Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο: Νέα συνεδρίαση μετά τη σύγκληση των τοπικών οργάνων

Επιστολή με την οποία θα ζητά από όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας να συγκαλέσουν εντός του επόμενου δεκαήμερου τα Τοπικά Συντονιστικά Όργανα θα στείλει ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ενώ ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου το νομαρχιακό όργανο.
Αυτό δήλωσε χθες ο κ. Δράκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου για περιπτώσεις χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών, όπου απουσίαζε η πλειοψηφία των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με το νομάρχη, υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης φαινομένων που δε θα είναι υπερβολικά. Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Χαράλαμπος Αφάλης αναφέρθηκε στις περιοχές της Μεσσηνίας που θεωρεί επικίνδυνες.

Επικίνδυνα σημεία

Κατά τον κ. Αφάλη, η υπηρεσία του θεωρεί περιοχές υψηλού κινδύνου, επειδή έχουν σημειωθεί κατ’ επανάληψη έντονες χιονοπτώσεις και παγετός, τις εξής:
•Στο εθνικό δίκτυο Καλαμάτας – Σπάρτης από τους «5 δρόμους» έως τα όρια των Νομών Μεσσηνίας – Λακωνίας και στην περιοχή «Σιλίμποβες».
•Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν στα δημοτικά διαμερίσματα Αλαγονίας, Πηγών, Αρτεμισίας, Λαδά, Καρβελίου, Ελαιοχωρίου και στους οικισμούς Αράχωβα, Δενδρά και Άνω Βέργα του Δήμου Καλαμάτας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Πηγαδίων, Αλτομιρών και τους οικισμούς Κεφαλόβρυσο, Ριγανά και Κρύα βρύση του Δήμου Αβίας.
•Το δημοτικό διαμέρισμα Πολιανής του Δήμου Θουρίας και τους οικισμούς Άνω Βρωμόβρυση και Πελεκητό του Δήμου Αρφαρών.
•Περιοχή Τσακώνας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Στάσιμου, Σκληρού, Κακαλετρίου, Πέτρας, Αμπελιώνας, Αγ. Σώστη και τους οικισμούς Διμάνδρα και Μαρίνα του Δήμου Είρας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Μαυροματίου, Κούβελα, Χαλκιά και τον οικισμό Κυψέλη του Δήμου Δωρίου.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Άνω Μέλπειας, Δασοχωρίου, Καρνασίου και τους οικισμούς Αγ. Αθανασίου και Μοναστηράκι Δήμου Ανδανίας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Καλλίτσαινας, Πλατανιών. Αυλώνας του Δήμου Αυλώνα, Άνω Παπαφλέσσα και Μανιάκι του Δήμου Παπαφλέσσα.
Ακολούθως ο κ. Αφάλης ανέπτυξε τα στάδια ετοιμότητας της Πυροσβεστικής και κινητοποίησης των άλλων φορέων.

Συνεδριάσεις,

Τοποθετηθείς ο νομάρχης σημείωσε ότι η περιοχή μας δεν πλήττεται από έντονες χιονοπτώσεις όπως άλλες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για το οδικό δίκτυο.
Ζήτησε να υπάρχει αποθηκευμένο αλάτι στα επικίνδυνα σημεία και συγκεκριμένα σε Ταΰγετο, Τσακώνα, Δώριο και Καζάρμα, αλλά και να γίνει μεγαλύτερη προμήθεια, ώστε σε περίπτωση έντονου φαινομένου να μην ψάχνουν να αγοράσουν.
Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα και για κατολισθήσεις και να αντιμετωπίζονται άμεσα με τα μηχανήματα των Δήμων.

Επίσης, πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα τοπικά όργανα στους Δήμους και σημείωσε ότι θα το ζητήσει με επιστολή του, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση του ΣΝΟ.
Κλείνοντας, είπε ότι τα ήπια φαινόμενα είναι αντιμετωπίσιμα στη Μεσσηνία, επισημαίνοντας ότι σπάνια έχουν αγγίξει την περιοχή μας ακραία φαινόμενα χιονοπτώσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση τη μεγαλύτερη αξία έχει η ανθρώπινη ζωή και αυτή πρέπει να είναι το κύριο μέλημα σε μια τέτοια κατάσταση.

Ο δήμαρχος Ανδανίας Γιώργος Διαγούπης ζήτησε την αποθήκευση αλατιού στην περιοχή του, ενώ για τις κατολισθήσεις είπε ότι τις αντιμετωπίζει με τα μηχανήματα του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαράλαμπος Παγάνης αναφέρθηκε στο θέμα του Λαγκούβαρδου, επισημαίνοντας ότι σε κάποιο σημείο ο χείμαρρος στενεύει πολύ και εκεί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Από το Σύλλογο Εθελοντών Μάνης, ο κ. Ξυδέας αναφέρθηκε στο δρόμο στο Δάσος της Βασιλικής και σημείωσε ότι πολλοί ορειβάτες, όπως και ποδηλάτες, τον χρησιμοποιούν για να βγουν Σπάρτη.
Μάλιστα, πέρυσι ομάδα ποδηλατών από τον Πειραιά εγκλωβίσθηκε και χρειάστηκε η παρέμβασή τους, εξ ου και ζήτησε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος ενημέρωσε ότι έχει συγκληθεί το τοπικό συντονιστικό όργανο και ήδη έχουν αποθηκευμένους 20-25 τόνους αλατιού.

Τέλος, από το Δήμο Ιθώμης ο κ. Γεράσιμος Αθανασόπουλος έθιξε το ζήτημα των νερών που συγκεντρώνονται στους δρόμους και γίνονται παγίδες για τα οχήματα.

Πηγή: Θάρρος

Επιδότηση: 4.460 παραγωγοί μένουν εκτός

Σε 4.460 ανέρχονται, σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας, οι παραγωγοί που έχουν δικαιώματα έως 100 ευρώ και θα πάψουν να λαμβάνουν επιδότηση εφόσον επιλεγεί αυτό το «κατώφλι» πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης από τη χώρα μας.

Με τα προαναφερθέντα στοιχεία επιβεβαιώνονται όσα έχει δημοσιεύσει το «Θ» σχετικά, καθώς στο χθεσινό φύλλο κάναμε λόγο για χιλιάδες παραγωγούς που μένουν εκτός επιδότησης, εφόσον ισχύσει αυτό το κατώφλι που προέκυψε από τη συμφωνία για τον «έλεγχο υγείας» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Πρόκειται για το κατώφλι που είναι το ευνοϊκότερο, δηλαδή το λιγότερο ανώδυνο για τη χώρα μας από τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν. Επομένως, είναι και το πιθανότερο να ισχύσει, αφού με τη χρήση των υπολοίπων κατωφλίων (400 ευρώ, 4 στρέμματα, 10 στρέμματα) μένει εκτός τεράστιος αριθμός παραγωγών.

Δε θα χαθούν

Σημειώνεται πως την προοπτική ισχύος του κατωφλίου των 100 ευρώ επιβεβαίωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Βασίλης Κοζομπόλης.
Ο ίδιος ανέφερε πως στην ουσία τα χρήματα αυτά δε θα χαθούν, αφού υπάρχει η δυνατότητα των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων το πρώτο τρίμηνο του 2009, πριν ξεκινήσουν οι ενεργοποιήσεις του έτους αυτού, από το οποίο θα ισχύσει η εν λόγω περικοπή.

Επισημαίνεται πως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τον «έλεγχο υγείας» (υπήρχε το προσωρινό κείμενο), και τα ζευγάρια των επιλογών για τα κατώφλια χορήγησης ενισχύσεων παραμένουν τα ίδια, δηλαδή γενικό όριο όλης της Ε.Ε. 100 ευρώ ή 10 στρέμματα (1 εκτάριο) και δυνητικό όριο για την Ελλάδα 400 ευρώ ή 4 στρέμματα (0,4 εκτάρια).
Η Ελλάδα μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε όριο από οποιοδήποτε εκ των δύο «ζευγαριών», με πιθανότερο και ευνοϊκότερο αυτό των 100 ευρώ.

Πρόταση ΠΑΣΕΓΕΣ

Αυτή η επιλογή αποτελεί και την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ όπως επιβεβαιώνει και ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Γιάννης Τσιφόρος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου. Στο δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όπως είπε στην «Π» ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Τσιφόρος, τα σενάρια που υπάρχουν για την εφαρμογή των νέων διατάξεων είναι πολλά. «Η Ελλάδα έχει πολλές επιλογές. Δύο από αυτές είναι να αποκλείσει από τις επιδοτήσεις όσους παραγωγούς λαμβάνουν μέχρι 400 ευρώ ετησίως ή διαθέτουν 4 στρέμματα.

Μπορεί όμως να επιλέξει και ανάμεσα στις λύσεις που προβλέπονται από τις γενικές διατάξεις, δηλαδή τη μη καταβολή ενιαίας ενίσχυσης σε όσους μέχρι τώρα λαμβάνουν έως 100 ευρώ ετησίως ή διαθέτουν 10 στρέμματα. Εμείς προτείνουμε στο Υπουργείο να υιοθετήσει τη λύση της μη καταβολής σε όσους εισπράττουν έως 100 ευρώ κάθε χρόνο» επεσήμανε ο κ. Τσιφόρος.
Σύμφωνα τέλος με τον κ. Τσιφόρο, «είναι δυνατόν οι δικαιούχοι επιδοτήσεων να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους όταν φθάνουν μέχρι τα 100 ευρώ, σε άλλους δικαιούχους, ώστε να μη χαθούν και αυτά τα ποσά από τους παραγωγούς».

Μικρός κλήρος, μικρά δικαιώματα

Σε σχετικό πίνακα που παρατίθεται, βλέπει κανείς για τους παραγωγούς της Μεσσηνίας τις κλίμακες ποσών ενιαίας ενίσχυσης βάσει των αιτήσεων ενεργοποίησης του 2008.
Λόγω του μικρού κλήρου στην Ελλάδα, βλέπουμε πως μεταξύ των παραγωγών της ΕΑΣ Μεσσηνίας η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή 13.386 παραγωγοί, έχει δικαιώματα από 100 μέχρι 300 ευρώ! Γίνεται αντιληπτό πως αν ίσχυε το κατώφλι των 400 ευρώ θα έβγαιναν εκτός δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί.

Με το κατώφλι των 100 ευρώ, βγαίνουν εκτός 1.826 παραγωγοί με δικαιώματα έως 50 ευρώ και άλλοι 2.634 (σύνολο 4.460) με δικαιώματα από 50 έως 100 ευρώ.
Οπωσδήποτε, πρόκειται για έναν αριθμό παραγωγών που αν υποβάλουν αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν με σχετική ευκολία.

Πηγή: Θάρρος

Επιστολή ΠΑΣΕΓΕΣ στον Καραμανλή για πιθανή απαγόρευση φυτοφαρμάκων

Επιστολή απέστειλε η ΠΑΣΕΓΕΣ στον πρωθυπουργό και κοινοποίησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει τις προτάσεις της για ένα νέο Κανονισμό για την έγκριση φυτοφαρμάκων που θα αντικαταστήσει την ισχύουσα Οδηγία 91/414 ΕΚ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παράγραφο που αναφέρεται στα αποκαλούμενα κριτήρια έγκρισης (cut-off criteria).

Το προτεινόμενο κείμενο του Κανονισμού, ωστόσο, περιλαμβάνει κριτήρια τα οποία εφόσον εφαρμοστούν θα οδηγήσουν στην απόσυρση από την αγορά της Ε.Ε. τεράστιου αριθμού φυτοπροστατευτικών προϊόντων, χωρίς να προσθέτει στην ασφάλεια καταναλωτή και περιβάλλοντος.

Οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας θα είναι σημαντικές, λαμβάνοντας υπόψη ότι αντίστοιχοι περιορισμοί δε θα ισχύουν σε χώρες εκτός της Ε.Ε. και οι κύριοι ανταγωνιστές μας ανά τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα και φθηνότερα προϊόντα για την προστασία των καλλιεργειών τους.
Κατά συνέπεια, σοβαρό πλήγμα θα δεχθεί και η ελληνική οικονομία λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, όπως το λάδι, το βαμβάκι, τα ροδάκινα και τα κηπευτικά.

Επειδή, όπως διαφαίνεται, η Γαλλική Προεδρία επιθυμεί να ολοκληρώσει τη νομοθετική διαδικασία πριν το τέλος Δεκεμβρίου, σας ζητάμε να θίξετε άμεσα το θέμα διεξαγωγής πανευρωπαϊκής αξιολόγησης των επιπτώσεων με τον πρόεδρο Sarkozy και τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Πηγή Θάρρος

Λήξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚE. Για «άδοξο τέλος της διοικητικής μεταρρύθμισης» κάνει λόγο η ΚΕΔΚΕ

Υπερψηφίστηκε τελικά το ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, μετά την αποδοχή από τον πρόεδρό της Νικήτα Κακλαμάνη του σχεδίου ψηφίσματος που πρότεινε η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα». Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στο Συνασπισμό απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ξεχωριστό ψήφισμα κατέθεσε η παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Ο κ. Κακλαμάνης συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του συνεδρίου δήλωσε τη διαφωνία του με τον όρο «άδοξο τέλος της διοικητικής μεταρρύθμισης», το συμπεριέλαβε όμως στο ψήφισμα για χάρη της ενότητας του Σώματος.

Στο τελικό ψήφισμα η ΚΕΔΚΕ :

- εμμένει στην ανάγκη υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης παρ' όλο που διατυπώνει επιφυλάξεις για το γεγονός ότι το όλο εγχείρημα δεν αναβάλλεται απλώς, αλλά ματαιώνεται

- επιμένει στην ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων

- διαφωνεί με την παρακράτηση πόρων της αυτοδιοίκησης για το πρόγραμμα «Θησέας»

- ζητά τα 180 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταφερθείσες αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης που δεν προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό

- ζητά τη νομοθέτηση ρυθμίσεων για τον ακριβή τρόπο απόδοσης των παρακρατηθέντων πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαφωνία καταγράφτηκε ως προς την πρόταση του Πάρι Κουκουλόπουλου για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με κλείσιμο των Δήμων και πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Κοινοβούλιο. Υπέρ των κινητοποιήσεων είχε ταχθεί και η παράταξη που πρόσκειται στο Συνασπισμό.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μια μαύρη πλερέζα παρακαλώ για ορισμένους...
Ερμε Καποδίστρια.......
Θα τρίζουν τα κόκαλα σου με δαύτους.

(Β)ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ.
(Για να σας θυμίσουμε το φοβερό blog)

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου ξεκινά από τον ΟΑΕΔ η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων, καθώς και η προπληρωμή μισθού Δεκεμβρίου και δώρου Χριστουγέννων στις νέες μητέρες που αξιοποιούν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας


Σημειώνεται ότι το ύψος του τακτικού επιδόματος ανεργίας ανέρχεται στα 430,75 ευρώ το το μήνα, ενώ για κάθε εξαρτώμενο από τον άνεργο μέλος της οικογενείας του το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε την Παρασκευή η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή σε δυο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ: το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο προγραμμάτων ανέρχεται στα 124 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να δημιουργηθούν συνολικά 10.000 θέσεις απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης.

Το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας 2008 προβλέπει την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία 6.500 θέσεων εργασίας που θα απευθύνονται σε ανέργους 31-44 ετών με προϋπολογισμό 64,8 εκατ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2010.

Το πρόγραμμα αυταπασχόλησης αφορά 3.500 ανέργους από 33-64 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους ατομική επιχείρηση, με συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και χρόνο υλοποίησης το 2008 και 2009.

Πηγή: in.gr

Τα επόμενα βήματα σε εύθετο χρόνο

“Συνεχίζεται η διαβούλευση για τη διοικητική μεταρρύθμιση” ανέφερε ο νομάρχης Δημ. Δράκος μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΝΑΕ, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Για να εκφράσει την πεποίθηση ότι σε εύθετο χρόνο θα γίνουν τα επόμενα βήματα.
Αναλυτικότερα ο κ. Δράκος για το ζήτημα αυτό στην παρέμβασή του σημείωσε τα εξής:
“Ερχόμενος προ ολίγου στο Συνέδριο άκουσα έναν συνάδελφο να διερωτάται πραγματικά: και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς τη διοικητική μεταρρύθμιση;
Προς στιγμή πήγε το μυαλό μου στο ερώτημα του Αλεξανδρινού ποιητή «και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς», αλλά αμέσως ανακάλεσα τη σκέψη μου, διότι μια τέτοια συνάφειαπραγματικά ούτε επί της ουσίας, αλλά και σε καμία συνειρμική διαδικασία δεν έχει σχέση με το θέμα το οποίο συζητάμε και όντως δικαιώθηκα, διότι πέραν των δικών μας προθέσεων, των αυτοδιοικητικών παραγόντων και του Α‘ και του Β‘ βαθμού κατατέθηκε ήδη από το βήμα και από τον υπουργό Εσωτερικών τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η διοικητική μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της περιφερειακής δημοκρατίας, η δημιουργία περιφερειακών αυτοδιοικητικών θεσμών ισχυρών δεν ματαιώνεται, ενισχύεται, προχωρά, συνεχίζεται η διαβούλευση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε πολύ συγκεκριμένο εύθετο χρόνο θα κάνουμε τα επόμενα βήματα θεσμικής ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού έργου και των διαδικασιών πουεπιβάλλεται να γίνουν, διότι ασφαλώς χρειαζόμαστε την Αυτοδιοίκηση, για να προχωρήσει σημαντικά έργα, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν με την θεσμική δυνατότητα που έχουμε περιφερειακά να δημιουργηθούν και να αποδώσει συνολικά η ελληνική Πολιτεία”.

Πηγή: Ελευθερία

Σχόλιο
Κε Δράκο ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχετε κάποιο όφελος απο την Διοικητική μεταρρύθμιση??
Εχετε κάποιο συμφέρον???? ΚΑΙ ΠΟΙΟ??
θα πάρετε σαν Δράκος δισεκατομμύρια για την υποστήριξή σας στο Διοικητικό έκτρωμα??
Ή απλά θέλετε να είστε "το καλό παιδί" του κόμματος που ανήκετε???
Σας το έχουμε ξαναπεί.
Ψηφιστήκατε από τον Μεσσήνιο πολίτη για να κάνετε έργα και την ζωή του καλύτερη.

ΕΡΑΝΗ: “Ετσι ας χάνουμε...”

Κατεβασμένα κεφάλια έβλεπε κανείς στη χθεσινή προπόνηση της Εράνης, όχι φυσικά για την εμφάνιση αλλά για την ήττα από τον Παναιγιάλειο. Κι αυτό γιατί οι “πράσινοι“ δεν άξιζαν να χάσουν, απεναντίας είχαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πάρουν το ματς. Όμως οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και κάποια σφυρίγματα του διαιτητή έφεραν την ήττα και επέτρεψαν στον Παναιγιάλειο να φύγει με το “διπλό“ από τα Φιλιατρά. Αυτό που κρατούν στην Εράνη είναι η καλή απόδοση που είχαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και η προσπάθεια καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Αντώνη Μαυρέα:
“Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια και δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Όμως, κόντρα σε τέτοιες ιστορικές ομάδες, ακόμη και μια στιγμή να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου το πληρώνεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι, έτσι, με αυτό τον τρόπο ας χάνουμε. Πάντως αυτή η ήττα δεν θα μας κοστίσει, μόνο κέρδη μπορείς να αποκομίσεις από αυτά τα ματς“.
Παράπονα από τη διαιτησία

Από εκεί και πέρα στην Εράνη “βράζουν“ με τη διαιτησία που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν εχθρική απέναντί τους.
Οι φάσεις που αδικήθηκαν είναι αρκετές, με αποκορύφωμα το πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Παναγιωτακόπουλο. Όπως και να ‘χει η ομάδα έχει γυρίσει σελίδα και το ευχάριστο είναι πως την Κυριακή δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση, μιας και το ματς με τον ΠΑΟ Βάρδας θα το πάρει στα χαρτιά. Χθες έγινε κανονικά προπόνηση, ενώ σήμερα θα δοθεί ρεπό και το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί κανονικά η προετοιμασία με το βλέμμα στο επόμενο ματς με τη Θύελλα Πατρών.

Εκτίουν 5 παίκτες με Βάρδα

Το ευχάριστο είναι ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Βάρδας θα εκτίσουν την ποινή τους οι Χατζηπαναγιώτης, Ηλ. Ντινιώτης, Τσώνης, Πιχιγιόνι και Παναγιωτίδης που συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες. Όσο για τον Βαρούχα που αντιμετωπίζει διάστρεμμα στον αστράγαλο, έχει τον χρόνο να αποθεραπευτεί.

Πηγή: Ελευθερία

Σχόλιο:
Η Αλήθεια είναι ότι εξ' αιτίας ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ διαιτητών η Εράνη έχει χάσει ΑΔΙΚΑ βαθμούς.
Οι Σύγχρονοι μαυροφορεμένοι χασάπηδες με τις αποφάσεις τους έχουν αδικήσει ΚΑΤΑΦΟΡΑ την Εράνη. Και δεν έχει μια ή δυο φορές αυτό.
Έχει γίνει τουλάχιστον σε 4 αγώνες. Ο ένας από Διαιτητή και την επόπτρια γραμμών Καλάβρια και την Τετάρτη απο τον τον διαιτητή.
Για επεισόδια λοιπόν όποτε δημιουργούνται, ΠΟΤΕ δεν φταίει ο κόσμος.
Οι πραγματικοί υποκινητές είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ.

Και η αδικία έχει τα όρια της...........!!!!

Αρχές Δεκέμβρη οι επιδοτήσεις

Πριν τα Χριστούγεννα, θα μοιραστεί στους αγρότες η ενιαία ενίσχυση που ξεπερνάει συνολικά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέκος Κοντός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκου Μπόλαρη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι, με βάση τις κοινοτικές διατάξεις, η ενιαία ενίσχυση μπορεί να καταβληθεί στους αγρότες μετά την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους.


Παράλληλα, ο κ. Κοντός επισήμανε ότι τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης που θα καταβληθούν τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν και φέτος με τη μέθοδο της λεγόμενης ταμειακής διευκόλυνσης.
Δηλαδή, με δάνειο που θα συνάψει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, οι τόκοι του οποίου θα βαρύνουν στο σύνολό τους τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και τούτο γιατί, τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έρχονται στη χώρα μας αρκετούς μήνες μετά, οπότε και γίνεται συμψηφισμός με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών

Με θετική εισήγηση παρέπεμψε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων στον Ευαγγελισμό του Δήμου Μεθώνης.
Επίσης, ενέκρινε τη σκοπιμότητα εκρίζωσης δέντρων για τις ανάγκες εκβάθυνσης και διευθέτησης χειμάρρων στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Οιχαλίας και Αρφαρών.

Έργα

Αρχικά, τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν λογαριασμούς που αφορούν στα έργα:
•Κατασκευή νέου κτηρίου Λυκείου Φιλιατρών
•«Βελτίωση – συντήρηση δρόμου από εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη (τοποθεσία καρδιά) μέχρι παραλία, γ΄ φάση».
..........................................
..........................................

Πηγή: Απόσπασμα από το Θάρρος