Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βόμβα ΔΝΤ προς Γιώργο: «Αποκεφάλισε τον Παπακωνσταντίνου»

«Είναι κουρασμένος και εκνευρισμένος» είπε αξιωματούχος του ΔΝΤ όταν πληροφορήθηκε τις αντιδράσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όπως είναι σε θέση να .........

γνωρίζει το newpost.gr από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον τα ανώτατα κλιμάκια των αξιωματούχων του παρακολουθούν με
προβληματισμό τα τελευταία ξεσπάσματα του υπουργού Οικονομίας απέναντι στους δημοσιογράφους δείχνοντας δυσφορίαγια την εικόνα που βγάζει προς τα έξω.

Ο ολοήμερος καβγάς Παπακωνσταντίνου- Mega, πρώτα στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον δημοσιογράφο Μανώλη Αναγνωστάκη και κατόπιν η παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων όπου ο υπουργός έσπευσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ του Μ. Ιγνατίου ότι οι επιτελείς του ΔΝΤ λένε πως η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε θέσει, δείχνει, λένε στο ΔΝΤ, ότι ο Παπακωνσταντίνου «έχει φθάσει στα όρια του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr οι Αμερικάνοι έχουν εισηγηθεί από διμήνου στον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει στην αλλαγή του οικονομικού επιτελείου και έχουν προκρίνει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών προκείμενου να γίνει εφικτή η εφαρμογή του μνημονίου. Η παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της
ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμου, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες στην Ουάσιγκτον – και σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings - δεν έχει περάσει καθόλου απαρατήρητη. Η δήλωση στήριξης του Ομπάμα –για τρίτη φορά- την περασμένη εβδομάδα από την σύνοδο του G8 υποδηλώνει το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος δεν θέλει σε καμιά
περίπτωση να κλονιστεί η ευρωζώνη κάτι που θα είχε συνέπειες στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Άλλωστε, εν τη απουσία του «φίλου» Στρος-Καν, οι Αμερικανοί θα είναι εκείνοι που θα παίξουν τον «προστατευτικό» ρόλο που είχε επωμισθεί ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα προκαλέσει εντύπωση τις επόμενες εβδομάδες, μετά τις τουρκικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, να επισκεφθεί την Αθηνά η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε μια κίνηση συμπαράστασης στον Γιώργο Παπανδρέου.

Μία προγραμματισμένη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα είχε αναβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω των μαζικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο που οδήγησε αργότερα στην παραίτηση Μουμπάρακ.

Newpost

Σχεδόν ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Με αυξημένη πλειοψηφία εκκρίθηκε η εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη μετατροπή του πολεμικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε μεικτό, εμπορευματικό και επιβατικό χαμηλού κόστους με αυτοχρηματοδότηση. Την εισήγηση υπερψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.

Η δημιουργία του αεροδρομίου ...........

της Τρίπολης κρίνεται απαραίτητη για τον τουριστικό προσανατολισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην εισηγητή του τοποθέτηση, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία αναπτυξιακού χαρακτήρα για το τουριστικό και αγροτικό προϊόν ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας στο Ναύπλιο ετέθη το ζήτημα και οι διαβεβαιώσεις οι οποίες δόθηκαν είναι προς την κατεύθυνση της τελικής απόφασης σε σύντομο χρονικό διάστημα από το αρμόδιο Υπουργείο για τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι και ως Υφυπουργός είχε εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση μετά από εντολή του τότε πρωθυπουργού, δυστυχώς όμως τότε οι συνθήκες δεν ευνοούσαν μια τέτοια εξέλιξη.

Η πρόταση που κατατίθεται τώρα ανέφερε ο κ. Τατούλης, αφορά τη δημιουργία μεικτού αεροδρομίου, στρατιωτικού, επιβατικού και εμπορευματικού, το οποίο θα δέχεται low cost πτήσεις, αλλά και charter. Για το σκοπό αυτό θα προκηρυχτεί από το αρμόδιο υπουργείο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός και θα υιοθετηθεί το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης. Το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να τοποθετηθεί θετικά για αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Τατούλης υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να θιγεί και ότι η λειτουργία του αεροδρομίου στην Τρίπολη δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά συμπληρωματικό. Άλλωστε το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του 2003 προβλέπει την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και με αυτό του 2008 επιβεβαιώνεται η πρόθεση αυτή σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης επέστησε την προσοχή σε όσους δημιουργούν φοβίες στους πολίτες και σημείωσε ότι οι όποιες μικρονοητικές λογικές λειτουργούν προς όφελος του λαϊκισμού ορισμένων ομάδων.

Ο κ. Τατούλης, αφού δήλωσε τη χαρά του για τη συναίνεση που επέδειξαν όλες οι παρατάξεις, επεσήμανε ότι το επόμενο βήμα της Περιφέρειας είναι η παρουσίαση σχεδίου δράσης για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και της ανάπτυξης του τομέα της κρουαζιέρας, ιδιαίτερα σημαντικού πόλου τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας. Το επόμενο χρονικό διάστημα, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Νικητιάδη για τη μελέτη των σχετικών υποδομών για τις κρουαζιέρες.
Στη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο, και τη γενική γραμματέα του υπουργείου κα Μενδώνη, αποφασίστηκε η υλοποίηση ολόκληρου του προγράμματός μας με υπερχρηματοδότηση 120 % ανέφερε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι ο τρόπος λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελεί μεγάλο βαρίδι στις προσπάθειες της Αιρετής Περιφέρειας, η οποία με μεθοδικότητα και πολύ προσπάθεια έχει εξασφαλίσει τριπλάσιο αριθμό οδικών υποδομών. Στόχο μας αποτελεί η δημιουργία ενός τοπικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jessica υπογράμμισε ο κ. Τατούλης και καταλήγοντας ανέφερε ότι ήδη η Περιφέρεια είναι έτοιμη από 1η Ιουλίου που θα πάρει το ΕΣΠΑ να κινηθεί με διαδικασίες fast track πάνω σε όλα τα προβλεπόμενα ζητήματα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αφού χαρακτήρισε ως άστοχες τις παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου βάζει γερές πλάτες για να βγει η χώρα από την κρίση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι μετά από ενέργειες που έχουν γίνει, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τη δημιουργία μεικτού αεροδρομίου στην Τρίπολη. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο μόχλευσης για την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/05/2011, στα σχολεία.
Η δράση αποτελεί πανελλήνια .......

προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.

Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.
Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.

Η εγκύκλιος της Υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου αναφέρει:

Δράση: «Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων - 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία»

Σε συνέχεια του 14991/Γ7/26-11-2010 εγγράφου της Υπηρεσίας μας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για την σπουδαιότητα του Εθελοντικού Προγράμματος Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων. Στόχος του Προγράμματος είναι η συστηματική συγκέντρωση των βιβλίων των μαθητών μετά το πέρας της χρήσης τους, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν από τους μαθητές κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Φτάνοντας στη λήξη του σχολικού έτους καλούνται όλοι οι μαθητές με την εποπτεία των εκπαιδευτικών, των Διευθυντών των Σχολείων και σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, να παραδώσουν τα βιβλία στο σχολείο τους, ιδιαίτερα όσα έχουν διατηρήσει σε καλή κατάσταση.

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Δ/ντές των Σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς, την 6η Ιουνίου 2011, η οποία θα είναι κοινή για την συγκέντρωση των βιβλίων σε όλα τα σχολεία της χώρας, θα πρέπει με όποιες δράσεις μπορούν να αναδείξουν τη σημασία αυτής της προσπάθειας και να κινητοποιήσουν όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να συγκεντρώσουν το μέγιστο αριθμό σχολικών βιβλίων που μπορούν.

Τα βιβλία αυτά θα φυλαχτούν σε κάθε σχολείο, και θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011. Η περίσσεια των βιβλίων που θα δημιουργηθεί θα ληφθεί υπόψη για τη μείωση των παραγγελιών της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει η βράβευση των σχολείων με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων και η βράβευση της καλύτερης αφίσας.
Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καλούνται άμεσα να επικοινωνήσουν με όλα τα σχολεία της περιοχής τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση. Τα σχολεία τα οποία δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής μέχρι τώρα πρέπει να αξιοποιήσουν την 6η Ιουνίου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα σχολικά βιβλία.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων να αναγνωστεί σε όλους τους μαθητές μέχρι την Παρασκευή 3 – Ιουνίου – 2011, η επιστολή – πρόσκληση της Υπουργού για τη δράση αυτή και η παρούσα εγκύκλιος.

H ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο, διαλύουν και τα ΚΕΠ!.

ΣΠΑΝΙΑ συμβαίνει κάτι καλό σ’ αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο... Αλλά και ό,τι καλό θεσπίζουν κάνουν ό,τι μπορούν για να το καταστρέψουν! Αφορμή παίρνω από τη δημιουργία, αλλά και τη διάλυση, των πολύτιμων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)...
***
ΔΕΝ υπήρξε πιο επιτυχημένος .........

αλλά και πιο χρήσιμος θεσμός τις τελευταίες δεκαετίες από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ηταν αποτελεσματικός προπομπός για την καταπολέμηση της μεγαλύτερης πληγής του ελληνικού κράτους, της...
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!
***
ΛΟΓΟΥ χάρη, για να βγάλει ο πολίτης ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης έπρεπε να τρέχει σε Δήμους, Κοινότητες και άλλες κρατικές υπηρεσίες, να χάνει και ένα και δύο μεροκάματα, να ταλαιπωρείται αφάνταστα!..
(Ενώ πιο αξιόπιστο πιστοποιητικό από την αστυνομική ταυτότητα δεν υπάρχει. Στην οποία γράφεται ξεκάθαρα η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος γέννησης κ.λπ.).
***
ΜΕ τα ΚΕΠ τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Ελληνα πολίτη. Αν λ.χ. χρειαζόταν για κάποια δικαιολογητικά να ταλαιπωρηθεί σε υπουργεία, σε δήμους, σε κρατικούς οργανισμούς για να μαζέψει σωρεία πιστοποιητικών και βεβαιώσεων (άχρηστα τα περισσότερα), τώρα με μια επίσκεψη στο ΚΕΠ της γειτονιάς του και σε μερικά λεπτά λυνόταν το πρόβλημα!..
***
ΔΕΝ πρόλαβαμε, ωστόσο, να χαρούμε αυτές τις θαυματουργές υπηρεσίες.
Τους τελευταίους μήνες αρχίζαμε να βλέπουμε ουρές στα κατά τόπους ΚΕΠ. Οι οποίες συνεχώς μεγάλωναν...
Επειτα άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο!
«Εχουν απολυθεί περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους»!.. ήταν η δικαιολογία.
***
ΤΟ κατόρθωσε κι αυτό η διαλυτική και αντιλαϊκή κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου!
Ενώ οι κρατικές υπηρεσίες βουλιάζουν κυριολεκτικά από αργόμισθους και άπραγους κρατικοδίαιτους, βρήκαν ευκολότερο να απαλλαγούν από τους σκληρά και αποτελεσματικά εργαζόμενους στα ΚΕΠ.
Τα οποία και σιγά – σιγά διαλύουν!.. Κρίμα!..

Δ. Ρίζος
Αδέσμευτος Τύπος

i-news

Παίρνει εξιτήριο ο Γ. Καυκάς – 19 μέρες από τον τραυματισμό του στα επεισόδια

Με το εξιτήριο στο χέρι και με αποκαταστημένη πλήρως την υγεία του, αναμένεται να βγει σήμερα από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο οποίο νοσηλεύτηκε επί 19 ημέρες (τις περισσότερες από τις οποίες σε βαθύ λήθαργο στην εντατική) ο Γιάννης Καυκάς.

Ο 31χρονος διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα πιθανότατα από αστυνομικούς των ΜΑΤ σε άγνωστο ακόμη σημείο της Πανεπιστημίου, ή σε κάποια από τις στοές της, παρουσίασε ευτυχώς θεαματική βελτίωση από τη στιγμή που συνήλθε και κάποια προβλήματα δυσκινησίας στο αριστερό χέρι ξεπεράστηκαν εντελώς!

Έτσι πια, μετά την απροσδόκητη πλην .......

όμως εξαιρετικά ευχάριστη αυτή εξέλιξη, αναμένεται επιτέλους να προωθηθεί η διαδικασία της βαλτωμένης έρευνας, αφενός με τη λήψη της κατάθεσης του ώστε να διευκρινιστεί τί έγινε, πού και από ποιους, αφετέρου να παρθεί δείγμα DNA ούτως ώστε να συγκριθεί με τις "φερτές" βιολογικές ουσίες που υπάρχουν σε πυροσβεστήρες και γκλομπς, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα του ένστολου "Γκοτζαμάνη" που τον οδήγησε στο χείλος της αβύσσου.

Newsit.gr

Συναυλία από τους μαθητές της Τάξης πιάνου του ωδείου Κυπαρισσίας,

Η «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής & Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Κυπαρισσίας» σας καλεί στη συναυλία των μαθητών της τάξης πιάνου του καθηγητή Νικόλαου Παπαδήμου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011, ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» του ΤΕΕ Κυπαρισσίας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: ......

1. Θεοδωρακόπουλος Νίκος - Beyer No 17
2. Κανελλοπούλου Μαρία – οι καμπάνες του χωριού μας (γαλλικό παραδοσιακό)
3. Κολοσκόπης Παναγιώτης – Τι χαρά, τι χαρά!
4. Θεοδωρακοπούλου Νάγια – Beyer No 20
5. Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης – Beethoven «Ωδή στη χαρά» (διασκευή)
6. Θεοδωρακοπούλου Γεωργία - Beyer No 21
7. Γρηγοροπούλου Κωνσταντίνα – Beyer παιδικό τραγούδι
8. Παναγιωτοπούλου Ρέα - Beyer No 31
9. Κοκκίνη Πηνελόπη - Beyer No 39
10. Σαμπαζιώτη Φωτεινή - Beyer «Melodie Enfantine»
11. Σαμπαζιώτης Άγγελος – Beyer «air Populaire»
12. Ανδριάννα Πολίτη – Cyrano De Bergerac, Methode Rose
13. Φιτσώρου Νικολέττα – Mozart «Μικρή Νυχτερινή Μουσική» (διασκευή)
14. Αγγελινάς Οδυσσέας - Beyer No 74
15. Κωνσταντοπούλου Αθανασία - Methode Rose, «Les Cadets de Gascogne»
16. Κανελλόπουλος Αλέξανδρος – Brahms «Ουγγρικός χορός Νο 4» (διασκευή)
17. Χρονόπουλος Πάρης - Beyer No 73
18. Μαρίνος Κούρδογλου – Thompson «Ισπανικός χορός»
19. Σαμπαζιώτη Κατερίνα – Theodor Oesten «Fruhlingslust»
20. Νικολοπούλου Κωνσταντίνα - Theodor Oesten «Wanderlier»
21. Σπυροπούλου Δήμητρα - Theodor Oesten «Chat Espiegel»
22. Φιτσώρου Δήμητρα -Theodor Oesten «Jagd Stuck»
23. Μπίτσικα Ιουλιανή -Theodor Oesten «Danse Espagnole»
24. Φιτσώρου Ιωάννα – James A. Blunt «Carry me Back to Old Virginny»
25. Δημητρακοπούλου Γεωργία – 1. «Starlight waltz» C.S. Brainard 2. «Distand Bells» Louis Streabdog
26. Σωτηροπούλου Φαίδρα – 1. «Alice» Louis Streabdog 2. «Grenadine» Louis Streabdog
27. Γουζέα Ιφιγένεια – 1. «Zartliche Liebe» - Louis Streabdog 2. «Polonaise» Louis Streabdog
28. Ντέντες Κων/νος – 1. «Gymnopedie No 1» Erik Satie 2. «Gnossiene No 1» Erik Satie 3. «Gnossiene No 3» Erik Satie
29. Ευγεάννα Αθανασοπούλου – M. Clementi sonatine opus 36 No 3 μέρη:
1. «Spiritoso» 2. «Un poco Adagio» 3. «Allegro»

Καθηγητές Ωδείου:
Παπαδήμος Νικόλαος
Πετρονίου Σπυρίδων

Το νέο τεύχος Νο 201 του περιοδικού Φιλιατρά

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Αδελφότητας Φιλιατρινών Ατικής "ΦΙΛΙΑΤΡΑ".

Στο ολοκαίνουριο τεύχος ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μπρουμίδη, το γράμμα από τα Φιλιατρά του Χρήστου Πλακονούρη, για την εβδομάδα που ήταν αφιερωμένη στον Φιλιατρινό σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό, για τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα και τα Φιλιατρά.

Μια προσπάθεια που αξίζει κάθε .........

Φιλιατρινός να αγκαλιάσει και να στηρίξει μιας και το περιοδικό αυτό μέσα από τις σελίδες του προάγει τον πολιτισμό.

Και νέα ληστεία στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας

Νέα ληστεία σημειώθηκε στα ξεμερώματα της Δευτέρας.
Ήταν περίπου 3:30 - 4:00 το πρωΐ όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι 45χρονου στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας και αφού απείλησαν τους ανθρώπους που διέμεναν τους φίμωσαν και πήραν χρήματα και άλλα αντικείμενα και έφυγαν.

Προανάκριση διενεργεί η ........

αστυνομική υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας.

Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινα στην περιοχή και κανείς πλέον δεν μπορεί αν το αρνηθεί. οι πολίτες είναι έρμαια στις όποιες διαθέσεις των κακοποιών και πλέον όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο.
Η ήδη υπάρχουσα αστυνομική δύναμη είναι ανεπαρκής και χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό.
Ελπίζουμε το Υπουργείο να σταματήσει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και να γίνει κάτι επιτέλους για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων.

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ Ή ΑΡΓΙΑ...

Τον κατάλογο των 25 πειθαρχικών αδικημάτων, για τα οποία θα ελέγχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στα νέα ανεξάρτητα πειθαρχικά συμβούλια, περιλαμβάνει για πρώτη φορά αναλυτικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων λειτουργών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ..........

Γ. Ραγκούσης, πρόκειται να εισαγάγει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα το σχετικό νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η ριζική αλλαγή του Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων. Τα πειθαρχικά αδικήματα είναι:
Πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.
Κάθε παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλο οι κείμενες διατάξεις, και οδηγίες.
Η παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς νόμους.
Η απόκτηση ανταλλάγματος προς όφελος του ίδιου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Η αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας.
Η παράβαση της αρχής της αμεροληψίας.
Η παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας.
Η σοβαρή απείθεια.
Η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων.
Η αδικαιολόγητη προτίμηση νεότερων υποθέσεων με παραμέληση παλαιότερων.
Η άρνηση παροχής πληροφόρησης στους πολίτες και τις αρχές.
Η μη έγκαιρη απάντηση σε αναφορές πολιτών.
Η χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας ή της θέσης του για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ίδιου ή τρίτων.
Η αδικαιολόγητη άρνηση προσέλευσης για ιατρική εξέταση.
Η άμεση ή μέσω τρίτου προσώπου συμμετοχή σε δημοπρασία, την οποία διενεργεί επιτροπή, μέλος της οποίας είναι ο υπάλληλος ή η επιτροπή αυτή υπάγεται στην αρχή, στην οποία ο υπάλληλος υπηρετεί.
Η άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση ανακριβών στοιχείων.
Η άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας, χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου.
Η αδικαιολόγητα μη έγκαιρη σύνταξη ή η σύνταξη μεροληπτικής έκθεσης αξιολόγησης ή η σύνταξη έκθεσης με κρίσεις ή χαρακτηρισμούς που δεν εξειδικεύονται με αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων.
Η άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας.
Η χρησιμοποίηση τρίτων προσώπων για την απόκτηση υπηρεσιακής εύνοιας ή την πρόκληση ή ματαίωση εντολής της υπηρεσίας.
Η σύναψη στενών κοινωνικών σχέσεων με πρόσωπα, από την αντιμετώπιση των οποίων εξαρτώνται ουσιώδη συμφέροντα αυτών.
Η φθορά λόγω ασυνήθιστης χρήσης, η εγκατάλειψη ή η παράνομη χρήση πράγματος, το οποίο ανήκει στην υπηρεσία.
Η παράλειψη δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος.
Η άσκηση εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας.
Η απλή απείθεια.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ
Πρόστιμα, αργία και απόλυση


Το σχέδιο νόμου περιγράφει την αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται, οι οποίες φτάνουν μέχρι και την απόλυση μαζί με την επιβολή χρηματικών προστίμων μέχρι και 100.000 ευρώ για όσους υπαλλήλους καταδικαστούν. Παράλληλα προβλέπει την αύξηση του χρόνου παραγραφής από τα 5 στα 7 χρόνια και σε σημαντικές περιπτώσεις τα 10 χρόνια, αυτοδίκαιη αργία για όσους παραπέμπονται για δωροδοκία και επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση απόφασης.

Οι ποινές κλιμακώνονται ως εξής:

Εγγραφη επίπληξη.
Πρόστιμο έως τις αποδοχές δώδεκα μηνών.
Στέρηση του δικαιώματος για προαγωγή από ένα έως πέντε έτη.
Στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής για επιλογή προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου από ένα έως πέντε έτη.
Αφαίρεση άσκησης των καθηκόντων προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου.
Υποβιβασμός έως δύο βαθμούς.
Προσωρινή παύση από τρεις έως δώδεκα μήνες με πλήρη στέρηση των αποδοχών.
Οριστική παύση.

Δικαστές θα κρίνουν τους παραβάτες

Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια θα έχουν πλειοψηφία δικαστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων. Τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια θα λειτουργούν αποκλειστικά για πειθαρχικές υποθέσεις. Πρόεδρος θα είναι δικαστής, τα 2 μέλη θα είναι είτε του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είτε εν ενεργεία δικαστές και 2 μέλη θα είναι διευθυντές από άλλα υπουργεία κατόπιν κλήρωσης με ετήσια θητεία.

Οι πειθαρχικές κυρώσεις θα συνοδεύονται από «βαριές» οικονομικές καμπάνες.

Οταν επιβάλλεται οριστική παύση για οικονομικά θέματα ή για ανάρμοστη συμπεριφορά, προβλέπεται επιπλέον χρηματική ποινή 10.000-100.000 ευρώ. Οσοι παραπέμπονται για δωροδοκία και υπεξαίρεση, μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης θα παύουν να εργάζονται. Η πειθαρχική ποινή στις περιπτώσεις που αυτή επιβλήθηκε σε υπάλληλο που βρίσκεται στο κατώφλι της συνταξιοδότησης μετατρέπεται σε οικονομική, όταν αυτός περάσει στη συνταξιοδότηση.

Πειθαρχικό αδίκημα θα είναι και η μη ανάρτηση ή μη έγκαιρη ανάρτηση όλων των πράξεων στη Δι@ύγεια για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση και συνεπάγεται τη στέρηση του δικαιώματος προαγωγής.

Έφτασε το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο–Αρχή από τον ΟΤΕ

- Για να τον αγοράσει ΟΛΟ η Deutsche Telekom απαιτεί άρση της μονιμότητας
- Στο επιχειρησιακό πλάνο των Γερμανών αναφέρονται απολύσεις έως και 2.000 εργαζομένων
- Βάζουν στο τραπέζι ΚΑΙ μειώσεις μισθών
- Το γερμανικό μοντέλο ''πιλότος'' στις ιδιωτικοποιήσεις

Ζήτημα χρόνου είναι σύμφωνα με ........

το Έθνος η πώληση σχεδόν όλου του πακέτου των μετοχών του Δημοσίου στους Γερμανούς που όμως θα γίνουν αφεντικά με τους δικούς τους δυσβάσταχτους όρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νούμερο ένα απαίτηση τους είναι η κατάργηση του άρθρου 38 στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ που αναφέρεται στη μονιμότητα και έχει επικυρωθεί από τη Βουλή.

Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της Deutsche Telekom, αφού χιλιάδες απολύσεις έφερε το μπάσιμο της σε Σλοβακία και Ουγγαρία.

Όμως δεν σταματάει εκεί η Deutsche Telekom, αφού για να ρίξει στα κρατικά ταμεία τα μετρητά της θέλει να απαλλαγεί από δύο χιλιάδες εργαζόμενους.

Το επιχειρησιακό τους πλάνο προβλέπει επίσης μετατάξεις χωρίς περιορισμούς από τη μητρική σε θυγατρικές εταιρείες και τις περικοπές μισθών.

Εαν η κυβέρνηση συναινέσει στις γερμανικές απαιτήσεις τότε το μοντέλο ΟΤΕ θα απαιτήσουν όσοι επενδυτές ενδιαφερθούν και για τις υπόλοιπες εταιρείες του Δημοσίου που πωλούνται.

Α1 Μπάσκετ: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-66

ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2-0 ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ.

Μια νίκη από την κατάκτηση του νταμπλ σε Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού και στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 στο ΟΑΚΑ με 78-66.

Για δυο δεκάλεπτα οι .........

«ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό του ντέρμπι, απειλώντας να κάνουν το μπρέικ και να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως, ένας αγνώριστος Παναθηναϊκός έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ και όλα ήρθαν τούμπα.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με μια διαφορά έξι πόντων (37-43) -η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και αρκετά μεγαλύτερη- όμως σε διάστημα δυόμισι μόλις λεπτών στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» κατάφεραν όχι μόνα να την ψαλιδίσουν, αλλά και να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ένα τρίποντο του Ντρου Νίκολας και ένα γκολ-φάουλ του Νικ Καλάθη έφεραν το ματς στον πόντο (44-45). Στην επιπλέον βολή ο διεθνής γκαρντ αστόχησε, αλλά το ριμπάουντ κερδήθηκε από τον Μάικλ Μπατίστ, που κάτω από το καλάθι δεν δυσκολεύτηκε να βάλει την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Με την ψυχολογία αναπτερωμένη το «τριφύλλι» άρχισε σιγά-σιγά να κάνει το παιχνίδι του, την ώρα που οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν εμφανώς αγχωθεί και αρχίσει να εκνευρίζονται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πώς δυο φορές οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλέψουν την κατοχή με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης χρεώθηκε και με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κώστα Τσαρτσαρή. Το αποκορύφωμα δε ήταν ένα χαμένο κάρφωμα του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πήγε περισσότερο να ρίξει τη μπασκέτα, παρά να σκοράρει.

Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ήταν δυνατόν να μην εκμεταλλευτούν υπέρ τους την κατάσταση και πράγματι με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδους πάτησαν γκάζι και δεν απειλήθηκαν ξανά. Τη μία φορά που ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντεπιτεθεί, ο Ρομέιν Σάτο μίλησε πίσω από τα 6,76μ. για το 70-62 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 37-43, 60-58, 78-66

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4, Μπατίστ 19 (6/8δίπ., 0/2τρίπ., 7/8β.), Φώτσης 5 (1/3τρίπ., 8ρ.), Σάτο 7 (1/2τρίπ.), Νίκολας 9 (2/3τρίπ., 4ασ.), Τσαρτσαρής 6, ΔΙαμαντίδης 15 (3/6δίπ., 1/5τρίπ., 6/6β., 4ασ., 5λ.), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9 (1/1τρίπ., 4ασ.), Καϊμακόγλου 2 (3ασ., 2ασ.)

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1/1τρίπ.), Γκόρντον 11 (1/3τρίπ.), Σπανούλης 14 (2/3δίπ., 2/6τρίπ., 4/4β., 7ασ., 4λ.), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12 (6/8δίπ., 5ρ., 2ασ., 3λ.), Μαυροκεφαλίδης 14 (6/10δίπ., 2/3β.), Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2 (0/3τρίπ., 2ασ., 3κλ.), Έρτσεγκ 3 (1/3τρίπ.), Τεόντοσιτς 2 (0/4τρίπ.)

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Προγραμματίζουν και συλλαλητήριο στο κέντρο
Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ τις κινητοποιήσεις τους κατά των σχεδίων για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Μετά την κατάληψη του διοικητικού .........

μεγάρου του ΟΤΕ την Παρασκευή η ΟΜΕ-ΟΤΕ προγραμματίζει και συλλαλητήριο την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, δίνοντας ραντεβού στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εξαγγείλει και καταλήψεις υπηρεσιών του Οργανισμού πανελλαδικά.

Newsbeast

Νέα έκκληση Παπανδρέου για εθνική συστράτευση

Νέα έκκληση για εθνική συστράτευση απηύθυνε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τα πολιτικά κόμματα και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία να συγκλίνει με την κυβέρνηση.

«Δεν έχω κανένα ταμπού να .......

αποδεχθώ οποιαδήποτε πρόταση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας πως έχει προτείνει στα πολιτικά κόμματα να πάνε από κοινού στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, ο πρωθυπουργός τόνισε πως σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί μπροστά με στόχο να βγει η χώρα από την κρίση.

Το θάρρος και η θυσία των Καλαβρυτινών είναι η απόδειξη ότι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το κουράγιο των Ελλήνων τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Απέναντι σε όσους παλεύουν να μην αλλάξει τίποτα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και βγάζουμε την χώρα από την επιτήρηση» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «το παλιό σύστημα, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αντιστέκεται παντού», τόνισε ότι η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη και υπογράμμισε ότι «παρά τους πραγματικούς κινδύνους να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

«Ούτε εγώ, ούτε κανείς στην κυβέρνηση θα κάνει πίσω προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της» είπε ο πρωθυπουργός. «Είμαστε στο πρώτο έτος μιας τριετούς προσπάθειας» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

in2life

Ενταξη στο χρονοδιάγραμμα του ΟΚΑΝΑ το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στο χρονοδιάγραμμα του ΟΚΑΝΑ εντάσσεται το νοσοκομείο Καλαμάτας μαζί με τα νοσοκομεία Μυτιλήνης και Κομοτηνής τα οποία θα προσφέρουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο φαρμακευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στους χρήστες τοξικών ουσιών.

Η ανταπόκριση των συγκεκριμένων ......

νοσοκομείων ήταν άμεση στη σχετική πρόταση του ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία Μονάδων, ενώ συνεκτιμήθηκε η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των χρηστών. Κάθε Μονάδα θα εξυπηρετεί έως 150 χρήστες.

Σε τρία νοσοκομεία της Αττικής κατανέμονται 2.500 χρήστες

Στο πλαίσιο αυτό στα νοσοκομεία ΚΑΤ, ΕΛΠΙΣ και Αττικόν θα «μοιραστούν» περί τους 2.500 χρήστες ουσιών που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη λίστα αναμονής. Σημειωτέον ότι ο µέσος χρόνος αναμονής μέχρις ότου οι χρήστες ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα αγγίζει τα 6½ χρόνια! Συνολικά η λίστα της «ντροπής» αριθμεί περισσότερους από 5.200 χρήστες, εκ των οποίων οι 3.530 είναι στην Αττική.

Στελέχη του ΟΚΑΝΑ εκτιμούν ότι «ο τελικός αριθμός των αποδεκτών των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 2.500 χρήστες. Όσο πληθαίνουν οι αιτήσεις, τόσο μεγαλώνουν οι ανθρώπινες απώλειες».

Στο ΚΑΤ η διοίκηση παραχώρησε μισό στρέμμα (από τα 67 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας) στον ΟΚΑΝΑ και αναμένεται η εγκατάσταση της λυόμενης κατασκευής όπου θα στεγάζεται η Μονάδα. Η είσοδος θα βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς και σε απόσταση ασφαλείας από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. «Το πρόβλημα δεν είναι οι χρήστες, αλλά τα κυκλώματα που τους συντηρούν και τους ακολουθούν. Ποιος μας διασφαλίζει ότι η περιοχή γύρω από το ΚΑΤ, ένα κομβικό σημείο για την Αττική, καθότι είναι και το μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο της χώρας, δεν θα μετατραπεί σε μια νέα Ομόνοια;» διερωτάται ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, εκφράζοντας όπως λέει «το φόβο όχι μόνο μιας γειτονιάς, αλλά όλης της Κηφισιάς για το άνοιγμα του ΚΑΤ στους χρήστες ουσιών».

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 30 Μαΐου έως 05 Ιουνίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Μαϊου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.