Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟ: Σκληρός διαπραγματευτής ο Τεν Κάτε

Πιο δύσκολη από ότι φαντάζονταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αποδεικνύεται η υπόθεση του «διαζυγίου» με τον Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία των «πράσινων» στης 8 Δεκεμβρίου.

Οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» δεν έχουν βρει ακόμη τη «χρυσή τομή» με τον Ολλανδό τεχνικό, όσον αφορά τη λύση του συμβολαίου του, το οποίο κανονικά εξέπνεε καλοκαίρι του 2010.

Ο απολυθείς προπονητής αξιώνει από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα έπαιρνε ως το καλοκαίρι (σ.σ. η αμοιβή του ήταν 2 εκατ. ευρώ το χρόνο), κάτι που δεν δέχονται οι «πράσινοι».

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του Χενκ Τεν Κάτε, ο Ολλανδός τεχνικός που παραμένει στην Ελλάδα, εάν δεν συμφωνήσει για την αποζημίωσή του φέρεται διατεθειμένος να σύρει την πρώην ομάδα του στα δικαστήρια.

Πάντως τις επόμενες μέρες αναμένεται οι δύο πλευρές να έχουν ένα ακόμη «ραντεβού».

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ.........

Ρε Πατέρα, κάνε μια βόλτα στα Φιλιατρά να σου δώσουμε το πιο στραβό αγγούρι που υπάρχει να το δώσεις σε αυτό το τεντόπαντο τον Τεν Κατε να το βάλει εκεί που ξέρει μπας και το ισιώσει.
Άκου θέλει και 2 εκατομμύρια μέχρι την λήξη του συμβολαίου του...
Ληγμένα παίρνει ο άνθρωπος???

Άλλο ένα ρεπορτάζ από το Φιλιατρά News δημοσιεύεται σε Μεσσηνιακή Εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Άλλο ένα ρεπορτάζ [ 1 ] και [ 2 ] από τα πολλά που έχουμε κάνει, δημοσιεύεται σε σελίδες μεγάλης Μεσσηνιακής Εφημερίδας όπως είναι το Θάρρος.
Αφορμή η επίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας κου .........

Δημήτρη Δράκου και του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κου Δημήτρη Κουσελά στο ΚΑΦΑΚΑ Φιλιατρών.

Το Φιλιατρά News βρέθηκε στο ΚΑΦΚΑ όπου είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε ειδησεογραφικά την επίσκεψη των δυο πολιτικών και να μεταφέρουμε τόσο στο Φιλιατρά Newς όσο και στην εφημερίδα Θάρρος (και στην ηλεκτρονική της μορφή) το ρεπορτάζ που κάναμε καθώς και τις δηλώσεις που έγιναν.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ και δείχνοντας τυφλή εμπιστοσύνη στα όσα καταγράψαμε η εφημερίδα Θάρρος δημοσίευσε το κείμενο μας και έτσι είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν για την επίσκεψη και αυτοί που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο το ρεπορτάζ μας.

ΟΛΗ η συντακτική ομάδα του blog μας θέλει να ευχαριστήσει δημόσια την εφημερίδα Θάρρος για την δημοσίευση του θέματος μας.
Και να υποσχεθούμε ότι και τα υπόλοιπα ρεπορτάζ που θα κάνουμε, θα τύχουν της ίδιας σοβαρότητας και υπευθυνότητας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Η συντακτική ομάδα του blog.

Ιδού και η σελίδα που δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ μας:

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

ImageHost.org

Πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν για βασανισμό κρατουμένου και κατάχρηση εξουσίας

Δύο αστυνομικοί και τρεις ειδικοί φρουροί του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης συνελήφθηκαν για κατάχρηση εξουσίας και βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου, ο οποίος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στον κορμό και στα άκρα του.

Πρόκειται για έναν 24χρονο υπαστυνόμο β', ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, δύο ειδικούς φρουρούς 28 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου, καθώς και ένα αστυφύλακα και έναν ειδικό φρουρό, ηλικίας 23 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για απλή συνέργεια σε βασανιστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον .........

Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα παραπάνω αδικήματα, για τα οποία απειλείται η ποινή της απόταξης.

Είχε προηγηθεί εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου για προανάκριση. Από την έρευνα προέκυψε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Χιλής, που εκρατείτο, διαμαρτυρήθηκε έντονα στο σκοπό του κρατητηρίου για να τον διευκολύνει να τηλεφωνήσει.

Ο σκοπός φέρεται να αντέδρασε βίαια και όταν ο αλλοδαπός απώθησε και ακινητοποίησε τον σκοπό, για να τον ρωτήσει για ποιον λόγο τον χτυπά, ένας ακόμη ειδικός φρουρός έσπευσε, χτυπώντας εκ νέου τον άτυχο Χιλιανό, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Οι άλλοι συλληφθέντες ήταν παρόντες, αλλά δεν αντέδρασαν, ούτε κατήγγειλαν τα γεγονότα.

Ο δε υπαστυνόμος β', που ήταν αξιωματικός υπηρεσίας, σχημάτισε μεν δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού για απόπειρα απόδρασης, εξύβριση και σωματική βλάβη, παρέλειψε όμως να διερευνήσει την υπόθεση σε όλο το βάθος της, με αποτέλεσμα να μην κατηγορηθούν αρχικά οι αστυνομικοί για τον τραυματισμό του κρατουμένου.

Οι ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν τον άτυχο αλλοδαπό επιμένουν ότι ο κρατούμενος πήγε να αποδράσει, τους επιτέθηκε και εκείνοι αντέδρασαν.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε πολίτη με σιδερένια λάμα. Την επομένη είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος του όρισε ρητή δικάσιμο για τις 8 Ιανουαρίου 2010 και στη συνέχεια εκρατείτο προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, λόγω στέρησης άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Τον τραυματία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασούλας, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απηύθυνε αυστηρό μήνυμα ότι παρόμοιες πράξεις βαρβαρότητας δεν θα γίνουν ανεκτές και ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο Τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αφού βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.

»Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά.

»Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού.

»Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά, προτάσσοντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επίδειξη ευθύνης και επαγγελματισμού απέναντι στην ανομία, στην αυθαιρεσία και στη βία, απ΄ όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: in.gr

Ριζικές αλλαγές και όχι θυσίες ζητούν οι Έλληνες για την Εθνική οικονομία.

Φοβισμένοι όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίζονται οι Έλληνες, με ποσοστό 57,5% να δηλώνει ότι το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας είναι αυτό που τους αγχώνει περισσότερο για το 2010, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για την εφημερίδα «Το Βήμα».

Ωστόσο αν και κατά πλειοψηφία πιστεύουν .........

ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες ριζικές αλλαγές, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται κοινωνικές συγκρούσεις, δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν «θυσίες», με το 37,6% να δηλώνει ότι δεν θα ανεχόταν να υποστεί «τίποτα» προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή χρεοκοπία και από την άλλη ένα 17,9% να δηλώνει πρόθυμο να πληρώσει περισσότερους φόρους.

Αναφορικά με το «τις πταίει;» για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σε ποσοστό 77,1% οι ερωτηθέντες απαντούν πως την ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις, ενώ ένα 38% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πολιτικά κόμματα είναι αυτά που ευθύνονται. Ένα 23,7% ρίχνει τις ευθύνες στις τράπεζες, το 17,4% πιστεύει ότι φταίνε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και το 16,6% πιστεύει πως ευθύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Άλλοι παράγοντες που έχουν επηρεάσει την οικονομική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα είναι τα ΜΜΕ, οι επιχειρήσεις και η ΕΕ. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός, ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν σε ποσοστό 69,9% τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

Ως ρίζα του οικονομικού προβλήματος, η έρευνα καταδεικνύει τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα, ως τον πιο σημαντικό παράγοντα. Ποσοστό 54,8% θεωρεί ότι οι πελατειακές σχέσεις κράτους-πολίτη είναι αυτή που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, με ένα 22,4% να πιστεύει ότι ευθύνεται το πολιτικό μας σύστημα.

Αναφορικά με τα ατομικά τους οικονομικά, η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα, συγκεκριμένα ένα ποσοστό 50,7% χαρακτηρίζει τη χρονιά που πέρασε «μια χρονιά με δυσκολίες», με το 39,5% εξ αυτών να πιστεύει πως το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά και το 36,7% ότι δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 45,5% των ερωτηθέντων πιστεύει πως για να πετύχει οικονομικά κάποιος στην Ελλάδα μπορεί να το κατορθώσει με γνωριμίες, το 28,6% πιστεύει πως η παράκαμψη της νομιμότητας είναι ο τρόπος, ενώ μόνο ένα 24,2% πιστεύει πως μπορεί κάποιος να επιτύχει με ικανότητες και σκληρή δουλειά.

Πηγή: TVXS

Σήμερα και αύριο ο «Harry Potter 6 Ο Ημίαιμος Πρίγκηπας» στον Πυρσό στα Φιλιατρά

Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στην κινηματογραφική αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Πυρσός" στα Φιλιατρά θα προβληθεί η 6η συνέχεια της ταινίας του Harry Potter με τον τίτλο: Harry Potter 6: O ημίαιμος πρίγκηπας.

Η ταινία εντάσσεται στην σειρά παιδικών ταινιών που ΕΚΤΑΚΤΩΣ προβάλλει η αίθουσα του πυρσού το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιανουαρίου 2010.

Οι προβολές της ταινίας θα είναι:
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010 στις 6 το απόγευμα και
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 στις 11 το πρωΐ και στις 6 το απόγευμα.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ ΜΟΝΟ.


Υπόθεση της ταινίας: ...............

Στην έκτη και προτελευταία περιπέτεια του Harry Potter ο έφηβος πλέον μάγος βρίσκεται σχεδόν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για την αναπόφευκτη τελική αναμέτρηση με τον Voldemort. Υπό την επίμονη καθοδήγηση του Dumbledore, ο Harry αναζητά τα αδύνατα σημεία του εχθρού του ταξιδεύοντας ακόμα και στο παρελθόν.
Με σύμμαχό του τον παλιό φίλο του Dumbledore και νέο καθηγητή στο Hogwarts, τον επιρρεπή στις δημόσιες σχέσεις Horace Slughorn, ο Harry θα ανακαλύψει σημαντικές πληροφορίες για το Σκοτεινό Άρχοντα.

Εν τω μεταξύ στο Hogwarts, ο Ron, η Hermione και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους έρχονται αντιμέτωποι με μια διαφορετική επίθεση, καθώς οι ορμόνες τους χτυπούν κόκκινο και δεν τους αφήνουν να σκεφτούν τίποτα άλλο εκτός από τα πιθανά (και απίθανα) ζευγαρώματα τους. Το σκοτάδι, όμως, δεν θα αργήσει να τους τυλίξει, αφού βρίσκεται προ των πυλών η μεγαλύτερη τραγωδία που έχει γνωρίσει ποτέ η Σχολή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER της ταινίας.



Η συνέχεια στην κινηματογραφική αίθουσα του Πυρσού στα Φιλιατρά.
Σας περιμένει.


Χειμωνιάζει από σήμερα.

Χειμωνιάζει από σήμερα, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα υποχωρεί ο υδράργυρος. Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη και αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως τη Δευτέρα.

Ο καιρός αναλυτικά ...........

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες σποραδικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, 'Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς κελσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές.

άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 19 βαθμούς κελσιου.

Αττική

καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς κελσιου.

Θεσσαλονίκη

λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 και το πρωί στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 14 βαθμούς κελσιου.

Ο καιρός αύριο

Στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη βόρεια Ελλάδα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Καταφθάνουν οι δίσκοι SSD

Μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία συστημάτων αποθήκευσης.

Την ανάγκη για μεγαλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας των solid state drive (SSD) εντοπίζει τελευταία έρευνα της Kingston, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των χώρο των προϊόντων μνήμης.

Η τεχνολογία SSD αποτελεί την εξέλιξη των ...........

υπάρχοντων σκληρών δίσκων (HDD) και προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, όμως, το κόστος είναι ακόμη σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Κάτι που εντόπισαν και οι ερωτηθέντες στη συγκεκριμένη έρευνα της Kingston που προέρχονταν κυρίως από εταιρείες και οργανισμούς που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν δίσκους αποθήκευσης τεχνολογίας SSD. Σημαντικό πρόβλημα είναι και η χωρητικότητα δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δίσκοι SSD με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 256 GB, η οποία δεν είναι αρκετή για τους περισσότερους χρήστες φορητών υπολογιστών.

Από την άλλη πλευρά, το 60% των ερωτηθέντων επεσήμανε ότι οι δίσκοι SSD προσφέρουν αυξημένη αξιοπιστία και καλές επιδόσεις και αυτοί ήταν οι δύο κύριοι λόγοι που τους οδήγησαν στην επιλογή τους. Σημειωτέον πως οι δίσκοι SSD θεωρούνται ιδανικοί για χρήση σε φορητούς υπολογιστές λόγω μεγαλύτερης αντοχής στους κραδασμούς και γι’ αυτό προτιμώνται απ’ όλο και περισσότερους κατασκευαστές.

Ορόσημο εκλογικός νόμος και Καποδίστριας 2.

Υπάρχει ζωή και πέρα από την οικονομία. Το ερχόμενο τρίμηνο η κυβέρνηση σχεδιάζει σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών -«Καποδίστριας 2», νέες περιφέρειες και αιρετός περιφερειάρχης, εκλογικός νόμος κ.ά.- που θα δοκιμάσουν τη συνοχή και τις αντοχές της σε βαθμό αντίστοιχο με το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Ειδικά στην περίπτωση που στα τελευταία υπάρξουν παραπατήματα, τότε τα πρώτα είναι ικανά να ρίξουν την κυβέρνηση στο καναβάτσο.

Ηδη, οι αντιδράσεις που υπάρχουν από ............

βουλευτές και τοπικά στελέχη είναι εντονότατες. Κατηγορούν το υπουργείο Εσωτερικών ότι έχει αναθέσει τη δουλειά σε επιτροπές και ότι τους αγνοεί.

Δημόσιος διάλογος

Ο Γ. Ραγκούσης τους καθησυχάζει. Τα νομοσχέδια θα υποβληθούν σε εξαντλητικό δημόσιο διάλογο, όσοι πρέπει να ενημερωθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως, αλλά ξεκαθαρίζει πως στο τέλος οι αλλαγές θα προχωρήσουν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί τη νέα διοικητική διαίρεση και το γερμανικό εκλογικό σύστημα ως δύο βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του για την αυτονομία του πολιτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε έκτακτο καταστατικό συνέδριο, ώστε να θωρακιστεί η εσωκομματική δημοκρατία εν όψει της κατάργησης του σταυρού προτίμησης.

«Δεν έχω λόγο να είμαι πανίσχυρος μέσα από τον εκλογικό νόμο» ήταν το μήνυμα που έστειλε στους βουλευτές του από την εορταστική συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες.

«Θέλουμε το 2010 να αποτελέσει έτος-ορόσημο, έτος μεγάλων, τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων, μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Και όπως οφείλει απέναντι στους πολίτες, την αρχή την κάνει πρώτη από όλους η ίδια η πολιτεία», προσέθεσε μέσα από το μήνυμά του για τον νέο χρόνο.

Η «ΚΑΛΗ», Η «ΚΑΚΗ» ΚΑΙ Η «ΤΟΛΜΗΡΗ»
Οι τρεις εκδοχές για τα δημοσιονομικά


Σε κάθε περίπτωση, αν οι πρώτες 100 ημέρες αφιερώθηκαν στους συμβολισμούς (γενικοί γραμματείς, κρατικά αυτοκίνητα κ.τ.λ.), στις πρώτες κινήσεις που δείχνουν τη νέα πολιτική αντίληψη (επίδομα αλληλεγγύης, δανειολήπτες κ.ο.κ.) και στην περιγραφή του οικονομικού προβλήματος της χώρας, οι επόμενες 100 θα πρέπει να το... λύσουν!

Στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, οι Ελληνες θα γνωρίζουν τις φορολογικές, ασφαλιστικές και διοικητικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για να μην ξανακούσουν ποτέ και από κανέναν το «the party is over»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα κάλαντα, την τελευταία μέρα του προηγούμενου χρόνου, ο πρωθυπουργός άκουσε τα τελευταία σενάρια για το Φορολογικό και το Πρόγραμμα Σταθερότητας από τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε στον άνθρωπο που θα πάρει την τελική απόφαση όλες τις δυνατές εκδοχές για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την «καλή» (ήπια προσαρμογή), την «κακή» (πακέτο φόρων και περικοπών) και την «τολμηρή». Η πρώτη περιλαμβάνει αυξήσεις στους φόρους των καλών εισοδημάτων και περικοπές μισθών στα «ρετιρέ». Ο κίνδυνος να απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Η δεύτερη έχει μέσα της αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, αντικειμενικές αξίες και στο βάθος ΦΠΑ.

Ο κίνδυνος να προκαλέσει λαϊκή δυσαρέσκεια είναι προφανής. Η τρίτη βασίζεται σε λογικές όπως η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και του μαύρου χρήματος. Θα κάνει τους πολίτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά θα έχουν και αυτοί ένα χειροπιαστό αντίκρισμα. Ακούγονται ξανά κινήσεις όπως οι ημιυπαίθριοι και η απόσυρση.

Στους κυβερνητικούς κύκλους εξακολουθούν να ευδοκιμούν τα σενάρια για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ή για χρηματοδότησή του από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Για πολλούς, όμως, αυτά τα σενάρια εκλαμβάνονται ως επιστημονικής φαντασίας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Οι κινήσεις Λοβέρδου και οι διαρροές


Το Ασφαλιστικό έχει έντονο εσωκυβερνητικό χρώμα. Ο Α. Λοβέρδος απέκρουσε την εθελουσία στον ΟΛΠ, έστειλε τελεσίγραφο στον ΟΤΕ και δηλώνει αποφασισμένος να στηρίξει τους εργαζομένους στο ΙΚΑ που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για την εθελουσία της Ολυμπιακής! Ο υπ. Εργασίας έχει ξεκαθαρίσει προς όλες τις πλευρές ότι δεν θα γίνει ο άνθρωπος που θα υπογράψει το τέλος του ασφαλιστικού συστήματος. Το Μαξίμου ανακοίνωσε προχθές ως νέο γ.γ. στο υπουργείο του τον Ρ. Σπυρόπουλο, κίνηση που ακολουθήθηκε από τη διαρροή πως «απορρίφθηκαν 11 προτάσεις με κομματικούς από τον Α. Λοβέρδο»! Είναι προφανές ότι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχουν στελέχη που φοβούνται ότι ο υπ. Εργασίας σκέφτεται να παραιτηθεί και προφανώς θέλουν να τον διευκολύνουν!

Η διαρροή κατά του Α. Λοβέρδου, όμως, γεννά ένα θέμα για τη λειτουργία του πρωθυπουργικού επιτελείου. Την ώρα που στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου καταγγέλλουν τα ΜΜΕ ότι δημιουργούν θέματα, ο στενός πυρήνας ανθρώπων γύρω από τον πρωθυπουργό εμφανίζεται να «καρφώνει» υπουργό με ένα καυτό χαρτοφυλάκιο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
Τα σενάρια για ανασχηματισμό


Την ίδια χρονική περίοδο δεν αποκλείεται να έχουμε και τις πρώτες «διορθώσεις» στο κυβερνητικό σχήμα. Μία εκκρεμότητα είναι το υπουργείο Εξωτερικών, όπου τη θέση του υπουργού διατηρεί ο Γ. Παπανδρέου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το οικονομικό επιτελείο χρειάζεται έναν ακόμη υφυπουργό, ενώ παραμένει «ορφανή» η ναυτιλία.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, το πραγματικό ερώτημα είναι αν τους επόμενους μήνες θα σημειωθεί κάποια σοβαρή σύγκρουση ή κάποιο μείζον γεγονός το οποίο θα υποχρεώσει τον πρωθυπουργό σε πραγματικό ανασχηματισμό.

Την εκρηκτική ύλη για να το πετύχει αυτό σε μια κυβέρνηση λίγων μηνών έχει μονάχα η οικονομία. Καθώς, εκτός του ότι υπάρχει μπροστά μας η δοκιμασία της έγκρισης του Προγράμματος Σταθερότητας από την Κομισιόν και ο «Γολγοθάς» των μηνιαίων ελέγχων, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Αν όλα πάνε καλά, τότε το πολύ πολύ να αλλάξει λίγο ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης. Ο Γ. Παπανδρέου έχει αναθέσει στον Θ. Πάγκαλο να του εισηγηθεί όποιες αλλαγές κρίνει αναγκαίες.

ΚΑΥΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ
Εξεταστικές, οικονομία, αλλαγές


Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που εντάσσεται χρονικά στις δεύτερες 100 ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί το μόνο παράθυρο συναίνεσης σε μια επικαιρότητα στην οποία θα αναδειχθούν και πάλι θέματα εξεταστικών επιτροπών. Σκάνδαλα, οικονομία και μεταρρυθμίσεις αποτελούν ένα καυτό τρίγωνο στο οποίο παίζονται πολλά για την κυβέρνηση:

* Η διαχειριστική της ικανότητα.
* Η πολιτική της αποτελεσματικότητα.
* Η αξιοπιστία της κυβέρνησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
* Η αντίληψη της κοινής γνώμης για τη γνώση των θεμάτων από τους υπουργούς.
* Η συνοχή του κυβερνώντος κόμματος.

Γιατί το mea culpa που ειπώθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι εύκολο να ειπωθεί ξανά από τον Γ. Παπανδρέου. Το χειρότερο για την κυβέρνηση θα είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι «λέει και ξελέει»! Οταν ανακοινώθηκαν τα τέλη, υπήρξαν αντιδράσεις, ακόμη και από ανθρώπους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, όπως ο Φ. Πετσάλνικος, αλλά η κυβέρνηση έβαλε στα αυτιά της τα χέρια της και οικοδόμησε διάφορες θεωρίες του τύπου «όποιος θέλει τζιπ να πληρώσει»! Χρειάστηκε οι πολίτες να της στείλουν πίσω 200 χιλιάδες πινακίδες για να καταλάβει ότι έκανε λάθος και ότι τζιπ δεν έχουν στη χώρα μονάχα οι πλούσιοι.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Πρόσωπο της Χρονιάς ο Γιώργος

Πολιτικοί και εκπρόσωποι της τέχνης βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της ψηφοφορίας για την επιλογή του Προσώπου της Χρονιάς του 2009. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε δύο εκλογικές νίκες, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όπου και εξασφάλισε αυτοδυναμία με δέκα μονάδες διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Συγκέντρωσε 1.193 ψήφους, που αντιστοιχούν στο 12,33% αυτών που ψήφισαν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο προς τιμήν του και η συνολική 50ετής προσφορά και παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι τον ανέδειξαν ως τον δημοφιλέστερο από τους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου.
Συνολικά συγκέντρωσε 1.026 ψήφους, οι οποίες ..........

αντιστοιχούν στο 10,61% των ψηφισάντων.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ακόμα ένας εκπρόσωπος της τέχνης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Η ταινία του «Ψυχή βαθιά» με θέμα τον Εμφύλιο συγκίνησε τους θεατές. Συγκέντρωσε 979 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10,12% του συνόλου.

Η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα κατέκτησε την τέταρτη θέση στην ψηφοφορία. Η επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι για τη δράση της σόκαρε το πανελλήνιο. Η ίδια δηλώνει πάντως ότι «δεν έχει μίσος» έναντι αυτών που της επιτέθηκαν. Συγκέντρωσε 792 ψήφους ή το 8,19% του συνόλου.

Η τραγουδίστρια Μόνικα, που κατάφερε να μπει στο μουσικό «κάδρο» της χώρας μέσω του Ιnternet, συγκέντρωσε 627 ψήφους ή ποσοστό 6,48%, ενώ ακόμα ένας σκηνοθέτης, ο βραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε ψηλά στις προτιμήσεις με 529 ψήφους ή ποσοστό 5,47%. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Αντώνης Σαμαράς (421 ψήφοι, 4,35%), ο Μπαράκ Ομπάμα (395 ψήφοι, 4,08%) ο Ανδρέας Βγενόπουλος (367 ψήφοι, 3,79%) και ο Γιάννης Παλλήκαρης (316 ψήφοι, 3,27%).

Στην ψηφοφορία που διοργάνωσαν «ΤΑ ΝΕΑ» και το in. gr έλαβαν μέρος συνολικά 9.672 αναγνώστες, που επέλεξαν ανάμεσα σε 30 πρόσωπα τα οποία ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε ή έκαναν τη δική τους επιλογή για το πρόσωπο του 2009.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τροπικό το κλίμα της Ελλάδας μετά από 20 χρόνια

Με βάση πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια, η Ελλάδα θα είναι μια τελείως διαφορετική χώρα μετά από 20 χρόνια, καθώς το κλίμα της χώρας μας από εύκρατο θα εξελιχθεί σταδιακά σε τροπικό.

Βάσει της έρευνας, από το 2031 μέχρι το 2060 η αύξηση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα θα είναι αισθητή όλες τις εποχές του χρόνου.
Η μέγιστη θερμοκρασία του καλοκαιριού θα αυξηθεί ........

κατά 4 βαθμούς Κελσίου και το φθινόπωρο κατά τουλάχιστον 2 βαθμούς, ενώ μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου θα είναι υψηλότερη η θερμοκρασία την άνοιξη και το χειμώνα.

Στην ενδοχώρα, μάλιστα, θα έχουμε έως και 30 επιπλέον μέρες καύσωνα, με τον υδράργυρο πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η ετήσια μείωση των βροχοπτώσεων κατά 10%, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τα υδατικά αποθέματα της χώρας. Παράλληλα, μέχρι το 2060 οι καλλιέργειες θα απαιτούν 40% περισσότερο νερό και η έλλειψή του θα οδηγήσει στην έλλειψη σημαντικών διατροφικών προϊόντων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.

Σύμφωνα μάλιστα, με τους ειδικούς η ανάγκη για εξοικονόμηση νερού είναι επιτακτικότερη από ό,τι το πρόβλημα της αύξησης της θερμοκρασίας. Επίσης, μέχρι το 2060 τα εναπομείναντα δάση θα απειλούνται με αφανισμό από τις πυρκαγιές, με τη θερμοκρασία σε αυτά να αυξάνεται μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, η κρίσιμη περίοδος, κατά την οποία ξεσπούν οι δασικές πυρκαγιές θα επεκταθεί κατά 6 επιπλέον εβδομάδες.

Πηγή: Zougla.gr

Άλλο Groovle κι άλλο Google

Καταγγελία κατά της μηχανής αναζήτησης Groovle.com κατέθεσε ο κολοσσός Google.com, υποστηρίζοντας ότι «αντιγράφει» το όνομά του και προκαλεί σύγχυση στους χρήστες των υπηρεσιών του. Η εταιρεία έχει υποβάλλει συνολικά 65 μηνύσεις κατά ανταγωνιστών.

Την άποψή της ωστόσο δεν συμμερίστηκε το κέντρο επίλυσης ονομάτων χώρου, National Arbitration Forum, που ισχυρίστηκε ότι το όνομα Groovle δεν ήταν όμοιο αρκετά με το Google ώστε να μπερδέψει τον κόσμο.
Υποστήριξε μάλιστα ότι η λέξη 'groovle' ..........

παραπέμπει περισσότερο σε λέξεις όπως "groovy" ή "groove".

Η μικρή καναδική επιχείρηση 207 Media, πίσω από την Groovle, υποστήριξε ότι χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα εδώ και δυόμισι χρόνια και σε αυτό το διάστημα η Google δεν είχε παραπονεθεί.

Η Google έχει καταθέσει περίπου 65 μηνύσεις εναντίον άλλων εταιριών, σχετικά με τα ονόματα αλλά αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που το αίτημά της απορρίπτεται.

Η πρώτη περίπτωση ήταν το 2004, όταν ο Richard Wolfe, κάτοχος της froogles.com κατάφερε να πείσει την επιτροπή ότι το όνομα της ιστοσελίδας του δεν μοιάζει με το Google.com.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τίτλοι τέλους σήμερα για τον Νίκο Κακαουνάκη

Σήμερα πέφτουν οι τίτλοι τέλους στη γενέτειρά του στο Καστέλι Χανίων με την εξόδιο ακολουθία για τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Το Καρφί», Νίκο Κακαουνάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, προχθές, σε ηλικία 71 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΩ General.

Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον Ευαγγελισμό.
Παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και παρέμεινε 20 ημέρες. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο ΙΑΣΩ General όπου και κατέληξε χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Ευαγγελισμού ..........

ζήτησε όλα τα στοιχεία του φακέλου του από τους εμπλεκόμενους ιατρούς, προκειμένου να τα εξετάσει, μετά και τις ανησυχίες από την πλευρά της οικογένειάς του ότι δεν έγινε σωστός χειρισμός της περίπτωσής του. Η διοίκηση θα μελετήσει το φάκελο από τη Δευτέρα, οπότε και επιστρέφει από το Εξωτερικό.

Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στην Πολυρρήνια Καστελίου Χανίων. Ήταν απόφοιτος εκκλησιαστικής σχολής. Έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία. Αμέσως μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές, εργάστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού Δημόσιας Τάξης της Ένωσης Κέντρου, Πολυχρόνη Πολυχρονίδη.

Η πρώτη του επαφή με τη δημοσιογραφία γίνεται το 1964, όταν γνωρίζεται με τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη, τον οποίο και ξενάγησε στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη, ύστερα από παράκληση του Πολυχρονίδη.

Η γνωριμία αυτή θα τον οδηγήσει στην εφημερίδα "Το Βήμα", όπου και θα εργαστεί για πολλά χρόνια.

Ασχολήθηκε με το επαρχιακό, το ελεύθερο και κυρίως το δικαστικό ρεπορτάζ ενώ επί χρόνια κάλυψε μεγάλες πολιτικές και ποινικές δίκες. Το 1978 μεταπήδησε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ όπου τοποθετήθηκε προϊστάμενος του ελεύθερου ρεπορτάζ. Το 1986 εκδίδει την εφημερίδα "Το καλάμι".

Από το 1989 ήταν τακτικός συνεργάτης του ΣΚΑΙ 100,4, όπου και συμπαρουσίαζε την εκπομπή "Πρώτη Έκδοση", ενώ ήταν παρουσιαστής της εκπομπής "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο". Εργάστηκε επί χρόνια και στο ραδιόφωνο του Flash, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ από το 1999 εξέδιδε την εφημερίδα "Στο Καρφί". Είχε γράψει τα βιβλία "2650 μερόνυχτα συνωμοσίας" και "Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα".

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια για την Νέα χρονιά

«Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάποιοι από εμάς αναζητούμε τη ευφορία της γιορτής στην υλική της υπόσταση. Νομίζω πως μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση μπορεί να έρθει, αν στραφούμε στην προσφορά. Καθένας από μας έχει κάτι να δώσει στον συνάνθρωπό του που υποφέρει από αρρώστια, από φτώχεια, από μοναξιά, από αποκλεισμό, από έλλειψη προοπτικής και ελπίδας.

Η σκέψη μου είναι πρώτα στους αδύναμους, στους ανυπεράσπιστους και στους αδικημένους. Τους μεταφέρω την αγωνία μου για όλα όσα η Πολιτεία τους οφείλει και τη λύπη μου για όλα εκείνα που έχουν στερηθεί.

Η σκέψη μου είναι επίσης στους νέους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο ανταγωνιστικό, όλο και πιο σκληρό, όλο και περισσότερο γυμνό από ανθρωπιστικές αξίες και οράματα.

Φίλες και Φίλοι, ............

Θέλω ειδικά να απευθύνω τις ευχές μου σε όσους σήμερα είναι μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους: Στους στρατιώτες μας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας, σε κάθε συμπολίτη μας που δεν μετέχει στη γιορτή.

Θέλω ειδικά να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και νοσταλγούν μια πατρίδα που συχνά τους πονά.

Έχω πλήρη βεβαιότητα για τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού λαού και για τη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δυσκολίες. Αποτελεί πια κοινή συνείδηση ότι ήρθε η ώρα αποφασιστικών αλλαγών στη λειτουργία του ελληνικού κράτους και σε συλλογικές νοοτροπίες και αντιλήψεις. Στην ιστορία του ο ελληνισμός έχει δείξει ότι τα καταφέρνει στα μεγάλα περισσότερο από ό,τι στα μικρά. Στις μέρες μας κρίνονται τα μεγάλα. Και έχω την αισιοδοξία ότι το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τους πολλούς.

Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».

Ξεκίνησε το σαφάρι των απόδείξεων για το 2010.

Στο σπορ της συλλογής των αποδείξεων επιδίδονται από σήμερα τα μεσάνυχτα οι φορολογούμενοι, ώστε να αποφύγουν πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση. Εν τούτοις η αυξημένη παρακράτηση, κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολογήτου, θα οδηγήσει άμεσα σε μείωση των αποδοχών τους.

Η απόφαση του οικονομικού επιτελείου .........

της κυβέρνησης να διευρύνει τη συλλογή αποδείξεων είναι άμεσα συνυφασμένη με την ενίσχυση του ΦΠΑ, που εμφανίζει σταθερά πτωτική πορεία, και δη των φορολογικών εσόδων από τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους. Κι αυτό για να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής στους κοινοτικούς ένεκα της σύνταξης του Προγράμματος Σταθερότητας, παρότι δεν έχει ακόμα συνταχθεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαιώνει ότι θα διευρυνθούν οι κατηγορίες των αποδείξεων που θα αναγνωρίζει η Εφορία. Προς αποφυγή πρόσθετων φόρων οι φορολογούμενοι εν μέσω ρεβεγιόν πρέπει να έχουν υπόψη τους 7 σημεία:

Ας είναι κι από σουπερμάρκετ

1 Μαζεύετε αποδείξεις από παντού. Σουπερμάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, εστιατόρια, συνεργεία αυτοκινήτων, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, ψιλικατζίδικα, ξενοδοχεία, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης, καταστήματα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων, είδη δώρων, καθώς και από παροχή υπηρεσιών όπως γυμναστήρια, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και γενικώς απ' όπου πληρώνετε να μη φεύγετε χωρίς απόδειξη είτε από φορολογική ταμειακή μηχανή είτε από μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Το αργότερο στα τέλη Φεβρουαρίου, με την κατάθεση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου, θα έχει αποσαφηνιστεί ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζει η Εφορία.

2 Δεν πρόκειται να ενταχθούν αποδείξεις από λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. ή αγορές αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Οι τελευταίες αποτελούν τεκμήριο.

3 Οι αποδείξεις θα αντικαταστήσουν ένα μέρος του αφορολόγητου ορίου. Σύμφωνα με τις έως τώρα σκέψεις του οικονομικού επιτελείου, το αφορολόγητο θα μειωθεί γύρω στα 6.000-8.000 ευρώ και το υπόλοιπο, μέχρι το ισχύον των 12.000 ευρώ, θα καλύπτεται από αποδείξεις. Το ύψος των αποδείξεων που θα ζητούνται από τους φορολογούμενους θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Οσο μεγαλύτερο εισόδημα τόσο περισσότερες αποδείξεις θα ζητούν.

4 Διίστανται οι απόψεις ως προς το ποιους πρέπει να αφορά η σύνδεση αφορολογήτου και αποδείξεων. Οι μεν λένε πως πρέπει να ενταχθούν όλοι και οι δε πως πρέπει να εξαιρεθούν αγρότες, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, για τους οποίους σημειώνουν πως πρέπει να διατηρηθεί το υπάρχον αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

5 Οι μισθωτοί, πάντως, που θα ενταχθούν στο μειωμένο αφορολόγητο θα έχουν και αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος από την εφαρμογή του νόμου, που προσδιορίζεται τον Απρίλιο και που θα ισχύσει μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο με συμψηφισμό των ποσών στη διάρκεια του έτους. Επί παραδείγματι, μείωση του αφορολογήτου στα 6.000 ευρώ συνεπάγεται φορολόγηση των υπολοίπων 6.000 ευρώ. Αν ο συντελεστής είναι 5% ο φόρος φθάνει στα 300 ευρώ, με 10% στα 600 ευρώ, με 15% στα 900 ευρώ και με 20% στα 1.200 ευρώ. Οπότε θα υπάρξει ανάλογη παρακράτηση φόρου 300 έως 1.200 ευρώ στη διάρκεια του έτους.

6 Αναλόγως των κατηγοριών των αποδείξεων, θα εκπίπτουν διαφορετικά ποσοστά, που μπορεί να κυμαίνονται από 10% έως και 100% από το εισόδημα του φορολογούμενου. Το ποσοστό της έκπτωσης θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχει μεγάλη κίνηση στη συγκεκριμένη κατηγορία και κυρίως αν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης φοροδιαφυγής.

Λίστα με ΑΦΜ και ποσό

7 Ο φορολογούμενος θα κρατάει τις αποδείξεις σπίτι του και θα παραδίδει μια λίστα με τον ΑΦΜ και την επωνυμία της επιχείρησης, καθώς και το ποσό της αγοράς, προς διευκόλυνση των διασταυρώσεων.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο διάλογος. Χθες συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας για τη φορολογία των επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή 20 εκπροσώπων κοινωνικών εταίρων. Μεταξύ άλλων ετέθη και ζήτημα αλλαγών στους συντελεστές φορολόγησής τους (σ.σ. έχουν μειωθεί στο 25% για Α.Ε. και ΕΠΕ και στο 20% για Ο.Ε., Ε.Ε.) επί του οποίου οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών μίλησαν για ενιαία φορολόγηση όλων των επιχειρήσεων και «περαιτέρω μείωση των συντελεστών ως επιβοηθητική της ανάπτυξης», επισημαίνοντας ότι ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 24%. Το ενδεχόμενο, πάντως, δεν φαίνεται να το συζητάει για την ώρα το υπουργείο Οικονομικών, που έχει περιοριστεί στο διαφορετικό τρόπο φορολόγησης διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών.

Ακόμα, συζήτησαν και την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, επί του οποίου οι εκπρόσωποι του υπουργείου εξέφρασαν την απορία τους για το τι θα τον αντικαταστήσει. Οι επιχειρηματίες, πάντως, τάσσονται υπέρ της κατάργησης, τονίζοντας ότι αρκεί μόνο το ότι εκδίδουν αποδείξεις! Εξέτασαν τις διαδικασίες απλούστευσης του φορολογικού συστήματος, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και την υπαγωγή όλων στις κλίμακες.



Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ο Χριστός και η Παναγία..... Ξύπνησε την ώρα της νεκροτομής!!!!

Σκιάχτηκαν οι ιατροδικαστές του νεκροτομείου της Βενεζουέλας, όταν ένας 33χρονος ξύπνησε από αφόρητους πόνους την ώρα που έβαλαν το μαχαίρι τους στο θώρακα για να τον ανοίξουν.

Ο Κάρλος Καρνέχο είχε κηρυχθεί νεκρός μετά από τροχαίο δυστύχημα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, για να ξεκινήσει η αυτοψία.
Οι ιατροδικαστές με το που έβαλαν το μαχαίρι στο ...........

θώρακα για να τον ανοίξουν ανησύχησαν γιατί ο νεκρός άρχισε να αιμορραγεί.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το ουρλιαχτό του από το «σφάξιμο» λίγο έλειψε να στοιχίσει την καρδιά του ενός από τους ιατροδικαστές.

«Ξύπνησα γιατί ο πόνος ήταν φοβερός» είπε αργότερα ο Καρνέχο στην εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ.

Το σοκ συνεχίστηκε καθώς η τεθλιμμένη σύζυγος του είχε ειδοποιηθεί ότι ο άντρας της ήταν νεκρός και όταν έφτασε στο νεκροτομείο για να αναγνώριση τον είδε να καπνίζει στο διάδρομο.....

Πηγή: Contra.gr