Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Σε νέα απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Απεργία διαρκείας από αύριο αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Μετα το τέλος της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη προπηλακίστηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Είχε προηγηθεί πορεία των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του «Μακεδονία Παλάς».

Στη διάρκεια της συνέλευσης που ...........

έγινε στη συνέχεια αποφασίστηκε νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων δηλώνουν ότι θα κατέβουν από τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Επίθεση και προπηλακισμοί

Επίθεση με γροθιές δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Το περιστατικό συνέβη έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», όπου κατέληξε η πορεία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων-φορτηγών.

Άγνωστοι αποσπάστηκα από το μπλοκ των διαδηλωτών και επιτέθηκαν στον κ. Μίχαλο, ο οποίος έμπαινε στο ξενοδοχείο. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετέβαινε στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όπου θα γινόταν και η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο σημείο επικράτησε ένταση και η αστυνομία, προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους, έκανε χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης.

Πάντως, ο κ. Μίχαλος κατάφερε να εισέλθει στο ξενοδοχείο, χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα με την υγεία του. Μαζί του την ώρα του συμβάντος ήταν ο Γιώργος Κασιμάτης, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

ΤΑ ΝΕΑ

Προηγείται κατα πολύ ο Τατούλης του Δράκου σε δημοσκόπηση της MRB [ Real news ]

Η δημοσκόπηση της ΜRΒ για την περιφέρεια Πελοποννήσου που δημοσιεύει σήμερα η Κυριακάτικη εφημερίδα Realnews δίνει μεταξύ άλλων και τα πιο κάτω αποτελέσματα.

1)Παράσταση νίκης

Π.Τατούλης 40,7%

Δ.Δράκος 21,9%

2)Δεύτερος γύρος

Π.Τατούλης 33.5%

Δ.Δράκος 26,3%

3)Πρόθεση ψήφου

Π.Τατούλης 27,6%

Δ.Δράκος 21,7%

ΚΚΕ 3,1 %

Περίπου το 19,4% των γαλάζιων ψηφοφόρων δηλώνει προτίμηση στον Π.Τατούλη.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληθώρα άλλων πανελληνίων δημοσκοπήσεων στη κυριακάτικη Realnews

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙA ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σοβαρή Καταγγελία του blog Κοπανάκι News

Ο συνομιλητής μου κατηγορηματικός “Αφού δεν κατεβαίνει ο Κουκούμης, θα ψηφίσω …τον τάδε” όνομα να μην γράψω. “Καλά τρελάθηκες;” τον ρώτησα και με …αποστόμωσε ” Εδώ βοά η Κυπαρισσία, προχθές μου το είπαν. Εσύ ακόμα …κοιμάσαι;”.

Η συνέχεια επί τόπου. Ενώ έπαιρνα τον Σαράντο, όχι για να επιβεβαιώσω την …είδηση, γιατί χθες ήμουν μαζί του και τα λέγαμε, αλλά μήπως δεν είχε φύγει από το Κοπανάκι, που έρχεται κάθε Κυριακή, πέρναγε από μπροστά μας και τον φώναξα.
Ακούστε τι μου δήλωσε:




Συνέντευξη Παπανδρέου στην ΔΕΘ: Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα

Τη διαβεβαίωση ότι όσο όλα πηγαίνουν καλά, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα έκανε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην 75η ΔΕΘ

Εμφανίστηκε κατηγορηματικός όσον αφορά την αναδιάρθωση χρέους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα χρεωκοπίας της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι το 2013 η χώρα θα απεγκλωβιστεί από το Μνημόνιο διευκρινίζοντας ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν οι προωθούμενες αλλαγές, τόσο πιο γρήγορα θα σημάνει η λήξη του.

«Η επανάσταση του αυτονόητου έχει .........

αρχίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του δήλωση.

Κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού του έργου, ανέφερε ότι στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έγιναν «όσα δεν έγιναν σε χρόνια ολόκληρα. «Δε μείναμε αδρανείς, σηκώσαμε τα μανίκια και έτσι θα συνεχίσουμε», είπε, ενώ αναφερόμενος στις εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ σημείωσε ότι στόχος ήταν να σταλεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τις επιχειρήσεις, τις ευάλωτες ομάδες, αλλά και τις διεθνείς αγορές.

«Πριν από έντεκα μήνες είπαμε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν. Αλλάξαμε πορεία και δε βουλιάξαμε. Σώσαμε την Ελλάδα από βέβαιη χρεωκοπία», επισήμανε, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η κρίση παραμένει και ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει.

Το δίλημμα, αυτό, συνέχισε, έχει εξελιχθεί πλέον σε «ή αλλάζουμε ή καταδικάζουμε την Ελλάδα, ή αποφασίζουμε τα αυτονόητα, αυτά που δεν αποφασίσαμε εδώ και χρόνια, ή την καταδικάζουμε να παλεύει για τη σωτηρία της δέσμια ξένων δυνάμεων».

«Είμαστε εντός των στόχων μας»

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό δεν είναι ανυπέρβλητο και ότι είμαστε εντός των στόχων μας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στο τέλος του έτους θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα στο 40%.

«Όσο πηγαίνουμε καλά δε χρειάζεται κανένα νέο μέτρο», υπογράμμισε.

«Όλοι», συμπλήρωσε, «πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης στην κοινωνία, αλλά για να πάει καλά η χώρα. Αν πλήρωναν όλοι τους φόρους τους και τις εισφορές τους, τότε δεν θα υπήρχαν τα μέτρα που ελήφθησαν».

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέες περικοπές μισθών», δήλωσε κατηγορηματικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Μετριάστε τη μετρολογία»

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μετριάσουν τη «μετρολογία», καθώς -όπως υποστήριξε- αυτή προκαλεί έντονες ανησυχίες στους πολίτες και αρνητικό αντίκτυπο στο εξωτερικό.

«Δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε την κατάσταση μέσα από μια μετρολογία. Να μη δημιουργείται πανικός και ανασφάλεια, καθώς αυτό επηρεάζει όλη την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, την ψυχολογία, αλλά και το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε.

«Καταστροφική επιλογή η αναδιάρθρωση του χρέους»

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε καταστροφική για το μέλλον τη λογική της αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Η λογική της αναδιάρθρωσης του χρέους θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και το μέλλον μας. Τότε θα μιλάγαμε για περαιτέρω περικοπές των μισθών για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και αυτό το αποφύγαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τα επώδυνα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του τόνισε ότι «ό,τι κάναμε το κάναμε για να μην καταλήξουμε στη χρεωκοπία».

«Ένας σοσιαλιστής δεν θέλει να ταυτιστεί με εκείνους που είναι αναξιόχρεοι, η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν. Οι θυσίες ήταν απαραίτητες για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στο δρόμο της σταθερότητας», πρόσθεσε, ενώ διέψευσε σενάρια περί παολύσεων στο δημόσιο τομέα. «Δεν υπάρχει θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων», είπε.

Καμία απόφαση για αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απόφαση για αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Απόφαση δεν έχει παρθεί, δεν έχει πάρει απόφαση η κυβέρνηση για αυτή την αλλαγή. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες κοιτούν να μην αυξηθεί από το 11 στο 24% το ΦΠΑ γιατί αυτό θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την αγορά.

Μέσα στα σενάρια που συζητούνται ήταν και η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο. Επιδοτείται από την Πολιτεία το πετρέλαιο θέρμανσης για ορισμένες ομάδες».

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν θα υπάρξουν επιβαρύνσεις για τα χαμηλά στρώματα.

Αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου ο Λ. Παπαδήμος

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα αναλάβει αμισθί σύμβουλος σε θέματα μακροοικονομικής και χρηματοπιστωτικών αγορών και τραπεζικού συστήματος.

Ανασχηματισμός

«Η κυβέρνηση έκανε έργο που δεν είχε γίνει τα 20 τελευταία χρόνια. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιωθούμε. Κάθε μέρα θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Οι επιλογές μας είναι στοχευμένες για να είναι η πολιτική μας πιο αποτελεσματική. Έχουμε λιγότερα υπουργεία απ’ ό, τι παλιότερες κυβερνήσεις. Αλλάζουμε τα πάντα σε όλους τους τομείς και γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη στελέχωση. Εξάλλου το αποτέλεσμα μετράει».

«...Όλοι έχουν συγκεκριμένους ρόλους στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένες αρμοδιότητες έχει και ο κ. Πάγκαλος».

«Λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι πού πάνε»

Αναφερόμενος στη μείωση της φορολογίας στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αφορά «εκείνα τα κεφάλαια τα οποία επανεπενδύονται, οπότε δημιουργούμε κίνητρα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Τόνισε ότι «εάν πλήρωνε ο φορολογούμενος σωστά τους φόρους τους δεν θα είχαμε μνημόνιο και θα είχαμε χαμηλότερους συντελεστές».

«Λεφτά υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά, «το θέμα είναι πού πάνε - αν πηγαίνουν στη φοροδιαφυγή και στη διαφθορά, τότε οι πολλοί θα πληρώνουν και οι λίγοι θα φοροδιαφεύγουν και θα πλουτίζουν».

«Μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Τράπεζες – αποκρατικοποιήσεις

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζεται ένας ισχυρός δημόσιος τραπεζικός πυλώνας. Το ποιος θα είναι αυτός θα έχει σχέση με όλη την ανασυγκρότηση ή τις συγχωνεύσεις που μπορεί να γίνουν.

Οι σύμβουλοι είναι για να τεκμηριώσουν τις εναλλακτικές που έχουμε, πάντα είναι πολιτική η απόφαση, προς το συμφέρον της οικονομίας.

Η ΕΤΕ έκανε μια κίνηση με θετικά αποτελέσματα και είχαμε ψήφο εμπιστοσύνης στο τραπεζικό μας σύστημα. Ψήφος εμπιστοσύνης ήταν και η απόφαση των μεγάλων fund της Νορβηγίας να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.

Οι Νορβηγοί αξιολόγησαν θετικά την πορεία της χώρας μ ας, πιστεύουν ότι η πορεία της έχει θετικό πρόσημο.

Διεύρυνση φορολογικής βάσης

«Κάνουμε προσπάθεια διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους μέσα σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ακόμη ότι το νέο φορολογικό σύστημα θα εφαρμοστεί «άτεγκτα» και πρόσθεσε πως καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη με την προσέλκυση επενδύσεων.

«Με το fast track (πρόγραμμα ταχείας προώθησης μεγάλων επενδύσεων προσδοκούμε ότι θα εχουμε θετικά αποτελέσμτα.

Κοινωνική προστασία

«Το σύστημα πρόνοιας πάσχει από κατακερματισμό, κακή οργάνωση και θέλει αναδιοργάνωση καθώς και διάθεση σημαντικών ποσών σ’ αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σύμφωνα με την πορεία των εσόδων θα δούμε τι μπορεί να γίνει για τη συγκρότηση ενός προγράμματος που θα χτυπά την ανεργία, για την ενίσχυση της απασχόλησης, με δράσεις όπως η επιδότηση εισφορών μέχρι την κοινωνική εργασία για ανέργους, αλλά και τη στήριξη της γυναίκας και της μητέρας, με τη λειτουργία ολοήμερων σχολείων - βρεφονηπιακών σταθμών».

Καλλικράτης

Ο Καλλικράτης είναι το κλειδί να αξιοποιήσουμε σωστά και με διαφάνεια χρήματα και ανθρώπινους πόρους και να αλλάξουμε την χώρα μας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τον Καλλικράτη.

«Θέλουμε ανθρώπους που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Τέλος στην πελατειακή λογική. Βάζουμε τους κανόνες για να μη γίνουν φέουδο των δημάρχων ή των περιφερειαρχών, να μην υπάρχει πελατειακή λογική».

«Τα υπουργεία δεν είναι ακέφαλα»

Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο καθορισμού των αρμοδιοτήτων στα υπουργεία, ο κ. Παπανδρέου είπε τα εξής: «Τα υπουργεία δεν είναι ακέφαλα. Οι αρμοδιότητες ασκούνται από τους υπουργούς που ορκίστηκαν. Δεν υπάρχει κενό. Αυτό είναι μύθος που καλλιεργήθηκε από τον Τύπο.

Επρεπε να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές». Παραδέχτηκε ωστόσο αδυναμίες στον τομέα της Ναυτιλίας και χαρακτήρισε καλύτερη την τωρινή δομή.

Απέκλεισε πρόωρες εκλογές

Εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός: «Ο εκλογικός νόμος έχει σαφή στόχευση. Επιδιώκει την αλλαγή της σχέσης του πολίτη με τον πολιτικό. Να σπάσει τον ομφάλιο λώρο του πολιτικού μέσα από αθέμιτες πρακτικές με τον πολίτη. Να είναι ο πολιτικός υπηρέτης του πολίτη. Στις προτεραιότητες μας. Δεν αφορά τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αλλά την προετοιμασία για τις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν σε τρία χρόνια».

«Εχασαν όσοι στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας»

«Πολλοί στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτοί σήμερα χάνουν λεφτά και καλά κάνουν και χάνουν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Τι είπε για την επίθεση που δέχθηκε με παπούτσι...

«Η βία είναι αρνητική, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Αυτές οι εικόνες είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να αμαυρώσουν τη χώρα. Λέμε "όχι" στη βία».

... και τη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη

«Το υπουργικό συμβούλιο συζητά και πάντα θα συζητά. Δεν συγκλήθηκε για πανηγυρικούς λόγους. Ήρθαμε για δουλειά, είχαμε σημαντικές επαφές με τους αρμόδιους φορείς. Ήταν δέσμευσή μας να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι σημαντικό το υπουργικό συμβούλιο να πηγαίνει στην περιφέρεια. Στηρίζουμε την περιφέρεια κινητοποιώντας τους αργούς μηχανισμούς της κεντρικής διοίκησης με αυτή τη διαδικασία.

Πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τον ΟΣΕ, την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Η διαβούλευση μας επιτρέπει να παίρνουμε τις καλύτερες αποφάσεις».

Συμμαχία με αριστερές δυνάμεις

«Είναι ανάγκη να συμπορευτούν δυνάμεις που μπορούν να συγκλίνουν σε σημαντικές πολιτικές. Σημαντικό βήμα αυτό που έγινε, δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις πέρα από τα στενά όρια των κομμάτων που μπορούν να συμπορευτούν, σε ευρύ φάσμα και αριστερά και δεξιά του ΠΑΣΟΚ. Οι επιλογές μας δεν ήταν πολιτικές, αλλά επιλογές που θεωρούμε ότι ήταν άξιες να φέρουν μια άλλη πολιτική προσέγγιση. Νικηφόρες επιλογές που θα σηματοδοτήσουν θα δώσουν νέα ελπίδα και αναπτυξιακή προοπτική».

Παραπομπή πολιτικών στη δικαιοσύνη

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη τη δικαιολογημένη λαϊκή απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη κάναμε Εξεταστικές που έφεραν αποτελέσματα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Να πληρώσουν εκείνοι που φταίνε... Η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει. Η αίσθηση της ατιμωρησίας δημιουργεί την αίσθηση οτι επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού».

Σε διαβούλευση οι αλλαγές στην Παιδεία

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία και θα τις θέσει σε διαβούλευση.

Ναυτεμπορική

Τι παιχνίδια παίζουν οι της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων;

Γράφει ο πρώην Διαχειριστής

Έγιναν τρεις συσκέψεις στα Φιλιατρά για να αποφασίσουν ποιος από τους Δημήτρη Σωτηρόπουλο ή Θανάση Πετρόπουλο θα αναλάβει επικεφαλής ενωτικού συνδυασμού για τον Δήμο Τριφυλίας.
Δυστυχώς μέχρι και χθές το απόγευμα δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με αυτά που έχουμε μάθει οι Γαργαλιάνοι τηρούν μια πραγματικά περίεργη στάση στο θέμα.
Από όσο θυμάμαι οι Γαργαλιάνοι δεν .........

ήθελαν σε καμία περίπτωση συνένωση σε έναν Δήμο με την Κυπαρισσία, ζητούσαν έδρα Δήμου και είχαν λάβει αποφάσεις για να αποτελέσουν κοινό Δήμο με τον Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Άσχετα με το γεγονός ότι ο Δήμος Νέστορος ήθελε συνένωση με την Πύλο.
Προτάθηκε από τα Φιλιατρά -σωστά ή λάθος ..... σωστά κατά την γνώμη μου- να γίνει κοινός δήμος ανάμεσα σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους με έδρα τους Γαργαλιάνους. Μια πρόταση η οποία έγινε αν όχι στο 100% τουλάχιστον στο 99% αποδεκτή από την κοινωνία καθώς ικανοποιούσε τις δυο προϋποθέσεις που ήθελαν οι Γαργαλιάνοι.
Θυμίζω όχι σε δήμο με την Κυπαρισσία μέσα και οι Γαργαλιάνοι να έχουν την έδρα.

Σήμερα και πολύ μετά την ψήφιση του χωροταξικού από την παρούσα Κυβέρνηση και αναζητώντας το πρόσωπο ανάμεσα σε Σωτηρόπουλο και Πετρόπουλο, που θα ηγηθεί συνδυασμού για τον Δήμο Τριφυλίας, διακρίνουμε μια αλλαγή πορείας 180 μοιρών από την ΤΟ ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων υποστηρίζοντας ότι στους Γαργαλιάνους το πρόσωπο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου δεν είναι αποδεκτό καθώς πριν την ψήφιση του χωροταξικού ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος είχε ταχθεί κατά του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και υποστήριζε τον Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά.
Αυτό σύμφωνα με τα στελέχη της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων.
Από την άλλη -σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων στελεχών- το πρόσωπο του Θανάση Πετρόπουλου είναι αποδεκτό.

Και πραγματικά δημιουργείται η απορία πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο.
Απο την μία δεν θέλουν Δήμο με την Κυπαρισσία μέσα, και από την άλλη μέσω των στελεχών της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων λένε ότι ο Πετρόπουλος είναι πιο αποδεκτός απο το Σωτηρόπουλο.
Όπως έχει γραφτεί στον Μεσσηνιακό τύπο ο Πετρόπουλος ζητά να μπεί μια ... ας το πούμε ιδεολογική πλατφόρμα στην οποία θα πατήσουν για να συνεργαστούν.
Τι λέει η πρόταση Πετρόπουλου; Κύριοι πιστεύετε στον Δήμο Τριφυλίας με ιστορική έδρα του την Κυπαρισσία? (Αυτό το έχω ακούσει και εγώ με τα αφτιά μου).
Και ενώ κανένας δεν απαντά επι του ερωτήματος για άγνωστο λόγο η πλευρά της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων εμμένει στην θέση της να παίρνει το μέρος του Πετρόπουλου, γεγονός το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς ο τρόπος με τον οποίο ο κος Πετρόπουλος θέτει το ερώτημα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που στήριζε ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Γιατί στην ουσία η φράση: Κύριοι πιστεύετε στον Δήμο Τριφυλίας με ιστορική έδρα του την Κυπαρισσία? αν την δεχτούν τα Φιλιατρά ή οι Γαργαλιάνοι δεν θα μπορούν να την αλλάξουν γιατί θα φαίνονται ανακόλουθοι με αυτά που στήριξαν προεκλογικά.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξει η έδρα τώρα ή αργότερα να μεταφερθεί σε άλλη πόλη από την Κυπαρισσία. Ο τρόπος που θέτει το δίλημμα ο κος Πετρόπουλος σε κάνει να δεσμεύεσαι αν απαντήσεις ναι.
Σου δίνει την αίσθηση η πρόταση που βάζει ότι πάει να δέσει χειροπόδαρα την Κυαπρισσία.

Θεωρούν οι Γαργαλιάνοι ότι ένας ενδεχόμενος Δήμαρχος από την Κυπαρισσία θα φροντίσει να αναπτυχθεί ολόκληρος ο Δήμος ισόρροπα ή πιστεύουν ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την Κυπαρισσία?
Πως είναι δυνατόν από την στάση που είχαν όχι σε έναν δήμο με την Κυπαρισσία μέσα να καταλήξουν -οι του ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων- στο να στηρίζουν δήμαρχο από την Κυπαρισσία.
Η Τοπική Οργάνωση Γαργαλιάνων αποφασίζει μόνη της, ή μετά από συνέλευση?
Και αν αποφασίζει μετά από συνέλευση μελών, μεταφέρουν στα μέλη αυτά που συζητιούνται εν κλειστό και κυρίως αυτά που προτείνονται από πλευράς Κυπαρισσίας όπως αυτό που λέει ο κος Πετρόπουλος ή δεν το κάνουν???

θεωρούμε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Σωτηρόπουλου την πλέον ενδεδειγμένη για τον Δήμο Τριφυλίας ειδικά τώρα που θα χτιστεί ο νέος Δήμος.
Θεωρούμε ότι με την υποψηφιότητα Σωτηρόπουλου ο δήμος θα αναπτυχθεί ισόρροπα, θα αποκτήσουν όλες οι πόλεις δημόσιες υπηρεσίες από την διαλυμένη Νομαρχία και καλύτερη ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Τριφυλίας.
Κάτι το οποίο θεωρούμε -προσωπική μας άποψη αυτή- ότι δεν θα κάνει δήμαρχος ο οποίος θα κατάγεται από την Κυπαρισσία, γιατί θα κοιτάξει απλά την πόλη του περισσότερο από άλλες.
Μην πέφτετε φίλοι Γαργαλιανιώτες σαν αδαείς σε λούμπες που σας βάζουν από την Κυπαρισσία.
Ας φροντίσουμε τώρα να αναπτυχθούν οι πόλεις μας ισόρροπα χωρίς να διακινδυνεύσουμε τώρα το μέλλον μας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.