Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Οι κίνδυνοι από τα κινητά τηλέφωνα για τα προσωπικά μας δεδομένα

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την«κλοπή» προσωπικών δεδομένων από τακινητά τηλέφωνα και οι υποχρεώσεις που έχουν οι σχεδιαστές εφαρμογών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, περιλαμβάνονται στη γνώμη των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων, για τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (mobile apps) γνώμη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ........

γνωστοποίησε την κοινή γνώμη των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων σχετικά με τους βασικούς κινδύνους των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η επίμαχη γνώμη αναλύει λεπτομερώς τις «συγκεκριμένες υποχρεώσεις των σχεδιαστών εφαρμογών και όλων όσοι εμπλέκονται στην ανάπτυξη και διανομή των εφαρμογών αυτών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων».

Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα καταστήματα εφαρμογών, οι πάροχοι διαφημιστικών υπηρεσιών και οι κατασκευαστές λειτουργικών συστημάτων και συσκευών. Μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις εφαρμογές που απευθύνονται στα παιδιά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αρχής:

«Ο χρήστης μιας έξυπνης συσκευής κινητού κατεβάζει κατά μέσον όρο 37 εφαρμογές. Αυτές οι εφαρμογές «μπορούν να συλλέξουν από τη συσκευή μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων, με την πρόσβαση, παραδείγματος χάρη, στο άλμπουμ φωτογραφιών ή με τη χρήση δεδομένων εντοπισμού θέσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Jakob Kohnstamm, «αυτό συχνά συμβαίνει χωρίς την ελεύθερη και κατόπιν ενημέρωσης συναίνεση των χρηστών, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχει η ιδιωτική ζωή των πολιτών από τις εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας η Αρχή αναφέρει:

«Οι έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας και οι ταμπλέτες περιέχουν μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων που άπτονται της στενής ιδιωτικής τους σφαίρας και, αφενός, προέρχονται από τους χρήστες τους, αφετέρου, αφορούν τους ίδιους αυτούς χρήστες, όπως στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες γεωεντοπισμού, τραπεζικές πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές μπορούν να αποθηκεύσουν ή να καταγράψουν σε πραγματικό χρόνο πλήθος δεδομένων από πάρα πολλούς αισθητήρες, όπως μικρόφωνα, πυξίδες ή άλλες συσκευές που χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύουν την κίνηση του χρήστη.

Παρόλο που οι σχεδιαστές εφαρμογών επιθυμούν να παρέχουν νέες και καινοτόμες υπηρεσίες, οι εφαρμογές αυτές μπορεί να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ιδιωτική ζωή και την υπόληψη των χρηστών των έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας, εάν δεν συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Newsit

Τρελή Αποκριά ξανά στα Φιλιατρά!

Με εντατικούς ρυθμούς γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Φούληδων, η παρέλαση του οποίου θα ξεκινήσει στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία των Φιλιατρών!

Οι Φιλιατρινοί ........

καλούνται για μια ακόμη χρονιά να αποδείξουν πως, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα, διαθέτουν αστείρευτη δύναμη, ανεξάντλητο χιούμορ και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο θα σατιρίσουν την επικαιρότητα, θα καυτηριάσουν και στηλιτεύουν πρόσωπα και καταστάσεις και θα στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους!

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Τριφυλίας δε συνδράμει οικονομικά αλλά μόνο οργανωτικά, το Καρναβάλι των Φούληδων, χάρη στη στήριξη των Φιλιατρινών και ιδίως της νεολαίας, χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, με μεγαλύτερη εκείνη της Costa Navarino, χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο! Εκτός από το Καρναβάλι, το Σαββατοκύριακο στα Φιλιατρά οργανώνονται παράλληλες δράσεις από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. Το Σάββατο το πρωί, στον πεζόδρομο, θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής χαρταετού, ενώ το πρωί της Κυριακής από το Ρολόι θα ξεκινήσει το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού!

Σε δηλώσεις της χθες το μεσημέρι, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και ουσιαστικά η «ψυχή» των αποκριάτικων εκδηλώσεων, δημοτική σύμβουλος Βιβή Παντελάκη σημείωσε: «Βρισκόμαστε στις τελευταίες προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Φούληδων, μια εκδήλωση που με πολύ κέφι και μεράκι συνδιοργανώνουν η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και φορείς της πόλης. Και λέγοντας φορείς, αναφέρομαι στους συλλόγους, στα σχολεία και σε μεμονωμένα άτομα. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 4.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, για να περάσετε στιγμές χαράς, κεφιού, γλεντιού καμαρώνοντας ή συμμετέχοντας στην παρέλαση που θα γίνει και βλέποντας μετά τα γκρουπ να χορεύουν».

Για τις συμμετοχές, είπε: «Αυτή τη στιγμή είναι αρκετές. Είναι λίγο περισσότερες από πέρυσι, κυρίως από την πόλη, τα σχολεία, τους συλλόγους. Φέτος γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες άλλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας και γι’ αυτό δεν έχουμε συμμετοχή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι παίρνουν μέρος. Ιδιαίτερα τα σχολεία, τους συλλόγους γονέων, που βγάζουν τους μαθητές με τα γκρουπ, τα παιδιά του Γυμνασίου, του Λυκείου, τον αγροτικό σύλλογο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που στήριξαν οικονομικά αυτή τη δραστηριότητα, γιατι, όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Τριφυλίας δεν ανέλαβε το οικονομικό βάρος αυτού του εγχειρήματος, όπως και την προηγούμενη χρονιά. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Costa Navarino, που κάνει μια πολύ μεγάλη χορηγία, καθώς μας χορηγεί τα ηχητικά. Σε αυτό οφείλουμε και το γλέντι που θα γίνει μετά (σ.σ. μετά την παρέλαση) στην πλατεία των Φιλιατρών, αφού θα μας προσφέρει και 1.000 φιάλες κρασί από τη δική της παραγωγή, όπως και πέρυσι! Πιστεύω ότι θα περάσουμε πολύ όμορφα!».

Θαρρος

Τσακώνα – Καλαμάτα, ολοκλήρωση μέσα στο 2013

Με την προϋπόθεση να παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι

Σημαντική πρόοδο σημείωσε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Μορέα το 2012, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση του παραχωρησιούχου.
Όπως αναφέρει, .........

κατά τη διάρκεια του 2012 συνεχίστηκε η κατασκευή των υπολειπόμενων τμημάτων ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα, ο κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη και η συνδετήρια οδός Μεγαλόπολης.

Σχετικά με τη φετινή πρόοδο, επιβεβαιώνει 100% το δημοσίευμα για παράδοση του πρώτου τμήματος του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη σε μήκος 29 χλμ. και μέχρι την Πελλάνα το καλοκαίρι!

Συγκεκριμένα, η πρόοδος του έργου, όπως καταγράφηκε μέσα στο έτος, είναι η παρακάτω:

1. Α/Κ Λεύκτρου – Α/Κ Λογκανίκου 88,82%

2. Α/Κ Λογκανίκου - Α/Κ Πελλάνας 65,11%

3. Πελλάνα – Α/Κ Σπάρτης 60,97%

4. Α.Κ. Μεγαλόπολης 40,28%

5. Παραδείσια –Τσακώνα 49,15% (παραμένει υπό κατασκευή η μεταλλική γέφυρα)

6. Α/Κ Δυτ. Καλαμάτας –Α/Κ Νέδοντα 14,98% 7. Α/Κ Σπάρτης – τέλος περιμετρικής οδού Καλαμάτας 20,17.

Ο υφιστάμενος αυτοκινητόδρομος λειτουργεί για τα τμήματα Κόρινθος–Τρίπολη–Λεύκτρο -Παραδείσια και Τσακώνα –Καλαμάτα, συνολικού μήκους περίπου 137 χιλιομέτρων. Μέσα στο 2012 είχαμε τα νέα τμήματα Τσακώνα – Θουρία, Παραδείσια-Τσακώνα. Παράλληλα, είχαμε την λειτουργία των ΣΕΑ Αρφαρών και το Β ́ ΚΕΣ Αρφαρών.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ

Κατά το έτος 2012 πραγματοποιήθηκαν εργασίες σε όλο το μήκος του τμήματος, εκτός κάποιων μικρών τμημάτων της παραλλαγής Ευρώτα, όπου εκκρεμεί η παράδοση των χώρων εργασίας.

Στο τμήμα υπάρχει δέσμευση αρκετών χώρων, κυρίως λόγω των εκτεταμένων αρχαιολογικών ερευνών. Τα πρώτα περίπου 12 χλμ. είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένα, συμπεριλαμβανομένης της αντιολισθηράς ασφαλτικής επιστρώσεως.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Τα τμήματα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν το έτος 2013 είναι:

Τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα

Για το ανωτέρω τμήμα, ήτοι του υπόλοιπου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α/Κ Θουρίας (είσοδος Καλαμάτας)–τέλος του Έργου (περιμετρική Καλαμάτας), μήκους περίπου 11,5 χλμ., προβλέπεται η συνέχιση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων έως το τέλος του 2013.

Η πορεία και η ολοκλήρωση εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των χώρων εκτέλεσης του έργου και, εφόσον οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013.


Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη

Σχετικά με το τμήμα Α/Κ Λογκανίκου –Α/Κ Πελλάνας (Χ.Θ. 0+000–Χ.Θ.~29+000), μήκους ~ 29 χλμ., αναμένεται η παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2013. Σχετικά με το τμήμα Χ.Θ. ~29+000 – Χ.Θ. 46+000, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος της παραλλαγής του Ευρώτα, προβλέπεται η συνέχιση των εργασιών και στο υπόλοιπο τμήμα και η ολοκλήρωση εντός του 2013, με την προϋπόθεση να παραδοθούν οι χώροι και να αποδεσμευτούν σταδιακά όλοι οι δεσμευμένοι για αρχαιολογικές έρευνες χώροι.

Η πορεία και η ολοκλήρωση του κλάδου εξαρτάται από την έγκαιρη αποδέσμευση αυτών. Εάν οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013 και η παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του Κλάδου.



Νέο τμήμα Παραδείσια –Τσακώνα

Σχετικά με την μεταλλική Γέφυρα Τ4 η οποία υπολείπεται από το συνολικό τμήμα, προβλέπεται η ολοκλήρωση και η παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του τμήματος, συμπεριλαμβανομένου του υποτμήματος που περιέχει την εν λόγω Γέφυρα, το φθινόπωρο του 2013.



Α/Κ Μεγαλόπολης και συνδετήρια οδός

Προβλέπεται η συνέχιση, η ολοκλήρωση των εργασιών και η παράδοση στην κυκλοφορία εντός του 2013, εφόσον παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι που υπολείπονται προς παράδοση.

Θάρρος

Γαργαλιάνοι: «Τα λεφτά πίσω» από το Δήμο εξαιτίας της πολύμηνης αδράνειας!

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες καταλογίζουν κάτοικοι και φορείς των Γαργαλιάνων στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την πολύμηνη αδράνεια στο μείζον θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, εξαιτίας της οποίας ο Δήμος Τριφυλίας υποχρεούται, πλέον, να επιστρέψει τα 136.000 ευρώ της χρηματοδότησης που είχε λάβει ο Δήμος Γαργαλιάνων για τη σύνταξή του!

Κι αυτό, γιατί ως τελευταία και οριστική καταληκτική ημερομηνία........

– για να έχει πάρει αριθμό στο ΦΕΚ το ΓΠΣ και να είναι «εντάξει» με τη χρηματοδότηση – οριζόταν το τέλος Μαρτίου 2013, δηλαδή η τελευταία εργάσιμη μέρα, η οποία είναι η Παρασκευή 29η Μαρτίου! Αρχικά οριζόταν ως καταληκτική ημερομηνία η 30ή Ιουνίου 2012. Ωστόσο, αν και ο Δήμος Τριφυλίας δεν «έτρεξε» το θέμα του ΓΠΣ, δόθηκε παράταση μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2012, μετά από επικοινωνία του Δήμου με τη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, για να μη ζητηθεί να επιστραφούν τα χρήματα της χρηματοδότησης και να δοθεί χρόνος να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Τελικά, δόθηκε και νέα, αλλά καταληκτική ημερομηνία, με προφορική και σιωπηρή παράταση, για το τέλος Μαρτίου 2013! Σε κάθε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Τριφυλίας υποχρεούται να επιστρέψει τα 136.000 ευρώ!

Και αναγκαστικά πια θα επιστρέψει τη χρηματοδότηση, καθώς αποκλείεται μέχρι τις 29 Μαρτίου το ΓΠΣ να έχει πάρει αριθμό στο ΦΕΚ! Για να γίνει – ή, καλύτερα, να γινόταν αυτό – θα έπρεπε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο οι παρατηρήσεις που έχει κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της Β1 Φάσης του ΓΠΣ Γαργαλιάνων οι οποίες εστάλησαν στο Δήμο Τριφυλίας με Γνωμοδότηση των υπηρεσιών της από τις 11 Απριλίου 2012! Και παρατηρήσεις οι οποίες ανατρέπουν όλο το σχεδιασμό και επιβάλλουν πολλούς και πολλαπλούς περιορισμούς στις χρήσεις γης, τους συντελεστές δόμησης κ.ά. και αντί να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης, ουσιαστικά, όπως έχει λεχθεί, θα έφερνε την καταστροφή.

Από τον Απρίλιο του 2012, όμως, μέχρι τις μέρες αυτές, ο Δήμος Τριφυλίας αδράνησε. Θυμίζουμε πως και στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει τεθεί πολλάκις το θέμα, μετά από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, αλλά και στον Τύπο – προ μηνός στο «Θ» είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου – έχει γραφτεί η αδράνεια του Δήμου, που όφειλε όλους αυτούς τους 11 μήνες να έχει καταλήξει τι τελικά θέλει σχετικά με το ΓΠΣ και αν, όντως, θέλει ΓΠΣ!

Προχθές βράδυ έγινε σύσκεψη στους Γαργαλιάνους, όπου μεταξύ των συμμετεχόντων, τώρα στο παρά 1’, διαπιστώθηκε διχογνωμία και διαφορετικές προσεγγίσεις για τις Παρατηρήσεις και την ίδια την ύπαρξη ΓΠΣ.

Για να μην υποχρεωθεί ο Δήμος να επιστρέψει τη χρηματοδότηση των 136.000 ευρώ, «θα» πρέπει ο μελετητής να ανασυντάξει το ΓΠΣ, να πάρει σχετική απόφαση αποδοχής για το ΓΠΣ το Δημοτικό Συμβούλιο, να στείλει την απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να γνωμοδοτήσουν θετικά οι υπηρεσίες της, να υπογράψει ο γενικός γραμματέας, να σταλεί στο ΦΕΚ και να πάρει αριθμό μέχρι τις 29 Μαρτίου, πράγμα αδύνατο!

Θάρρος

Οδηγίες προστασίας από τη λύσσα, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή του κοινού στα μέτρα αποφυγής έκθεσης στον ιό, αλλά και στα μέτρα άμεσης προστασίας έπειτα από ενδεχόμενη έκθεση στο ιό, δηλαδή δάγκωμα άγριου ή οικόσιτου ζώου.

Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν να:.....

Αποφύγετε την επαφή με τα ζώα της άγριας πανίδας ή με ζώα που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα ή συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο. Σε τυχόν εντοπισμό τέτοιων ζώων, να ειδοποιείτε το οικείο τμήμα Κτηνιατρικής, ή Θηροφυλακή ή Δασική υπηρεσία της περιοχής.

Εμβολιάζετε τα κατοικίδιά σας κατά της λύσσας (σκύλοι, γάτες ή άλλα κατοικίδια ζώα), σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας στα ζώα συντροφιάς είναι υποχρεωτικός.

Αποφύγετε την επαφή των κατοικίδιων ζώων σας με ζώα της άγριας πανίδας. Περιορισμός των δεσποζόμενων ζώων σε προστατευμένο χώρο (π.χ. αυλή). Χρήση λουριού περιορισμένου μήκους κατά τη διάρκεια της βόλτας. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο δαγκωθεί ή δεχθεί επίθεση από ζώο της άγριας πανίδας ή ζώο με υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά ή με εμφανή ασθένεια, να αναφερθεί το συμβάν στον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζώο και στο τοπικό τμήμα Κτηνιατρικής.

Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια ή ζωοτροφή, ιδιαίτερα αν υπάρχει παρουσία άγριων ζώων στην περιοχή, μπορεί να προσελκύσουν ζώα της άγριας πανίδας.

Τα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης τον ιό της λύσσας λόγω της έμφυτης αγάπης τους για τα ζώα. Επειδή όμως, η επαφή τους με οικόσιτο ή ζώο της άγριας πανίδας μπορεί να μη γίνει άμεσα αντιληπτή, οι ειδικοί προτείνουν τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:

Σε περίπτωση δαγκώματος από ζώο, να εντοπίζονται όλες οι πληγές, να γίνεται άμεσα καλό πλύσιμό τους με άφθονο νερό και σαπούνι (για 15 λεπτά) ή έστω με νερό, αφού ξεπλυθούν να γίνεται καλή εφαρμογή αλκοολούχου («οινόπνευμα») ή ιωδιούχου αντισηπτικού («ιώδιο») και αναζητείτε το συντομότερο ιατρική βοήθεια (νοσοκομεία, κέντρα Υγείας).

Για το συμβάν οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να ενημερώνουν την οικεία Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Συγκρατείστε στη μνήμη σας και περιγράψτε στον θεράποντα και τους επαγγελματίες υγείας τα χαρακτηριστικά του ζώου (είδος, μέγεθος, χρώμα κ.λπ.), τη συμπεριφορά του, αν πρόκειται για προκλητική επίθεση -φυσιολογική αντίδραση του ζώου σε εξωτερικό ερέθισμα (π.χ. σε ενόχληση, απειλή, αίσθηση εισβολής στην περιοχή του, σε προσπάθεια να το ταΐσουν ή να το χαϊδέψουν μη επαρκώς γνωστά του πρόσωπα), αν έχει εκδηλώσει και στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά, την τοποθεσία όπου έγινε το συμβάν και που κατευθύνθηκε το ζώο μετά.

Πάρτε τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη του ζώου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), και ενδεχομένως του κτηνίατρου που το παρακολουθεί, σε περίπτωση που είναι δεσποζόμενο, Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη αν παρατήρησε τις τελευταίες ημέρες ενδείξεις ασθένειας ή αλλαγής συμπεριφοράς του ζώου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ: www.keelpno.gr

NOW 24

Φορολογικός-τραπεζικός έλεγχος σε όλους τους αιρετούς ΟΤΑ από 2003 και μετά.

Το «μάτι» του ΣΔΟΕ εισβάλλει στα άδυτα των φορολογικών και τραπεζικών απορρήτων όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά (όσοι εξελέγησαν το 2002 και μετά δηλαδή) καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας, περιβάλλοντος.

Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και .........

Σπ. Μουζακίτη είναι σαφής και χαράσσει τη γραμμή της νομιμότητας που θα πρέπει να ακολουθούν όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και είναι υπεύθυνοι για τους ελέγχους σε ευαίσθητους τομείς. Η παραγγελία των εισαγγελέων δεν στηρίζεται σε καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων απλώς εντάσσει στο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ, τον έλεγχο όλων των προσώπων αυτών, κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όσους καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα. Η έρευνα αφορά κατά αρχήν πλήρη φορολογικό έλεγχο, άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κλπ) και εφόσον υπάρξουν στοιχεία, τότε η έρευνα μπορεί να επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το ΣΔΟΕ λοιπόν θα κάνει φύλλο και φτερό:
- Δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
- Επιθεωρητές: Σώματος επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, Ειδικής Υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
Οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους και περιφέρειες.

capital

Αλλάζει ριζικά η φορολόγηση των αυτοκινήτων

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει πάλι η φορολόγηση των αυτοκινήτων και ειδικά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή.
Οπως ανέφερε ........

χαρακτηριστικά: «Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης».

Το θέμα προέκυψε μετά από ερώτηση από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.

Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.

«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».

Σύμφωνα πάντως με την απάντηση του υφυπουργού εξετάζονται μειώσεις τόσο στις τιμές των αυτοκινήτων όσο και στο κόστος χρήσης τους...

Κανείς δεν γνωρίζει

H «Η» κατόπιν επικοινωνίας που είχε με φορείς από τον κλάδο του αυτοκινήτου οι απαντήσεις ήταν ίδιες και όπως φαίνεται κανείς δεν γνώριζε τίποτα...

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα τόσο του Τέλους Ταξινόμησης όσο και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης σε ΙΧ με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. έχει «φοβίσει» τα κυβερνητικά στελέχη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μαζικών καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας τα οποία θα δημιουργήσουν νέο έλλειμα στο προϋπολογισμό.

Επίσης το θέμα των ΙΧ με μεγάλους κινητήρες έχουν θίξει στον υπουργείο Οικονομικών τόσο ο Σύνδεσμος των Εισαγωγέων όσο και των Εμπόρων οι οποίοι έχουν βεβαιώσει πως με όλη αυτή την φοροεπιδρομή ο μόνος που χάνει είναι το κράτος...

Παράλληλα το θέμα των Εργοστασιακών Αξιών έχει επίσης τεθεί και από τους δύο φορείς καθώς όπως επεσήμαναν στα κυβερνητικά στελέχη κάποιες εισαγωγικές με «τεχνάσματα» μειώνουν τόσο πολύ τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν Φόρο Πολυτελείας που επιβάλεται σε ΙΧ με εργοστασιακή αξία άνω των 20.000 ευρώ!

Νέα αναταραχή στην αγορά

Η είδηση της επανεξέτασης του φορολογικού καθεστώτος από το υπουργείο Οικονομικών στα αυτοκίνητα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή σε έναν ολόκληρο κλάδο που βλέπει κάθε μήνα τις πωλήσεις τους να μειώνονται. Ειδικότερα το θέμα φορολόγησης των ΙΧ με βάσει όχι τον κυβισμό του κινητήρα τους αλλά την Εργοστασιακή ή Λιανική Αξία ανατρέπει πλήρως το μέτρο της απόσυρσης που έχει τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου και θα ισχύει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013.

Αν λοιπόν αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των αυτοκινήτων θα επηρρεάσει και το μέτρο της απόσυρσης το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα.

Από την άλλη μεριά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι πρόκειται να γίνει στη φορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ που επίσης και εκεί υπάρχουν «ανοικτά» μέτωπα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πάντως αν είναι να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των αυτοκινήτων καλό θα ήταν τα κυβερνητικά στελέχη να «ακούσουν» για μία φορά τους φορείς του κλάδου ώστε να έχουν μια καλύτερη ενημέρωση για το θέμα και να μπορέσουν επιτέλους να βρουν τη «χρυσή τομή» που θα είναι προς όφελος όλων.

Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο όποια απόφαση ληφθεί χωρίς την συνδρομή των φορεών του κλάδου μάλλον θα οδηγήσει σε περιπέτειες ένα ολόκληρο κλάδο πάλι...

Ημερησία

Καλαμάτα: Ενημέρωση για τις διατροφικές συνήθειες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας παιδαγωγική ενημέρωση των μαθητών των Α και Β τάξεων από τις επισκέπτριες υγείας του Γ.Ν. Καλαμάτας κυρίες Ευαγγελία Τσουλάκου και Αγάπη Αναστασίου με θέμα τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και την ανάγκη υγιεινής διατροφής.

Η ενημέρωση ........

έγινε στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄διατροφή και διατροφικές συνήθειες ΄΄ που επιμελείται η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής Αθανασία Κατσαριώτη για δεύτερη σχολική χρονιά και έχει στόχο την διαπαιδαγώγηση των μαθητών στη υγιεινή διατροφή και την καθιέρωσή της ως καθημερινής συνήθειας.
Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος και ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δημήτρης Σαρρής.

Χορηγία του Μητροπολίτη Τριφυλίας στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας

Χορηγία 200 ευρώ στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας για την αγορά πολυμηχανήματος, έκανε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Η Σχολική ..........

Κοινότητα του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας τον ευχαριστεί πολύ και του εύχεται να αντλεί δύναμη και να έχει υγεία για να συνεχίζει το φιλανθρωπικό και όχι μόνο έργο στο ποίμνιο της Μητρόπολης του.

Αποκριάτικο party στην πάνω Πόλη Κυπαρισσίας




Πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης των ανέργων στους δήμους από τον ΟΑΕΔ

Πεντάμηνη απασχόληση στους δήμους που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο προβλέπει πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τον ΟΑΕΔ και υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Το πρόγραμμα ......

εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας και προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και «κάλυψη» των εισφορών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, όσοι ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε:

- Έργα κοινωφελούς χαρακτήρα όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.

- Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.

- Κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.

- Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν άνεργοι (υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ π.χ. ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) μέσω του συστήματος της μοριοδότησης και με συγκεκριμένα κριτήρια.

Eklogika.gr

Ντροπή σας!!!!! Καλοβολεμένοι ….

Έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι που επειδή έχουν την δύναμη του διακόπτη καταστρέφουν επιχειρήσεις με να το κόβουν το ρεύμα ξαφνικά την ώρα τις δουλειάς χωρίς καμία ειδοποίηση έστω για ώρες μέχρι να ξοφλήσουν η να διακανονίσουν το χρέος τους οι πελάτες τους.Κάποιοι καλοβολεμένοι... με την προκλητική συμπεριφορά τους εξαγριώνουν τον κόσμο απέναντι σε όλη την ΔΕΗ και παίρνει η μπάλα και ανθρώπους που σκίζονται κυριολεκτικά να σε εξυπηρετήσουν στο πρόβλημα σου που ευτυχώς για εμάς τους πονεμένους...
είναι πολλοί.

Ένα τέτοιο συμβάν .......

βιώσαμε και εμείς σήμερα στην Καλαμάτα σαν τηλεόραση BEST δηλαδή κάτι που περνά ο κόσμος κάθε μέρα χάριν στην προκλητική συμπεριφορά ορισμένων στην ΔΕΗ.
Παρακαλούσαμε να μας συνδέσουν το ρεύμα που μας είχαν κόψει από το πρωί αφού μαζέψαμε ευτυχώς τα λεφτά και πληρώσαμε στις 2.30μμ αλλά η βάρδια της ΔΕΗ που θα άλλαζε στις 3 μας έλεγε να περιμένουμε την άλλη που θα έρθει αφού ήταν καθισμένοι προκλητικά ξάπλα στα γραφεία.. Ενώ τους παρακαλούσα λέγοντας ότι στις 3 έχουμε ζωντανό δελτίο ειδήσεων αυτοί δεν έδειχναν καμιά ανθρώπινη ευαισθησία και μάλιστα ο ένας εξ αυτών ονόματι Γ. Πολυχρόνης είπε «κάνε μου αναφορά» γελώντας...
Για καλή μου τύχη ήρθε ο υπεύθυνος της άλλης βάρδια 5 λεπτά πριν τις 3 ονόματι Σάκης Σταθόπουλος, που τον ευχαριστώ!! μέσα από την καρδιά μου, και αφού προσφέρθηκε να έρθει ο ίδιος να μου το συνδέσει. Αυτό έγινε και μάλιστα αφού τον μετέφερα μέχρι και με το μηχανάκι μου αποδεικνύοντας μου ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ΔΕΗ που έχουν μέσα τους την αλληλεγγύη και ας είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αξίζει να αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ζητούσε να του δώσουν ένα κατσαβίδι και μια πένσα για να φύγουμε και αυτοί που ήταν ξάπλα... στα γραφεία γελούσαν και ήταν αρνητικοί με αποτέλεσμα να φύγουμε και να χρησιμοποιήσει δικά μου εργαλεία για την επανασύνδεση.

Καταγγέλλω για αυτήν την συμπεριφορά, τους:
Παναγόπουλο Γιώργο ( που θα έπρεπε να κάνει έστω ένα τηλέφωνο στις επιχειρήσεις και όχι μόνο πριν δώσει την διακοπή),
Αλευρά Μπάμπη,
Βασιλάκη Χ,
Πολυχρόνη Γ,
Ζώμπολο Χ και
φυσικά τον διευθυντή Παπαντωνόπουλο Ευστάθιο
αν έχει δώσει τέτοιες εντολές συμπεριφοράς για τους πελάτες της ΔΕΗ, ο οποίος αν δεν έχει δώσει τέτοιες εντολές τότε σίγουρα έχει χάσει τον έλεγχο αυτής της ιδιαίτερης κοινωνικά ευαίσθητης επιχείρησης.

ΥΓ. Η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη ιδιαίτερα τέτοιες εποχές είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας κύριοι βολεμένοι...

Νίκος Μπελογιάννης
Διευθυντής BEST media Group

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

....................................................


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ για την διαχείριση των σκουπιδιών στη μεταβατική .........

περίοδο. Συνάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Παν. Νίκα και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Γιαν. Σμυρνιώτη.
● Για στοχοποίηση δημάρχων έκανε λόγο μιλώντας στην ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας.
● Εκταμίευση πιστώσεων για το έργο στο νέο Δημαρχείο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ της Φινλανδίας… ταξίδευσε η «Μυθική Πελοπόννησος». Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη με τον Μεσσήνιο πρέσβη στη Φινλανδία Χρ. Κοντοβουνήσιο.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ συναντήσεις και συμφωνίες παραγωγών με εμπόρους στο περιθώριο της διημερίδας στην Costa Navarino με θέμα «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
● ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Σαμαρά στη Διεθνή Διάσκεψη Νέων κατά της βίας των άκρων που οργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.
● ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ με τη ΔΕΗ και οι παγίδες με το κοινωνικό τιμολόγιο προκαλούν… ηλεκτροσόκ στην Τριφυλία.
● ΜΕ ΝΕΟ πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης στους Δήμους επιχειρείται ανάσχεση της ανεργίας, κυρίως των νέων.
● ΑΦΙΕΡΩΜΑ στις Απόκριες και τα έθιμα στην Ελλάδα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!