Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου θα πραγματοποιηθούν απόψε τα ξημερώματα με διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο από ώρα 02:30 μέχρι και 03:30 π.μ..

Από τις 03:30 ως και τις 04:30 π.μ. η διακοπή θα γίνει στο ρεύμα προς Τρίπολη. Η όλη διαδικασία αφορά εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στη σήραγγα.

Ανά μισή ώρα, θα σταθμεύει το όχημα καθαρισμού στο ..........

εσωτερικό πάρκιν της σήραγγας και θα υπάρχει επί 5λεπτο άρση της διακοπής κυκλοφορίας για να διευκολυνθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΛΥΦΕΙ ΤΑ BLOGS ΤΩΡΑ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΑ "ΧΩΝΟΥΝ"!

Ωραίος ο Αυτιάς.
Μας άκουσε όταν του γράφαμε ότι πρέπει να βάλει ένα μικρό ένθετο με ειδήσεις από γνωστά και όχι μόνο blogs. Σήμερα διαφήμισε εμάς εδώ στο fimotro αλλά και το nonews-news.

Για να μην αυτοκολακευόμαστε δημοσιεύουμε το πλάνο από το nonews. Οποιαδήποτε προβολή της δουλειάς που κάνουν ορισμένα ιστολόγια είναι πολύ καλό.
Μπράβο στον Αυτιά. Να το καθιερώσει κάθε μέρα για όλα τα blogs...

Πηγή: Fimotro.blogspot.com

Απο το blog papatzides.blogspot.com

Είδαμε στο fimotro.blogspot.com οτι ο Αυτιάς παρουσίαζε το πρωί τι γράφουν τα blogs!

Kαλά ρε παιδιά μην κάνετε χαρούλες λες και δεν ξέρετε τον Αυτιά...

Μετά τον ιντερνικοτηλεοπτικό διασυρμό του με τις μούφα ζωντανές συνεντεύξεις του Ψωμιάδη... ο Γιώργος ακολουθεί την παλιά του τέχνη κόσκινο...να "γλύφει" !

Για να τα έχει καλά με όλους! Άλλωστε τέτοια μεγάλη πλάκα έχει να πάθει από πέρσι όταν κυκλοφόρησε οτι ο Ρουσόπουλος θα του έκανε αγωγή!

Τώρα κατά τα άλλα, δεν μας χαλάει να προβάλει blogs! Αλλά σε αυτό είναι πρωτοπόρος ο Τέρενς Κουίκ στο ίδιο κανάλι... σε καιρούς δύσκολους, με την γνωστή περιπέτεια Καψαμπέλη και το δόγμα "συλλάβατε τους bloggers είναι εκβιαστές".

Με αιχμές εκατέρωθεν η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ

Με υπαινιγμούς εκατέρωθεν δίνεται η μάχη μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε ψυχραιμότερους για την επόμενη ημέρα της παράταξης. Αφορμή έντασης αναμένεται να αποτελέσουν και οι υπογραφές στελεχών για την στήριξη υποψηφίων, που θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη.

«Κλείνει το μάτι» στην Ντ.Μπακογιάννη ο Ευ.Μεϊμαράκης, ενώ την στήριξή του στην υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τετάρτης.

Παρά τις εκκλήσεις του Κ. Καραμανλή προς ........

τους υποψηφίους και τους υποστηρικτές τους να αποφύγουν φαινόμενα αντιπαραθέσεων και έντασης ως την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος, το θερμόμετρο στο εσωτερικό της ΝΔ φαίνεται να ανεβαίνει.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, και ιδιαίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, εκτοξεύουν με κάθε ευκαιρία υπαινιγμούς και υπονοούμενα κατά των συνυποψηφίων τους, ενώ οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που τους υποστηρίζουν ανταλλάσσουν ήδη τα πρώτα πυρά.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε την Τρίτη με έμμεσο, αλλά σαφή, τρόπο κατά της κ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παρέσυραν τον κ. Καραμανλή στις πρόωρες εκλογές.

Λίγο αργότερα βολές κατά του κ. Σαμαρά, αλλά και κατά του Δ.Αβραμόπουλου εξαπέλυε η κ. Μπακογιάννη τονίζοντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη: «Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του προσωπική ιστορία και την προσωπική του διαδρομή, την οποία οι νεοδημοκράτες την ξέρουν πάρα πολύ καλά».

H Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, τις περιοδείες της, με πρώτο σταθμό την Ηλεία.

Αφορμή έντασης και οι υπογραφές

Το θερμόμετρο στη ΝΔ αναμένεται να ανεβεί ακόμη περισσότερο την Πέμπτη που λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, καθώς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει οι υποψήφιοι αν θα ζητήσουν και από βουλευτές να υπογράψουν μεταξύ των 50 στελεχών που απαιτούνται από το καταστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντ.Μπακογιάννη έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη περίπου 45 βουλευτών της ΝΔ (σε σύνολο 99 μαζί με τους ευρωβουλευτές). Αν αποφασίσει να το πιστοποιήσει με υπογραφές, θα πρόκειται για τη δεύτερη επίδειξη δύναμης που επιχειρεί, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 1.000 συνέδρων που την υποστηρίζουν.

Την πρωτοβουλία της να συλλέξει υπογραφές από βουλευτές θεωρούν όμως κίνηση με έντονα διχαστικό χαρακτήρα οι κκ. Αβραμόπουλος και Σαμαράς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δίνει λάθος μήνυμα, εκπέμποντας την πρόθεση να ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα ακόμη και αν ηττηθεί. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος έχουν σχεδόν αποφασίσει να ζητήσουν υπογραφές μόνο από πρώην βουλευτές, από κομματικά στελέχη και από νεολαίους.

Έμμεση στήριξη Ντόρας από τον κ. Μεϊμαράκη

Τις ενστάσεις του για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ κατέθεσε και δημοσίως την Τρίτη ο Ευ.Μεϊμαράκης, ασκώντας σκληρή κριτική. Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Μega διαφώνησε με την εκλογή από τη βάση και έδειξε με τη στάση του ότι θα συγκρουστεί μέχρι τέλους για τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα του πρώτου γύρου των εκλογών, και υπερασπίστηκε με πάθος το καταστατικό της ΝΔ, λέγοντας: «Τα καταστατικά καταρτίζονται σε περιόδους ηρεμίας για να χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης».

Ο κ. Μεϊμαράκης με έξυπνο τρόπο συντάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Ντ.Μπακογιάννη. Όταν ρωτήθηκε ποιον στηρίζει και του διευκρινίστηκε ότι στο παρελθόν τον κατέτασαν στους υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη, είπε γελώντας και προκαλώντας ποικίλα σχόλια: «Κρητικός είμαι. Είναι γνωστή η θέση μου».

Τιμώ τους άλλους υποψηφίους, αλλά στηρίζω την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Mega, o Γεράσιμος Γιακουμάτος.

ΝΔ: Δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών

Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δ. Σιούφας, συμπλήρωσε ωστόσο ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.
«Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισα ευθέως ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει «αφού παρέμεναν σε εκκρεμότητα θέματα προετοιμασίας […] για την αναθεώρηση των διατάξεων του καταστατικού που αφορούν στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος».

«Ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής», πρόσθεσε, «τονίζει ότι, εφόσον το Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου αποφασίσει την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος, η σχετική ........

διαδικασία, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες, πλέον διατάξεις, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009».

Καταλήγοντας, ο κ. Σιούφας τόνισε: «Από όλα αυτά προκύπτουν με σαφήνεια δύο και μόνον δεδομένα: Πρώτον ότι συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές δεν έχει οριστεί και δεύτερον ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.»

Δημόσιο τέλος για τα stage

Εκτός Δημοσίου κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες συμβασιούχοι με προγράμματα Stage. Η κυβέρνηση καταργεί τον θεσμό στο Δημόσιο και δημιουργεί σχετικό πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αποκλειστικά για τον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για περίπου 80.000 νέους και νέες των stage (για άλλους εκτιμάται ότι οι απασχολούμενοι με αυτά τα προγράμματα είναι 30.000) που παίρνουν κάθε μήνα 500 με 600 ευρώ και δουλεύουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει το διάστημα των 24 μηνών απασχόλησης από το 18μηνο που προβλέπεται.
Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι με stage στο Δημόσιο προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας μονιμοποίηση μαζί με αναδρομική ασφαλιστική κάλυψη και αύξηση των αποδοχών τους.

Το πρόβλημα αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Μάλιστα, χθες ο υπουργός ......

Εργασίας κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ και ζήτησε καταγραφή των εργαζομένων με stage μαζί με τον χρόνο διάρκειας των συμβάσεών τους. Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ήδη υπάρχοντες στα stage δεν αφορούν τη δυνατότητα μονιμοποίησής τους αλλά την επιπλέον μοριοδότηση στη διαδικασία προσλήψεων.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως 30.000 έως 80.000 νέοι δουλεύουν με τα stage στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι και τρία χρόνια χωρίς ένσημα, με μισθούς κάτω των 600 ευρώ (μεικτά) και χωρίς καν να δικαιούνται επίδομα αδείας και δώρα εορτών. Εξάλλου, 3.000 ανασφάλιστοι stagers εργάζονται στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, το ΙΚΑ. Στελεχώνουν τις υπηρεσίες του χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και με το κράτος να εισφοροδιαφεύγει. Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων για καθέναν απασχολούμενο στο stage φτάνουν τα 3.000 ευρώ, οι απώλειες του ασφαλιστικού συστήματος για το σύνολο των απασχολούμενων αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Stage δημιουργούν πλασματική εικόνα της ανεργίας. Πρόκειται για στατιστική αλχημεία. Όσοι παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης ή stage στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα δεν καταγράφονται ως άνεργοι.




Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 21ης Οκτωβρίου 2009

ele21.jpg (694 KB) 8arr21.jpg (261 KB) foni21.jpg (296 KB)