Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Τριφυλία: Πολλά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Πολλά ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τα λέντονα καιρικά αινόμενα με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες που σημειώθηκαν στις 11:30 το πρωί.
Δρόμοι μετατράπηκαν ......

σε ποτάμια, καθώς ο όγκος του νερού που έπεσε σε Γαργαλιάνους Φιλιατρά και Κυπαρισσία ήταν πάρα πολύς με αποτέλεσμα το δίκτυο ομβρίων να αδυνατεί να απορροφήσει αμέσως όλον αυτό τον όγκο νερού που έπεσε.

Πλημμύρισε το παζάρι Γαργαλιάνων.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών, η εμποροπανήγυρη που είναι σε εξέλιξη στους Γαργαλιάνους πλημμύρισε και επενέβη πυροσβεστικό όχημα της Δημοτικής ενότητας για να αποφράξει τις βάνε ομβρίων.
Όπως σημειώνει το συνδικάτο στην σελίδα του "Ισχυρές καταιγίδες με ανέμους που έφτασαν τα 9 μποφόρ και το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.
Πλημμύρισαν οι παράγκες των μικροπωλητών με αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας"

Αναζητήσαμε τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κ. Ανδρέα Ματθιουδάκη για να μας πει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την έντονη νεροποντή αλλά η επικοινωνία μας δεν κατέστη δυνατή ακόμα και το μεσημέρι που γραφόταν το ρεπορτάζ.

Κλίκ στις Φωτογραφίες που δημοσίευσε το Συνδικάτο Μικροπωλητών.


Προβλήματα και στα Φιλιατρά.

Πολλά ήταν και τα προβλήματα στα Φιλιατρά από την έντονη νεροποντή. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε.
Χαρακτηριστικά σημεία η Αναπαύσεως όπου το νερό είχε ανέβει στα πεζοδρόμια η πλατεία Φιλιατρών και αρκετοί δρόμοι.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Παναγιώτη Φαρμάκη μας είπε ότι ο όγκος του νερού που έπεσε στην πόλη ήταν πρωτοφανής και δημιουργήθηκαν μικρά προβλήματα σε δυο τρία σημεία ανάμεσά τους και η Αναπαύσεως.
Όπως μας είπε ο κ. Φαρμάκης η πόλη στράγγιξε σχεδόν αμέσως αναλογικά με τον όγκο νερού που έπεσε καθώς το δίκτυο ομβρίων υδάτων ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και διοχέτευσε το νερό.
Σημείωσε δε ότι οι αγωγοί απορροής υδάτων είχαν γεμίσει νερά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στην πόλη.
Μας δήλωσε ότι σε σημαντικό βαθμό βοήθησε ο καθαρισμός της Περιφερειακής Τάρφου που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ενώ επεσήμανε ότι η Δημοτική ενότητα χρειάζεται να κάνει παρέμβαση στα δυο τρία σημεία που παρουσιάζεται το μεγάλο πρόβλημα ώστε σε επόμενη νεροποντή να λειτουργήσουν και εκείνα άμεσα και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Πολλά προβλήματα και στην Κυπαρισσία

Πολύ το νερό που έπεσε και στην Κυπαρισσία. Από την έντονη νεροποντή βούλωσαν δυο μεγάλα φρεάτια με αποτέλεσμα τα νερά να μην βρίσκουν δίοδο και να σχηματίζουν λίμνες σε δυο τρία σημεία.
Εντός της πόλης παρατηρήθηκα 3-4 αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί από τα πολλά νερά ενώ στην παραλία της Κυπαρισσίας λόγω του μεγάλου όγκου νερού είχαν ακινητοποιηθεί 4 αυτοκίνητα.
Όπως μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας η Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου η Δημοτική ενότητα λήταν επι ποδός και στις δυο τρεις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε το πρόβλημα η ΔΕΥΑΚΥ επενέβη άμεσα και αποκατέστησαν την καθαριότητα στις βάνες απορροής ομβρύων.
Επίσης η κ. Αλεξοπούλου μας ενημέρωσε ότι πρόβλημα υπήρξε και στην Τερψιθέα κοντά σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής αλλά και εκεί η ΔΕΥΑΚΥ επενέβη με τσάπα και ξεβούλωσε την τάφρο απορροής υδάτων και δεν υπήρξε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.