Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο

Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε το φορολογικό νομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, τρεις είναι οι συντελεστές φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων. Στην πρώτη κλίμακα ανήκουν όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και οι οποίοι θα φορολογούνται με συντελεστή 22%.

Στη δεύτερη κλίμακα περιλαμβάνονται τα ..........

εισοδήματα μέχρι 42.000 και συντελεστή 32% και στην τρίτη κλίμακα εντάσσονται τα εισοδήματα άνω των 42.001 ευρώ για τα οποία προβλέπεται συντελεστής φορολόγησης 42%.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε το χαμένο πεκινουά "Molly"

ΒΡΕΘΗΚΕ τελικά το κανελί πεκινουά που είχαμε δημοσιεύσει οτι χάθηκε ή Εκλάπει λίγο νωρίτερα.
Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Σωτηρόπουλος με τον πρώην Διαχειροστή μας του ανήγγειλε την ανεύρεση του σκυλιού και ευχαρίστησε απο καρδιάς το Blog Φιλιατρά News για την συμβολή μας στην ανεύρεση του μικρού ζώου.
όπως είπε στον συνεργάτη μας ο κ. Σωτηρόπουλος αναγνώστης του Φιλιατρά News είδε την δημοσίευση μας και επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της Molly και του την παρέδωσε.

Χαιρόμαστε που συμβάλαμε με τον δικό μας τρόπο στην..........

ανεύρεση της molly.
Ευχαριστούμε επίσης και τον αναγνώστη μας για την άμεση ανταπόκριση του και την επιστροφή της μικρής χαριτωμένης σκυλίτσας στην οικογένεια της.

Το Εορταστικό ωράριο του καταστήματος ALMA CITY στα Φιλιατρά.

Το νέο εορταστικό ωράριο ανακοίνωσε το κατάστημα Αθλητικών ειδών ALMA CITY.

Σύμφωνα με το νέο ωράριο το κατάστημα θα είναι ανοικτό Καθημερινά από τις 09:00 εως 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00

Στις 23 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτό από τις 10:00 έως 20:00 και την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) και στις 30 και 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτό από τις 09:00 έως τις 20:00

ΚΛΕΙΣΤΟ θα είναι στις 25 , 26 Δεκεμβρίου 2012 και 1 , 2 Ιανουαρίου 2013

Το κατάστημα ALMA CITY σας εύχεται
Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές

Αναλυτικά το πρόγραμμα του καταστήματος έχει ως εξής: ........

(κλικ για μεγέθυνση)




Φιλιατρινός Προσκοπισμός...

Πέτρος Τατούλης: Οποιαδήποτε μεταβολή, εμπλοκή ή καθυστέρηση στην Ολυμπία Οδό αποτελεί casus belli

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με τις εξελίξεις για την Ολυμπία Οδό δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στην αδιαπραγμάτευτη θέση της για την κατασκευή της στο σύνολό της, όπως προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, «Οποιαδήποτε μεταβολή,...........

εμπλοκή ή καθυστέρηση αποτελεί casus belli για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχω ήδη απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας και στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ Γιοχάνες Χαν, ενώ βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μας προκειμένου να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε όποια απόφαση ληφθεί ενάντια στα συμφέροντα της Πελοποννήσου και των Πελοποννησίων πολιτών.

Παράλληλα έχω δώσει εντολή στις νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το ενδεχόμενο προσφυγής στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές».

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα και με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γεώργιο Κρεμλή, η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, με την παράκαμψη του σημείου του Καϊάφα, έχει χαρακτηριστεί ως διευρωπαϊκό δίκτυο, και ως τέτοιο συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο σταθμός των ΚΤΕΛ στον Κηφισό περνάει στην ιστορία

Ζωντανεύει η κατασκευή του νέου Υπερ-Σταθμού στον Ελαιώνα
Μπαίνει τέλος σ’ ένα χώρο κακογουστιάς και βρώμας

Μεγάλη εξαγγελία είχαμε προχθές από τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών στη συνέντευξη Τύπου για το μέλλον στις συγκοινωνίες. Η εξαγγελία αφορά στη δημιουργία νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα.

Πρόκειται για έργο που έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο.......

παρελθόν, αλλά πάντα κατέληγε στο συρτάρι του υπουργείου. Αυτή τη φορά, όμως, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε συγκεκριμένα για κατασκευή του νέου ενιαίου για την Αθήνα ΚΣΥΛ με ΣΔΙΤ, με σύμπραξη του Δημοσίου, των Υπεραστικών Λεωφορείων και τρίτου επενδυτή.

Αν αυτή τη φορά η εξαγγελία δε μείνει στα λόγια, στο προσεχές διάστημα ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό, μια περιοχή από την οποία περάσαμε όλοι, ως φοιτητές/τριες, στρατιώτες, επισκέπτες/τριες και αναχωρητές/τριες από την πρωτεύουσα, θα αποτελεί παρελθόν. Μαζί του θα μπει τέλος σ’ ένα μνημείο κακογουστιάς, κιτς και βρωμιάς.

Ο χώρος που έχει επιλεχθεί είναι πάνω από το σταθμό Μετρό της γραμμής 3 «ΕΛΑΙΩΝΑΣ», για να μπορούν οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στο ΚΣΥΛ μέσα από το δίκτυο του Μετρό της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 120 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος συγκοινωνιακός κόμβος έκτασης 38.500 τ.μ., που θα συνδυάζει υπεραστικές και αστικές συγκοινωνίες, μέσα σταθερής τροχιάς και χώρους στάθμευσης με 480 θέσεις πάρκινγκ.
Θα διαθέτει επιπλέον 29.000 τ.μ. ελεύθερους χώρους και πράσινο. Ενώ 1.500 τ.μ. θα είναι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, 11.000 τ.μ. θα διατεθούν για εμπορική χρήση.

Τα πλεονεκτήματα: αναμορφώνεται η ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, που αποσυμφορίζεται το ευρύτερο οδικό δίκτυο, βελτιώνεται σημαντικά το συγκοινωνιακό έργο, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και ενισχύεται ο τουρισμός προς όλες τις περιοχές που καλύπτει το δίκτυο των ΚΤΕΛ.
Η προκαταρκτική χρηματοοικονομική αξιολόγηση του έργου έχει ολοκληρωθεί και είναι θετική. Οι σχετικές τεχνικές προμελέτες έχουν, επίσης, ολοκληρωθεί από την Αττικό Μετρό, η οποία θα αναλάβει και τη χωροταξική ρύθμιση και τη γενική επίβλεψη κατασκευής του έργου.
Η υπάρχουσα κατάσταση στον Κηφισό και τη Λιοσίων είναι σχεδόν τριτοκοσμική, με κτήρια που θυμίζουν περισσότερο αποθήκες, ενώ δεν υπάρχει επαρκής προσβασιμότητα με λεωφορειακές γραμμές, παρά μόνον με ταξί και ΙΧ. Επίσης, οι συνθήκες αναμονής, κλιματισμού, πληροφόρησης και διαχείρισης του επιβατικού κοινού είναι ανεπαρκείς.

Το Δημόσιο θα συμβάλει με την παραχώρηση της γης, ο δε επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση της κατασκευής και της λειτουργίας του σταθμού. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τη μορφή ΣΔΙΤ, τους φορείς υλοποίησης και τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Ο υπουργός δήλωσε πως, όταν απελευθερωθεί το επάγγελμα, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο σταθμό όποιος άλλος ασκεί παρόμοιο συγκοινωνιακό έργο.

Η τελική μορφή του project θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο τελικός επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ. Τα έσοδα για τον επενδυτή θα προέρχονται κύρια από τρεις παράγοντες: τις εμπορικές δραστηριότητες, τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας, διότι μπορεί κάλλιστα να φανταστεί κανείς ότι σε ένα τέτοιο concept μπορεί να υπάρχουν κινηματογράφοι, και, τρίτον, το γεγονός ότι τα ΚΤΕΛ τα ίδια είναι διατεθειμένα να συνεισφέρουν ένα ποσοστό των εισιτηρίων στις διαδικασίες κατασκευής και λειτουργίας.

Θάρρος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Χάθηκε ή Εκλάπη σκυλάκι ράτσας Πεκινουά.

Εκλάπη ή χάθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ένα μικρόσωμο Θηλυκό σκυλάκι ράτσας "ΠΕΚΙΝΟΥΑ" χρώματος κανελί και ακούει στο όνομα Molly. (Κλίκ στην δίπλα εικόνα για μεγάλο μέγεθος)

Το σκυλάκι είναι ενός έτους, είναι εμβολιασμένο και φέρει ηλεκτρονικό τσιπάκι αναγνώρισης ιδιοκτήτη.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του έχει γίνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών για κλοπή.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ όποιος γνωρίζει κάτι για το σκυλάκι αυτό, να επικοινωνήσει με:
Το Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών (τηλ: 2761 0 32563 και 2761 0 32312)
ή
με τον ιδιοκτήτη του κ. Σωτηρόπουλο Αθανάσιο (Ζαχαροπλαστείο "Αρχοντικόν") στα τηλέφωνα 2761 0 33345 και 694 - 8824360.


Το ΠΑΣΟΚ τηλεφωνεί στα μέλη και τους φίλους του για να γραφτούν στο κόμμα… !!!!!

ΠΕΦΤΕΙ ΒΡΙΣΙΜΟ

Δεν «ξεμπλέκουν» εύκολα από το ΠΑΣΟΚ όσοι έχουν αποφασίσει την οριστική διακοπή των σχέσεών τους μ’ αυτό. Υπάλληλοι του κόμματος από την Αθήνα τηλεφωνούν επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες στα παλιά μέλη και φίλους και τους ζητούν να επανεγγραφούν στο κόμμα...

Το τι ακούνε οι άνθρωποι αυτοί από τους .............

πρώην ψηφοφόρους του κόμματος δεν περιγράφεται. Άλλοι βρίζουν, άλλοι κάνουν πλάκα απαντώντας ότι έχουν πάει στη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου και άλλοι κλείνουν κατ’ ευθείαν το τηλέφωνο!
Το ΠΑΣΟΚ επείγεται να γράψει μέλη εν όψει του συνεδρίου του, που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη.
Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, οι άνθρωποι που τηλεφωνούν από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πιεστικοί προς τους συνομιλητές τους, ωστόσο πολλά πρώην μέλη και φίλοι έχουν δεχθεί περισσότερα από ένα τηλεφωνήματα, κάτι που τους αγριεύει περισσότερο.

Απόσπασμά από το kalamata Journal

Διονύσης Βλασσόπουλος. Πετώντας Ελεύθρος στο .... "παραπέντε"..

Αποκλειστική Συνέντευξη στον πρώην Διαχειριστή μας για το Φιλιατρά News.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, ο άνθρωπος θαύμαζε τα πουλιά για την ικανότητα τους να πετάνε και είναι γνωστό ότι σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας δε σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να πετάξει.
Μια πλαγιά. Είτε έχει χιόνι είτε είναι πράσινη, ανθισμένη, ευνοϊκός άνεμος και φυσικά διάθεση να πετάξεις ελεύθερος είναι αρκετά για να πετάξεις με ένα "παραπέντε".
Το Αλεξίπτωτο πλαγιάς ή απλά "παραπέντε" είναι ...........

ένα σπορ ή Άθλημα αν προτιμάτε που κατακτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα.

Φανατικοί από διάφορα κοινωνικά στρώματα ασχολούνται με αυτό το σπόρ άλλοι ερασιτεχνικά γιατί απλά τους αρέσει να βλέπουν τον κόσμο από ψηλά και άλλοι επαγγελματικά εκπαιδεύοντας αυτούς που θέλουν να πετάξουν.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δίψα για ...........

πτήσεις πάνω από τον κόσμο.
Πολύ X-treme Sport θα μου πείτε. Ναι είναι ένα X-treme Sport.

Σήμερα το Φιλιατρά News φιλοξενεί μια συνέντευξη ενός Φιλιατρινού που ασχολείται ενεργά με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, ασχολείται επαγγελαματικά με αυτό, έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες ώρες πτήσεων με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) ή με paramotor. Είναι ο Διονύσης Βλασσόπουλος. Γεννημένος στα Φιλιατρά από καθαρά Αγροτική οικογένεια, έμενε με τους γονείς του Σταματούλα και Νίκο 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη στην περιοχή Γιόλακα.
Από μικρός όπως μας είπε κοίταξε στον ουρανό τα αεροπλάνα που πετούσαν, τα πουλιά που πετούσαν ελεύθερα και ανεξάρτητα στον ουρανό και μέσα του δημιουργήθηκε ο πόθος να μπορέσει να πετάξει και αυτός μια μέρα έτσι ελεύθερος.

Είκοσι χρόνια εκπαιδευτής και Πιλότος σε παραπέντε και αργότερα σε παραμότορ (parapente - paramotor) Ξέρει καλά τα μυστικά των πτήσεων τα οποία "μεταφυτεύει" και στους εκπαιδευόμενους που έχει στην σχολή του.
θεωρεί ότι Είναι αρκετά διαδεδομένο άθλημα καθώς σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχει σχολή όπως υπάρχει και Αεραθλητική ομοσπονδία.

Τον συναντήσαμε στα Φιλιατρά που είχε κατέβει για να μαζέψει τις ελιές του και κανονίσαμε να βρεθούμε στο ζεστό περιβάλλον του καφέ "Κουτσούνι" όπου μας παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με αυτό που κάνει και που αγαπά.


Διονύση, κατάγεσαι από την περιοχή μας τα Φιλιατρά από μια καθαρά αγροτική οικογένεια που δεν είχαν ερεθίσματα για x-treme Sports σαν αυτό που αποφάσισες να ασχοληθείς.
Θα ήθελα να μου πεις, τι ήταν αυτό που σου έδωσε το ερέθισμα να αποφάσεις να ασχοληθείς με το αλεξίπτωτο πλαγιάς και μάλιστα επαγγελματικά και να γίνεις και εκπαιδευτής σε αυτό.


Κατ΄ αρχήν η οικογένεια μου και όλοι οι άνθρωποι εκείνη την εποχή ζούσαν κάτω από extreme συνθήκες επιβίωσης. Τα δικά μας extreme sports σήμερα είναι κατ επιλογή και όχι καθημερινότητα επιβίωσης.
Μεγάλωσα στην Γιόλακα και από μικρός χάζευα τα στρατιωτικά αεροπλάνα που πετούσαν , έτσι για πρώτη φορά γεννήθηκε μέσα μου η αναζήτηση για την πτήση αλλά και για την ζωή .
Αφού μεγάλωσα στην Γιολακα σημαίνει ότι μεγάλωσα ελεύθερος μέσα στην φύση. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι κοντά στην φύση, να ταξιδέψω και κυρίως να είμαι ο εαυτός μου. Ασχολήθηκα επαγγελματικά με αυτό γιατί δεν ήθελα στην ζωή μου να "δουλεύω". Μια Κινέζικη παροιμία λέει { άμα δεν θες ποτέ να νιώθεις ότι δουλεύεις , κάνε μια εργασία που την αγαπάς και θα είναι σαν να μην δούλεψες ποτέ στη ζωή σου} μου αρέσει αυτό που κάνω, δημιουργώ μέσα από την δουλεία μου, κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους και αυτό αντανακλά στην ψυχή μου.


Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το parapente και το paramotor;

23 χρόνια πετώ με αλεξίπτωτο πλαγιάς, 20 χρόνια με το Paramotor και 20 χρόνια έχω την σχολή που εκπαιδεύω νέους πιλότους που θέλουν να ξεκινήσουν για να ασχοληθούν με το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Στην Ελλάδα πόσο διαδεδομένο είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Αρκετά θα έλεγα. Πλέον σε κάθε πρωτεύουσα νομού υπάρχουν μια με δυο αερολέσχες. Υπάρχει Αεραθλητική ομοσπονδία καθώς και αρκετές σχολές. Από την Κρήτη έως και την Αλεξανδρούπολη συναντάς στον αέρα εκατοντάδες πιλότους με αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Υπάρχει το Ελληνικό, Πανευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, πρωτάθλημα και το παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι από τους ελάχιστους Έλληνες που είχα την χαρά να συμμετέχω σε όλους αυτούς τους αγώνες.


Πόσο ασφαλείς είναι οι πτήσεις;

Οι πτήσεις είναι ασφαλείς. Οι άνθρωποι που τις κάνουν δεν είναι πάντα ασφαλείς. Είναι όπως ένα αυτοκίνητο. Υπάρχουν καλοί, κακοί, απρόσεκτοι οδηγοί. Έτσι είναι και οι πιλότοι με τα αλεξίπτωτα.

Εσύ είχες κάποια δύσκολη στιγμή, ατύχημα ή ήσουν παρών σε κάτι τέτοιο;

Όχι δεν είχα ποτέ κάποια δυσάρεστη ανάμνηση από αυτό το υπέροχο σπορ, είδα όμως αρκετά ατυχήματα στην προηγούμενη δεκαετία που οφείλονταν κυρίως σε άγνοια των ενασχολούμενων με αυτό και σε μη εξελιγμένους εξοπλισμούς.

Τι χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει να κάνει παραπέντε;

Υπομονή, ελεύθερο χρόνο ,θετική διάθεση και φυσικά χρήματα.

Υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, φύλου, φυσικής κατάστασης;

Προσωπικά θα έλεγα ότι υπάρχουν περιορισμοί μυαλού.
Βάσει της νομοθεσίας για να ασχοληθεί κάποιος με το αλεξίπτωτο πλαγιάς θα πρέπει να έχει συμπλήρωση το 18 ο έτος της ηλικίας του.
Είναι ένα σπορ για άντρες και γυναίκες, είναι κυρίως εγκεφαλικό σπορ, για αυτό δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση εάν το κάνεις σαν χόμπι. Ιδιαίτερη φυσική κατάσταση απαιτείτε εάν θέλεις να ασχοληθείς αγωνιστικά με το αλεξίπτωτο, όπου εκεί για να παραμείνεις 5-6 ώρες στον αέρα θέλει κάποια φυσική κατάσταση.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ενεργός πιλότος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι 74 ετών.


Η κρίση έχει περιορίσει τον κόσμο και τη συχνότητα που ασχολείται με το άθλημα;

Το αντίθετο, έχει ωθήσει περισσότερο κόσμο στα βουνά. Ο κόσμος κυρίως στις μεγαλουπόλεις νιώθει να πνίγετε, γιατί εκεί ζει ενάντια στη φύση του. Η ανάγκη για απόδραση στη φύση δεν είναι πλέων μόδα αλά επιτακτική ανάγκη για ζωή.


Οι φυσικές προϋποθέσεις επιτρέπουν την ανάπτυξη του αλεξίπτωτου πλαγιάς στην Τριφυλία;

Θα έλεγα ναι εάν και οι δυνατότητες της περιοχής δεν έχουν διερευνηθεί όσο θα έπρεπε λόγο κόστους. Έχω πετάξει από τον Αγ. Χριστόφορο, από την Κυπαρισσία, την Μάλη και την Καλαμάτα. Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλά πρέπει να διερευνηθούν,
Και κυρίως να μην εμποδίζουν της δραστηριότητες της πολεμικής αεροπορίας.


Τι άλλο χρειάζεται για να ξεκινήσει και να διαδοθεί το άθλημα στην περιοχή;

Πρώτα απ όλα πρέπει να γίνει μια έρευνα στην περιοχή για σημεία απογειώσεων και προσγειώσεων. Μετά θα πρέπει να ξεκινήσει μια καμπάνια που να αναδεικνύει τις δυνατότητες, τις ομορφιές, την κουλτούρα, τα καταλύματα κλπ της περιοχής. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Απλά χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν κίνητρα για να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο, γιατί θέλει αρκετό χρόνο και λίγα χρήματα.


Πιστεύεις ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας Φιλιατρινοί ή και από γύρω περιοχές που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το αλεξίπτωτο πλαγιάς ή ακόμα και με το paramotor;

Nαι αρκετοί. Έχω μαθητές από την Σπηλιά την Κυπαρισσία, την Πύλο την Καλαμάτα, το Διαβολίτσι το Κοπανάκι την Ζαχάρω. Υπάρχει ενδιαφέρoν και θα γίνει πιο έντονο εάν οι άνθρωποι στην περιοχή βλέπουν καθημερινά αυτούς τους (τρελούς) που πετούν από τα βουνά. Παντού και πάντα έτσι έγινε. Κάθε καλοκαίρι εργάζομαι στην Καλαμάτα κάνω διθέσιες πτήσεις από την Άνω Βέργα πάνω από 150 Μεσσήνιοι πετούν μαζί μου, ο κόσμος διψά για κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν περιθώρια να εξελιχθεί σε έναν προσοδοφόρο τομέα αθλοτουρισμού για την τοπική οικονομία και κοινωνία;

Ναι η ΜΑΛΗ είναι σαν ένας χαμένος θησαυρός που επιπλέει πάνω στην θάλασσα και τα ψάρια δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία του. ΜΑΛΗ: ιδανικός τόπος για αλεξίπτωτο πλαγιάς , πεζοπορίες , ποδηλασία , ιππασία , αγροτουρισμό κλπ. Δυνατότητες υπάρχουν, άνθρωποι για τις αξιοποιήσουν δεν ξέρω εάν υπάρχουν και εάν υπάρχουν αυτό το καρκίνωμα της δημόσιας διοίκησης δεν θα είναι και ο καλύτερος σύμμαχος. Δείτε το Costa Navarino πόσες χιλιάδες υπογραφές και χρόνια χρειάστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες για την σχολή μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα:
Freedom Paragliding
Web: www.flyfreedom.gr
Τηλ: 6944 431709

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου εθνικού, απλού, κατανοητού και σταθερού φορολογικού συστήματος

Επιστολή στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με το νέο φορολογικό σύστημα έστειλε ο πρόεδρος του Επιμαλητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης στην οποία υποστηρίζει ότι είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου εθνικού, απλού, κατανοητού και σταθερού φορολογικού συστήματος και καταθέτει μερικές προτάσεις γι αυτό.

Αναλυτικά η επιστολή του Κ Μανιάτη έχει ως εξής:........

Κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο μας υποστηρίζει ότι με τις παρούσες συνθήκες είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου εθνικού, απλού, κατανοητού και σταθερού φορολογικού συστήματος με μικρό διαχειριστικό κόστος, το οποίο να διατηρηθεί σε εφαρμογή τουλάχιστον μια δεκαετία.
Για να αποκτήσει η χώρα μας αναπτυξιακούς ρυθμούς, λόγω της μεγάλης ύφεσης, χρειάζεται λιγότερους φόρους, λιγότερη λιτότητα και χρηματοπιστωτική ανάσα στον επιχειρηματικό τομέα, μέσω τραπεζών ώστε να σταματήσουν τα λουκέτα που δυστυχώς αυξάνονται.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω προτείνουμε τα εξής:
1. Μείωση της προκαταβολής φόρου κέρδους σε 40% από 80% που είναι σήμερα.
2. Την άρση των φορολογικών αντικινήτρων που εμποδίζουν την ανέγερση και αγορά κατοικίας και τουριστικής κατοικίας.
3. Παροχή φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους μοναδικούς κλάδους που εμφανίζουν ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπως εξαγωγών – τουρισμού – ενέργειας.
4. Από τα αδιανέμητα κέρδη προς φόρων, η επιχείρηση μπορεί να σχηματίσει ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ τριετίας, μη δυνάμενο να είναι μικρότερο από το 80% αυτών. Το αποθεματικό να φορολογείται κατά το σχηματισμό του με συντελεστή 5% και μετά την επένδυση κεφαλαιοποιείται χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
5. Φορολογία 5% που αφορά την μεταβίβαση επιχειρήσεων σε τρίτους και συγγενείς.
6. Όλες οι οφειλές μας προς τις τράπεζες να υποστούν απομείωση κατά ένα ποσοστό 40% ή όλο το κεφάλαιο, με τόκο για ανθρώπους και δυνατότητες επιχειρήσεων, δηλαδή γύρω στο 3%, διαφορετικά δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεων.
7. Ρύθμιση με πολιτική απόφαση, όλων των χρηματοδοτήσεων που αφορούν τους πυρόπληκτους νομούς.
8. Να συμψηφίζονται οι οφειλές των επιχειρήσεων με το δημόσιο.
9. Προσαρμογή φόρων και ΦΠΑ στις επιχειρήσεις σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες στις ανταγωνίστριες χώρες, με κατάργηση των έκτακτων εισφορών (έκτακτη φορολόγηση).
10. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ειδικότερα με τις παρούσες συνθήκες. Αποτελεί τροχοπέδη στην επιβίωση των επιχειρήσεων και αυξάνει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
11. Επειδή βασική προϋπόθεση στην εφαρμογή φορολογικών μέτρων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές να ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ και όχι να ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ, άποψη μας είναι ότι με την εφαρμογή ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, ο οποίος να κυμαίνεται μεταξύ 15%-17% (στόχος τα επόμενα χρόνια 15%), μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 15% και μείωση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρουν σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
12. Απαλλαγή από την καταχώρηση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ επιχειρήσεων που μέχρι το τέλος 2009 ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις, διατηρούμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι νέες ρυθμίσεις του Φορολογικού Νομοσχεδίου βρίσκονται στο σωστό δρόμο, διότι δεν βλέπουμε να περιλαμβάνονται οι διατάξεις εκείνες που θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις στο δρόμο της ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2012 [ Πρόγραμμα και Video ]

Θεατρικές, μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και κεράσματα τοπικών εδεσμάτων σας περιμένουν σε διάφορα σημεία του Δήμου μας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, Κεντρική Πλατεία, στις 20.00

το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

Δείτε το πρόγραμμα..........


Δείτε το Video



Ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος για την Ολύμπια Οδό.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Σταύρος Καλογιάννης με θέμα την εκτέλεση των μεγάλων οδικών έργων στη Χώρας μας ακούσαμε να κάνουν λόγο για καλά νέα και να ευχαριστούν τον διαπραγματευτή κ. Βιδάλη γιατί πέτυχε, όπως είπαν οι κ. Υπουργοί, συμβιβασμό με τις τεχνικές εταιρίες ώστε :............

α) Να τους καταβάλει το Κράτος λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσαν ως αποζημίωση και
β) Να περικόψουν την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ μέχρι την Πάτρα και στην πραγματικότητα να αφήσουν έξω το μεγαλύτερο τμήμα ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟ– ΤΣΑΚΩΝΑ, για τεχνικούς λόγους, χωρίς να προσδιορίζονται ποιοι είναι, αλλά και για αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που όπως είναι γνωστόν αφορούν μόνον τα λίγα χιλιόμετρα στην περιοχή του Καϊάφα.
Δηλαδή θα τους πληρώσουμε και από πάνω, γιατί δεν ξεκίνησαν ποτέ το έργο, όπως ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν από την σύμβαση του 2007.

Μας είπαν ακόμη οι κ.κ. Υπουργοί ότι θα ακολουθήσει και το δεύτερο ημίχρονο που θα είναι οι συζητήσεις με τις Τράπεζες. Αφού οι συζητήσεις με τις τεχνικές εταιρίες κράτησαν κοντά τρία χρόνια, με τις Τράπεζες πότε θα τελειώσουν;
Ως Βουλευτής Μεσσηνίας απαιτώ, από τους κ.κ. Υπουργούς:
- Να διαπραγματευτούν οι ίδιοι και να μην συμφωνήσουν σε καμιά περικοπή ή τριετή κατ’ αυτούς, αναβολή έναρξης των εργασιών του δρόμου, ώστε να μην εκτελεσθεί μόνον το φιλέτο για τις τεχνικές εταιρίες και τις Τράπεζες που είναι το Κόρινθος – Πάτρα.
- Να μην δώσει το Κράτος ούτε ένα Ευρώ στους εργολάβους.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συναινέσω ποτέ στην μη εκτέλεση του συνόλου του έργου και δεν θα ψηφίσω καμιά τροποποίηση της Σύμβασης του 2007 και καμιά καταβολή δήθεν αποζημίωσης στις τεχνικές εταιρίες.

Το δημόσιο ανίκανο να εισπράξει φορολογικά πρόστιμα

Από πρόστιμα άνω των 1,5 δισ. εισπράχθηκε μόλις το 2%

Τις απελπιστικές επιδόσεις του εισπρακτικού μηχανισμού αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που δείχνουν ότι παρά την επιβολή βουνού προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, οι εισπράξεις για τα ταμεία του δημοσίου είναι ψίχουλα.

Το 2011, τα στοιχεία της ΓΓΠΣ δείχνουν ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,572 δισ. ευρώ. Από αυτά όμως ούτε το 2% δεν έφτασε στα ταμεία του Δημοσίου.
Οι συνολικές εισπράξεις στο σύνολο του ...........

έτους, μετά βίας άγγιξαν τα 29,055 εκατ. ευρώ, φορτώνοντας περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ στον σωρό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, ενώ την ίδια ώρα για διάφορες αιτίες (συμβιβασμοί και δικαστικές διαφορές) διαγράφηκαν 22,9 εκατ. ευρώ προστίμων.

Μεγάλη πληγή για την είσπραξη προστίμων αποτελεί η προσφιλής πρακτική των φορολογουμένων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, πρακτική η οποία μέχρι το 2011 απαιτούσε την καταβολή ισχνής προκαταβολής φόρου. Από το 2012, η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε στο 50%, αλλά η ουσιαστική βελτίωση στους εισπρακτικούς μηχανισμούς ακόμα αποτελεί ζητούμενο.

Πέρυσι, τα περισσότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στην Αττική και έφτασαν τα 750 εκατ. ευρώ. Από αυτά, εισπράχθηκαν τελικά 12,8 εκατ. ευρώ και διαγράφηκαν 13,6 εκατ. ευρώ. Οι διαγραφές προστίμων ήταν μεγαλύτερες δηλαδή από τις εισπράξεις.

Market Beast

Η κυβέρνηση οφείλει στους φαρμακοποιούς 1,05 δισ. ευρώ

Σκληρή κριτική Αμπατζόγλου στον υπουργό Υγείας

Η κυβέρνηση οφείλει συνολικά στους φαρμακοποιούς ποσό ύψους 1,05 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στο Σκάι.

Όπως ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου, η κυβέρνηση χρωστά στους φαρμακοποιούς 300 εκατ. ευρώ από το 2011, ενώ από το 2012 οφείλει τις συνταγές Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοέμβριου, δηλαδή περίπου 750 εκατ. ευρώ.
Αναγνώρισε πάντως ότι την Τετάρτη οι ..............

φαρμακοποιοί πληρώθηκαν τις συνταγές Αυγούστου.

«Οι πολυεθνικές ζητάνε για τα φάρμακα από τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν τοις μετρητοίς τη στιγμή που η κυβέρνηση διαρκώς κοροϊδεύει» είπε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργείου Υγείας ότι το κράτος έχει δώσει έως τώρα στους φαρμακοποιούς 2,5 δισ. ευρώ για το 2012, ο κ. Αμπατζόγλου απάντησε «ο υπουργός να γνωρίσει τα του χώρου του πρώτα. Τα 2,5 δισ. είναι η φαρμακευτική δαπάνη για τα 10 εκατ. Έλληνες, 20 ευρώ το μήνα για τον καθένα μας, δεν είναι κέρδος μας» υποστήριξε.

«Ό,τι εισπράττουμε πάει στους προμηθευτές στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, το μέσο φαρμακείο έχει μικτό κέρδος 4.000 ευρώ τι νομίζετε ότι μένει με μισθούς, νοίκια, εφορίες;» διερωτήθηκε.

«Εισπράξαμε 2,5 δισ. αλλά δεν κερδίσαμε. Πληρώνουν πάρα πολύ αργά. Ζητώ συνέπεια από τη μεριά του κράτους. Να μας ορίσουν τακτές ημερομηνίες πληρωμών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, αρνούμενος ότι οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών γίνονται κυρίως για την απελευθέρωση του ωραρίου τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και οι Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά.

Market Beast

Στη κορυφή το BEST TV εκπέμπει και στο κανάλι 43UHF για το Κυπαρισσιακό κόλπο

ΣΤΗΝ νέα εποχή της τηλεόρασης έχει περάσει η Περιφερειακή τηλεόραση BEST συνεχίζοντας να καλύπτει όλη την Δυτική Ελλάδα με έμφαση στην ανάδειξη των Μεσσηνιακών θεμάτων αλλά και με ρεπορτάζ στα οποία αποτυπώνεται η φωνή του πολίτη.

Η Τηλεόραση BEST πλέον εκπέμπει και στο κανάλι 43UHF για την περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου και την Δυτική Πελοπόννησο καλύπτοντας με άριστο σήμα την περιφέρεια όλου του Δήμου Τριφυλίας από Ελαία, Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά που έχουν μέχρι τα χωριά του στην ορεινή ζώνη κάλυψη αλλά και την παραλιακή ζώνη της περιοχής ως τα νησιά του Ιονίου.
Σύντομα σύμφωνα με πληροφορίες μας θα υπάρξουν ..........

νέες εκπλήξεις από την περιφερειακή τηλεόραση που καθιερώθηκε στην συνείδηση των τηλεθεατών.

Το νέο πρόγραμμά της αλλά και ή άριστη ποιότητα κάλυψης θα είναι τα βασικά του πλεονεκτήματα. Τέλος να θυμίσουμε ότι παράλληλα θα υπάρχει η εκπομπή από το κανάλι 37UHF που καλύπτει περιοχή της Τριφυλίας.

Φιλιατρά: "Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας" από την Γ' Λυκείου Φιλιατρών

Την ταινία "Εκπαιδεύοντας τον Δράκο μου" θα προβάλει στην κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών "Ο Πυρσός" Η Γ' Λυκείου Φιλιατρών.

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία των Ντιν ΝτεΜπλουά, Κρις Σάντερς
με τις φωνές των Τζέι Μπαρουσέλ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρεγκ Φέργκιουσον

Υπόθεση:

Η ιστορία αφορά σε έναν έφηβο Βίκινγκ, τον Ψάρη, που μένει στο νησί του Μπερκ, όπου η καθημερινή μάχη με τους δράκους είναι τρόπος ζωής.
Ο χαρακτήρας, όμως, του Ψάρη δεν ταιριάζει ούτε με τη .............

φιλοσοφία της φυλής του ούτε και με αυτήν του αρχηγού της που συμπτωματικά… είναι κι ο πατέρας του εφήβου. Ωστόσο, όταν ξεκινά η Εκπαίδευση στους Δράκους του Ψάρη και των υπόλοιπων εφήβων, εκείνος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να γίνει μαχητής και να κερδίσει την εκτίμηση όλων. Γνωρίζοντας όμως έναν τραυματισμένο δράκο που τελικά γίνεται και φίλος του, όλος ο κόσμος του Ψάρη ανατρέπεται, κι από εκεί που ήλπιζε να είχε την ευκαιρία του να αποδείξει τι αξίζει σε όλους, πλέον αναλαμβάνει κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυσκολότερο: να αλλάξει το μέλλον και τον τρόπο σκέψης ολόκληρης της φυλής του απέναντι στους δράκους...

Τιμη εισιτηρίου: 3€ και ημέρες προβολής: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.12.12 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 16.12.12 ΩΡΑ: 5-7 ΚΑΙ 7-9




Αγρότες της Τριφυλίας και Μεσσηνίας στο κατώφλι της ανακρίτριας για πλαστά τιμολόγια

Την έδρα της ανακρίτριας αναμένεται να...επισκεφθούν σύντομα όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα οι αγρότες της Μεσσηνίας που περιλαμβάνονται σε πράξεις παράνομης είσπραξης ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια μετά μάλιστα την προφυλάκιση αγρότη από τα Φιλιατρά στις φυλακές της Κορίνθου.

Αρκετά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο κάνουν .............

λόγο για μεγάλη δικογραφία που εμπλέκουν περίπου 10 αγρότες οι οποίοι θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιολογήσουν την έκδοση τιμολογίων συνολικού ύψους άνω των 6 εκ. ευρώ με ταυτοποίηση των ονομάτων και αποδείξεων αλλά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φερόμενων ως δραστών οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοια εισοδήματα.

Τώρα μάλλον ξέρουμε γιατί τα βράδια... στα Φιλιατρά κυκλοφορούσαν στους δρόμους πολυτελή αυτοκίνητα με αποχρώσεις χλιδάτης ζωής...

Γ.Α. - BEST TV

Ανακαλούνται μελομακάρονα με μούχλα της LIDL HELLAS.

H εταιρεία είχε ήδη ξεκινήσει -λέει- τη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος αλλά χωρίς ενημέρωση των καταναλωτών

Μελομακάρονα με μούχλα απέσυρε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελία, εντόπισε σε σούπερ μάρκετ της εταιρείας LIDL HELLAS στην Αλεξανδρούπολη, μελομακάρονα με μούχλα (ευρωτίαση).

Πάντως, η εταιρεία LIDL είχε ήδη ξεκινήσει τη ..........

διαδικασία απόσυρσης από την κατανάλωση, αλλά χωρίς ενημέρωση των καταναλωτών. Πρόκειται για μελομακάρονα με την εμπορική επωνυμία «ΓΛΥΚΑΝΘΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ», συσκευασμένα σε χάρτινες συσκευασίες του 1 κιλού, με ημερομηνία λήξης 31/1/2013, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα για την εταιρεία LIDL ΕΛΛΑΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.

Messinea

Καλαμάτα: Συνελήφθη να κλέβει το ταμείο του καταστήματος στο οποίο δούλευε 8 χρόνια!

Το ταμείο του καταστήματος όπου εργαζόταν 8 χρόνια φαίνεται πως «αλάφρωνε» τακτικά 31χρονη Καλαματιανή, η οποία συνελήφθη χθες το πρωί, αφού τη δράση της «τσίμπησαν» οι κάμερες ασφαλείας που τοποθέτησε η ιδιοκτήτρια, όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η ιδιοκτήτρια, έχοντας δει ότι το ταμείο είναι συνεχώς μείον, αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στο κατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας.
Χθες το απόγευμα προφασίσθηκε δουλειά και...........

έφυγε από το κατάστημα, αφήνοντας μόνη της την υπάλληλο. Όταν το βράδυ έμεινε μόνη της και παρακολούθησε τι είχαν καταγράψει οι κάμερες, είδε την υπάλληλο να παίρνει από το ταμείο χρήματα και να τα βάζει στην τσέπη της.

Ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και χθες το πρωί συνέλαβαν την 31χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εκτιμά ότι το ποσό που έχει αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να αγγίζει και τα 15.000 ευρώ, ενώ η 31χρονη αρνείται ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, λέγοντας πως είναι πολύ μικρότερο.

Θάρρος

Φιλιατρά - Φουρναράκειο: Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας στο τεράστιο έργο του Χαμόγελου του παιδιού.

Σε μια εποχή που πλήττεται οικονομικά και ηθικά ο λαός μας, ο «ΠΥΡΣΟΣ» προσκαλεί όλους τους συμπολίτες:

Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας ο καθένας μ’ ένα μικρό δείγμα αγάπης στο τεράστιο έργο που επιτελεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού».
Ένα παιγνίδι ή οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο ( π.χ. ζάχαρη. ρύζι, γάλα, μακαρόνια κλπ) που εύκολα μπορεί να περισσεύει στον καθένα μας, μπορεί για τον «μικρό συνάνθρωπό μας» να γίνει πηγή χαρά και ζωής.

Την ίδια στιγμή επειδή γύρω μας υπάρχουν.............

άνθρωποι που στερούνται ρούχα και παπούτσια σας παρακαλούμε να συγκεντρώσουμε όλοι μας ότι μπορούμε από τα είδη αυτά, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά είμαστε Άνθρωποι.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ανθρωπιστική διάθεσή σας.

Μπορείτε να φέρνετε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο τη βοήθειά σας κάθε Τετάρτη και Σάββατο και ώρες 6 – 8 μμ, μέχρι 15-12-2012 .

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ»

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Στοιχεία σοκ για την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού στη Μεσσηνία

Αύξηση παρουσιάζουν τα ανασφάλιστα άτομα που απευθύνονται στη ..............

Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να αποκτήσουν βιβλιάριο απορίας και να τύχουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Στέφανος Στεφανόπουλος, ερωτώμενος από το «Θάρρος», η αύξηση έχει γίνει αισθητή, όμως εκτιμά ότι το φαινόμενο θα ενταθεί το 2013, καθώς πολλά άτομα διατηρούν ακόμα το δικαίωμα της ασφάλισης από ένσημα που είχαν «κολλήσει» τον προηγούμενο χρόνο.

Στο μεταξύ, αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ατόμων που ωφελούνται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την ενίσχυση ατόμων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές στο Δήμο Μεσσήνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου, εξυπηρετούνται 643 δικαιούχοι, ενώ προστέθηκαν, σε σχέση με πέρσι, 370 άτομα.

Τέλος, η μείωση των τροφίμων που θα δοθούν εφέτος στις πολύτεκνες οικογένειες της Τριφυλίας ξεπερνά το 50%.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΜΕΧΡΙ ΠΑΤΡΑ η Ολυμπία Οδός και μετά το 2016 η συνέχισή της μέχρι την Τσακώνα. Δυσαρέσκεια στην Πελοπόννησο απο τις χθεσινές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών για την κατάληψη της διαπραγμάτευσης που έφερε βαθύ κούρεμα στην Ολυμπία Οδό.
Το Σάββατο Παμπελοποννησιακή συνάντηση φορέων στην Ολυμπία.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● 48ΩΡΗ απεργία σήμερα και αύριο στους Δήμους για τη διαθεσιμότητα.
Επεισόδια χθες στην Αθήνα. Συνάντηση της ΚΕΔΕ με Βενιζέλο-Κουβέλη.
● ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η εκδήλωση των εγκαινίων της Εκθεσης Πελοποννησιακών προϊόντων στην Αθήνα απο την Περιφέρεια με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων. Ένα τετραήμερο Πελοποννησιακών προϊόντων, γεύσεων και κουλτούρας στην καρδιά της πρωτεύουσας.
● ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ της Τριφυλίας προτάσσουν την ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη της Δ.Ε. Αυλώνος απορρίπτοντας οικολογικές και άλλες ακρότητες, με αιχμές για το Σύλλογο "Αρχέλων".
● ΜΠΡΟΣΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Στα ύψη η απόγνωση, η οργή και ο φόβος των πολιτών.
● ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ο ΟΓΑ θα καταβάλει τα οικογενειακά επιδόματα.
● ΜΕΙΩΣΗ θανατηφόρων δυστυχημάτων και νεκρών τον Νοέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!