Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Πίσω μέχρι νεωτέρας ο Νίκας για το λιμάνι

Συνεδρίασε χθες, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης ............

Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία ομόφωνα ψήφισε το προγραμματικό σχέδιο (master plan) λιμένος Καλαμάτας.

Εκείνο που απομένει πλέον είναι η έκδοση της απόφασης και η δημοσίευση σε ΦΕΚ. Ως γνωστόν, η ύπαρξη προγραμματικού σχεδίου αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την από οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότηση βελτίωσης των υποδομών του λιμανιού.

Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν σε διαδικαστικό επίπεδο, η χθεσινή ημέρα ήταν η αφορμή για το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα να διαφοροποιηθεί ακόμα περισσότερο από τις θέσεις που εξέφραζε μέχρι πρότινος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κ. Μουντζούρη, στην Καλαμάτα, τις προηγούμενες ημέρες.

Σ’ αυτή τη συνάντηση ο κ. Νίκας δεν είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση για τη λειτουργία μαρίνας. Αντίθετα, είχε πει πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι σε αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΕΡΑΣΕ το Master Plan για το λιμάνι της Καλαμάτας χωρίς αλλαγές στο ανάγλυφο του προλιμένα που χαρακτηρίζεται ως τουριστικός και ναυταθλητικός χώρος, με έμφαση στην κατασκευή του υπήνεμου μόλου για την προστασία της ακτής από τις διαβρώσεις με την αναχαίτιση του κυματισμού.

Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ», στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται:

● ΑΙΦΝΙΔΙΑ επίσκεψη Τατούλη χθες στη «Μπιρμπίτα» και δέσμευση για άμεση παρέμβαση εξάλειψης της ντροπής, με αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους των 120 στρεμμάτων.

● Η ΜΕΣΣΗΝΗ υποδέχτηκε χθες μεγαλοπρεπώς την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, σε μια λιτή τελετή, χωρίς δεξιώσεις και φανφάρες, ενώ ξεκίνησε το Νησιώτικο πανηγύρι.

● ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μπόζου – Κόλλια για την ένταξη στο ΕΣΠΑ με 1,3 εκατ. ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ενώ ανακοινώθηκαν και οι σκέψεις για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του δημάρχου Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συζητήθηκε η παραχώρηση ακινήτων στο Δήμο για τη δημιουργία θεματικού πάρκου. Θετική η πρώτη ματιά του υπουργού.

● ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ η ανέγερση φυλακών στην Πελοπόννησο, με επίθεση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργέλη στην Περιφέρεια και επίκληση του Μεσσήνιου πρωθυπουργού. Η ανέγερσή τους στην περιοχή του Εφετείου Καλαμάτας είναι αδιαπραγμάτευτο αίτημα.

● Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ΠΑΣΟΚ είναι μια πολιτική διαδικασία με καθαρές στρατηγικές επιλογές, τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μιλώντας προχθές στη Ν.Ε. Ανασύστασης στη Μεσσηνία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.