Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος για την Ολύμπια Οδό.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Σταύρος Καλογιάννης με θέμα την εκτέλεση των μεγάλων οδικών έργων στη Χώρας μας ακούσαμε να κάνουν λόγο για καλά νέα και να ευχαριστούν τον διαπραγματευτή κ. Βιδάλη γιατί πέτυχε, όπως είπαν οι κ. Υπουργοί, συμβιβασμό με τις τεχνικές εταιρίες ώστε :............

α) Να τους καταβάλει το Κράτος λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσαν ως αποζημίωση και
β) Να περικόψουν την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ μέχρι την Πάτρα και στην πραγματικότητα να αφήσουν έξω το μεγαλύτερο τμήμα ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟ– ΤΣΑΚΩΝΑ, για τεχνικούς λόγους, χωρίς να προσδιορίζονται ποιοι είναι, αλλά και για αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που όπως είναι γνωστόν αφορούν μόνον τα λίγα χιλιόμετρα στην περιοχή του Καϊάφα.
Δηλαδή θα τους πληρώσουμε και από πάνω, γιατί δεν ξεκίνησαν ποτέ το έργο, όπως ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν από την σύμβαση του 2007.

Μας είπαν ακόμη οι κ.κ. Υπουργοί ότι θα ακολουθήσει και το δεύτερο ημίχρονο που θα είναι οι συζητήσεις με τις Τράπεζες. Αφού οι συζητήσεις με τις τεχνικές εταιρίες κράτησαν κοντά τρία χρόνια, με τις Τράπεζες πότε θα τελειώσουν;
Ως Βουλευτής Μεσσηνίας απαιτώ, από τους κ.κ. Υπουργούς:
- Να διαπραγματευτούν οι ίδιοι και να μην συμφωνήσουν σε καμιά περικοπή ή τριετή κατ’ αυτούς, αναβολή έναρξης των εργασιών του δρόμου, ώστε να μην εκτελεσθεί μόνον το φιλέτο για τις τεχνικές εταιρίες και τις Τράπεζες που είναι το Κόρινθος – Πάτρα.
- Να μην δώσει το Κράτος ούτε ένα Ευρώ στους εργολάβους.

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συναινέσω ποτέ στην μη εκτέλεση του συνόλου του έργου και δεν θα ψηφίσω καμιά τροποποίηση της Σύμβασης του 2007 και καμιά καταβολή δήθεν αποζημίωσης στις τεχνικές εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.