Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Να αυξηθεί η γεωργική παραγωγή στο 70% ζητά ο FAO

Κατά 70%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, θα πρέπει να αυξηθεί η παγκόσμια γεωργική παραγωγή μέχρι το 2050 καθώς ο πληθυσμός του πλανήτη τότε θα φτάνει τα 9,1 δισεκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό, ο FAO έχει συγκαλέσει για τις 12 και 13 Οκτωβρίου ένα φόρουμ επιστημόνων με τίτλο "Πώς να θρέψουμε τον κόσμο το 2050". Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν περίπου 300 ειδικοί συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών, ερευνητών, μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και στελεχών του ιδιωτικού τομέα. Το παρών θα δώσουν εκπρόσωποι τόσο από τις αναπτυγμένες όσο και από τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η συνάντηση θα...

αποτελέσει προοίμιο μίας παγκόσμιας συνόδου κορυφής για τη διατροφική ασφάλεια που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 16 έως 18 Νοεμβρίου.
Στοιχεία του ΟΗΕ, δείχνουν ότι η μεγαλύτερη δημογραφική αύξηση έως το 2050, θα σημειωθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης αναμένεται στην υποσαχάρια Αφρική όπου η άνοδος θα φτάσει το 108%. Αντίθετα, το μικρότερο ποσοστό υπολογίζεται στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία (+11%).

Αντίστοιχα, ο FAO κρίνει ότι η ετήσια παραγωγή δημητριακών θα πρέπει να αυξηθεί κατά ένα δισεκατομμύριο τόνους από 2,1 δισ. τόνους που είναι σήμερα. Από την άλλη, η παραγωγή κρέατος θα πρέπει να αυξηθεί κατά 200 εκατομμύρια τόνους για να φτάσει τα 470 εκατομμύρια τόνους το 2050. Εξ αυτών, το 72% θα καταναλώνεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες έναντι του 58% που καταναλώνεται σήμερα.
agronews




Κομισιόν: 10η πιο ακριβή χώρα στις τραπεζικές συναλλαγές η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η δέκατη πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ για τις τραπεζικές συναλλαγές, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος μεταφοράς χρημάτων (π.χ. προμήθειες), σύμφωνα με μελέτη της Κομισιόν για τα καταναλωτικά τραπεζικά προϊόντα στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων που εξετάστηκαν σε 224 τράπεζες σε όλη την ΕΕ (81% της ευρωπαϊκής αγοράς), συμπεραίνεται ότι οι χρεώσεις των τραπεζών προς τους καταναλωτές δεν είναι σαφείς, ενώ η...

ενημέρωση προς τους πελάτες τους είναι δυσνόητη και ελλιπής.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι το κόστος διατήρησης ενός τρέχοντος τραπεζικού λογαριασμού ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 54 ευρώ. Το υψηλότερο κόστος διατήρησης τραπεζικού λογαριασμού στις χώρες της ΕΕ, καταγράφεται στην Ιταλία (253 ευρώ) και το χαμηλότερο στην Βουλγαρία (27 ευρώ).

Επίσης, η Κομισιόν σημειώνει ότι το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου όσον αφορά τη διαφάνεια των τιμών. Η μελέτη αναφέρει, ακόμη, ότι το 41% των καταναλωτών στην Ελλάδα δυσκολεύονται να συγκρίνουν τις προσφορές για τρέχοντες λογαριασμούς.

Στη μελέτη τονίζεται ακόμη ότι το 33% των τραπεζών παρέχουν ελλιπή ενημέρωση για τις τιμές τους και αναφέρει ότι στα δύο από τα τρία καταναλωτικά προϊόντα που εξετάστηκαν, οι εμπειρογνώμονές της ζήτησαν διευκρινιστικές απαντήσεις.

Σημειώνεται, επίσης, η μεγάλη διακύμανση του κόστους διατήρησης ενός τρέχοντος λογαριασμού από χώρα σε χώρα, με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία να συγκαταλέγονται στις πιο ακριβές
NAFTEMPORIKI.GR




Microsoft: Προειδοποίηση ασφαλείας για spam emails

Η Microsoft Ελλάς με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων spam emails), τα οποία είτε ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο ή δώρο, είτε τους παρακινούν στην προώθηση του μηνύματος στη λίστα επαφών τους με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων (Identity theft).

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι δεν έχει .........

απολύτως καμία σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να τα διαγράψουν κατευθείαν. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων σε άγνωστους παραλήπτες καθώς και στην προώθηση email που επιτρέπουν τη συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων πλήθους παραληπτών για παράνομες χρήσεις.

To dabate με τα μάτια του hakis-hakis

ImageHost.org


Κλίκ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος

Πηγή: Hakis-Hakis.blogspot.com



Όσο εμείς βλέπαμε διαφημίσεις....

To Trelo Kouneli Ξαναχτυπά!!!!





ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Εμείς τι φταίμε;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Για όσους διάβαζαν προσεκτικά τις αναρτήσεις μου δεν υπήρξε τους τελευταίους τέσσειρις μήνες ούτε μία που να μην έχω προειδοποιήσει (διάβασε εδώ) για το κανόνι στην ασφαλιστική αγορά από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Φυσικά και δεν την κατονόμαζα. Το γράφω για όσους με mail τους με προκαλούσαν να την αποκαλύψω.
Αν το έκανα κινδύνευα να κατηγορηθώ για συκοφαντική δυσφήμιση χώρια που θα συμπαρέσυρα και άλλους με συνέπεια να επισπευσθεί η οικονομική της κατάρρευση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω ωστόσο είναι η κυβερνητική σπουδή να καλυφθούν τα ανοίγματά της στην ασφάλεια ζωής με την εγγύηση του δημοσίου όταν οι διάφοροι Μητσοτάκηδες της πολιτικής εγκαταλείπουν το ΙΚΑ στο κακό ριζικό που οι ίδιοι του επιφύλαξαν..
Και ως προς αυτό συμφωνώ απολύτως με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Κανείς δεν ...........

δικαιούται να με υποχρεώσει στην καταβολή αποζημιώσεων προς τα θύματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που ποτέ δεν ενστερνίστηκα τουλάχιστον σε ότι αφορά την υγεία την παιδεία την πρόνοια, την ενέργεια τις αερομεταφορές την υδροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.
Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν όταν σε όλους τους τόνους τα κόμματα της Ευρωπαϊκής υποταγής προπαγάνδιζαν το λιγότερο κράτος!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otener.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην σήραγγα Αρτεμισίου τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, από ώρα 02:30 μέχρι και τις 03:30, με διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και τις 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.



Κέρδη και απώλειες από το χθεσινό Debate των δυο πολιτικών αρχηγών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η ιστορική, όπως χαρακτηρίστηκε, τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, τόσο σε επίπεδο διαδικασίας όσο και σε επίπεδο συζήτησης, θυμίζοντας σε ορισμένες στιγμές αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο, με ζωηρή ανταλλαγή απόψεων.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τοποθετήθηκαν στα κοινωνικά θέματα, τα ζητήματα της οικονομίας, του κράτους, του περιβάλλοντος και της εξωτερικής πολιτικής, απευθυνόμενοι αρκετές φορές ο ένας στον άλλον, ενίοτε σε αιχμηρό και οξύ τόνο, με αποτέλεσμα να ανάψει η συζήτηση, ιδιαίτερα στα θέματα της διαφθοράς και της οικονομίας.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν ξέφυγαν της πεπατημένης στις απαντήσεις τους, πρόγευση των ........

οποίων είχαν δώσει στο ντιμπέιτ των έξι, μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την οικονομική κρίση και για εμπαιγμό των πολιτών με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου καυτηρίασε την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, επέμεινε πως υπάρχουν δυνατότητες που μένουν αναξιοποίητες, έδωσε έμφαση στα σχέδιά του για πράσινη ανάπτυξη και εστίασε στα θέματα διαφάνειας.

Στις περιπτώσεις όπου ο ένας απευθύνθηκε στον άλλο, εντός του διαδικαστικού πλαισίου της τηλεμαχίας, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε συχνά τον «αντίπαλό» του για αοριστία, ευχολόγια και ανευθυνότητα.

Ο κ. Παπανδρέου αρχικά απάντησε σε ήπιους τόνους. Στη συνέχεια όμως δεν έχασε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί, κατηγορώντας δύο φορές τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται, στα θέματα διαφάνειας και στην εξωτερική πολιτική.

Παράλληλα, οι δύο αρχηγοί έκρυβαν από έναν άσσο στο μανίκι τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα έγγραφο που αφορούσε, όπως είπε, αυξήσεις σε υπαλλήλους, ως δείγμα πελατειακής συμπεριφοράς, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ ένα φύλλο ΦΕΚ στο οποίο φαίνεται, όπως υποστήριξε, ότι ο κ. Παπανδρέου έβαλε την υπογραφή του σε αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων στην Αττική.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ζήτησε και πάλι νωπή λαϊκή εντολή και απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ένα δεύτερο μεταξύ τους ντιμπέιτ.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης και ψήφο αυτοδυναμίας και πρόσκληση προς τους πολίτες για μία «νέα πορεία».

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Ή συνεχίζουμε σε αυτόν τον κατήφορο της παρακμής, ή ξεκινάμε μια νέα πορεία, στις 4 του Οκτώβρη, που θα κάνει τον Ελληνικό λαό περήφανο για τη χώρα μας. Είναι στα χέρια του Ελληνικού λαού τώρα η απόφαση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ως προς την αναφορά του κ. Καραμανλή σε δεύτερο ντιμπέιτ, την απάντηση έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης λέγοντας ότι «οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις έχουν συμφωνηθεί και ως προς τον αριθμό, και ως προς τους όρους διεξαγωγής τους».

«Εμείς, αν θέλετε, κάναμε μία πρόταση ευκαιρίας, για να διευκρινιστούν από το ΠΑΣΟΚ ορισμένα έστω ζητήματα. Δεν έχει διευκρινιστεί τίποτα. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι υπάρχει ήδη μία άρνηση» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κληθείς να σχολιάσει ότι κατηγορείται η ΝΔ πως «ψάχνετε 'σωσίβιο' στο δεύτερο ντιμπέιτ» ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Εγώ δε θα σχολιάσω ούτε ασάφειες ούτε υπεκφυγές. Το τι ερμηνεύει το ΠΑΣΟΚ από τη δική μας πρόταση είναι δικό του θέμα».

«Έκθεση ιδεών δύο καλών παιδιών, καλών οικογενειών» ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για το ντιμπέιτ.

Πηγή: in.gr

Συναντήσεις Kουσελά και Καλαντζάκου με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτο.

Επίσκεψη στο επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησε χθές το μεσημέρι στις 12 ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κος Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γ. Καραμπάτο σχετικό Υπόμνημα με τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία στη Μεσσηνία και τρόπους για την αναθέρμανση της.
Τα θέματα συζητήθηκαν επί μακρόν παρουσία των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. .......

Γ. Καραμπάτος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Απασχόλησης και υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ για το Ν. Μεσσηνίας κα Σοφία Καλατζάκου στην οποία και παρέδωσε το σχετικό Υπόμνημα με τις θέσεις του Επιμελητηρίου.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 23ης Σεπτεμβρίου 2009

Ele23.jpg (661 KB) 8arr23.jpg (250 KB) foni23.jpg (293 KB)