Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Νέο σήμα και νέα σελίδα για την Νίκη Πλάτης

Πολλές είναι οι αλλαγές που έφερε η νέα διοίκηση της Νίκης Πλάτης καθώς η ομάδα απόκτησε νέα χρώματα, νέο σήμα και νέα εμφάνιση στην σελίδα της.
Το μπορντό και λευκό στη φανέλα αντικαταστάθηκαν από Κόκκινο και Μαύρο. Το έμβλημα της ομάδας αντικαταστάθηκε από έναν θυερό βαμένο με τα χρώματα της ομάδας (κόκκινο και μαύρο) όπου στο κέντρο του υπάρχει το κεφάλι της θεάς Αθηνάς.

Αλλαγές όμως έχουμε και στην σελίδα της ομάδας .........

στο διαδίκτυο [ niki-platis.blogspot.com ] όπου ο χρωματισμός του δεν θα μπορούσε παρα να εναρμονιστεί με τα χρώματα της ομάδας.
Στις άκρες οι μπάρες έχουν πάρει μαύρο χρώμα, στο πάνω μέρος της σελίδας όπου υπάρχει το Banner έχει πάρει κόκκινο χρώμα και το εσωτερικό φόντο της σελίδας αντικαταστάθηκε από ένα απαλό γκρι χρώμα.

Η νέα διοίκηση της ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Νίκο Αραούζο αναμόρφωσε την εικόνα της ομάδας "εκ βάθρων" και φέτος έχει χαράξει πορεία για να κατακτήσει την καλύτερη δυνατή θέση στο Foto Finish του πρωταθλήματος της Β' Τοπικής κατηγορίας της Μεσσηνίας.

Ως ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News ευχόμαστε στην ομάδα καλορίζικες οι αλλαγές, να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο στην ομάδα και αγωνιστικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μακάρι να ανέβει και στην Α' Τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας.

Η νέα αναμορφωμένη σελίδα της ομάδας βρίσκεται στην διεύθυνση: niki-platis.blogspot.com και μπορείτε αν την επισκεφθείτε άμεσα.

Νέα "κοτρώνα" στο ΠΑΣΟΚ- Καταψήφισε το άρθρο 37 η Κατσέλη- Ρουκέτες και από Βαρβαρίγο

Τρίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ λόγω του πολυνομοσχεδίου που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνοχή της. Την ίδια ώρα που δινόταν η παραίτηση Ρομπόπουλου ερχόνταν και άλλο πλήγμα για την κυβερνώσα παράταξη.

Αυτή τη φορά από την Λούκα Κατσέλη η οποία καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου. «Ελπίζω να έρθουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να το ψηφίσω στην Ολομέλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση.........

και έτσι η στάση μου δεν έχει αλλάξει και είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή με τις κλαδικές θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20% με αποτελέσματα ύφεση και μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού», πρόσθεσε.

Ακολούθησε "ρουκέτα" και από το βουλευτή Ζακύνθου Δημήτρη Βαρβαρίγο ο οποίος είπε: «Καλούμαστε να νομοθετήσουμε υπό καθεστώς εκβιασμού. Εκφράζω την άποψη μου σε διαφορετική βάση και περιμένω αύριο από τον Πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Και αν δεν δώσει;

The best

Β' τοπική 1ος όμιλος. Τα αποτελέσματα της 4ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 4ης Αγωνιστικής




Νίκη Πλάτης

Αχαϊα:Ο παπάς διαφωνούσε για το νονό και διέκοψε τη βάφτιση

Το Μυστήριο σταμάτησε στη μέση, ο κόσμος απορούσε περιμένοντας την εξέλιξη, ενώ το... μωρό κοιτούσε χωρίς να μπορεί να καταλάβει τα όσα απίστευτα συνέβαιναν στην τελετή βάπτισής του!

Όλα αυτά το προηγούμενο Σάββατο, σε ιερό ναό της Πάτρας και κατά τη διάρκεια βάπτισης του μικρού Νικόλα. Τι ακριβώς συνέβη; Οι γονείς του κανόνισαν τη βάπτιση του δεύτερου παιδιού τους και ανάδοχος θα ήταν ο αδελφός του πατέρα, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Εκείνος ταξίδεψε στην Ελλάδα μόνο και μόνο ........

για να παραστεί στη βάπτιση του μικρού ανιψιού του. Όμως είχε την ατυχία να χτυπήσει στο χέρι και να βάλει επίδεσμο. Έτσι ο παπάς της εκκλησίας διέκοψε για πρώτη φορά το Μυστήριο ρωτώντας αν ήταν δυνατό να βαπτίσει το παιδί με ένα χέρι. Ο θείος συμφώνησε σε αυτό και ο ιερέας έσπευσε να ζητήσει αντικαταστάτη.

Όμως ο πατέρας του παιδιού παρενέβη και είπε ότι ο νονός θα ήταν ο αδελφός του και κανένας άλλος. Ως πρώτη λύση, ο υποψήφιος ανάδοχος πρότεινε η βάπτιση του παιδιού να γινόταν από τον ίδιο και να τον βοηθούσε η σύζυγός του. Ο ιερέας έδειξε να καθησυχάζεται για λίγο.

Όμως στη συνέχεια προχώρησε σε δεύτερη κρίσιμη ερώτηση. Και ποια ήταν αυτή; Αν ο νονός και η σύζυγός του ήταν νόμιμο ζευγάρι ή όχι. «Ναι, πάτερ, έχουμε παντρευτεί», απάντησε ο θείος του μωρού. «Με θρησκευτικό ή με πολιτικό γάμο;», ρώτησε ο ιερέας. «Με πολιτικό. Μήπως πειράζει;», απάντησε και ρώτησε ταυτόχρονα ο νονός. Για να πάρει την απάντηση: «Βεβαίως!» από τον παπά, ο οποίος διέκοψε για δεύτερη φορά το Μυστήριο ζητώντας να βαπτίσει άλλος το παιδί!

Στην εκκλησία επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι γονείς μαζί με άλλους συγγενείς προσπαθούσαν να πείσουν τον ιερέα να αλλάξει γνώμη. Ο ιερέας τηλεφώνησε σε άλλους ιερείς για να σιγουρευτεί για την απόφασή του. «Επί μία ολόκληρη ώρα είχαμε σταματήσει και προσπαθούσαμε να βγάλουμε άκρη πάνω από την κολυμπήθρα», λέει στο dete.gr, η μητέρα του μωρού.

Τελικά, τη λύση έδωσαν οι γονείς, αποφασίζοντας να βαπτίσει το παιδί ο τρίτος αδελφός του πατέρα. Και η βάπτιση που είχε προγραμματιστεί 6 το απόγευμα, έγινε τελικά στις 8 το βράδυ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Παραιτήθηκε ο Θωμάς Ρομπόπουλος

Αφού αμφιταλαντεύτηκε, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος, ανακοίνωσε τελικά την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα.

«Αν κάνω κάτι σήμερα, αυτό θα είναι να στείλω μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία θα του ανακοινώσω τις προθέσεις μου.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα τοποθετηθώ στην ..........

Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες» είχε πει νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Ρομπόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ δήλωνε ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι θα υποβάλει την παραίτησή του, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας επιχείρησε να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση, εκφράζοντας την πρόθεση να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ο ίδιος είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία πραγματοποίησης των προθέσεών του τη σημερινή και, πράγματι, αν και έδειξε ότι αμφιταλαντεύτηκε αρκετά, μέχρι να λάβει την απόφασή του, έπραξε τελικά αυτό που είχε πει αρχικά.

Με την κίνησή του αυτή, ωστόσο, δεν πλήττει καίρια το ΠΑΣΟΚ, καθώς η έδρα του παραμένει στο κόμμα, το οποίο θα διατηρήσει έτσι τον αριθμό των 154 εδρών.

Πρώτο Θέμα

Κλειστά και τα βενζινάδικα την Τετάρτη

Κλειστά θα είναι τα βενζινάδικα την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ) θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΠΟΠΕΚ διαμαρτύρεται: ......

* για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες οφείλονται στις αυξήσεις του ΕΦΚ και του συντελεστή ΦΠΑ
* για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων από τα κυκλώματα της λαθρεμπορίας, της νοθείας και της κλοπής καυσίμων
* για την απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ ετησίως από την παράνομη διακίνηση καυσίμων, τα οποία καλούνται να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι
* για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των αποθεματικών του Ταμείου μας και του ύψους των συντάξεων μας
* για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, που θα πλήξουν άμεσα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και ιδιαίτερα τους ανέργους
* για την επιβολή πλαφόν μόνο στις τιμές λιανικής, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις τιμές διυλιστηρίου και χονδρικής.

Συνάντηση αύριο Παπανδρέου - Σαμαράς

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά θα έχει αύριο το απόγευμα στις 19:00 ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από ........

πρόσκληση του γραφείου του πρωθυπουργού στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επακολουθήσουν συναντήσεις και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η πιο κρίσιμη για την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι «όλοι οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να κατανοήσουν την ανάγκη για αίσθημα ενότητας».

Eυχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, προς τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών ,
οι μαθητές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες , προς τον κύριο Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για την ευγενική χορηγία του προς το σχολείο μας, προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου
Μιχαλακοπούλου Γρηγορία



Live. Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου 17.10.2011

Πατήστε το διαβάστε περισσότερα και δείτε την συνεδρίαση απευθείας καθώς και τα θέματα της ημερήσιος Διάταξης.




ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Επικύρωση πρακτικών της 7ης και 8ης συνεδρίασης.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Θανάση Πετράκου με θέμα «Πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του οδικού δικτύου Καλαμάτας – Σπάρτης».

3. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα: «Δεματοποιητές Περιφέρειας Πελοποννήσου».

4. Κατάρτιση προγράμματος ιδίων πόρων Περιφερειακών Ενοτήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτους 2011.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, Δέδες Γιώργος, Παναγιώτης Αλευράς.

5. Έγκριση συγκρότησης Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.3 του Ν.3879/10.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

6. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για το δρόμο Λεβίδι – Μάτι ΠΕ Αρκαδίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 3,4974 MW της εταιρείας “AMERESCO” στη θέση “Ψαλλητήρι” του Δήμου Σπάρτης (πρώην Δήμου Θεραπνών), του νομού Λακωνίας».

Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 10 MW στη θέση “Μαυραγάνη-Λικοτόπι” του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, νομού Αρκαδίας».

Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για το έργο «Λατομείο σχιστολιθικών πλακών, στη θέση “Καρυά” της Τ.Κ. Κοσμά, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 6,8 MW της εταιρείας “ΑΝΕΜΟΠΕΤΡΑ ΑΕ” στη θέση “Λουπουνάρια” της Δ.Ε. Γερονθρών και Δ.Ε. Νιάτων στο Δήμο Ευρώτα, Νομού Λακωνίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων της επαναληπτικής διακήρυξης του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση ενός ακινήτου στην Κυπαρισσία, για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφικής Τριφυλίας, ΠΕ Μεσσηνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

12. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων της επαναληπτικής διακήρυξης του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση ενός ακινήτου στην Πύλο, για τη στέγαση του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Πύλου, της ΠΕ Μεσσηνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

13. Γνωμοδότηση για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Έργα παράκτιας προστασίας και ανάπλασης ακτών Δ. Αβίας και Μ. Μαντινείας – Υποέργο 1: Ακρογιάλι», προϋπολογισμού 4.850.000,00€.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

14. Τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή αποχέτευσης ΔΔ Κοπανακίου και κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αετού, ΠΕ Μεσσηνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

15. Δημιουργία κέντρου εικονικής αναπαράστασης για τη ναυμαχία του Ναυαρίνου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

Οδυσσέας Βουδούρης: Η Ελλάδα έχει την ικανότητα να αντεπεξέλθει

Η κοινή τοποθέτηση τριών υπουργών για την πορεία της κυβέρνησης δεν είναι ένα συνηθισμένο γεγονός. Είναι όμως μια εύστοχη πρωτοβουλία στην παρούσα φάση διότι αναδεικνύει το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Επί της ουσίας, συνυπογράφω την ανάλυση και τα συμπεράσματα, τα οποία περιέχει αυτή η τοποθέτηση. Εξάλλου αυτές οι θέσεις ταυτίζονται επί των πλείστων με αυτές που εκφράζω δημοσίως εδώ και πολλούς μήνες, καθώς και με την πρόσφατη επιστολή στον Πρωθυπουργό, που συνυπέγραψα με συνάδελφο της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα, η σύμπνοια της κυβέρνησης, καθώς και η πραγματική της διάθεση, πέρα από τις λεκτικές τοποθετήσεις, να συγκρουστεί με συμφέροντα και πρακτικές του παρελθόντος, θα κρίνουν την έκβαση της μάχης.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τονίσω και την ανάγκη, ........

παράλληλα με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να προχωρήσουμε σύντομα σε ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης βασισμένο πιο πολύ στην αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα του κάθε κυβερνητικού τομέα, και λιγότερο στις εσωκομματικές ισορροπίες και το συνυπολογισμό του λεγόμενου «πολιτικού κόστους».

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Βουδούρη κάντε κι εσείς κάτι χρήσιμο. καταψηφίστε το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου και εικά το άρθρο 37....

Σύσκεψη για το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών με τα ΚΤΕΛ

Σήμερα Δευτέρα, 17-10-2011 στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» πραγματοποιήθηκε συνάντηση, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Μεσσήνης, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αλευρά, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης κα. Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα και τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας κ. Νικήτα Μπούρα για τα συνεχιζόμενα προβλήματα μεταφοράς μαθητών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνέστησε να συνεργαστούν ...........

αποτελεσματικά ο Δήμος και το ΚΤΕΛ, ώστε να βρεθεί ουσιαστική και οριστική λύση στο ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Από πλευράς του, ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις για την επίλυση του θέματος. Για άλλη μια φορά τόνισε ότι το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων.

Παρεμβάσεις και αντιπροτάσεις του Δημήτρη Κουσελά στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Στις τοποθετήσεις του κατά τις κοινές συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με αντικείμενο την επεξεργασία του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, εξέφρασε τη ριζική διαφωνία του με σημαντικό αριθμό διατάξεων του νομοσχεδίου.

Τόνισε πως τα συνταξιοδοτικά, μισθολογικά, ...........

εργασιακά και φορολογικά μέτρα που αυτές περιέχουν, είναι σκληρά και δυσβάσταχτα, ιδίως για τους συνεπείς φορολογούμενους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ακόμα όμως και όσες διαρθρωτικές τομές και θετικές αλλαγές επιχειρούνται με το νομοσχέδιο, «κυριολεκτικά πνίγονται από τη σωρεία των μεγάλων περικοπών, υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πνίγονται από σειρά ανατροπών, ειδικά στις εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις»,όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Με δεδομένους τους ασφυκτικούς περιορισμούς της συγκυρίας και τους εξίσου απαιτητικούς δημοσιονομικούς στόχους, που πρέπει ωστόσο να επιτευχθούν για να ξεφύγουμε από το φάσμα της πτώχευσης, να υπάρξει η κατάλληλη στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους και να αποτρέψουμε πολύ χειρότερα για τη χώρα και τους πολίτες, ο κ. Κουσελάς διερωτήθηκε «κατά πόσον έχει ληφθεί υπόψη για κάθε κοινωνική τάξη, κατηγορία ή στρώμα, το σύνολο των βαρών που καλείται σήμερα να σηκώσει. Επειδή η τρόικα διαπραγματεύεται με κάθε Υπουργείο χωριστά και το κάθε Υπουργείο προτείνει μέτρα, τα μέτρα αυτά αθροίζονται, ταξινομούνται ανά κοινωνική κατηγορία για να υπάρχει συνολική εικόνα της επιβάρυνσης; Υπάρχει μελέτη της επίδρασης των μέτρων στην επίτευξη των τιθέμενων δημοσιονομικών στόχων, ειδικά σ’ ότι αφορά στον περιορισμό της ύφεσης και στην ανάκαμψη της οικονομίας;»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουσελάς τοποθετήθηκε και κατέθεσε αντιπροτάσεις για τα ακόλουθα σημεία του νομοσχεδίου:

Για το Ενιαίο Μισθολόγιο: ‘Οπως δήλωσε, «Υπό άλλες συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις, το Ενιαίο Μισθολόγιο θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη διαρθρωτική τομή. ‘Ομως, για να γίνει ένα Μισθολόγιο, χρειάζονται χρήματα. Όταν με τη δημιουργία του πας να μειώσεις το μισθολογικό κόστος, είναι επόμενο να υπάρξουν προβλήματα και, δυστυχώς, εδώ τα προβλήματα για ορισμένους κλάδους, για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, είναι πολύ μεγάλα. Έχουμε εργαζόμενους που θα υποστούν μείωση μέχρι και 43% στις σημερινές αποδοχές τους και άλλους, για τους οποίους η μείωση αυτή μπορεί να φτάσει το 50%, με βάση τη μισθολογική κατάσταση στις 31/12/2009». Στο θέμα αυτό, ο κ. Κουσελάς πρότεινε, για όσους έχουν μείωση από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου πάνω από 20%, η διαφορά αυτή να κατανεμηθεί ως εξής: Το 25% να ισχύσει με την ψήφιση του νομοσχεδίου και το υπόλοιπο 75% να καταβληθεί σε ισόποσες ετήσιες δόσεις, που να ξεκινούν ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αυτό, όπως είπε,«θα ανακουφίσει κάπως την κατάσταση».

Για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων, δήλωσε πως είναι αναγκαία σε όλες τις περιπτώσεις μείωσης αποδοχών και διαθεσιμότητας.

Για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της έκπτωσης στο αφορολόγητο των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών: Ο κ. Κουσελάς τη χαρακτήρισε «τραγικό λάθος», αφ’ ενός γιατί με αυτό τον τρόπο φορολογείται ένα ποσό που δεν αποτελεί διαθέσιμο εισόδημα, από την άλλη παρέχεται ισχυρό κίνητρο για μια άνευ προηγουμένου εισφοροδιαφυγή. Τόνισε πως αυτό «πρέπει να απαλειφθεί, τη στιγμή που επιχειρείται να χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή».

Για τα μισθολογικά των ΔΕΚΟ (άρθρο 31), ο κ. Κουσελάς τόνισε πως ειδικά στην περίπτωση του ΟΣΕ, δεν νοείται να καταργείται, μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών η συλλογική σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με τη Διοίκηση, μια συλλογική σύμβαση που χαιρετίστηκε και από την Κυβέρνηση και ουσιαστικά κινείται στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Με το ίδιο άρθρο, το άρθρο 31 παράγραφος 1, επισήμανε πως«ουσιαστικά διαλύεται και η κλαδική συλλογική σύμβαση της ΟΤΟΕ». ‘Οπως χαρακτηριστικά τόνισε « δεν πρέπει με τίποτα να γίνει κάτι τέτοιο, όχι επειδή προέρχομαι από τον συγκεκριμένο χώρο, αλλά γιατί είναι ένας χώρος κατεξοχήν ανταγωνιστικός, οι εργαζόμενοι εκεί και η συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση έχουν τη δυνατότητα, χωρίς να καταλυθεί η κλαδική τους σύμβαση, με άμεση συνεννόηση, να προχωρήσουν σε μείωση των αποδοχών κατ’ αντιστοιχία με άλλους εργαζόμενους και, ταυτόχρονα, να διασφαλίσουν την απασχόληση. Είναι λάθος, είναι έγκλημα, να μπούμε σε μια λογική ουσιαστικής κατάλυσης της συλλογικής σύμβασης σε αυτό τον χώρο και να δημιουργήσουμε πολλαπλά προβλήματα.» Σε σχέση με το μισθολογικό πλαφόν στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να αλλάξει η διάταξη που επιβάλλει 65% μείωση του κατά κεφαλή κόστους μισθοδοσίας έναντι του ισχύοντος την 31/12/2009 και να οριστεί ως το 65% των δαπανών μισθοδοσίας της επιχείρησης. Αυτό, όπως είπε, παρέχει τη δυνατότητα να μειωθεί το συνολικό κόστος μισθοδοσίας κατά 35%, αλλά με συλλογικές διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε η εσωτερική κατανομή να γίνει δίκαια και όχι οριζόντια και, παράλληλα, να διατηρηθεί η ισχύς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Για την εργασιακή εφεδρεία Ο κ. Κουσελάς τη χαρακτήρισε μέτρο ανάλγητο, σκληρό και επώδυνο. Τόνισε πως αυτή δεν αφορά κάποιους που «μπήκαν από το παράθυρο». Αφορά εργαζόμενους με μόρφωση και προσόντα, που αξιοκρατικά κέρδισαν μια θέση εργασίας στον δημόσιο τομέα. Με δεδομένες τις συνθήκες και τους περιορισμούς υπό τους οποίους αυτό το καθεστώς νομοθετείται, θα πρέπει τουλάχιστον να εξαιρούνται και οι εργαζόμενοι των οποίων ο/η σύζυγος είναι άνεργος, όπως εξαιρούνται εργαζόμενοι των οποίων ο/η σύζυγος έχει ενταχθεί ήδη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία. Σε ότι αφορά στον βασικό μισθό, το 60% του οποίου θα εισπράττεται κατά τη διάρκεια της υπαγωγής του εργαζόμενου στο συγκεκριμένο καθεστώς, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να ξεκαθαριστεί τι θεωρείται«βασικός μισθός», γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχει ενσωματωθεί σε αυτόν το χρονοεπίδομα και η ΑΤΑ και περιπτώσεις που αυτό δεν έχει συμβεί. Επίσης, επέκρινε το γεγονός ότι η εφεδρεία θεωρείται«προειδοποίηση απόλυσης», με συνέπεια «εάν λήξουν οι 12 μήνες της διάρκειάς της και ο σε εφεδρεία εργαζόμενος δεν απορροφηθεί, τότε θα μπορεί να απολυθεί παίρνοντας το ½ της αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος 2112. Από αυτήν, μάλιστα, θα αφαιρείται ό,τι ήδη ο εργαζόμενος θα έχει εισπράξει από την εφεδρεία, συνεπώς δεν θα του μένει σχεδόν τίποτα. Η πρόβλεψη αυτή, θα πρέπει να απαλειφθεί».

Για τις συλλογικές συμβάσεις (άρθρο 37), ο κ. Κουσελάς τόνισε πως δρομολογούνται σοβαρές αρνητικές εξελίξεις, ιδίως με το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ και την υπερίσχυση της επιχειρησιακής ΣΣΕ σε περίπτωση επικάλυψης (συρροής της) με κλαδική, με τη δυνατότητα που παρέχεται στον κάθε εργοδότη να κινήσει διαδικασία επιχειρησιακής ανατροπής των ελάχιστων ορίων ασφαλείας που παρέχουν σε κάθε κλάδο οι κλαδικές ΣΣΕ, αξιοποιώντας μάλιστα και τη Διαιτησία του ΟΜΕΔ, χωρίς αιτιολογία και χωρίς καμία δέσμευση ούτε προαπαιτούμενη σχετική συμφωνία των εργαζομένων, όπως ίσχυε για τις ειδικές επιχειρησιακές ΣΣΕ.

‘Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μεσσήνιος βουλευτής, «όλο αυτό το πλέγμα που δημιουργείται με το άρθρο 37, αποδυναμώνει πλήρως και καταλύει τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, καθώς και τον ρόλο του ενός από τους δύο κοινωνικούς εταίρους, το ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων. Θα οδηγήσει σε αθέμιτο ανταγωνισμό και σε καθεστώς ζούγκλας, ενώ θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση. (...) Αυτά ουσιαστικά αντιστρατεύονται τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών που μπορεί να φτάσουν μέχρι και 30% Το ερώτημα είναι, τα αντέχουν αυτά η οικονομία και η κοινωνία; Που θα πάει η ζήτηση στο προσεχές διάστημα;»

ΣΧΟΛΙΟ
Κυριε Κουσελά, καταψηφίστε το άρθρο 37. Αφού αναγνωρίζετε τις αρνητικές συνέπειες του καταψηφίστε το.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιολάδου

Από τις 19 Οκτωβρίου ξεκινά ο διαγωνισμός για ενίσχυση στην ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιολάδου, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου, 11.00 ώρα Βρυξελλών, και αφορά 100 000 τόνους για περίοδο 180 ημερών. Κάθε προσφορά καλύπτει ελάχιστη ποσότητα τουλάχιστον 50 τόνων και θα πρέπει να υποβάλλεται, ανάλογα με την χώρα που βρίσκεται το ελαιόλαδο, μόνο στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία.

Τα παραπάνω προβλέπονται από τον εκτελεστικό ..........

κανονισμό (ΕΕ) αριθ.1023/2011 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο φύλλο L 270/22 της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 15 Οκτωβρίου, και τέθηκε σε ισχύ την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή οι λόγοι που οδήγησαν στην έκδοση του εν λόγω κανονισμού είναι οι εξής:

Το γεγονός πως στην Ισπανία η μέση τιμή παρθένου ελαιολάδου, που καταγράφηκε στην αγορά κατά τη διάρκεια της περιόδου που προσδιορίζεται στο άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 826/2008 της Επιτροπής, της 20ής Αυγούστου 2008, σχετικά με τη θέσπιση κοινών κανόνων για τη χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης στην ιδιωτική αποθεματοποίηση ορισμένων γεωργικών προϊόντων, είναι χαμηλότερη από το επίπεδο που αναφέρεται στο άρθρο 33 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007.
Επίσης, η προοπτική μιας συνεχόμενης πλούσιας συγκομιδής και η συσσώρευση αποθεμάτων στην Ισπανία δημιουργούν ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, η οποία ασκεί πίεση των τιμών παρθένου ελαιολάδου προς τα κάτω και προκαλεί σοβαρή διαταραχή στην ισπανική αγορά.http://www.blogger.com/img/blank.gif
Η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου της Ένωσης και ασκεί ηγετικό ρόλο στον καθορισμό των τιμών.
Η αγορά ελαιολάδου της Ένωσης χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αλληλεξάρτησης και συνεπώς η σοβαρή διαταραχή της ισπανικής αγοράς ενδέχεται να εξαπλωθεί σε όλα τα κράτη μέλη παραγωγής ελαιολάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: Το πλήρες κείμενο του νέου κανονισμού

Γ. Παπανδρέου: Η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

«Ίσως είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και, βεβαίως, για την Ελλάδα, με αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να παρθούν ......

σοβαρές αποφάσεις στην Ευρώπη: «Εμείς είμαστε οι πρώτοι που χτυπιόμαστε από την κρίση αυτή και παρά τις δικές μας δυσκολίες και αδυναμίες που θεραπεύουμε, εάν δεν υπάρξουν και οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Περάστε, κύριε Πρωθυπουργέ. Δύσκολη εβδομάδα…

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πράγματι, κύριε Πρόεδρε, είναι μια βδομάδα που ξεκινά με πολλές διαδικασίες διαπραγματεύσεων μέχρι την 23η Οκτωβρίου. Ίσως είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και, βεβαίως, για την Ελλάδα, με αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης. Και όπως ξέρετε είναι ανάγκη να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που χτυπιόμαστε από την κρίση αυτή και παρά τις δικές μας δυσκολίες και αδυναμίες που θεραπεύουμε, εάν δεν υπάρξουν και οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης.

Γι’αυτό από την πλευρά μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να δείξουμε το αίσθημα ενότητας, ευθύνης, όλοι οι παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής, δείχνοντας ότι πρώτα εμείς θέλουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε να μπορούμε να πάμε σ’αυτή τη διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου και με το κεφάλι ψηλά και με πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το καλύτερο για την Ελλάδα. Και βεβαίως και τις προϋποθέσεις να μπορεί να επιβιώσει η ευρωζώνη και να είναι μια πολύ σημαντική προστασία για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Η κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα για όλους πόσο μάλλον για τον ελληνικό λαό, αλλά θα έλεγα όχι μόνο για τον ελληνικό λαό πια αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και είναι και προϋπόθεση να δώσουμε τέλος σ’ αυτήν την ανασφάλεια, σ’ αυτήν την αβεβαιότητα, με τρόπο που θα θέσει και γερές βάσεις για μία αναπτυξιακή πορεία που έχει δυνατότητες τεράστιες η Ευρώπη όπως και η Ελλάδα».



Real.gr

Μάθε τα πάντα για την ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου και μέσω Conn-x. Οι τιμές, τα πακέτα, τα κανάλια

Απολαύστε πλούσιο περιεχόμενο επιλέγοντας πακέτα με θεματικά κανάλια και Video On Demand περιεχόμενο. Δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και show, ταινίες, σπουδαία αθλητικά γεγονότα, περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, παιδικά προγράμματα, μουσικά video… ένας ολόκληρος κόσμος ψυχαγωγίας στο σπίτι σας με τις υπηρεσίες τηλεόρασης ΟΤΕ TV.

OTE TV πρεμιέρα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε πληροφορίες για την νέα πλατφόρμα..........



ΟΤΕ TV Mέσω Δορυφόρου
Η υπηρεσία ΟΤΕ TV Mέσω Δορυφόρου ήρθε για να προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο για όλους σε περισσότερα από 40 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα σε πανελλαδική κάλυψη, μέσω δορυφορικής λήψης. Ακόμα έχετε τη δυνατότητα να δείτε για πρώτη φορά περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας χωρίς επιπλέον χρεώσεις και να ζήσετε την εμπειρία του HD (High Definition).

ΟΤΕ TV Mέσω Conn-x
Η υπηρεσία ΟΤΕ TV Mέσω Conn-x αποτελεί την πιο προηγμένη τεχνολογικά μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης Conn-x. Αποκτήστε πρόσβαση σε δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα αλλά και σε περιεχόμενο Video On Demand. Η υπηρεσία ΟΤΕ TV Mέσω Conn-x δεν υποστηρίζει κανάλια HD (High Definition).



Κανάλια OTE TV Mέσω Δορυφόρου
Είναι διαθέσιμα δύο πακέτα, το Family Pack και το Full Pack. Το πακέτο Full Pack περιλαμβάνει τα κανάλια του Family Pack συν τα αθλητικά κανάλια OTE Sports και OTE Sports HD (περιγράφονται παρακάτω) και το κανάλι ενηλίκων Blue Hustler. Υπάρχει διαθέσιμο και το υπο-πακέτο Adult Pack με τα κανάλια ενηλίκων Hustler TV και Dorcel TV το οποίο μπορεί να συνδιαστεί είτε με το πακέτο Family Pack είτε με το Full Pack.

Family Pack
• Ελληνικά κανάλια
Βουλή, ERT HD, ΝΕΤ, ΕΤ3, ALTER, ΣΚΑΪ
• Κανάλια που προβάλλουν σειρές και ταινίες
Fox life, FX, Universal, Sundance channel
• Ντοκιμαντέρ
Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Investigation, TLC, National Geographic WILD HD
• Μουσική
MTV, MAD Hits, VH1, Music TV
• Ψυχαγωγία
The Style Network, Fashion TV, World Fashion
• Παιδικά
Disney Channel, Nickelodeon, Kids Co, Baby TV
• Ειδησεογραφικά
Euronews, Deutsche Welle, France 24, Aljazeera, Russia today, Bloomberg
• Αθλητικά κανάλια
OTE Sport HD, OTE Sport, Eurosport HD, Eurosport 2, Extreme Sports Channel, EPSN Classic, ESPN America HD

————————————————————————————————————————————

Κανάλια OTE TV Mέσω Conn-x
Είναι διαθέσιμα δύο πακέτα, το Family Pack και το Full Pack. Το πακέτο Full Pack περιλαμβάνει τα κανάλια του Family Pack συν τo αθλητικό μπουκέτο OTE Sports (περιγράφεται παρακάτω) και το κανάλι ενηλίκων Blue Hustler. Υπάρχει διαθέσιμο και το υπο-πακέτο Adult Pack με τα κανάλια ενηλίκων Hustler TV και Dorcel TV το οποίο μπορεί να συνδιαστεί είτε με το πακέτο Family Pack είτε με το Full Pack.

Family Pack
• Ελληνικά κανάλια
Βουλή, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ALTER, ΣΚΑΪ
• Κανάλια που προβάλλουν σειρές και ταινίες
Fox life, FX, Universal, Sundance channel
• Ντοκιμαντέρ
Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Investigation, TLC, National Geographic WILD
• Μουσική
MTV, MAD Hits, VH1, Music TV
• Ψυχαγωγία
The Style Network, Fashion TV
• Παιδικά
Disney Channel, Nickelodeon, Kids Co, Baby TV
• Ειδησεογραφικά
Euronews, Deutsche Welle, France 24, Aljazeera, Russia today, Bloomberg
• Αθλητικά κανάλια
Eurosport, Eurosport 2, Extreme Sports Channel, EPSN Classic, ESPN America

————————————————————————————————————————————

Διαφορές στα κανάλια OTE TV Mέσω Δορυφόρου και Mέσω Conn-x
Η δορυφορική υπηρεσία OTE TV Mέσω Δορυφόρου περιλαμβάνει κανάλια HD (High Definition).
Στο Family Pack περιλαμβάνει τα ΕΡΤ HD, National Geographic HD, Eurosport HD, ESPN America HD, συν το απλό World Fashion.
Στο Full Pack περιλαμβάνει το OTE Sports HD.
Η δορυφορική υπηρεσία OTE TV Mέσω Conn-x δεν περιλαμβάνει κανάλια HD (High Definition) και έχει τα απλά ET1, National Geographic, Eurosport και ESPN America στο πακέτο Family Pack και το OTE Sports HD στο πακέτο Full Pack.

————————————————————————————————————————————



Κανάλια OTE Sport
4 Αθλητικά Κανάλια OTE Sport. Κορυφαία Πρωταθλήματα. Περισσότεροι από 100 Live Αγώνες και σε HD (ΟΤΕ TV Mέσω Δορυφόρου). Primera Division, Campionato, Bundesliga, Κύπελλο Ελλάδας, Copa Libertadores, Copa Sudamericana, Formula 1.

————————————————————————————————————————————

Τιμοκατάλογος με τιμές προσφοράς
Οι τιμές προσφοράς ισχύουν για τους 12 πρώτους μήνες και προϋποθέτουν 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία. Στη συνέχεια διαμορφώνονται σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο ΟΤΕ. Οι παρακάτω τιμές προσφοράς είναι για πελάτες που είναι κάτοχοι τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ.

Τιμοκατάλογος OTE TV Mέσω Δορυφόρου με τιμές προσφοράς
Family Pack: 14.90 ευρώ/ μήνα
Full Pack: 19.90 ευρώ/ μήνα
Adult Pack: 6 ευρώ/ μήνα

Οι τιμές προσφοράς για την OTE TV Μέσω Δορυφόρου για πελάτες που δεν είναι κάτοχοι οικιακής τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ διαμορφώνονται σε, Family Pack: 18.63 ευρώ/ μήνα και Full Pack: 24.88 ευρώ/ μήνα.

Τιμοκατάλογος OTE TV Mέσω Conn-x με τιμές προσφοράς
Family Pack: 14.90 ευρώ/ μήνα
Full Pack: 19.90 ευρώ/ μήνα
Adult Pack: 6 ευρώ/ μήνα
Club on Demand: 5 ευρώ/ μήνα
Cinema on Demand: 1 ευρώ – 4.50 ευρώ/ ταινία

Για την απόκτηση της ΟΤΕ TV Μέσω Conn-x απαιτείται σύνδεση Conn-x από 17.06 ευρώ/ μήνα.

————————————————————————————————————————————

Tιμοκατάλογος χωρίς τιμές προσφοράς
Οι παρακάτω τιμές είναι για πελάτες που είναι κάτοχοι τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ.

Τιμοκατάλογος OTE TV Mέσω Δορυφόρου χωρίς τιμές προσφοράς
Family Pack: 16.90 ευρώ/ μήνα
Full Pack: 22.40 ευρώ/ μήνα
Adult Pack: 6 ευρώ/ μήνα

Οι τιμές τιμοκαταλόγου για την OTE TV Μέσω Δορυφόρου για πελάτες που δεν είναι κάτοχοι οικιακής τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ διαμορφώνονται σε, Family Pack: 21.13 ευρώ/ μήνα και Full Pack: 28 ευρώ/ μήνα.

Τιμοκατάλογος OTE TV Mέσω Conn-x χωρίς τιμές προσφοράς
Family Pack: 16.90 ευρώ/ μήνα
Full Pack: 22.40 ευρώ/ μήνα
Adult Pack: 6 ευρώ/ μήνα
Club on Demand: 5 ευρώ/ μήνα
Cinema on Demand: 1 ευρώ – 4.50 ευρώ/ ταινία

————————————————————————————————————————————

Σημαντικές διευκρινήσεις
- Για την OTE TV Μέσω Δορυφόρου απαιτείται δορυφορική κεραία. Η τιμή της κεραίας ΟΤΕ είναι 55 ευρώ και η τιμή της εγκατάστασής της (τυπική εγκατάσταση) από εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη ΟΤΕ είναι 60 ευρώ. [Η τιμή της τυπικής εγκατάστασης περιλαμβάνει την παράδοση και την εγκατάσταση της δορυφορικής κεραίας του ΟΤΕ (μαζί με μεταλλάκτη συχνοτήτων (LNB), βάσεις στήριξης, ομοαξονικό καλώδιο και συνδετήρες) στο χώρο του συνδρομητή, απόσταση μεταξύ του δορυφορικού κατόπτρου και του αποκωδικοποιητή έως 30 μέτρα και τη δυνατότητα λήψης αποκλειστικά της υπηρεσίας OTE TV. Επιπρόσθετες κατασκευές ή υλικά δεν περιλαμβάνονται.]
- Οι υπηρεσίες Club On Demand και Cinema On Demand διατίθενται μόνο με την OTE TV Μέσω Conn-x.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του ΟΤΕ ΤV εδώ: otetv.ote.gr


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: ΟΤΕ TV: Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης

Τετάρτη - Πέμπτη δεν έχει ούτε... γράμματα

Μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ απεργεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών στις 19-20 του μήνα

Η ΠΟΣΤ καλεί τους ταχυδρομικούς να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως (την Τετάρτη) και το Σύνταγμα (την Πέμπτη).
Η προσυγκέντρωση για την Τετάρτη, ορίστηκε.........

στις 10.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά

27 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους!!!!

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά, ονομάζεται η ταινία του Νίκου Περάκη με τους Ορφέα Αυγουστίδη, Βίκυ Καγιά, Στέλιο Ξανθουδάκη, Ιωάννη Παπαζήση, Σωκράτη Πατσίκα, Γιώργο Σεϊταρίδη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Ρένο Χαραλαμπίδη.

Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά…

Ο Σταυρακομαθιακάκης – μετά την μυστηριώδη .......

απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori – εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα.

Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης.

Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η “πρώην” του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα.

Στους κινηματογράφους από τις 27 Οκτωβρίου 2011.

«Γιώργο κάνε κάτι, θα μας ρίξει το άρθρο 37»

«Αυτή την εβδομάδα παίζονται πολλά, ίσως όλα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινή γραπτή του δήλωση με την οποία σχολίασε το μανιφέστο των 3 υπουργών Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση. Και πράγματι έτσι είναι, αφού μπορεί καν να μην φτάσουμε στην σύνοδο κορυφής!
Η τύχη της κυβέρνησης κρέμεται από μια ..........

κλωστή για την ακρίβεια από 3 βουλευτές. Ενα από τα σημεία ορόσημα που μπορεί να κρίνουν και την κυβερνητική θητεία είναι η Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο της Τρόικα όπου περιλαμβάνονται ανατροπές -επί τα χείρω βεβαίως- σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακές σχέσεις.

Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη επιμένει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το άρθρο 37 για τις κλαδικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, υπερασπιζόμενη όπως λέει και τις δικές της κινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος επιμένει να κρατά άγνωστες τις προθέσεις του, αφού μια ανακοινώνει ότι δεν θα ψηφίσει, την άλλη ότι θα παραιτηθεί. Ενώ υπάρχουν και άλλοι βουλευτές -περίπου 10- οι οποίοι έχουν εκμυστηρευτεί ή δηλώσει δημοσίως ότι προβληματίζονται σφόδρα.

Το μέχρι στιγμής δεδομένο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος έχει διαμηνύσει από του βήματος της Βουλής ότι το άρθρο 37 είναι προαπαιτούμενο για να εγκριθεί η 6η δόση. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, μέχρι τώρα κρατά χαμηλούς τόνους ενώ ακόμη και συνεργάτες του βλέπουν με αγωνία την αναταραχή στην ΚΟ και την απραξία του κ. Παπανδρέου.

Μάλιστα έχει αρχίσει να συζητείται το σενάριο να μην διαγραφούν όσοι καταψηφίσουν! Ενα τέτοιο ενδεχόμενο - όποιες και αν είναι οι εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής- θα ισοδυναμεί με διαλυτική χαλάρωση στη συνοχή των βουλευτών και όποια νομοσχέδια έρχονται θα καταψηφίζονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Αν δεν σκληρύνει τη στάση του, το άρθρο 37 δεν περνάει. Τελεία και παύλα», λεει στέλεχος που είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν ο κ. Παπανδρέου απειλήσει με διαγραφή όσους το καταψηφίσουν μπορεί και να πεισθούν οι αντιδρούντες. Αν όχι, το εν λόγω άρθρο δεν περνά. Αν όντως πρόκειται για εν των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να συζητήσουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τότε αυτό ισοδυναμεί με πτώση της κυβέρνησης.

Σε αυτό το σκηνικό εύκολα γίνεται αντιληπτή η κρισιμότητα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ η οποία ορίστηκε για αύριο.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Οχι μόνο να πέσετε αλλά να γκρεμοτσακιστείτε. Κάντε εκλογές και εδώ είμαστε εμείς να σας σπρώξουμε και να σας γκρεμοτσακίσουμε.

Τι σκέφτεται ο Σαμαράς για το συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

«Μία από τα ίδια», χαρακτηρίζουν στη Συγγρού μια ενδεχόμενη σύγκλιση του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Στη ΝΔ, ξεκαθαρίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα αρνούνταν μια τέτοια πρόσκληση, όπως δεν το έχει κάνει ποτέ μέχρι σήμερα, όμως σημειώνουν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε πολλά να προσφέρει.

«Περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα θα είχε κάτι τέτοιο.
Έχουμε την εμπειρία του παρελθόντος», τονίζει.......

στενός συνεργάτης του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, τονίζοντας πως η λύση σήμερα δεν είναι άλλη παρά οι εκλογές.

«Θα πηγαίναμε χωρίς προσδοκίες στο Συμβούλιο», παρατηρεί το ίδιο στέλεχος, δηλώνοντας βέβαιο πως η πορεία μιας τέτοιας συνάντησης Κορυφής δεν θα οδηγούσε, καθ’ εικόνα των προηγουμένων, σε κανένα αποτέλεσμα.

«Θέλουν να φύγει ο Γιώργος και να μείνει το ΠΑΣΟΚ»

Με αυτή τη φράση, ερμηνεύουν στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά, τις συνεχώς αυξανόμενες εκκλήσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, περί σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

« Η κοινή λογική λέει μαζευτείτε. Όλοι κάνατε λάθη. Μαζευτείτε, βρέστε διεξόδους και σώστε την Ελλάδα. Κάντε δουλειά. Είστε υπεύθυνοι όλοι για αυτό που έγινε άρα είστε υπεύθυνοι όλοι να βρείτε διέξοδο», σημείωσε εχθές ο Ντίνος Βρεττός.

«Μια συνάντηση υπό τον Παπούλια, των αρχηγών των κομμάτων, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ίσως θα ήταν ωφέλιμη, γιατί θα πρέπει να απαντήσουν όλοι οι αρχηγοί, το τι θα πάμε να διαπραγματευθούμε», παρατήρησε στο ίδιο ραδιόφωνο, ο πρώην Υπουργός, Γιώργος Ντόλιος.

«Να μην αποκλειστεί μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας», το σχόλιο του «πράσινου» Γιάννη Αμοιρίδη.

Η Κ.Ο. της ΝΔ καταγράφει με προσοχή τις φωνές που πληθαίνουν, ερμηνεύοντας τες ως απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου.

newsbomb

ΟΤΕ TV: Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης

Επιτέλους σπάει το μονοπώλειο της NOVA

Την υπηρεσία ΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου παρουσιάζει ο ΟΤΕ, ενώ ενοποιεί το σύνολο των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης που προσφέρει κάτω από την κοινή ονομασία ΟΤΕ TV.

Όπως τονίζει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του, η υπηρεσία ..........

OTE TV Μέσω Δορυφόρου έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης από την εταιρεία, κάνοντας την ΟΤΕ TV διαθέσιμη παντού στην Ελλάδα, σε προσιτές τιμές.

H ΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου περιλαμβάνει περισσότερα από 45 κανάλια, εκ των οποίων τα 8 υψηλής ευκρίνειας (High Definition) χωρίς επιπλέον χρέωση, που διατίθενται σε 2 θεματικά πακέτα:

Family Pack - Η βασική υπηρεσία που περιλαμβάνει:

- Ελεύθερα Ελληνικά αναλογικά και ψηφιακά κανάλια,

- Κανάλια με σειρές και ταινίες (Universal, Fox Life, FX, Sundance Channel HD)

- Aθλητικά (Eurosport HD, ESPN America HD, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic)

- Ντοκιμαντέρ (National Georgaphic Wild HD, Discovery, Discovery Science, Discovery ID)

- Παιδικά (Disney Channel, Nickelodeon HD, Kids Co, Baby TV)

- Lifestyle (TLC, Fashion TV, World Fashion, Style TV)

- Μουσικά (MTV HD, Mad Hits, VH1, C Music TV)

- Ειδησεογραφικά (Euronews, Deutsche Welle, Bloomberg, France 24, Al Jazeera κα)

Full Pack - Περιλαμβάνει τα κανάλια του Family Pack και επιπλέον τα γνωστά αθλητικά κανάλια του ΟΤE, Sport 1, OTE Sport 2 και ΟΤΕ Sport 3, με αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο στα οποία προστίθεται και το νέο κανάλι OTE Sport HD με αθλητικά γεγονότα σε υψηλή ευκρίνεια όπου ξεχωρίζουν το Κύπελλο Ελλάδας τα πρωταθλήματα Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανίας, η Formula 1 κ.α.

Επιπλέον, ελεύθερα προς λήψη κανάλια σε κανονική και υψηλή ευκρίνεια υπάρχουν στον δορυφόρο Eurobird 9Α, από όπου εκπέμπει η OTE TV. Επίσης, εάν στην περιοχή είναι διαθέσιμη η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ο αποκωδικοποιητής της OTE TV μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να πιάνει και όλα τα υπόλοιπα ελεύθερα ελληνικά κανάλια, χωρίς επιπλέον εξοπλισμό.

Η λήψη του σήματος γίνεται μέσω δορυφορικού πιάτου, αποκωδικοποιητή και συνδρομητικής κάρτας. Η ΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου δεν προϋποθέτει ύπαρξη σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης. Απευθύνεται τόσο σε πελάτες ΟΤΕ που δε μπορούν να λάβουν την υπηρεσία ΟΤΕ TV μέσω Conn-x αλλά και σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, ακόμη και εάν δεν έχουν σταθερή τηλεφωνική σύνδεση.

Όπως σημειώνει ο ΟΤΕ, η εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή και του δορυφορικού πιάτου μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τον ΟΤΕ, μέσα από ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων εγκαταστατών. Εάν υπάρχει ήδη δορυφορικό πιάτο, που χρησιμοποιείται για τη λήψη άλλης δορυφορικής υπηρεσίας, δεν απαιτείται δεύτερο πιάτο.

Για τους επαγγελματίες (π.χ. χώροι εστίασης) η ΟΤΕ TV έχει δημιουργήσει ξεχωριστά «Επαγγελματικά Πακέτα».

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε επίσης ότι η υπηρεσία Conn-x TV μετονομάζεται σε OTE TV μέσω Conn-x και πλέον τα κανάλια είναι διαθέσιμα μέσω των παραπάνω θεματικών πακέτων, Family Pack και Full Pack. Η ΟΤΕ TV μέσω Conn-x είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης, τονίζει ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του. Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες ΟΤΕ Cinema on Demand και OTE Club On Demand (υπηρεσίες Video On Demand) έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Μάθε τα πάντα για την ΟΤΕ TV μέσω δορυφόρου και μέσω Conn-x. Οι τιμές, τα πακέτα, τα κανάλια

Ως τις 31/10 η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ

Έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών προσφέρεται στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι η έκπτωση αφορά οφειλές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 και η σχετική αίτηση μπορεί να κατατεθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «το ποσό που προκύπτει .......

από την έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης την 31η Δεκεμβρίου 2010 οφειλής θα συμψηφιστεί με τις τελευταίες δόσεις του διακανονισμού (εφόσον τηρούνται οι όροι του).»

Δικαίωμα υπαγωγής με τους ίδιους όρους παρέχεται για μία και μόνο φορά στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν απωλέσει το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης κατά το άρθρο 48 του Ν. 3843/2011.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, το ποσό που προκύπτει από την έκπτωση συμψηφίζεται με τις τελευταίες δόσεις του διακανονισμού, εφόσον τηρούνται οι όροι του.

Newscode

Βγάζουν στην εφεδρεία και τους εκπαιδευτικούς

Τυχεροί μόνο για φέτος φαίνεται πως θα είναι οι εκπαιδευτικοί, όσον αφορά το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για τον συγκεκριμένο κλάδο και στις τάξεις δασκάλων και εκπαιδευτικών επικρατεί αναβρασμός.

Οι φήμες για ένταξη των εκπαιδευτικών στο μέτρο πληθαίνουν, την ώρα που τα κενά και κυρίως τα «λουκέτα» στα σχολεία αυξάνονται συνεχώς.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ένταξη ..........

των εκπαιδευτικών στην «προσυνταξιοδοτική» εφεδρεία από το καλοκαίρι του 2012, μέτρο το οποίο ενδέχεται να αποφασίσει ακόμα και σήμερα, καθώς το μέτρο θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα αφορά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα εξαιρεθούν οι καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

«Είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή του μέτρου στους εκπαιδευτικούς, θα πλήξει όχι μόνο τον κλάδο αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία», δηλώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Το μέτρο θα βάλει «λουκέτο» σε ακόμα περισσότερα σχολεία και οι συγχωνεύσεις θα τριπλασιαστούν. Πέρυσι συγχωνεύτηκαν περίπου 1.000 σχολεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περισσότερα από 200 στην Δευτεροβάθμια. Αυτοί οι αριθμοί του χρόνου θα είναι σίγουρα τριπλάσιοι.

Η εφεδρεία, οι συγχωνεύσεις και οι αυξήσεις τμημάτων θα πλήξουν άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι μαθητές ανά τμήμα ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 30», τονίζει στο newsbomb.gr ο κ. Παπαχρήστος.

Που θα εφαρμοστεί

Η προσυνταξιοδοτική εφεδρεία θα εφαρμοστεί σε εκπαιδευτικούς που είναι τουλάχιστον 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων και των ετών υπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν εργαστεί και στην ιδιωτική εκπαίδευση πριν από το 1983 θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους, καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό για την εξαγορά των ενσήμων.

Τι θα γίνει με τις μετατάξεις

Οι μετατάξεις δεν θα έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς και θα αφορούν το σύνολο της επικράτειας. Αυτό σημαίνει πως όποιος εκπαιδευτικός δεν δεχθεί τη μετακίνησή του σε άλλη περιοχή, θα τίθενται αυτομάτως σε εργασιακή εφεδρεία.

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, καθώς θα προκαλέσει νέες συγχωνεύσεις σχολείων από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Newsbomb

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους 9.000 οφειλέτες του Δημοσίου

Το αργότερο την Τετάρτη θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο η λίστα με τα περίπου 9.000 πρόσωπα που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ και συνολικά περίπου 5 δισ.

Το πράσινο φως στη δημοσιοποίηση της λίστας, άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διευκολύνοντας το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είχε δρομολογήσει τη δημοσιοποίηση της.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της γνωμοδότησης της .......

Αρχής, «η μη εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων αποτελεί συμπεριφορά με ιδιαίτερη συνταγματική απαξία, γιατί παραβιάζει την αρχή της καθολικότητας του φόρου» και «αντίκειται στην αρχή του δικαίου, αφού στερεί από το κράτος μεγάλο μέρος εσόδων, που προορίζονται για την υλοποίηση δημόσιων αναγκών».

Η Αρχή πάντως, θέτει ορισμένες προϋποθέσεις για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, όπως την πάροδο της προθεσμίας εντός της οποίας μπορούσε ο οφειλέτης να ασκήσει προσφυγή, το να έχει τελεσιδικήσει η απόφαση για το ύψος της οφειλής, να έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του, αλλά και να δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης εντός 15 ημερών πριν τη δημοσιοποίηση.

Μένει να δούμε αν η λίστα έχει επικαιροποιηθεί με τις περιπτώσεις όσων έχουν δηλώσει αδυναμία πληρωμής ή τις περιπτώσεις όσων έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση.

Διαφορετικά θα δούμε άλλη μία αλλοπρόσαλλη λίστα, όπως η προηγούμενη με τα 6.000 νομικά πρόσωπα, η οποία συμπεριέλαβε επιχειρήσεις που έχουν βάλει προ πολλού λουκέτο.

newsbomb

Δεν έχουμε λεφτά για συντάξεις και αγοράζουμε φρεγάτες!

Έντονες επικρίσεις στην συμφωνία για την πώληση δύο έως τεσσάρων φρεγατών, που φέρονται να έχουν κλείσει Γαλλία και Ελλάδα, ασκεί η γερμανική αντιπολίτευση.

«Στην παρούσα φάση το μόνο που δεν χρειάζεται η Ελλάδα είναι πολεμικά πλοία», δηλώνει ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξοπλισμών Κλάους Μπάρτελ.
Σε συνέντευξή του προς την Frankfurter Rundschau, .........

ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής τοποθετείται σε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, που θέλει το Παρίσι να σχεδιάζει να παραδώσει δύο έως και τέσσερις νέες φρεγάτες στο ελληνικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Der Spiegel, επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή την περίοδο να συγκεντρώσει τα 300 εκατ. ευρώ για κάθε πλοίο, το Παρίσι προσφέρθηκε να παραχωρήσει στην ελληνική κυβέρνηση τις φρεγάτες για πέντε χρόνια δωρεάν. Μόλις τότε θα πρέπει τα πλοία, που κατασκευάστηκαν στο κρατικό ναυπηγείο DCNS, να πληρωθούν με μειωμένη 100 εκατ. ευρώ τιμή ή σε διαφορετική περίπτωση να αποκτηθούν από το γαλλικό ναυτικό.

«Τα ελληνικά ναυπηγεία θα επιδοτηθούν και μάλιστα με γερμανικά χρήματα»

Όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό, η υποτιθέμενη συμφωνία προκαλεί τις αντιδράσεις των Γερμανών ανταγωνιστών, οι οποίοι επιδιώκουν εδώ και καιρό να διασφαλίσουν την ανάθεση της παραγγελίας. Σε επιστολή του προς την καγκελάριο Μέρκελ ο εκπρόσωπος του ομίλου ThyssenKrupp επικρίνει το γεγονός ότι τα πλοία σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα πληρωθούν στο τέλος από τον Γερμανό φορολογούμενο.

«Ενώ τα γερμανικά ναυπηγεία δεν έλαβαν καμία παραγγελία, η DCNS και τα ελληνικά ναυπηγεία θα επιδοτηθούν και μάλιστα με γερμανικά χρήματα και θα κρατηθούν στη ζωή», αναφέρει ο μάνατζερ εξοπλισμών, σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει το φίλο της το Σαρκοζί»

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση και των Γερμανών Πρασίνων. «Ανεξαρτήτως από το που προέρχονται, δεν επιτρέπεται να διατίθενται στην Ελλάδα προϊόντα στρατιωτικών εξοπλισμών σε βάρος των γερμανών φορολογουμένων», υπογράμμισε η εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εξοπλισμών Κάτια Κόιλ.

Ο πολιτικός του SPD Ούβε Μπεκμάιερ εκφράζει ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία. «Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει το φίλο της το Σαρκοζί», δηλώνει. Από ένα εσωτερικό έγγραφο της Thyssen συμπεραίνεται ότι η σχεδιαζόμενη συμφωνία συνιστά πιθανότατα παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου περί επιχορηγήσεων και αναθέσεων. Επισήμως πάντως ο όμιλος δεν θέλησε να σχολιάσει την περίπτωση.

Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να επιβαρύνει τις γαλλογερμανικές σχέσεις, σχολιάζει το Der Spiegel.

NewPost με πληροφορίες απο Deutsche Welle

Ανακύκλωση μπαταριών

Του σενεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Καθημερινά χρησιμοποιούμε χιλιάδες ηλεκτρονικές συσκευές όπως CD Players, κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα, laptops κλπ των οποίων η λειτουργία απαιτεί μπαταρίες. Τι γίνεται όμως όταν οι μπαταρίες αυτές δεν χρησιμοποιούνται πλέον και πως μπορούμε εμείς να διαχειριστούμε τις αχρησιμοποίητες μπαταρίες;

Οι απαντήσεις στην συνέχεια.

Η εποχή που ζούμε είναι η εποχή των μεγάλων..........

επιτευγμάτων της τεχνολογίας. Όμως οι ανάγκες σε πρώτες ύλες διαρκώς αυξάνονται και ο κίνδυνος για την καταστροφή του περιβάλλοντος διαρκώς μεγαλώνει. Αρκετά από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται καθημερινά είναι συστατικά του φλοιού της γης και όχι συνθετικά παρασκευασμένες χημικές ουσίες και για τον λόγο αυτό δεν διασπώνται. Οι ζωντανοί οργανισμοί τα απορροφούν με το νερό, με τον αέρα και την τροφή και δύσκολα μπορούν να τα αποβάλλουν. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται βιοσυσσωρευση, και προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στους περιβαλλοντολόγους. Αρκετές δηλητηριάσεις έχουν κατά καιρούς καταγραφεί σε διάφορες χώρες στο παρελθόν με αιτία τα βαρέα μέταλλα και κάποια από αυτά όπως το κάδμιο που θεωρούνται καρκινογόνα. Η εξόρυξη των βαρέων μέταλλων από τον φλοιό της γης θα συνεχίζεται για την κατασκευή όχι μόνο μπαταριών αλλά και πολλών άλλων προϊόντων. Γι αυτό το λόγο η ανακύκλωση των μπαταριών καθώς και άλλων υλικών κρίνεται απαραίτητη.

Η ανακύκλωση μπαταριών είναι η διαδικασία ανάκτησης και αξιοποίησης των υλικών που αποτελούν τις μπαταρίες δηλαδή η απόσπαση των μετάλλων της μπαταρίας και η επαναφορά τους στο φυσικό και οικονομικό κύκλο με την επαναχρησιμοποίηση τους για την κατασκευή νέων μπαταριών η άλλων προϊόντων. Τελικός σκοπός της ανακύκλωσης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών καθώς και η μείωση του όγκου απορριμμάτων. Τα οφέλη από την ανακύκλωση μπαταριών είναι κοινά για όλους. Δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η ανακύκλωση μπαταριών γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν στους ΧΥΤΑ (χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) την εξοικονόμηση πρώτων υλών την εξοικονόμηση ενέργειας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τη συνεισφορά στον πολιτισμό, εφόσον η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί δείκτη πολιτισμού.

Τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μπορείτε να τις ανακυκλώσετε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, από όπου οι μπαταρίες συλλέγονται για να ανακυκλωθούν. Έτσι προστατεύετε το νερό και το έδαφος από επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ουσίες.

Μπορείτε να ανακυκλώσετε όλα τα είδη μπαταριών μέχρι 1500 γραμμάρια, είτε αυτές είναι πρωτογενείς (μιας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζομενες).

Οι μπαταρίες που ανακυκλώνονται στέλνονται σε εργαστήρια στην Ευρώπη που δέχονται μπαταρίες για ανακύκλωση, αφού προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιου είδους εργοστάσιο.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται η εταιρεία ΑΦΗΣ (από τα αρχικά ανακύκλωση φορητών ηλεκτρικών στηλών)η οποία ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την οργάνωση συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχειρίσεις φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, ενώ λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εισφορών που διαθέτουν οι εισαγωγείς μπαταριών, προκείμενου να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της ανακύκλωσης. Η εταιρεία αυτή είναι ο εγκεκριμένος φορέας που έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανακύκλωση των φορητών μπαταριών στη χώρα μας καθώς διατίθενται από την ΑΦΗΣ ειδικοί κάδοι για τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες.

Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συμμετέχουν επίσης οι εισαγωγείς μπαταριών, συνεισφέροντας ένα ποσό για κάθε μπαταρία που διαθέτουν στην ελληνική αγορά. Η συνεισφορά τους αυτή καλύπτει τα έξοδα που απαιτούνται για τη συλλογή τη μεταφορά και την ανακύκλωση των μπαταριών, καθώς και το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του έλληνα πολίτη. Συμμετέχουν ακόμη 3,300 δήμοι και δημόσιοι φορείς πάνω από 5.700 σχολεία και αλυσίδες σουπερμαρκετ. Έχουν τοποθετηθεί ακόμη 4.100 κάδοι ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ σε εμπορικά καταστήματα

Υπάρχουν δυο είδη μπαταριών οι πρωτογενείς και οι δευτερογενείς. Οι πρωτογενείς μπαταρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ηλεκτρικές συσκευές σε φωτογραφικό εξοπλισμό, στα ρολόγια στους υπολογιστές και σε πολλές άλλες καθημερινές χρήσεις. Οι περισσότερες πρωτογενείς μπαταρίες είναι κυλινδρικές επίπεδες η κομβιοσχημες (κουμπιά) με χωρητικότητες κάτω από 20 Ah. Συνήθως είναι οικιακής χρήσης σε αντίθεση με τις δευτερογενείς που είναι συνήθως βιομηχανικής χρήσης. Οι κυριότεροι τύποι πρωτογενών μπαταριών είναι οι

Ψευδαργύρου- άνθρακα. Οι γνωστές σε όλους απλές μπαταρίες. Για τις απλούστερες χρήσεις και με την μικρότερη διάρκεια ζωής.

Ψευδαργύρου-χλωριδίου. Με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Χρησιμοποιούνται εκεί που υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια.

Αλκαλικές Μαγγανίου με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα δυο προηγούμενα είδη. Είναι μάλιστα και φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Αργύρου. Συνήθως είναι κομβιοσχημες περιέχουν οξείδιο του αργύρου και χρησιμοποιούνται συνήθως σε ρολόγια.

Λιθιου. Μεγάλης διάρκειας ζωής περιέχουν μεταλλικό λιθιο και χρησιμοποιούνται ευρέως στον κινηματογραφικό εξοπλισμό και στα κινητά τηλέφωνα.

Ψευδαργύρου-αέρα. Επίσης κομβισχημες έχουν την καινοτομία ότι αντί θετικού πόλου χρησιμοποιείται το ατμοσφαιρικό οξυγόνο.

Υδραργύρου. Με οξείδιο του υδραργύρου. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ιατρικές συσκευές, όπως ακουστικά βαρηκοΐας. Δυστυχώς ο υδράργυρος που περιέχουν είναι επικίνδυνος για το περιβάλλον.

Οι δευτερογενείς μπαταρίες επαναφορτίζονται ηλεκτρικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν παντού. Χωρίζονται σε τρία βασικά συστήματα.

Επαναφορτιζομενο σύστημα νικελίου-καδμίου που είναι οι πρώτες επαναφορτιζομενες μπαταρίες που φτιάχτηκαν ποτέ.

Χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά εργαλεία φορητά τηλέφωνα φορητούς υπολογιστές παιχνίδια κλπ με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Δυστυχώς το κάδμιο είναι βλαβερό, ενώ γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί αυτό το είδος μπαταρίας από την αγορά και όπου είναι δυνατόν να αντικατασταθεί.

Επαναφορτιζομενο σύστημα μολύβδου

Η ανακάλυψη τους έφερε την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, αφού οι περισσότερες μπαταρίες αυτοκίνητων ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Ο μόλυβδος είναι και αυτός επικίνδυνος για το περιβάλλον, γι αυτό γίνεται ήδη προσπάθεια να συλλέγονται οι άδειες μπαταρίες από τα συνεργεία αυτοκίνητων και να στέλνονται για ανακύκλωση.

Σύστημα νικελίου μετάλλου υδριδίου. Αυτές είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις νικελίου -καδμίου τις οποίες τείνουν να αντικαταστήσουν.

Ο κύκλος ζωής

Κάθε μπαταρία έχει ένα κύκλο ζωής. Ξεκινάει από το εργοστάσιο κατασκευής της και καταλήγει στον τελικό χρήστη. Όταν η μπαταρία αδειάσει η πεταχτεί στα σκουπίδια ο κύκλος ζωής διακόπτεται, χάνοντας έτσι πολύτιμες πρώτες ύλες και κατά συνέπεια ενέργεια, ενώ κάποια στοιχεία της μπαταρίας μπορούν να περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα με επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία του ανθρώπου.

Αντίθετα, ρίχνοντας την άδεια μπαταρία στους ειδικούς κάδους συλλογής ο κύκλος ζωής της μπαταρίας συνεχίζεται, τα βασικά στοιχεία της ανακυκλώνονται για να καταλήξουν στην παραγωγή νέων μπαταριών η άλλων προϊόντων.

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά ασφαλή στο Facebook

Το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του διαδικτύου, με 800 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη σε όλο τον κόσμο. Η απήχηση του είναι πλέον τόσο μεγάλη, που έχει καθιερωθεί ως σημαντικό μέσο επικοινωνίας για εκατομμύρια εφήβους και νέους.

Ωστόσο, πρόσφατη ανεξάρτητη έρευνα........

αποκαλύπτει στοιχεία που δημιουργούν ιδιαίτερο προβληματισμό για τη χρήση του δημοφιλέστερου των social media από τους ανήλικους (Consumer Union 5/ 2011).

20 εκατομμύρια ανήλικοι είναι χρήστες του Facebook
7,5 εκατομμύρια (δηλαδή το 1/3 από αυτούς) είναι παιδιά κάτω των 13 ετών, γεγονός που απαγορεύεται σύμφωνα με νόμο των ΗΠΑ του 1998 για την προστασία του απορρήτου ανηλίκων στο διαδίκτυο (Children's online Privacy Protection Act- COPPA).
Μεταξύ των νεαρών χρηστών, πάνω από 5 εκατομμύρια είναι κάτω των δέκα ετών.
Ένα εκατομμύριο είναι ο αριθμός των παιδιών που παρενοχλήθηκαν, απειλήθηκαν ή υποβλήθηκαν σε κάποια άλλη μορφή ηλεκτρονικής παρενόχλησης τον περασμένο χρόνο στο Facebook.

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν, ότι παρά την προστασία που προσφέρει ο νόμος, πολλοί ανήλικοι κάτω των 13 ετών, δίδοντας ψευδή ημερομηνία γέννησης, γίνονται μέλη του site.

Μάλιστα, μερικές εβδομάδες μετά τη δημοσίευση της έρευνας, το Facebook δήλωσε ότι θα επιδιώξει την αλλαγή του σχετικού νόμου και την κατάργηση του ηλικιακού ορίου. Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει το site, και αφού έτσι και αλλιώς ο αριθμός των χρηστών κάτω των 13 ετών είναι τόσο μεγάλος, θα μπορούν να καθοριστούν ακόμη υψηλότερα όρια ασφάλειας για την προστασία τους. Την ίδια στιγμή όμως, οι πιο επιφυλακτικοί ανησυχούν πως αυτός είναι απλά ένας ακόμα τρόπος για να χτιστεί από νωρίς μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά, που θα συμβάλει στην συνέχιση της κυριαρχίας του Facebook στη βιομηχανία των social media. Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά από το γεγονός, ότι το Facebook πρόσφατα τριπλασίασε τις δαπάνες του για λόμπινγκ με στόχο την τροποποίηση του σχετικού νόμου, προσλαμβάνοντας πρώην αξιωματούχους των προέδρων Μπούς και Ομπάμα.

Επειδή όμως κανένας νόμος από μόνος του δεν μπορεί να προστατέψει ένα παιδί που βρίσκεται χωρίς επιτήρηση απέναντι από την οθόνη ενός υπολογιστή, αναφέρουμε κάποιες ενέργειες που μπορούν να κάνουν τη χρήση του Facebook ασφαλέστερη.

Εξοικειωθείτε οι ίδιοι με το site. Όσα περισσότερα γνωρίζετε για τη λειτουργία του και τα θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τόσο περισσότερο μπορείτε να προστατέψετε το παιδί σας.
Εξηγείστε στα παιδιά την σπουδαιότητα προστασίας των προσωπικών του δεδομένων.
Θυμίστε του, ότι το internet γενικά και το Facebook ειδικότερα, δεν είναι χώρος μόνο για παιδιά και ότι το προφίλ του μπορούν να το βλέπουν και ενήλικες.
Κάντε το παιδί σας "φίλο" στο Facebook. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, το γεγονός και μόνο ότι γνωρίζει πως είστε και εσείς "παρών" ως μέλος, θα το κάνει να κινείται προσεχτικότερα.

Τονίστε στο παιδί, ότι το Facebook είναι μόνο για φίλους και όχι για επαφές με αγνώστους. Ακόμη και εάν το προφίλ κάποιου μοιάζει με αυτό του παιδιού (ίδια ηλικία, κοντινό σχολείο κτλ.), ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία των πληροφοριών τρίτων.
Ένα παιδί που έχει κάτι να κρύψει, πιθανότατα θα δημιουργήσει δύο προφίλ στο Facebook: ένα που θα ενέκριναν οι γονείς του και ένα δεύτερο, πραγματικό, για τους φίλους του. Ένα προφίλ ιδιαίτερα «φτωχό» σε ενημέρωση και υλικό, είναι ένας σημάδι που πρέπει να μας προβληματίσει.
Ελέγξτε εάν οι φωτογραφίες και οι ανακοινώσεις στο προφίλ του είναι κατάλληλες για την ηλικία του.
Ενεργοποιήστε στις ρυθμίσεις, το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και την επιλογή για "φίλους μόνο".
Ενημερωθείτε και ενημερώστε στη συνέχεια και το παιδί σας για την ηλεκτρονικής παρενόχληση (cyberbullying).
Εάν έχετε σημαντικό λόγο ανησυχίας για την χρήση του διαδικτύου από το παιδί σας, δοκιμάστε κάποια από τις διαδικτυακές υπηρεσίες που μπορούν να καταγράφουν on-line για τους γονείς όλες τις κινήσεις του παιδιού-χρήστη σε αυτό (safetyWeb, McGruff και άλλα).

Τέλος, οι ειδικοί υπενθυμίζουν πως σπουδαιότερο από όλα παραμένει η ουσιαστική επικοινωνία των γονιών με τα παιδία και η συμμετοχή των τελευταίων στην –συχνά όχι εύκολη- καθημερινότητα των παιδιών τους.

iefhmerida

Συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια σήμερα Δευτέρα στις 12:30

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ στις 4.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 του μήνα.
Στη Σύνοδο αναμένεται να γίνει αναθεώρηση ........

της συνθήκης της 21ης Ιουλίου, αλλά οι τεχνικές λεπτομέρειες θα διευθετηθούν αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι είναι καλό να αποφευχθεί η πλήρης χρεοκοπία, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών στο «κούρεμα». Ωστόσο εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο αν θα γίνει εφικτό, καθώς η Γερμανία θέλει επαρκή αναδιάρθρωση, ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις των αγορών ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μερκελ φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι όποια λύση βρεθεί πρέπει να είναι μόνιμη, ώστε η ελληνική υπόθεση να μην προκαλεί κραδασμούς στην ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αστάθειας, καθώς δείχνει να αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά στις διεργασίες που διεξάγονται στην ΕΕ για το εθελοντικό ή μη κούρεμα.

Ξεκινάει εβδομάδα κινητοποιήσεων – Δείτε όλο το απεργιακό δελτίο

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι προχωρούν σε καταλήψεις, στάσεις εργασίας και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εκδηλώνοντας την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ποιοι απεργούν........

- Οι εφοριακοί ξεκινούν τη Δευτέρα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

- Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ

- Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

- Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.

- Την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι καθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

- Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων ως την Τετάρτη.

- Ξεκινά η δεκαήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

- Συνεχίζεται ως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

- Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

- Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.

- Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

Αναστέλεται από σήμερα η επιβολή ανώτατης τιμής στα καύσιμα

Την αναστολή του μέτρου της επιβολής πλαφόν στα καύσιμα από τις 8 το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσαν τα συναρμόδια υπουργεία.

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έκριναν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων, δύο μόλις εικοσιτετράωρα από την επιβολή ανώτατης τιμής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στα καύσιμα.

Έτσι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το .........

μέτρο αναστέλλεται από αύριο Δευτέρα, στις 8 το πρωί.

«Παρακολουθούμε και ελέγχουμε την εξέλιξη των τιμών καθημερινά και σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα παρέμβουμε και πάλι για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών από φαινόμενα αδικαιολογήτων ανατιμήσεων» σημειώνει η ανακοίνωση των υπουργείων.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 17 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Μεγάλες οι καταστροφές στην Ηλεία από τις πλημμύρες

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψει κανείς τις εικόνες στην περιοχή των Λεχαινών. Ολόκληρες γειτονιές περιμετρικά της πόλης, βυθισμένες στο νερό και οι κάτοικοι απεγνωσμένοι και αβοήθητοι. Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται αφού η κακοκαιρία δεν έχει κοπάσει ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται και νέο κύμα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη .........

σπιτιού στα Λεχαινά που όπως δήλωσε στην κάμερα του ilialive.gr έφτασε τα ξημερώματα από την Αθήνα στην Ηλεία, γιατί του έλεγαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ το σπίτι του βρίσκεται ολόκληρο μέσα στο νερό. Σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος της στάθμης των νερών ξεπερνά το ένα μέτρο και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στην περιοχή.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης κ. Παλαιολόγου, στο Κοτύχι το προστατευτικό ανάχωμα έσπασε σε τρία σημεία και τα ψάρια έφυγαν προς τη θάλασσα, προκαλώντας διπλή καταστροφή, τόσο οικολογική για το οικοσύστημα, όσο και οικονομική για την τοπική εταιρία και τους αλιείς.

Real.gr