Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο κατάστημα φυλακών να γίνει στην Μεσσηνία και μάλιστα στα Φιλιατρά.

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Διάβασα το δημοσίευμα από την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη να θέλει τις φυλακές για τις φυλακές "στον τόπο που επιτάσσει η λογική, στα όρια του Εφετείου Καλαμάτας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Έξυπνος ππραγματικά ο Κ. Μαργέλης. Του βγάζω το καπέλο.
Ζητά τις φυλακές στα ορια της διοικητικής ευθύνης του ........

εφετείου για αν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας. και καθώς προσλήψεις ΔΕΝ γίνονται, φαντάζεστε από που θα τους πάρουν????? Για βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει....

Αλλα θα λυπηθώ πολύ που θα διαφωνήσω με τον Κ. Μαργέλη.
Οι φυλακές πρέπει να γίνουν στην Μεσσηνία, - σε αυτό συμφωνούμε- αλλα η διαφωνία είναι στον Τόπο Οι Φυλακές πρέπει να γίνουν στην Τριφυλία και πολύ συγκεκριμένα στα Φιλιατρά κ. Μαργέλη.

Στις 18 Ιουνίου 2011 είχα στείλει στους διαχειριστές του Φιλιατρά News ένα άρθρο στο οποίο έλεγα ότι πρέπει οι φυλακές να γίνουν στα Φιλιατρά.

Το τότε κείμενο μου έχει ως εξής:

Διαβάζοντας το θέμα με τις φυλακές θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που ήταν να γίνουν στα Φιλιατρά Δικαστικές φυλακές και οι τότε συμπολίτες μας είχαν αντιδράσει έντονα αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα το θέμα επανέρχεται και η πρόκληση είναι μεγάλη. Να γίνουν οι Φυλακές στην Αρκαδία ή την Μεσσηνία.
Στην Μεσσηνία ενδιαφέρον για την δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκδηλώσει η Θουρία. Κοντά στην Καλαμάτα. ΓΙΑΤΙ Δηλαδή ΟΛΑ στην Καλαμάτα;
Επι δημαρχίας Γκότση αν θυμάμαι καλά (συγνώμη αν κάνω λάθος) είχε γίνει μια κίνηση από τον Δήμο προς το υπουργείο να φτιαχτούν στα φιλιατρά Φυλακές. Τότε ο κόσμος είχε αντιδράσει γιατί είχε μείνει μόνο επιδερμικά στο θέμα και ίσως να είχε δίκιο σκεπτόμενος ότι θα φέρνουν στην πόλη μας εγκληματίες κλπ κλπ.
Ουδείς σκέφτηκε ότι η ίδρυση ενός σωφρονιστικού καταστήματος θα είχε περισσότερα θετικά για την πόλη παρά αρνητικά.
Το αρνητικό θα ήταν όπως πολύ σωστά λεγόταν τα κακοποιά στοιχεία που θα έρχονταν εδώ στις φυλακές.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι: Με την ίδρυση Φυλακών στα Φιλιατρά αυτομάτως αναβαθμίζονται με προσωπικό και υπηρεσίες (ΟΠΚΕ εγκληματολογικό κλπ κλπ) τα αστυνομικά τμήματα τόσο των Φιλιατρών όσο και της Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει μεγάλη αστυνομική Δύναμη εξ αιτίας των φυλακών. Αρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες και μόνο με την παρουσία τόσων αστυνομικών.

Σήμερα λέμε ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής. Και έχουμε δίκιο. Δεν φταίνε όμως και οι αστυνομικοί. Λίγους τους άφησε το "οργανωμένο" κράτος μας. Τι να πρωτοκάνουν και αυτοί???
Οταν τους έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες ένα σωρό πότε να βρουν χρόνια να ασχοληθούν και με το πραγματικό τους αντικείμενο; Εύκολο είναι να τους ρίχνουμε στην πυρά. Αλλα δεν είναι έτσι....
Τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας και αυτά με την σειρά τους θα αναβαθμίζονταν που σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν. θα μου πεις καίγεσαι για τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας?? Οχι. Αλλα δεν παύει αυτό να είναι αλήθεια.
Οι επισκέπτες των κρατουμένων θα μπορούσαν να κοιμηθούν στην περιοχή, να φάνε, να να να .... ΟΥΔΕΙΣ τα σκέφτηκε όμως αυτά. Έμειναν επιδερμικά στο ότι θα έρθουν φυλακές στα Φιλιατρά και θα έχει όλους τους κακοποιούς....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα ήταν???? Κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα θα ήταν. Δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας.... Κανείς δεν το σκέφτηκε όμως.

Σήμερα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ αρέσκεται στο να κλείνει και να συρρικνώνει υπηρεσίες και τις πάει ΟΛΕΣ Καλαμάτα (πχ Εφορία ΙΚΑ κλπ κλπ) όπως θα κλείσουν και τα αστυνομικά τμήματα και μην γελιόμαστε, είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να διεκδικήσουμε την ίδρυση των Φυλακών στα Φιλιατρά.
Ας μην μένουμε μόνο στο επιδερμικό του θέματος. Ας εμβαθύνουμε λίγο και ας ψάξει ο καθένας μας να δει τα (+) και τα (-) της όλης υπόθεσης.
Τα θετικά σίγουρα είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.
Μην χάσουμε ως πόλη την ιστορική αυτή ευκαιρία. Το τρένο περνάει πλέον μια φορά στα 30 χρόνια. Αν είσαι έξυπνος το παίρνεις και πορεύεσαι. Αν όχι κάθεσαι και κλαις σαν ΜΠΙΙΙΙΠ την μοίρα σου.

Και επειδή σε εκείνη την δημοσίευση πολλοί σκεφτόμενοι το θέμα ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ έδειξαν την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο αυτό καλό θα ήταν να διαβάσουν ενα τότε σχόλιο που είχε αφήσει ενας αναγνώστης του Φιλιατρά News το οποίο και σας παραθέτω.


Ανώνυμος είπε...

J.F EIPE... SYNFWNO ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ.. ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΗ!!!ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ..Η ΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΙΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ???ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!!!ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2011 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1011 ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΗΛΙΨΕΙΣ!!!ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΣΕΙΣ!!!Υ.Γ ΠΗΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝΑΣ ΜΠΕΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΕΝΕΙ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΤΑ 2000€.ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΟΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 7 ΝΑ ΜΗΝ ΚΗΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΑΝΘΡςΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 500€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.. ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΧΤΡΑ...
18 Ιουνίου 2011 4:03 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ!ΠΟΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΦΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Λέτε ο αναγνώστης να είναι "μουρλός" που άφησε αυτό το σχόλιο???? Ή μήπως το σκέφτηκε πολύ καλά πριν σχολιάσει???

9 σχόλια:

  1. Ο πρώην Διαχειριστής21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:05 μ.μ.

    Διαβάζω στην σελίδα του Best TV...

    ''Μάχη'' για τις φυλακές - Σε Ρουπακιώτη πάει ο Νίκας

    'Δικαιούται ο δήμος της Καλαμάτας τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στα όρια του'' τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας. Η ''μάχη'' για την ίδρυση των φυλακών έχει... ανάψει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που ζήτησε... αξιοκρατία, απέναντι στην ανάλογη διεκδίκηση που υπάρχει από την Αρκαδία. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, πάντως, χαρακτήρισε αναγκαία τη λειτουργία των φυλακών και τόνισε πως ο δήμος θα συνδράμει και θα υποστηρίξει το όποιο έργο υποδομής, ενώ το επόμενο διάστημα θα έχει συνάντηση και με τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα. Όλα αυτά μετά την τελευταία επίσκεψη της επιτροπής χωροταξίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης

    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ που θέλουν τις φυλακές στην Καλαμάτα και εμείς έξυπνοι να μην τις θέλουμε??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε Ανωνυμε εσυ δεν χρειαζεσαι φυλακες....σχολειο χρειαζεσαι ,,μας τυφλωσες με την ορθογραφια σου...βαλε και κανα γιωτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε ψιτ ανωνυμε αμα δεν ξερεις το γιωτα βαλε μαγκουρίτσα ..χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επιτρεψτε μου να διαφωνισω φιλοι μου. Η αναπτυξη της πολης και η οικονομικη ανθηση θα μπορουσε να ερθει με τουρισμο και σοβαρη γεωργικη πολιτικη,εχουμε το καλυτερο κλιμα στην ευρωπη γιατι να μην το εκμεταλευτουμε?και μην συγρινετε το Ναυπλιο με τα φιλιατρα,γιατι πολος ελξης εκει ειναι οι αρχαιολογικοι θυσαυροι (Μυκινες, τιρυνθα επιδαυρος κλπ)! και οχι οι φυλακες.Σκεφτεστε τι θα μπορουσε να συμβει στην πολη σε ενα ''ατυχημα'' στις φυλακες?Αρκετα εχει υποβαθμιστει η πολη τα τελευτεα χρονια.Το θεμα ειναι πολυ μεγαλο και δεν μπορει να αναληθει υπο μορφη σχολιων!αναρωτιεμαι πραγματικα πως θα λυσετε το οικονομικο προβλημα της πολης με τις φυλακες? απο τους επισκεπτες συγγενεις(πακιστανους και μαροκινους)των κρατουμενων η απο τις δουλειες που θα παρουν καμια 10ρια φιλιατρινοι ως φυλακες εκει με 300 ευρω το μηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρώην Διαχειριστής22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:28 π.μ.

    Χαίρομαι για τον 9:49πμ που άφησε ενα τέτοιο σχόλιο. Θα ήθελα να σχολιάσω κάποια σημεία του.

    Η αναπτυξη της πολης και η οικονομικη ανθηση θα μπορουσε να ερθει με τουρισμο και σοβαρη γεωργικη πολιτικη,....
    Έχουμε πολλά τουριστικά μέρη στα Φιλιατρά???
    Εχουμε σοβαρούς πολιτικούς για να κάνουν σοβαρή γεωργική πολιτική???

    ....πολος ελξης εκει ειναι οι αρχαιολογικοι θυσαυροι (Μυκινες, τιρυνθα επιδαυρος κλπ)! και οχι οι φυλακες.
    Εκτός από τον τουρισμό λόγω των Αρχαιολογικών χώρων οι φυλακές φέρνουν περαστικό κόσμο συγγενείς φυλακισμένων και κατα συνέπεια οικονομική κινηση στην πόλη.
    Το σχόλιο του ανώνυμου (κάτω από το άρθρο που έχω βαλει) είναι πολύ μελετημένο και οχι ετσι γραμμένο στο πόδι.
    Σήμερα οι άχρηστοι και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ πολιτικοί κοντέβουν να κλεισουν και το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών. Και τότε να δείς περεταίρω υποβάθμιση. Μην νομίζεις οτι είσαι Κυπαρισσία.... Εκεί έχουν αστυνομικούς, και κατα την γνώμη μου ΔΕΝ κινδυνεύουν να την χάσουν.
    Αν εδω που έχουμε αστυνομία γίνεται της πόρνης από σκυλάραπες λαθρομετανάστες Πακιστανούς κλπ κλπ φαντάζεσαι να φύγει το αστυνομικό τμήμα μας????
    Θα τρέμεις να κυκλοφορήσεις εξω απο το σπίτι σου. Οχι σε πλατεία... Εκει θα ειναι γκέτο ναρκωτικών πορνείας κλπ.
    Οι Φυλακές στα Φιλιατρά θα αναβαθμίσουν και το Αστυνομικό τμήμα μας, θα ερθει πολύ περισσότεροι αστυνομικοί, θα υπάρχει περιπολία όλο το 24ωρο στην πόλη θα μείωθούν τα αράπια και οι λαθρομετανάστες, θα κάθονται παναγίες όλοι.
    Η Εγκληματικότητα θα εξαφανιστεί από την περιοχή και θα δημιουργηθεί εδώ και τμήμα Αλλοδαπών που είχε πεί κάποτε ο Ξύγκας και που μετα με δυο ερωτήσεις του ο Κουσελάς το ζήταγε για την Κυπαρισσία και οχι για εδώ.... (να τα θυμόμαστε όλα ...) Θα δημιουργηθεί ομάδα ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, και γενικά θα υπάρξει μεγάλη αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών.
    θα αναβαθμιστούν τα δικαστήρια της Κυποαρισσίας (Θα μου πείς καιγεσαι για την κυπαρισσία?? Οχι. Δεν καίγομαι. Μην σου πω χέ..κα. Αλλα είναι η αλήθεια αυτό. Μην κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια.
    Και ξαναρωτάω. Ο Μαργέλης που ζητά τις φυλακές στην καλαμάτα... Ο Νίκας που θελει τις φυλακές στην καλαμάτα... Αυτοί είναι βλάκες?? Είναι κορόϊδα???

    Σκεφτεστε τι θα μπορουσε να συμβει στην πολη σε ενα ''ατυχημα'' στις φυλακες?
    Σαν τι ατύχημα??? Πυρινικό?? τι ατύχημα?
    Απόδραση? Μα ο ¨κακοποιός θα κοιτάξει να φύγει απο εδώ. Δεν ειναι τόσο μα...κας να μείνει εδώ. Οταν τον πιασουν πάλι θα τον χώσουν στην μπουζού.
    Αλλα και εδω υπάρχει λύση. Να διεκδικήσουμε φυλακές ΥΠΕΡ-ΥΨΗΛΗΣ ασφάλειας.

    απο τους επισκεπτες συγγενεις(πακιστανους και μαροκινους)των κρατουμενων
    Ξέρεις πολλούς συγγενείς κρατουμένων (πακιστανών Μαροκινλών Σουδανών κλπ κλπ) που να ερχονται στην Ελλαδα για να δουν τους συγγενείς τους?

    Πράγματι το θέμα είναι πολύ μεγάλο για να αναλωθεί σε σχόλια ενός Blog.
    Πρέπει να γίνει μια ανοικτή συζήτηση απο σκεπτόμενους πολίτες, αναπτυξη επιχειρημάτων, εξλέταση των (+) και (-) μιας τετοιας κατάστασης και λήψη απόφασης άμεσα γιατι ο Νίκας και ο μαργέλης στην Καλαμάτα καραδοκεί.
    Ηδη ο Νίκας θα παει λεεισ τον Ρουπακιώτη για να ζητήσει τις φυλακές στην Καλαμάτα.
    Ξαναλέω. Το τρένο περνά μια φορά. Αν εισαι εξυπνος το παίρνεις. Αν είσαι μα...κας το αφήνεις και κλαμαρώνεις μετα το αποτέλεσμα της επιλογής σου.
    Στην παρούσα φάση χρειάζεται απλά να διαθέτεις λίγο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λοιπον φιλε 11,28 ειναι πολυ καλο που γινεται αυτος ο διαλογος,για σκεψου ομως και την περιπτωση μπλοφας των καλαματιανων! και κατι αλλο αν σου δωθει η ευκαιρια για δοκιμασε να πεις τον καφε σου σε μια πλατεια διπλα απο τις φυλακες του Κορυδαλου και αν βρεις θεση σε κανα παγκακι απο τους εμπορους ναρκοτικων και απο τις αλλες συμμοριες που λιμενονται την περιοχη εγω θα σε κερασω αλλον εναν.Και οσο για το ποσο τουριστικη περιοχη θα μπορουσε να γινουν τα φιλιατρα μπορεις να παρεις πολλες ιδεες απο τους τουρκους στα παραλια της Μικρας Ασιας παρολο των βραχοδων παραλιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί αναγνώστες του blog, φίλοι Φιλιατρινοί, φίλε πρώην διαχειριστή. Διάβασα με προσοχή και το άρθρο και τα σχόλια. Πρώην διαχειριστά κάπου γράφεις για αστυνόμευση. Λοιπόν σου λέω: Στον Κορυδαλλό όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτερες δικαστικές φυλακές της χώρας, υπάρχει αστυνόμευση? Δεκάδες δολοφονίες έχουν καταγραφεί στην εγγύς περιοχή με αποκορύφωμα την δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ...Άρα για ποιά αστυνόμευση μιλάμε? Έγραψες ακόμα για ξενοδοχεία...Υπάρχει κάποιος που να ξέρει έστω και ένα ξενοδοχείο που να λειτουργεί κανονικά στην προαναφερθείσα περιοχή? Μόνο ξενοδοχεία ημιδιαμονής υπάρχουν εκεί...Οι συγγενείς των κρατουμένων προτιμούν τα αυθημερόν ταξίδια ή αν πρόκειτε να μείνουν θα μείνουν πιό μακριά γιατί η φυλάκιση είναι ταμπού και όλοι θα τους βλέπουν το λιγότερο σαν ΑΤΙΑ. Άρα και πάλι ωφελημένη θα είναι η γειτόνισσα μας Κυπαρισσία. Άλλωστε όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή δε λένε? Κάποιος άλλος φίλος μίλησε για τις φυλακές Ναυπλίου. Αγαπητέ οι φυλακές δεν είναι στο Ναύπλιο, είναι στην Τύρινθα και για πήγαινε ρώτα τους εκεί κατοίκους να σου πουν αν τις θέλουν....Υπηρέτησα την θητεία μου στο Μηχανικό και κάθισα στο Ναύπλιο για 6 μήνες περίπου. Η λέξη από μόνη της προκαλεί ρίγος και μόνο για αυτό το λόγο όπου υπάρχει φυλακή το μέρος ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ!!! Τελεία και παύλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λέμε. Να μην επιτρέψουν οι Φιλιατρινοί άνοιγμα φυλακής στην πόλη μας. Η πόλη μας ανέκαθεν ήταν τόπος της προόδου, των γραμμάτων, της τέχνης. Παρηκμάζει βεβαίως τα τελευταία χρόνια, άλλοτε λόγω κακών επιλογών μας σε δημοτικούς άρχοντες, άλλοτε λόγω εσωτερικής μετανάστευσης κι άλλοτε λόγω ενεργειών κάποιων πολιτικών. Έχουμε πολλές φορές βγάλει τα μάτια μας με τα χέρια μας, ε ας μην αυτοκτονήσουμε κιόλας...Το πρόβλημα της αστυνόμευσης μπορεί να λυθεί και με άλλους τρόπους: Δημοτική Αστυνομία λόγου χάρη. Αν συνεχίσετε έτσι θα καταλήξουμε εκτός απο σκουπιδότοπος απορριμάτων και "αποθήκη ψυχών" της γείτονος. Οι Κυπαρίσσιοι θα δικάζουν και οι Φιλιατρινοί θα φυλάνε τους κάθε λογής περιθωριακούς. Και μην νομίσετε ότι θα γίνει καμιά φυλακή της προκοπής. Λαθρομετανάστες θα φυλακίζουν. Το αντέχετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. paidia an xa8h ayth h megalh eykeria ap ta filitra se liga xronia ta filiatra 8a sbhsoun ap to xarth jhpnateeeeeeeee reeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τραγικό να θεωρούνται οι φυλακές ευκαιρίες ανάπτυξης από όποια μεριά κι αν το πάρει κανείς. Τις σημερινές αντιστοιχίες του τι γίνεται στις περιοχές που έχουν ανοίξει φυλακές την έκανε πολύ εύστοχα ο 10:21 (23/9) αλλά πραγματικά το άρθρο θυμίζει λογική κόντρας-επίδειξης μεταξύ γειτόνων που φθονούν ο ένας τον άλλον και ότι κάνει ο ένας πρέπει να κάνει κι άλλος χωρίς να λογαριάζει αν του χρειάζεται ή αν τελικά τον βλάπτει. Στην τελική αν κάποιος θέλει να αναδείξει τα Φιλιατρά αυτό είναι ζήτημα των ίδιων των Φιλιατρινών με τις προσπάθειές τους και τις γνώσεις τους πάνω στον τόπο τους. Γιατί για αυτούς που ξέρουν τον τόπο τους η ομορφιά του κρύβεται αλλού σε μέρη που είναι δίπλα μας αλλά τα ξέρουν λίγοι, σε ανθρώπους και προσπάθειες που επίσης ξέρουν λίγοι κοκ. Γιατί όταν η κεντρική ιδέα της ανάπτυξης που σκέφτονται ορισμένοι είναι του να την βγούμε στον ένα ή στον άλλο είσαι ήδη χαμένος πριν ξεκινήσεις. Όταν λοιπόν οι πολιτιστικοί σύλλογοι παρακμάζουν λόγω οικονομικής ανέχειας και διαχρονικές προσπάθειες όπως η Φιλαρμονική Φιλιατρών κινδυνεύουν, όταν η μόνη Βιβλιοθήκη της πόλης αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν, είναι λογικό το αποκούμπι για κάποιους να είναι οι φυλακές αλλά άμα οι φυλακές ήταν το χαρτί για έναν καλύτερο κόσμο δεν βλέπω γιατί δεν υπάρχουν φυλακές στις "καλές" περιοχές... Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.