Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Απαγορεύονται οι φωτιές από 1η Μαΐου

Ξεικινά επίσημα από την 1η ΜΜαϊου η αντιπυρική περίοδος η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου και που στην διάρκεια της απαγορεύονται οι φωτιές.

Αυτό έγινε ........

γνωστό από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται να ανάψει κανείς φωτιά σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Επιτρέπεται μόνο η καύση γεωργικών υπολειμμάτων, μόνο όμως με σχετική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής και αφού ληφθούν μέτρα ασφάλειας.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη και ώρα 19:00 το Δημοτικό Σύμβούλιο Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση ........

που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνεται για συζήτηση και λήψη απόφασης το θέμα με τίτλο "Πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της περιοχής Natura 2000 Κυπαρισσίας (περιοχή Αγιαννάκη & Καλού Νερού) & θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσίας."

Σύλλογος Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας

Η δημιουργία του συλλόγου των φίλων για τη διάσωση - διατήρηση - προστασία και ανάπτυξη του δάσους και της παραλίας της Ελαίας είναι γέννημα των πραγματικών αναγκών της περιοχής δεκαετίες τώρα.
Η περιοχή αυτή,......

με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, έγινε πολλές φορές μέχρι σήμερα μήλον της έριδος για διάφορους "επίδοξους σωτήρες". Έτσι και τώρα, η "ανάπτυξη" της κλείνει πονηρά το μάτι υπό τη μορφή της εταιρίας «Νέος Κότινος ΑΕ».

Βέβαια οι προθέσεις της εν λόγω εταιρίας είναι -τουλάχιστον- ασαφείς. Το δάσος δεν αναφέρεται πουθενά, το δασαρχείο το θεωρεί γεωργική γη, -ούτε καν ιδιωτικό δάσος- παραβλέποντας την ορατή σε όλους δασική βλάστηση και μεθοδεύεται η οίκηση μιας έκτασης 308 στρ. (από 180 που ήταν στο παρελθόν!) έξω από κάθε κανόνα, με καταδρομικές επιχειρήσεις δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων, όπως η ισοπέδωση των αμμοθινών, η άροση του πευκοδάσους, η σπορά για ακύρωση της προστατευόμενης -από την νομολογία για τις περιοχές Natura - αυτοφυούς βλάστησης κ.α.

Τα ανωτέρω θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποκοπή τμήματος του δάσους που επεκτείνεται από το γήπεδο της Ελαίας μέχρι τον Αγιαννάκη με αποτέλεσμα την αποξένωση του από το φυσικό περιβάλλον. Στη φυσική συνέχεια του δάσους και της παραλίας, θα παρεμβληθεί μια ζώνη τσιμέντου προκαλώντας βλάβη στον οικότοπο της θαλάσσιας χελώνας και σε τμήμα των αμμοθινών, που αποτελούν οικότοπο προτεραιότητας (κωδικός 2250* Θίνες των παραλιών με Juniperus spp.).

Με έκπληξη παρακολουθούμε του αρμόδιους φορείς να συναινούν στο όλο εγχείρημα χωρίς τουλάχιστον να διασφαλίζουν τον έλεγχο της νομιμότητας των ενεργειών της εταιρίας. Η Περιφέρεια, πέραν ενός μικρού προστίμου για το οικονομικό μέγεθος της εταιρείας, περί πολλά τυρβάζει, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση βεβαιώνει ότι θα επιβληθούν πρόστιμα, που θα πληρωθούν από το γνωστό υποζύγιο (τους Έλληνες φορολογούμενους) για τη μη τήρηση των νόμων που αφορούν τις περιοχές Natura.

Τέλος, μέρος της δημοτικής αρχής, λειτουργώντας εξωθεσμικά, αφενός συναγελάζεται και τρωγοπίνει με εκπροσώπους της εταιρίας σε παραλιακές ταβέρνες και αφετέρου δίνει κούφιες υποσχέσεις για μοίρασμα της πίτας σε ημετέρους, με σκοπό την ψηφοθηρία.

Ουσιαστικά, επιχειρείται η δημιουργία μιας ιδιωτικής ζώνης ( παραλίας και δάσους ) απαγορευμένης για τον απλό κόσμο , ο οποίος από κύριος του τόπου του προβλέπεται , απλώς, να παίξει το ρόλο της «καμαριέρας» και του υπηρέτη ξένων αφεντάδων και χωρίς το παραμικρό οικονομικό όφελος.

Ως σύλλογος απαιτούμε τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου για την αναστολή όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και την παύση όλων των διαδικασιών που αφορούν την έκδοση νέων.

Τους υπενθυμίζουμε πως ρόλος τους είναι να προφυλάσσουν τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας προστατεύοντας τη νομιμότητα και πως η άλογη ανάπτυξη που τώρα επιζητούν είναι μέρος της πρακτικής που μας έφερε στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε ως Δήμος και ως χώρα.

Κλείνοντας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όσες δικαστικές, πολιτικές και κινηματικές ενέργειες καταστούν αναγκαίες με σκοπό την υπεράσπιση του δάσους και της παραλίας της Ελαίας και καλούμε κάθε κάτοικο της περιοχής να μη ξεγελαστεί από τις σειρήνες μιας κατ' επίφαση ανάπτυξης, αλλά να σταθεί αρωγός στους επερχόμενους αγώνες μας, έχοντας συνεχώς κατά νου ότι ο τόπος ανήκει στους νεκρούς του και στους αγέννητους, και εμείς οι ζωντανοί έχουμε χρέος να τον προστατεύσουμε.

Το Δ. Σ. και τα μέλη του ΣυΦιΔαΠΕ

Επιδότηση κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας ενημερώνουν ότι:

Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα εφαρμοστεί το μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία. Η επιδότηση είναι εξ ολοκλήρου κοινοτική και ανέρχεται σε περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Αίτηση συμμετοχής στο ..........

μέτρο μπορούν να υποβάλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων) οι φορείς που μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή σε αυτό και περιγράφονται στην υπ΄αριθ. 268/12728/2013 (Β΄247) ΚΥΑ. Τέτοιοι φορείς μπορεί να είναι μία σχολική μονάδα ή σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.

Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ) προκειμένου το γάλα να διατίθεται δωρεάν στους μαθητές.
Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έγκρισης συμμετοχής έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2013.
Στόχος του μέτρου είναι η αξιοποίησή του ώστε να επιτευχθούν πολύ χαμηλότερες τιμές διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και κυρίως να ενισχύσει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας τηλ 27213-61208 - FAX 27210 93088.

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας τηλ. 27610-24287, 27610-22338 –FAX 27610-24995.

Φιλιατρά: Εγκαινιάστηκε το AB Food Market (ΑΒ Βασιλόπουλος) [ VIDEO ]

Επίσημη πρώτη σήμερα για το ολοκαίνουριο Super Market ΑΒ Food Market Φιλιατρών (ΑΒ Βασιλόπουλος) στα Φιλιατρά.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν σήμερα το πρωί στις 09:30 παρουσία αρκετού κόσμου από τα Φιλιατρά αλλά και την γύρω περιοχή.
Στο άνετο και .........

φιλικό περιβάλλον του ολοκαίνουργιου καταστήματος το οποίο βρίσκεται στο 1ο Χιλιόμετρο της Ε.Ο. Φιλιατρών - Κυπαρισσίας  και που σημειωτέον αποτελεί στολίδι για την πόλη ο πελάτης θα βρει ποικιλία ειδών είδη μαναβικής στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο περιφερειακός Διευθυντής Franchise AB Βασιλόπουλος κ. Παναγιώτης Φλάκας είπε ότι η εταιρία ψάχνει σε όλη την Ελλάδα ανθρώπους που να έχουν την ίδια φιλοσοφία με την εταιρία για ποιοτικά προϊόντα και ποιοτική εξυπηρέτηση.
Παρόλο που διανύουμε εποχή κρίσης η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Από την πλευρά του ο Συνεργάτης της εταιρίας ΑΒ Βασιλόπουλος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι σε μια περίοδο κρίσης αποφασίστηκε μια σημαντική επένδυση για τα Φιλιατρά φέρνοντας μια μεγάλη αλυσίδα Super Market.
Επεσήμανε ότι είναι η καλύτερη αλυσίδα στην Ελλάδα με ποιότητα προϊόντων και με τις καλύτερες τιμές των Φιλιατρών

Σκοπός είναι να δώσουμε μια ώθηση στην πόλη και να εργαστούν περίπου 12 οικογένειες και ευελπιστεί να γίνουν περισσότεροι στο μέλλον.
θεώρησε την επένδυση αυτή για τα Φιλιατρά πάρα πολύ καλή και εξέφρασε την ευχή ο κόσμος να αγκαλιάσει και να στηρίξει την νέα επιχείρηση.
Έχουμε τα πάντα, ποιότητα, πολύ καλές τιμές ενω η ΑΒ εγγυάται το καλύτερο κατέληξε ο κ. Αλεξανδρόπουλος

Το Super Market ΑΒ Food Market Βρίσκεται στο πρώτο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Φιλιατρών - Κυπαρισσίας και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2761 0 33835

Δείτε το σχετικό Video.



Μήνυμα Αναγνώστη: Λαγκούβαρδος Προσοχή ΕΡΓΑ.....

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΡΓΑ ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ λέει η ταμπέλα στο ποτάμι του ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΥ .

Αν ψάξει κάποιος για έργα θα δει 2 σήματα που προειδοποιούν για την στροφή.

Ερωτώ λοιπόν ......

εγώ ο αφελής .. αυτά είναι τα έργα; Ποιον κοροϊδεύεται κύριοι από ΤΑΤΟΥΛΗ και κάτω. Ως πότε θα εμπαίζεται με την νοημοσύνη μας; Ποιοι νομίζεται ότι είσαστε;

Νίκος Φάμπας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί συμπολίτες,

Ζούμε μέσα στην αγριότητα και στην καταπάτηση! Στην ανασφάλεια και την θλίψη, βλέποντας καθημερινά την ζωή να κατρακυλά σε επίπεδα που δεν μπορούσαμε να διαννοηθούμε καν, μερικά χρόνια πριν.
Τα κεκτημένα ........

και ο μόχθος που καταβάλαμε για αυτά, στερούνται της σημασίας που είχαν, διότι στερείται αυτόκλητα σήμερα, η υπόστασή τους.
Ωστόσο, η ζωή εκτός από την ύλη, τον πλούτο και την ευημερία, αποκτά σημασία όταν ντύνεται συναισθηματικά με αρχές αξιοπρέπειας και αξίες αλληλεγγύης!

Στην πόλη μας, δίπλα μας, ΖΟΥΝ 30 ΨΥΧΕΣ ΑΝΗΜΠΟΡΕΣ.
Αναφερόμαστε στο ΚΑΦΚΑ. Όπου οι δύσκολες συγκυρίες, έχουν σαν συνέπεια να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την έτσι κι αλλιώς λειψή καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στερούνται ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής.

Για τον λόγο αυτό, και εν όψει της γιορτής του Πάσχα, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των τριών δημοτικών σχολείων της πόλης μας, πήραμε την πρωτοβουλία, να συγκεντρώσουμε τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα…),στους χώρους των σχολείων μας μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου , προκειμένου στην συνέχεια αντιπροσωπεία των συλλόγων μας, να παραδώσει στους αρμόδιους υπαλλήλους του ΚΑΦΚΑ, για τους τρόφιμους του ιδρύματος.

Επειδή πιστεύουμε πως “ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΑΠ΄ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ”, ελπίζουμε πως η ανταπόκρισή σας, θα αποδείξει , πως την αλληλεγγύη δεν γίνεται καμία συνθήκη να την στερήσει από τον άνθρωπο!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση,

Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων
Δημοτικών σχολείων Φιλιατρών


Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 22 Απριλίου έως 28 Απριλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ πλατφόρμα για την Πελοπόννησο ανήγγειλε στην .......

ελληνοκαναδική συνάντηση στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ενώ έδωσε το στίγμα του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας, δηλώνοντας με έμφαση «δεν χρειάζονται μεσσίες. όραμα και σχέδιο απαιτείται για την ανάπτυξη του τόπου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μια ευχάριστη έκπληξη. Άρθρο του Καλαματιανού μαθηματικού – συγγραφέα Δημ. Φωτόπουλου για τον πρωθυπουργό και την επιτυχία του εγχειρήματος της τρικομματικής κυβέρνησης.
• ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ δύο συναντήσεις για τον προστασία της παραλίας της Ελαίας και της περιοχής Natura. Την Τετάρτη στο Δήμο Τριφυλίας και την Πέμπτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ και του Μπ. Βακαλόπουλου για τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες στην παραλία της Ελαίας.
• ΑΥΤΟΝΟΜΑ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή, όπως ανήγγειλε από τη Μεσσήνη ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, που ήταν κεντρικός ομιλητής το Σάββατο στα εγκαίνια των τοπικών γραφείων. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε η αντισυγκέντρωση από την Αντιφασιστική Κίνηση και το ΚΚΕ, χωρίς επεισόδια.
• ΠΑΡΟΥΣΙΑ της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ η έναρξη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μαθητικού Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.
• ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ του ΣΔΟΕ οι «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων εν όψει Πάσχα.
• ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ δεν υπάρχουν αθώοι! Οι δύο πλευρές του «νομίσματος» για μια υπόθεση που διασύρει την Ελλάδα διεθνώς. από τους Θανάση Παντέ και Νίκο Τριάντο.
• S.O.S. από το υπουργείο Εργασίας για τους νέους ανέργους.
• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!