Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Εκπονήθηκε η μελέτη αντισεισμικότητας του Διοικητηρίου

Συνάντηση με τον Καθηγητή Αντισεισμικών κατασκευών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο και τον Διευθυντή Ερευνών του ΙΤΣΑΚ (Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών)κ. Βασίλειο Λεκίδη, είχε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος παρουσία του Αντινομάρχη κ. Στ. Αναστασόπουλου και του Δντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Γιαννακέα.

Ήταν η πρώτη συνάντηση στα πλαίσια εκπόνησης μελέτης για το Διοικητήριο, για λογαριασμό της ΝΑΜ, σε σχέση με την αντισεισμικότητα του κτηρίου και σε συνδυασμό με την σχεδιαζόμενη ......

παρέμβαση που πρόκειται να γίνει στον 1ο όροφο του διοικητηρίου.

Η Νομαρχία Μεσσηνίας πλήρωσε σήμερα το έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής

Σε πληρωμή του εκτάκτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής προχώρησε σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από την ΝΑΜ, σήμερα στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την προεδρία του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου και την συμμετοχή του Αντινομάρχη κ. Δημ. Καφαντάρη, του Δντή ΕΛΤΑ κ. Τάσου Διονυσόπουλου και του Δντή Πρόνοιας κ. Στέφανου Στεφανόπουλου, όπου δόθηκαν οδηγίες για την διαδικασία πληρωμής του εκτάκτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής των 150 ευρώ.

Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι 1.493 άτομα με Αναπηρία, ανασφάλιστοι και έμμεσα ασφαλισμένοι, που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα.
Ήδη οι επιταγές έχουν κατατεθεί από την Δνση Πρόνοιας στο κεντρικό κατάστημα ΕΛΤΑ Καλαμάτας, γίνεται η επεξεργασία τους και την .........

Πέμπτη 4/6/2009 και Παρασκευή 5/6, θα γίνεται η πληρωμή των δικαιούχων από τους ταχυδρομικούς διανομείς.
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να βρίσκονται τις παραπάνω ημέρες στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβουν το επίδομα.

Όσοι δεν την παραλάβουν την Πέμπτη 3/6 ή την Παρασκευή 4/6, λόγω απουσίας τους, οι επιταγές θα βρίσκονται στο κεντρικό κατάστημα ΕΛΤΑ Καλαμάτας μέχρι 20 Ιουλίου 2009, απ’ όπου θα μπορούν να παραλάβουν το εν λόγω επίδομα.

Η Ασφάλεια ερευνά τη φερόμενη απόπειρα διαρροής

«Διαπίστωσα παρανομία»

Στην Ασφάλεια, με παραγγελία εισαγγελέα, βρίσκεται η έρευνα για το αν υπήρξε διαρροή θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Μπουγά» της Καλαμάτας. Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, κ. Γιώργο Καραβίτη, μας είπε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα, καθώς η προανάκριση είναι μυστική.

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά για το θέμα, κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας).

Χθες, ο πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Αντώνης Τσίχλης, μας είπε:
«Το χρέος και η αποστολή μου ήταν να διασφαλίσω από κάθε πλευρά το αδιάβλητο των εξετάσεων και αυτό το καθήκον επιτέλεσα.
Εγώ διαπίστωσα μία παρανομία και όφειλα να ενημερώσω τους προϊσταμένους μου. Τώρα, ........

αν φτάσουμε στο σημείο ο υπάλληλος και ο κάθε πολίτης να φοβάται για την αποκάλυψη μιας - αντικειμενικά - παρανομίας, ε, τότε είναι μεγάλη κατάπτωση αυτό. Πάντως, εγώ προσωπικώς δε φοβάμαι τίποτα».

Αντ. Τσίχλης: «Διαπίστωσα παρανομία»

Στην Ασφάλεια, με παραγγελία εισαγγελέα, βρίσκεται η έρευνα για το αν υπήρξε διαρροή θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Μπουγά» της Καλαμάτας. Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, κ. Γιώργο Καραβίτη, μας είπε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα, καθώς η προανάκριση είναι μυστική.

ΟΙΕΛΕ: «Εκπαιδευτικός - κόσμημα ο Τσίχλης»

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά για το θέμα, κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας). Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρό της, κ. Μιχάλη Κουρουτό, σημείωσε στο «Θάρρος»: «Επειδή η επίσκεψή μας στα Εκπαιδευτήρια “Μπουγά” την Παρασκευή απέβη άκαρπη, την ίδια μέρα καταθέσαμε στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, δηλαδή όποιου μπορεί να συμμετείχε σε αυτή την ιστορία, θέλοντας να προστατεύσουμε την κοινωνία και το δημόσιο κοινωνικό αγαθό που είναι η Παιδεία».

Ενώ συνέχισε: «Η ΕΔΕ έχει δείξει ποιοι ήταν οι πέντε συνάδελφοι, έχει γίνει πραγματογνωμοσύνη. Ξέρω ονόματα, αλλά δεν μπορώ να τα πω».

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα και με ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο κ. Αντώνης Τσίχλης, καθηγητής του Δημοσίου και πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Μπουγά», κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων είχε ανακαλύψει την παρουσία εκπαιδευτικών σε υπόγειο του σχολείου, πράγμα που θεώρησε ύποπτο και γι’ αυτό το ανέφερε στους ανωτέρους του.

Αναφερόμενος στον κ. Αντώνη Τσίχλη, ο κ. Κουρουτός μάς είπε: «Έχετε έναν εκπαιδευτικό - κόσμημα στη Μεσσηνία που λέγεται Τσίχλης».

Τέλος, με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», που είχε τίτλο «Με λάπτοπ η απόπειρα υποκλοπής των θεμάτων. Πέντε καθηγητές είχαν συνδεθεί με τον υπολογιστή του σχολείου», ο κ. Κουρουτός πρόσθεσε κατηγορηματικά: «Ό,τι λένε “Τα Νέα” είναι γεγονός».

Α. Τσίχλης: «Δε φοβάμαι τίποτα. Έκανα ό,τι επέβαλε το υπαλληλικό μου καθήκον»

Χθες, επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο του εξεταστικού κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Αντώνη Τσίχλη, ο οποίος μας είπε για το θέμα: «Το χρέος και η αποστολή μου ήταν να διασφαλίσω από κάθε πλευρά το αδιάβλητο των εξετάσεων και αυτό το καθήκον επιτέλεσα, κατά τη γνώμη μου, στο ακέραιο, όπως φάνηκε και από τα συγχαρητήρια τα οποία έλαβα το μεσημέρι της ημέρας εκείνης από το υπουργείο Παιδείας, μέσω του κ. Γιακουμή. Ό,τι υπέπεσε στην αντίληψή μου, με μάρτυρες και με ντοκουμέντα, τα ανέφερα λεπτομερώς στον προϊστάμενό μου και εκείνος έκανε τις περαιτέρω ενέργειες. Εγώ εκείνη την ημέρα δεν κάλεσα την Αστυνομία. Δεν ήταν στην αρμοδιότητά μου να καλέσω κανέναν άλλον πλην του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων, τον κ. Γιακουμή. Όπως και έπραξα. Τον ειδοποίησα αμέσως και τηλεφωνικώς και εγγράφως. Αρμοδιότητα να καλέσουν την Αστυνομία είχαν όσοι ήταν πάνω από μένα».

Σε ερώτησή μας σχετικά με το επίμαχο περιστατικό, ο κ. Τσίχλης απάντησε: «Επειδή κατέθεσα στην Ασφάλεια, δεν μπορώ να πω για το περιστατικό. Η Ασφάλεια με κάλεσε το Σάββατο στις 7.30 το βράδυ και έδωσα ένορκη κατάθεση. Οι εφημερίδες προφανώς έχουν τις πληροφορίες τους από άλλες πηγές, όχι από μένα».

«Διαπίστωσα παρανομία»

Η τελευταία μας ερώτηση στον κ. Τσίχλη ήταν η εξής: Υπήρξε στιγμή που να φοβηθήκατε μήπως τελικά μπλέξετε εσείς, με όλη αυτή την ιστορία;

Και η απάντησή του: «Όχι. Εγώ απλώς διαπίστωσα μία παρανομία και όφειλα να ενημερώσω τους προϊσταμένους μου. Τώρα, αν φτάσουμε στο σημείο ο υπάλληλος και ο κάθε πολίτης να φοβάται για την αποκάλυψη μιας - αντικειμενικά - παρανομίας, ε, τότε είναι μεγάλη κατάπτωση αυτό. Πάντως, εγώ προσωπικώς δε φοβάμαι τίποτα. Έκανα αυτό που επέβαλε το υπαλληλικό μου καθήκον. Όχι μόνο εγώ, αλλά και η ομάδα των επιτηρητών, καθώς και η ομάδα της λυκειακής επιτροπής της οποίας ήμουν πρόεδρος. Λειτουργήσαμε με υποδειγματική υπαλληλική υπευθυνότητα».

Γιατί δεν κλήθηκε η Αστυνομία;

Ένα άλλο ερώτημα είναι εάν τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι κάτι συνέβαινε στο εξεταστικό κέντρο, έπρεπε να κληθεί η Αστυνομία ή όχι. Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή κ. Καραβίτη στο «Θάρρος», τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκε το θέμα, η Αστυνομία δεν είχε καμία εμπλοκή. Αν, λοιπόν, έπρεπε να κληθεί, ποιος όφειλε να το κάνει και γιατί δεν το έκανε;

Απευθυνθήκαμε γι’ αυτό στον πρόεδρο της επιτροπής των εξετάσεων στη Μεσσηνία κ. Παν. Γιακουμή. Μας απάντησε ότι δεν επιτρέπεται να πει τίποτα για το θέμα, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Το ερώτημα για το αν έπρεπε να κληθεί η Αστυνομία και από ποιον θέσαμε και στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Γιώργο Σταματόπουλο, ο οποίος απάντησε το εξής: «Κάνω ΕΔΕ και δεν πρέπει να μιλήσω». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το να κληθεί η Αστυνομία «δεν ήταν αρμοδιότητα του κ. Τσίχλη».

Πηγή: Θάρρος

Μετά τα μέσα Ιουνίου το νομοσχέδιο για τις ταμειακές στα πρατήρια

Μετά τις 16 Ιουνίου, οπότε ανοίγει η Βουλή, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στα πρατήρια καυσίμων και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΔΑΚ, όπως είπε χθες ο γγ του υπ. Ανάπτυξης Κ.Μουσουρούλης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ για την αγορά καυσίμων.

Τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων θα κάνουν και κοστολογικούς ελέγχους, ενώ θα μπορούν να επιβάλουν άμεσα ποινές για νοθεία μετά από εξέταση δείγματος που θα γίνεται επιτόπου, χωρίς να χρειάζεται επιβεβαίωση από το Γενικό Χημείο.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας Αλκης ........

Κορρές ανέφερε ότι η τιμή χωρίς φόρους της αμόλυβδης στη χώρα μας το 2008 ήταν η πέμπτη υψηλότερη στην ΕΕ και του ντήζελ κίνησης η ακριβότερη μεταξύ των «27», ωστόσο, «σε σύγκριση με τις χώρες της Μεσογείου βρισκόμαστε κοντά στο μέσο όρο».

Ο κ. Κορρές ανέφερε πως οι αιτίες για τις διαφορές από το μέσο όρο της ΕΕ είναι η μορφολογία της χώρας που ανεβάζει το κόστος μεταφοράς (νησιά, ορεινό ανάγλυφο), οι δυσκολίες στην κατασκευή νέων δεξαμενών, οι μικρές καταναλώσεις ανά πρατήριο, το λαθρεμπόριο και η πειρατεία, η γραφειοκρατία στις τελωνειακές διαδικασίες, οι περιορισμοί στην έκδοση νέων αδειών βυτιοφόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2008 η τιμή διυλιστηρίου κάλυπτε το 41% της λιανικής τιμής της αμόλυβδης (από 38% το 2005), οι φόροι ήταν το 48% (από 50%) και τα μικτά περιθώρια κέρδους 11% (από 13%).
Το ΙΟΒΕ υπογραμμίζει εξάλλου ότι οι ποσοστιαίες αυξομειώσεις στις λιανικές τιμές είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες αυξήσεις ή μειώσεις των διεθνών τιμών, καθώς στις τιμές καταναλωτή περιλαμβάνεται σταθερό ποσό φόρου.

Πηγή: Ελευθερία

Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η νέα χρονιά ξεκινάει στις 22-23 Αυγούστου

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου θα ξεκινήσει και επίσημα η αγωνιστική περίοδος 2009-2010, όπως γνωστοποίησε με έγγραφό της χθες η ΕΠΣΜ.

Η αρχή θα γίνει με το κύπελλο Μεσσηνίας, η πρώτη φάση του οποίου θα ξεκινήσει το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και θα ακολουθήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, στις αρχές Οκτωβρίου αυτό της Β’ τοπικής και στα τέλη του ίδιου μήνα της Γ’ κατηγορίας.

Επίσης θα συνεχιστεί το μέτρο με τη χρησιμοποίηση τριών μικρών σε ηλικία παικτών κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Ολα τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ τη ........

Δευτέρα το βράδυ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Για κύπελλο, πρωταθλήματα
Το κύπελλο ερασιτεχνών Μεσσηνίας θα ξεκινήσει στις 22-23/8/2009 και μέχρι τις 20/9/2009 θα έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτες φάσεις.
Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής θα αρχίσει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, της Β’ τοπικής στις 10 και 11 Οκτωβρίου και της Γ’ κατηγορίας στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα πρωταθλήματα θα αναφέρονται στις αντίστοιχες προκηρύξεις που θα ανακοινωθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2009.

Τρεις μικροί μέχρι 19 ετών
Την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ τοπικής θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται υποχρεωτικά στους αγώνες 3 παίκτες νεαρής ηλικίας.
Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ για το θέμα αυτό αναφέρει:
«Θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν τρεις μικροί ποδοσφαιριστές σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, με πρόσθεση μιας ηλικίας ακόμη σε σχέση με τα πρωταθλήματα 2008-2009.
Ετσι τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο μικροί χαρακτηρίζονται οι γεννηθέντες από 1/1/1990 και μετά.

Πηγή: Ελευθερία

Το ρεύμα σκότωσε χειριστή γερανού

Ενας 37χρονος χειριστής μηχανήματος σε υπεργολαβία της εταιρείας “Ακτωρ” σκοτώθηκε χθες στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ στου Ρωμανού, όταν το γερανοφόρο όχημα που χειριζόταν ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο άτυχος Σταμάτης Διπλάρης, πατέρας δύο παιδιών, με καταγωγή από τα Κρεμμύδια, εργαζόταν στο συνεργείο του υπεργολάβου κ. Καλαμπαλίκη, που εκτελεί εργασίες ύδρευσης - αποχέτευσης.
Γύρω στις 3 χθες το μεσημέρι, την ώρα που βρήκε τραγικό θάνατο, τοποθετούσε με το γερανοφόρο όχημα πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης στο δίκτυο που κατασκευάζει η υπεργολαβία, κοντά στην Τραγάνα.

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε από γιατρούς ..........

του Κέντρου Υγείας Πύλου.
Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν πως ήταν μόνος του στο εργοτάξιο την ώρα του τραγικού δυστυχήματος.

Πηγή: Ελευθερία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία Κυπαρισσίας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη των δημοτικών σχολείων της Κυπαρισσίας, όπως επισημάνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.
Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 19 Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα σημειώνεται «Από 1 έως 19 Ιουνίου θα γίνονται οι εγγραφές των παιδιών για την Α’ τάξη των δημοτικών σχολείων του Δήμου.
Στην Α’ τάξη εγγράφονται μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία έξι ετών (έτος γέννησης 2003).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής: ......


Πιστοποιητικό γέννησης δήμου ή κοινότητας.
Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, από όπου φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης.
Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης.
Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ.)

Τα ίδια δικαιολογητικά (μεταφρασμένα) απαιτούνται για την εγγραφή των αλλοδαπών μαθητών».

Πηγή: Ελευθερία

Σύσκεψη για το ΓΠΣ Γαργαλιάνων

Σύσκεψη στην ΠΕΧΩ της Περιφέρειας έγινε χθες για τη Β1 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Γαργαλιάνων.
Σε αυτή συμμετείχαν από την ΠΕΧΩ ο Στέλιος Σπανός, ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς με τον δημοτικό σύμβουλο Διονύσιο Τσορώνη, ο μελετητής τού έργου και ο επιβλέπων μηχανικός.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση της ΠΕΧΩ προκειμένου να κάνει την γνωμοδότησή της.
Αυτό, όπως τονίστηκε, αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οπως τόνισε στην “Ε” ο δήμαρχος Σταύρος ......

Καλοφωλιάς σε δέκα ημέρες περίπου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των γνωμαδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς όπως απαιτείται για την Β1 φάση, ώστε με βάση αυτές τις κατευθύνσεις οι μελετητές να προχωρήσουν στην σύνταξη της Β2 φάσης η οποία εκτίμησε ότι θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση μέσα στον Ιούλιο.

Πηγή: Ελευθερία

Τροχαία- Επιστρέφει πινακίδες και άδειες οδήγησης για τις ευρωεκλογές

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκη, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος: Επιστρέφονται από 03-06-2009 οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 02-06-2009.

Δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 02-06-2009.

Επισημαίνεται ότι δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για ............

τις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Πηγή: Επικαιρότητα

Στην εντατική μετά από κτύπημα αγνώστου στο κεφάλι 60 χρονη γυναίκα !

Άγρια επίθεση δέχθηκε 60χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Ικλαινα της Πύλου το βράδυ της Δευτέρας.
Η 60χρονη διατηρεί πρατήριο Βενζίνης στην περιοχή ,γύρισε στο σπίτι της λίγο μετά τις 20.30 χθες βράδυ μετά από μισή ώρα περίπου άκουσε θορύβους στην αυλή βγήκε να δεί τι συμβαίνει και από πού προέρχονται οι θόρυβοι και τότε δέχθηκε την επίθεση από άγνωστο δράστη ή δράστες.

Δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι πιθανότατα με ξύλο και αιμόφυρτη κατόρθωσε να ειδοποιήσει συγγενικό της πρόσωπο.Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο και η κατάσταση της κρίνεται κρίσιμη.
Οι κάτοικοι του χωριού μιλάνε για αυξημένη .........

εγκληματικότητα στην περιοχή τους και ζητάνε την καλύτερη αστυνόμευση της. Έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη ή των δραστών κάνει το Α/Τ Πύλου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Μειώσεις και ανακλήσεις τιμών σε 452 προϊόντα !!

Σε μειώσεις τιμών για 452 προϊόντα από 2,79% μέχρι και 50% προχώρησαν 16 εταιρείες, ενώ 4 εταιρείες προχώρησαν σε ανακλήσεις αυξήσεων 37 κωδικών προϊόντων από 2,92% μέχρι 10% όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και πρόκειται για μειώσεις και ανακλήσεις που έγιναν σε τρόφιμα, βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες το Μάιο.

Όπως ανέφερε σε δηλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος πολλές από τις μειώσεις αφορούν είδη πρώτης ανάγκης ενώ ''η προσπάθεια του υπουργείου συνεχίζεται'' σημείωσε ο υφυπουργός. Οι μειώσεις κυμαίνονται σε ποσοστό από 50 % μέχρι και 2,79% και οι ανακλήσεις αυξήσεων είναι από 2,92% μέχρι 10%.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την κίνηση των .........

τιμών που υποβάλλονται στο υπουργείο δήλωσε: «σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων του υπουργείου δίνουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τα κοστολόγια και τους ελέγχους σε τιμοκαταλόγους, που έχουν υποβληθεί το Μάιο από επιχειρήσεις τροφίμων, βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν μειώσεις τιμών και ανακλήσεις ανατιμήσεων σε, περίπου 500 προϊόντα, πολλά εκ των οποίων είναι είδη πρώτης ανάγκης. Εντείνουμε την προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση. Δουλεύουμε συστηματικά με στόχο τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς. Ήδη, η προσπάθειά μας, με τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, αλλά και με συνεχείς ελέγχους αποδίδει. Τα αποτελέσματα είναι ορατά προς όφελος των καταναλωτών. Το υπουργείο θα συνεχίζει την προσπάθειά του για την προστασία του καταναλωτή και την καλύτερη λειτουργία της αγοράς».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, από τους τιμοκαταλόγους που υποβλήθηκαν στο υπουργείο οι ανακλήσεις αυξήσεων αφορούν στο συνεργείο της SEAT Ωτολουξ και τις εταιρείες εστίασης και καφετέρια, Autogrill Ελλάς στο Αεροδρόμιο και Segafredo επίσης στο αεροδρόμιο και ΚΟΝΔΩΡ ΑΕΕΕ (ποτά).

Σε μειώσεις τιμών προχώρησαν οι εταιρείες: P&G ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ (-4,39% σε είδη ατομικής φροντίδας καθαρισμού), ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. (-31,49% σε λιπαντικά μπαταρίες), ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ (-45,09% σε μπαταρίες μοτό), MULTIPART A.E.(-19,10% σε μπαταρίες), ΝΙΚ.Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. (-15,32% σε ελαστικά), ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕ (-22,61%), Καλλιμάνης (-10,33% σε αλιεύματα κατεψυγμένα), Οπτικά (-4,97% σε τυριά, κρέμες γάλακτος) , ΠΡΩΤΟ ΑΓΡ. ΣΥΝΣΜΟΣ ΑΓΕΛ/ΦΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (-13,43% στο γάλα), ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΒΟΛ (-10,26% στο γάλα), ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (-25,00% στο γάλα), ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ (-16,89% σε ελαιόλαδα και σπορέλαια), Μetro (-19,81% σε αλιεύματα και κατεψυγμένα), Όλυμπος (-9,06% στο γάλα), Χορέκα ΑΕΒΕ (-2,79% σε ζυμαρικά) και MISKO (BARILLA) (-50% σε ζυμαρικά).

Πηγή: Επίκαιρότητα

Στα ΚΕΠ και οι στρατολογικές διοικητικές διαδικασίες!

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη έκανε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει για την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών. Έτσι, μέσω των ΚΕΠ μπορούν να διεκπεραιώνονται, πλέον, διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Διεύθυνση Στρατολογικού, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και υφυπουργός Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας.Πρόκειται για τις ακόλουθες διαδικασίες: ........

-Εξαγορά του υπολοίπου των στρατιωτικών υποχρεώσεων όσων έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.

-Αναβολή κατάταξης των εχόντων εκτός της ελληνικής και τη γερμανική υπηκοότητα.

-Αναβολή κατάταξης των υπαλλήλων του ΟΗΕ και υπαλλήλων Ειδικευμένων Οργανισμών Ηνωμένων Εθνών.

-Τμηματική εκπλήρωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης με το Ν. 3421/2005.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω θεραπευτικής αγωγής, σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες.

-Αναγνώριση ως αντιρρησία συνείδησης.

-Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης μόνου ή μεγαλύτερου γιου γονέων που έχουν πεθάνει, ο οποίος έχει ένα τουλάχιστο άγαμο και ανήλικο, ή άγαμο και ανίκανο για κάθε εργασία αδελφό ή αδελφή.

-Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης χήρου πατέρα, ενός τουλάχιστον ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου.

-Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης πατέρα ενός τουλάχιστον ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου που έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.

-Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και δοκίμων μοναχών, ή μοναχών που μονάζουν σε Μονή του Αγίου Όρους.

-Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης όσων έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη, ή σε ποινή που για τους στρατιωτικούς συνεπάγεται καθαίρεση.

-Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης πατέρων τριών, ή περισσοτέρων τέκνων.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης για την απόκτηση Ιατρικής, ή Οδοντιατρικής ειδικότητας.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε υποψηφίους σπουδαστές Ανωτέρων, ή Ανωτάτων σχολών εσωτερικού ή εξωτερικού.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης για την απόκτηση χρόνου θαλάσσιας υπηρεσίας.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε μονίμους κατοίκους εξωτερικού.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις ξένου κράτους.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε ναυτολογημένους.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε πολιτογραφηθέντες.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης όσων διακόπτουν τη μόνιμη κατοικία τους στην Τουρκία, ή σε χώρα του τέως ανατολικού συνασπισμού.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε νοσηλευόμενους κατά την ημερομηνία που υποχρεούνται να καταταγούν.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε κρατούμενους σε φυλακή, ή σε άλλη αρμόδια αρχή.

-Μεταφορά οπλιτών ή στρατεύσιμων σε υπόχρεους μειωμένης θητείας.

-Διόρθωση του έτους γέννησης με το οποίο έγινε εγγραφή στα μητρώα αρρένων.

-Συμπλήρωση ή καταχώριση ή ανάκληση στρατολογικών μεταβολών, που λείπουν από τη στρατολογική μερίδα.

-Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δημάρχους, προέδρους Κοινοτήτων.

-Αναγνώριση υπηρεσίας σε ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους, ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Έκδοση Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης.

Πληρώνει την Πέμπτη ο ΕΛΓΑ και τους Μεσσήνιους αγρότες.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΛΓΑ, μεθαύριο 4 Ιουνίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 31.734.847 ευρώ, για διάφορες καλλιέργειες που πληγήκαν από ποικίλα καιρικά φαινόμενα, καθώς και πατάτες, φυλλοβόλα, εσπεριδοειδή, σταφίδες και οινάμπελα λόγω μειωμένης παραγωγής.

Αναλυτικότερα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 12.649 παραγωγών 42 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή ύψους 16.668.359 Ευρώ, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό και ανεμοθύελλα σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων και πατάτας εσοδείας 2008.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών: ..........

Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Επίσης, την ίδια ημέρα σε εκτέλεση των αριθμ. 2696/04-05-09 Απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, αριθμ. 123/28-05-2009 απόφασης του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. και σύμφωνα με τα αρχεία αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης που παραδόθηκαν στον ΕΛ.Γ.Α. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις ύψους 15.066.488 Ευρώ.

Εκκαθαρίσθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α. και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 47.915 παραγωγών της χώρας. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου 2008 σε καλλιέργειες πορτοκαλιών και μανταρινιών στους νομούς Αργολίδας και Λακωνίας, καλοκαιρινής πατάτας στο Νομό Σερρών, καλλιέργειες κορινθιακής σταφίδας στους Νομούς Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και καλλιέργειες οιναμπέλων στο νομό Κρήτης.

Όλες οι παραπάνω αποζημιώσεις, που συνολικά αγγίζουν τα 31.734.847 Ευρώ θα καταβληθούν μεθαύριο στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.

Δημήτρης Δράκος ( Νομάρχης – Πρόεδρος ΕΝΑΕ ) κατά των αγροτών ( ΕΑΣ) Μεσσηνίας !!!

Ο Νομάρχης και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος καθώς και ο Δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος με μία πρωτοφανή αγωγή κατά της ΕΑΣ Μεσσηνίας δηλαδή κατά των αγροτών καθώς και του Ταμείου Τ.Σ.Ε.Α.Π.Γ.Σ.Ο ζητούν να τους καταβληθούν οι Ασφαλιστικές εισφορές που τους έχουν διακοπεί από τις 31/3/2005 με απόφαση του Δ/Σ της ΕΑΣ λόγω της ιδιότητας τους .(Ως Νομάρχης ο πρώτος ως Δήμαρχος ο δεύτερος ) οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 66.848,49 Ευρώ για τον πρώτο και 54.947,48 Ευρώ για τον δεύτερο. Σαν να μην έφταναν τα ποιο πάνω ποσά που ζητούν ,οι εν λόγω κύριοι διεκδικούν επιπροσθέτως 50.000 Ευρώ !!!!! ο καθένας για ηθική βλάβη …. Που τους έχει κάνει η ΕΑΣ Μεσσηνίας !!

Αυτό έχει κάνει έξαλλους τους ήδη δοκιμαζόμενους αγρότες που έχουν .......

μείνει έκπληκτοι από την στάση του Δημήτρη Δράκου και δευτερευόντως του Γιώργου Σκαλαίου απέναντι τους.

Άραγε η ηθική βλάβη που ζητά ο κος Δράκος αναρωτιούνται είναι αυτό που του πρόσφεραν οι αγρότες και η Ενωσή τους όλα αυτά τα χρόνια ( περίπου 12 ) που τον εκλέγουν Νομάρχη ?

ΟΑΣ Μεσσηνίας: Συνεχίζεται το αλλαλούμ με το ΟΣΔΕ.

«Να λειτουργήσουν κατά συνείδηση» συμβουλεύει Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας τους αγρότες για το θέμα της υπογραφής της δήλωσης των δικαιωμάτων καταγγέλλοντας παράλληλα Υπουργείο και ΠΑΣΕΓΕΣ για «καταστρατήγηση των ευρωπαϊκών κανονισμών». Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας αναφέρει ότι .....

«Μετά το εκφυλιστικό παζάρι μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την ΠΑΣΕΓΕΣ με τις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών πληροφορηθήκαμε ότι δεν θα πληρώσουν το κόστος ενεργοποίησης μόνο όσοι αγρότες αναφέρονται στην λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ οι οποίοι στο νομό μας ανέρχονται σε 5000 αγρότες. Εδώ όμως υπάρχει ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα.

Οι τιμές προσδιορισμού του καθαρού αγροτικού εισοδήματος είναι προκλητικά χαμηλές ..........

(όχι βέβαια για να εξυπηρετήσουν τους αγρότες αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον) με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών να εμφανίζετε κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο μέρος των αποκλειστικά απασχολουμένων στη γεωργία επειδή μπορεί να έχει ένα οικογενειακό εισόδημα από κάποια άλλη πηγή να εξαιρείτε της περίφημης λίστας».
«Η θέση της ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη, αγρότες είναι όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και πρέπει να απαλλαγούν από την πληρωμή της ενεργοποίησης, το ίδιο και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Όλες οι άλλες μεθοδεύσεις είναι απαράδεκτες και αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο χαράτσωμα. Επίσης δηλώνουμε σταθεροί στη θέση μας ως Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για τις ενεργοποιήσεις και ταυτοποιήσεις ούτε και να υπογράψουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις που απαιτεί η ΕΑΣ για παραχώρηση της αμοιβής της από την ενιαία ενίσχυση».
Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση τονίζει: «Δυστυχώς όμως αντιλαμβανόμενοι το άθλιο παιχνίδι που παίζετε με την απειλή απώλειας επιδοτήσεων στην ποιο δυσμενή συγκυρία που βιώνουν οι ελαιοκαλλιεργητές το μόνο που μπορούμε να συμβουλέψουμε, για την ώρα τουλάχιστον, τους Μεσσήνιους αγρότες για το θέμα της υπογραφής της δήλωσης που απαιτεί η ΕΑΣΜ είναι να πράξουν κατά συνείδηση.

Από την πλευρά μας δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιήσουμε συνδιαχειριστές στις επιδοτήσεις μας και πλέον θεωρούμε ότι ο διάλογος με τους προαναφερθέντες (ΥΑΑΤ ΠΑΣΕΓΕΣ ΕΑΣΜ) για το συγκεκριμένο θέμα με ευθύνη δική τους έχει εξαντληθεί. Η κατεύθυνσή μας πλέον είναι η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταστρατήγηση των ευρωπαϊκών κανονισμών από το ΥΑΑΤ σε συνεργασία με τις "συνεταιριστικές μας οργανώσεις"».

Πηγή: Αgroschannel

Από τις 12 Ιουνίου ,αρχίζουν οι εκδρομές για τους Αγρότες!!

Από την διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώθηκε ότι: "Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα Κ.Ε.Π. και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού - Εκδρομών - Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο και Κρουαζιέρες για το έτος 2009. Συνολικά υποβλήθηκαν 287.646 αιτήσεις.

Τα ονόματα των 170.000 δικαιούχων κληρωθέντων στα παραπάνω προγράμματα θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα 1-6-2009 στα Κ.Ε.Π. και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Η δε διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος θα .........

ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

Οι κληρωθέντες- δικαιούχοι των προγραμμάτων της Κύπρου και των 4ήμερων κρουαζιέρων θα λάβουν τα Δελτία τους με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.

Η διενέργεια κλήρωσης των δικαιούχων των Κοινωνικών Προγραμμάτων ήταν τεχνική-ηλεκτρονική προκειμένου να διαφυλαχθεί απόλυτα η αντικειμενικότητα καθώς η Διοίκηση του Οργανισμού δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως συμμετοχή στην επιλογή των δικαιούχων.

Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-12-2009".

Διαδικασία Παραλαβής Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.) - Δελτίων Εκδρομικών Προγραμμάτων (Δ.Τ.Π.)

Α. Οι δικαιούχοι του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα λάβουν μέσω των ΚΕΠ: Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.), Κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών καταλυμάτων και Εκπτωτικά Κουπόνια.

Β. Οι δικαιούχοι του Εκδρομικού Προγράμματος θα λάβουν μέσω των ΚΕΠ: Δελτία Εκδρομικού Προγράμματος (Δ.Ε.Π.) και Κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών Γραφείων.

Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα παραλαμβάνονται προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή καταβολής εισφορών/ Βιβλιάριο Υγείας και αστυνομική ταυτότητα.

Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: 8ήμερες δωρεάν διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ.

2. Πρόγραμμα Εκδρομών: 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία.

3. Κρουαζιέρες: 4/ήμερες δωρεάν κρουαζιέρες, με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Περιλαμβάνει τρεις (3) διανυκτερεύσεις και πλήρη διατροφή (εντός του πλοίου).

4. Εκδρομικό Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο: διάρκειας 5 ημερών (4 διανυκτερεύσεις) για τους ασφαλισμένους, 21-64 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κύπρου αλλά και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικές επισκέψεις και περιηγήσεις.

Πηγή: Επικαιρότητα

"Καλπάζει" η κερδοσκοπία σε βενζίνη - πετρέλαιο

Φουλάρει η κερδοσκοπία στη θερινή αγορά των καυσίμων και ήδη η αμόλυβδη σκαρφάλωσε στο 1,17 ευρώ / λίτρο (Αμοργός), ενώ στους περισσότερους από τους μισούς νομούς της χώρας η μέση τιμή της «έπιασε» το ένα ευρώ. Και ήδη άρχισε να το ξεπερνά.

Για έκρηξη στην τιμή της αμόλυβδης λόγω της αυξημένης ζήτησής της από τους παραθεριστές και αδειούχους του καλοκαιριού κάνουν λόγο οι πληροφορίες μας, ιδιαίτερα στα νησιά. Και φυσικά στις εθνικές οδούς.
Καλπάζει η κερδοσκοπία σε βενζίνη - πετρέλαιο

Η κερδοσκοπία στην εγχώρια αγορά των υγρών καυσίμων επιβεβαιώνεται και από ..........

σχετική μελέτη που παρουσίασε χθες το ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο Οικονομικών - Βιομηχανικών Ερευνών), σύμφωνα με την οποία:

Ενώ η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 10% στην περίοδο 2004-08, η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας μειώθηκε μόλις κατά 4,3%.

Η μέση τιμή
Το «καπέλο» όμως στην αμόλυβδη... φωνάζει από μακριά, ασχέτως αν ο επί της Ανάπτυξης υπουργός Κωστής Χατζηδάκης καμώνεται πως δεν ακούει, καθώς:

Τις ημέρες αυτές στην ελληνική αγορά η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 0,995 λεπτά / λίτρο, ενώ η διεθνής τιμή της είναι 354 ευρώ / μετρικό τόνο και έχει μειωθεί γύρω στο 8,5% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο που ήταν 383 ευρώ. Τότε η αμόλυβδη στην Ελλάδα ήταν περίπου στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή 0,999 ευρώ.

Να σημειώσουμε δε πως σήμερα το πετρέλαιο μπρεντ βρίσκεται στα 67 δολ. / βαρέλι έναντι 128 δολ. τον Μάιο 2008.

Σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία της μελέτης του ΙΟΒΕ που παρουσίασε χθες στο ΕΒΕΑ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου Ακης Κορρές:

* Στην Ελλάδα η αμόλυβδη βενζίνη είναι ακριβότερη της μέσης τιμής στην E.E.
* Στα 100 ευρώ που δαπανά ο Ελληνας για την αμόλυβδη, 48 ευρώ εισπράττουν τα διυλιστήρια, 41 ευρώ είναι φόρος - δασμοί και 11 ευρώ είναι το μεικτό περιθώριο εμπορίας.

Στο ερώτημα «γιατί πληρώνουμε ακριβά τη βενζίνη;» η έρευνα δίνει απαντήσεις ότι αυτό οφείλεται:

Στη λαθρεμπορία - πειρατεία που περιορίζουν τα κίνητρα των εταιρειών για επενδύσεις, στη μικρή κατανάλωση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., στον περιορισμό της λειτουργίας των πρατηρίων, στη μη απελευθέρωση των αδειών βυτιοφόρων, στη γεωγραφική μορφολογία της χώρας (νησιά, ορεινές περιοχές) που αυξάνουν το κόστος μεταφοράς, κ.λπ.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας βενζινοπωλών ανέφεραν πως πέρυσι διέκοψαν τη λειτουργία τους 150 πρατήρια, λόγω της οικονομικής κρίσης (επί συνόλου 8.500). Βέβαια, θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως ανάμεσά τους θα πρέπει να είναι και τα πρατήρια που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση υποχρεώσεων προς τις εταιρείες εμπορίας, καθώς και εκείνα που διέθεταν πειρατικά καύσιμα και λόγω των ελέγχων οδηγούνται σε λουκέτο...

ΑΜΟΛΥΒΔΗ: ΣΤΟ 1,17 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Αγρια κερδοσκοπία στα νησιά, εν όψει της θερινής περιόδου, καταγράφεται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η αμόλυβδη βενζίνη ήδη έχει φτάσει στα 1,17 ευρώ το λίτρο, όπως στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Αμοργό, ενώ και σε άλλες περιοχές, όπως στην Κρήτη, η τιμή της «χτυπά» ακόμη και τα 1,15 ευρώ το λίτρο. Ομως και στα Επτάνησα και στα Δωδεκάνησα η τιμή της αμόλυβδης έχει... σκαρφαλώσει στα 1,10 ευρώ το λίτρο. Τέτοια τιμή διαπιστώνεται επίσης και στη Θεσπρωτία, καθώς και σε άλλες παραθεριστικές περιοχές. Ολα δείχνουν πως ήδη το κύκλωμα εμπορίας και λιανικής στα μέρη αυτά προετοιμάζουν το... έδαφος για υψηλότερες τιμές με στόχο τους παραθεριστές του καλοκαιριού.

Αξίζει δε να σημειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου, ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεπερνά ήδη το 1 ευρώ ανά λίτρο.

Μicrosoft: Στις 22 Οκτωβρίου κυκλοφορούν στην αγορά τα Windows 7.

Πρίν κάποιο καιρό είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι τα windows 7 θα ήταν έτοιμα τον Αύγουστο του 2009 και η κυκλοφορία τους θα γινόταν το φθινόπορο του 2009.
Χθές ωστόσο η Microsoft μέσω του αντιπροέδρου της Microsoft Bill Veghte επιβεβαίωσε ως ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου λογισμικού την 22α Οκτωβρίου του 2009.

Σύμφωνα με τον Ανιτπρόεδρο της εταρείας, , ο οποίος μίλησε στο Cnet, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα είναι έτοιμο έως τα μέσα ή το τέλος Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμα ("generally available") στις 22 Οκτωβρίου.

Η αγορά δέχτηκε με χαρά την ημερομηνία κυκλοφορίας του λογισμικού και αυτό έδειξε με τις δηλώσεις του ο Phil McKinney, Chief Technology Officer της Hewlett-Packard.

"Έχουμε "κλειδώσει" και είμαστε έτοιμοι για την κυκλοφορία των Windows 7. H ποιότητα του κώδικα είναι πάρα πολύ καλή."

H Acer, η οποία με τον ένα ή άλλο τρόπο είχε "προβλέψει" την ημερομηνία κυκλοφορίας, ........

από την πλευρά της είναι και αυτή έτοιμη έχοντας ήδη ετοιμάσει το all in one Z5600 PC. Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο θα ανακοινωθούν την επομένη της κυκλοφορίας των Windows 7.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Μicrosoft, θα υπάρξει κάποιο πρόγραμμα αναβαθμίσεων και μετάβασης στα Windows 7 για όσους αγοράσουν λίγο πριν την κυκλοφορία τους τα Windows Vista.
Kατά πάσα πιθανότητα το χρονικό διάστημα της αγοράς πριν την κυκλοφορία θα είναι 30 μέρες ενώ θα αφορά τα Vista Home Premium ή υψηλότερες εκδόσεις (δηλαδή όχι τα Vista Basic).

όσο για την τιμή των Windows 7 δεν εχει ανακοινωθεί.
Φαίνεται ότι η microsoft το φυλάει για έκπληξη.

Μετάφραση από το C|Net news.
Φιλιατρά News


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FORTHNET ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΟΤΕ

Μη συμμόρφωση της εταιρείας με προσωρινή διαταγή που δικαιώνει τον ΟΤΕ - παρέμβαση της εισαγγελίας ζήτησε ο ΟΤΕ

Αντιδρώντας σε μία πρωτοφανή για τα ήθη της αγοράς εκστρατεία της εταιρείας Forthnet, ο ΟΤΕ προέβη σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για τη διακοπή της.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας Forthnet, καθώς η τελευταία προέβη στην αποστολή αναληθούς και δυσφημιστικού για τον ΟΤΕ Δελτίου Τύπου στις 27/5/2009.

Ο ΟΤΕ κατέθεσε άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το ..........

οποίο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνει την εταιρεία Forthnet:

· Να αποσύρει από το site της το Δελτίο Τύπου με τους αναληθείς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς

· Να μην αναρτήσει άλλο κείμενο στον Τύπο ή στο διαδίκτυο με το ίδιο περιεχόμενο μέχρις ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, αγνοώντας τη δικαστική επιταγή και συνεχίζοντας το δυσφημιστικό της έργο. Για το λόγο αυτό, ο ΟΤΕ ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα.

Ο ΟΤΕ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε, στο πλαίσιο του κακώς νοούμενου ανταγωνισμού, να χρησιμοποιεί παράνομα και να δυσφημεί το όνομα και τις υπηρεσίες του ΟΤΕ.