Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κυπαρισσία: Άφιξη αποστολών της Ισπανίας, του Ιράκ και της Κένυας για το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες».

Την Πέμπτη 29/8/2013 αναμένεται στην Κυπαρισσία η άφιξη των αποστολών της Ισπανίας, του Ιράκ και της Κένυας που θα λάβουν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες». Το Φεστιβάλ, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα CIOFF και του International Dance Council συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ).

Η κεντρική .......

εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8.30 μμ, ενώ τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, οι ξένες αποστολές τα χορευτικά συγκροτήματα του ΜΕΣΚ και του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα» θα χορέψουν στα Πλατάνια στο Θέατρο «Νότα Αρνόκουρου». Πριν τη κεντρική εκδήλωση θα γίνει παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων με τις παραδοσιακές τους στολές στους δρόμους της Κυπαρισσίας.
Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Τριφυλία. Φέτος μάλιστα είναι αναβαθμισμένο αφού ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) έγινε δεκτός στο Ανώτατο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χορού «CIOFF» που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO όχι ως απλό μέλος αλλά ως διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ CIOFF στην Ελλάδα.

Θα υπάρξουν διεθνείς συμμετοχές από την Ισπανία και το Ιράκ. Αρχικά είχε προγραμματιστεί και η συμμετοχή της Σενεγάλης αλλά επειδή δεν κατάφερε να της δοθεί άδεια εισόδου στη χώρα αντικαταστάθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τη συμμετοχή της Κένυας. Η ελληνικές αντιπροσωπίες εκτός από το ΜΕΣΚ και το Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα» θα είναι το σωματείο «Άσκαυλος» από την Αθήνα, το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και ο Λαογραφικός Χορευτικός όμιλος Πατρών.
Τα χορευτικά τμήματα από το εξωτερικό θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στην παλαιά πόλη της Κυπαρισσίας και θα επισκεφθούν το οινοποιείο της Ειρήνης Θεοδωροπούλου που παράγει το τσίπουρο «Νταραίος» και τον Παλιό Νερόμυλο της Κυπαρισσίας.

Την Παρασκευή το βράδυ θα φιλοξενηθούν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κάκαβα, στον Κάκαβα, στην κεντρική καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου κι έτσι θα πάρουν μία γεύση παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας κι ελληνικού γλεντιού. Την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι οι αντιπροσωπίες των αποστολών θα γίνουν δεκτές από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια εθιμοτυπική συνάντηση ανταλλαγής ευχών και ενθυμίων.

Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα τριήμερο ανταμώματος πολιτισμών, ένα τριήμερο προβολής της ελληνικής παράδοσης, του τριφυλιακού ζωντανού πολιτισμού και της φιλοξενίας του. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να το παρακολουθήσουν.


Φιλιατρά: Έπεσε και ο πλαστικός τάπητας στο γήπεδο Basket του Λυκείου [ Φωτογραφίες + Video ]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες επιδιόρθωσης των κακοτεχνιών που υπήρχαν στο γήπεδο basket του νέου Λυκείου Φιλιατρών (δείτε εδώ προηγούμενα ρεπορτάζ μας) καθώς ο χρόνος επίσημης παραλαβής του έργου φτάνει στο τέλος του και έχουν επισημανθεί οι όποιες κακοτεχνίες υπήρχαν στον αρμόδιο εργολάβο του έργου κ. Γεωργουλή.

Σε ότι αφορά το γήπεδο basket, το προηγούμενο διάστημα .......

έγιναν από το συνεργείο του κ. Πατσέα Ηλία, εργασίες εκ νέου ασφαλτόστρωσης προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες κλίσεις στο γήπεδο ώστε να στραγγίζει τα όποια νερά έπεφταν λόγω της βροχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά το πέρας των εργασιών ασφαλτόστρωσης, έγιναν δοκιμές με νερά και διαπιστώθηκε ότι όλα τα νερά φεύγουν από το τερέν του γηπέδου.

Φτάνοντας στην τελική φάση της επιδιόρθωσης, χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοποθέτησης του πλαστικού τάπητα με υλικά ανθεκτικά σε κάθε καιρική συνθήκη, ενώ σήμερα τοποθετήθηκαν οι γραμμές του γηπέδου..

Εμείς ευχόμαστε να είναι καλορίζικο και εκεί η ομάδα basket της Εράνης να φέρνει μόνο νικηφόρα αποτελέσματα.

Δείτε φωτογραφίες από τις δυο ημέρες εργασιών που πραγματοποιήθηκαν καθώς και ένα μικρό Video από την ολοκλήρωση του γηπέδου.

Κλίκ στις εικόνες.

Χθεσινή μέρα



Σημερινή μέρα






Νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης μέσα στο διαμέρισμα 3ου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Σκουφά 21 στο Κολωνάκι όπου διέμενε ο γνωστός σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί της ......

Ασφάλειας προκειμένου να ερευνήσουν το χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός σχεδιαστής ήταν για πολλές ώρες χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμα και ότι αυτοκτόνησε καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών, χωρίς ωστόσο είναι ακόμα εξακριβωμένο καθώς η βασική αιτία θανάτου θα καθοριστεί από την ιατροδικαστική εξέταση.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως για τις 18 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση για τα 40 χρόνια στο χώρο της μόδας του Μ.Ασλάνη. Από την Κυριακή ωστόσο είχαν χαθεί τα ίχνη του καθώς τον αναζητούσαν συνεργάτες του στα κινητά τηλέφωνα που είχε. Την Τρίτη δημοσιογράφοι επιχείρησαν να συνομιλήσουν μαζί του εν όψει της εκδήλωσης χωρίς πάλι αποτέλεσμα και απευθύνθηκαν στην υπεύθυνη του ατελιέ του η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης μαζί με άλλες δυο υπαλλήλους του πήγαν στο διαμέρισμα του και τον βρήκαν νεκρό στο υπνοδωμάτιο ενώ δίπλα του υπήρχαν φάρμακα.

Πρόσφατα ο Μιχάλης Ασλάνης δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως τον είχαν καταστρέψει οικονομικά δυο γυναίκες.

Η μία κοπέλα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του. Η δεύτερη γυναίκα ήταν από την Πάτρα και δούλευε πολλά χρόνια στον οίκο μόδας.

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχα μπορέσει να σωθώ», δήλωσε ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάστασή του.

Όπως αναφέρονταν στα δημοσιεύματα οι δύο γυναίκες είχαν ενοικιάσει διαμέρισμα και πουλούσαν ρούχα του, που έκλεβαν από το ατελιέ του, σε τιμές χονδρικής, χωρίς να γνωρίζει τίποτα. «Όλα αυτά τα καταγγέλλω για να μην βρεθεί στον δρόμο τους και άλλος ανυποψίαστος άνθρωπος και τραβήξει αυτά που τράβηξα εγώ. Είναι απατεώνισσες ολκής. Την πάτησα πολύ άσχημα. Εγώ ήμουν καλός σχεδιαστής, δεν είχα ικανότητες εμπόρου και οικονομολόγου. Έκλεβαν ασύστολα, μου κατέστρεψαν τόσα χρόνια δουλειάς».

«Αν και έφυγαν μόνες τους, τώρα λαμβάνω και περίεργα τηλεφωνήματα από δικηγόρους τους, επειδή ζητούν αποζημίωση και από πάνω» έλεγε ο σχεδιαστής και συμπλήρωσε πως «ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου την ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μιλάω με τους δικηγόρους μου για να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα βρεθεί μία λύση».

ΒΗΜΑ

ΑΒ Βασιλόπουλος 15ήμερο προσφορών από 26 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου




ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών, αλλά και extra προσφορές...........


(από 26 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα αλλά και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ (κλίκ)





Δεκτές όλες οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς, λέει το ΥΠΕΣ

Δεκτές θα γίνουν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς -όπως αναφέρεται- συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι.

Τα υπουργεία Διοικητικής .....

Μεταρρύθμισης και Εργασίας έδωσαν από επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. [...] Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του τπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

in.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 27/8/2013 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Αυγούστου 2013