Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Όργια Καθηγήτριας με 7 μαθητές!!!!!

Σάλο έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ακριτικής πόλης της Ελλάδας τα ερωτικά καμώματα μιας νεαρής καθηγήτριας με μεταπτυχιακό στο… σεξ, η οποία μαθαίνει σε επτά «άτακτους» μαθητές της όλες τις στάσεις του εγχειριδίου του έρωτα! Η απίστευτη ερωτική ιστορία που έχει κάνει το γύρο της πόλης και του Διαδικτύου μέσω ενός καυτού ροζ βίντεο λαμβάνει χώρα -σύμφωνα πάντα με τα πλάνα από το κινητό τηλέφωνο του ενός εκ των μαθητών- στην τάξη ενός σχολικού κτιρίου στην πόλη σε ώρες κενού! …

Η καθηγήτρια που διδάσκει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νυχτερινό σχολείο της περιοχής, δείχνει να αφήνεται στις σεξουαλικές της παρορμήσεις με τους μαθητές της και να απολαμβάνει εναλλάξ, σε διαφορετικές κάθε φορά ερωτικές στάσεις, την παρέα των επτά. Το σκηνικό, έτσι όπως αποδίδεται μέσα από τα ερασιτεχνικά πλάνα του κινητού τηλεφώνου, είναι ξεκάθαρο.
Μια απλή σχολική διακόσμηση, με το μαυροπίνακα, ........

τη βιβλιοθήκη και κάποια παραδοσιακά κάδρα (ξέρετε, Παπαφλέσσας, Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης) να αποκαλύπτονται κάποιες στιγμές στα πλάνα και την καθηγήτρια ξαπλωμένη πάνω σε δύο ενωμένα θρανία να απολαμβάνει το μαθητικό ερωτικό γαϊτανάκι.

Δίπλα της, δεξιά και αριστερά, από πάνω και κάτω, βρίσκονται οι ερωτικοί σύντροφοι -επτά τον αριθμό-, όλοι τους μαθητές, που μεταξύ της μιας ερωτικής στάσης και της άλλης χαριεντίζονται σχολιάζοντας τις επιδόσεις των συμμαθητών τους και φυσικά της καθηγήτριας. Σε κανένα από τα πλάνα δεν φαίνεται ίχνος δυσαρέσκειας. Αντιθέτως, η καθηγήτρια του νυχτερινού σχολείου έχει πάρει πολύ ζεστά το ρόλο της και προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να ευχαριστήσει τους γεμάτους ερωτικές ορμές μαθητές της. Από την άλλη, οι μαθητές της δείχνουν μέσα στο βιντεάκι πως, τουλάχιστον, έχουν βάλει τα δυνατά τους έτσι ώστε να μην αφήσουν ούτε για μια στιγμή ανικανοποίητη τη «στοργική» ερωτική τους σύντροφο.

Στο ερωτικό βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, δηλαδή και των επτά μαθητών που εναλλάσσονται στις ερωτικές στάσεις, και της καθηγήτριας που δεν διστάζει να ρίχνει κλεφτές ματιές στην κάμερα. Όπως ήταν φυσικό, το ερωτικό βιντεάκι έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία της ακριτικής πόλης. Φαίνεται πως οι μαθητές μετά το ερωτικό… πάρτι ξεκίνησαν να διανέμουν, μέσω μηνυμάτων, την ερωτική τους περιπέτεια με την καθηγήτρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι ανέβασαν το συγκεκριμένο βιντεάκι με τις ερωτικές περιπτύξεις κοινοβιακού χαρακτήρα των επτά μαθητών και της καθηγήτριας σε γνωστή ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα, έχουν κοσμήσει το εν λόγω βιντεάκι με διάφορα «μπιπ», για να καλύψουν επιμελώς τα όποια ονόματα και αν ακούγονται, ενώ έχουν μοντάρει τα πλάνα με ραπ μουσική που συνοδεύει ρυθμικά τις ερωτικές κινήσεις της καθηγήτριας. Σύμφωνα με τα όσα βλέπει κάνεις κατά τη διάρκεια της προβολής του ερωτικού αποσπάσματος, καταλαβαίνει πως οι μαθητές διασκέδασαν αρκετά με τη συγκεκριμένη ερωτική περιπέτεια και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ενώ με την κίνησή τους να «διανείμουν» το ερωτικό πάρτι σε δεκάδες άλλα κινητά συμμαθητών τους και σε γνωστή πορνογραφική ιστοσελίδα φαίνεται να το διασκεδάζουν ακόμη...

Πηγή: Endiaferonta.com

ΣΧΟΛΙΟ
Την γουστάρω την Καθηγήτρια. Έτσι μπράβο. Αυτο θα πει πρακτική εξάσκηση σε όσα διδάσκονται τα παιδιά.
Μακαρι και άλλες καθηγήτριες να έκαναν τέτοια ιδιαίτερα μαθήματα.
Καλά μωρή λυσσάρα. Με επτά πήγες σε μία φορά. Τόσο στερημένη ήσουνα???


Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 6ο ]

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν κατακλύσει τη ζωή μας περισσότερο από κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Μια σειρά ερωτημάτων που έχουν ως αιτία τη χρήση των κινητών τηλεφώνων ψάχνουν την απάντηση τους. Eρωτήματα που έχουν να κάνουν με την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό και πως μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει είναι τα πιο σημαντικά για τους χρήστες που ζητούν άμεσες απαντήσεις. Το δυσάρεστο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι επιστημονικές έρευνες δεν είναι σε θέση προς το παρών, να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στους εκατομμύρια, ανά χώρα, χρήστες.

Το κλειδί στην όλη υπόθεση αποτελεί ο SAR (ρυθμός .........

απορρόφησης ακτινοβολίας), πρόκειται για μονάδα μέτρησης που έχει να κάνει με το πόσο ποσοστό ακτινοβολίας φτάνει στον ανθρώπινο οργανισμό. Όλες οι εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων είναι υποχρεωμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμορφώνονται με τα όρια που τους έχει θέσει αλλά και να τα γνωστοποιούν στο ευρύ κοινό. Επειδή όμως οι μετρήσεις της ακτινοβολίας δεν αρκούν από μόνες τους για να σας προφυλάξουν, σας παρουσιάζουμε μερικές απλές και καθημερινές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την σωστή χρήση των κινητών, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την έκθεση στην ακτινοβολία.

Μύθοι και πραγματικότητα.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει δημιουργήσει κάποιους μύθους και αλήθειες, που έχουν να κάνουν με το πόσο ασφαλή η επιβλαβή είναι κάποια πράγματα γύρω από αυτά. Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από τέτοια ερωτήματα.

Πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση κινητού σε κλειστό χώρο;

Η ακτινοβολία του τηλεφώνου αυξάνεται, όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο όπου το δίκτυο είναι περιορισμένο, προκείμενου να καταφέρει να πετύχει σύνδεση με το δίκτυο.

Η χρήση κινητού εκτός πόλης είναι πιο ασφαλής;

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι αυξημένη, σε σχέση με την πόλη όπου οι αναμεταδότες είναι πολύ περισσότεροι, επειδή η συσκευή προσπαθεί να παραμείνει εντός δικτύου.

Οι θήκες και τα αυτοκόλλητα μειώνουν την ακτινοβολία;

Αν λάβουμε υπόψη τι λένε οι εταιρείες δικτύων κινητής τηλεφωνίας, τότε δε προστατεύουν αποτελεσματικά. Η άποψη τους βασίζεται στο γεγονός ότι, όταν το κινητό είναι μέσα σε θήκη, τότε αναγκάζεται να εκπέμψει μεγαλύτερη ακτινοβολία για να βρει σήμα.

Σχετικά με τα αυτοκόλλητα υπάρχουν διάφορες απόψεις. Οι μεν λένε ότι προφυλάσσουν και μάλιστα κάποια εκπέμπουν και ένα φως που μετατρέπει την ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όμως, υποστηρίζουν ότι με το αυτοκόλλητο το κινητό αυξάνει την ένταση του για να ξεπεράσει το εμπόδιο. Φυσικά, υπάρχουν και εταιρείες που υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με έρευνες προκύπτει το συμπέρασμα ότι η χρήση θήκης και τα αυτοκόλλητα μειώνουν την ακτινοβολία.

Τα SMS αποτελούν ασφαλέστερο τρόπο επικοινωνίας;

Πράγματι, η αποστολή και λήψη SMS είναι ασφαλέστερη για τον άνθρωπο, παρότι το κινητό εκπέμπει την ίδια ακτινοβολία με τη κλήση, επειδή για την ανάγνωση και σύνταξη μηνυμάτων το τηλέφωνο δεν βρίσκεται πολύ κοντά στο σώμα.

Να προτιμούμε την ανοικτή ακρόαση στις συνομιλίες;

Όπως προαναφέραμε, όταν το κινητό βρίσκεται σε μακρινή απόσταση η ακτινοβολία μειώνεται. Η ανοικτή ακρόαση είναι η πιο ενδεδειγμένη από όλες τις λύσεις, αφού με αυτήν το κινητό βρίσκεται μακριά μας. Έτσι οι αρνητικές συνέπειες της ακτινοβολίας μειώνεται δραματικά.

Να χρησιμοποιούμε κινητά μέσα στο αυτοκίνητο;

Επειδή το αυτοκίνητο αποτελεί κλειστό χώρο, η ακτινοβολία αυξάνεται. Επειδή όμως για κάποιους είναι καθημερινή ανάγκη η ομιλία με κινητό μέσα στο αυτοκίνητο η καλύτερη λύση είναι η προμήθεια εξωτερικής κεραίας για το κινητό.

Με το hands free μειώνεται η ακτινοβολία;

Τα ακουστικά αποτελούν καλή λύση αφού χάρη σε αυτά το κινητό βρίσκεται σε απόσταση από το χρήστη με αποτέλεσμα να δέχεται μειωμένη ακτινοβολία.

Όποιοι κάνουν χρήση ακουστικών Bluetooth οφείλουν όταν δεν πραγματοποιούν συνομιλία να μην τα έχουν στο αυτί τους, επειδή λόγω της ασύρματης τεχνολογίας εκπέμπουν ακτινοβολία.

Τι είναι το SAR;

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι είναι το SAR, το οποίο μάλιστα οι εταιρείες υποχρεούνται να δημοσιοποιούν. Το SAR λοιπόν είναι μονάδα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του κινητού, πιο συγκεκριμένα, είναι ο ρυθμός απορρόφησης ακτινοβολίας. Η τιμή που προκύπτει σε κάθε συσκευή υπολογίζεται από το πόση ενέργεια απορροφούν 10 γραμμάρια ανθρώπινου ιστού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τα όρια ασφάλειας που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή ένωση είναι 2 watt ανά κιλό στην περίπτωση του κεφαλιού ενώ για το σώμα είναι μόλις 0,08. προτείνεται λοιπόν το κινητό που θα αγοράσετε να μην πλησιάζει πολύ το όριο των 2 watt ανά κιλό.

Η συνέχεια στο 7ο και τελευταίο μέρος


Προηγούμενα θέματα:

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 1ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 2ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 3ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 4ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 5ο ]

5 νέοι φόροι χτυπούν τα ακίνητα

Πέντε νέοι φόροι έρχονται το 2010 στα ακίνητα, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πωλήσεις κατοικιών έχουν υποστεί καθίζηση και η ύφεση πλήττει την οικοδομή. Πρόκειται για την αύξηση των φόρων στις γονικές παροχές, τις κληρονομιές, την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας στη θέση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), την αύξηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής (ΕΚΟ) που αφορά όσους χτίζουν με αυτεπιστασία, καθώς και την αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.

Πρώτη γεύση των σχεδίων της κυβέρνησης για .......

τους φόρους στα ακίνητα δόθηκε με την τροπολογία που κατατέθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή και η οποία προβλέπει ότι όσες δωρεές και γονικές παροχές γίνουν από την επομένη της κατάθεσής της, δηλαδή από χθες, θα φορολογούνται με βάση τη νέα κλίμακα, η οποία σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα είναι προοδευτική και θα έχει υψηλό αφορολόγητο. Ενώ δηλαδή σήμερα το αφορολόγητο όριο είναι 95.000 ευρώ και από εκεί και πάνω επιβάλλεται συντελεστής 1%, στο εξής θα υπάρχει ένα υψηλό αφορολόγητο, της τάξης των 300.000 ευρώ- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - και το υπόλοιπο θα φορολογείται με συντελεστές που θα αυξάνονται σταδιακά, όσο μεγαλύτερη είναι η περιουσία. Και επειδή ο νέος φορολογικός νόμος είναι ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης και δεν προβλέπεται να ψηφιστεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου ή Μαρτίου, η τροπολογία ορίζει πως όσοι κάνουν τώρα γονικές παροχές θα φορολογούνται προσωρινά με 1% και στη συνέχεια θα γίνει η εκκαθάριση του φόρου τους με βάση το νέο μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν με το νέο καθεστώς αυξημένο φόρο.

Η ρύθμιση αυτή της κυβέρνησης προκαλεί ήδη σύγχυση. Εφορίες με τις οποίες επικοινώνησαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ» δεν είχαν ακόμη λάβει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μη γνωρίζουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής της, δηλαδή ποιους φορολογουμένους που ήδη είχαν αρχίσει τις διαδικασίες γονικών παροχών πιάνει το μέτρο και ποιους εξαιρεί. Σύμφωνα πάντως με προϊστάμενο μεγάλης Εφορίας, αυτό που ισχύει για την ώρα- και μέχρι να φθάσει η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών- προκειμένου ο φορολογούμενος να εξαιρεθεί από τη νέα ρύθμιση είναι να έχει υποβάλει τη δήλωση πληρωμής του φόρου για γονική παροχή ή δωρεά στο αρμόδιο Τμήμα Κεφαλαίου και εν συνεχεία να έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Ο λόγος της μεγάλης βιασύνης που επιδεικνύει η κυβέρνηση- η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή- σχετίζεται με το κύμα των γονικών παροχών που έγιναν τους τελευταίους μήνες, προκειμένου οι φορολογούμενοι να αποφύγουν την επικείμενη, νέα, υψηλότερη φορολογία. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τη διαρροή εσόδων και να μην εξανεμιστεί εντελώς το όφελος για το κράτος από τη νέα ρύθμιση.

Σε αύξηση των φορολογικών συντελεστών αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση και για τις κληρονομιές με το φορολογικό νομοσχέδιο. Η αύξηση θα είναι ανάλογη αυτής που θα αποφασιστεί για τις γονικές παροχές. ΦΜΑΠ αντί για ΕΤΑΚ
Τους επόμενους μήνες έρχεται ακόμη η αντικατάσταση του ΕΤΑΚ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα είναι κλιμακωτός, ώστε να επιβαρύνει περισσότερο τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Στο πλαίσιο πάντως της κοινωνικής διαβούλευσης που έγινε στο Διαδίκτυο, η επικρατούσα άποψη όσων μετείχαν ήταν ότι ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας πρέπει να επιβληθεί σε όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 500.000

ευρώ και να κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Άδικο είχε θεωρηθεί ακόμη από πολλούς το ισχύον καθεστώς της απαλλαγής πρώτης κατοικίας με κριτήριο μόνο τα τετραγωνικά μέτρα (έως 200 τ.μ.).

Άλλο μέτρο αφορά στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες- όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου σε τηλεοπτική του συνέντευξη την περασμένη Τρίτη- πρέπει να αναπροσαρμόζονται τακτικά, ώστε να ακολουθούν τις εμπορικές αξίες, για να προσθέσει ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία αύξησή τους. Το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή που έχει συσταθεί για τη φορολογική μεταρρύθμιση και, όπως είπε, «τον χρόνο και το ύψος θα το δούμε με βάση τη συζήτηση που θα γίνει». Το σενάριο πάντως που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει τη σύγκλιση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές που αν εφαρμοσθεί θα σημάνει σημαντικές επιβαρύνσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Φοροκαπέλο στην οικοδομή με αυτεπιστασία

Φοροκαπέλο έρχεται και για τους ιδιώτες που χτίζουν σπίτια με αυτεπιστασία, αλλά και τους χιλιάδες επαγγελματίες των διάφορων κλάδων της οικοδομής, λόγω της αύξησης του Ελάχιστου Κατασκευαστικού Κόστους Οικοδομής (ΕΚΚΟ) που εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.
Για τους ιδιώτες, η αύξηση του ΕΚΚΟ συνεπάγεται καταβολή περισσότερου ΦΠΑ στην Εφορία, ενώ για τους επαγγελματίες σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο εισοδήματος, αφού θα πρέπει να εμφανίσουν υψηλότερα τιμολόγια από ό,τι πέρυσι.

Ως ΕΚΚΟ ορίζουμε το ελάχιστο κόστος κατασκευής που υπολογίζει ο μηχανικός ενός ακινήτου κατά την έκδοση της οικοδομικής του άδειας, με βάση συγκεκριμένους συντελεστές, και ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (τιμή ζώνης, μέγεθος, ποιότητα, αριθμός όψεων). Βάσει αυτού του ελάχιστου κόστους προκύπτει εν συνεχεία ο ΦΠΑ τον οποίο καταβάλλει στην Εφορία ο ιδιώτης που κτίζει σπίτι με αυτεπιστασία. Η αύξηση του ΕΚΚΟ ωστόσο αυξάνει και το εισόδημα που πρέπει να δηλώσουν στην Εφορία οι επαγγελματίες της οικοδομής (κτίστες, εργολάβοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλουμινάδες κ.λπ.).
Αναλογικά με το ύψος της αύξησης του ΕΚΚΟ, θα πρέπει και εκείνοι να εκδώσουν υψηλότερα τιμολόγια και άρα να εμφανίσουν μεγαλύτερο εισόδημα στη φορολογική τους δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο.

Ένα παράδειγμα
Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη, έστω ιδιώτης που χτίζει τριώροφο σπίτι με υπόγειο στον Γέρακα Αττικής με ελάχιστο κόστος κατασκευής (ΕΚΚΟ) 200.000 ευρώ.

Στο ποσό αυτό συμμετέχει η κάθε οικοδομική εργασία ξεχωριστά με ένα δικό της ποσοστό το οποίο υπολογίζεται από τον μηχανικό.
Έστω ότι αποφασίζεται αύξηση κατά 50% του ΕΚΚΟ, οπότε το κόστος κατασκευής θα φτάσει τα 300.000 ευρώ.
Από τα 100.000 ευρώ των επιπλέον τιμολογίων που θα κληθούν να κόψουν οι διάφοροι επαγγελματίες που εργάζονται στο έργο, η Πολιτεία θα εισπράξει 19% ΦΠΑ, δηλαδή 19.000 ευρώ.
Παράλληλα, όλοι αυτοί οι τεχνίτες θα εμφανίσουν συνολικά επιπλέον εισόδημα 100.000 ευρώ, που σημαίνει πως αν φορολογούνται με συντελεστή 25% θα πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος 25.000 ευρώ.

Με λίγα λόγια, από τη συγκεκριμένη οικοδομή, το κράτος θα εισπράξει επιπλέον 44.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι κάθε ιδιώτης που χτίζει σπίτι, συλλέγει από τους επαγγελματίες κατά τις διάφορες φάσεις κατασκευής του έργου αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ή πώλησης αγαθών, οι οποίες αποδεικνύουν ότι δαπανήθηκε το εν λόγω ποσό στη συγκεκριμένη οικοδομή.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών

Με θέματα γύρω απο την Δ.Ε.Υ.Α.Φ. αλλα και τον προγραμματισμό προσλήψεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα ασχοληθεί το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών στην πρωτη τακτική συνεδρίαση του έτους.
Σύμφωνα με την πρόσκληση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Κώστας Σαραντόπουλος η συνεδρίαση θα γίνει το απόγεμα της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2010 στις 19:00.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση είναι: ......


1. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού (ορισμένου χρόνου, με σύμβαση μίσθωσης έργου).
2. Έγκριση απόφασης 1/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού αποχέτευσης.
3. Έγκριση απόφασης 2/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού προμηθειών.
4. Έγκριση απόφασης 3/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού λειτουργίας αποθήκης.
5. Έγκριση απόφασης 4/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού αρχειοθέτησης.
6. Έγκριση απόφασης 5/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
7. Έγκριση απόφασης 6/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού προσωπικού.
8. Έγκριση απόφασης 7/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί αποζημίωσης Προέδρου , μελών, Εισηγητή και Γραμματέα του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.
9. Έγκριση απόφασης 10/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ., περί κανονισμού οικονομικής διαχείρισης.
10. Έγκριση απόφασης 11/09 Δ.Ε.Υ.Α.Φ, περί καθορισμού τελών συνδέσεως μετά του δικτύου αποχέτευσης, τελών χρήσης υπονόμου.
11. Έγκριση απόφασης 1/2010 Δ.Ε.Υ.Α.Φ. , περί προγραμματισμού πρόσληψης προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.Φ. (ορισμένου χρόνου, με σύμβαση μίσθωσης έργου).

«Σερφάρω στη στάνη» Ένα απομακρυσμένο e - χωριό ταξιδεύει στο Διαδίκτυο

«Νομίζω ότι πάω ταξίδι κάθε μέρα όταν μπαίνω στο Ίντερνετ, ότι φεύγω, ότι βγαίνω από τα στενά όρια του χωριού. Οι εικόνες και οι παραστάσεις των συγχωριανών μου στο απομακρυσμένο χωριό όπου ζούμε, είναι βέβαιο ότι έχουν εμπλουτιστεί».
O Γιώργος Δελακοβίας είναι από τους τυχερούς κατοίκους του Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας- βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της χερσαίας Ευρώπης- που ανακάλυψαν τη μαγεία του κυβερνοχώρου.
Οι κάτοικοι του χωριού και ειδικώς οι νεώτεροι, .........

αρκετοί από τους οποίους έχουν κάνει σπουδές στις σύγχρονες τεχνολογίες, έστησαν δίκτυο ασύρματου Ίντερνετ, προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους. Ο κ. Δελακοβίας είναι κτηνοτρόφος και δύσκολα φανταζόταν πως θα μπορούσε να του είναι χρήσιμη η τεχνολογία. «Τελικά, αυτό που είδα είναι ότι το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο στη δουλειά μου. Τόσο εγώ και οι άλλοι κάτοικοι του χωριού που το χρησιμοποιούν αισθανόμαστε ότι μας συνδέει με τον κόσμο».

Ο κ. Δελακοβίας παίρνει το λάπτοπ μαζί του ακόμη και όταν πηγαίνει τα ζώα του για βοσκή. «Ο χρόνος είναι αρκετός και έχω τη δυνατότητα να βλέπω τι είδους εργαλεία βγαίνουν που θα είναι χρήσιμα για τη δουλειά μου, αλλά παρακολουθώ και τον καιρό». Παρότι η τεχνολογία του Wi-Fi σε πολλές πόλεις είναι πια προσβάσιμη, μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν άπιαστο όνειρο για το χωριό Άγιος Νικόλαος στον Καβομαλιά. Παράθυρο με θέα στον κόσμο άνοιξαν οι νέοι του χωριού.

Οι πρώτες απόπειρες, όπως λέει ο Γιάννης Δελακοβίας, μηχανικός πληροφοριακών συστημάτων και από τους «πρωτεργάτες» του τολμηρού εγχειρήματος, έγιναν για ψυχαγωγικούς λόγους. «Αυτό που μας ενδιέφερε αρχικά ήταν να στήσουμε έναν κόμβο για να ανταλλάσσουμε μηνύματα, αρχεία, αλλά και να παίζουμε παιχνίδια μεταξύ μας όταν κατεβαίνουμε στο χωριό. Έτσι έγινε το ξεκίνημα, αφού φτιάξαμε κατά κάποιο τρόπο μια “ασύρματη γειτονιά”. Όταν το πετύχαμε, αρχίσαμε να κάνουμε πιο... μεγαλεπήβολα σχέδια.
Ο επόμενος στόχος μας ήταν να δικτυώσουμε όλο το χωριό». Τα πράγματα έδειξαν ότι μπορούσαν να προχωρήσουν πιο τολμηρά όταν ο Άγιος Νικόλαος επελέγη ως ένα από τα οκτώ απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας που θα συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Rural Wings. Έτσι δόθηκε συνέχεια στην προσπάθεια των νέων του Αγίου Νικολάου.

Διαδικτυακό όνειρο

Στην ταράτσα του διθέσιου δημοτικού σχολείου του χωριού εγκαταστάθηκε μια μεγάλη δορυφορική κεραία και τοποθετήθηκε ο αναγκαίος εξοπλισμός σε μια αίθουσα. Τα παιδιά και μαζί τους όλο το χωριό απέκτησαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Όπως όμως επισημαίνει ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης, μηχανικός υπολογιστών και μέλος της ομάδας που δούλεψε για το διαδικτυακό όνειρο της περιοχής, τα παράθυρα του Διαδικτύου έκλειναν όταν χτυπούσε το κουδούνι την τελευταία διδακτική ώρα. «Αρχίσαμε έτσι να κοιτάζουμε πώς μπορούμε, αφού οι βάσεις υπήρχαν, να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην πρόσβαση και εν τέλει καταφέραμε να έχουμε 24ωρη διαδικτυακή επικοινωνία». Σε αυτό βοήθησαν όχι μόνο οι έχοντες τις γνώσεις της τεχνολογίας. «Σχεδόν όλοι οι συγχωριανοί μας- ηλεκτρολόγοι, ναυπηγοί, μηχανικοί, εργολάβοι, οικονομικοί μετανάστες- βοήθησαν στην εγκατάσταση των σημείων πρόσβασης».

Το δίκτυο παρέχει κάλυψη 80% και αποτελείται συνολικά από 27 σημεία πρόσβασης (Αccess Ρoints). Και ναι μεν η πρόσβαση για τους περισσότερους μπορεί να είναι εύκολη, δεν είναι όμως και ανεξέλεγκτη. Όπως λέει ο κ. Κρανιδιώτης, «το δίκτυο προστατεύεται από συστήματα ασφαλείας (firewalls) αλλά και η πρόσβαση σε “απαγορευμένα” sites είναι αδύνατη. Επίσης στο δίκτυο γίνεται διαρκής παρακολούθηση από συστήματα Μonitoring». Τo κόστος κτήσης του υλικού για την ασύρματη δικτύωση έχει φτάσει τα 30.000 ευρώ και καλύφθηκε αποκλειστικά από εθελοντές και δωρεές. Στόχος τους τώρα είναι η εξάπλωση του δικτύου και στους άλλους οικισμούς του χωριού καθώς και η πρόσβαση στην πραγματική ευρυζωνικότητα (ΑDSL), αφού έτσι θα αυξηθεί η ταχύτητα.

Η απόκτηση ασύρματου δικτύου επικοινωνίας για αρκετές περιοχές είναι στόχος, αλλά για πολλούς υπάρχουν ερωτήματα για τις επιπτώσεις στην υγεία. Ο κ. Κρανιδιώτης εξηγεί πως «η συνολική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες του Wi-Fi είναι περίπου ίση με την ακτινοβολία που εκπέμπουν δύο κινητά τηλέφωνα σε λειτουργία. Ένα κινητό εκπέμπει ακτινοβολία 1-2 Watt, ενώ ένας σταθμός εκπέμπει από 1/10 έως 1/20 αυτής της ακτινοβολίας».

Το πάντρεμα τεχνολογίας και παράδοσης

O Γιώργος Αναστασάκης είναι από αυτούς που συνέβαλαν στην προσπάθεια για το στήσιμο του WiFi, αλλά και από εκείνους που το χρησιμοποιούν λιγότερο, αφού μένει μόνιμα στην Αθήνα. Όταν όμως επισκέπτεται το χωριό του, αναγνωρίζει κάθε φορά την αξία του. Όπως λέει, «είναι ωραία να έχεις πρόσβαση στο Ιnternet σε ένα τόσο απομακρυσμένο μέρος, όπως ο Κάβο Μαλιάς. Είναι ενδιαφέρον το πάντρεμα τεχνολογίας και παράδοσης. Το καλοκαίρια που κατεβαίνω για διακοπές παίρνω πια μαζί μου και το laptop. Βγαίνοντας στο βεραντάκι του σπιτιού μου το ακουμπάω πάνω στις ίδιες πλάκες που ο προπάππος μου ακούμπαγε τα αγροτικά εργαλεία όταν γύριζε από τα χωράφια! Περίεργη αίσθηση ε;

Απέκτησα και ένα καινούργιο χόμπι χάρη στο ασύρματο δίκτυο: παρατήρηση καραβιών! Μπαίνω στο http://syros-observer. aegean. gr/ais/ με το οποίο συνεργαζόμαστε και παρατηρώ μεταξύ άλλων πόσα και ποια πλοία περνούν από τον δίαυλο Κυθήρων. Βλέπω στην οθόνη μου το κρουαζιερόπλοιο να διαπλέει τον κάβο και σε μισή ώρα, νάτο μπροστά μου πάμφωτο μέσα στη νύχτα. Αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι πως αυτή η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας των παιδιών της γενιάς μου. Απολαμβάνω έτσι το προϊόν ενός νέου κοινοτισμού! Παλιότερα κυρίως, αλλά ακόμη και σήμερα, στο χωριό μου υπήρχαν τα απαλαΐτικα.
Απαλαΐτικα σημαίνει πως σήμερα πάμε όλοι μαζί στο χωράφι σου να μαζέψουμε τις δικές σου ελιές και αύριο στο δικό μου πάλι όλοι μαζί. Αυτή η από κοινού ζωή σήμερα αναβιώνει και μέσω της τεχνολογίας. Μοιραζόμαστε όλοι το κοινό bandwidth δωρεάν!».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Αν μη τι άλλο ΜΟΝΟ συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους για το σημαντικό έργο που έκαναν.
Ας ανοίξουν τα μάτια τους στους μεγάλους φορείς που διαχειρίζονται τα hotspot ανα την Ελλάδα και ας δούνε ότι πολλά από αυτά ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.


Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 9ης Ιανουαρίου 2010

Ele9.jpg (711 KB) 8arr09.jpg (261 KB) foni9.jpg (256 KB) logos7.jpg (560 KB)


-