Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η Αθήνα να είναι υποψήφια πόλη για το EURO 2020

Να διεκδικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τη συνδιοργάνωση του Euro 2020 έθεσε θέμα ο Θόδωρος Θεοδωρίδης μιλώντας, πριν την έναρξη των εκλογών της ΕΠΟ, όπου έδωσε το «παρών» ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA.

«Στο Euro 2020 η διοργάνωση θα γίνει σε 13 πόλεις σε διαφορετικές ομοσπονδίες, τέσσερα παιχνίδια σε κάθε πόλη. Θα πρέπει η Αθήνα να είναι υποψήφια, είναι μεγάλη ευκαιρία για μας και πρέπει το νέο ΔΣ να πιέσει το ΟΑΚΑ και την Πολιτεία να δηλώσουν υποψηφιότητα.
Η απόφαση θα παρθεί το Δεκέμβριο», τόνισε το..........

στέλεχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Στο σύντομο χαιρετισμό του, το δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί, ανέφερε ορισμένα στοιχεία που αφορούν το μέλλον της ομοσπονδίας και συγκεκριμένα μίλησε για χρήματα ύψους 4,6 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο από το 2013 μέχρι το 2018, που θα εισπραχθούν από τα προγράμματα της UEFA, όπως η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα προκριματικά του Euro και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προγράμματα για προπονητές, διαιτησία, γυναικείο ποδόσφαιρο κλπ.

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Σοφοκλή Πιλάβιου μιλώντας για το ήθος και την αξιοπρέπεια του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΟ.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιωτικές κλινικές

Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών για έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Έτσι, οι ιδιωτικές κλινικές θα δέχονται κανονικά από τη Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΠΕΙΚ: .......

Μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών για πληρωμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα του Μαΐου 2012 και μέχρι τέλους του έτους ακόμη μιας προκαταβολής, της νομοθετικής ρύθμισης για συμψηφισμό χρεών και καταβολής των οφειλομένων του παλιού χρέους με την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ., το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΙΚ σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του σήμερα το μεσημέρι αποφάσισε την προσωρινή ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την άμεση πληρωμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα της προκαταβολής Μαΐου.

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιώργος Σαρρής. Διαδέχεται τον Πιλάβιο

Ηχηρή σφαλιάρα στον Γκαγκάτση που μιλά για σημαδεμένα ψηφοδέλτια.

Με ψήφους 37 έναντι 20 του Βασίλη Γκαγκάτση, ο Γιώργος Σαρρής είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη θέση του απερχόμενου Σοφοκλή Πιλάβιου.

Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, η θητεία ............

του οποίου θα είναι τετραετής, αναμένεται να εκλέξει 15 δικούς του συμβούλους στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν παρατράγουδα που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία με δυο ώρες καθυστέρηση, καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε καταγγελία για σημαδεμένα ψηφοδέλτια και ως εκ τούτου προχώρησε σε ένσταση που όμως απορρίφθηκε.

Ακολούθως, η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς άλλες διακοπές με το προαναφερθέν αποτέλεσμα που αποτελεί την πρώτη εκλογική ήττα του Βασίλη Γκαγκάτση μετά από τρεις εκλογές στην προεδρία της ΕΠΟ.

Στην διαδικασία έδωσε το παρών και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος που απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα: «Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν όλα τα χρόνια δίπλα μου, με τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας. Κάναμε αρκετά πράγματα και θα είμαι πάντα κοντά σας. Εύχομαι να υπάρξει ενότητα, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν περισσεύει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σαρρής

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έχει γεννηθεί το 1958 στη Χίο και είναι γιατρός-παθολόγος. Εξελέγη στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου το 2001 και το 2003 ανέλαβε την προεδρία της. Τον Οκτώβρη του 2008 εξελέγη για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Γκαγκάτση. Πέρυσι ανέλαβε την προεδρία της ΚΕΔ από την οποία παραιτήθηκε λίγο αργότερα και αφού είχαν καταρτιστεί οι πίνακες διαιτητών της φετινής σεζόν. Πριν οριστεί πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής της Δ’ Εθνικής.


Τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ είναι τα εξής:

Ανασόπουλος Νίκος (ΕΠΣ Πειραιά),
Βούλγαρης Αργύρης (ΕΠΣ Χαλκιδικής),
Βούρβαχης Γιώργος (ΕΠΣ Χανίων),
Γαβριηλίδης Δαμιανός (ΕΠΣ Θράκης),
Γκιριτζίκης Γιώργος (ΕΠΣ Ξάνθης),
Γκίτσιος Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Καστοριάς),
Δημητρίου Παναγιώτης (ΕΠΣ Αθηνών),
Καραμελίδης Γιώργος (ΕΠΣ Ημαθίας),
Μαζαράκης Ευάγγελός (ΕΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης),
Οικονομίδης Ιωάννης (ΕΠΣ Δωδεκανήσων),
Παπακωνσταντίνου Ιωάννης (ΕΠΣ Ευβοίας),
Προύντζος Νικόλαος (ΕΠΣ Αρκαδίας),
Σταθόπουλος Αριστείδης (ΕΠΣ Μεσσηνίας),
Τζανόπουλος Μιχάλης (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής),
Τοπολιάτης Ευάγγελος (ΕΠΣ Βοιωτίας).

Επίσκεψη κ Μέρκελ: Ερμηνείες, εικασίες και κλαυσίγελος!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αιφνιδιάστηκε η ελληνική κοινή γνώμη από την απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ να επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, για λίγες ώρες την Αθήνα για «συζητήσεις» με την ελληνική κυβέρνηση…
Μέχρι ένα σημείο, είναι αλήθεια, αιφνιδιάστηκε και η διεθνής κοινή γνώμη καθώς είναι παγκοσμίως γνωστές τόσο οι «θέσεις» της κ Μέρκελ για την Ελλάδα και τα οικονομικά προβλήματά της όσο και τα έντονα αρνητικά συναισθήματα των Ελλήνων απέναντί της που τροφοδοτήθηκαν επιμελώς από «Κέντρα που έριξαν λάδι στη φωτιά…»

Και άρχισαν στα ελληνικά ΜΜΕ οι ερμηνείες και οι ...........

εικασίες για τους λόγους που οδήγησαν την κ Μέρκελ στην απόφαση της «επίσκεψης αστραπής» στην Αθήνα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα. Διαπιστώνει ακόμη και ο πλέον αδαής σε θέματα αξιολόγησης πολιτικών, οικονομικών και κοινωνιολογικών δεδομένων ότι ΟΛΕΣ οι αναλύσεις ξεκινούν και τελειώνουν στα «οικονομικά» μας δεδομένα!
Αλλά και διεθνή ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια αναλυτική «συνταγή» μιλώντας για αλλαγή πλεύσης της κ Μέρκελ, του κ Σόϊμπλε και γενικότερα της γερμανικής Καγκελαρίας ενόψει των επικείμενων Αμερικανικών εκλογών και των Γερμανικών εκλογών του 2013 που μάλλον ευνοούν την κ Μέρκελ…

Η γραμμή ανάλυσης αναφέρεται στην αρχική εκτίμηση της κ Μέρκελ και των κορυφαίων συνεργατών του Επιτελείου της ότι καθώς η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης ακόμη και το θρυλικό πια εκείνο GREXIT συγκρινόμενο με ΑΕΠ Ισπανίας και Ιταλίας ήταν ‘αμελητέα» ποσότητα…Επίκεντρο αυτής της ανάλυσης αποτελεί η εκτίμηση ότι μια πιθανή «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» ιδιαίτερα μετά την κάλυψη των Δανειστών μας με το Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2, πρόσθετες πράξεις και τελικά «κούρεμα» (ή αλλιώς PSI) δεν θα ήταν…επικίνδυνη!..
Η δυναμική, όμως, που αναπτύχθηκε τώρα τελευταία δεν βοηθά τη γραμμική ανάλυση του μοντέλου αυτού καθώς προέκυψε θέμα Ισπανίας και αντίστασης των αγορών με αποτέλεσμα να προβάλλει απειλητικά το νέο μοντέλο της θεωρίας του…ντόμινο!

Λογικές ερμηνείες, επαρκώς υποστηριζόμενες από οικονομικές θεωρίες εικασίες, αλλά παραμένω εντόνως «Βυζαντινός» στην άρνησή μου να δεχτώ ότι η κ Μέρκελ θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη για λίγες ώρες με ένα ταξίδι που αιφνιδίασε του πάντες για να συζητήσει «θέματα της τρόικα» και τις πιθανότητες η Ελλάδας να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχει ήδη αναλάβει με τα μνημόνια και το «κούρεμα»…
Ξεφεύγοντας από τις ερμηνείες και εικασίες του «πώς και γιατί» αυτής της επίσκεψης που συνδέονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με θέματα οικονομίας, έριξα μια ματιά στην επίσης αιφνίδια κλιμάκωση εχθροπραξιών ανάμεσα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις αντίστοιχες της Συρίας…

Μετά διάβασα για τον προχτεσινό ελλιμενισμό του Ρωσικού αποβατικού σκάφους NOVOCHERKASSK και της παρέλασης Ρώσων πεζοναυτών στη Λήμνο (που ανέκαθεν αποτελούσε σημείο τριβής ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία σε όλες τις μικτές ασκήσεις Δυνάμεων του ΝΑΤΟ)…
Ξαφνικά μου ήρθε στο νου ο Βυζαντινός όρος…κλαυσίγελος!...

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε απάτη με SMS

«Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com», είναι το μήνυμα που λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο αρκετοί πολίτες.

Η αστυνομία προειδοποιεί ότι σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση τους.

«Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην .............

αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να:

1. αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό

2. είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα,
3. μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία

4. ενημερώνουν άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr

Μηνιαία δραστηριότητα, υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2012, από τις υφιστάμενες υπηρεσίες, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Πελοποννήσου:

I. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια εβδομήντα δύο (372) άτομα και ειδικότερα: ........


Δύο (2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Επτά (7) για Ληστεία και ένα (1) για απόπειρα ληστείας.
Τριάντα (30) για Κλοπή και δύο (2) για απόπειρα κλοπής.
Τριάντα τέσσερα (34) για παράβαση Ν. Περί Ναρκωτικών.
Ενενήντα έξι (96) για παράβαση Ν. Περί Αλλοδαπών.
Τέσσερα (4) για παράβαση Ν. Περί Όπλων.
Δέκα (10) για παράβαση Ν. Περί Παιγνίων.
Δύο (2) για παράβαση Ν. Περί Αρχαιοτήτων.
Τρία (3) για παράβαση Ν. Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Τέσσερα (4) για παράβαση Ν. Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Ένα (1) για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Τρία (3) για πλαστογραφία.
Ένα (1) για απάτη.
Δύο (2) για αρπαγή.
Δώδεκα (12) για παράβαση Γ.Ο.Κ. .
Πέντε (5) για παράβαση Κ.Ο.Κ..
Δώδεκα (12) για Ενδοοικογενειακή βία.
Εβδομήντα τρία (73) για Καταδιωκτικά έγγραφα.
Εξήντα οκτώ (68) για διάφορα Αδικήματα ( Κατ’ έγκληση διωκόμενα, Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.).

II. Εξιχνιάσθηκαν:

Τριάντα τέσσερις (34) υποθέσεις ληστειών.
Εξήντα εννέα (69) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λ.π.
Έντεκα (11) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.
Δώδεκα (12) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Όπλων.
Τρείς (3) υποθέσεις Απάτης και τρεις (3) απόπειρες Απάτης.
Δύο (2) υποθέσεις Πλαστογραφίας.
Μία (1) υπόθεση για παράβαση του Ν. Περί Αρχαιοτήτων.
Μία (1) υπόθεση για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

III. Εξαρθρώθηκαν:

Μία (1) εγκληματική οργάνωση, αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι είχαν διαπράξει, μία (1) ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές, στην Κορινθία και στην Φθιώτιδα. Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τέσσερα (4) μέλη της.
Μία (1) εγκληματική οργάνωση, ημεδαπών ΡΟΜΑ, οι οποίοι είχαν διαπράξει ληστείες και κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Συνελήφθη ένα (1) μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) μέλη της.

IV. Κατασχέθηκαν συνολικά:

Κοκαΐνη 1 ,5 γραμμάρια
Ηρωίνη 43,2 γραμμάρια.
Κάνναβη 196,7 γραμμάρια.
Δενδρύλλια κάνναβης 1019.
Ναρκωτικά χάπια 38.
Πιστόλια 1.
Πιστόλια κρότου 4.
Αεροβόλο όπλο 1.
Γεμιστήρες 1.
Κυνηγετικά όπλα 9.
Φυσίγγια διαφόρων τύπων 1213.
Ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες 10.
Χρηματικό ποσό 812,60 Ευρώ.
Πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων 20.
Κινητά τηλέφωνα 2.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές 3.
Οχήματα 1.
Πακέτα λαθραίων τσιγάρων 1340.
Ψηφιακοί Δίσκοι Ήχου ( CD ’ S ) και Εικόνας ( DVD ’ S ) 132.
Διάφορα έγγραφα.

V. Κλαπέντα Οχήματα: 107.

VI. Ανευρεθέντα Οχήματα: 40.

Πάνω από 70.000 χελωνάκια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ 70 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΩΣ ΧΕΛΩΝΕΣ

Περισσότερα από 70.000 μικρά χελωνάκια καρέτα καρέτα υπολογίζεται ότι γεννήθηκαν φέτος στον Κυπαρισσιακό Κόλπο κατά την περίοδο ωοτοκίας η οποία ξεκίνησε από το τέλος Μαΐου και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Ωστόσο, στατιστικά μόλις 70 από αυτά θα .........

φτάσουν στο στάδιο της ενηλικίωσης και της αναπαραγωγής και θα επιστρέψουν ως ενήλικες χελώνες στον τόπο όπου γεννήθηκαν, για να κάνουν κι αυτές με τη σειρά τους τα δικά τους αυγά.

Η φετινή χρονιά θεωρείται μία από τις καλύτερες από τους υπεύθυνους του Συλλόγου «Αρχέλων» που εφαρμόζουν το πρόγραμμα προστασίας των χελωνών στην περιοχή, καθώς καταγράφηκαν 845 φωλιές μόνο στην περιοχή όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα και είναι από τη Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό - ενώ αρκετές φωλιές υπάρχουν διάσπαρτες και πέρα από αυτά τα όρια. Είναι μάλιστα η δεύτερη καλύτερη χρονιά μετά το 2010 που είχε παρατηρηθεί ο υψηλότερος αριθμός φωλιών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει μια σταθερά αυξητική τάση και ότι η εφαρμογή του προγράμματος εδώ και τόσα χρόνια έχει φέρει αποτελέσματα.

Η περίοδος της ωοτοκίας κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από κάποια συνηθισμένα που έχουν να κάνουν με τη θήρευση από άγρια ζώα, αλλά και κάποια μικρότερα συναρτώμενα με τις ανθρώπινες δράσεις. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία εθελοντών, που ξεπέρασαν τα 120 άτομα από πάρα πολλές χώρες όλου του κόσμου.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος στις 30 Σεπτεμβρίου, η υπεύθυνη του Συλλόγου «Αρχέλων» για την Πελοπόννησο, Παναγιώτα Θεοδώρου, μας μίλησε για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο:

«Το πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και πλέον έχουν αποχωρήσει κι οι τελευταίοι εθελοντές. Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη σεζόν, τη δεύτερη καλύτερη από άποψη φωλιών μετά το 2010, καθώς είχαμε 845 φωλιές. Σε γενικές γραμμές πήγαμε πάρα πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από το κλασικό πρόβλημα της Πελοποννήσου που είναι η απόπειρα θήρευσης των φωλιών από άγρια ζώα, κυρίως την περίοδο του Σεπτεμβρίου που φεύγει ο κόσμος από την παραλία. Καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε τις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις.

Η περιοχή που καλύπτει ο "Αρχέλων" καθ' όλη την περίοδο της ωοτοκίας είναι από τον ποταμό Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό, και σε αυτό το χώρο έχουν εντοπιστεί 845 φωλιές. Υπάρχουν όμως φωλιές και στο νότιο κομμάτι του Κυπαρισσιακού, αποσπασματικά μέχρι και τις παραλίες της Κυπαρισσίας και σίγουρα προς το Νομό Ηλείας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση των φωλιών με δεδομένο ότι η ενηλικίωση του ζώου έρχεται στα 20-25 χρόνια σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες. Σε σχέση με τη δεκαετία του '80 που ο νότιος Κυπαρισσιακός μετρούσε περίπου 400 φωλιές, θεωρούμε ότι οι προσπάθειές μας έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα - και ακριβώς τα πρώτα χελωνάκια που τη δεκαετία του '80 επιβίωσαν, τώρα επιστρέφουν στην ίδια παραλία και κάνουν τις φωλιές τους.

Υπολογίζουμε ότι φέτος γεννήθηκαν περίπου 70.000 χελωνάκια αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε φωλιά έχει 100-120 αυγά από τα οποία το 80% εκκολάπτεται. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επιβιώνει και θα ενηλικιωθεί μόνο 1 στα 1.000 χελωνάκια από αυτά που θα μπουν στη θάλασσα.

Πρέπει να πούμε ότι δεν θα καταφέρναμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την πολύτιμη συμβολή πάνω από 120 εθελοντών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Με πολύ ζήλο και πολλή κούραση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό - και δεν μιλάμε για την προστασία μόνο του ζώου, αλλά και όλου του οικοσυστήματος.

Αξιοσημείωτο της φετινής περιόδου είναι ότι βρήκαμε χελώνα που είχε μαρκαριστεί το 1989, που σημαίνει ότι αυτό το ζώο που το 1989 πρώτη χρονιά είχε μαρκαριστεί επέστρεψε και πάλι εδώ να κάνει τη φωλιά του.

Με την τοπική κοινωνία η σχέση μας ήταν πολύ καλή, προσπαθούμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και η δουλειά που κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ εντατική. Μας ενδιαφέρει να ενημερωθούν οι ντόπιοι για τον φυσικό πλούτο που έχουν στην περιοχή τους και νομίζω ότι δουλέψαμε καλά σε αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι επειδή όλοι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα αποτελέσματα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, έχουμε αρχίσει να ευαισθητοποιούμεθα και κοιτάμε να μαθαίνουμε για αυτό. Φυσικά υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει αρκετά πράγματα, και αυτός είναι ο στόχος μας, του χρόνου να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και πιο αποδοτικοί.

Από τη χρονιά που πέρασε, αυτό που θα κρατήσω ως πιο σημαντικό και συγκινητικό είναι η προσπάθεια που έρχονται και κάνουν στη χώρα μου ξένοι άνθρωποι. Αυτό με συγκινεί αφάνταστα. Σε δεύτερο επίπεδο επίσης σημαντικός είναι ο στόχος μας να κάνουμε τις σχέσεις μας πιο έντονες με την τοπική κοινωνία, δηλαδή να είμαστε ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Να αντιληφθεί ο κόσμος ότι εδώ είμαστε για να προστατεύσουμε και σε καμία περίπτωση για να επιβάλουμε παράλογους περιορισμούς.

Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε όλοι μαζί τις παραλίες, να καταλάβει ο κόσμος ότι μοιραζόμαστε τις παραλίες με τις χελώνες. Δεν λειτουργούμε ούτε μόνο υπέρ της χελώνας ούτε μόνο υπέρ του ανθρώπου και των οικονομικών συμφερόντων»

Αγριο κράξιμο για τον Σταϊκούρα στην Λαμία [ VIDEO ]

Άγριο κράξιμο έφαγε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Λαμία όταν μέλη του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών – Σπίθα είχαν συγκεντρωθεί για να τον γιουχάρουν.
Αλήτες λαμόγια προδότες, ήταν μερικές μόνο από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάκη Βαρλάμη με θέμα «Άξιον Εστί - Μίκης Θεοδωράκης» για το μελλοντικό μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία.
Δείτε το Video




Νέος τύπος περαίωσης για το κλείσιμο 20.000 υποθέσεων

Το κλείσιμο 200.000 ανέλεγκτων υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες και ελέγχους εξπρές επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για έναν τύπο περαίωσης, αφού και σε αυτή την περίπτωση δίνεται συγχωροχάρτι, αλλά με τη διαφορά ότι μεσολαβεί ένας υποτυπώδης έλεγχος.

Η διαδικασία θα είναι απλή και θα δίνεται .............

κίνητρο σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία.

Από αυτή τη διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει ακόμη και 2,5 δισ. ευρώ.

Εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων αναφέρουν ότι από τη διαδικασία αυτή μπορούν να εισπραχθούν περίπου 1 δισ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις, επιπλέον 1 δισ. ευρώ από μικρομεσαίες και περίπου
600 εκατ. ευρώ από φυσικά πρόσωπα.

Το ελεγκτικό σχέδιο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια στα πρότυπα αυτών που χρησιμοποιούν οι ορκωτοί ελεγκτές για να εκδώσουν φορολογικό πιστοποιητικό.

Θα συνοδεύεται με κίνητρα που θα προβλέπουν μειωμένες προσαυξήσεις φόρων και περισσότερες μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση της οφειλής, οι οποίες μπορεί να εκτείνονται ακόμη και σε ορίζοντα τριών ετών (36 δόσεις).

Προκειμένου μάλιστα να πολλαπλασιαστούν τα αποτελέσματα των ελέγχων εξπρές, το υπουργείο θα ανακοινώσει εντός των ημερών ότι υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους και αφορούν τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2003 παραμένουν ανοιχτές για έλεγχο για έναν ακόμη χρόνο.

in.gr

Το Χειμερινό ωράριο στα πρατήρια Υγρών Καυσίμων

Με την υπ. αρ. αριθ. πρωτ. Φπρατ/4040/5-10-2012 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με θέμα: «Εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, κατά τη χειμερινή περίοδο από 1-10-2012 έως 30-4-2013», καθορίζεται η λειτουργία αυτών , ως εξής:.............

1. Η εκ περιτροπής διανυκτέρευση πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο (από 1η Οκτωβρίου έως και 30 Απριλίου) από ώρα 9:00 μ.μ. έως και 6:00 π.μ. της επομένης σύμφωνα με το άρθρο 37,παρ.2 εδάφιο ββ του Ν.4062/2012.Τα ανωτέρω πρατήρια θα καλύπτουν ποσοστό 10%του συνόλου των πρατηρίων του Ν. Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του συνόλου του Ν. Μεσσηνίας.

2. Η εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο από ώρα: 06:00 π.μ μέχρι 9:00 μ.μ. Τα ανωτέρω πρατήρια θα καλύπτουν ποσοστό 25% του συνόλου των πρατηρίων του Ν. Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του Ν. Μεσσηνίας.

3. Στον αριθμό των εκ περιτροπής διανυκτερευόντων πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και στον αριθμό των πρατηρίων που θα λειτουργούν ημερησίως εκ περιτροπής κατά τις Κυριακές και αργίες, περιλαμβάνονται υποχρεωτικά τα πρατήρια καυσίμων που έχουν εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές.

4. Οι παραβάτες της παρούσης τιμωρούνται σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 37 του Ν.4062/2012.

5. Οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να αναρτήσουν, με δική τους ευθύνη, τις καταστάσεις διανυκτερεύσεων και ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες σε εμφανές μέρος των πρατηρίων τους.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου και μέχρι τη λήξη αυτής , ήτοι :από 1-10-2012 έως 30-4-2013.

Σε κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες την Τρίτη

Την αντίθεσή τους στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωση οι φορείς εκπροσώπησης των πρατηριούχων και των εμπόρων καυσίμων και ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι ..........

Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, οι Ενώσεις Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ο «'Αγ. Χριστόφορος» και τα προεδρεία των ενώσεων βενζινοπωλών Μακεδονίας, ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα και να παταχθεί το λαθρεμπόριο.

Όπως επισημαίνουν, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία, ενώ κάτω από τις συνθήκες κρίσης που εφαρμόζεται θα εντείνει το λαθρεμπόριο και θα μειώσει τα κρατικά έσοδα. Υποστηρίζουν ακόμη ότι με την αύξηση αυτή το λαθρεμπόριο αντί να χτυπηθεί θα οργιάσει. Ο αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Zougla.gr

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο κατά των νέων συσβάσταχτων μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν στην Τρίπολη οι τρίτεκνοι της Πελοποννήσου. Με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/10/2012, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Καλούνται όλοι οι τρίτεκνοι της περιφέρειας, με ευθύνη των τοπικών τους συλλόγων, να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Τρίπολης και να βροντοφωνάξουν "όχι" στα νέα μέτρα που οδηγούν σε εξαθλίωση τις πολλυμελείς οικογένειες.
Αμέσως μετά τις ομιλίες που θα γίνουν στην κεντρική .............

πλατεία της αρκαδικής πρωτεύουσας οι τρίτεκνοι θα κατευθυνθούν προς την περιφέρεια Πελοποννήσου και συμβολικά θα παραδώσουν στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη υπόμν
ημα με τα αιτήματά τους.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Περιφερειακής 'Ενωσης Τριτέκνων και πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων Μεσσηνίας κ. Χρήστος Κορομηλάς. Σύντομη παρέμβαση θα κάνει το μέλος της Διοίκησης της Πανελλαδικής Ένωσης Τριτέκνων και πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων της Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενώ την κινητοποίηση θα χαιρετίσουν όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων τριτέκνων της Πελοποννήσου.Την Τετάρτη 10/10/12 στις 10 το πρωί όλοι στην Τρίπολη, την Τετάρτη στην καρδιά της Πελοποννήσου θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά της μεγάλης οικογένειας των τριτέκνων της περιφέρειας.Όλοι μαζί για να μην περάσουν τα νέα άδικα και ισοπεδωτικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα.Φίλοι τρίτεκνοι μην ξεχνάτε ότι αν δεν παλεύουμε καθημερινά γι αυτά που θέλουμε τότε θα χάσουμε και αυτά που έχουμε.

Για πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση προς την Τρίπολη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους Συλλόγους τους δηλώνοντας συμμετοχή. Η παρουσία όλων των τριτέκνων της περιφέρειας κρίνεται αναγκαία για να σταλεί ένα όσο το δυνατόν πιο ηχηρό μήνυμα προς την τρόικα αλλά και προς την κυβέρνηση από την Πελοπόννησο.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ - ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ - ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΩΡΑ.

Ενοικιάζεται το διαμέρισμα, αρκεί να μην είστε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και.. "αμφί"

Απίστευτο ενοικιαστήριο θολωμένου ιδιοκτήτη διαμερίσματος που θέτει πολιτικούς όρους προς τους υποψήφιους ενοικιαστές.

Ελληναράς, ιδιοκτήτης τριών διαμερισμάτων, ...........

ζητά να μάθει την πολιτική ταυτότητα των υποψηφίων ενοικιαστών.

"Αν σας ενδιαφέρει δεν πρέπει να ψηφίζετε "ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ (ειδικά ΟΧΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να πληρώνετε την εφορία και να έχετε υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, και να μην είστε αμφί", αναφέρει η αγγελία που εντόπισε αναγνώστης του enikos.gr

Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιδιοκτήτης έκρινε σκόπιμο να βάλει και το τηλέφωνο του σπιτιού του στην αγγελία. Θα είχε ενδιαφέρον...



Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που φέρεται να χτύπησε διαδηλωτή στο ΥΕΘΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός των ΜΑΤ που εικονίζεται σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο να χτυπάει διαδηλωτή κρατώντας ανάποδα το κλομπ του, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο ΥΕΘΑ.

Για το περιστατικό διατάχθηκε ............

Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στην μεταβίβαση ακινήτων [ VIDEO ]

Παρουσιάστηκαν από την ΝΕΤ οι αλλαγές που θα υπάρξουν στις μεταβιβάσεις ακινήτων και τι θα ισχύσει με τα αυθαίρετα με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ:





Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Χιλιομετρική Θέση 138,1 έως 139,5 του Αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα », που ανήκει στην εδαφική αρμοδιότητα της Α.Δ. Αρκαδίας, με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης ΗΗΜ εξοπλισμού εντός της σήραγγας Αρτεμισίου, στην κατεύθυνση προς Αθήνα και συγκεκριμένα:.........

Από τη Δευτέρα ( 08-10-2012) και ώρα 09.00΄έως και την Παρασκευή (12-10-2012) και ώρα 11.00΄ , παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Αθήνα, μεταξύ των Χιλιομετρικών Θέσεων 138,1 έως Χιλιομετρική Θέση 139,5 ( σήραγγα Αρτεμισίου) και μετάθεσή τους στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Καλαμάτα (Αρτεμισίου - Κ). {Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετούνται αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη ( contraflow)}.
Σε όλο το διάστημα ισχύος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων από τη σήραγγα Αρτεμισίου, από το πρωί στις 09:00΄ έως και το βράδυ στις 20:00΄ βάσει του πρακτικού αριθ. 111 (4/08/2011) της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων.

2. Η Απόφαση αυτή ισχύει αφού προηγούμενα δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 109 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) και τοποθετηθούν οι σχετικές προσωρινές πινακίδες σήμανσης ή πραγματοποιείται η ρύθμιση κυκλοφορίας από τροχονόμους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 7 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.).

3. Η ανάδοχος εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. υποχρεούται να τοποθετήσει και να συντηρεί την απαιτούμενη οδική σήμανση, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (ΚΟΚ).

4. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/99 Φ.Ε.Κ. 57-Α), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3452/2007.

Μεσσηνιακές εφημεριδες της 6ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΕΝΩ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ»

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Νίκας και Σμυρνιώτης ξέρουν για το θάψιμο σκουπιδιών

Τον πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, δήμαρχο Καλαμάτας ..............

Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, κατηγορούν ευθέως οι Οικολόγοι Πράσινοι για το παράνομο θάψιμο των σκουπιδιών στην Περιφέρεια.

Όπως λένε, «οι ενέργειες αυτές γίνονται σε πλήρη γνώση των δημάρχων Τρίπολης και Καλαμάτας, αφού χρησιμοποιείται εξοπλισμός αυτών των ΟΤΑ που -άγνωστο πώς- δεν κατασχέθηκε, όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις». «Δεν μπορούν δήμαρχοι να ρυπαίνουν ασύστολα γειτονικούς Δήμους και να διατηρούν αξιώματα που δε συνάδουν με τις πρακτικές τους», συμπληρώνουν.

Στο μεταξύ, στο μέτωπο ΠΕΔ –Περιφέρειας δεν είναι τυχαίο ότι μόλις προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ «έδειξε» τον Π. Τατούλη ως κύριο υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν προχωρά η ενδιάμεση λύση στην Πελοπόννησο…

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΩ να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Την αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σ’ αυτούς που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση, προβάλλει στο πρώτο θέμα η «ΦΩΝΗ», μαζί με την επίσκεψη Μέρκελ που υποδηλώνει την πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» παίζουν επίσης:
● ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ του 50% της επιδότησης στους αγρότες μετά τις 15, αλλά εντός του Οκτωβρίου, δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θαν. Τσαυτάρης.
● Η 363 Μοίρα Εκπαιδεύσεως της 120 ΠΕΑ γιόρτασε τα 40 χρόνια της! (Ωραία σαραντάρα)
● ΜΟΝΟ για ολόκληρη την Ολυμπία Οδό να γίνει η διαπραγμάτευση κατασκευής της. Κατηγορηματική δήλωση Τατούλη σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Στ. Καλογιάννη, με τον οποίο συζήτησε για τα σημαντικά υπό ένταξη οδικά έργα της Πελοποννήσου στο τομεακό του ΕΣΠΑ.
● ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ χθες από πυροσβέστες και αστυνομικούς για τις περικοπές, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει συλλαλητήριο από Εργατικό Κέντρο- ΑΔΕΔΥ.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κίνητρα οικονομικά και όχι μόνο στο Δήμο που θα δεχθεί την ανάπτυξη της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση των σκουπιδιών, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
● ΤΟ 1Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ και Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας διοργανώνουν τοπικοί φορείς και οργανώσεις σήμερα και αύριο στο Πάρκο Λιμενικού, προκαλώντας την οργή της Χρυσής Αυγής που με ανακοίνωσή της τον κατηγορεί για… ρατσισμό και πολιτική υποκρισία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!