Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Κύπελλο Ερασιτενχών: Παναιγιάλειος - Εράνη 2-1

Δεν τα κατάφερε η Εράνη να προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών και ηττήθηκε από τον Παναιγιάλειο με σκόρ 2 - 1.

Ο αγώνας ανάμεσα στον Παναιγιάλειο και την Εράνη ήταν για την α’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Το σκορ άνοιξε νωρίς ο Θωνιάτης με κεφαλιά στο 6’ και δύο λεπτά αργότερα έστειλε πάλι τη μπάλα στα δίχτυα αυτη τη φορά με πλασέ.
Η Εράνη το πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλους και στο 81 κατάφερε να μειώσει το σκόρ με τον Στέφανο Βαρούχα σε 2 - 1.

Τα γκολ:........


6': Προβολή Βλαστού από δεξιά, κεφαλιά Θωνιάτη και γκολ

8': Προβολή Βλαστού από αριστερά, πλασέ Θωνιάτη και γκολ

13': Προβολή Ντόμα στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι

81΄ Ο Βαρούχας συνεργάστηκε με τον Ζώκο και εκμεταλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα του Παναιγιαλείου μείωσε σε 2-1

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ:
Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Αθανασόπουλος, Μπερτσιάς, Γάτσος, Θωνιάτης (66΄Μητρόπουλος), Πολίτης, Ντόμας, Βλαστός(69΄Διαμαντόπουλος, Γούρμος (46΄Νάτσης), Μπούνας.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ:
Αθανασόπουλος, Ανεστόπουλος, Κώτσος, Ντηνιώτης, Πιχιγιόνι, Μουχίκας, Σπυρόπουλος (27΄Ανδρεόπουλος), Αναστασόπουλος, Ασημακόπουλος, Κόλλιας (65΄Ζώκος), Παναγιωτακόπουλος.


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κέκελος

Ο νικητής του ντέρμπι μεταξύ Παναιγιαλείου και Εράνης Φιλιατρών θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Λουτρακίου ο οποίος ήταν ο νικητής με 2-0 στο παιχνίδι με τη Λειβαθώ.


Δ‘ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές σε 6ο όμιλο

30ή αγωνιστική
Εράνη - Θύελλα Πατρών
Γ. Γκριτζέπης, Ι. Προκόπος, Χ. Παπαθανασίου (Σ.Δ.Π. Αρκαδίας)


Παπυργιακός - Πάμισος
Ν. Ρατσιάτος, Κ. Γεωργίου, A. Ξιάρχου (Σ.Δ.Π. Αργολίδας)

Μεσσηνιακός - Αχιλλέας Καμαρών
Π. Κακριδής, Π. Πρωτόπαππας, Α. Καλπακίδη (Σ.Δ.Π. Κορίνθου)

ΑΟ Κατασταρίου - Τέλος Αγρας
Ελ. Κυρίου, Δ. Γκοβέσης, Β. Δημογέροντας (Σ.Δ.Π. Αρκαδίας)


Ειδικό Εργαστήρι στα Φιλιατρά ζητεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Να ιδρυθεί Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι στα Φιλιατρά, να λειτουργήσουν 3 νέες εξειδικεύσεις στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι Καλαμάτας και να δημιουργηθούν Τμήματα Ενταξης σε σχολεία του νομού, αποφάσισε προχθές το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας και τα προτείνει για έγκριση στο υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα, το Ν.Σ. μετά από εισήγηση του προέδρου της Ν.Ε. Παιδείας Γιώργου Καρβέλη αποφάσισε και προτείνει στο υπουργείο, για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής:
Την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου στα Φιλιατρά με 2 νέες εξειδικεύσεις:
φυτικά - ζωϊκά προϊόντα και χειροτεχνία.
Τη λειτουργία 3 νέων εξειδικεύσεων στο Ειδικό Εργαστήρι Καλαμάτας: .........

Μαγειρική - ζαχαροπλαστική - αρτοποιία, κοπτική - ραπτική και αυτόνομη διαβίωση.
Τη δημιουργία Τμημάτων Ενταξης στο Δημοτικό Σχολείο Εύας, στο 2ο Δημοτικό Χώρας, στο 1ο Δημοτικό Γαργαλιάνων και στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων.
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φιλιατρών από διθέσιο να γίνει μονοθέσιο.
Για το Εργαστήρι στα Φιλιατρά το Νομαρχιακό αποφάσισε και προτείνει να αναζητηθεί άλλος χώρος και να μη στεγαστεί στο ΚΑΦΚΑ.

Πηγή: Ελευθερία

Show Παυλόπουλου : Δεν αλλάξαμε . Πάντα σεμνά και ταπεινά !

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της χώρας.

Ένας έγκριτος καθηγητής Πανεπιστημίου που κατάντησε υπερασπιστής μιας διεφθαρμένης και σάπιας κυβέρνησης...

Η χθεσινή ομιλία του στη Βουλή προκάλεσε όχι μόνο το κοινό αίσθημα αλλά προκάλεσε και θλίψη σε όλους όσους πίστευαν ότι θα ήταν λίγο καλύτερος από τους ανεπάγγελτους ΟΝΝΕΔιτες που στελεχώνουν την κυβέρνηση....

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα :.......

Δεν αλλάξαμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης. Οι κύριοι συνάδελφοι της Συμπολίτευσης το ξέρουν. Αυτοί που ήμασταν παραμείναμε. Αυτά που επαγγελλόμαστε τα κάνουμε πράξη. Τι είχαμε πει; Όλα στο φως. Καθένας από εμάς είναι υπό την κρίση του Κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης. Αυτό έκανε ο Τέλης Παυλίδης. Επομένως, γιατί μας κατηγορείτε και ας μας λέτε ότι αλλάξαμε και ότι τα πράγματα έχουν γίνει διαφορετικά και ότι ξεκινήσαμε σεμνά και ταπεινά όλα στο φως και ότι τώρα πάμε να τα κρύψουμε;

Και δεν ξέρουμε ότι τα δομημένα ομόλογα δεν τα δημιούργησε καμία Κυβέρνηση και κανένας Υπουργός. Τα δομημένα ομόλογα είναι το τεράστιο πρόβλημα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Ένα από τα «τοξικά», τα οποία ερευνώνται σε παγκόσμια κλίμακα αυτή τη στιγμή και το πρώτο δομημένο, το χειρότερο δομημένο με μεταφορά συντελεστή δόμησης ήταν το ομόλογο Δρυ για τη μετατροπή του γιεν σε ευρώ, το οποίο το πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός.

Είπε αρκετά ακόμα αλλά δεν έχει καμία αξία να τα μεταφέρουμε...

Κρίμα...

Πηγή: Παραπολιτική

Τα υπερούσια…. μυαλά

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ο αψίκορος Θόδωρος Πάγκαλος μόνο ζημιά προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζει στους επί των πολιτικών του συνόρων αμφιταλαντευόμενους δημοκράτες την επιεικώς επιπόλαια συμπεριφορά του κατά τις περιόδους που διετέλεσε κυβερνητικός αξιωματούχος.. Και τους εκνευρίζει. Ιδιαίτερα όταν ο κένσορας του νου τους ανατρέξει στην διπλωματικά επώδυνη υπόθεση Οτσαλάν. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι που το ΚΚΕ δεν χάνει ευκαιρία να του ξύνει σαν πληγή.. Για να του ανεβάζει στο κόκκινο στροφές και ζάχαρο έτσι που από τις εξατμίσεις του να δραπετεύει η ρυπαντική αιθαλομίχλη ενός ακατανόητου πολιτικού μίσους προς όφελος του Περισσού..

Από την άλλη ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός λειτούργησε στην υπόθεση Παυλίδη καθ’ έξιν. Ως παρατηρητής..
Βλέπει πρόσωπα και πράγματα αφ’ υψηλού αλλά δεν τα χάνει ποτέ από τα μάτια του.. ..........


Απόδειξη πως κατ’ εντολή του οι φιλικώς προσκείμενες σε αυτόν εφημερίδες απειλούσαν με τις κάνες των τίτλων τους τον βουλευτή, πως αν δεν παραιτηθεί θα τιμωρηθεί με δέκα χρόνια κάθειρξη.. Κάτι σαν θάνατο προαναγγελθέντα. Ταυτοχρόνως και εκ του πονηρού συμψήφιζαν τα καθ’ υπόθεση εργασίας σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που εκείνος παρά τις προεκλογικές του διακηρύξεις δεν έφερε ποτέ στην βουλή. Τι επιχειρείται; Μα μια ανίερη συναλλαγή. Του πανάκριβου πολιτικού ήθους που έχει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός ενεχυριάσει μισοτιμής στους εργοδότες του, με την φθηνή παραπομπή ενός ανευθυνουπεύθυνου αξιωματούχου του.. Και το Βατοπέδι είναι πάντα εκεί. Αλώβητο. Στον χάρτη στις off shore εταιρίες του και στα σάπια μυαλά των κατά Σανιδά παραπλανημένων υπουργών. Οι δυο εισαγγελείς που το αποκάλυψαν όχι. Δις σε παραίτηση τους εξανάγκασε η προϊσταμένη τους αρχή..

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά εξακολουθεί να καλπάζει ο καπιταλισμός των θεσμικά κατοχυρωμένων απατεώνων, που λουσμένοι στο θράσος χιλίων πιθήκων συνεχίζουν υποδόρια την εφαρμογή του με απολύσεις στην πράξη. Αφού προηγουμένως κοινωνικοποίησαν τις ζημιές και ιδιοποιήθηκαν τα κέρδη. Κι όμως. Ως τα σήμερα δεν άκουσα ούτε μια ένσταση από τους ελεεινούς οικονομολόγους ή δημοσιολόγους των τηλε-παραθύρων και τους γλοιώδεις αριστερούς διεκπεραιωτές του συστήματος. Μόνο οι κραυγές της απεγνωσμένης διαμαρτυρίας από την Βαβέλ των διαδηλωτών στο περιθώριο της Λονδρέζικης Γκρίζας ΅Σύναξης ακούστηκαν. Για να υπενθυμίζουν στους θήτες τα κρίματά τους.. «Εμείς δεν δίνουμε πακέτα διάσωσης, καπιταλιστές τραπεζομαλάκες!!», διαλαλούσαν σε μια γλώσσα μη αντιληπτή.. Γιατί οι μαλάκες είναι άλλοι. Αυτοί που τους αφήνουν τα κεφάλια στην θέση τους ..

Α, ναι.. Πέντε υπερπολύτιμες ώρες συνεδρίασης ξόδεψε χθες καταμεσής της κρίσης η βουλή προς δόξαν του πρώην υπουργού που αμάρτησε για την φουκαριάρα την κόρη του. Δηλαδή εσείς νομίζατε τι.. Ότι θα σπαταλούνταν τόσα υπερούσια μυαλά για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής επίθεσης ή για την προκλητική αναβάθμιση του Τούρκικου στρατοκρατικού ρόλου από τον Χαβανέζο Ομπάμα της .. «Μακεδονίας»;

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Είχε στην αυλή του γλάστρες με δενδρύλλια χασίς

Έναν άνδρα 54 ετών από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας συνέλαβε η αστυνομία αφού καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του χασίς...

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 54χρονου βρέθηκαν 19 γλάστρες με δενδρύλλια που .....

το ύψος τους έφτανε και τα 60 εκατοστά.

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε τον κερατά. Μα καλα πόσο βλάκας μπορεί να είναι για να έχει 19 γλάστρες στην αυλή του σπιτιού του????


Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους δουλεύουν χωρίς ασφάλιση και σύμβαση

Καθώς οι μαζικές απολύσεις γίνονται πιο συνηθισμένες ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να δέχονται δουλειές χωρίς σύμβαση και χωρίς οποιαδήποτε κοινωνική ασφάλιση, ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Παρίσι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του ΟΟΣΑ, περίπου 1,8 δισεκατομμύριο άνθρωποι, περισσότεροι από το μισό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, βρίσκονται τώρα σε αυτή την επισφαλή θέση.

«Ο αριθμός αυτός προβλέπεται ότι θα αυξηθεί ως το 2020 στα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού, εφόσον συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί αύξησης του πληθυσμού και ανάπτυξης, και μπορεί να αυξηθεί περισσότερο αν χαθούν περισσότερες θέσεις ........

εργασίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και περισσότεροι μετανάστες επιστρέψουν στις χώρες τους, σε δουλειές στη μαύρη οικονομία» αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει πρωταρχικά τις γυναίκες -οι οποίες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων σε δουλειές κακής ποιότητας- και εργαζομένους σε αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Για να διορθωθεί η κατάσταση, οι συντάκτες της μελέτης ζητούν να αναληφθεί άμεση και μη συμβατική δράση. «Η υποστήριξη των δωρητριών χωρών θα έχει ουσιώδη σημασία» αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

ΣΧΟΛΙΟ
Κοίτα τι ανακάλυψαν τα Αλβανά του ΟΟΣΑ... Αλήθεια βρε?? Δεν πιστεύω μας κοροϊδεύετε.... Υπάρχει στην Ελλάδα ανασφάλιστη εργασία?????
Τι λετε ρε παιδιά??? Σημαντική ανακάλυψη κάνατε. Να μην ξεχάσουμε να σας δώσουμε το βραβείο της ανοικτής παλάμης για την μεγάλη ανακάλυψη σας.

Μποϊκοτάζ στις καφετέριες κατά του ακριβού καφέ

Μποϊκοτάζ κατά του ακριβού καφέ στις καφετέριες προγραμματίζουν για το ερχόμενο Σάββατο 11 Απριλίου πολλοί καταναλωτές.
H κίνηση οργανώνεται μέσω Διαδικτύου, όπου κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες ένα σκληρό κείμενο, το οποίο σκοπεύει στο να διεκδικήσουν ο πολίτης δυναμικά «τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του».

Οι διοργανωτές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι οι τιμές του καφέ στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Σε ότι αφορά την Μεσσηνία η τιμή του καφέ είναι μεγαλύτερη από ενάμισι λίτρο λάδι!!!!!
Η σχέση των Ελλήνων με τον καφέ, όπως δείχνουν και οι αριθμοί, είναι αρκετά δυνατή. Κάθε .....

χρόνο καταναλώνονται στη χώρα μας περισσότερα από 5,8 δισ. φλιτζάνια με όλων των ειδών τους καφέδες με κόστος περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Δεν συμπληρώθηκαν τα 2/3 της βουλής για την ψήφο των αποδήμων

Πρόωρη αυλαία για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που αφορά στην ψήφο των αποδήμων, αφού δεν διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής (200 βουλευτές) κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Αναλυτικά, επί 267 ψηφισάντων, υπέρ ψήφισαν 159 βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Κατά τάχθηκαν 106 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο βουλευτές οι Γρ.Ψαριανός του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος Π. Τατούλης δήλωσαν «παρών».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, συνεπεία της μη συμπληρώσεως του ........

αριθμού των 2/3, δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση της συζητήσεως επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Την Πέμπτη η καταβολή του δώρου του Πάσχα στο Δημόσιο

Την Πέμπτη πρόκειται να καταβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του Δημοσίου το δώρο του Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν.Λέγκα.

Στους ιδιωτικούς υπαλλήλους το δώρο του Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί σύμφωνα με τον νόμο ως τη Μεγάλη Τετάρτη.


Ιταλία: 250 νεκροί, συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Στους 250 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Ιταλία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας. Ενα 48ωρο μετά τα 6,3 Ρίχτερ οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονταν το πρωί την Τετάρτης, ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες μετά το χάραμα.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24, δύο ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν νωρίς το πρωί από τα χαλάσματα κτηρίου στην Λ' Ακουϊλα. Εντεκα από τους νεκρούς δεν έχει καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν.

Ένας νέος ισχυρός μετασεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή της Λ'Ακουϊλα λίγο μετά τις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας). Χθες στις 20.45 ώρα Ελλάδος, σημειώθηκε ο ισχυρότερος μετασεισμός, προκαλώντας πανικό στους πληγέντες.
Οπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα, ο μετασεισμός ήταν μεγέθους 5,5 έως 5,7 βαθμών της .......

κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ιταλία, έως και τη Ρώμη.
Η δόνηση προκάλεσε νέες ζημιές στην Λ' Άκουϊλα, όπου ήδη κατεστραμμένα κτήρια κατέρρευσαν στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Μετασεισμικές δονήσεις γίνονταν αισθητές όλη τη νύχτα. Η μετασεισμική δραστηριότητα προκαλεί ανησυχία σε πολλές περιοχές στην Ιταλία. Σεισμοί μικρής ισχύος σημειώθηκαν στην Καλαβρία και τη Ραβέν.

Εν τω μεταξύ η πλειονότητα των 17.000 αστέγων πέρασε τη νύχτα σε καταυλισμούς όπου τους δόθηκαν σκηνές, στα προάστια της Λ' Άκουϊλα. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκατοντάδες άνθρωποι που δεν παρέλαβαν σκηνές, πέρασαν άλλη μια νύχτα, την τρίτη κατά σειρά, μέσα στα οχήματά τους.

Χθες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες διάσωσης -στις οποίες λαμβάνουν μέρος πάνω από 7.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί- θα ολοκληρωθούν μέσα σε 48 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων -όπως τόνισε- «θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει πια κανείς επιζών κάτω από τα συντρίμμια».

Το τελευταίο «μικρό θαύμα» που αναφέρθηκε ήταν η διάσωση ενός κοριτσιού, της Ελεονώρας, που ανασύρθηκε ζωντανή 42 ώρες μετά το σεισμό.


«Μάχη» στη Βουλή για την εγκληματικότητα

Σε σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα, μετά από ερώτηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε από το βήμα της Βουλής πως οι δύο πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι καμία ανοχή στο έγκλημα και νομιμότητα στη δράση, και παράλληλα κάλυψε πλήρως την αστυνομία, λέγοντας ότι όπως και αν αντιδρά γίνεται στόχος.

Παράλληλα εγκάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας πως οφείλουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους και αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε διπλή επίθεση, φωτογραφίζοντας τον Αλ. Τσίπρα, με .......

αφορμή τη δήλωση πως οι τράπεζες ασκούν τυφλή βία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι η Αθήνα έχει γίνει Καμπούλ.

Οι ακραίες συμπεριφορές πρώτα ηττήθηκαν πολιτικο-κοινωνικά και μετά επιχειρησιακά υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, που προανήγγειλε και Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Εσωτερική Ασφάλεια.

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που είπε πως «αποτύχατε, δημιουργώντας ανομία» και πρόσθεσε ότι «αδυνατείτε να αποτρέψετε φαινόμενα βίας».

Δήλωσε επίσης προς τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «εσείς είστε που δεν έχετε την ευαισθησία να αναλάβετε τις πολιτικές ευθύνες για την παντελή έλλειψη σιγουριάς και ασφάλειας».

Απευθυνόμενος δεικτικά στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Δεν ξέρω αν είστε πραγματικά κουρασμένος, ξέρω όμως ότι η κοινωνία κουράστηκε από την ανικανότητα σας, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός», διατυπώνοντας ακόμη μια φορά το αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

Η Α. Παπαρήγα επεσήμανε από την πλευρά της ότι τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην στρατικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας, η οποία όπως ανέφερε συνδέεται με τις διάφορες μορφές πάλης που χρησιμοποιεί το λαϊκό κίνημα. Επίσης, έστρεψε τα πυρά της στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως εκφραστής της δεξιάς παράδοσης για το νόμο και την τάξη, ήταν το δεικτικό σχόλιο του Αλ. Αλαβάνου.

Σύλληψη υπαλλήλων του ΕΟΤ για εκβίαση

Δυο γυναίκες, υπάλληλοι του ΕΟΤ, συνελήφθησαν κατηγορούμενες για εκβίαση μιας γυναίκας, επιχειρηματία, στη Μεσσήνη.

Οι κατηγορούμενες ζήτησαν από την επιχειρηματία 1.000 ευρώ, προκειμένου να της εγκρίνουν μια άδεια λειτουργίας τουριστικού καταλύματος στην περιοχή αυτή.

Οι δυο υπάλληλοι του ΕΟΤ συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην ......

κατοχή τους, και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: ANT1Online

Ορίστηκε η επιτροπή για τον Παυλίδη

Ορίστηκαν χθές τα 13 μέλη της προανακριτικής επιτροπής (7 από το ΝΔ, 3 από το ΠΑΣΟΚ, και ένας από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) για την υπόθεση Παυλίδη.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα, ενώ η επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της στις 27 Απριλίου.

Οι βουλευτές που απαρτίζουν την επιτροπή είναι οι εξής: Από τη ΝΔ οι Γρ. Αποστολάκος, Θ. Θαλασσινός, Α. Κουτσούμπας, Π. Μπουζάλη, Αν. Νεράντζης, Κ. Τζαβάρας και Μ. Τζίμας. Από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής και Π. Ρήγας. Από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Τσούκαλης και από το ΛΑΟΣ ο Αθ. Πλεύρης.

«Δηλώνω ότι προσβλέπω με εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών της, βέβαιος για την .......

πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε ο πρώην υπουργός Αιγαίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε ότι αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος η υπόθεση και «να μη μείνει καμία σκιά για την τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου». Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση μπορεί πολιτικά να στηρίζεται αυτή την περίοδο στην ψήφο του κ. Παυλίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Δημοκρατία λειτουργεί με ορισμένους κανόνες, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η κυβέρνηση θα κινηθεί προς την επιβολή κυρώσεων εναντίον του ανακριτή της υπόθεσης.

Παυλίδης: «Βέβαιος για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας»
Βέβαιος για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Αριστοτέλης Παυλίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα ότι προσβλέπει με εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

«Η χθεσινοβραδινή απόφαση των μελών του Κοινοβουλίου, στη λήψη της οποίας πιστεύω ότι συνέβαλα και εγώ, οδηγεί στη σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την υπόθεση Μανούση. Δηλώνω ότι προσβλέπω με εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών της, βέβαιος για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε ο κ. Παυλίδης.

Σήμερα ξεκινάνε οι ακροάσεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση επιδότησης άγονων γραμμών. Πρώτο πρόσωπο που θα καταθέσει στην προανακριτική είναι ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης.