20,1%

Χρυσή Αυγή 10,3%

ΠΑΣΟΚ 7,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%

Δημοκρατική Αριστερά 5%

ΚΚΕ 4,6%

Politics On line

Πέτρος Τατούλης: Δεν θα ανεχθούμε καμία αντισυνταγματική παρέμβαση στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων

«Δεν θα ανεχθούμε καμία αντισυνταγματική παρέμβαση» ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση του θέματος της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του γιατί «διαπιστώνω ότι μια ακόμα πρωτοβουλία μας γίνεται δεκτή με μεγάλη συναίνεση από τους εκπροσώπους των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου», όπως δήλωσε.

Η συναίνεση αυτή αποδεικνύει εμπράκτως την .............

πολιτικά θαρραλέα στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να διακηρύσσει αφενός τη στήριξη της προσπάθειας της κυβέρνησης, και, αφετέρου, την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής. Η «πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας» όπως χαρακτήρισε τη στάση της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καταδεικνύει την ολοκληρωμένη προσέγγισή της, σύμφωνα με την οποία οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, της εξαιρετικά δίκαιης κατανομής τους σύμφωνα με την οποία να υπάρχει κατανομή σε κάθε κοινωνική ομάδα των ευθυνών που τους αναλογούν. Πέραν αυτού, είναι ανάγκη τα μέτρα να είναι σωστά μελετημένα προκειμένου να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας», σημείωσε ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης να πει την αλήθεια στους πολίτες ουσιαστικά δεσμεύει την προσπάθειά της και αποτελεί οιονεί κίνδυνο για τη χώρα».

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιστροφή στο χθες όπως διατείνεται ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε για επιστροφή σε προηγούμενη κατάσταση, συμπεριφορά την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματικό ψέμα που μόνο σκοπό έχει την άνοδο στην εξουσία».

Πόσο μας κόστισε το Flash-mob βίντεο του ΕΟΤ [ Video ]

Διαβάστε πόσα χρήματα πληρώσαμε για το βίντεο προώθησης του ελληνικού τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία. Ολόκληρη η υπουργική απόφαση (Vid)

Το εντυπωσιακό Flash-mob βίντεο, με συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, το είδαμε και το χαρήκαμε, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουμε και πόσο κόστισε.

Δείτε πρώτα το Video και διαβάστε παρακάτω.




Το Flash-mob είναι εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας, μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνονται σε ένα δημόσιο χώρο, κάποιοι αρχίζουν να χορεύουν και σιγά σιγά ενσωματώνονται στο χορό και οι περαστικοί.

Μάλιστα, στο 1:47 του σχετικού βίντεο εμφανίζεται και η ίδια η υπουργός. Το βίντεο ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού, visitgreece.gr και τα γυρίσματα έγιναν εξολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η συνολική δαπάνη που εγκρίθηκε από το υπουργείο είναι 75.020€.

Από αυτά τα 59.520,00 € περίπου χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Flash Mob, στις 6 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, καθώς και την παραγωγή δύο βίντεο, διάρκειας 45 δευτερολέπτων και 4 λεπτών, υπό μορφή flash-mob, από την εταιρεία SPORT CEL Marketing Limited.

Επίσης, ποσό 15.500,00€ περίπου, διατέθηκε για την παράθεση ενός κοκτέιλ, στο ΟΧΟ ΤΟWER Restaurant, Brasserie & Bar, στις 6 Νοεμβρίου 2012 και μετά το πέρας της ανωτέρω εκδήλωσης, με προσκεκλημένους του ΕΟΤ και τους χορευτές της εκδήλωσης (περίπου 200 άτομα), το οποίο καταβλήθηκε στην εταιρεία Harvey Nichols Restaurants.

Ολόκληρο το έγγραφο με την απόφαση.



News27|7

Με την συμπεριφορά τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου θέτουν σε κίνδυνο ένα διεθνή διαγωνισμό σε βάρος των πολιτών του τόπου

"Τελείωσε το παραμύθι αυτό με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με ερώτηση τους στο Κοινοβούλιο θέτουν σε κίνδυνο ένα διεθνή διαγωνισμό σε βάρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σχολιάζοντας την σχετική ενέργεια των επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι ύποπτα τα κίνητρα τους την δεδομένη ............

στιγμή" σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι "εμείς δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, εμάς ψήφισε ο λαός της Πελοποννήσου να κυβερνήσουμε τον τόπο και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την νομιμοποίηση να επιβάλει το δικό του πρόγραμμα. Ο Πελοποννησιακός λαός με εμάς σύναψε το συμβόλαιο αυτό. Δεν λειτουργούμε με φοβικά σύνδρομα, αλλά πιστεύουμε στην καλή συνεργασία όλων των θεσμών, κάτω όμως από τη λογική της διάκρισης των αρμοδιοτήτων".

Με το πρόγραμμά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει την καλύτερη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "με την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντική προσέγγιση" και πρόσθεσε ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα στο διεθνή διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία η οποία οφείλει να εφαρμόζεται καθολικά πλέον.
"Καλείτε τους Υπουργούς να παρέμβουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, να μας νουθετήσουν, αυτή είναι η νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία;" αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του τέως Περιφερειακού Συμβούλου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Πετράκου.

"Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη στη διαχείριση του ζητήματος και δεν συμμετέχω σε κανένα στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκειμένου να μην υπάρχει καμία υπόνοια παρέμβασης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη του διαγωνισμού. Η ερώτηση των βουλευτών που αναφέρεται σε πράγματα που δεν ευσταθούν όμως μπορεί να αποτελέσει παρέμβαση με τα υπονοούμενα που αφήνει να αιωρούνται, και αυτό το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν την ερώτηση. Και αυτό είναι ύποπτο για τα κίνητρα που το καθορίζουν κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Αναφορικά με το τμήμα της δημοσιότητας των έργων του ΕΣΠΑ την οποία καταγγέλλουν αφήνοντας περισσότερες σκιές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι αποτελεί "σταθερή πολιτική εμπέδωσης της φιλοσοφίας του προγράμματος και προσπάθεια καλλιέργειας αντίστοιχης κουλτούρας, σε καμία περίπτωση όμως απλό επικοινωνισμό, όπως δείχνει να το αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ".

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20 Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ
Στο χρονοντούλαπο η απόληξή της στην Τσακώνα


Οι τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της ,..............

δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες για την τύχη της Ολυμπίας Οδού και την ολοκλήρωσή της, απλώς ενισχύουν ακόμα περισσότερο, αυτό που όλοι γνωρίζαμε.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία που κυοφορείται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργολάβους, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, προβλέπει για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο νέα σύμβαση με γερό «ψαλίδι» στο έργο. Ο επανασχεδιασμός του προβλέπει ότι ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα θα σταματήσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Η συνέχιση ώς τον Πύργο θα προχωρήσει αργότερα, πιθανόν ως δημόσιο έργο. Μάλιστα, το τμήμα αυτό, που θα γίνει με νέο διαγωνισμό, προβλέπεται να παραδοθεί στη συνέχεια στους αρχικούς αναδόχους, που θα αναλάβουν την είσπραξη των διοδίων και τη συντήρησή του.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΘΛΙΒΕΡΟΣ είναι ο ασφυκτικός έλεγχος των Δήμων από ανθύπατο! Βαθιά πικρία του δημάρχου Καλαμάτας για το «αυτόματο λεπίδι» στα οικονομικά των Δήμων.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΠΟΛΥΤΟΣ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για την Ολυμπία Οδό, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι αν δεν υλοποιηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης θα προσφύγει νομικά κατά της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• ΜΕΓΑΛΟ το έλλειμμα γευσιγνωσίας στο ελληνικό ελαιόλαδο, με το ΤΕΙ Καλαμάτας να προσπαθεί να το καλύψει…
• ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημοσίου Τομέα στη Μεσσηνία, ενώ οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων εντείνονται κατά της διαθεσιμότητας.
• ΔΙΗΜΕΡΕΣ κυλιόμενες αποχές των δικηγόρων αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων αρχής γενομένης από αύριο και την Πέμπτη.
• ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στην πολιτική προστασία από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα.
• ΒΟΛΕΣ από τον Τατούλη κατά του Θανάση Πετράκου και των άλλων βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ για το διεθνή διαγωνισμό διαχείρισης των απορριμμάτων.
• ΣΤΗΡΙΞΗ στο Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας από τον Θεοδ. Μπρεδήμα καθώς οι ανάγκες των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας μεγαλώνουν.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!