Σάββατο 9 Μαΐου 2009

O καθείς εφ’ ετάχθη

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Προσοχή. Το πρόωρο κλείσιμο της βουλής δεν συνιστά συνταγματική εκτροπή. Προβλέπεται Συνταγματικά και είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού δεδομένου ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό.

Συνιστά όμως κυνική ομολογία ενοχής. Πέραν πάσης αμφιβολίας ο πρωθυπουργός με την διακοπή των εργασιών της βουλής υπογράφει την ατιμωρητί φυσικά παραγραφή των υπό έρευνα σκανδάλων από το 2004 και εντεύθεν.
Ως προς αυτό αποτελεί ηθική και πολιτική εκτροπή που κατά την άποψή μου στον πολιτισμένο κόσμο είναι βαρύτερα αδικήματα ακόμη και ενός κακουργήματος με χαρακτήρα ποινικό.
Της απιστίας κατά του δημοσίου για παράδειγμα. Επειδή ο λαός διαπιστώνει έκπληκτος πως .....

τόσα χρόνια τον διοικούσε κατά τρόπο εξωθεσμικό μια κυβέρνηση πολιτικά κατάπτυστη η οποία επιπλέον απαιτούσε επιμόνως να της εμπιστευτεί την διαχείριση του μέλλοντος του και μάλιστα σε καιρούς οικονομικά και κοινωνικά ζοφερούς.

Υπό τις συνθήκες αυτές που ελάχιστα απέχουν μιας εμπόλεμης κατάστασης η συγκεκριμένη πράξη του πρωθυπουργού προσλαμβάνει ακόμη διαστάσεις εθνικής μειοδοσίας για την οποία ο λαός οφείλει να τον τιμωρήσει πολιτικά. Πως; Πετώντας στις επερχόμενες εκλογές αυτόν και την ακολουθία του στα σκουπίδια του έθνους αλλά και της ιστορίας. Τώρα πια ο καθείς εφ’ ω ετάχθη!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Eandrik@otenet.gr


Aπό Δευτέρα 11 Μαΐου οι Αιτήσεις για πρόσληψη νεων στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Με βάση την ανακοίνωση της τράπεζας, οι αιτήσεις θα πρέπει αν υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας της τράπεζας στην διεύθυνση www.nbg.gr, στη θέση «ενδιαφέρουσες συνδέσεις/Πρόγραμμα Απασχόλησης Άνεργων Νέων».

Σε ότι αφορά τα δικαιολογητικά, αυτά θα αποσταλούν ταχυδρομικά, ενώ αυτοί που θα επιλεχθούν θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα θα εφαρμόσει κυλιόμενο πρόγραμμα με πλήρη αμοιβή απασχόλησης με .......

σύμβαση διάρκειας έξι μηνών σε ολόκληρη τη χώρα, 600 κατ΄ αρχήν ανέργων νέων (300 ανά εξάμηνο), ηλικίας έως 30 ετών.
Οι επιλεγέντες θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ανωτάτων οικονομικών σχολών.
Στην ίδια ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι η πρόθεση της τράπεζας είναι να διατηρήσει το Πρόγραμμα σε ισχύ για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Με αυτό το πρόγραμμα η Εθνική Τράπεζα στοχεύει να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για νέους ανέργους αλλά παράλληλα η απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης.
Αυτή η κατάρτισε θα αποτελεί προϋπηρεσία για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Για να διασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών η Εθνική Τράπεζα συνέστησε μια επιτροπή αποτελούμενη από τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ανώτατα στελέχη της τράπεζας.

Αρχικά και μάλιτα με απόφαση της επιτροπής, το πρώτο εξάμηνο αφορά την απασχόληση, πανελλαδικά, 300 άνεργων νέων, πτυχιούχων Οικονομικών Σχολών.

Με βάση την προκήρυξη ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων για κάθε νομό είναι ανάλογος του αριθμού των κατά τόπο ανέργων που γνωστοποίησε στην Τράπεζα ο ΟΑΕΔ.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων στο Πρόγραμμα είναι:
α) πτυχίο πανεπιστημιακής οικονομικής σχολής ,
β) ηλικία μέχρι 30 ετών και
γ) εγγραφή ως ανέργων στον ΟΑΕΔ μέχρι και 17/03/2009.

Το κριτήριο επιλογής είναι ο βαθμός του πτυχίου, με προσαύξηση 10% εφόσον υπάρχει μεταπτυχιακός τίτλος συναφής με τα Οικονομικά.

Δείτε την προκήρυξη και συμπληρώστε την αίτηση σας OnLine πατώντας εδώ.

Φιλιατρά NEWS

Διπλή κάλπη στις 7 Ιουνίου ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Γ.Παπανδρέου

Στο θέμα του τερματισμού των εργασιών της Βουλής αναφέρθηκε ο Γ.Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εθνικές εκλογές μαζί με την ευρωκάλπη της 7ης Ιουνίου και ζήτησε από το λαό να είναι σε εγρήγορση για την προάσπιση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επιλεκτική σκανδαλολογία με στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τη διερεύνηση καμίας υπόθεσης διαφθοράς.
Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην λείψει κανείς από την κάλπη των ευρωεκλογών, γιατί από αυτές κρίνεται το μέλλον των πολιτών και των επόμενων γενεών.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να «σημάνουν γενικό συναγερμό» ώστε .......

να προσέλθει και ο τελευταίος πολίτης στις κάλπες της 7ης Ιουνίου.
«Το στοίχημα είναι σοσιαλισμός και δημοκρατία ή βαρβαρότητα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στόχος είναι αρχικά η νίκη στις ευρωεκλογές και στη συνέχεια αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

Πηγή: in.gr

ΜΜΕ. Ο θρόμβος της δημοκρατίας..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σκούζει ο ΔΟΛ δια των εκλεκτών του για την απώλεια του 2% . Πρόκειται για την μαύρη τρύπα των δημοσίων εσόδων από τον τζίρο των εκδοτικών επιχειρήσεών του, για την οποία χρόνια τώρα ουδείς τον υποχρέωνε στην προσκόμιση παραστατικών. Αθροιστικά και για τους υπόλοιπους.

Από κοντά λοιπόν και η λάντζα του. Το γνωστό Κουρείο με τις σφουγγαρίστρες του.
Λάβροι έτσι επιτίθενται από κοινού στην αντιπολίτευση γιατί από θέμα το έκανε ανάθεμα, αλλά και σε εκείνους τους κυβερνητικούς βουλευτές που εμπρός την αντιπολιτευτική επίκληση της ονομαστικής ψηφοφορίας και την δημόσια έκθεσή τους κιότεψαν. Και λάκισαν.

Χαράς ευαγγέλια αντιθέτως στην Σωκράτους της «Καθημερινής Οικολογίας» που ο .......

Γιώργος Παπανδρέου πήρε υπό την αιγίδα του ως «Πράσινη Ανάπτυξη.»
Μαζί με αυτή παραδόξως και ο Νεοκοσμίτικος Δούρειος Τύπος της υποδόριας καθεστωτικής στήριξης. Η «εφημερίς» που δια των άλλοτε «εκατό συντακτών», δηλαδή του εξής ενός, του πατρός του κατ’ υπόθεση εργασίας σημερινού του ιδιοκτήτη, υπήρξε ο πρωτεργάτης του βρώμικου 89. Γλέντια και εδώ κάτω όμως από δυσδιάκριτους λόγους στην περίπτωσή τους.

Ή μήπως γιατί και με την ανοχή της ΕΣΗΕΑ υπό την κατοχή του βρίσκεται μια εφημερίδα δίχως συντάκτες!!! Την «Χρυσή ευκαιρία» εννοώ. Τουναντίον για την «Καθημερινή της Οικολογίας» αυτοί είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού. Έχει ως όμιλος ενταχθεί στο χρηματιστήριο όπου διά του νόμου 89 του 67 (αφορά τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις) απαλλάσσεται των φορολογικών υποχρεώσεών της. Δεν έχει κατά συνέπεια καμιά χρεία του χαριστικού 2%.

Κι όμως. Παρά τον μεταξύ τους αδυσώπητο πόλεμο, κρατούσαν πάντα στην άκρη του ματιού τους το ελκυστικότερο των θηραμάτων τους. Τους δημοσιογράφους. Εξαπέλυσαν έτσι από κοινού τα σκυλιά τους κατά ποιου άλλου;
Της εστίας που τους προστατεύει. Την ΕΣΗΕΑ που απέτρεψε στον ALFA και αλλού τις απολύσεις όλων εκείνων των ηρωικών συναδέλφων οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψή τους.
Κι αυτών και των σκανδάλων. Για να την διαλύσουν. Πως; Κατεδαφίζοντας τα οχυρά προστασίας τους. Τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Γνωρίζουν πως δίχως αυτά είναι ολοκληρωτικά εκτεθειμένοι στις αρπακτικές τους διαθέσεις για να τους τσακίσουν κάθε διάθεση αντίστασης. Και τι έκαναν; Με την δουλική συνηγορία των γνωστών συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ροζ πολτού, της εκσυγχρονιστικής γλίτσας, της κόκκινης δεξιάς και των γαλάζιων ερπυστριοφόρων, πέτυχε η κυβέρνηση την φονική για τους δημοσιογράφους ενοποίηση του συνταξιοδοτικού τους ταμείου με ανομοιογενείς εργασιακούς κλάδους, έτσι ώστε νομοτελειακά αυτό να διαλυθεί. Εδώ εμπλέκεστε εσείς.

Οι εκτός των τειχών. Επειδή αν αυτό διαλυθεί θα διαγραφεί από τις εργασιακές σχέσεις η έμμισθη εργασία μαζί με τις συλλογικές συμβάσεις για να ενταχθούν όλοι στην ανασφάλιστη λογική που ονομάζεται μπλογκ παροχής υπηρεσιών. Εργολαβίες.
Που για τον δημοσιογράφο σημαίνει ότι: Είναι ότι θέλει ο κύριός του να είναι. Κι αν τώρα αυτό συμβαίνει σε έναν περιορισμένο αριθμό Λυριτζήδων, Νταβανέλων Τρίμηδων Πρετεντέρηδων Τριανταφυλλοπουλαίων Τράγκηδων, Κουμπιάδων, Ελε(ει)νόπουλων, Χατζηνικολαίων και άλλων γραναζιών της καθεστωτικής μηχανής, απλώς φανταστείτε το αποτέλεσμα στην ενημέρωση στην περίπτωση που η «λαδιά» της κατ' αποκοπή εργασίας εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο.
Η ενημέρωση από ψυχή της δημοκρατίας θα μεταλλαχθεί σε θρόμβο της δημοκρατίας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Χρήστος Μαλαπάνης: Εμπαιγμός Νομαρχίας προς αγρότες

«Αδιαφορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε πάρα πολλά κορυφαία θέματα και κυρίως στα αγροτικά» και «εμπαιγμό προς τους αγρότες» διαπιστώνει ο επικεφαλής της «Ανατροπής» Χρήστος Μαλαπάνης.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο άσκησε καταρχήν κριτική για το θέμα των ενεργοποιήσεων, εκπέμποντας πυρά κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των ΕΑΣ. «Αν υπήρχε εργολήπτης, η δαπάνη θα βάρυνε το υπουργείο.

Τώρα που δεν υπάρχει, η δαπάνη βαρύνει τους αγρότες», ανέφερε.
«Έτσι επιτυγχάνεται ένας διπλός στόχος: το μεν υπουργείο δεν πληρώνει, οι δε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και ......

η ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα που είχαν αδυναμία να τα καλύψουν.
Μόνοι χαμένοι οι παραγωγοί», είπε ο κ. Μαλαπάνης.

Όσον αφορά στο τι έχει κάνει η Νομαρχία για το ζήτημα, ο κ. Μαλαπάνης τόνισε πως φέτος η Νομαρχία δεν επανέλαβε «κομπασμούς του αρμόδιου αντινομάρχη Παραγωγής κ. Παναγιωτόπουλου ότι επέβαλε πέρυσι στην Ένωση και πρόπερσι να παίρνει μειωμένες τιμές 30%». Ο κ. Δράκος αρκέστηκε να τα ρίξει στο κράτος και αναφέρθηκε σε παλαιότερο ψήφισμα ότι επιμένει να πληρώσει το κράτος.

Ο κ. Μαλαπάνης ζήτησε οι κατά κύριο επάγγελμα και οι συνταξιούχοι αγρότες να μην πληρώσουν τίποτα. Οι υπόλοιποι να πληρώσουν στην Ένωση με μειωμένο τιμολόγιο 30% τουλάχιστον και η Ένωση να κάνει απολογισμό του κόστους και επιστροφή του υπολοίπου σε εκείνους που έχουν πληρώσει. «Θεωρούμε ότι η πληρωμή των ποσών στην Ένωση με τα ποσά που γίνεται είναι από 3 ως 5 φορές παραπάνω από το κόστος», είπε.

«Άρμεγμα»

Από το «Θ» του επισημάνθηκε πως φέτος με την ψηφιοποίηση πρέπει να μπουν συντεταγμένες σε όλα τα χωράφια της Μεσσηνίας, πράγμα που έχει υψηλό κόστος, κι ο κ. Μαλαπάνης ανέφερε πως «η Ένωση πρέπει να έχει την ευθιξία να κάνει τη δουλειά απολογιστικά, χρεώνοντας εκείνους τους υπαλλήλους που πραγματικά θα απασχολήσει και δεν είναι μόνιμο προσωπικό της, εκείνους που πραγματικά θα προσλάβει γι’ αυτή τη δουλειά», προσθέτοντας πως «οι Ενώσεις όμως όλες και η ΠΑΣΕΓΕΣ βρήκανε την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενες ή -αν θέλετε- συνεργαζόμενες με το υπουργείο Γεωργίας στο να βρούνε ένα μοναδικό τρόπο να αρμέξουνε κυριολεκτικά τους παραγωγούς. Αυτό το πράγμα το θεωρώ απαράδεκτο».

Και άλλα θέματα

Απόλυτη αδιαφορία της Νομαρχίας εκτίμησε ο κ. Μαλαπάνης πως υπάρχει στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών, επισημαίνοντας: «Γνωρίζετε καμία ενέργεια του κ. Δράκου να ζήτησε χρήματα από το ταμείο του κ. Μολυβιάτη;».
Σχετικά με τα μέτρα για το ελαιόλαδο, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του Ν.Σ. το Δεκέμβριο, με 5 θεματικές ενότητες, ο κ. Μαλαπάνης αναρωτήθηκε: «Έχετε ακούσει κάποια συνέχεια σε όλες αυτές τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις;».

Ακόμη, ο επικεφαλής της «Ανατροπής» ρώτησε: «Μήπως πρέπει να κάνει η Νομαρχία κάτι συγκεκριμένο, παραδείγματος χάριν να αναθέσει τη μελέτη γι’ αυτό το δημοπρατήριο, που επί 2 χρόνια εμπαίζει τους αγρότες των Φιλιατρών;».
Για το Φιλιατρινό φράγμα, ο κ. Μαλαπάνης είπε: «Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχει δημοπρατηθεί πριν τα Χριστούγεννα; Μπορεί ο κ. νομάρχης να μας πει γιατί δεν ξεκινάει;». Ανέφερε δε, πως δεν έχουν γίνει οι μελέτες των αρδευτικών δικτύων, προς τα οποία πρέπει να διοχετευθούν τα χρήματα από την έκπτωση 40% που έδωσε ο εργολήπτης.

Πηγή: Θάρρος

Ενεργοποιήσεις: Προς επίλυση σύντομα η μη πληρωμή αγροτών

Ας μείνουν λίγο πίσω όσον αφορά στην ενεργοποίηση δικαιωμάτων για το επόμενο δεκαήμερο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εφόσον δε θέλουν να πληρώσουν.

Τούτο ανέφερε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, κατόπιν επικοινωνίας με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκιαδά, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι το θέμα της μη πληρωμής για τους επαγγελματίες αγρότες βαίνει προς επίλυση εντός της επόμενης εβδομάδας, με κάλυψη του κόστους από το κράτος.

Φυσικά, αν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θέλουν να κάνουν ενεργοποίηση, θα πληρώσουν και θα υπάρξει επιστροφή ποσού όταν καταβάλει το κράτος τα 25 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί γι’ αυτό το σκοπό.

Χθες, η διαδικασία κύλησε ομαλά ανά το νομό, όπως μας είπε ο γενικός διευθυντής της ........

ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας. Στο κεντρικό κατάστημα της Καλαμάτας, όπου έγιναν για πρώτη ημέρα ενεργοποιήσεις, προσήλθαν 225 παραγωγοί.

«Αγροτικό κτηματολόγιο»
Σχολιάζοντας ορισμένες διαμαρτυρίες για αυξημένο κόστος, ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοζομπόλης επεσήμανε μιλώντας στο «Θ» τα εξής:
«Για όσους διαμαρτύρονται ότι είναι αυξημένο το κοστολόγιο, έχω να πω τα εξής: Το 2002, οι εργολάβοι εισέπραξαν εκατομμύρια ευρώ για να συντάξουν το ελαιοκομικό μητρώο, μεγάλο μέρος του οποίου πανελλαδικά είναι αυθαίρετο.
Οι Διευθύνσεις Γεωργίας το ανέλαβαν ακολούθως χωρίς να προσθέσουν ένα πετραδάκι, πρακτικά. Η ολοκλήρωση του μητρώου όλων των καλλιεργειών θα γίνει με την ψηφιοποίηση που αναλαμβάνουν οι ΕΑΣ. Είναι ο μοναδικός φορέας που θα το υλοποιήσει, διότι από τη φύση του έχει στόχο να υποστηρίξει τον παραγωγό και όχι να λάβει ένα εργολαβικό όφελος. Αν το είχαν αναλάβει οι Ενώσεις από τότε, δε θα υπήρχαν προβλήματα.

Όταν για έναν παραγωγό ένας τοπογράφος θέλει 2 μέρες να μετράει, το κόστος είναι υψηλότατο, που ίσως να μην καλυφθεί από τα 300 ευρώ για παράδειγμα, που θα πληρώσει.
Δε μιλάμε για διαδικασία ενός κουμπιού, αλλά για πλήρη ψηφιακή αποτύπωση των χωραφιών στη Μεσσηνία στην πραγματικότητα, για ένα αγροτικό κτηματολόγιο».

Όσα παίρνει καθένας στο www.e-enisxyseis.gr

Σημειώνεται πως όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής της διαφάνειας στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στη γεωργία ο ΟΠΕΚΕΠΕ προέβη ως ο μόνος αρμόδιος φορέας από 30.4.2009 στην δημοσιοποίηση όλων των δικαιούχων φυσικών και νομικών προσώπων που έλαβαν κοινοτικές ενισχύσεις στην γεωργία το οικονομικό έτος 2008 (15.10.2007 έως 15.10.2008) και των αντίστοιχων ποσών που έλαβαν.(…)

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των αντίστοιχων ποσών βρίσκονται αναρτημένα στο δικτυακό τόπο www.e-enisxyseis.gr και η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους.
Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει όχι μόνο ένα δικαιούχο αλλά τους δικαιούχους μιας κοινότητας ή ενός δημοτικού διαμερίσματος ή ενός νομού. Τα ποσά των δικαιούχων εμφανίζονται ξεχωριστά ανά γεωργικό ταμείο δηλαδή:
-Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) (άμεσες ενισχύσεις)
-Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στον ίδιο δικτυακό τόπο www.e-enisxyseis.gr έχουν από 30.9.2008 αναρτηθεί όλοι οι δικαιούχοι με τα ποσά που έλαβαν για το οικονομικό έτος 2007 (1.1.2007 έως 15.10.2007) από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)».

Πηγή: Θάρρος

Εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας απο την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Εκδήλωση με αφορμή την γιορτή της ημέρας θα κανει η ένωση Φιλιατρινών Γυναικών στα γραφεία της ένωσης στον πεζόδρομο των Φιλιατρών σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου 2009 και ώρα 7 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Ψυχολόγος Κος Στέφανος Αλεβίζος όπου θα μιλήσει για την κακοποίηση στην καθημερινή μας ζωή.



Έκλεισε η Βουλή. Πάμε για διπλές εκλογές.

Με προεδρικό διάταγμα που έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας στο Δημήτρη Σιούφα κλείνουν νωρίτερα τη Βουλή η οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έκλεινε μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα το μεσημέρι μιας και o πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας είχε ήδη ανακοινώσει την Πέμπτη το πρόγραμμα εργασιών της βουλής για την επόμενη εβδομάδα.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη παραγράφονται όλες οι υποθέσεις τις οποίες η αντιπολίτευση ζητούσε να έρθουν στη Βουλή και αφορούσαν στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης.

Από την κυβέρνηση προβλήθηκε επισήμως το επιχείρημα των ευρωεκλογών.
Στα κόμματα όμως επικράτησε αναστάτωση, καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και .......

αντέδρασαν εντονότατα, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ενέργεια, θεσμική εκτροπή και επιλογή συγκάλυψης.

Παράλληλα στα κομματικά επιτελεία επικρατεί συναγερμός, καθώς το Σάββατο συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, υπό τον πρωθυπουργό. Την ίδια ημέρα στην Αθήνα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ.Παπανδρέου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

Χαρακτηριστικό του αιφνιδιαστικού χαρακτήρα της διακοπής των εργασιών της Βουλής είναι ότι είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τίποτα δεν ειπώθηκε το πρωί, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, το Κοινοβούλιο θα επαναλάβει τις εργασίες του μετά τις ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα -όχι την Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Παπανδρέου μίλησε για «ουσιαστική θεσμική εκτροπή» και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης».

Το ΚΚΕ τόνισε ότι «το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο».

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φ.Κουβέλης μίλησε επίσης για «πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή», προσθέτοντας ότι «είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο κ. Κ.Βελόπουλος σημείωσε ότι δεν εισακούστηκε το αίτημα του κόμματος να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και υπογράμμισε: «Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την αρμοδιότητά της για άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».

Δεν αποκλείονται διπλές εκλογές

Μπορεί η βουλή να έκλεισε αιφνιδιαστικά και να παραγράφηκαν τα σκάνδαλα όμως η δικαιολογία των ευρωεκλογών δεν είναι και η μόνη.
Η προθεσμία για την προκήρυξη Εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές λήγει την Τετάρτη 13 Μαΐου. Έτσι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί ο Κος Καραμανλής τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια και να του ζητήσει την διάλυση της βουλής και την διεξαγωγή διπλών εκλογών στις 7 Ιουνίου.
Το ενδεχόμενο αυτό μένει ανοικτό δίοτι δεν έχει παρέλθει η προθεσμία προκήρυξης διπλών εκλογών.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και συγκάλυψη.

«Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β' Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή. Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου.

«Αντί για τη διαφάνεια, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και την απαλλαγή όσων έχουν κατηγορηθεί άδικα, επέλεξαν την αναγκαστική αδράνεια και τη σιωπή της Βουλής, το σκοτάδι της αδιαφάνειας. Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και για να μείνει ανοικτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και της σπίλωσης. Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης. Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός» προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τόνισε: «Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ.Κουβέλης. «Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή» συμπλήρωσε.

Τι είπε το ΛΑ.Ο.Σ.

«Μετά τον Παυλίδη, τη Siemens και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικημάτων των τελευταίων πέντε ετών. Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλος.

ΟΤΕ και ευρυζωνικότητα: δίκτυο και υπηρεσίες

Με αφορμή την αναβάθμιση των συνδέσεων 1 Mbps σε 2 Mbps, των συνδέσεων 4 Mbps σε 8 Mbps, καθώς και τη νέα τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει μειώσεις έως 16%, ακολουθεί μία σύντομη επισκόπηση των ενεργειών του ΟΤΕ για την προώθηση της ευρυζωνικότητας.

Με την καθοριστική συμβολή του ΟΤΕ η ευρυζωνικότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλη την ελληνική επικράτεια, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ωφελημένοι από αυτή την ανάπτυξη είναι οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η ελληνική οικονομία γενικότερα.

Η ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου του ΟΤΕ συνεχίζεται με τον αριθμό των Σημείων ..........

Παρουσίας (PoPs) ADSL, να ανέρχεται σε σχεδόν 1500, εκ των οποίων τα 1300 περίπου βρίσκονται εκτός Αττικής.

Παράλληλα, οι εγκατεστημένες πόρτες πλησιάζουν τα 1,5 εκατομμύρια, υπερκαλύπτοντας τη ζήτηση. Πέρα από την Tηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Αττικής και την Τηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος, που περιλαμβάνουν τα 2 μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, οι εγκαταστημένες πόρτες στην περιφέρεια Κρήτης και Νήσων, καθώς και στη Νότια & Δυτική Ελλάδα, έχουν αυξηθεί σημαντικά ξεπερνώντας τις 220.000 και τις 255.000 αντίστοιχα. Το τελευταίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη τη μορφολογία των παραπάνω περιοχών (μεγάλη διασπορά νησιών και πληθυσμού, καθώς και μεγάλοι ορεινοί όγκοι), γεγονός που καθιστά την ανάπτυξη ποιοτικού επίγειου δικτύου μεγάλης χωρητικότητας ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα.

Ταχύτητες έως 24 Mbps:

* διαθέσιμες σε 300 σημεία εκτός Αττικής
* σε πάνω από 830.000 εγκατεστημένες πόρτες


Με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΤΕ επέκτασης και αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών του, σήμερα ταχύτητες έως 24 Mbps διατίθενται σε περισσότερα από 415 σημεία παρουσίας του δικτύου του, πανελλαδικά, εκ των οποίων τα 300 εκτός Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ταχύτητες έως και 24 Μbps μπορούν να προσφερθούν σε περισσότερες από 830.000 εγκατεστημένες πόρτες στο δίκτυο του ΟΤΕ.

Τέλος, με την υπηρεσία Hellas SAT net! Home, που προσφέρει η θυγατρική του ΟΤΕ, Hellas Sat, παρέχεται η δυνατότητα μόνιμης και απεριόριστης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει επίγεια υποδομή διασύνδεσης ή άλλο τηλεπικοινωνιακό μέσο, με τιμές που ξεκινούν από 39 ευρώ το μήνα. Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στο ευρύ κοινό και διατίθεται σε ανταγωνιστικές τιμές ενισχύοντας τις προσπάθειες του Ομίλου ΟΤΕ για την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση της ευρυζωνικότητας. Ήδη η HellasSat προσφέρει σήμερα δορυφορικό ευρυζωνικό internet σε 1150 απομονωμένα σημεία της χώρας.

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε αν δείτε που παρέχεται η ταχύτητα 24Mbps



Σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες

Ο ΟΤΕ ανανεώνει και εμπλουτίζει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, καλύπτοντας τις εξειδικευμένες ανάγκες διαφόρων τμημάτων της αγοράς.


conn-x TV - Ψηφιακή Τηλεόραση

Αιχμή του δόρατος στις νέες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αποτελεί το conn-x TV, η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Με το σύνθημα «take control», ο ΟΤΕ φέρνει στα σπίτια όλων, την τηλεόραση της νέας εποχής, για να έχετε εσείς τον έλεγχο της δικής σας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης! Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη σχεδόν 40 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Επιπλέον, με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του περιεχομένου που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Το conn-x TV διατίθεται ήδη σε 17 μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρόδος, Νάξος, Κως, Θύρα, Σύρος, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps.

conn-x:Το Νο 1 ADSL στην Ελλάδα

Παράλληλα, το conn-x, το ευρυζωνικό brand του ΟΤΕ, είναι το Νο 1 ADSL στην Ελλάδα. Το conn-x μπορεί να συνδυαστεί και με απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις μέσω της γνωστής double-play υπηρεσίας conn-x talk, δηλαδή της υπηρεσίας που συνδυάζει την ευρυζωνικότητα και την επικοινωνία μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Ο ΟΤΕ αποτελεί την πλέον αξιόπιστη επιλογή για την κάλυψη των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Παραμένει στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων, προσφέροντας πανελλαδικά ένα πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, που διαρκώς διευρύνονται, στο σύγχρονο καταναλωτή και επιχείρηση.

Πηγή: ΟΤΕ