Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ θα είναι ανοιχτές οι κάλπες και στις εκλογές της Κυριακής, με μοναδικό αποδεικτικό εκτός από την ταυτότητα, το διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασθενείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών, απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην αναζήτηση του εκλογικού τμήματος, τους ετεροδημότες, τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγραφή σε κανένα εκλογικό κατάλογο, πώς βεβαιώνεται για την υπηρεσία η απουσία λόγω άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου, πώς εκλέγονται οι βουλευτές με λίστα, πώς ψηφίζουν οι ανάπηροι και τι βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί κ.α

Και επειδή ένα πολύ μεγάλο τμήμα του.........

εκλογικού σώματος δεν είχε προσέλθει στις προηγούμενες εκλογές για να ψηφίσει και δεν γνωρίζει τα ήδη γνωστά, οι απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν ως εξής:

- Πού ψηφίζω;

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παραμένουν ίδιοι όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Επομένως, ψηφίζετε όπου ψηφίσατε και στις προηγούμενες εκλογές. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τόπο άσκησης του εκλογικού σας δικαιώματος πατώντας εδώ ή να καλέσετε στα τηλέφωνα : 213 136 1500 και 213 136 4500 από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 11/6/2012 μέχρι και την ημέρα των εκλογών οι γραμμές θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες από τις 08:00 έως 21:00 συνεχώς.

- Τι γίνεται με τους ετεροδημότες;

Οι ετεροδημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 29η Φεβρουαρίου του 2012 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ως ετεροδημότες. Σημειώνεται ότι αιτήσεις που έγιναν μετά την 29η Φεβρουαρίου του 2012 δεν έχουν ισχύ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

- Tί κάνω σε περίπτωση που το όνομά μου δεν είναι γραμμένο σε κανέναν εκλογικό κατάλογο του Δήμου, όπου είμαι γραμμένος, και δεν στερούμαι του εκλογικού μου δικαιώματος;

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε, μέχρι το πέρας της ψηφοφορίας, να αναζητήσετε πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείτε κανονικά το εκλογικό σας δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων. Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

- Πώς ψηφίζω;

Μπορείτε να ψηφίσετε επιδεικνύοντας την αστυνομική σας ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό σας (ακόμα και αν έχει λήξει) ή την άδεια οδήγησης ή ακόμα και το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

- Έχω δικαίωμα να ψηφίσω;

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα για οποιονδήποτε λόγο.

- Είναι υποχρεωτικό να ψηφίσω;

Ναι. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

- Γιατί οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με λίστα;

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες, η εκλογή των βουλευτών δεν γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα.

- Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές με λίστα;

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψήφιων βουλευτών. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν λαμβάνονται υπόψη ως άκυρα.

- Πώς εκλέγονται οι νέοι βουλευτές;

Οι βουλευτές εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος, δηλαδή στη λίστα (όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα στην κάθε περιφέρεια ορίζονται και οι βουλευτικές έδρες.

- Πόσοι βουλευτές εκλέγονται σε κάθε εκλογική περιφέρεια;

Πρόκειται για κατανομή 288 εδρών στις 56 βασικές περιφέρειες της χώρας. Οι υπόλοιπες 12 έδρες καταλαμβάνονται από βουλευτές επικρατείας.

- Πώς μπορώ να αποδείξω ότι ψήφισα, εάν μου ζητηθεί από την υπηρεσία μου;

Μετά την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστικό αντιπρόσωπο να σας χορηγήσει σχετική έντυπη βεβαίωση.

- Δικαιούμαι βοήθεια κατά την άσκηση του εκλογικού μου δικαιώματος;

Άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή, όπως για παράδειγμα έγκυες, υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς κ.λ.π. ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα.

- Τι δικαιώματα έχω σε περίπτωση που αντιμετωπίζω κάποια κινητική αναπηρία;

Ειδικότερα για άτομα με αναπηρίες, έχει εκδοθεί ξεχωριστή εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων προς άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος και πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να σας παράσχει τη συνδρομή του κατά προτεραιότητα και προς πάσα διευκόλυνσή σας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, εάν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσέλευσής σας στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζετε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος υποχρεούται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα απρόσκοπτα με ταυτόχρονη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου σας.

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Το Υπουργείο Εσωτερικών σας υπενθυμίζει ότι τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 έχουν αλλάξει και επομένως τα ΠΑΛΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ των εκλογών τις 6ης Μαΐου 2012 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και αν βρεθούν μέσα στην κάλπη θα εκληφθούν ως ΑΚΥΡΑ.

Αναστέλλουν "προσωρινά" τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Με αιχμές και προειδοποιήσεις για το μέλλον λήγει η κινητοποίηση των φαρμακοποιών, που είχε ξεκινήσει από τις 23 Μαρτίου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προειδοποιεί όμως πως η αναστολή των κινητοποιήσεων ισχύει μέχρι τις 25 Ιουνίου, ημέρα δηλαδή που λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%.

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε χτες 122 εκατ. για την ..........

πληρωμή των συνταγών του Απριλίου, ποσό που καλύπτει το 50% των συνολικών οφειλών. Οι φαρμακοποιοί τονίζουν όμως πως εάν μέχρι τις 25 Ιουνίου δεν καταβληθούν τα υπόλοιπα χρήματα, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και πάλι σε διακοπή πίστωσης.

Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί περιμένουν από την επόμενη κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης και να προχωρήσει σε διακανονισμό για τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς από το 2011, οι οποίες ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ.

capital.gr

Απελευθερώνεται το επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού

Από τις 2 Ιουλίου

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης με τους νόμους 3919/2011 και 4038/2012 καταργήθηκαν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίοι αφορούν στην πρόσβαση και την άσκηση
επαγγελμάτων, με απότέλεσμα να απελευθερώνεται από τις 2 Ιουλίου το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού.

Έτσι, παύει να ισχύει και η απαίτηση ............

προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού.

Πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξής του, η οποία αναγγελία θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Συνεπώς, τα Φυσικά Πρόσωπα δύνανται να ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή- Φοροτεχνικού και αν δεν είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, εφόσον είναι πτυχιούχοι των ελληνικών ανωτάτων οικονομικών σχολών ή πτυχιούχοι ισότιμων οικονομικών σχολών του εξωτερικού ή πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του Π.Δ. 38/2010.

Πάντως, η Αρμόδια Διοικητική Αρχή, μπορεί εντός 3 μηνών από την αναγγελία έναρξης του επαγγέλματος από τον ενδιαφερόμενο, να απαγορεύσει την έναρξη του επαγγέλματος του αιτούντος, στην περίπτωση που δεν συγκεντρώνονται οι νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν προκύπτει η συνδρομή τους από τα υποβληθέντα στοιχεία.

Newsbeast

Eκτός εαυτού ο Βενιζέλος φωνάζει σε πολίτη μέσα στο Studio [ VIDEO ]

Όταν δεν μπορεί να απαντήσει λόγω έλλειψης επιχειρημάτων ο Βαγγέλας Βενιζέλος τότε τον βλέπουμε πως στριμώχνεται και πόσο εύκολα χάνει την ψυχραιμία του φωνάζοντας ακόμα και σε απλό πολίτη.

Τρανό παράδειγμα ο Βαγγέλας Βενιζέλος γνωστός και ως Μπένι, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Enikos.gr όπου φωνάζει και ουρλιάζει σε πολίτη που τόλμησε να πει για τις μίζες που κατά κόρον πηγαίναν στο ΠΑΣΟΚ και που κανένας δεν τιμωρήθηκε.
Προσπάθησε δε να βγάλει το κόμμα του ως........

οσία παρθενόπη που δεν ξέρει από αυτά.

Φυσικά όταν παρενέβη ο Χατζηνικολάου ο Βαγγέλας άραξε τα πολλά ομολογουμένως κυβικά του και έριξε τους τόνους. Δεν τον έπαιρνε εκεί να ουρλιάζει και να βαράει το χέρι στο τραπέζι. Ήξερε ότι το λεκτικό σουτ που θα έτρωγε από τον Χατζηνικολάου θα ήταν όλο δικό του...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ.

Δείτε το Video



Αποχωρεί από την Ελλάδα η Carrefour

Την πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στον Όμιλο Μαρινόπουλου ανακοίνωσε η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που κατείχε η Carrefour στην κοινή εταιρεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να επενδύσει 350 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της εταιρείας.
Θα διατηρήσει τον ρόλο του ...........

franchisee για την Ελλάδα, καθώς και το brand name της Carrefour. Η Carrefour Μαρινόπουλος θα είναι ο αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Η Carrefour είπε ότι η πώληση θα επιτρέψει στην κοινοπραξία «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα», όπου οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 16%.

Ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος, πρόεδρος της Αφοί Μαρινόπουλοι, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία δίνει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνουμε την αφοσίωσή μας στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά μαζί με τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές μας, που έχουν βοηθήσει να γίνει η Carrefour Μαρινόπουλος το ηγετικό σήμα λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα».

Με τα νέα κεφάλαια τα οποία θα εισρεύσουν αναμένεται να περιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών, ενώ ένα μέρος εξ αυτών θα επενδυθεί στη διαμόρφωση των τιμών.
Η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των προμηθευτών της Carrefour Μαρινόπουλος έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ εξαιτίας των καθυστερήσεων είχαν κυκλοφορήσει φήμες για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

ΔΗΜ.ΑΡ. Σποτ με τον Βασίλη βασιλικό.




Η διακαναλική συνέντευξη του Π. Καμμένου 14/6/2012




13ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στις 22 - 23 - 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας έχοντας την Προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής (η οποία αποτελείται από τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Πελοποννήσου και Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας) διοργανώνει το 13ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στις 22-23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 στις αίθουσες του Πανεπιστημίου της Σπάρτης.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Ε.Κ.Π.Α κ. Ιατρού Ιωάννης.
Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι ............

«Αισθητική ζώνη-προβληματισμοί και σύγχρονες λύσεις».

Έχουν προσκληθεί και θα αναπτύξουν τα θέματα του εν λόγω Συνεδρίου διακεκριμένοι Καθηγητές των Οδοντιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και εκλεκτοί επιστήμονες-ομιλητές του κλάδου.


Ο Ο.Σ.Λακωνίας ευχαριστεί δημόσια την Διεύθυνση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της πόλης μας, την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας καθώς και τον Δήμο Σπάρτης για την σημαντική συμβολή τους στην πραγμάτωση του Συνεδρίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εμείς οι Έλληνε(ς)καταψηφίζουμε!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το είπα αρχικά στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, ένα καλοκαιριάτικο πρωινό του 2010, με αφορμή τον θυμό μου και πολλών άλλων Ελλήνων που εξελίχθηκε στο «Κίνημα των Αγανακτισμένων» για να πνιγεί, τελικά, στα δακρυγόνα, χημικά και την απίστευτη βία των ΜΑΤ…
Μου είχε ζητήσει ο οικοδεσπότης της εκπομπής, παλιός φίλος, να δώσω μια ψυχοκοινωνική ερμηνεία στις εκλογικές μας προτιμήσεις και είχα πει, πρωί-πρωί, απαντώντας με «ερώτηση» Σωκρατικού στυλ:
«Μήπως, Γιώργο ΔΕΝ ψηφίζουμε, αλλά εμείς οι ...........

Έλληνε(ς) καταψηφίζουμε;»
Αντέδρασε ακαριαία ο Γιώργος Παπαδάκης (υπήρχε πάντα και το ΕΣΡ) και μου ζήτησε να ανακαλέσω την πρότασή μου…

Προφανώς δεν ήταν ακουστικά σαφής ο διαχωρισμός των λέξεων και έτσι το δικό μου:
«Μήπως, Γιώργο ΔΕΝ ψηφίζουμε αλλά οι Έλληνες ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ;»
Ακούστηκε ως:
«…αλλά εμείς οι Έλληνε(σ)καταψηφίζουμε»!...
Διορθώσαμε την «παρεξήγηση» εκείνο το πρωινό στον ΑΝΤ-1…
Κάπως μου άρεσε, όμως, η «παρεξήγηση» (παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε) και επανέλαβα την ψυχοκοινωνική ερμηνεία της συμπεριφοράς μας ως ψηφοφόρων και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ALTER όπου η ερμηνεία και η παρεξήγηση ως συζήτηση πήρε πολύ μεγαλύτερη έκταση και χρόνο…

Αυτά πριν δυο χρόνια, Μάη του 2010. τότε που υπεγράφη από τον πρωθυπουργό μας κ Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και εγκρίθηκε στην Βουλή με τη συμπαράσταση του κ Καρατζαφέρη και των 15 Βουλευτών του ΛΑΟΣ, της κ Ντόρας Μπακογιάννη κλπ…

Τότε αποφάσισα να ΑΠΟΣΥΡΘΩ από ΟΛΕΣ τις τηλεοπτικές εκπομπές όπου ήμουν προσκεκλημένος για πολλά χρόνια και πολύ συχνά ως ένας επιστήμονας-αναλυτής.
Το τονίζω αυτό σήμερα επειδή συχνά με ρωτούν φίλοι και άγνωστοι γιατί «χάθηκα από τα κανάλια».
Εκείνο το καλοκαίρι, 2 χρόνια πριν, είχα κουραστεί να τονίζω ότι αφού ήρθε στην Ελλάδα η τρόικα θα χρειασθούν πολλά χρόνια για να απαλλαγούμε, θα ακολουθήσει πολύς πόνος και πολλές στερήσεις…

Και ενώ τα έλεγα αυτά ο τότε «Τσάρος» της Οικονομίας Dr Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι το 2011 θα περνάγαμε τη στενωπό και το 2012 θα άρχιζε η… ανάκαμψη!
Σήμερα λείπουν, βέβαια, από το προσκήνιο και ο τότε Πρωθυπουργός και ο τότε Υπουργός των Οικονομικών…
Έχουμε, πλέον, διαλυμένη Οικονομία, γενική ανεργία σε πρωτόγνωρα επίπεδα του 23% και πάνω από το 50% για νέους!
Έχουμε ύφεση περίπου στο 7%...
Έχουμε Έλληνες να ψάχνουν τροφή στους κάδους των απορριμμάτων…
Έχουμε χάσει το χαμόγελό μας και στέρεψε σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο η ΕΛΠΙΔΑ…
Έχουμε πολλές αυτοκτονίες…
Πλημμυρίσαμε με ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ και ΠΩΛΕΙΤΑΙ πινακίδες…
Παίρνουν τους δρόμους της ξενιτιάς επιστήμονες…
Τον Μάη του 1453 «εάλω η Πόλις»…
Μήπως τον Μάη του 2010 «εάλω Οικονομία και Έθνος;»
Πάντως τον Μάη του 2012 «έτσουξαν» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και η κ Μπακογιάννη καθώς με τη συμπεριφορά μας αποδείξαμε ότι «…ως Έλληνε(ς) καταψηφίζουμε!»
Αναρωτιέστε πώς θα ψηφίσουμε στις 17 Ιουνίου;
Λίγη υπομονή…
Κοντός ψαλμός, αλληλούια, και...
ΟΨΟΜΕΘΑ!...

Η σύνεση ας οδηγήσει τις αποφάσεις μας

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η σωτηρία της πατρίδας επιβάλλει στις 18 Ιουνίου να κυβερνηθεί ο τόπος από μία Κυβέρνηση Εθνικής προτεραιότητας και ευθύνης .

Τα κόμματα πλέον, αρχίζουν και μπαίνουν στην άκρη και κυριαρχεί το μείζον, που είναι η σωτηρία της πατρίδας.

Οι αδικίες του μνημονίου , δημιούργησαν σοβαρές επιπλοκές στη Δημοκρατία μας και καθημερινά βλέπουμε να κυριαρχούν νοσηρά φαινόμενα παρακμής της πολιτικής μας ζωής, τα οποία υποβαθμίζουν έτι περαιτέρω το Δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Απαιτείται για να προχωρήσουμε και να ............

ξεπεράσουμε το σκόπελο, να υπάρξει άμεση άρση των αδικιών προς τους ασθενέστερους Έλληνες και επαναφορά του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους.

Οι εκλογές αυτές, θα σηματοδοτήσουν την πορεία μας στο μέλλον ή την επιστροφή στο απώτερο παρελθόν όπου υπήρχαν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.

Ενώ επιβάλλεται να έχουμε ξεκάθαρο και στοχευμένο λόγο μόνο για τη σωτηρία της πατρίδας και το αύριο των Ελλήνων μέσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι , βλέπουμε κόμματα να κατέρχονται στις εκλογές αυτές με έναν προγραμματικό λόγο θολό , με κυρίαρχη τη δημαγωγία,με αναπάντητα πολλά καυτά ερωτήματα και με μία φανερή υποκρισία ως προς τις προθέσεις τους.

Αδιάφορο είναι ειλικρινά για τους Έλληνες το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα , οι όποιες αντιπαραθέσεις ,αλλά και το μέλλον των πολιτικών μας.

Εκείνο που είναι μείζον, είναι ν΄ αρχίσει να ξανακυλά το νερό στ΄αυλάκι , οι Έλληνες να ξαναβρούν την ελπίδα , η οικονομία μας να κινηθεί ξανά και να σταματήσει το κακό με όλη αυτήν τη δυστυχία που βιώνει ο λαός μας και στην οποία μας οδήγησαν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

Όλο αυτό το διάστημα έγινε σαφές πως κάποιοι θέλουν τους λαούς υποταγμένους στη μοίρα που αυτοί όρισαν και πως και η μικρή Ελλάδα θεωρήθηκε εύκολος στόχος για κερδοσκοπία και πειραματισμούς.

Τώρα που οι λαοί αντιλήφθηκαν το παιχνίδι των διεθνών κερδοσκόπων, τώρα που αρχίζουν και αντιστέκονται, τώρα που διαφαίνεται πως οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες θ΄αλλάξουν την αδιάλακτη στάση τους, είναι η ώρα της Ελλάδας να κινηθεί με σύνεση.

Γνωρίζοντας μετις υστεροβουλίες ορισμένων, παραμένοντας όμως μέσα στο παιχνίδι, οφείλουμε να επανακαθορίσουμε την πολιτική μας σύμφωνα με τις αντοχές του λαού και να σταματήσουμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος μας, είτε από αυτούς που ονειρεύονται την αποπομπή μας από την Ευρωζώνη, είτε από αυτούς που θέλουν να μας καθυποτάξουν μέσα στην Ευρωζώνη.

Αυτήν τη χρονική στιγμή πρέπει να επιλέξουμε Κυβέρνηση που θα έχει μοναδικό της μέλημα την ανάπτυξη του τόπου , την άρση των αδικιών, τη διασφάλιση των συμφερόντων της Ελλάδας και την εκμετάλλευση της περιουσίας και του πλούτου της, αποκλειστικά προς όφελος του λαού . Επίσης , την καθιέρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης που αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους, αλλά και την εξάλειψη της ατιμωρησίας που οδήγησε την πατρίδα μας στο έλεος πολιτικών συμμοριών που ατιμώρητα κατάκλεψαν τον πλούτο μας και μας οδήγησαν στη φτώχεια.

Αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε συμπατριώτες την Κυριακή , αποφασίζοντας με νηφαλιότητα και επιλέγοντας για ηγέτιδα δύναμη της Χώρας μας, τη Νέα Δημοκρατία που έχει αποδείξει πως είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί αυτήν την ώρα να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Αντωνία Μπούζα

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Μεσσηνία

Τα ονόματα των υποψηφίων των κομμάτων για τις εκλογές της 17 Ιούνη στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στον Νομό Μεσσηνίας, είναι:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ · ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ · ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ · ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) · ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) · ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ · ΑΛΕΙΦΕΡΗ - ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ · ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ · ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΗ · ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ · ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ · ΜΠΟΥΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ · ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ) · ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ · ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ · ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ · ΓΚΡΑΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ · ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ· ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ · ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ · ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ · ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ · ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ · ΜΟΥΝΔΡΕΑ ΠΑΥΛΙΝΑ · ΚΑΡΥΔΟΜΑΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΚΚΕ ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ· ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ · ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ · ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ · ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ · ΛΑΖΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ · ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ · ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ · ΜΑΝΔΡΑΠΗΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ · ΛΙΑΝΤΙΝΙΩΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ · ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ · ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΔΗ.ΜΑ.Ρ. ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ · ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ · ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ · ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ · ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ · ΤΡΟΧΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ · ΚΑΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ · ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ · ΡΑΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ· ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ · ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)

ΛΑΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ · ΚΑΡΑΚΥΚΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ · ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ · ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ · ΚΟΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ · ΡΟΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ · ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ · ΤΖΩΝΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΕΛΛΑ) · ΚΟΣΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ · ΧΡΗΣΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ · ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ · ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ · ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ · ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ · ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ · ΝΙΚΟΥ ΔΟΝΑΤΟΣ · ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΘΕΡΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ · ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ· ΒΕΛΩΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ · ΒΕΝΕΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ · ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ · ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ· ΠΑΝΟΥΣΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ: ΜΑΚΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ · ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, επιστρέφονται από σήμερα (15.06.2012) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Η Απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και ...........

κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.06.2012.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14.06.2012.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

• Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
• Μη καταβολή τέλους διοδίων.
• Μη χρήση ζώνης ασφαλείας
• Μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Real.gr

ΝΕΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ Προσελκύει όσους αποχώρησαν από το Mega!

Οργιάζουν οι φήμες για τη δημιουργία νέου τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το Alter, με σκοπό μάλιστα να βγει στον αέρα στις αρχές της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν.

Πληροφορίες θέλουν γνωστό εκδότη – δημοσιογράφο, που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το εν λόγω εγχείρημα, να έχει επιστρατεύσει ομάδα στελεχών των ΜΜΕ που εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου εντός του έτους να γεννηθεί ο νέος τηλεοπτικός σταθμός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στόχος της εν λόγω.........

ομάδας να καλύψει το κενό που δημιούργησε το κλείσιμο του Alter, για αυτό δεν αποκλείεται, αν βοηθήσουν και οι μετεκλογικές εξελίξεις, να γίνει χρήση της συχνότητας του καναλιού που παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Το νέο κανάλι που δεν αποκλείεται η έναρξη της νέας σεζόν να το βρει στον αέρα, θα αποτελέσει συμπλήρωμα γνωστού ανερχόμενου και δυναμικού εκδοτικού γκρουπ. Έτσι, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο, κατοχυρωθεί η συχνότητα και ο τρόπος λειτουργίας του, το τελευταίο βήμα θα είναι η στελέχωσή του.

Μαθαίνουμε ότι ραχοκοκαλιά του νέου τηλεοπτικού σταθμού θα είναι μέρος των δημοσιογράφων που αποχώρησαν πρόσφατα από το Mega αρνούμενοι να υπογράψουν τη νέα σύμβαση. Δηλαδή, μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα δημοσιογράφων – ίσως από τους καλύτερους στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, που αποφάσισε πρόωρα να βγει εκτός παιχνιδιού. Η νέα όμως προσπάθεια αναμένεται να τους προσφέρει τηλεοπτική στέγη, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια δυναμική εκκίνηση στο τολμηρό – για την εποχή, εγχείρημα!

Messinea.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Αν πούμε οτι ο Δημοσιογράφος είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου να υποθέσουμε ότι το κανάλι θα ονομαστεί Real TV ή Real Channel;

Τρείς και ο κούκος στην συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα.

Τίτλοι Τέλους για το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Συγκέντρωση 300 ατόμων (η τελευταία της ιστορίας του;) με το μυαλό στο αύριο του Κόμματος.

Οι τίτλοι τέλους για το ΠΑΣΟΚ που όλοι ξέραμε έπεσαν, για την Μεσσηνία τουλάχιστον, το βράδυ της Πέμπτης.
Παρά την τεράστια κινητοποίηση που έκαναν όλα τα ενεργά στελέχη του Κόμματος στην Μεσσηνία για την κεντρική προεκλογική ομιλία της Καλαμάτας μόνο 250 με 300 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Τόσους είδε η Αννα Διαμαντοπούλου να.........

προσέχουν την ομιλία της το βράδυ στο Λιμάνι.

Τόσο λίγοι σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση και στιγμή. Μια εικόνα που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η λογική συνέχεια της Πανελλήνιας εικόνας. Χαμηλά ποσοστά, παράδοση πλήρης στην δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων και το κυριότερο, το μυαλό σε όσους έμειναν στην επόμενη μέρα. Ο νέος σχηματισμός που οραματίζεται ο Βενιζέλος, πιθανότατα με νέο όνομα και σύμβολα όλοι ξέρουν ότι πιθανότατα θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Και τα στελέχη της Μεσσηνίας οραματίζονται το δικό τους πολιτικό αύριο. Εκείνο που φαίνεται είναι ότι θα δοθεί μάχη για να κρατηθεί η έδρα της Νάντιας Γιαννακοπούλου καθώς υπάρχουν διαρροές τόσο πρός τα αριστερά όσο και στα δεξιά των απλών ψηφοφόρων. Ο κόσμος της μεγάλης, μέχρι πρόσφατα παράταξης, είναι μπερδεμένος, απογοητευμένος και αβέβαιος για το αύριο. Ίσως το βράδυ πράγματι να μετείχε στην τελευταία συγκέντρωση του ιστορικού κόμματος στον νομό μας.

Για Κυβέρνηση Εθνικής συνευθύνης μίλησε η Αννα Διαμαντοπούλου που εξήγησε και τις βασικές γραμμές πολιτικής των δυο τελευταίων ετών. Έθεσε το ερώτημα, αν μπορεί κανείς να καταλάβει τι θα είχε γίνει στη χώρα μας αν το ΠαΣοΚ, δεν είχε πάρει τα μέτρα που πήρε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, χωρίς κόπο, χωρίς προγράμματα, χωρίς μεταρρυθμίσεις, χωρίς αλλαγή κουλτούρας», όπως «δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση εκτός ευρώ», τόνισε, σήμερα το βράδυ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο λιμάνι της Καλαμάτας η Άννα Διαμαντοπούλου, μπροστά σε 250 – 300 κομματικά στελέχη κυρίως.
Οπως γράφει και το Pelopsnews από όπου και η φωτο η κ. Διαμαντοπούλου, έκανε αναδρομή σε δύσκολα χρόνια της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μετά από 40 χρόνια τώρα βιώνουμε την πιο δύσκολη στιγμή. Μίλησε για την ένταξή μας στην ΟΝΕ, αλλά και για την πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση από ποτέ, που έχει μπροστά του το ΠαΣοΚ.

«Δεν σχηματίζεται κυβέρνηση από τους δύο μονομάχους που τροφοδοτούν ενσυνείδητα την τεχνητή πόλωση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι την απάντηση στον φόβο για στην ακυβερνησία «μπορεί και οφείλει να τη δώσει ο ελληνικός λαός που κρατά το κλειδί των εξελίξεων».

Προειδοποίησε ακόμη ότι θα οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις αν η χώρα κυβερνηθεί από τη μια ή την άλλη πλευρά, «με μεγάλες δυνάμεις να μένουν εκτός κυβέρνησης, περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης για να ανδρωθούν οι ίδιες».

Όπως εξήγησε ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πυρήνα τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, καθώς σε αυτή την περίπτωση, θα υπήρχε κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά όχι στην κοινωνία και ένα τέτοιο σχήμα θα είχε απέναντί του οξύτατη «κοινωνική αντιπολίτευση» και αναξιοπιστία στο εξωτερικό. «Ό,τι και αν κάναμε, θα ήταν πολύ μικρό και άχαρο μπροστά στον "απαγορευμένο καρπό" της "ακύρωσης του Μνημονίου", που κάποιοι θα ισχυριστούν ότι ακυρώθηκε ακόμα και αν απλώς αλλάξει όνομα και λέγεται «Πρωτόκολλο», σημείωσε.

Σε αυτή την περίπτωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κρυμμένος στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης να περιμένει η χώρα να προσκρούσει στο αδιέξοδο», τόνισε, ενώ απέρριψε ως αναποτελεσματική και την άλλη λύση, της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ.

Messinea.gr

Φιλιατρά: Δραματική κραυγή αγωνίας για να μη «σιγάσει» η Φιλαρμονική

Δραματική κραυγή αγωνίας βγάζουν οι άνθρωποι του δραστήριου Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών για να μη «σιγάσει» η Φιλαρμονική που από το Μάιο του 1928 προάγει τον πολιτισμό και προσφέρει μουσική παιδεία στους νέους της πόλης!

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει το Σύλλογο Φιλοπροόδων, του οποίου βασικό και σημαντικό τμήμα λειτουργίας του είναι η Φιλαρμονική, σε αδιέξοδο.
Πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος παύσης ...........

λειτουργίας της Φιλαρμονικής, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί καν στα λειτουργικά έξοδα, όπως η αμοιβή του αρχιμουσικού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προχθές το απόγευμα στο «Βορρέειο» Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, έδρα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, η πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη, ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Παγάνης και ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Φωτεινέας αναφέρθηκαν στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος! Παράλληλα, έκαναν έκκληση στους απανταχού Φιλιατρινούς να στηρίξουν εμπράκτως τη Φιλαρμονική.

Η κα Παντελάκη ανέφερε: «Ποτέ τα οικονομικά μας δεν ήταν ανθηρά. Πάντοτε καθορίζαμε τις δραστηριότητές μας ανάλογα με τα χρήματα που είχαμε. Όμως, καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αποκτήσαμε καινούργια όργανα, καινούργιες στολές, κάναμε πολλές επεμβάσεις στο πάρκο της Βλαχέρνας, την εκκλησία, δημιουργήσαμε ένα Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, είδαμε τη Φιλαρμονική μας να μεγαλώνει, το χορευτικό μας να γίνεται πολυπληθέστερο, τις εκδηλώσεις μας πολύ περισσότερες. Καταφέραμε η Φιλαρμονική και το χορευτικό μας να συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις άλλων περιοχών.

Σήμερα πού βρίσκεται το όνειρο; Πού τοποθετείται ο πήχης; Δυστυχώς, στο να μπορούμε απλά να λειτουργούμε. Να διασώσουμε τη Φιλαρμονική μας, να διατηρούμε το πάρκο καθαρό, το χορευτικό σε λειτουργία, τα κτήριά μας να μη καταρρεύσουν.

[…] Από το 1926 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος, όλα αυτά τα 86 χρόνια επιβιώσαμε με αξιοπρέπεια και συνέπεια, στηριζόμενοι οικονομικά στις δωρεές των μελών μας, σε εκδηλώσεις που εμείς πραγματοποιούσαμε και στην επιχορήγηση του Δήμου. Πλέον οι δωρεές είναι ανύπαρκτες, η ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις μικρή και η επιχορήγηση από το Δήμο εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει.

Καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα το να κάνουμε μια εκδήλωση, αλλά το να μπορέσουμε να πληρώσουμε τον αρχιμουσικό μας για να μπορούν τα παιδιά να μαθαίνουν μουσική κι έτσι να διατηρηθεί η Φιλαρμονική μας».

[…] Βρισκόμαστε σε φοβερά δύσκολη θέση. Ο κίνδυνος να σταματήσει πια να λειτουργεί η Φιλαρμονική μας και να πέσουν οι τίτλοι τέλους είναι πλέον ορατός. Θέλω να κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας και να τους πω: Δείτε τις πρωτοβουλίες που έχουν διαχρονικά αναπτυχθεί στα Φιλιατρά και έχουν αποδοχή και διάρκεια ετών. Ποιος τις πήρε; Δείτε τις δραστηριότητες των παιδιών σας και από αυτές αφαιρέστε όσες έχουν να κάνουν με τους συλλόγους της πόλης μας και πείτε μου τι θα μείνει. Δείτε τη ζωή αυτής της πόλης κι από αυτήν αφαιρέστε ό,τι έχει να κάνει με τις δράσεις των συλλόγων της. Τι άλλο θυμάστε;

Το ερώτημα, όμως, τώρα διαμορφώνεται ως εξής: Αν σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης αφήσουμε να διαλυθεί ό,τι γενιές και γενιές με αγάπη και μεράκι προσφοράς δημιούργησαν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Φιλιατρινός που δεν έχει μια τρυφερή ανάμνηση από το άκουσμα της Φιλαρμονικής ή από τη συμμετοχή του σ' αυτή. Και δε μιλάμε απλά για ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης, αλλά το ζωντανό της παρόν! Για τα παιδιά μας που μαθαίνουν μουσική στο Σχολείο Μουσικής και μετά συμμετέχουν στη Φιλαρμονική.

[...] Αναζητώντας λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τη λύση θα δώσουμε εμείς. Οι ίδιοι άνθρωποι που νοιαζόμαστε, οι ίδιοι άνθρωποι που το πρόβλημα μας αφορά. Κανένας έξω από την τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί.

Συζητώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε πρώτα από όλα να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα. Να κινητοποιήσουμε όσους θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει η τελευταία ίσως σταγόνα πολιτισμού στα Φιλιατρά.

Δε χρειαζόμαστε μια εφ’ άπαξ οικονομική συνδρομή, αλλά μια τακτική βοήθεια» Καταλήγοντας, η κα Παντελάκη είπε: «Κάποτε οι άνθρωποι στα Φιλιατρά, πενήντα χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους, ονειρεύτηκαν μια πόλη ξεχωριστή. Εμείς, άραγε, σήμερα έχουμε όραμα; Ονειρευόμαστε; Σχεδιάζουμε; Συμμετέχουμε στα απλά πράγματα ή θεωρούμε ότι φταίνε οι άλλοι που μένουμε πίσω; Θα αφεθούμε στην κρίση, που σίγουρα δεν είναι μόνο οικονομική, ή θα αντισταθούμε και θα διατηρήσουμε ό,τι έχει απομείνει; Καθένας μας έχει τη δική του απάντηση, αλλά σίγουρα όλοι μας έχουμε ευθύνη».

Από την πλευρά του, ο κ. Παγάνης επεσήμανε τη σημαντική προσφορά του Συλλόγου και της Φιλαρμονικής στη μουσική παιδεία των νέων και το παιδαγωγικό της έργο, ενώ τόνισε ότι πολλά παιδιά - μέλη της Φιλαρμονικής έχουν σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στη μουσική!

Με τη σειρά του, ο κ. Φωτεινέας, παλιός μαθητής του Σχολείου Μουσικής και της Φιλαρμονικής, τόνισε πως «ευημερεί η Φιλαρμονική και είναι κρίμα να κλείσει για αυτό το λόγο, για χρήματα... Αυτή τη στιγμή βγαίνουν 40 παιδιά και περίπου 30 παιδιά είναι το "φυτώριο", 70 παιδιά, σχεδόν ένα Δημοτικό Σχολείο. Το ότι σχεδόν ένα Δημοτικό Σχολείο, στα Φιλιατρά, ασχολείται με τη μουσική για μένα είναι εξωπραγματικό!».

Πρόσθεσε, δε, πως «τα παιδιά, εκτός του ότι μαθαίνουν μουσική, ασχολούνται με ένα σύνολο, μαθαίνουν να δουλεύουν όλοι για έναν κοινό σκοπό. Αυτό τα βοηθάει και στη συμπεριφορά τους και στις επιλογές τους για το μέλλον, τα καλλιεργεί!».

Ιστορικό

Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών είναι από τις παλαιότερες στον ελλαδικό χώρο. Ιδρύθηκε το 1893 από το Δήμο Φιλιατρών. Αργότερα την επιμέλειά της ανέλαβε ο «Τριφυλιακός Σύνδεσμος» με έδρα τα Φιλιατρά. Το 1904 την ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρόοδος». Το 1909 διαλύθηκε για λόγους οικονομικούς. Οι αναμνήσεις που άφησε οδήγησαν τους ανθρώπους των Φιλιατρών να ιδρύσουν το 1926 το «Σύλλογο Φιλοπροόδων», με βασικότερο στόχο την επανίδρυση της Φιλαρμονικής. Έτσι κάνει την πρώτη της εμφάνιση το Μάιο του 1928. Από τότε και μέχρι σήμερα γίνεται ο βασικότερος παράγοντας μουσικής παιδείας και ψυχαγωγίας των Φιλιατρινών!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θαρρος

Κάγκελα Λυκείου Φιλιατρών. Μια άλλη άποψη...

Αγαπητοί, προσπάθησα να φανταστώ τον νέο τοίχο του νέου Λυκείου με τα παλιά του κάγκελα και σε αυτό με βοήθησε η τεχνολογία, σας στέλνω την άποψή μου ώστε να σχηματίσετε γνώμη, και ίσως η προσπάθειά μου σας βοηθήσει.

Τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της ..........

αλλαγής των νέων με τα παλιά που υπήρχαν.

Ευχαριστώ Γ. Α. Μακρής

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.