Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ολοσχερής η καταστροφή στο εργοστάσιο πλαστικών.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έπνιξαν τα Φιλιατρά!

Παρανάλωμα του πυρός έγινε σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 3:45 το εργοστάσιο πλαστικών του συμπολίτη μας Ιωάννη Μαγγανά που βρίσκεται λίγο πρίν την είσοδο των Φιλιατρών και επι της Εθνικής οδού Φιλιατών - Κυπαρισσίας.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί που είχαν σηκωθεί πολύ ψηλά μαρτυρούσαν την κόλαση φωτιάς που επικρατούσε στο εργοστάσιο πλαστικών.
Φωτιά που βρήκε πρόσφορο έδαφος στα πλαστικά που .........

υπήρχαν μέσα στο εργοστάσιο κατακαίγοντας ότι βρισκόταν μπροστά της.
Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Κυπαρισσία και τους Γαργαλιάνους με 7 οχήματα και είκοσι περίπου άντρες οι οποίοι επί πολλές ώρες έδιναν μάχη με την φωτιά χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι εστίες αναζωπυρώνονταν.
Απο την πολύ μεγάλη θερμότητα που αναπτύχθηκε εντός του κτηρίου, κατέρευσε ολόκληρο το πίσω μέρος της όπου βρίσκονταν μηχανήματα για την κατασκευή χαρτόκουτων πλαστικών σάκων και πλαστικών εξαρτημάτων για σωλήνες άρδευσης.

Κατα τις 8 το απόγευμα, μετά από αρκετές ώρες οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες -τις οποίες μεταφέρουμε με επιφύλαξη- η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα.
Προανάκριση για το συμβάν κάνει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας έκανε λόγο για ολική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές. Καταστράφηκε μια επιχείρηση που απασχολούσε πολλούς εργαζόμενους και είναι ένα πλήγμα για την πολη.

Ακούστε τι δήλωσε ο Κος Ξύγκας.



Δίτε ένα πολύ μικρό βιντεάκι με την ολική καταστροφή και αμέσως μετά πλούσιο φωτογραφικό υλικό.



Ακολουθούν οι φωτογραφίες

DSC02001.jpg (441 KB) DSC02002.jpg (431 KB) DSC02003.jpg (410 KB) DSC02004.jpg (317 KB) DSC02005.jpg (375 KB) DSC02007.jpg (460 KB) DSC02008.jpg (433 KB) DSC02009.jpg (433 KB) DSC02010.jpg (422 KB) DSC02011.jpg (366 KB) DSC02012.jpg (454 KB) DSC02013.jpg (509 KB)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

Στις φλόγες εργοστάσιο Πλαστικών στα Φιλιατρά.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.

Στις φλόγες παραδόθηκε λίγο μετά τις 3:45 το εργοστάσιο πλαστικών του Ιωάννη Μαγγανά στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φιλιατρών Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε απο βραχυκύκλωμα, βρήκε πρόσφορο έδαφος με τα πλαστικά και πολυ γρήγορα πήρε πολυ μεγάλες διαστάσεις.

Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική Υπηρεσία και 6 οχήματα με περίπου 20 άντρες έπεσαν στην μάχη της κατάσβεσης.

Αυτή την ώρα (19:00) είναι σε εξέλιξη προσπάθεια ..........

κατάσβεσης.

Λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση μας.

Ο Δημήτρης Δράκος για τον Καλλικράτη.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος σχετικά με την επικείμενη ανακοίνωση του σχεδίου Καλλικράτης θέτοντας τις κόκκινες γραμμές που έχει βαλει η ΝΑΜ.
Εκφράζει τους προβληματισμούς τους για το πως θα λειτουργήσει ο νεός θεσμός ειδικά σε καθεστώς κρίσης, ενω δεν παραλείπει να αναφερθεί στον φόβο που έχουν οι εργαζόμενοι για το μέλλον τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κου Δράκου έχουν ως εξής:


«Το ΔΣ της ΕΝΑΕ, μεταξύ των θεμάτων που είχε θέσει ως προϋποθέσεις, ως κόκκινες γραμμές, για την υποστήριξη του ν/σ «Καλλικράτης», είχε θέσει και το ζήτημα της στελέχωσης της Β/θμιας διοίκησης. Πρόκειται για τη λειτουργία του θεσμού της Β/θμιας, και όχι μόνο, Αυτοδιοίκησης, μέχρι την αλλαγή του καθεστώτος αλλά, κυρίως, αναφερόμενοι στο φιλόδοξο εγχείρημα της μετατροπής της Περιφέρειας σε αιρετή, με επιπλέον εξειδικευμένες αρμοδιότητες. Είναι απολύτως κατανοητό ότι το όποιο θεσμικό πλαίσιο διαμορφώνεται, με τη φιλοδοξία της ενίσχυσης των θεσμών αυτών, θα περάσει μέσα από την πνοή, τη ζωή, την ενσάρκωση των θεσμών που θα δοθεί, από τους ίδιους τους εργαζομένους.

Καταρχήν, η Α/θμια και η Β/θμια Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι Περιφέρειες, πρέπει, στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την αλλαγή, να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, αποφασιστικά και συγκροτημένα, ειδικά εν μέσω κρίσης. Για το λόγο αυτό, πρέπει να υπάρχει ένα σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο όσον αφορά στην υπαλληλική κατάσταση-εξέλιξη αλλά και την εξέλιξη-κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των στελεχών-εργαζομένων. Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι όλο το σύστημα βρίσκεται υπό σύγχυση. Οι εργαζόμενοι, καθημερινά, εκφράζουν την αγωνία τους, προς τους αιρετούς, σε Πανελλαδικό επίπεδο, σχετικά με την εξέλιξή τους, τις επιλογές τους, τις μετακινήσεις τους κλπ.

Ένα δεύτερο θεματικό πεδίο, που μας απασχολεί, αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με ποιές θέσεις, ποιούς οργανισμούς και κάτω από ποιό εργασιακό-μισθολογικό καθεστώς, αλλά και συνθηκών βαθμολογικής-οικονομικής εξέλιξης, θα επιλέξουν οι υπάλληλοι να μεταβούν στην περιφέρεια ή στο να διεκδικήσουν τη μετάταξή τους σε Δήμους ή αλλού.
Κατά την άποψή μας, οι συνθήκες αυτές είναι οι χειρότερες για να ζητήσουμε, από το σύστημα αυτό, απόδοση και παραγωγικότητα. Τόσο για το υπολειπόμενο οκτάμηνο, αλλά, ακόμα περισσότερο, για τη συνολική λειτουργία της πολιτείας, που θα κληθεί να δουλέψει με στελέχη υπό σύγχυση και αγωνία. Είναι πολύ σημαντικό θέμα καθώς, εκ των προτέρων, μπορεί να ακυρωθεί όλη η υπόθεση αυτή, εξαιτίας και μόνο αυτού του προβλήματος. Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε την αγωνία μας και το θέτουμε το εργασιακό ζήτημα ως πρώτο όρο, διότι αυτοί θα κληθούν να παράγουν έργο, να δώσουν αποτέλεσμα.

Ακόμα, θέλω να σημειώσω ότι η εγκύκλιος, που εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, μας ξένισε και μας προβλημάτισε. Η εγκύκλιος αυτή αφορά σε οδηγίες για τον περιορισμό των προσλήψεων, στο έτος 2010, αλλά παράλληλα εξαιρεί το προσωπικό των ΟΤΑ του Α βαθμού. Είναι, πράγματι, άξιον απορίας η απόφαση αυτή.
Από το συνέδριο της η ΕΝΑΕ, ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης, είχε θέσει ορισμένους όρους. Καταρχήν, ζητήσαμε οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις να στελεχωθούν με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, για την τρέχουσα λειτουργία τους αλλά και για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία τους, μετά την αλλαγή. Ακόμα, ζητήσαμε να κατατεθεί ένα πλαίσιο εξέλιξης και μισθολογίου, που θα το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, και να δημιουργηθεί κώδικας υπαλλήλων-εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Επίσης, είχαμε ζητήσει να διαμορφωθεί χάρτα εργαζομένων, που θα συστηματοποιεί τις ανάγκες στο στελεχιακό δυναμικό, θα επιχειρεί μια σχεδίαση κατανομής και καταμερισμού για την εξοικονόμηση θέσεων, αλλά και την εξασφάλιση της κάλυψης των κενών.

Με μια λεπτομερή επιστολή, προς τον κ. Ραγκούση, επισημαίνουμε αυτές τις προϋποθέσεις και αναφέρουμε ξεκάθαρα ότι εμείς θα αγωνιστούμε μαζί με τα στελέχη και τους υπαλλήλους, για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη στελεχιακή υποστήριξη, και στο θεσμό που παραδίδει τη σκυτάλη, αλλά και στο νέο θεσμό που θα την παραλάβει. Σε ένα νέο θεσμό που έχουμε στηρίξει πολλές ελπίδες ανάταξης, ανάκαμψης της δημόσιας ζωής και της οικονομίας της χώρας. Δεν είναι μόνο πολιτική θέση, είναι θέμα ανάγκης επιβίωσης του συστήματος».

Η Επιστολή Δράκου Στον Γιαννη Ραγκούση

Θέμα: Θέματα Προσωπικού Δευτεροβάθμιων ΟΤΑ

Α. Η ΕΝΑΕ πιστεύει ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του Σχεδίου «Καλλικράτης» θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την σύμπραξη του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και από την ορθολογική και αξιοκρατική αξιοποίηση του προσωπικού αυτού στο έπακρο. Αυτό ισχύει κατά μείζονα λόγο και σε ό,τι αφορά τον δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου δημιουργείται ένας νέος θεσμός, οπότε η υποστήριξή του από το στελεχιακό δυναμικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και από τα στελέχη που θα προέλθουν από τις κρατικές Περιφέρειες είναι ο βασικότερος όρος για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Β. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΝΑΕ έχει καταλήξει, μέσα από ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων της, ότι είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει σαφές θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα κατοχυρώνει πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων. Πρέπει να προβλεφθεί ρητά ότι οι υπάλληλοι διατηρούν το ίδιο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς και ότι δεν θα υποστούν μείωση στα επιδόματα και στις κάθε είδους συνολικές αποδοχές που ελάμβαναν στον φορέα προέλευσής τους. Επισημάναμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή που μας απεστάλη το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο του «Καλλικράτη», ανάμεσα στις βασικές ελλείψεις του, την απουσία ρυθμίσεων τόσο για το μισθολόγιο όσο και για την υπηρεσιακή εξέλιξη και του προσωπικού που θα μεταταγεί.
Πιο συγκεκριμένα, στο 14ο Τακτικό Συνέδριό μας, αποφασίσαμε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων (πλέον «Περιφερειών») πρέπει να επιλυθούν τα ακόλουθα θέματα:
1. Οι Π.Α. να στελεχωθούν με εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
2. Να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης με στόχο την έγκαιρη στελέχωση των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων μέχρι την 01.01.2011.
3. Να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί άμεσα ενιαίο μισθολόγιο σε Δημόσιο και ΟΤΑ με στόχο να καταργηθούν οι μισθοί πολλαπλών ταχυτήτων μέσω επιδοματικών πολιτικών.
4. Να θεσμοθετηθεί Κώδικας Υπαλλήλων ΟΤΑ.
5. Να γίνει πλήρης καταγραφή του υπάρχοντος υπηρετούντος ανθρωπίνου δυναμικού, ανά ειδικότητα, στις Νομαρχίες και στις Περιφέρειες - να καταρτισθεί Χάρτα Ανθρωπίνου Δυναμικού».
Το μη οριστικό προσχέδιο του «Καλλικράτη» δεν συμπεριλαμβάνει τις παραπάνω θέσεις μας και ζητούμε μετ’ επιτάσεως τη συμπλήρωσή του με όλα τα ανωτέρω.

Γ. Από τις μεγάλες αδυναμίες του νομοσχεδίου είναι, επίσης, η υπηρεσιακή ανασφάλεια που καλλιεργείται στο προσωπικό των ΟΤΑ αλλά και των κρατικών Περιφερειών λόγω της ευρύτατης κινητικότητας, στο πλαίσιο ομαδικών μετατάξεων και αποσπάσεων, συχνά αναγκαστικού χαρακτήρα. Η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή υποστηρίζει ότι η κινητικότητα αυτή θα διαρκέσει περίπου οκτώ μήνες, δεδομένου ότι ουσιαστικά, από 1.1.2011 ο βασικός κορμός του προσωπικού θα βρίσκεται στη νέα του θέση ή, τουλάχιστον, θα έχει δρομολογηθεί και διασφαλισθεί η μετάβαση στη νέα του θέση. Όμως το ίδιο το κείμενο του νομοσχεδίου δικαιολογεί την ανησυχία των εργαζομένων, αφού το προσωπικό παρακολουθεί ουσιαστικά τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες και υπηρεσίες, οπότε, από τις ίδιες τις μεταβατικές διατάξεις, προκύπτει ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνει – ή και ξεπερνάει – τα 2 χρόνια.
Αλλά, ακόμη και αν δεχθούμε την εκδοχή του οκταμήνου, είναι κατανοητό σε όλους μας ότι δεν πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο, όπου εκ των πραγμάτων οι δομές θα υπολειτουργούν διότι βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας διοικητικής πραγματικότητας. Στην πραγματικότητα αυτό το οκτάμηνο είναι από τα κρισιμότερα για την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της Χώρας μας. Η προσπάθεια της Χώρας να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερους κοινοτικούς πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ οφείλει να κορυφωθεί, τα κάθε είδους κοινοτικά προγράμματα (Ψηφιακή Σύγκλιση, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, Π.Ε.Π. κλπ.), πρέπει, πάση θυσία, να επιταχυνθούν, διαφορετικά κινδυνεύουμε να χάσουμε οριστικά τους στόχους που έχουν τεθεί από την Ε.Ε., τη στιγμή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη για ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας. Αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο, κατά την οποία είναι απαραίτητο να ενταθούν οι προσπάθειες όλων μας, κυρίως δε του στελεχιακού δυναμικού, τόσο λόγω της κλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης όσο και λόγω των αναγκών εφαρμογής του «Καλλικράτη», δεν πρέπει να υπάρξει, σε καμία περίπτωση, αποσυντονισμός του προσωπικού. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, διαφορετικά θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη της διοικητικής παράλυσης που θα επέλθει.

Δ. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς α) την ήδη δυσβάστακτη οικονομική συγκυρία, με τις περικοπές μισθών, επιδομάτων, οδοιπορικών, αποζημιώσεων, β) την επαπειλούμενη ρυθμιστική παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την κατεύθυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της προώθησης απολύσεων ακόμη και μόνιμου προσωπικού, γ) την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και απασχολούμενων με stage και δ) τις λίστες της Κυβέρνησης με φορείς και επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υποχρεωτικά καταργούνται ή συγχωνεύονται, χωρίς, παράλληλα, να δίδονται σαφείς και δεσμευτικές εγγυήσεις για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού του, τότε αντιλαμβάνεται πώς, αν δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί στα ζητήματα αυτά και στο πλαίσιο του Σχεδίου Καλλικράτης, εγκυμονεί ο κίνδυνος της κοινωνικής έκρηξης.
Ήδη στο πλαίσιο των αναγκαστικών μετατάξεων επιβάλλονται στους υπαλλήλους ριζικές αλλαγές στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, αφού καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε έναν νέο φορέα, διανύοντας συχνά σημαντικές αποστάσεις, γεγονός που επιφέρει ανατροπές και διαταραχές στην οικογενειακή τους ζωή και στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση να πληρώσουν το …μάρμαρο του «Καλλικράτη». Γι’ αυτό και καλούμε την Κυβέρνηση να δεσμευθεί στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ, στις 5 και 6 Μαίου 2010, ότι οι μετατασσόμενοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα και τις κάθε είδους αποδοχές του. Αντίθετα, οι όποιες μισθολογικές εξισώσεις, όπου απαιτηθούν, θα πρέπει να γίνουν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Η ΕΝΑΕ θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα αγωνιστεί για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους, ζητώντας ξεκάθαρες εγγυήσεις από την Κυβέρνηση.
Ε. Πρέπει, τέλος, να επισημάνουμε ότι με έκπληξη διαβάσαμε ότι «ξεπαγώνουν οι προσλήψεις για το τακτικό προσωπικό μόνο των ΟΤΑ α΄ βαθμού και όχι των ΟΤΑ β΄ βαθμού. Με δεδομένο ότι η εγκύκλιος αυτή εκδίδεται λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Καλλικράτη και ανεξάρτητα από τη νομιμότητά της, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη δυσμενή μεταχείριση των ΟΤΑ β΄ βαθμού σε σχέση με τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες μας έχουν τεράστια οργανικά κενά, ενώ θα αποστερηθούμε σημαντικό μέρος του προσωπικού μας που θα μεταταγεί στους Δήμους και οπωσδήποτε λιγότερο από αυτό που θα έλθει στις Περιφέρειες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να διορθώσει αυτή την αδικία και να διευρύνει την εγκύκλιο, συμπεριλαμβάνοντας και τους ΟΤΑ β΄ βαθμού. Διαφορετικά, ενισχύονται οι βάσιμες ανησυχίες μας για την επιχειρούμενη αποδυνάμωση της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, την απογύμνωσή της από αρμοδιότητες που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος

Αναφορά Κουσελά για τα προβλήματα αστυνόμευσης της Μεσσηνίας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα και οι ανάγκες ενίσχυσης του αστυνομικού δυναμικού στη Μεσσηνία, προς όφελος της γενικότερης προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής: .........

«Σας διαβιβάζω αντίγραφο υπομνήματος της ‘Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, στο οποίο εκτίθενται τα σοβαρά προβλήματα των μελών της και οι ανάγκες ενίσχυσης του δυναμικού στη Μεσσηνία.

‘Όπως αναφέρεται στο συνημμένο, υπάρχουν σοβαρά κενά στην οργανική δύναμη των υπηρετούντων στη Μεσσηνία, με συνέπεια συχνά να καταστρατηγείται το ωράριο και να οφείλονται πολυάριθμες ημερήσιες αναπαύσεις. Επίσης, σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις στον εξοπλισμό (περιπολικά, υλικά κ.λ.π.) και στην κτιριακή υποδομή των αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και σοβαρά προβλήματα ανεπάρκειας των κρατητηρίων, με επιπτώσεις στις συνθήκες φύλαξης και κράτησης. Παρά την ευσυνείδητη εκπλήρωση των καθηκόντων από το υπάρχον αστυνομικό δυναμικό, η έλλειψη τμήματος Μεταγωγών στην έδρα του Νομού, η έλλειψη τμήματος Ασφαλείας και Αλλοδαπών στην Τριφυλία, καθώς και τα γενικότερα αλλά σοβαρά κενά στην αστυνομική δύναμη, έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία εικόνας που συνολικά αδικεί τις προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων και το έργο της Υπηρεσίας στον Νομό.

Παρακαλώ να δείτε με ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή όσα εκτίθενται στο συνημμένο, καθώς και το εύλογο αίτημα ενίσχυσης με 15 ειδικούς φρουρούς των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού, με τη δημιουργία αντίστοιχων οργανικών θέσεων, ώστε να υπάρξει η αναγκαία στήριξη της παρουσίας και του έργου της Υπηρεσίας στη Μεσσηνία, προς όφελος της γενικότερης προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών. »

Γ. Παπανδρέου: Πού θα κρυφτούν οι «γνωστοί ύποπτοι»;

Σκληρά λόγια για την κυβέρνηση Καραμανλή χρησιμοποίησε κατά την εισήγησή του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός με αφορμή την εκτίμηση της Eurostat ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2009 θα ανέλθει στο 13,6%.

«Να δούμε τώρα που θα κρυφτούν οι "γνωστοί ύποπτοι". Εκείνοι που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι μονοψήφιο, 6% το πολύ 9%, και ότι η κυβέρνησή μας το "φούσκωσε" ... εκείνοι που ομολόγησαν επίσημα προχθές ότι η δική μας κυβέρνηση "παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση ελλείμματος και κρίση χρέους"», παρατήρησε χαρακακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους υπουργούς του.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως οι εκτιμήσεις .........

αυτές δεν αλλάζουν το στόχο που έχει τεθεί για το 2010 στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (για μείωση του ελλείμματος φέτος κατά 4%) γιατί, όπως είπε, έχουν ήδη ληφθεί δύσκολες αποφάσεις που υπερκαλύπτουν το στόχο.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε έγκλημα ό,τι συνέβη από το 2004 έως το 2009, γιατί όπως εξήγησε, «όχι μόνο μας υποχρεώνει σήμερα να δώσουμε μια άνευ προηγουμένου μάχη για την οικονομία, αλλά και γιατί πρέπει να αναστρέψουμε τη δυσπιστία και απογοήτευση των πολιτών για το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας - μάχη για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

«Εχουμε πετύχει πολλά, έχουμε όμως ακόμα μπροστά μας μεγάλες μάχες να δώσουμε», προειδοποίησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για ιστορικό χρέος της κυβέρνησης να λαμβάνει κάθε απόφαση που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες και υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Πλέον, σημείωσε, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν που θα βρισκόμασταν σήμερα αν με την ψήφο τους δεν είχαν αλλάξει πορεία στη χώρα πέρσι τον Οκτώβριο. «Ματώσαμε, δώσαμε μάχες, είχαμε νίκες, ακόμα και λάθη κάναμε, αλλά το αποτρέψαμε», ανέφερε, επισημαίνοντας πως αν σήμερα η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης για το δανεισμό της, αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έγινε.

Όπως είπε, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης είναι δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα απέναντι στα αρνητικά σενάρια, και μπορεί να διαθέσει από μόνος του πάνω από 30 δισ. ευρώ για φέτος – αν και όταν χρειαστεί, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός...»

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του ΔΝΤ και τη διαδικασία της επιτήρησης, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για φόβο και πανικό, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά πως η Ελλάδα βρίσκεται σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια.

«Αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός … αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη να μπούμε όλοι επί τω έργω», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υλοποιούνται άμεσα όσα περιλαμβάνονται στο ΠΣΑΑ, χωρίς ούτε μια μέρα απόκλισης από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Απευθυνόμενος τέλος στους υπουργούς του, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αλλάξει πλήρως ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο είχαν συνηθίσει να δουλεύουν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις. «Η “διαχείριση” είναι λέξη που δεν βρίσκεται στο δικό μας λεξιλόγιο. Οι μεγάλες ανατροπές για τη σωτηρία και ανασυγκρότηση της χώρας είναι κάθε μέρα η πρώτη προτεραιότητά μας», τόνισε καταλήγοντας στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Γ. Πεταλωτής: Δεν προσφεύγουμε στο ΔΝΤ

Στον ηγετικό ρόλο της Ευρώπης αναφορικά με το σχέδιο στήριξης της χώρας μας επιμένει η κυβέρνηση, τονίζοντας πως ενδεχόμενη ενεργοποίησή του δεν σημαίνει προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Μιλώντας στο ρ/σ Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επανέλαβε πως πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος παραμένει ο δανεισμός του κράτους από την ελεύθερη αγορά, επισήμανε όμως για άλλη μία φορά πως «εφόσον οι καταστάσεις δανεισμού και οι συνθήκες είναι απαγορευτικές -και ένα τεράστιο spread είναι ουσιαστική απαγορευτική συνθήκη δανεισμού- τότε υπάρχει αυτός ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης».

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε όμως πως ενδεχόμενη .......

ενεργοποίηση του μηχανισμού «δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζεται προς τα έξω, ότι δηλαδή, πάμε στο ΔΝΤ που είναι ανθρωποφάγο» Διαβεβαίωσε μάλιστα πως «υπάρχει ένα υπόβαθρο τόσο σημαντικό, ώστε να αποτρέπει την επιβολή όρων και μάλιστα δυσβάσταχτων. Μπορεί το ΔΝΤ να κατέχει αυτή την τεχνογνωσία, αλλά η ΕΕ και η ΕΚΤ είναι η εγγύηση ότι αυτός ο δανεισμός όταν γίνει θα έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, το απέκλεισε κατηγορηματικά, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με δήλωση χρεοκοπίας. Μάλιστα χαρακτήρισε τη σχετική φημολογία «κουβέντες καφενείου».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα θέσει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, απάντησε πως αυτό δεν έχει κανένα νόημα. «Δεν είναι το ΔΝΤ το οποίο θα μας επιβάλλει απολύσεις. Είναι η ίδια η κατάσταση στην ελληνική δημόσια διοίκηση που επιβάλλει επιτέλους να γίνει μια ορθολογιστική διαχείριση και των δημοσίων υπαλλήλων και των θέσεων» συμπλήρωσε.

Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε πως η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις οργανισμών όπου καταργούνται θέσεις, επισημαίνοντας όμως πως «εκεί μπορούμε να κάνουμε μετατάξεις σε υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες ώστε να μην κάνουμε προσλήψεις».

Επίσης ανέφερε πως μέσα στο Μάιο δημιουργείται μία ενιαία αρχή πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλων, που σημαίνει ότι όποιος δεν είναι καταγεγραμμένος εκεί δεν θα πληρώνεται από το δημόσιο.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΟΤΕ: Αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL

Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προχώρησε ο ΟΤΕ για όλους τους συνδρομητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, με το πέρας των αναβαθμίσεων: ..........

• οι πελάτες στα 8 Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps,

• ενώ όσοι έχουν 2 Mbps θα αποκτήσουν διπλάσια ταχύτητα upload στα 512 Kbps.

Όσοι διαθέτουν ταχύτητα έως 24Mbps, ήδη χρεώνονται με χαμηλότερες τιμές και συγκεκριμένα με το τιμολόγιο που ίσχυε μέχρι τώρα για τα 8 Μbps, δηλ. 22,88 ευρώ/μήνα, φθηνότερα κατά 5,5 ευρώ.

Πλέον, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες είναι οι εξής:

• 2 Mbps/ 512 Κbps

• έως 24 Mbps/1 Mbps

Οι υφιστάμενοι πελάτες πανελλαδικά θα αναβαθμιστούν σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, στις παραπάνω ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά τους.

Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικών έτους 2010

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από Πέμπτη, 1η Απριλίου 2010, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3) οικονομικού έτους 2010.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr με την επιλογή «Ε1Ε2Ε3».
Επισημαίνεται ότι, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης ...........

Φορολογίας Εισοδήματος (έντυπο Ε1) οικ. έτους 2010 θα ισχύσουν δύο νέες διαδικασίες:

- όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες (πίνακας 4Α), πρέπει να καταχωρούνται πρόσθετα τα στοιχεία (Α.Φ.Μ. ή/και ονοματεπώνυμο - επωνυμία) των εργοδοτών / ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών.

- όταν ο ενδιαφερόμενος διαπιστώνει ότι η αναγραφή του δήμου στον Πίνακα 1 είναι λανθασμένη, τον μεταβάλει επιλέγοντας από την εφαρμογή το νομό και στη συνέχεια το σωστό δήμο.

Για τη χρήση της υπηρεσίας, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς).
Στο σύστημα TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή: www.taxisnet.gr - «Εγγραφή νέου Χρήστη».
Οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς ή τους έχουν χάσει, πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της φόρμας εγγραφής ή την αίτηση επαναχορήγησης κωδικών μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.
Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος παρέχονται στους πολίτες ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:
- Γίνεται εκτεταμένος έλεγχος λαθών κατά την υποβολή της δήλωσης, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό της πιθανότητας να μην εκκαθαρισθεί.
- Ο πολίτης ενημερώνεται αμέσως για το πιστωτικό ή χρεωστικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και, κυρίως, εκτυπώνει εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιστοποιητικό. Σημειώνεται ότι η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1048/6-3-2003.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης της υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση taxisnet@taxisnet.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 210-4802552 κάθε εργάσιμη ημέρα από 8:00 έως 18:00.

Facebook τέλος για τους παπάδες!

Τι φοβάται η εκκλησία; Σε απαγόρευση της χρήσης του Facebook στους κληρικούς προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

«Προτείνουμε, παρακαλούμε και εντελλόμεθα όπως μη χρησιμοποιείτε το μέσον τούτο» δηλώνει με εγκύκλιο που απευθύνει στους ιερείς των μητροπόλεων της μεγαλονήσου ο Αρχιεπίσκοπος της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόσθεσε μεν οτι «δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπήν μας και όλους όσοι το χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση».

Συνεχίζει: «όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει ...............

αυτόπαρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθείτε διά την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας».

Οι απόψεις αυτές προκάλεσαν αίσθηση καθώς ο κ. Ειρηναίος χαρακτηρίζεται ένας πολύ καλός ποιμένας που έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους νέους. Οπως έλεγαν κληρικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα πρέπει να αποσαφηνίσει γιατί έλαβε αυτή την απόφαση καθώς δεκάδες μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί διαθέτουν τις δικές τους σελίδες στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ακόμη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σημειώνεται οτι ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, δηλαδή ο «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, διαθέτει 148 φίλους με τους οποίους επικοινωνεί στα ρωσικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά...

Πηγή: News it

Έκτακτο συνέδριο η ΕΝΑΕ για τον Καλλικράτη

Tην Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριό της ΕΝΑΕ με αποκλειστικό θέμα το προσχέδιο του Καλλικράτη που έχει δοθεί ήδη στην δημοσιότητα.

Μετά από πρόταση του Γιάννη Μίχα, η συνάντηση των μελών της Ένωσης μετατίθεται από τις 28 και 29 Απριλίου που είχε αρχικά συμφωνηθεί, για τις αρχές του επόμενου μήνα, μετά και την καθυστέρηση στην παρουσίαση του προσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο που «κλείδωσε» τελικά για την επόμενη Τρίτη, 27 του μηνός.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο ..........

ξενοδοχείο «Imperial» και θα ξεκινήσει τις εργασίες του το απόγευμα της Τετάρτης, 5ης Μαΐου.

Πολυσέλιδο αφιέρωμα στη Μεσσηνία του περιοδικού "blue" της Aegean Airlines.

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Μεσσηνία φιλοξενεί το περιοδικό blue της αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines.
Επίκεντρο της παρουσίασης είναι το συγκρότημα ξενοδοχείων του Costa Navarino ενώ στο πολυσέλιδο αφιέρωμα το περιοδικό ασχολείται με τις γαστρονομικές γεύσεις της Μεσσηνίας ενώ δεν παραλείπεται το extra παρθένο ελαιόλαδο.

Εμείς καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τις σελίδες με το αφιέρωμα στην Μεσσηνία και σας το παρουσιάζουμε.

Δείτε τις εικόνες.........






00_Cover32.jpg (767 KB) 116.jpg (892 KB) 117.jpg (883 KB) 118.jpg (1024 KB) 119.jpg (775 KB) 120.jpg (1.2 MB) 121.jpg (1.0 MB) 122.jpg (789 KB) 123.jpg (799 KB) 124.jpg (656 KB) 125.jpg (779 KB) 126.jpg (707 KB) 127_3.jpg (851 KB) 128.jpg (947 KB) 130.jpg (1.0 MB) 131_1.jpg (1.2 MB) 132.jpg (884 KB) 134.jpg (1017 KB) 136.jpg (960 KB) 138.jpg (997 KB) 140.jpg (860 KB) 142.jpg (856 KB) 144.jpg (936 KB) 146.jpg (966 KB) 148.jpg (952 KB) 150.jpg (808 KB) 151.jpg (799 KB) 152.jpg (817 KB) 153.jpg (818 KB) 154.jpg (937 KB) 155.jpg (823 KB) 162.jpg (664 KB)