Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σύλλογος Φιλιατρινών Αττικής: Διοργανώνει επίσκεψη και ξενάγηση στην Βουλή των Ελλήνων.

Επίσκεψη και ξενάγηση στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει ο Σύλλογος Φιλιατρινών Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 με τόπο συνάντησης έξω από την είσοδο επί της Β. Σοφίας.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όποιον ..........

Φιλιατρινό θέλει να συμμετάσχει στην επίσκεψη και ξενάγηση.

«Αποστασία» της Λέρου με αφορμή την κατάργηση της ΔΟΥ - Μεσίστιες οι σημαίες! [βίντεο]

Μεσίστιες σημαίες, κλείσιμο των μαγαζιών και κατάληψη της ΔΟΥ Λέρου και των δημοσίων υπηρεσιών αποφάσισε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο!

Οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται για την προαναγγελθείσα πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την ΔΟΥ του νησιού υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την ΔΟΥ της Κω καθώς υπάρχουν μόνο δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι από την ΔΟΥ Λέρου.........

εξυπηρετείται όλο το βόρειο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου (Πάτμος, Λέρος, Λειψοί, Αγαθονήσι) με αποτέλεσμα να οδηγούν τα νησιά στην ερημοποίηση.

Ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, μιλώντας στον artemis fm ανακοίνωσε στους δημότες τις αποφάσεις του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ενώ κήρυξε ανεπιθύμητους στο νησί τους πολιτικούς που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση και προανήγγειλε διαμαρτυρίες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.



iefimerida.gr

Ο Λυκουρέντζος έβαλε τον Τσίπρα στη …θέση του !

Τεκμηριωμένες απαντήσεις και εμφάνιση για σεμινάριο ο Λυκουρέντζος!

Ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για το φιάσκο που έπαθε χθες το μεσημέρι στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με απόλυτη ..........

ειλικρίνεια έδωσε σαφείς απαντήσεις για όλα, παρουσιάζοντας το δύσκολο, αλλά σημαντικό έργο το οποίο πραγματοποιεί στο χώρο της Υγείας.

Παρουσίασε μάλιστα αναλυτικά στοιχεία για την κακοδιαχείριση η όποια έχει διαπιστωθεί, και έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτά τα φαινόμενα πλέον πατάσσονται με αυστηρότητα και δεν πρόκειται να συνεχιστούν.

«Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν διακρίνονται σε δημιουργικές και καταστροφικές αλλά σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους και το πως αξιοποιούν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα.

«Η μητέρα μου είναι συνταξιούχος των 400 ευρώ»

«Δεν υπάρχουν επιεικείς συμπεριφορές από την κυβέρνηση απέναντι σε αυτούς που υπονοήσατε ότι καλομεταχειριζόμαστε», απάντησε ο κ. Λυκουρέντζος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πώς τα βγάζουν πέρα μισθωτοί και συνταξιούχοι. «Η μητέρα μου είναι συνταξιούχος των 400 ευρώ», είπε στον κ. Τσίπρα.

«Δεν μπορείς να εξωθείς αυτή την πραγματικότητα σε ακραίες καταστάσεις όπως με προσλήψεις προσωπικού ή με το να μην υπάρχουν ελλείψεις υλικού κλπ.», επισημαίνοντας ότι «εγώ δεν παρουσίασα ποτέ ειδυλλιακή κατάσταση».

«Δεν παραποιώ την πραγματικότητα, δέχομαι τις αδυναμίες και η πρόκληση είναι να διαχειριστούμε αυτή την πραγματικότητα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

politis.gr

Στο ΕΣΠΑ η προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος αφού με την χθεσινή απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη άλλο ένα σημαντικό έργο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Συγκεκριμένα χθες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της πρότασης που έχει υποβληθεί από την Διοίκηση του Ιδρύματος στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή με το τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν.Καλαμάτας» συνολικού προϋπολογισμού 1.089.000,00 €.

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο που θα ...........

συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση, στην εξοικονόμηση ενέργειας, σε καλύτερες αποδόσεις και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα η ένταξη της πράξης αφορά την υλοποίηση τριών υποέργων.

Προμήθεια μηχανημάτων ψύξης, θέρμανσης, ατμού, Π/Υ 965.000,00€
Λέβητας Θέρμανσης 1.500.000 Kcal/H, τμχ 3
Ατμογεννήτρια 1.500 Kgr/H, τμχ 2
Αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα – 400 ΚW, τμχ 2
Κλιματιστικές μονάδες πλήρεις (ψυχρού-θερμού στοιχείου), τμχ 15
Ρυθμιστής στροφών (inverter) ισχύος 18,5 KW, τμχ 3
Προμήθεια αυτόματου μηχανισμού εισόδου-εξόδου για διπλή υαλόπορτα, Π/Υ 24.000,00 €
Αυτόματος μηχανισμός εισόδου-εξόδου για διπλή υαλόπορτα, τμχ 4
Προμήθεια τηλεφωνικού κέντρου, Π/Υ 100.000,00 €
Τηλεφωνικό Κέντρο
Μετά την σημερινή απόφαση ο Διοικητής του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη που με την χθεσινή του απόφαση ενέκρινε την ένταξη ενός ακόμα σημαντικού έργου για το Γ.Ν.Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ.

Το έργο θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Νοσοκομείο αφού θα επιτύχει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και θα περιορίσει στο ελάχιστο τις μεγάλες απώλειες που παρουσιάζονται σήμερα στην ψύξη και στη θέρμανση του κτιρίου.
Το έργο αυτό σε συνδυασμό με το έτερο έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος προϋπολογισμού 960.630,00 € και που προβλέπεται η τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων στην οροφή θα επιφέρουν τεράστια ενεργειακή αναβάθμιση στο Γ.Ν.Καλαμάτας.

Τα συγχαρητήριά μου στους συνεργάτες μου της Τεχνικής Υπηρεσίας για την δυνατότητα τους να ωριμάσουν αυτή την τόσο σημαντική πρόταση.»

Messinia Portal

Κλειστή η ΔΟΥ Καλαμάτας Δευτέρα και Τρίτη

Κλειστή θα παραμείνει η ΔΟΥ Καλαμάτας (Καλαμάτας - Μελιγαλά) τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, λόγω αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Μεσσήνης και μεταστέγασής της στη ΔΟΥ Καλαμάτας.
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των ...........

πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται (σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών) μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της.

Θάρρος

Κορωνέικο αγουρόλαδο. Ξεκίνησε η παραγωγή στο Στρέφι, αγορά 3,70

Παρά το ζεστό καιρό, η παραγωγή ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο των αδελφών Σκιαδά στο Στρέφι έχει κιόλας ξεκινήσει, ενώ η τιμή που δίνει για την αγορά φρέσκου ελαιολάδου από κορωνέικη ποικιλία είναι 3,70 ευρώ το κιλό.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Σκιαδάς, έμπορος και εξαγωγέας ελαιολάδου επίσης: «Η τιμή αυτή δεν είναι της αγοράς. Να μην μπερδέψουμε τον κόσμο. Είναι για μια συγκεκριμένη ποσότητα αυτή την περίοδο, γιατί οι πελάτες μας θέλουν το λάδι τώρα. Δηλαδή, το 3,70, που μπορεί να πάει και παραπάνω, είναι για κάποιες ημέρες. Και προσοχή, αποκλειστικά για λάδι από κορωνέικες ελιές, που δεν είναι καθόλου “διψασμένες”, όχι μαυρολιές ή χοντρολιές.

Επίσης, πρέπει να παραδοθούν αυθημερόν στο εργοστάσιο και σε τσουβάλια γιούτινα. Αν το λάδι δεν είναι όπως λέμε, θα πληρωθεί με την τιμή της αγοράς. Είμαστε αυστηροί, γιατί όταν πληρώνεις κάτι έχεις απαιτήσεις. Όπως οι πελάτες μας εμπιστεύονται εμάς, μας πληρώνουν και έχουν απαιτήσεις για το λάδι που τους δίνουμε, έτσι κι εμείς έχουμε απαιτήσεις από τους παραγωγούς που θα αγοράσουμε.
Όταν ο άλλος σε πληρώνει καλά για ένα προϊόν, πρέπει να το ..............

σεβαστείς».
Μέχρι χθες το ελαιοτριβείο είχε βγάλει δύο τόνους ελαιολάδου και συνεχίζει. «Η ποιότητα είναι καλή, αλλά φοβόμαστε μην τυχόν αυτές οι ζέστες δημιουργήσουν πρόβλημα. Η ξηρασία έχει επηρεάσει λίγο την κατάσταση, αν συνεχιστεί αυτός ο καιρός δεν ξέρω τι θα γίνει. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει».

Οι περιοχές από τις οποίες αγοράζει ελαιόλαδο το ελαιοτριβείο Σκιαδά είναι από το Στρέφι, τη Στέρνα, τα Διόδια, το Μάνεσι, την περιοχή της Μεσσήνης, την Πιλαλίστρα. «Μπορούν να μου φέρουν και από τη Μάνη, δεν έχω πρόβλημα. Και από τον Αετό έχω πάρει προς την περιοχή της Κυπαρισσίας, αρκεί να είναι μεσσηνιακό και να έχει όλες τις προδιαγραφές που λέμε».

Όσον αφορά στην ανοδική πορεία που περιμένουν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας για την τιμή του ελαιολάδου φέτος, ο Γιάννης Σκιαδάς σχολιάζει: «Μακάρι να ακριβύνει το λάδι, θα είναι καλό για όλους όσοι ασχολούνται με αυτό. Όμως, πρέπει να προσέξουμε να μη γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η αναμενόμενη άνοδος. Δηλαδή, περιμένουμε ότι θα ανέβει το λάδι, δεν πουλάμε, δεν πουλάμε και στο τέλος ο πελάτης να πει, αφού δεν πουλάτε, πάω αλλού να πάρω, από άλλη χώρα».

Θάρρος

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας Οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να προτείνουν μια νέα μορφή αυτοοργάνωσης

Καμιά φορά η ζωή μας αναλώνεται στην επίπονη διαδικασία κατανόησης των απλούστερων πραγμάτων. Πόσες κοινοτοπίες μοιάζουν με άπιαστα όνειρα, πόσες απλές διαπιστώσεις αγγίζουν το ανέφικτο, πόσες μικρές και όμορφες ιδέες χάνονται στο μικρόκοσμο της καθημερινότητας. Ενίοτε σκεφτόμαστε την πλήξη που μας προκαλεί η συνειδητοποίηση, ότι όλα αλλάζουν και τίποτα δεν αλλάζει, ότι όλοι θα ήθελαν έναν άλλο κόσμο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, αλλά κανείς δε ρισκάρει τη μάχη με τον υπαρξιακό του λαβύρινθο.

Πώς θα ζήσουμε, άλλωστε, δίχως ακλόνητες βεβαιότητες, υπέρτατες αλήθειες και .........

αναλλοίωτες αντικειμενικότητες; Ποιος ρισκάρει την ψυχική του θαλπωρή και την ασφάλεια του εσωτερικού του κόσμου; Κανείς. Εκτός και αν κάποιος πραγματικά “καίγεται” από το ισοπεδωτικό παρόν και το αβέβαιο μέλλον. Τότε, η ζωή γι’ αυτόν είναι μονόδρομος. Τότε, η υπαρξιακή ανασφάλεια γίνεται πηγή έμπνευσης και γνώσης. Τότε, η μάχη με τον εαυτό γίνεται αγώνας για το κοινωνικό σύνολο. Τότε, τα αισθήματα παραίτησης γίνονται τύψεις. Είναι η στιγμή που καθένας παίρνει τη ζωή στα χέρια του και παλεύει και δημιουργεί. Είναι η στιγμή που απλώνει τα δάχτυλα και κατεβάζει το όνειρο στην πραγματικότητα. Είναι η στιγμή που αρχίζει να αισθάνεται πως απ’ αυτόν τον ίδιο θα ξεκινήσει ο κόσμος ν’ αλλάζει».

Κάπως έτσι μια ομάδα πολιτών άρχισαν να φλερτάρουν με το ανέφικτο. Έτσι η ιδέα πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός άρχισε να ωριμάζει μέσα τους. Πίστεψαν πως η ζωή μπορεί να είναι πολύχρωμη και πολυφωνική, αρκεί με κάποιον τρόπο οι φυλές, οι ιδέες, οι θεοί και οι γλώσσες να πάψουν να αποτελούν τις διαχωριστικές γραμμές της κοινωνίας. Αρκεί, με άλλα λόγια, να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα και να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη. Αυτό ίσως δείξει και το δρόμο για τη δημιουργική καθημερινή συνύπαρξη, στον αγώνα για έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Άλλωστε, όταν στοιχειώδεις και πανανθρώπινες αξίες αρχίζουν να απειλούνται από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, τότε το πρόσχημα της αποκλειστικής ερμηνείας ή το πρόσχημα της μοναδικής αλήθειας κινεί υποψίες ιδιοτέλειας. Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν έρχεται δεύτερος. Όσα είναι τα δαχτυλικά αποτυπώματα των ανθρώπων, τόσες είναι και οι διαφορετικές θεωρητικές ή πρακτικές προσεγγίσεις της ζωής.

Αυτή, λοιπόν, η ομάδα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε, ήταν να αμφισβητήσει την παντοκρατορία του χρήματος και να επιλέξει ως πεδίο εφαρμογής την καλλιτεχνική και ευρύτερη εκπαιδευτική γνώση. Έτσι, δημιουργώντας μια μη κερδοσκοπική ένωση φυσικών προσώπων, ίδρυσε το «Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι» στην πόλη της Κυπαρισσίας και σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και στις γειτονικές πόλεις. Μακριά από καιροσκοπισμούς, ιδιοτέλειες και προσωπικές φιλοδοξίες, επιδίωξε τη δωρεάν ανταλλαγή γνώσεων και την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Και προς το παρόν, το πέτυχε. Σε χώρους του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, όλη την εβδομάδα, καθηγητές διδάσκουν εθελοντικά σε Έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους. Δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης σε όσους το επιθυμούν, στα εξής αντικείμενα: ξένες γλώσσες, μαθησιακές δυσκολίες, θεατρικό παιχνίδι, ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική, ακόμα και μαθήματα πρώτων βοηθειών, ελληνικά σε μετανάστες, καθώς και βοήθεια σε σχολικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πιστεύουν «πως οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να βρουν το δρόμο τους και να προτείνουν μια νέα μορφή αυτοοργάνωσης. Να είναι ικανές να εμπνεύσουν τους νέους ανθρώπους και να προσφέρουν καινούργια χρήσιμα θεωρητικά εργαλεία. Να δώσουν το στίγμα της αλληλεγγύης, της ισότητας και του πλουραλισμού στην κοινωνία. Να θέσουν τις βάσεις για μια άλλη αντίληψη στα ζητήματα συναίνεσης, συνεργασίας, σύμπραξης και συνύπαρξης. Ας φανταστούμε, λοιπόν, έναν κόσμο, όμορφο σαν ένα πολιτιστικό εργαστήρι, ανοιχτό σαν ένα μάθημα φιλοσοφίας, ελεύθερο σαν το σύγχρονο χορό, δημιουργικό σαν την κατασκευή μιας φιγούρας καραγκιόζη, χαμογελαστό σαν τα πρόσωπα των παιδιών που επικοινωνούν με νοήματα και ζωντανό σαν τους ήχους της μουσικής των ρομά. Ο κόσμος που μας αξίζει, δεν πρέπει να έχει την τραγική μελαγχολία των ματιών ενός μετανάστη, που πρώτα αποδιώχνεται με πολέμους και μετά δε φιλοξενείται πουθενά. Αυτό λοιπόν είναι το “Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι”!».

Η ανοιχτή συνέλευση του Εργαστηρίου γίνεται κάθε Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα, στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 698 5743510, 6939633395, email: enallaktiko_ergastiri@yahoo.gr.
Επίσης έχει δημιουργηθεί ομάδα στο facebook με την ονομασία του Εργαστηρίου.

Πρόγραμμα μαθημάτων

Το πρόγραμμα μαθημάτων του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου έχει ως εξής:
Δευτέρα, 4.00-6.00 μ.μ. Ζωγραφική σε παιδιά
Τρίτη, 5.00-7.00 μ.μ. Μαθησιακές Δυσκολίες (σε μαθητές Δημοτικού), 6.00-7.00 μ.μ. Φιλολογικά Μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου
Τετάρτη 5.00-6.00 μ.μ. Μαθήματα Αγγλικών (αρχάριοι), 6.00-8.00 μ.μ. Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών
Πέμπτη 4.00-6.00 μ.μ. Ζωγραφική σε παιδιά, 6.00-8.00 μ.μ. Μαθήματα Ελληνικών σε Μετανάστες,
Παρασκευή Ομάδα Ανάγνωσης, 6.00-7.00 μ.μ. Μαθηματικά σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου
Σάββατο 11.00-12.00 μ.μ. Μαθήματα Αγγλικών σε ενήλικες (αρχάριοι)
Κυριακή 4.00-6.00 μ.μ. Θεατρικό παιχνίδι

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Βορρέειον: To νέο Διοικητικό Συμβούλιο και οι αρμοδιότητες των μελών

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 14ης Οκτωβρίου.
Η σύνθεσή του είναι:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παντελάκη Παρασκευή
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παγάνης Χαράλαμπος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Λάλουσης Παναγιώτης
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κορωναίου Μπέτυ
ΤΑΜΙΑΣ: Κατσούλη Μπέτυ

ΜΕΛΗ: Λύκος Βασίλειος
Γεωργοπούλου Ρένα
Μητρόπουλος Ανδρέας
Γεωργόπουλος Γιώργος
Πούλος Δημήτριος
Πανταζοπούλου Τζίμα
Γριβάκης Φώτης

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκαν και οι έφοροι για τα τμήματα και τις δραστηριότητες του Συλλόγου:

ΕΦΟΡΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ: Οι κ. Παγάνης, Λύκος, Γριβάκης, Λάλουσης.
ΕΦΟΡΟΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: Οι κ. Κορωναίου, Πανταζοπούλου και οκ. Γεωργακόπουλος.
ΕΦΟΡΟΙ ΠΑΡΚΟΥ: Οι κ. Λύκος, Μητρόπουλος, Πούλος.
ΕΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Οι κ. Παντελάκη, Γεωργοπούλου και ο κ. Μητρόπουλος.

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος καλωσόρισε τα νέα μέλη και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα. Στη συνέχεια ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν. «Παρά τις τεράστιες οικονομικές ανάγκες που απορρέουν από τη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, το όραμα των ιδρυτών μας μέχρι σήμερα, για πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας, υλοποιείται σε όλες μας τις δράσεις. Η Φιλαρμονική μας και το Σχολείο Μουσικής έχουν τα περισσότερα μέλη των τελευταίων 20 χρόνων και το μουσικό τους επίπεδο είναι υψηλότερο από ποτέ. Στο Χορευτικό μας Τμήμα έχουμε εβδομήντα νέες εγγραφές. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος επιβραβεύει την ποιότητα της δουλειάς που παράγουμε και μας εμπιστεύεται.

Το Πάρκο μας είναι καθαρό και περιποιημένο και αποτελεί ένα χώρο χαλάρωσης για αρκετούς συμπολίτες μας. Οι θρησκευτικές τελετές της εκκλησίας μας έχουν αναβαθμιστεί. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε την τελευταία διετία ήταν αρκετές, ποιοτικές και αντιπροσωπευτικές των δράσεων και του πολιτιστικού στίγματος που θέλουμε να δώσουμε. Στο επίπεδο της οργάνωσης του Συλλόγου και της λειτουργίας των δραστηριοτήτων μας δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Το μέγα θέμα που καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι το οικονομικό αφού οι σταθεροί πόροι είναι ελάχιστοι και η κρίση δεν φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί γρήγορα. Πιστεύουμε όμως ότι αν συνεχίσουμε, με τη συνέπεια που λειτουργήσαμε μέχρι σήμερα, οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Σύλλογο Φιλοπροόδων».

Τα μέλη, σχολίασαν ότι έχουν συνείδηση και του βάρους της πολιτιστικής κληρονομιάς που επέλεξαν με τη συμμετοχή τους να συνεχίσουν και αντιλαμβάνονται την ανάγκη, αυτή τη χρονική περίοδο με τη μεγάλη οικονομική κρίση, να λειτουργεί αποτελεσματικά ο Σύλλογος και να προσφέρει στη Φιλιατρινή κοινωνία.
Τέλος έγινε ο προγραμματισμός των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΟ
Για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την συγκρότηση του σε σώμα σας είχαμε ενημερώσει χθες βράδυ. Κλίκ εδώ

Κάνετε «like»; Θα βλέπετε ανάλογες διαφημίσεις

Σε ποιές άλλες σελίδες κάνουν "Like" οι χρήστες τους θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να ξέρουν εταιρίες και brands που επίσης διατηρούν σελίδα στο Facebook, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού AdWeek, που μάλιστα υποστηρίζει, ότι αυτό συμβαίνει ήδη, αλλά πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία έχουν προς το παρόν μόνο λογαριασμοί συγκεκριμένων μεγάλων εταιριών.

Αυτό σημαίενι ότι, εάν κάνετε "like" στη...........

σελίδα κάποιας επιχείρησης ή προϊόντος, οι υπεύθυνοι διαφήμισης της αντίστοιχης εταιρίας θα μπορούν να μάθουν σε ποιες άλλες σελίδες έχετε κάνει "like", ανεξάρτητα από το εάν αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρία τους.

Φυσικά, αυτό θα γίνει προς όφελος των διαφημιστικών. Γνωρίζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών τους σε άλλους τομείς, οι εταιρίες θα μπορούν να προγραμματίσουν ή να διαμορφώσουν τις διαφημιστικές τους εκστρατείες ανάλογα με αυτές.

Για παράδειγμα, αν γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών τους ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν στα τηλεοπτικά τους σποτ. Αν η πλειοψηφία των μελών της σελίδας τους είναι ταυτόχρονα μέλη στη σελίδα κάποιας τηλεοπτικής σειράς, θα μπορούσαν να προβάλλουν περισσότερες διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της σειράς αυτής κ.ο.κ.

Sofokleous in

Κώστας Κόλλιας. Γίνεται έργο αλλα μην τα μηδενίζουμε όλα.

Συνέντευξη στο Δημοσιογράφο Γιάννη Μποζίκα παραχώρησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.
Είπε ότι γίνεται έργο και δεν θα πρέπει να μην τα μηδενίζουμε. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά κάνουμε ότι μπορούμε μέσα από τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε στις εκσκαφές που ήδη έχουν ξεκινήσει στα Φιλιατρά για την επέκταση του Δικτύου ύδρευσης έργο που είναι στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Ενα αλλο έργο είναι ........

η ολοκλήρωση του δικτύου Ομβρίων της Kυπαρισσίας το οποίο αποτελεί κατάλοιπο παλαιών ετών. η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΣΑΤΑ απο τον Δημο.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία δημοπράτησης για το έργο το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλταζής" είναι η ανάπλαση της πλατείας Περδικονερίου.
Σε διαδικασία δημοπράτησης το οποίο και αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το "Αλέξανδρος Μπαλταζής είναι ο Δρόμος Πολυθέας - Μοναστήρι. Και τα δυο έργα είναι αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ο βιολογικός καθαρισμός του Κοπανακίου.

Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε την διαδικασία εξομοίωσης του λιμενικού καταφυγίου Μαραθουπόλεως. Οι μελέτες είναι έτοιμες και υπάρχουν διαβεβαθιώσεις για την ένταξη του στο ΕΠΑΛ για την κατασκευή του λιμανιού που είναι πόθος των πολιτών της Μαραθούπολης.

Ξεκινάμε την αποκατάσταση ζημιών του υδραγωγείου που μεταφέρει το νερό απο την πηξγή του Αετοβουζίου στους Γαργαλιάνους. Ήδη κατατέθηκε στον σύνδεσμο Τελος Άγρας ένα ποσό (σ.σ. 15.000,00 €) και με την βοήθεια των μέσων του Δήμου να αποκατασταθούν όλες οι Ζημιές και να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι περιοχών του Δήμου Γαργαλιάνων.

Εκτός των έργων που γίνονται με δυνάμεις του δήμου υπάρχουν και έργα που είναι σε διαδικασίες δημοπράτησης έργα που τα κινεί η περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είναι Πτέρης - Καλιόμου, που δεν έχει γίνει η δημοπράτηση λόγω άλλων εμποδίων, όπως το γεφύρι του Λαγκουβάρδου που έχει εγκριθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου, το ξεκίνημα της επισκευής του λιμανιού Κυπαρισσίας που έχει υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία. κλπ.

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας στον Γιάννη Μποζίκα.



Φόρος 28% για επιχειρήσεις & ελεύθερους επαγγελματίες

Σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει επιβολή ενιαίου φόρου με συντελεστή 28% σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις, γεγονός που θα φέρει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στους περισσότερους
Φόρος 28% για επιχειρήσεις & ελεύθερους επαγγελματίες

Νέο σχέδιο για τις αλλαγές στο φορολογικό ..........

καθεστώς των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, το οποίο φέρνει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στους περισσότερους, προωθεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προβλέπει την επιβολή ενιαίου φόρου με συντελεστή 28% σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής.Ειδικότερα, στο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπονται τα ακόλουθα:

1 Ελεύθεροι επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις: Τα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων θα φορολογούνται με συντελεστή 28% από το πρώτο ευρώ. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά σενάριο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών που πέφτει στο τραπέζι. Το πρώτο προέβλεπε την επιβολή φόρου με συντελεστή 30% από το πρώτο ευρώ, το δεύτερο την επιβολή φόρου με συντελεστή 35% και το τρίτο την καθιέρωση μίνι κλίμακας με δύο ή τρία φορολογικά κλιμάκια από 20% έως 35%. Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Από τις αλλαγές αυτές θα εξαιρεθούν όσοι φορολογούμενοι εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με καθεστώτα συμβάσεων εργασίας και αμείβονται με «μπλοκάκι». Οι συγκεκριμένοι θα συνεχίσουν να φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, ωστόσο θα πρέπει να έχουν συμβάσεις με έναν ή δύο εργοδότες. Με την επιβολή φορολογικού συντελεστή 28% στο σύνολο των εισοδημάτων, οι αυτοαπασχολούμενοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι του επιπέδου των 60.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φοροεπιβαρύνσεις, ενώ όσοι αποκτούν εισοδήματα πάνω από αυτό το όριο θα δουν τις επιβαρύνσεις τους να μειώνονται.
Φόρος 28% για επιχειρήσεις & ελεύθερους επαγγελματίες

2 Ανώνυμες εταιρείες - ΕΠΕ: Με συντελεστή 28% θα φορολογείται το σύνολο των καθαρών κερδών των εταιρειών είτε είναι αδιανέμητα είτε πρόκειται να διανεμηθούν ως μερίσματα. Σήμερα τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων φορολογούνται με συντελεστή 20% και επιπλέον επιβάλλεται φόρος 25% στα διανεμόμενα κέρδη, με αποτέλεσμα η συνολική φορολογική επιβάρυνση να αυξάνεται στο 42,5%. Με τη συγκεκριμένη πρόταση οι φόροι αυξάνονται από 20% σε 28% για όσες επιχειρήσεις δεν διανέμουν μερίσματα, ενώ για όσες διανέμουν προκύπτει φορολογική ελάφρυνση, το ύψος της οποίας εξαρτάται από το ποσοστό των διανεμόμενων κερδών επί των συνολικών κερδών.

3 ΟΕ - ΕΕ: Τα καθαρά εισοδήματα των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών θα φορολογούνται στο σύνολό τους με συντελεστή 28%. Σήμερα το 50% των κερδών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων φορολογούνται με συντελεστή 20% και κατά το υπόλοιπο τμήμα τους με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή με συντελεστές από 10% έως και 45%, αφού προηγουμένως διαμοιραστεί στους δύο μεγαλύτερους εταίρους ως «επιχειρηματική αμοιβή».

4 Κατάργηση των περισσοτέρων από τις διατάξεις που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο εισοδήματος. Οι ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες αφαιρείται από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος το 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, χορηγίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προβλέπεται να καταργηθούν και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012. Οι μόνες δαπάνες που θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από τον φόρο θα είναι τα έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, τα νοσήλια και η διατροφή που καταβάλλεται στην πρώην σύζυγο ή στον πρώην σύζυγο.

ΕΘΝΟΣ

Αυξάνονται οι εισφορές στον ΟΓΑ. Θα φτάσουν τα 25,87 ευρώ το μήνα

Με νέο νομοσχέδιο, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην κατώτερη κατηγορία, η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη ανέρχεται σε 14,65 ευρώ το μήνα ή σε 175,80 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, η ........

εισφορά θεωρείται πολύ μικρή σε σχέση, αφενός με τις παρεχόμενες από τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες υγείας και αφετέρου με την εισφορά που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών.

Η εισφορά στο εξής θα ανέρχεται σε 25,87 ευρώ το μήνα και το υπουργείο Εργασίας αναμένει ότι θα επιφέρει ετήσια αύξηση της τάξεως των 86.000.000 ευρώ και ταμειακή απόδοση της τάξεως των περίπου 56.000.000 ευρώ.

Η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία έχουν ασφαλιστεί θα κυμαίνεται από 19,60% έως και 22,91% ή από 122,88 έως 179,16 ευρώ σε ετήσια βάση.


Με τροπολογία επίσης, θεσμοθετείται η κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) που συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού) και του υγραερίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η εισφορά καταργείται στα πλαίσια του πακέτου μέτρων, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και εφόσον εκτιμάται, ότι επηρεάζει τη λιανική τιμή των συγκεκριμένων προϊόντων και τελικά μετακυλίεται στον καταναλωτή. Το ΤΕΑΠΥΚ, έχει ενταχθεί από την 1.8.2008 στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ.

News Now

Ξεκινά σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Την έναρξη διανομής πετρελαίου Θέρμανσης από σήμερα Σάββατο, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρουν, τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων.

Οι επαγγελματίες είχαν αποφασίσει να............

μη διανέμουν πετρέλαιο από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα επίσημης έναρξης διάθεσής του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου λόγω της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει υποτονική, τόσο λόγω της κρίσης αλλά και λόγω των υψηλών σχετικά θερμοκρασιών που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Προβληματισμό πάντως, και δη έντονο, προκαλεί σε επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές η τιμή στην οποία διαμορφώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση τιμή ήταν την Πέμπτη στα 1,37 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο.

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται το πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο, από τα 10 λεπτά περίπου που είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης -η οποία ισχύει από την περασμένη Δευτέρα - μέχρι στιγμής έχουν περάσει στην κατανάλωση μόνο τα 4 λεπτά.

Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου για το ντίζελ κίνησης από 1,181 ευρώ το περασμένο Σάββατο, διαμορφώθηκε την Πέμπτη στο 1,084 ευρώ, ενώ η μέση τιμή λιανικής από 1,572 έπεσε στο 1,532 ευρώ το λίτρο.

Οι επαγγελματικές οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ακόμη ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Οι καταναλωτές πάντως πρέπει να γνωρίζουν πως υπό προϋποθέσεις μπορούν να λάβουν επιστροφή μέρους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, για να μπορέσει κάποιος να λάβει επιστροφή θα πρέπει να πληροί συνδυαστικά διάφορα κριτήρια όπως είναι το ετήσιο εισόδημα, η αντικειμενική αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας του, τα τετραγωνικά της κατοικίας για την οποία θα επιδοτηθεί και η γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται το ακίνητό του.

Το μέσο επιστρεφόμενο ποσό ανά λίτρο επιδοτούμενης κατανάλωσης θα είναι 28 λεπτά αντί για 33 λεπτά που αντιστοιχούν στην πραγματική αύξηση της φορολογίας. Αυτό διότι η τρόικα δεν έδωσε έγκριση για την πλήρη κάλυψη του ποσού, καθώς δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό. Ετσι, η μέγιστη επιστροφή φόρου για κάποιον που κατοικεί στην Α' ζώνη θα είναι 850 ευρώ, στη Β' ζώνη 510 ευρώ, στη Γ' ζώνη 270 ευρώ και στη Δ' ζώνη 170 ευρώ, το ανώτερο.

Ηδη έχει «ανέβει» στο taxisnet και η εφαρμογή που θα επιτρέψει στους δικαιούχους να πάρουν επίδομα θέρμανσης.

Στην εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr από τη ΓΓΠΣ, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του taxisnet, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών, εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος στους ενοίκους- ιδιοκτήτες.

Η εφαρμογή φαίνεται απλή. Ο διαχειριστής δε χρειάζεται περισσότερα στοιχεία από τους προσωπικούς του κωδικούς, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ονοματεπώνυμο του κάθε χρήστη του διαμερίσματος, τον αριθμό των διαμερισμάτων και τα χιλιοστά της επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων που τους αναλογούν.

Πρώτο Θέμα

Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Μελωδίες στην πλατεία!
Με μελωδίες πλημμύρισε ο πεζόδρομος, μπροστά στις καφετέριες δυτικά της πλατείας στην Κυπαρισσία πριν από λίγες μέρες, από την εμφάνιση του αξιοπρεπέστατου οικονομικού μετανάστη, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
Μέσα στο γκρίζο της εποχής, με τα μέτρα, τα προβλήματα και τις σκοτούρες, ο καφές υπό τους μελωδικούς ήχους, χωρίς ντάπα ντούπα, ήταν αρκετά χαλαρωτικός, όπως έλεγαν οι θαμώνες!

Ανοιχτά τα δημοτικά καταστήματα στην Τριφυλία…
Ανοιχτά ήταν τα δημοτικά καταστήματα χθες στην ..........

Τριφυλία, αφού στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν έκαναν απεργία. Μόνο τα Δημαρχεία και ελάχιστα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, όλοι οι άλλοι στον αγώνα!

Απεργία και στην Τεχνική Υπηρεσία!
Σε αντίθεση με το υπόλοιπο προσωπικό του Δήμου Τριφυλίας, στην Τεχνική Υπηρεσία, πληροφορηθήκαμε, έκαναν απεργία χθες αρκετοί από τους υπαλλήλους! Παράγει έργο η Τ.Υ., όπως όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, αλλά τα στελέχη της είναι και μαχητικά στον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση της συγκυβέρνησης και της τρόικας!
Η.Γ.

Θάρρος

Μεσσηνιακό ελαιόλαδο Προωθείται στη γερμανική κουζίνα

Μια απόφαση που αν υλοποιηθεί θα συμβάλει σημαντικά στην εξεύρεση νέων αγορών και για το μεσσηνιακό λάδι, φαίνεται να ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να προωθηθεί μια καμπάνια προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου σε γκουρμέ εστιατόρια και ξενοδοχεία στη Γερμανία.

Τα περιθώρια εξαγωγής τυποποιημένου ............

ελαιολάδου made in Greece στη Γερμανία είναι τεράστια, καθώς ο τζίρος ελληνικών εταιρειών και συνεταιρισμών προς τη χώρα αυτή κινείται στα επίπεδα των 21,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο 17 εκατ. αφορούν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στα «ΝΕΑ».

Ειδικότερα, το σχέδιο που προωθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στηρίζεται στο σκεπτικό να βάλει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κουζίνα μαγείρων και γνωστών εστιατορίων και ξενοδοχείων της Γερμανίας, όπου κυριαρχούν αντίστοιχα προϊόντα της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Πώς, όμως, θα μπει το ελληνικό λάδι στις κουζίνες των Γερμανών σεφ; Κατ’ αρχάς, το σχέδιο μιλά για τη δημιουργία και τη διανομή σε επαγγελματίες του χώρου (σεφ, μαγείρους, τουριστικά στελέχη κ.ά.) ενός οδηγού του ελληνικού ελαιολάδου με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα διατροφικά οφέλη κ.λπ.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί και θα μοιραστεί σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μια λίστα, ένας «άτλαντας» όπως τον αποκαλεί ο κ. Τσαυτάρης, που θα περιλαμβάνει και τα 25 ελληνικά ελαιόλαδα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα ελαιόλαδα Αποκόρωνα Χανίων, Βιάννου και Πεζών Ηρακλείου, Σητείας, Κρανιδίου, Καλαμάτας, Πέτρινων Λακωνίας, Τροιζηνίας κ.ά.

Ακόμη, διερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας ειδικής ιστοσελίδας αποκλειστικά για το ελληνικό ελαιόλαδο, στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το προϊόν και τις ελληνικές εταιρείες. Στην καμπάνια θα συμβάλουν και τα χιλιάδες ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας, καθώς θα γίνει προσπάθεια να μπει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κουζίνα τους, από την οποία συχνά απουσιάζει.

ΘΑΡΡΟΣ

Σχεδόν καθολικό το κλείσιμο καταστημάτων προχθές στην Τριφυλία

Σχεδόν καθολικό ήταν το προχθεσινό κλείσιμο των καταστημάτων στην Τριφυλία, με τη συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση των Εμπορικών Συλλόγων να ξεπερνά και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις!
Οι επαγγελματίες της Τριφυλίας αντέδρασαν χθες δυναμικά και μαζικά στη νέα λαίλαπα που προωθούν η συγκυβέρνηση και την τρόικα. στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης! «Στηρίζουμε το Ελληνικό Εμπόριο - Στηρίζουμε την Ελλάδα» ήταν το μήνυμά τους, μήνυμα που βρήκε θέρμη και ανταπόκριση από τους πολίτες της περιοχής!

Στην Κυπαρισσία από το σύνολο των καταστημάτων, ............

ελάχιστα, μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού, άνοιξαν χθες, με προεξάρχοντα τα καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ και ταχυφαγείο, ενώ όλα τα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά, όπως κλειστές ήταν καφετέριες και καφενεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, περίπτερα, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.ά.

Στα Φιλιατρά, η χθεσινή αγωνιστική κινητοποίηση ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένη και η συμμετοχή στο κλείσιμο, που ξεπερνά το 95%, ήταν ευχάριστη έκπληξη ακόμη και για τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά, όλες οι καφετέριες κλειστές, εκτός από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, φούρνους και πρατήρια άρτου, περίπτερα και 3-4 καφενεία – ουζερί και 2 (όπως μας είπαν) πρατήρια υγρών καυσίμων.

Στους Γαργαλιάνους ο εμπορικός κόσμος συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζικά και, όπως μας είπαν, όλα τα καταστήματα (εμπορικά, καφετέριες, καφενεία κ.ά.) ήταν κλειστά, εκτός από αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

ΘΆΡΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Δείτε και το χθεσινό ρεπορτάζ μας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλα και Video με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών που εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

Έγκριση σε 191 σχέδια γεωργικών εκμεταλλεύσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην έγκριση 191 σχεδίων βελτίωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, προϋπολογισμού 43,8 εκατ. ευρώ, προέβη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί προεγκρίσεις 615 σχεδίων βελτίωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, συνολικού ύψους 115 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως εκ των 7.735 σχεδίων ...........

βελτίωσης, τα 4.215 έχουν αξιολογηθεί και τα 1.290 έχουν ελεγχθεί από γνωμοδοτική επιτροπή.

bankwars

Λήγει η θητεία προϊσταμένων ΔΟΥ

Τα πρώτα μέτρα τα οποία αφορούν τόσο στα προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ όσο και σε παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ενσωματώνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Με τις βασικές διατάξεις της τροπολογίας: .............

-Από τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών. Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, με την απόφαση αυτή παύονται από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι των μεγάλων εφοριών, των τελωνείων με ελεγκτικές αρμοδιότητες αλλά και του ΣΔΟΕ. Προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, προβλέπεται ακόμα ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Η αξιολόγησή τους θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση.

-Ανοίγει ο δρόμος για τη στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους. Θεωρητικά θα έπρεπε ήδη να είχαν προσληφθεί 2.335 ελεγκτές και όχι 235 όπως ισχύει. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προβλέπεται ότι η στελέχωση του νέου σώματος θα γίνει από υφιστάμενους ελεγκτές με τουλάχιστον διετή πείρα. Αν υπάρχει διετής πείρα, δεν χρειάζεται και η προβλεπόμενη συνέντευξη.


-Αυξάνεται η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ. Από 1η-1-2013 η εισφορά αυξάνεται σε 25,87 ευρώ τον μήνα από 14,56 ευρώ σήμερα. Το μέτρο θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων κατά 86 εκατ. ευρώ με ταμειακή απόδοση για τον ΕΟΠΥΥ ύψους 56 εκατ. ευρώ.

-Εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1η-11-2012 ο κλάδος ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές.

-Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

-Καταργείται η εισφορά 4,950 τοις χιλίοις που επιβάλλεται επί των τιμών των καυσίμων και αποδίδεται στο ασφαλιστικό ταμείο των βενζινοπωλών.

-Μεταβιβάζεται στο ελληνικό δημόσιο η κυριότητα τριών ακινήτων εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που ανήκουν σήμερα στον ΕΟΤ, στα ΕΛΤΑ και στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αυξηθεί η επενδυτική αξία του ακινήτου και να διευκολυνθεί η αξιοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

-Στις διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων προς το Δημόσιο, δικαιούνται να υποβάλουν προσφορές, εκτός από τους κύριους των ακινήτων, και οι κάτοχοι αυτών με leasing.

euro2day

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 19/10/2012 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Ι. Καρνέσης: Ουδέν πρόβλημα για τον περιμετρικό Καλαμάτας

Σενάρια και πληροφορίες που αναφέρονται σε δυσκολίες ολοκλήρωσης ..............

του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας έρχονται στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες. Σενάρια τα οποία ενισχύουν τα προβλήματα με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη γέφυρα του Νέδοντα, αλλά και εκείνα με τις απαλλοτριώσεις σε διάφορα σημεία του έργου.

Ειδικότερα, τα προβλήματα με τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν δημιουργούν το ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου, κάτι που φυσικά θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Βέβαια, στην τελευταία επίσκεψη ο διευθυντής Υποδομών του αρμόδιου υπουργείου, Ι. Καρνέσης, δεν άφησε ανοικτό κανένα τέτοιο θέμα. Το αντίθετο μάλιστα.


Μεσσήνιος ο εγκέφαλος της απαγωγής του σπουδαστή

Τα κέρδη της οικογένειάς του από ένα λαχείο έκαναν στόχο συμμορίας απαγωγέων έναν 26χρονο σπουδαστή. Παρότι οι απαγωγείς του συνελήφθησαν, έως αργά χθες το βράδυ δεν είχαν δώσει το παραμικρό στοιχείο για την τύχη του θύματός τους, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή - ανάμεσά τους και μία γυναίκα - συνελήφθησαν την Τρίτη. Αρχηγός τους φέρεται o 71χρονος Πέτρος Μιχελάκος από τη Μεσσηνία , πατέρας δύο εν ενεργεία αστυνομικών…


Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ! Αυτό είναι το μήνυμα για την Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να διαβεβαιώνει για τη μεταστροφή του κλίματος, να χαιρετίζει την κυβερνητική συνεργασία, για την εκταμίευση της δόσης και να δηλώνει ότι τα μέτρα θα είναι το «τελευταίο πικρό ποτήρι», εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον της οικονομίας και την ανάπτυξη με τη δημιουργία, μέσα από επενδύσεις νέων θέσεων εργασίας.

Κατεδαφιστική η δεξιά και αριστερή αντιπολίτευση, ενώ θετική χαρακτηρίζουν την απήχηση της Συνόδου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ τα κύματα! Ανησυχία Νίκα για τη σπηλαίωση του μεγάλου κυματοθραύστη του λιμανιού της Καλαμάτας. Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Master Plan και προλιμένα με τη συμμετοχή κατοίκων της Παραλίας.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ απολογισμός και πρόγραμμα δράσης για βελτίωση των υποδομών του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειες του Διοικητή Γιώργου Μπέζου αποδίδουν.
• ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ότι η μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού θα σηματοδοτήσει την αναζήτηση Οικονομικών και Αστικών ευθυνών, ακόμη και από την Κομισιόν, απηύθυνε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γ. Χαν.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρεμβάσεις στην καθημερινότητα από τον Δήμο Μεσσήνης.
• ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ στον ελαιοκομικό τομέα γεννήθηκε στην Ισπανία μετά από συγχώνευση.
• ΠΑΤΑΞΗ του παραεμπορίου, πορεία των έργων, αγροτικές ενισχύσεις και απεργίες, ήταν τα θέματα που σχολίασε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς.
• ΝΑΥΜΑΧΙΑ του Ναυαρίνου. Ο λύχνος της ελληνικής ελευθερίας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!