Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΠΗ Φιλιατρών: Προγράμματα και δράσεις από το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας

Προγράμματα και δράσεις, προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Φιλιατρών μετά την ενίσχυσή του με προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!
Με το προσωπικό αυτό και συγκεκριμένα με: ..........

κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, γυμναστή, νοσηλεύτρια και οικογενειακούς βοηθούς, ειδικότητες που ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία και προσφορά του, το ΚΑΠΗ στηρίζει έχοντες ανάγκη πολίτες, είναι κοντά και δίπλα στους ηλικιωμένους της περιοχής, προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους σε πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες και τονώνει την κοινωνικοποίησή τους!

Προσφέρει, δε, ιατροκοινωνική προστασία στα ηλικιωμένα άτομα με στόχο την πρόληψη ψυχολογικών, βιολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, να μην περιθωριοποιούνται και να έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Μεταξύ άλλων, στα προγράμματα που υλοποιούνται, εκτός από τις επισκέψεις για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Κυριακοπούλου συγκροτεί και λειτουργεί ομάδα δημιουργικής απασχόλησης των μελών (μαζί με την ψυχολόγο), η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη έχει ομάδα συμβουλευτικής και αναλαμβάνουν, μαζί με την κοινωνικό λειτουργό, τη θεατρική ομάδα, με έργο - κωμωδία του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, το οποίο έχει γράψει για το ΚΑΠΗ, η φυσικοθεραπεύτρια Νίκη Ανδρώνη κάνει καθημερινά φυσικοθεραπείες, ο γυμναστής Κώστας Κωνσταντόπουλος έχει πρόγραμμα εκγύμνασης, η νοσηλεύτρια Αθανασία Αβδίκου, εκτός από επισκέψεις, πραγματοποιεί ομιλίες σχετικές με το αντικείμενό της και οι οικογενειακοί βοηθοί Λαμπρινή Δρούλια και Λάουρα Φαλλάδου προσφέρουν υπηρεσίες του αντικειμένου τους σε έχοντες ανάγκη πολίτες.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας συνεχίζει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο ΚΑΠΗ, παρότι εδώ και δύο μήνες παραμένει απλήρωτο! Μάλιστα, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, από τις 9.30 έως τις 11.30 το πρωί, το προσωπικό του ΚΑΠΗ θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία των Φιλιατρών, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Από το περίπτερο θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια για την Τρίτη Ηλικία, στα οποία αναγράφονται φορείς που μπορούν να απευθύνονται οι ηλικιωμένοι για ειδικές παθήσεις, πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, μικρές συμβουλές για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνουν για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΚΑΠΗ.

Πάντως, τονίζεται πως στο Κέντρο υπηρετεί μόνο μία μόνιμη υπάλληλος, κοινωνική λειτουργός, και χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη του Δήμου, για τη λειτουργία του, με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση - επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο υπάγεται, ενώ επιτακτική ανάγκη είναι η λήψη αποφάσεων και η προώθηση διαδικασιών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

8 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σημερινο σχολιο στην εφημεριδα θαρροσ


    «Μοστράρισμα» και «εφέ» δεν παράγουν κοινωνική πολιτική!
    Πολύς λόγος γίνεται (και) τελευταία για την κοινωνική πολιτική στη χώρα μας και τους Δήμους! Για την προστασία των εχόντων ανάγκη συμπολιτών μας, τη στήριξη και την ενίσχυσή τους. Για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη! Λόγια, μόνο, δυστυχώς. Οι κοινωνικές δομές, σχεδόν ανύπαρκτες, και όπου αυτές υπάρχουν, με υπαιτιότητα του κράτους, δηλαδή των κυβερνήσεων, και της αυτοδιοίκησης, υπολειτουργούν ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, προσφέρουν ό,τι είναι εφικτό χάρις στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του προσωπικού τους και των όποιων ιδιωτών ενδεχομένως βοηθούν με δωρεές – χορηγίες.
    Βλέπετε, το «μοστράρισμα» και το «εφέ» πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων και παραγοντίσκων δεν παράγουν κοινωνική πολιτική! Περισσότερα, προσεχώς, σε άρθρο!
    Η.Γ.

    τι θελει να πει ο δημοσιογραφοσ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο πολλά μπράβο! ευτυχώς που ειστε κ σεις κ δουλεύει το ΚΑΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ καλό το ρεπορτάζ! πολύ καλός ο Γιαννόπουλος με τα θέματά του! αντικειμενικός και ρεαλιστικός. όχι όπως άλλοι, ονόματα δε λέμε, που γράφουν ότι τους λένε για λιβάνισμα οι παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εντάξει ρε, καλή δουλειά κάνουνε τα παιδιά αλλά δε σκάβουνε κιόλας.ετσι κάθονται, περνάνε την ώρα τους με τα γερόντια και με βόλτες και πληρώνονται.ο παγάνης τον έβαλε το γιαννόπουλο να το γράψει για να τον κάνει αντιδήμαρχο ο κόλλιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΚΑΠΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρε σεις τοσα στραβα εχει η ρημαδα η πολη μας? το ΚΑΠΗ με τα παιδια που εργαζονται χωρις να πληρωνονται ειναι εξαιρεση απο τα στραβα κ αναποδα και ειναι πολυ καλο και πολυ καλα κανει ο δημοσιογραφος κ ηλιας γιαννοπουλος και το δημοσιευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αμα δεν ητανε το προσωπικο με τα πενταμηνα το καπη δε θα δουλευε. κανα καφε θα εδινε. και εκδρομη με το κ μπαμπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.