Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Οποιαδήποτε μεταβολή, εμπλοκή ή καθυστέρηση στην Ολυμπία Οδό αποτελεί casus belli

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με τις εξελίξεις για την Ολυμπία Οδό δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στην αδιαπραγμάτευτη θέση της για την κατασκευή της στο σύνολό της, όπως προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, «Οποιαδήποτε μεταβολή,...........

εμπλοκή ή καθυστέρηση αποτελεί casus belli για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχω ήδη απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας και στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ Γιοχάνες Χαν, ενώ βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μας προκειμένου να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε όποια απόφαση ληφθεί ενάντια στα συμφέροντα της Πελοποννήσου και των Πελοποννησίων πολιτών.

Παράλληλα έχω δώσει εντολή στις νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το ενδεχόμενο προσφυγής στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές».

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα και με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γεώργιο Κρεμλή, η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, με την παράκαμψη του σημείου του Καϊάφα, έχει χαρακτηριστεί ως διευρωπαϊκό δίκτυο, και ως τέτοιο συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.