Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης: ταλάντωση & πραγματικότητα!..

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Σπουδαίος μήνας ο Οκτώβριος, για τους αστρολόγους ο μήνας του ζωδίου του ΖΥΓΟΥ, που μας έφερε από τη μια τις γιορτές για τα 40 χρόνια της ΝΔ και από την άλλη το φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Με άλλα λόγια στην .....

VW: Αποκαλυπτήρια για το νέο Passat στη Μαραθόπολη [εικόνες-βίντεο]

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι δοκιμαστικές διαδρομές στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης του νέου VW Passat, το οποίο φιλοξενείται στην Costa Navarino, με σταθμό τη Μαραθόπολη.

Μαζί με το νέο Passat θα προβληθεί και η περιοχή της Μεσσηνίας σε όλο τον κόσμο, αφού αντιπρόσωποι από κάθε γωνιά της γης θα έρθουν για να δοκιμάσουν το νέο αυτοκίνητο.
Περί τα 20.000 .....

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι δήθεν δημοκράτες

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου


Η απορία μεγάλη, τουλάχιστον σ΄εμένα, μετά από δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,
Ειδικότερα, αναρωτιέμαι σχετικά με τις προθέσεις και τους στόχους διαφόρων παρατάξεων των μειοψηφιών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όταν σε μόλις σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις καιροφυλακτούν για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο;

Όταν εμμένουν στα αδιέξοδα όχι, αδιαφορούν για τον κανονισμό......

ΥΠΕΣ: Σε ποια ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν οι δήμοι[ Εγκύκλιος ]

Τις δυνατότητες που έχουν οι δήμοι για να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και οδηγίες σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, την επιχειρησιακή λειτουργία και τη χρηματοδοτική υποστήριξη των διεθνών συνεργασιών τους, γνωστοποιεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, ......

Τριφυλία: Πολλά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Πολλά ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τα λέντονα καιρικά αινόμενα με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες που σημειώθηκαν στις 11:30 το πρωί.
Δρόμοι μετατράπηκαν ......

ΙΚΑ: Δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης και μετά τη συνταξιοδότηση

Υπολογίζονται στον χρόνο ασφάλισης οι ημέρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ.

Όπως τονίζεται .....

Πώς θα φορολογούνται οι παροχές σε είδος – Όλη η απόφαση

Από την 1/1/2014, οποιαδήποτε παροχή σε είδος φορολογείται ως εισόδημα του λήπτη της παροχής. Οι επιχειρήσεις, καλούνται να εκδώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών για το 2014, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και όλες τις παροχές σε είδος. Μάλιστα, από 1/1/2015, επί των παροχών αυτών θα επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου.

Αυτό αναφέρει, .....

Ξεκίνησε από σήμερα το νέο σύστημα έκδοσης ταυτοτήτων! Δείτε τι χρειάζεται!

Ξεκίνησε από σήμερα, Τρίτη 7 Οκτωβρίου η εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας η οποία σύμφωνα με την αστυνομία θα πραγματοποιείται σε λίγα λεπτά.
Έτσι ο κάθε πολίτης θα μπορεί με μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας.
Ειδικότερα η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ......

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 6-10-2014 ]

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Οκτωβρίου 2014

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα