Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

«Αναφορά Νάντιας Γιαννακοπούλου για αιτήματα σχολικών τροχονόμων»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, με αφορμή επιστολή του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Νομού Μεσσηνίας, σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει τα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων που προσφέρουν σημαντικό έργο και προστασία στους μαθητές κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα σχολεία. Μεταξύ των δίκαιων αιτημάτων περιλαμβάνεται η κατοχύρωση στοιχειωδών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένους φορείς. Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου κατέθεσε το αίτημα του Σωματείου, να αλλάξει το καταβαλλόμενο ποσό που ορίζεται σε μόλις 176 ευρώ και να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη.
Στην αναφορά της, η βουλευτής Μεσσηνίας, επιπλέον, ........

τονίζει το αίτημα για αντικατάσταση του εξοπλισμού των σχολικών τροχονόμων που παραμένει ο ίδιος από το 1999.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων και υπηρεσιακών συμβουλίων που δικαιώνουν τους σχολικούς τροχονόμους θεωρώντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Παράνομη και καταχρηστική ζητά να κυρηχθεί η απεργία των Τελωνειακών

Επιστολή στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κασιμάτη, απέστειλε σήμερα το επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Γεώργιος Καραμπάτος ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που ξεκίνησαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Ο κος Καραμπάτος στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμμένα: ........

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος ξεκίνησε απεργιακές κινητοποιήσεις από την 4η Φεβρουαρίου 2010 διαμαρτυρόμενη για μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους του κλάδου και απειλώντας για κλείσιμο συνόρων, λιμένων και αεροδρομίων στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 19 Φεβρουαρίου 2010.

Είναι προφανές ότι απεργιακές κινητοποιήσεις σε αυτή τη δυσχερέστατη περίοδο κατά την οποία όλοι οφείλουμε να υποβληθούμε σε θυσίες για τη επιθυμητή ανάκαμψη, σημαίνουν ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους, απεμπόληση κάθε κοινωνικής ευαισθησίας και προσβλέπουν σε ικανοποίηση στενών συντεχνιακών συμφερόντων.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πώς είναι δυνατόν, κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, που δεν συγκαταλέγεται στους αδικημένους, κάθε άλλο μάλιστα, αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση της Οικονομίας μας, την οποία δείχνουν αντίθετα να κατανοούν εργαζόμενοι με πολύ μικρότερες απολαβές και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε πως ο συγκεκριμένος κλάδος απεργεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και θέτοντας κυριολεκτικά σε ομηρία μεγάλο αριθμό επαγγελματιών (και μέσω αυτών και εργαζομένων), που αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές, μέσα στη γενικευμένη ύφεση.

Θεωρούμε, ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι πλέον επιτρεπτό να προβάλλονται και να προτάσσονται μεμονωμένα κλαδικά αιτήματα, με τρόπο καταχρηστικό, σε βάρος των συμφερόντων της Εθνικής Οικονομίας. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πλέον, και μέχρι να εισέλθει η Οικονομία μας σε φάση ανάκαμψης, την πολυτέλεια να ανεχόμαστε οι λίγοι να παγιδεύουν τη νόμιμη δραστηριότητα των πολλών και να αποδιαρθρώνουν έτσι την οικονομική ή και κοινωνική ζωή (βλ. απεργία λιμενεργατών, μπλόκα αγροτών κ.λπ.). Αντίθετα, θα πρέπει με συνδυασμένες ενέργειες να προβάλλουμε τα όποια αιτήματα με τρόπο συμβατό στις εξαιρετικές συνθήκες τις οποίες διανύουμε.

Αντίθετη με κάθε λογική, η εν λόγω απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αφού πληθώρα προϊόντων, αρκετά των οποίων είναι ευαίσθητα και κινδυνεύουν να απαξιωθούν, παραμένουν στοιβαγμένα στα λιμάνια, στις αποθήκες, στα τυποποιητήρια και δεν μπορούν να εξαχθούν. Ταυτόχρονα, δεν εισάγονται πρώτες ύλες για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, γεγονός εξίσου αρνητικό για τις χειμαζόμενες τοπικές οικονομίες. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν ουσιαστικά ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την Εθνική Οικονομία, η οποία βρίσκεται στην μεγαλύτερη ύφεση που σημειώθηκε από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Φρονούμε ότι τα Επιμελητήρια, με το συντονιστικό τους όργανο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν μπορούν να μείνουν απαθή ενώπιον μιας τέτοιας εξαιρετικά ανησυχητικής κατάστασης και ζητούμε να συγκαλέσετε επειγόντως τη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης μας, προκειμένου να αποφασιστεί Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


ΣΧΟΛΙΟ
Θα συμφωνήσουμε με τον Κο Καραμπάτο στο να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.
Και αυτό γιατι όπως ακούστηκε στην τηλεόραση απο μια μαντάμ που βγήκε στα κανάλια και έλεγε τις μπούρδες της, οι τελωνιακοί υπάλληλοι πάιρνουν μισθό το μήνα 2.700 ΕΥΡΩ.
ΝΑΙ πολυ καλα διαβάσατε. ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ.
Κάτι ο βασικός κάτι τα δεκάδες επιδόματα που παίρνουν κάτι το Δ.Ε.Τ.Ε., ο μισθός ανεβαίνει ακόμα και στα 3.000 ευρώ.
Και αυτοί μιλάνε και φωνάζουν ότι δεν περνάνε καλά και κανουν απεργία για να φάνε ασύστολα κι άλλα.
ΝΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟ!!!!!!!

Με ηλεκτρονικές συνταγές τα φάρμακα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης, για την πλήρη, ηλεκτρονική καταγραφή των συνταγογραφήσεων σε όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας. Χθες η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις εταιρείες που επιθυμούν να αναλάβουν τη δημιουργία του έργου, δημοσιεύοντάς τη στο Διαδίκτυο. Οι εταιρείες θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως την 1η Μαρτίου.

Μεταξύ των βασικών προδιαγραφών .............

προβλέπεται ότι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα απόδοσης μοναδικού κωδικού σε όλους τους ασφαλισμένους, τους γιατρούς και τα φαρμακεία, καθώς επίσης και σε κάθε συνταγή. Επίσης σε κάθε γιατρό και φαρμακείο θα διατεθούν μηχανήματα ανάγνωσης (scanner), ώστε να καταγράφονται σε ηλεκτρονική μορφή οι συνταγές από τη στιγμή της έκδοσης ως την εκτέλεσή τους από το φαρμακείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φαρμακευτικές δαπάνες στη χώρα μας το διάστημα της τελευταίας διετίας αυξήθηκαν κατά 30%. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν από 7 δισ. ευρώ το 2007 σε 8 δισ. ευρώ το 2008 και σε 9 δισ. ευρώ το 2009. Επίσης το μέσο κόστος κάθε συνταγής ήταν περίπου 100 ευρώ.

Βασικοί στόχοι του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης είναι να καταγράφονται σε συνεχή βάση τα στοιχεία κατανάλωσης φαρμάκων και να διενεργείται πλήρης απολογιστικός έλεγχος και ιχνηλάτηση κάθε συνταγής και φαρμάκου, ώστε να επιτευχθεί η μείωση της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης και να αντιμετωπιστούν τα έντονα φαινόμενα πολυφαρμακίας που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέ πει να λάβουν υπόψη τους ότι οι ασφαλισμένοι των διαφόρων Ταμείων ανέρχονται σε περίπου 10 εκατομμύρια και ότι θα πρέπει να γίνεται ταυτοποίηση με ΑΜΚΑ, ταυτότητα και ΑΦΜ και ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει επιβεβαίωση με τη χρήση απλής- «έξυπνης» κάρτας (τσιπ) και με ψηφιακά πιστοποιητικά.

Τα σημεία συναλλαγών είναι περίπου 11.000 φαρμακεία, 50.000 γιατροί και νοσοκομεία (εξωτερικά ιατρεία, εσωτερικοί ασθενείς), κέντρα υγείας, ασφαλιστικά ταμεία με κλινικές, ιατρεία. Για όλους απαιτείται άμεση έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για ψηφιακές υπογραφές, κρυπτογράφηση και πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης. Καθημερινά ένα φαρμακείο εξυπηρετεί περίπου 10 συνταγές και κατά μέσο όρο ένας γιατρός περίπου πέντε συνταγές. Από τους βασικούς στόχους του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης είναι η ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία και ημερήσια κατανάλωση φαρμάκων, ποσοτικά, κατά είδος, κατά αξία.

Καλαμάτα: Ημερίδα για την οικονομική κρίση

Ημερίδα «Φόρουμ πολιτών» με θέμα: «Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Κρίση: η Ευρωπαϊκή Διάσταση» συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Classical e-Filoxenia Hotel στην Καλαμάτα.

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Ελληνες ευρωβουλευτές, ......

στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Θα παραστούν εκπρόσωποι της περιφέρειας Πελοποννήσου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η αναγκαία ενότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν σημαίνει και κουκούλωμα των ευθυνών!

Στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2008» και «Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2008», ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εισηγητής της Πλειοψηφίας για τα νομοσχέδια αυτά, κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

«Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2008, για .......

την οποία συζητάμε σήμερα, καταδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο αφ’ ενός την κατακόρυφη μείωση των εσόδων, αφ’ ετέρου τη μεγάλη αύξηση των δαπανών, που πιστοποιούν ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του σήμερα, δεν μπορεί να αποδοθεί στη διεθνή κρίση, αλλά στις ταξικές και πελατειακές λογικές που άσκησαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η αποχωρήσασα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να αναγνωρίσει τα τότε λάθη της και να αλλάξει πορεία, συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση τις πελατειακές και αδιέξοδες πολιτικές της. Παράλληλα επιχείρησε, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τη δημιουργική λογιστική, όπως είχε συνηθίσει, αλλά και παραποιώντας τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, να αποκρύψει την πραγματική κατάσταση και από τους Έλληνες πολίτες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί. Αποτυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο στην Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πλέον μόνο τα γνωστά δίδυμα ελλείμματα, δημόσιο χρέος και δημοσιονομικό, αλλά και ένα μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας. Και αυτό είναι το χειρότερο!

Με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιχειρούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την ανυποληψία. Να ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων ένα διαλυμένο, αλλά και σπάταλο κράτος, που η Νέα Δημοκρατία του συμπεριφέρθηκε, δυστυχώς, σαν να ήταν λάφυρο.

Όλα αυτά τα προσπαθούμε χωρίς να υπάρχει καμία, μα καμία βοήθεια, γιατί η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τους διεθνείς κερδοσκόπους, χωρίς από την άλλη να έχει ουσιαστική στήριξη από την Ε.Ε.

Δυστυχώς, έχουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αρκείται σε φραστικές στηρίξεις και πολλές φορές σε απειλές. Είδατε εσείς κανένα συγχρονισμό, καμία αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη και στο ευρώ;

Γιατί σήμερα δεν βάλλεται μόνο η χώρα μας, βάλλεται συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τα άλλα, όλοι δηλώνουν …«αθώοι του αίματος» !

Πέρα από τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει η προηγούμενη Κυβέρνηση, εγώ ερωτώ: Όλα αυτά τα χρόνια η Eurostat δεν έβλεπε, δεν γνώριζε, δεν άκουγε, δεν ήλεγχε, δεν είχε πάρει είδηση, δηλαδή, τι γινόταν στην Ελλάδα;

Αναμφισβήτητα, η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αυτών των προβλημάτων, προϋποθέτει και μια ευρύτατη συσπείρωση. Θα έλεγα ότι προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός ευρέως πατριωτικού μετώπου.

Συσπείρωση, όμως, δεν σημαίνει συγκάλυψη των όποιων ευθυνών υπάρχουν.

Η συγκάλυψη θα ήταν ένα μείζον ιστορικό λάθος απέναντι στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, την αξιοπιστία του οποίου θα μείωνε ακόμα περισσότερο. Το μήνυμα που θα εξέπεμπε είναι ότι κάποιοι μπορεί να φθάνουν τη χώρα σε σημείο να χάνει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, όπως είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά αυτοί οι κάποιοι να είναι στο απυρόβλητο και, στο όνομα αυτής της συσπείρωσης, της αναγκαίας ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης θα παραμένουν στο απυρόβλητο, τη στιγμή που και όσοι δεν ευθύνονται καλούνται και αυτοί να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης!

Σας ερωτώ, αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσει σήμερα στον ελληνικό λαό;

Πιστεύω πως όχι. Χρειάζεται, λοιπόν, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, χωρίς ρεβανσιστικές λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, να φωτίσουμε τις γκρίζες ζώνες, να ενημερώσουμε αντικειμενικά τον ελληνικό λαό για το τι έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα. »

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως δεν μπορεί αυτοί που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση να ζητούν και τα ρέστα, γι’ αυτό πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε όλη αυτή την υπόθεση και αυτοί που ευθύνονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, «για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη συνεπή υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που αποτελεί σήμερα τη μόνη διέξοδο και προοπτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση. »

Δικαστικό παράθυρο για τους συμβασιούχους. Ανοίγει ο δρόμος ακόμη για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ελπίδες σε χιλιάδες συμβασιούχους ακόμη και για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, δίνει απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία έκρινε πως πρέπει να εγκριθούν εντάλματα πληρωμών 34 συμβασιούχων του δήμου Κρωπίας, που είχαν δικαιωθεί από πολιτικά δικαστήρια. Είναι η πρώτη φορά που το Ε.Σ. λαμβάνει υπόψη του αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων για τις περιπτώσεις των συμβασιούχων εκτός του Προεδρικού Διατάγματος του 2004, γεγονός το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο για περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους που δικαιώθηκαν από τα πολιτικά δικαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι το 2006 η Ολομέλεια του .......

Ε.Σ. έκρινε ότι μετά το Π.Δ. 164/2004 τα πολιτικά δικαστήρια στερούνται της δικαιοδοσίας να επιλύουν υποθέσεις των συμβασιούχων και δεν μπορούν να εγκριθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων. Ακόμα, η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν είχε δεχθεί αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που υποχρέωναν τους δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου να απασχολούν συμβασιούχους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούσε υπόθεση του δήμου Κρωπίας που αφορούσε συμβασιούχους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επιβλήθηκε χρηματική κύρωση ύψους 155.000 ευρώ στον δήμο Κρωπίας, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαιώσει 34 συμβασιούχους του, αναγνωρίζοντας ότι οι διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν συμβάσεις αορίστου χρόνου και υποχρέωνε το δήμο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των «34».

Μετά την απόφαση αυτή, η αρμόδια επίτροπος αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα για την πληρωμή των εργαζομένων. Έτσι, το θέμα έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το αρμόδιο Τμήμα του κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας της πληρωμής των εργαζομένων και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για επανεξέταση του όλου ζητήματος.

Στην Ολομέλεια του Ε.Σ. ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Γ. Σχοινιωτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της νομολογίας του δικαστηρίου προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των δήμων και κοινοτήτων κ.λπ., όταν έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια.

Πάντως, η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν ανέτρεψε στο σύνολό της την προηγούμενη του 2006 απόφασή της ως προς το ζήτημα της αρμοδιότητας των δικαστηρίων που πρέπει να επιλαμβάνονται επί των υποθέσεων των συμβασιούχων. Απλώς έκρινε ότι δεν μπορεί να παραβλέψει την απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του Α.Π. που υποχρέωνε το δήμο Κρωπίας να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Πρωτοδικείου. Και με το σκεπτικό αυτό δικαίωσε τους 34 συμβασιούχους του εν λόγω δήμου.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

ΠΑΟ - ΡΟΜΑ απόψε στις 22:00 στον ΑΝΤ1

Τη Ρόμα υποδέχεται ο Παναθηναϊκος (22.00-ΑΝΤ1), με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην ιταλική πρωτεύουσα.
Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια καλούνται να ξεπεράσουν την ήττα-σοκ που γνώρισαν από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και να παρουσιασθούν συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση, ενώ από την πλευρά τους, οι «Ρωμαίοι» θα παίξουν στην Αθήνα με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν, έτσι ώστε να διατηρήσουν τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση.

Τα «ζευγάρια» της φάσης των "32" είναι τα εξής: .......

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρόμα (Ιταλία)

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Μπριζ (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Τβέντε (Ολλανδία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)

Λιλ (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)

Κοπεγχάγη (Δανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

Φούλαμ (Αγγλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ουνιρέζ Ουρζιτσένι (Ρουμανία)

Αμβούργο (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Κ. Μπατζελή: Τέλος στο πρόγραμμα πρόωρων αγροτικών συντάξεων

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα συνταξιοδοτηθούν όσοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου- Πασχαλίδου, τονίζοντας πως η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών δεν θα αποτελεί πλέον επιλέξιμη δαπάνη με την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και κατά συνέπεια δεν θα υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.

Όπως είπε η υπουργός, το πρόγραμμα, το οποίο .........

καλύπτεται πλέον από αμιγώς εθνικούς πόρους, αποδείχθηκε πως δεν πέτυχε τον αναπτυξιακό του στόχο, που είναι η μεταβίβαση αγροτικού κλήρου σε νέους αγρότες.

Η υποχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης ανέρχεται σε 800εκ ευρώ. «Το μέτρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με κοινωνικά κριτήρια. Ο στόχος του είναι αναπτυξιακός και δεν έχει γίνει μεταβίβαση του πολυτεμαχισμένου σήμερα αγροτικού κλήρου», επεσήμανε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναστέλλει τη συναίνεση η Εξεταστική για την οικονομία

Η απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία, φαίνεται ότι αναστέλλει το συναινετικό κλίμα που έτεινε να διαμορφωθεί μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα θέματα αυτά.

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τη Ρηγίλλης να διαμηνύει πως «τα πράγματα σήμερα (χθες) δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών».

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, επιβεβαίωσε την αλλαγή .......

στάσης έναντι της κυβέρνησης, καθώς τόνισε: «Είπα στον πρωθυπουργό ότι σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της οικονομίας, από μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας. Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα. Κάτι που δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ», κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ζητεί Εξεταστική για την Οικονομία, «χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες», υπογράμμισε ότι το κόμμα του «δεν φοβάται τίποτε, δεν έχει να κρύψει τίποτε» και κατέληξε:

«Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981. Εμείς απαντάμε "ναι" στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες. Γιατί το τεράστιο χρέος δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. 112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση».

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις Σαμαρά και η ηγεσία της επιμένει ότι «συναίνεση και διαφάνεια πηγαίνουν μαζί», ενώ φαίνεται να μην δέχεται την πρόταση της ΝΔ για διερεύνηση της περιόδου από το 1980 μέχρι σήμερα.

«Μπροστά μας έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία προήλθε από συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων. Δεν μπορεί να μπερδεύουμε αυτό που ζούμε σήμερα με τα προηγούμενα χρόνια» φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επανέλαβε τη γενική κυβερνητική αρχή για «διαφάνεια παντού και για όλα» και σημείωσε ότι για την Εξεταστική Επιτροπή, «η οποία δεν θα συσταθεί αύριο, θα υπάρξει απόφαση και εξειδίκευση».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον συνομιλητή του ότι η ζημιά για τη χώρα γίνεται τώρα που υπάρχει η φημολογία και όχι με τη διερεύνηση και τόνισε πως με τη διαφάνεια θα υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση και επιτέλους από δω και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά, ότι στην παρούσα φάση δεν συζητεί τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων, πριν δηλαδή υπάρξει αποτίμηση όσων έχουν ήδη ληφθεί.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Μεγάλη κωλοτούμπα από Σαμαρά. Είδε ότι απειλούνται οι δικοί του και ποάει να τους καλύψει. Εμ βέβαια. κόρακας κοράκου μάτι βγάζει???? ΠΟΤΕ!!!!

Μόνο με την δήλωση του ΟΣΔΕ θα εισπράττουν τον ΦΠΑ οι αγρότες

Μαζί με την δήλωση καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) θα υποβάλλουν στο εξής οι αγρότες την δήλωση επιστροφής ΦΠΑ, αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή η κα Κατερίνα Μπατζελή. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων επιβεβαίωσε ότι ΟΠΕΚΕΠΕ, ΑΓΡΟΓΗ και ΕΛΓΑ οδηγούνται σε συγχώνευση προκειμένου οι πληρωμές προς τους αγρότες να ενταχθούν σ’ ένα οργανισμό ώστε να γίνεται και διασταύρωση φορολογικών στοιχείων.

Η κα Μπατζελή χαρακτήρισε «τεράστιο» .........

το κόστος λειτουργίας των 16 οργανισμών του υπουργείου επισημαίνοντας πως είναι πάρα πολλοί.

Γ. Ραγκούσης: Τεράστια τα κέρδη από το νοικοκύρεμα στα κρατικά αυτοκίνητα.

Το μαχαίρι έφερε απίστευτα αποτελέσματα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 3 πρώτων μηνών από την έναρξη της εφαρμογής της απόφασης του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τη μείωση του αριθμού και του κυβισμού των κρατικών αυτοκινήτων.
Πρόκειται για τα κρατικά αυτοκίνητα, που ...........

χρησιμοποιούνται από τα μέλη της κυβέρνησης καθώς και από άλλους κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο συνολικός αριθμός αυτής της κατηγορίας των κρατικών αυτοκινήτων από 279 που ανέρχονταν στις 4 Οκτωβρίου 2009, μειώθηκε στα 172 σήμερα. Από αυτά, 19 χρησιμοποιούνται από Υπουργούς - Υφυπουργούς, 26 χρησιμοποιούνται από λοιπά πρόσωπα (ανώτατους δικαστικούς κλπ), 83 έχουν δοθεί σε φορείς του Δημοσίου (υπηρεσίες, ΝΠΔΔ), ενώ 44 παραμένουν στο Υπουργείο για ξένες αποστολές, επίσημες αντιπροσωπείες κλπ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα στην κατανάλωση βενζίνης καθώς και στις δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές, δραστικές μειώσεις καταγράφηκαν τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες.

Όπως αναλυτικά αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες αποτελεσμάτων, η συνολική κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε από 84.055,17 λίτρα σε 30.485 λίτρα (ποσοστό μείωσης 63,73%), με αντίστοιχη μείωση στην εκπομπή ρύπων.

Εξίσου δραστικά μειώθηκαν και οι δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές. Από 156.122,67€ το περυσινό τρίμηνο, φέτος οι δαπάνες αυτές μειώθηκαν στο ύψος των 54.096€ (ποσοστό μείωσης 65,35%).

Παρατίθενται οι αναλυτικοί πίνακες αποτελεσμάτων.

Κατανάλωση βενζίνης:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 30.293,52 λίτρα
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 11.581 λίτρα
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 61,77%


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 26.661,65 λίτρα
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 9.804,26 λίτρα
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 63,22%


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: 27.100 λίτρα
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: 9.100 λίτρα
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 66,42%


ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 84.055,17 λίτρα => Συνολική δαπάνη: 81.613 ευρώ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 30.485 λίτρα => Συνολική δαπάνη: 29.911 Ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 63,73% => Ποσοστό μείωσης: 63,35%


Δαπάνες για ανταλλακτικά:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 29.247,46 ευρώ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 12.696,28 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 56,59%


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 22.932,95 ευρώ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 2.317,75 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 89,89%


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: 71.860,76 ευρώ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: 25.000,00 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 65,21%

Σύνολο: 124.041,17 ευρώ
Σύνολο: 40.014,03 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 67,74%


Δαπάνες για επισκευές:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 7.420 ευρώ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 3.509,79 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 52,70%


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 8.735,45 ευρώ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 1.660,18 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 80,99%


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: 15.926,05 ευρώ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: 8.912,00 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 44,04%

Σύνολο : 32.081,50 ευρώ
Σύνολο: 14.081,97 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 56,10%

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έως τις 15 Μαρτίου η ενιαία ενίσχυση – έλεγχος της ΕΕ στην ψηφιοποίηση από 1-5 Μαρτίου

Το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή αποκαλύπτοντας ότι από 1-5 Μαρτίου στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα περάσουν από έλεγχο ποιότητας την διαδικασία ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων.

Μετά τις 15 Μαρτίου θα καταβληθούν οι ...........

συνδεδεμένες ενισχύσεις σε βαμβάκι και τομάτα καθώς και τα ποιοτικά παρακρατήματα.

Στο μεταξύ εκτός επιδοτήσεων τίθενται περίπου 170 χιλιάδες αγρότες που λαμβάνουν κάθε χρόνο ποσό μικρότερο ή ίσο με 200 ευρώ. Παρουσία του υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη η κα Μπατζελή ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι βάσει του Κανονισμού της ΕΕ, η Ελλάδα μπορούσε να τοποθετήσει το κατώτατο όριο καταβολής των επιδοτήσεων από 100-400 ευρώ. Επέλεξε, όπως διευκρίνισε, τα 200 ευρώ επειδή καλύπτει τον μικρότερο αριθμό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, περίπου 10-15χιλιάδες (οι υπόλοιποι είναι ετεροεπαγγελματίες).

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 18ης Φεβρουαρίου 2010

Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

Ele18.jpg (1.7 MB) 8arr18.jpg (209 KB) foni18.jpg (469 KB) Logos18.jpg (325 KB)