Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Αυτοκίνητο γκρέμισε την κολώνα φωτισμού στην Πλατεία του Αγίου Ιωάννη

Την κολώνα φωτισμού στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη γκρέμισε προφανώς από απροσεξία του οδηγού χθες βράδυ αυτοκίνητο που είχε ανέβει στην πλατεία του Ιερού ναού.
Μια πλατεία που κόστισε μερικά εκατομμύρια δραχμές τότε, δεν διαθέτει εμπόδια με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν αυτοκίνητα πότε για να κόψουν δρόμο, πότε για να σταθμεύσουν.
Η Ζημιά πάντως έγινε και κανένας δεν ............

αντιλήφθηκε το παραμικρό από το συμβάν παρά μόνο το πρώι που κάτοικοι της περιοχής, είδαν ξαπλωμένοτον στήλο με τα φώτα.

Επειδή αυτό είναι καθαρά αρμοδιότητα του Δήμου Καλό θα ήταν να φροντίσουν να κλείσουν τις εισόδους και από τις τρεις πλευρές της πλατείας (Αριστερά δεξιά και πίσω από το Ιερό) ώστε να περιοριστεί η παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων.

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας δια την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολύτεκνες οικογένειες απο την πολιτική που ακοθουθείται καθώς και για την επερχόμενη καταστροφή του μέλλοντος των παιδιών της πατρίδας μας.

Ζητάμε την εφαρμογή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της Ελλάδας.

Ζητάμε την αποκατάσταση της κοινωνικής και οικογενειακής γαλήνης.

Η καταστροφή της οικογένειας, είναι η αρχή της ..................

κοινωνικής αποσάρθωσης και καταστροφής.

ΟΙ υγιείς κοινωνικές και οικογενειακές δομές ΔΕΝ είναι εθνικιστικές θέσεις και ΟΥΤΕ έχουν να κάνουν με παρωχημένες αντιλήψεις.

Μην δολοφονείτε το μέλλον του τόπου - τα παιδιά.

Όχι στην περιθωριοποίηση και το μαρασμό.

Οι νέες γενειές θα αναστηλώσουν τα ερείπια που ΑΤΕΚΝΟΙ καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες δημιούργησαν.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.

Ολοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτέμβρη και ώρα 10:00 το πρωί

μπροστά στο γραφείο του συλλόγου να διαμαρτυρηθούμε.

ΔΕΝ πάει άλλο. Ως Εδώ.

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.


Το νέο κατάστημα φυλακών να γίνει στην Μεσσηνία και μάλιστα στα Φιλιατρά.

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Διάβασα το δημοσίευμα από την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη να θέλει τις φυλακές για τις φυλακές "στον τόπο που επιτάσσει η λογική, στα όρια του Εφετείου Καλαμάτας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Έξυπνος ππραγματικά ο Κ. Μαργέλης. Του βγάζω το καπέλο.
Ζητά τις φυλακές στα ορια της διοικητικής ευθύνης του ........

εφετείου για αν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας. και καθώς προσλήψεις ΔΕΝ γίνονται, φαντάζεστε από που θα τους πάρουν????? Για βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει....

Αλλα θα λυπηθώ πολύ που θα διαφωνήσω με τον Κ. Μαργέλη.
Οι φυλακές πρέπει να γίνουν στην Μεσσηνία, - σε αυτό συμφωνούμε- αλλα η διαφωνία είναι στον Τόπο Οι Φυλακές πρέπει να γίνουν στην Τριφυλία και πολύ συγκεκριμένα στα Φιλιατρά κ. Μαργέλη.

Στις 18 Ιουνίου 2011 είχα στείλει στους διαχειριστές του Φιλιατρά News ένα άρθρο στο οποίο έλεγα ότι πρέπει οι φυλακές να γίνουν στα Φιλιατρά.

Το τότε κείμενο μου έχει ως εξής:

Διαβάζοντας το θέμα με τις φυλακές θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που ήταν να γίνουν στα Φιλιατρά Δικαστικές φυλακές και οι τότε συμπολίτες μας είχαν αντιδράσει έντονα αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα το θέμα επανέρχεται και η πρόκληση είναι μεγάλη. Να γίνουν οι Φυλακές στην Αρκαδία ή την Μεσσηνία.
Στην Μεσσηνία ενδιαφέρον για την δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκδηλώσει η Θουρία. Κοντά στην Καλαμάτα. ΓΙΑΤΙ Δηλαδή ΟΛΑ στην Καλαμάτα;
Επι δημαρχίας Γκότση αν θυμάμαι καλά (συγνώμη αν κάνω λάθος) είχε γίνει μια κίνηση από τον Δήμο προς το υπουργείο να φτιαχτούν στα φιλιατρά Φυλακές. Τότε ο κόσμος είχε αντιδράσει γιατί είχε μείνει μόνο επιδερμικά στο θέμα και ίσως να είχε δίκιο σκεπτόμενος ότι θα φέρνουν στην πόλη μας εγκληματίες κλπ κλπ.
Ουδείς σκέφτηκε ότι η ίδρυση ενός σωφρονιστικού καταστήματος θα είχε περισσότερα θετικά για την πόλη παρά αρνητικά.
Το αρνητικό θα ήταν όπως πολύ σωστά λεγόταν τα κακοποιά στοιχεία που θα έρχονταν εδώ στις φυλακές.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι: Με την ίδρυση Φυλακών στα Φιλιατρά αυτομάτως αναβαθμίζονται με προσωπικό και υπηρεσίες (ΟΠΚΕ εγκληματολογικό κλπ κλπ) τα αστυνομικά τμήματα τόσο των Φιλιατρών όσο και της Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει μεγάλη αστυνομική Δύναμη εξ αιτίας των φυλακών. Αρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες και μόνο με την παρουσία τόσων αστυνομικών.

Σήμερα λέμε ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής. Και έχουμε δίκιο. Δεν φταίνε όμως και οι αστυνομικοί. Λίγους τους άφησε το "οργανωμένο" κράτος μας. Τι να πρωτοκάνουν και αυτοί???
Οταν τους έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες ένα σωρό πότε να βρουν χρόνια να ασχοληθούν και με το πραγματικό τους αντικείμενο; Εύκολο είναι να τους ρίχνουμε στην πυρά. Αλλα δεν είναι έτσι....
Τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας και αυτά με την σειρά τους θα αναβαθμίζονταν που σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν. θα μου πεις καίγεσαι για τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας?? Οχι. Αλλα δεν παύει αυτό να είναι αλήθεια.
Οι επισκέπτες των κρατουμένων θα μπορούσαν να κοιμηθούν στην περιοχή, να φάνε, να να να .... ΟΥΔΕΙΣ τα σκέφτηκε όμως αυτά. Έμειναν επιδερμικά στο ότι θα έρθουν φυλακές στα Φιλιατρά και θα έχει όλους τους κακοποιούς....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα ήταν???? Κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα θα ήταν. Δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας.... Κανείς δεν το σκέφτηκε όμως.

Σήμερα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ αρέσκεται στο να κλείνει και να συρρικνώνει υπηρεσίες και τις πάει ΟΛΕΣ Καλαμάτα (πχ Εφορία ΙΚΑ κλπ κλπ) όπως θα κλείσουν και τα αστυνομικά τμήματα και μην γελιόμαστε, είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να διεκδικήσουμε την ίδρυση των Φυλακών στα Φιλιατρά.
Ας μην μένουμε μόνο στο επιδερμικό του θέματος. Ας εμβαθύνουμε λίγο και ας ψάξει ο καθένας μας να δει τα (+) και τα (-) της όλης υπόθεσης.
Τα θετικά σίγουρα είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.
Μην χάσουμε ως πόλη την ιστορική αυτή ευκαιρία. Το τρένο περνάει πλέον μια φορά στα 30 χρόνια. Αν είσαι έξυπνος το παίρνεις και πορεύεσαι. Αν όχι κάθεσαι και κλαις σαν ΜΠΙΙΙΙΠ την μοίρα σου.

Και επειδή σε εκείνη την δημοσίευση πολλοί σκεφτόμενοι το θέμα ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ έδειξαν την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο αυτό καλό θα ήταν να διαβάσουν ενα τότε σχόλιο που είχε αφήσει ενας αναγνώστης του Φιλιατρά News το οποίο και σας παραθέτω.


Ανώνυμος είπε...

J.F EIPE... SYNFWNO ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ.. ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΗ!!!ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ..Η ΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΙΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ???ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!!!ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2011 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1011 ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΗΛΙΨΕΙΣ!!!ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΣΕΙΣ!!!Υ.Γ ΠΗΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝΑΣ ΜΠΕΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΕΝΕΙ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΤΑ 2000€.ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΟΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 7 ΝΑ ΜΗΝ ΚΗΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΑΝΘΡςΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 500€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.. ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΧΤΡΑ...
18 Ιουνίου 2011 4:03 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ!ΠΟΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΦΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Λέτε ο αναγνώστης να είναι "μουρλός" που άφησε αυτό το σχόλιο???? Ή μήπως το σκέφτηκε πολύ καλά πριν σχολιάσει???

Λαμπρόπουλος για παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο κατέθεσε ο Βουλευτής μεσσηνίας της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με το κτήριο του παλιού νοσοκομείου Καλαμάτας.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος ρωτάει τον Υπουργό αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για παραχώρηση και του παλαιού κτιρίου που στεγαζόταν η καρδιολογική κλινική, για να χρησιμοποιηθεί και αυτό για την στέγαση των υπηρεσιών του και τι θα γίνει με τα Δημοτικά Ιατρεία που θέλει να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας στο παλίο νοσοκομείο παραχωρώντας ταυτόχρονα στο υπουργείο ένα ακίνητο στην ανατολική πόλη για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου..

Αναλυτικά η ερώτηση του Κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:........


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υγείας
Με την αριθ. ΔΥ8γ/Γ.Π.150012/7-11-2008 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομίας και Οικονομικών – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , αποφασίσθηκε η δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση και για χρονικό διάστημα 99 ετών των κτιρίων Κ3.Κ4,Κ5,Κ6 και Κ7 με τον περιβάλλοντα χώρο αυτών , του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας , στο Δήμο Καλαμάτας με αποκλειστικό σκοπό την στέγαση όλων των Διοικητικών, Τεχνικών ,Πολιτιστικών και Κοινωνικών λειτουργιών του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας με έγγραφό του προς το Υπουργείο Υγείας ζητά την επιπλέον παραχώρηση και του παλαιού κτιρίου που στεγαζόταν η καρδιολογική κλινική , για να χρησιμοποιηθεί και αυτό για την στέγαση των υπηρεσιών του.

Επειδή η τρέχουσα οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Χώρα μας δημιουργεί άμεση και επιτακτική την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων , με την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου , χωρίς την καταβολή μισθωμάτων σε ιδιωτικά ακίνητα.
Επειδή ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει και Δημοτικά Ιατρεία στο Παλαιό Νοσοκομείο , ενώ παράλληλα παραχωρεί στο Υπουργείο Υγείας , ακίνητο στην ανατολική πόλη για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου..

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας ; .

2.] Το Υπουργείο Υγείας θα προγραμματίσει την λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου στην ανατολική Καλαμάτα σε ακίνητο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο ;.-

Ο Επερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από τον Κ. Γιώργο Πιπερόπουλο

Από τον κ. Πιπερόπουλο

Καλημέρα και καλο Σ/Κ

Επειδή πολλά και διάφορα γράφονται σχετικά με τον κ Παπανδρέου και το Harvard στο παρακάτω link θα βρείτε την σχετική ανακοίνωση και το βιογραφικό - χωρίς δικά μου σχόλια.

Το κείμενο είναι στα Αγγλικά........

George Papandreou
Fall 2012 Visiting Fellow

George A. Papandreou graduated from Amherst College and holds an M.Sc. in Sociology and Development from London School of Economics. He was a fellow at Harvard University’s Center for International Affairs (1992-1993). An MP since 1981, he served in several government posts, as undersecretary of Culture and Minister of Education, before becoming Foreign Minister from 1999-2004.

Papandreou has received several honors for his commitment to promote peace and democracy, as well as for fighting racism, and notably for his successful campaign, as Foreign Minister, to engineer a rapprochement between Greece and Turkey.

Papandreou is Vice Chairperson of the International Olympic Truce Foundation, an institution he actively promoted when the city of Athens was awarded the 2004 Olympic Games. An active supporter of the information society and e-democracy, in 2003 Papandreou was selected as one of the “25 People Who are Changing the World of Internet Politics”.

As President of the Panhellenic Socialist Movement (PASOK) from January 2004 - March 2012, Papandreou launched radical reforms of the Greek party political system. He served as Prime Minister of Greece from October 2009 - November 2011.

Papandreou was unanimously elected as President of the Socialist International in January 2006, a position which he currently holds, as well as being a Member of the Greek Parliament.

George Papandreou is married to Ada, and has two children, Andreas and Margarita-Elena.

Συνεδριάζει η οικμονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα.

1) Έκδοση 3ου εντάλματος προπληρωμής για δαπάνες επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Τ.Κ. Αρμενιών και εγκατάστασης pillar παροχής ΔΕΗ στον οικισμό «Αγρίλι» καθώς και ορισμός υπολόγου.
2) Ψήφιση νέων πιστώσεων από τροποποίηση προϋπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικ.έτους 2012.
3) Έγκριση πρακτικών της από 18-09-2012 δημοπρασίας για το έργο «Ολοκλήρωση Δικτύου Ομβρίων Κυπαρισσίας»

Μαργέλης σε Σαμαρά: «Δώσε στη Μεσσηνία τις φυλακές»

Να πάρει θέση και να αποδείξει ότι είναι Μεσσήνιος πρωθυπουργός κάλεσε χθες δημόσια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τον Αντώνη Σαμαρά, με το να ικανοποιήσει το αίτημα για ίδρυση φυλακών στη Μεσσηνία.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνονται όλα στην Τρίπολη και επιτέθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, για τον τρόπο που χειρίζεται το όλο θέμα.

Αυτοψίες

Αρχικά, ο κ. Μαργέλης υπενθύμισε ότι η ...............

«Θέμις Κατασκευαστική» είχε ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο εκπροσώπους, για τη συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας, με έργο την εξεύρεση κατάλληλης θέσης για το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Πελοποννήσου. Ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας ορίσθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Φλώρος και η Παναγιώτα Λαπαθιώτη.
Αντικείμενο της επιτροπής ήταν να επισκεφθεί όλους τους χώρους που έχουν προταθεί και να επιλέξει τον καταλληλότερο.

Ο κ. Μαργέλης αναφέρθηκε στην προχθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου, αποτελούμενο από τον κ. Ανεστάκο (υπεύθυνο χωροταξικού σχεδιασμού της «Θέμις Κατασκευαστική»), έναν αστυνομικό υποδιευθυντή, ένα μηχανικό, μια αρχιτέκτονα και δύο υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Φλώρο, και τόνισε: «Επισκέφθηκαν τα προταθέντα γήπεδα στο Νομό Μεσσηνίας, ήτοι: στην περιοχή του Γαρδικίου, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Άριος και δύο γήπεδα μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Πλατέος – Αρφαρών – Αριοχωρίου, στη θέση “Ράχη”, και ένα γήπεδο στην περιοχή Αριστομένη Μεσσηνίας. Απομένει σε εκκρεμότητα να ελεγχθεί ένα γήπεδο στην περιοχή του Δωρίου.

Προηγουμένως, η επιτροπή είχε ελέγξει αντίστοιχα γήπεδα στην περιοχή της Τρίπολης και εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί και γήπεδα της περιοχής της Μεγαλόπολης.
Οφείλω να σας ενημερώσω ότι το κυριότερο κριτήριο χωροθέτησης πρέπει να είναι η δημιουργία ενός καταστήματος κράτησης στην ευρύτερη περιοχή της έδρας κάθε Εφετείου, σε προσπελάσιμη κατά το δυνατόν θέση, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιφέρειας όσο και του καταστήματος κράτησης από τις υφιστάμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές της περιοχής. Επίσης κριτήριο αποτελεί η, κατά το δυνατόν, αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους θεσμοθετημένους φορείς της».

«Απαράδεκτη η Περιφέρεια»

Επιτιθέμενος στη συνέχεια στην Περιφέρεια, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να γίνουν απολύτως κατανοητά τα εξής: Είναι απαράδεκτο να μιλά η Περιφέρεια και να συντάσσονται έγγραφα με το ψευδεπίγραφο θέμα: “Ίδρυση Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου”.

Η Πελοπόννησος, ως γνωστόν, έχει σήμερα 4 καταστήματα κράτησης, ένα στην περιοχή της Πάτρας (που υπάγεται στο Εφετείο Πατρών), ένα στην περιοχή της Τρίπολης και δύο στην περιοχή του Ναυπλίου (τα τρία αυτά υπάγονται στο Εφετείο Ναυπλίου).
Πρέπει, λοιπόν, όλοι να μιλάμε για Ίδρυση Γενικού Καταστήματος Κράτησης Εφετείου Καλαμάτας. Στην Καλαμάτα λειτουργεί μόνιμο Εφετείο από 1-11-2004.
Η δημιουργία σύγχρονου καταστήματος κράτησης στην έδρα του Εφετείου Καλαμάτας ενδυναμώνει τη λειτουργία του ίδιου του Εφετείου. Όμως και η ύπαρξη και μόνο του Εφετείου Καλαμάτας οδηγεί στην επιτακτική ανάγκη για ίδρυση ενός σύγχρονου καταστήματος κράτησης στην περιφέρεια του.

Είναι, λοιπόν, αλληλένδετη και αλληλοσυμπληρωματική η ύπαρξη του Εφετείου Καλαμάτας και ενός καταστήματος κράτησης στην έδρα του Εφετείου Καλαμάτας».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία, οι Δήμοι, οι φορείς, οι επιστημονικοί σύλλογοι και το Επιμελητήριο έχουν τοποθετηθεί θετικά και έχουν κρίνει αναγκαία την ίδρυση φυλακών στη Μεσσηνία: «Είναι πέραν πάσης λογικής να δημιουργηθεί νέο κατάστημα κράτησης στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που υπάγεται στο Εφετείο Ναυπλίου, στα όρια του οποίου είναι εγκατεστημένα ήδη τρία σωφρονιστικά καταστήματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς να αδικείται κατά κανόνα η Μεσσηνία και όλα να γίνονται στην Αρκαδία».

Μεσσήνιος Πρωθυπουργός

Τέλος, αφού υπογράμμισε ότι η απόφαση για την επιλογή της θέσης θα είναι πολιτική, είπε: «Πρέπει να γίνει παμμεσσηνιακό αίτημα να μην αδικηθεί, για άλλη μια φορά, η Μεσσηνία αλλά και το Εφετείο Καλαμάτας και να ωφεληθεί ξανά η Αρκαδία. Ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με σχετική επιστολή, που έστειλε τον Αύγουστο του 2011 στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης φυλακών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Η “Δημοκρατική Αριστερά”, προ έτους περίπου, με τον κ. Φώτη Κουβέλη και τον κ. Νίκο Τσούκαλη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία υποστήριζαν την ίδρυση φυλακών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Απομένει, λοιπόν, ο τρίτος αλλά και ο μεγαλύτερος κρίκος της συγκυβέρνησης, η Ν.Δ., με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας μας, το Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Προσωπικά, πιστεύω ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού μας είναι η Ελλάδα, αλλά είμαι βέβαιος ότι στην καρδιά του είναι η Μεσσηνία. Ήρθε η ώρα του Αντώνη του Σαμαρά.
Εάν ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός μας πει το μεγάλο ναι και ικανοποιήσει το δίκαιο του παμμεσσηνιακού αιτήματος, είναι βέβαιο ότι το σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί στον τόπο που επιτάσσει η λογική, στα όρια του Εφετείου Καλαμάτας».

Θάρρος

ΚΑΠΗ Φιλιατρών: Προγράμματα και δράσεις από το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας

Προγράμματα και δράσεις, προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Φιλιατρών μετά την ενίσχυσή του με προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!
Με το προσωπικό αυτό και συγκεκριμένα με: ..........

κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, γυμναστή, νοσηλεύτρια και οικογενειακούς βοηθούς, ειδικότητες που ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία και προσφορά του, το ΚΑΠΗ στηρίζει έχοντες ανάγκη πολίτες, είναι κοντά και δίπλα στους ηλικιωμένους της περιοχής, προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους σε πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες και τονώνει την κοινωνικοποίησή τους!

Προσφέρει, δε, ιατροκοινωνική προστασία στα ηλικιωμένα άτομα με στόχο την πρόληψη ψυχολογικών, βιολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, να μην περιθωριοποιούνται και να έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Μεταξύ άλλων, στα προγράμματα που υλοποιούνται, εκτός από τις επισκέψεις για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Κυριακοπούλου συγκροτεί και λειτουργεί ομάδα δημιουργικής απασχόλησης των μελών (μαζί με την ψυχολόγο), η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη έχει ομάδα συμβουλευτικής και αναλαμβάνουν, μαζί με την κοινωνικό λειτουργό, τη θεατρική ομάδα, με έργο - κωμωδία του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, το οποίο έχει γράψει για το ΚΑΠΗ, η φυσικοθεραπεύτρια Νίκη Ανδρώνη κάνει καθημερινά φυσικοθεραπείες, ο γυμναστής Κώστας Κωνσταντόπουλος έχει πρόγραμμα εκγύμνασης, η νοσηλεύτρια Αθανασία Αβδίκου, εκτός από επισκέψεις, πραγματοποιεί ομιλίες σχετικές με το αντικείμενό της και οι οικογενειακοί βοηθοί Λαμπρινή Δρούλια και Λάουρα Φαλλάδου προσφέρουν υπηρεσίες του αντικειμένου τους σε έχοντες ανάγκη πολίτες.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας συνεχίζει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο ΚΑΠΗ, παρότι εδώ και δύο μήνες παραμένει απλήρωτο! Μάλιστα, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, από τις 9.30 έως τις 11.30 το πρωί, το προσωπικό του ΚΑΠΗ θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία των Φιλιατρών, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Από το περίπτερο θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια για την Τρίτη Ηλικία, στα οποία αναγράφονται φορείς που μπορούν να απευθύνονται οι ηλικιωμένοι για ειδικές παθήσεις, πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, μικρές συμβουλές για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνουν για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΚΑΠΗ.

Πάντως, τονίζεται πως στο Κέντρο υπηρετεί μόνο μία μόνιμη υπάλληλος, κοινωνική λειτουργός, και χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη του Δήμου, για τη λειτουργία του, με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση - επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο υπάγεται, ενώ επιτακτική ανάγκη είναι η λήψη αποφάσεων και η προώθηση διαδικασιών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Κυπαρισσία Παρεμβάσεις σε νοσοκομείο [ VIDEO ]

Το δρόμο για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ παίρνει το έργο αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά την έγκριση σκοπιμότητας από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο!
Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που ενισχύει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που πολλά και διάφορα συζητούνται και αιωρούνται για την προοπτική του και την ίδια τη λειτουργία του, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί ο αναπληρωτής διοικητής Πάνος Μπόζος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Αμφότεροι τόνισαν πως μετά και από αυτή τη ............

θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Αντιθέτως, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα βελτιωθούν και αναβαθμιστούν οι κτηριακές του υποδομές για την καλύτερη λειτουργία του και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο κ. Μπόζος ενημέρωσε: «Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012) εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου “Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων” του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας”. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959 ευρώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000 ευρώ από την “TEMES” και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, ενώ εκπονήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μια από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στη χώρα για Νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, ο οποίος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και άμεσα ξεκινούν τις σχετικές διαδικασίες, με υποβολή των τευχών δημοπράτησης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στη Διαχειριστική Αρχή, για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Από εκεί και πέρα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα διαχειριστεί το έργο. Ερωτηθείς ο αναπληρωτής διοικητής για το εάν είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, απάντησε: «Επειδή είναι πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι άκρως επιλέξιμο. Κατόπιν συνεννοήσεων που έχουμε κάνει και με τον κ. Τατούλη και με τον κ. Σκούρα, μας έχουν καθοδηγήσει και μας έχουν πει ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ». Επίσης, θύμισε ότι «είναι πλήρως ανακαινισμένες οι κλινικές, τα χειρουργεία, η νέα πτέρυγα, η Μ.Τ.Ν., όλα με δωρεές!
Εντός των ημερών εγκρίνεται και το έργο της εγκατάστασης Υποσταθμού Μέσης Τάσης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε τη δωρεά ξενιτεμένου συμπολίτη μας, ύψους 100.000 ευρώ, για τη δημιουργία γραφείων, ώστε να πάψουν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου να είναι διασκορπισμένες».

Εξέφρασε, δε, τις ολόψυχες ευχαριστίες τους προς τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, αφού χωρίς τη δική του δωρεά θα ήταν πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πραγματοποίηση του έργου.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η υπογραφή του υπουργού ουσιαστικά αποτελεί μια υπογραφή και μια σφραγίδα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένει σε λειτουργία και αναβαθμίζεται! Η Τεχνική μας Υπηρεσία είναι, πράγματι, συγκροτημένη και μπορεί να παράσχει αυτή τη στήριξη. Μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την εκτέλεση των όποιων εργασιών. Από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουμε τις επαφές με την Περιφέρεια για την τελική απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου…».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συγχώνευση – ενοποίηση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, που ακούγεται πως προωθείται από την κυβέρνηση, ο κ. Μπόζος είπε: «Εμείς δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Τίποτα δεν ισχύει από όσα λέγονται και κυκλοφορούν. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι υπάρχει διοικητική διασύνδεση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπάρχει ενιαίο διοικητικό συμβούλιο και τίποτε άλλο. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει το δικό του Οργανισμό, το δικό του προϋπολογισμό, είναι δικό του Νομικό Πρόσωπο». Σχετικά με συγχώνευση, τόνισε: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα της περιουσίας του νοσοκομείου, εάν νομιμοποιούμεθα ένα Νομικό Πρόσωπο να διαθέσει την περιουσία του σε άλλο Νομικό Πρόσωπο. Η γνωμάτευση του νομικού μας είναι πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο… Υπάρχει και η διαθήκη Αλεξόπουλου για την περιουσία…».

Κλείνοντας ο κ. Μπόζος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Δικαστήριο Κυπαρισσίας, εκδικάζεται η προσφυγή του νοσοκομείου για τα 80 στρέμματα στο Μεμί, ενώ εντός των ημερών το ΕΜΠ, με το οποίο έχουν υπογράψει σύμβαση, θα διαθέσει μελετητές, με σκοπό να κάνει πρόταση για το πώς θα αναβαθμιστεί το Κληροδότημα Αλεξόπουλου στην κεντρική αγορά Κυπαρισσίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Γκόνης και του νοσοκομείου Αντώνης Κίζηλης, οι οποίοι συζήτησαν σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσοκομείου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος



Παράταση στους αγρότες για τα δικαιολογητικά επιστροφής ΦΠΑ

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2012 έχουν περιθώριο οι αγρότες να υποβάλουν τα δικαιολογητικά επιστροφής του ΦΠΑ που αφορούν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2011.

Η σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών που φέρει τον αριθμό ΠΟΛ. 1177 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2494/Β/12.9.2012).

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η παράταση χορηγήθηκε ...........

λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι επιστροφής Φ.Π.Α. αγρότες για τη συγκέντρωση και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι 31/7/2012.

ileiapost

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Πίσω μέχρι νεωτέρας ο Νίκας για το λιμάνι

Συνεδρίασε χθες, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης ............

Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία ομόφωνα ψήφισε το προγραμματικό σχέδιο (master plan) λιμένος Καλαμάτας.

Εκείνο που απομένει πλέον είναι η έκδοση της απόφασης και η δημοσίευση σε ΦΕΚ. Ως γνωστόν, η ύπαρξη προγραμματικού σχεδίου αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την από οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότηση βελτίωσης των υποδομών του λιμανιού.

Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν σε διαδικαστικό επίπεδο, η χθεσινή ημέρα ήταν η αφορμή για το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα να διαφοροποιηθεί ακόμα περισσότερο από τις θέσεις που εξέφραζε μέχρι πρότινος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κ. Μουντζούρη, στην Καλαμάτα, τις προηγούμενες ημέρες.

Σ’ αυτή τη συνάντηση ο κ. Νίκας δεν είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση για τη λειτουργία μαρίνας. Αντίθετα, είχε πει πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι σε αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΕΡΑΣΕ το Master Plan για το λιμάνι της Καλαμάτας χωρίς αλλαγές στο ανάγλυφο του προλιμένα που χαρακτηρίζεται ως τουριστικός και ναυταθλητικός χώρος, με έμφαση στην κατασκευή του υπήνεμου μόλου για την προστασία της ακτής από τις διαβρώσεις με την αναχαίτιση του κυματισμού.

Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ», στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται:

● ΑΙΦΝΙΔΙΑ επίσκεψη Τατούλη χθες στη «Μπιρμπίτα» και δέσμευση για άμεση παρέμβαση εξάλειψης της ντροπής, με αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους των 120 στρεμμάτων.

● Η ΜΕΣΣΗΝΗ υποδέχτηκε χθες μεγαλοπρεπώς την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, σε μια λιτή τελετή, χωρίς δεξιώσεις και φανφάρες, ενώ ξεκίνησε το Νησιώτικο πανηγύρι.

● ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μπόζου – Κόλλια για την ένταξη στο ΕΣΠΑ με 1,3 εκατ. ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ενώ ανακοινώθηκαν και οι σκέψεις για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του δημάρχου Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συζητήθηκε η παραχώρηση ακινήτων στο Δήμο για τη δημιουργία θεματικού πάρκου. Θετική η πρώτη ματιά του υπουργού.

● ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ η ανέγερση φυλακών στην Πελοπόννησο, με επίθεση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργέλη στην Περιφέρεια και επίκληση του Μεσσήνιου πρωθυπουργού. Η ανέγερσή τους στην περιοχή του Εφετείου Καλαμάτας είναι αδιαπραγμάτευτο αίτημα.

● Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ΠΑΣΟΚ είναι μια πολιτική διαδικασία με καθαρές στρατηγικές επιλογές, τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μιλώντας προχθές στη Ν.Ε. Ανασύστασης στη Μεσσηνία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!