Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες διευκρινήσεις για το ΦΠΑ στην εστίαση έδωσε με εγκύκλιό του το υπ. Οικονομικών

Καινούριες διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτημα φορολογουμένων που ζητούσαν πληροφορίες αναφορικά με τον εφαρμοστέο συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες εταιρείας με άδεια λειτουργίας «Εστιατορίου – Κέντρου διασκέδασης με συγκρότηση εστιατορίου» διευκρίνισε ότι τα κέντρα διασκέδασης βαρύνονται με ΦΠΑ 23%, ενώ τα εστιατόρια που έχουν ζωντανό μουσικό πρόγραμμα πληρώνουν ΦΠΑ 13%.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι σύμφωνα .......

με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000), όπως ισχύει, ο συντελεστής του ΦΠΑ ορίζεται σε 23% στη φορολογητέα αξία, ενώ κατ’ εξαίρεση για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ του ιδίου Κώδικα ΦΠΑ, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε 13%.

Συγκεκριμένα, στο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγεται η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων πλην των κέντρων διασκέδασης, με εξαίρεση τη διάθεση ποτών που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία.

Επίσης, ως κέντρο διασκέδασης θεωρείται ο «στεγασμένος ή υπαίθριος χώρος συγκεντρώσεως του κοινού για την παρακολούθηση καλλιτεχνικού κυρίως μουσικού προγράμματος, με μέγιστη επιτρεπόμενη Α - ηχοστάθμη 100 db, σε συνδυασμό με την παροχή φαγητών ή και ποτών, ενώ δεν θεωρούνται κέντρα διασκέδασης οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, στις οποίες, κατόπιν άδειας της αρμόδιας αρχής, γίνεται χρήση μουσικών οργάνων ή στερεοφωνικού συγκροτήματος μικρής ισχύος, με μέγιστη Α - ηχοστάθμη κατά τη λειτουργία του καταστήματος 80 db».
Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι υπηρεσίες εστιατορίου, εκτός των καταναλώσεων αλκοολούχων ποτών, όπου παράλληλα παρουσιάζεται και θέαμα υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην περίπτωση που προέχουν οι υπηρεσίες εστίασης και το θέαμα προσφέρεται με τα συνήθη μέσα που εμπίπτουν στην εκμετάλλευση του εστιατορίου, όπως ηχητικές εγκαταστάσεις μικρής ισχύος, χρήση τραπεζοκαθισμάτων από καθήμενους πελάτες με προσφορά φαγητού, μη ύπαρξη όρθιων πελατών στο μπαρ για κατανάλωση ποτών, μη συμμετοχή των πελατών με χορό κ.ά., καθώς και οι τιμές των προσφερόμενων ειδών δεν αποκλίνουν σημαντικά σε σχέση με αυτές των αντίστοιχων εστιατορίων της περιοχής.

Αντίθετα, όμως, στην περίπτωση που για την παρουσίαση του θεάματος χρησιμοποιούνται όλες οι υποδομές του κέντρου διασκέδασης όσον αφορά τον ήχο, τη δυναμικότητα του χώρου, την πίστα, τις καταναλώσεις του μπαρ κ.λπ., πρόκειται για λειτουργία της επιχείρησης ως κέντρου διασκέδασης και υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ όλες οι παροχές που πραγματοποιούνται εντός του καταστήματος.

Eklogika.gr

Υπό πολύ αυστηρούς όρους γίνεται η πλήρης απαλλαγή των φορολογουμένων από το ΕΕΤΑ

Αυστηροί είναι οι όροι που συνοδεύουν την πλήρη απαλλαγή των φορολογουμένων από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ). Ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 οι άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ και οι έγγαμοι με εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ καταθέτουν στις εφορίες αιτήσεις απαλλαγής από το χαράτσι για τα ακίνητα, συνυποβάλλοντας και τα δικαιολογητικά τους.

Στις εν λόγω αιτήσεις αναφέρουν πως το ακίνητο που αιτούνται να ......

εξαιρεθεί από το ΕΕΤΑ ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο πρόσωπο, αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία τους και ότι δεν διαθέτουν άλλο ακίνητο, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Οι φορολογούμενοι ζητούν είτε την πλήρη απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής, επικαλούμενοι σοβαρή οικονομική δυσκολία (αδυναμία να εξασφαλίσουν τροφή, ενδυμασία, περίθαλψη, κ.α.), είτε να πληρώσουν το ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή μειωμένο. Επιπλέον, βεβαιώνουν ότι η συνολική αξία του ακινήτου τους δεν ξεπερνούσε το 2012 τις 120.000 ευρώ και ότι η τιμή ζώνης του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ. Με την υποβολή της αιτήσεως στις εφορίες οι φορολογούμενοι καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ, προκειμένου το ΕΕΤΑ να αποκοπεί από τον λογαριασμό καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος και να βεβαιωθεί στη ΔΟΥ σε πέντε ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο, προκειμένου η διαδικασία να καταστεί πιο αυστηρή, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η αρμοδιότητα ελέγχου και εκδόσεως αποφάσεως περί της συνδρομής ή μη των προϋποθέσεων απαλλαγής από το ΕΕΤΑ, μεταβιβάσθηκε από τις εφορίες στους προϊσταμένους των Οικονομικών Επιθεωρήσεων που εποπτεύουν τις ΔΟΥ.

Eklogika.gr

Τα τρία σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με το επίδομα θέρμανσης

Τρία είναι τα σενάρια που φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.
Το ποσό που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθούν τα χρήματα αυτά.
Στόχος, πάντως, είναι το να απλοποιηθούν τα κριτήρια και ......

να διευρυνθούν οι δικαιούχοι, προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης. Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από κοινού με τους επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι αναμένονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα επικρατέστερα σενάρια είναι τα εξής:

• Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και επίδομα θέρμανσης. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει απορρίψει πολλάκις το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ωστόσο πολλά στελέχη της κυβέρνησης φέρονται να θεωρούν ότι εάν η τρόικα δώσει το πράσινο φως υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες για μια λελογισμένη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20% και παράλληλη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

• Εισοδηματική ενίσχυση θέρμανσης. Η πρόταση έχει να κάνει με τη μετατροπή της επιδότησης της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης σε απευθείας εισοδηματική ενίσχυση. Στόχος είναι να παρακαμφθεί το γραφειοκρατικό σύστημα που είχε ως αποτέλεσμα κατά την περυσινή σεζόν να λάβει επίδομα θέρμανσης μόλις ένας στους τρεις δικαιούχους και να μείνουν αδιάθετα περίπου 190 εκατ. ευρώ. Η πρόταση προβλέπει την κατάργηση του συστήματος Ήφαιστος και της υπηρεσίας χορήγησης επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης του Taxisnet και την απευθείας χορήγηση των ενισχύσεων στους δικαιούχους βάσει των υφισταμένων κριτηρίων. Το υπουργείο εκτιμά ότι η μετατροπή της επιδότησης της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης σε απευθείας εισοδηματική ενίσχυση θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αγορές καυσίμων.

• Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους δικαιούχους. Κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 το υπουργείο Οικονομικών είχε υπολογίσει ότι οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης πανελλαδικά ανέρχονταν σε 278.489. Πλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν τον διπλασιασμό των δικαιούχων, στις 500.000. Ειδικότερα, εξετάζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά να αυξηθεί από τις 25.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, από τις 35.000 στις 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα εξετάζεται να αυξηθεί στις 40.000 από 38.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο. Αναφορικά με το ύψος της ακίνητης περιουσίας υποχρέου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, το ανώτατο όριο εξετάζεται να αυξηθεί στις 180.000 ευρώ (από 150.000) για τους άγαμους και στις 250.000 ευρώ (από 200.000) για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Στο ίδιο πλαίσιο, το επίδομα θα δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκίνητων άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών που εφέτος εξαιρέθηκαν, ενώ εξετάζεται αύξηση και του μέγιστου αριθμού τετραγωνικών που θα επιδοτούνται (σήμερα είναι 120 τ.μ.).

Eklogika.gr

Κύπελλο Μεσσηνίας: Κανονικά το Σάββατο ο αγώνας κυπέλλου Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη!

Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας κυπέλλου για την φάση των «8″ μεταξύ του Ολυμπιακού Καλαμάτας και της Εράνης το Σάββατο, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα δύο σωματεία από την Ενωση…

Κι αυτό παρότι η ομάδα του Μιλτιάδη έχει το δικαίωμα να.......

κάνει έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, έχοντας το χρονικό περιθώριο των οκτώ ημερών. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Μιλτιάδης δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό;
Θα θεωρηθούν ως μη γενόμενοι οι αγώνες Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη και θα παίξει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με τον Μιλτιάδη στους «8″ του κυπέλλου;

taklin.gr

Κύπελλο Μεσσηνίας: Κάνει έφεση ο Μιλτιάδης στην απόφαση της ΕΠΣ.

Αποφασισμένος να τραβήξει το θέμα στα άκρα μιας και πιστεύει ακράδαντα ότι έχει δίκιο είναι ο Μιλτιάδης στην υπόθεση της ένστασης κατά της Εράνης που απορρίφθηκε πρωτοδίκως από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΜ.

Ετσι είναι .......

δεδομένο πως θα κάνει έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και θα ζητήσει τη δικαίωση του. Στην πλευρά του Μιλτιάδη υποστηρίζουν πως πριν τον αγώνα κυπέλλου Μιλτιάδης – Εράνη οι Γιάννης και Γκίνο είχαν αλβανική υπηκοότητα στα δελτία τους, άρα μαζί με τους Κιούτακ, Μοροσάνου και Αλμπάν οι ξένοι ήταν πέντε, κάτι που είναι παράνομο.

Θεωρούν πως μπορεί οι Γιάννης και Γκίνο να είναι πράγματι Ελληνες και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, όμως η διοίκηση της Εράνης δεν είχε φροντίσει να τους αλλάξει τα δελτία, συνεπώς βάσει του φύλλου αγώνα φαίνεται πως δεν διαθέτουν την ελληνική υπηκοότητα. Ετσι εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως θα δικαιωθούν στην έφεση που θα κάνουν και επισημαίνουν πως δεν τους ενδιαφέρει αυτή καθεαυτή η πρόκριση αλλά πως είναι θέμα «ηθικής τάξεως»

taklin.gr

Φιλιατρά: Εδώ και δυο μήνες σπασμένος ο αγωγός [ Φωτογραφίες ]

Σπασμένος εδώ και δύο μήνες είναι ο αγωγός ύδρευσης μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων του κ. Λεωνίδα Καραβίτη όπως μας ενημερώνει αναγνώστης του Φιλιατρά News.
Επισκεπτόμενος το σημείο διαπιστώθηκε η διαρροή νερού σε σημείο που βρίσκεται κοντά στην γωνία του πρατηρίου.
Ζητήθηκε από τον κ. Καραβίτη να μας πει πόσο καιρό υπάρχει η ......

διαρροή και η απάντηση που πήραμε μας άφησε άναυδους. Εδω και δύο μήνες έχει σπάσει ο αγωγός το νερό έστω και λίγο λίγο τρέχει, και κανείς από τον Δήμο δεν κάνει τίποτα είπε ο κ. Καραβίτης.
Και συνέχισε. Ο Δήμος έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές, οι υδραυλικοί έχουν ενημερωθεί για την ζημιά αλλά κανείς δεν έρχεται να το φτιάξει. Περιμένουν λένε να ωριμάσει η ζημιά, κατέληξε λέγοντας ο κ. Καραβίτης.

Εγω προσωπικά σαν πολίτης αν μέχρι το Σάββατο δεν έρθει το συνεργείο να το φτιάξει, την Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθώ τον Εισαγγελέα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα με τις ενέργειες και τις πράξεις τους να υποβαθμίζουν την πόλη και την περιουσία των πολιτών. Αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους ας παραιτηθούν, κατέληξε ο κ. Καραβίτης.
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πριν από λίγο…Κέρδισε την ένσταση η Εράνη όπως αναμενόταν

Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ που δικαιώνει την Εράνη και απορρίπτει την ένσταση του Μιλτιάδη.

Ως γνωστόν, ο....

Μιλτιάδης έκανε ένσταση αναφέροντας ότι η Εράνη χρησιμοποίησε παράτυπα 5 ξένους παίκτες ( Μοροσάνου, Κιούτακ, Γκίνος, Γιάννης, Αλμπαν ) κατά παράβαση του κανονισμού.

Από την πλευρά της η Εράνη αντικρούει την κατηγορία συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΠΣ Μεσσηνίας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τόσο ο Γκίνος όσο και ο Γιάννης είναι Έλληνες (ούτε καν ομογενείς) με Ελληνική ταυτότητα, Ελληνική υπηκοότητα, κλπ κλπ και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε Εθνική ομάδα.

Τέλος, η ΕΠΣ Μεσσηνίας αναφέρει ότι οι Γκίνο και Γιάννης αγωνίζονται ως Έλληνες και τα δελτία τους είναι κανονικά.

taklin.gr

Ψήφισμα Δ.Σ. Τριφυλίας για τα έκτροπα στο Μελιγαλά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 ομόφωνα αποφασίζει : .....

1. Εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Φίλιππο Μπάμη για τον ανοίκειο προπηλακισμό του από στελέχη και μέλη της «Χρυσής Αυγής» στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων στην πηγάδα του Μελιγαλά.
2. Καταδικάζει τα έκτροπα που τα ίδια πρόσωπα προκάλεσαν υπογραμμίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα ακυρώνουν το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και αμαυρώνουν τη μνήμη των νεκρών.
3. Καταδικάζει επίσης την αποτρόπαιη δολοφονική πράξη στο Κερατσίνι με δράστη άτομο φερόμενο ως μέλος της ίδιας οργάνωσης.
4. Επισημαίνει ότι κάθε μορφή βίας απ΄ όπου κι αν προέρχεται κι όπου κι αν κατευθύνεται υπονομεύει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της κοινωνίας.
Κατά τα λοιπά αναφερόμαστε στις ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ.

3ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΝΑΚΟΣ ΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΣ” ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Έτος Ιδρύσεως 2000
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Οδός Αριστομένους 35)
Τ.Κ.24100 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ τηλ. 2721087778 – 2721088652 Fax 2721063502
Καλαμάτα 3.6.2013 Αριθ. Πρωτ. 12/2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) προκηρύσσει τον ........

3ο λογοτεχνικό Νάκος Κληρόπουλοςδιαγωνισμό «Νάκος Κληρόπουλος», στη μνήμη του πρώτου προέδρου της. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Μεσσηνίας, σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας και φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών της Καλαμάτας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ανώτατο όριο ηλικίας τα 25 χρόνια.
Αποκλείονται συγγενικά πρόσωπα των μελών του ΔΣ της ΕΜΣ.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο έργο του.
Το θέμα του διαγωνισμού (ποιήματα ή πεζά) είναι ελεύθερο.
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή της ΕΜΣ.

Θα απονεμηθούν:
Α΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ, προσφορά της οικογένειας Κληροπούλου).
Β΄ και Γ΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και έπαθλο βιβλία της Ένωσης).
Τα ποιητικά έργα δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 30 στίχους και τα πεζά τις 5 σελίδες Α4 (γραμματοσειρά arial 12, διάστημα μονό).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν το έργο τους με ψευδώνυμο και μέσα στο φάκελο να εσωκλείσουν άλλο μικρότερο, σφραγισμένο φάκελο, όπου θα αναγράφουν δίπλα στο ψευδώνυμό τους το πραγματικό τους όνομα, την ταχυδρομική τους διεύθυνση, το τηλέφωνό τους, την εκπαιδευτική μονάδα στην οποία φοιτούν, καθώς και την ημερομηνία γέννησής τους.

Τα κείμενα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα και εκτυπωμένα ανά φύλλο.
Τα υποβαλλόμενα έργα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ούτε να είναι εν αναμονή αποτελεσμάτων από άλλο διαγωνισμό.

Προθεσμία υποβολής έργων: 25 Οκτωβρίου 2013. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛΤΑ.
Αποκλείονται οι συμμετοχές με ελλιπή ή ψευδή στοιχεία.
Τα έργα θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά, απλά (όχι συστημένα), στη διεύθυνση:

Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Οδός Αριστομένους 35
241 00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν έγκαιρα ώστε να παρευρίσκονται στην απονομή-εκδήλωση που θα διοργανώσει η ΕΜΣ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΤΑ ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΥ-ΤΣΑΟΥΣΗ

Από το Kopanakinews

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Καταδίκασαν τον φασισμό και δήλωσαν στήριξη στον Φίλιππο Μπάμη!!!

Στήριξη στον επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης στο μνημόσυνο μνήμης στην πηγάδα του Μελιγαλά Έδωσε χθές το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Με αφορμή .....

την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, μίλησαν για Φασίστες της Χρυσής Αυγής, για τρομοκρατία και ζήτησαν να καταδικαστεί πολιτικά, να απομονωθεί το ναζιστικό αυτό κόμμα όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Λάβρος κατά
της Χρυσής αυγής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Μειοψηφίας και Δικηγόρος Θανάσης Πετρόπουλος όπου ζήτησε να μην φοβούνται να ονομάσουν τον πολιτικό χώρο της Χρυσής Αυγής.

Όλοι οι σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης των επεισοδίων που έγιναν στην πηγάδα και ζήτησαν από τον Δήμαρχο Τριφυλίας να βγει ένα σκληρό ψήφισμα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Στο ρεπορτάζ από το Δημοτικό Συμβούλιο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε πολλά από όσα είπαν στην συνεδρίαση.Θετική απόφαση για την επέκταση αναμένει ο Π. Αλευράς

Την ελπίδα ότι οι ενστάσεις που έχουν γίνει στην Ε.Ε. κατά της επέκτασης σε όλη τη Μεσσηνία του σήματος «ΠΟΠ Καλαμάτα», για το ελαιόλαδο, θα απορριφθούν και σύντομα θα υπάρξει θετική απόφαση για το θέμα, εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χθες στο «Θ», στόχος είναι η ονομασία......

ΠΟΠ, στις περιοχές που αναμένουν την επέκταση, να χρησιμοποιηθεί και από τη φετινή χρονιά με τη νέα σοδειά του ελαιολάδου. Για το θέμα, όπως μας είπε, είναι σε επαφή με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Μελά.
«Από τον Ιούνιο εστάλησαν όλες οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενστάσεις που είχαν γίνει κατά της επέκτασης.

Μάλλον οι ενστάσεις θα απορριφθούν και η απόφαση θα είναι θετική για τη Μεσσηνία. Αυτό που προσπαθούμε είναι να προλάβουμε τη χρονιά, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την ονομασία και από φέτος», παρατήρησε ο κ. Αλευράς.

ΘΑΡΡΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Σεπτεμβρίου 2013