Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Κυκλοφόρησε νωρίτερα ο Firefox 3.5.1 μετα το σημαντικότατο κενό ασφαλείας που βρέθηκε.

Η κυκλοφορία της έκδοσης 3.5.1 του πιο διάσημου Browser της Μozilla Foundation είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα.
Ενα υψηλού κινδύνου κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε έκανε τους ανθρώπους της Mozilla να επιταχύνουν τις... διαδικασίες αναβάθμισης. Το κενό που εντοπίστηκε αφορά στον Just-In-Time JavaScript compiler του browser.
Έτσι, η αναβάθμιση Firefox 3.5.1 είναι έτοιμη και διαθέσιμη για Download.

AN δεν έχει γίνει αυτόματα ακόμα η αναβάθμιση του browser σας μπορείτε να την κάνετε χειροκίνητα ως εξής: .......

Στην γραμμή του μενού πατάτε το βοήθεια και επιλέγετε έλεγχος για ενημερώσεις.

Αλλιώς πατήστε εδώ

Δημήτρης Κουσελάς: «Αιτία πολέμου» οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά .

Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει με δήλωση του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κος Δημήτρης Κουσελάς τις μεθοδεύσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μιλώντας ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών για την «αναμόρφωση του νομικού πλαισίου των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής και την επιβολή ειδικού φόρου & έκτακτης εισφοράς, καθώς και για τη ρύθμιση θεμάτων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», άσκησε μεταξύ άλλων σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις της στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τονίζοντας ότι: .........


«Το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών είναι από τα πιο μεγάλα, τα πιο ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη. Με αυτό το νομοσχέδιο θέλετε να δώσουμε εξουσιοδότηση, για Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία θα ρυθμιστεί το θέμα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής. Δηλαδή, η Υπουργός Απασχόλησης θα εκδώσει Υπουργική απόφαση για το ποια ανθυγιεινά επαγγέλματα θα απενταχθούν και ποια θα μπουν στο σύστημα των βαρέων και ανθυγιεινών.

Αυτό, κ. Υπουργέ, είναι casus belli, αιτία πολέμου. Κανείς δεν περίμενε τέτοιο αιφνιδιασμό μέσα στο καλοκαίρι. Είναι δυνατόν για ζητήματα που έχουν ρυθμιστεί με νόμους -και μάλιστα για πολλά από αυτά και για κάθε κλάδο υπάρχει ξεχωριστός νόμος-, εσείς να μας λέτε πως θα εξουσιοδοτήσουμε την Υπουργό, που μόνη της πλέον θα βγάλει μια απόφαση και θα ρυθμίσει ζητήματα για το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη την Ελλάδα με μια τέτοια διαδικασία;

Είναι απαράδεκτο! Πρέπει να το ξανασκεφθείτε και να το πάρετε πίσω, διότι θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου.»

Στήνουν μπλόκο για τους μπλόγκερ

Καζάνι που βράζει η «μπλογκόσφαιρα» με τις κονταρομαχίες μεταξύ δημοσιογράφων-μπλόγκερ, δημοσιογράφων-μη μπλόγκερ, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών να έχουν χτυπήσει «κόκκινο».
Ο νέος κύκλος «αίματος» κορυφώθηκε την περασμένη Κυριακή όταν έκλεισε το «pressmme» προκειμένου να μην ανιχνευθεί η «ψηφιακή» ταυτότητα του διαχειριστή από το Google που μπορεί να εντοπίσει μόνο ενεργά μπλογκ, όχι όμως και να κρατά αρχεία.
Η ιστορία θύμισε μέρες του 2008 όταν ασκήθηκε δίωξη κατά του Α.Καψαμπέλη (π. διευθυντής ...

σύνταξης «Επενδυτή») μετά από καταγγελία του Β. Χιώτη («Βήμα») για εκβιασμό μέσω «press.gr» ? για να περάσει η υπόθεση στο αρχείο λόγω ελλείψεως αποδείξεων.
Η μπλογκόσφαιρα συγκλονίστηκε από τα δημοσιεύματα του «pressmme» κατά του Χρ. Ράπτη («Πρώτο Θέμα») που κατέθεσε μήνυση εναντίον του φερόμενου ως διαχειριστή, Γ. Παπαγιάννη (Extra3).
Το μπλογκ φέρεται να ξήλωσε ο διαχειριστής του με τον οποίο ο Γ. Παπαγιάννης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι «ταυτίζεται» δηλώνοντας στο «Εθνος» ότι «δεν έχει καμία σχέση και με το πανομοιότυπο «fimotro.blogspot.com».
Ο ίδιος θεωρεί πολύ πιθανό «να τα βρει με τον μηνυτή του Χρ. Ράπτη, ως συνάδελφοι που είναι». Την Παρασκευή (10/7) αφού είχε κατατεθεί η μήνυση κατά του Γ. Παπαγιάννη από τον δικηγόρο του Χρ. Ράπτη, ο διοικητής Α.Τ. Περιστερίου κάλεσε τον δημοσιογράφο που δήλωσε ότι «δεν είναι ο διαχειριστής».
Στην μήνυση ο Γ. Παπαγιάννης κατηγορείται για απειλή, συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση, πλημμελήματα που επισύρουν το αυτόφωρο. Ο διοικητής ενημέρωσε την εισαγγελέα Ελένη Ράικου και ανέφερε πως «δεν ταυτοποιείται ο διαχειριστής του ?Pressmme? με τον Γ. Παπαγιάννη. Εκείνη διέταξε να σχηματιστεί δικογραφία.
Στον καυγά έχει εμπλακεί και ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος του «zougla.gr» προειδοποιώντας για μηνύσεις και αναφέροντας ότι «μετά το μπλογκ του θλιβερού Παπαγιάννη, που έκλεισε κατόπιν εορτής η εισαγγελεύς Ράϊκου που έκανε σωστά τη δουλειά της- έρχεται η ώρα των υπολοίπων».
Νέα τροπή δίνει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) σε σημείωμά της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, καθώς αναφέρει ότι «η παράκαμψη της δικαστικής αρχής παραβιάζει τη νομιμότητα, αφού και τα εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών (ταυτότητα, τόπος και χρόνος επικοινωνίας, αριθμοί κλήσεων, διευθύνσεις, μηνύματα κ.ά.) ανήκουν στην προστατευτική σφαίρα του απορρήτου».
Σύμφωνα με τις πηγές από το υπ. Δικαιοσύνης «δεν θα προωθηθεί νομοσχέδιο καθώς η κυβέρνηση καλύπτεται από την εισαγγελική γνωμοδότηση προς τις αρχές να συλλαμβάνουν παρανομούντες διαχειριστές μπλογκ όταν βρεθούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του γνωμοδότηση του υπ. Εσωτερικών για την κατάθεση ν/σ που θα εξουσιοδοτεί ΕΥΠ και Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να δημιουργήσουν βάση δεδομένων μπλόγκερ, οι οποίοι σε περίπτωση παρεκτροπής θα παρακολουθούνται και θα τιμωρούνται με πρόστιμα από το ΕΣΡ!
ΗΜΕΡΗΣΙΑ




Παρέμβαση των ΕΑΣ για την ΒΦΛ, ζητούν οι εργαζόμενοι

Να παρέμβουν στην Πολιτεία και «να απαιτήσουν να ακυρωθεί η πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» καλούν τις Ενώσεις οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ.

Σε επιστολή που απέστειλαν χθες στο νομαρχιακό και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ δηλώνουν ότι ξεκινούν «αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του αγροτικού κόσμου της χώρας» και διευκρινίζουν:

«Δεν λέμε απλά όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΒΦΛ. Υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο χαρακτήρα της ΒΦΛ ΑΕ με την υφιστάμενη μετοχική...

σύνθεση που να αποτελεί τον πυλώνα στήριξης της αγροτικής οικονομίας. Οι τράπεζες πουλάνε τη ΒΦΛ. Γιατί; Η πολιτεία σιωπά. Θα τους αφήσουμε έτσι; Εμείς λέμε όχι».

Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ χαρακτηρίζουν την Βιομηχανία ως «το διαμάντι της χώρας» και επισημαίνουν:

«Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι το θέμα πώλησης της ΒΦΛ είναι πολιτικό και ότι η Πολιτεία μπορεί να την σταματήσει. Αρμοδίως μπορεί και πρέπει να παρέμβει στην ΔΕΠΑ και την Εθνική τράπεζα, της οποίας την διοίκησή ορίζει το κράτος και να σταματήσει αυτήν την ανεπίτρεπτη και καταχρηστική συμπεριφορά τους απέναντι σε μια εταιρεία στρατηγικής σημασίας για τον πρωτογενή αγροτικό τομέα. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και να πιεσθεί πολιτικά τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης».
ΠΑΣΕΓΕΣ




Επιδότηση από τα 200 ευρώ ζητεί η Ενωση Μεσσηνίας

Στα 200 ευρώ να καθοριστεί το όριο για την επιδότηση, με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, ζητεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, ταυτιζόμενη με τη θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης, όπου καθορίστηκαν οι θέσεις της που θα σταλούν ως απάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Οι αποφάσεις μας ήταν σχεδόν ομόφωνες», μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ και εκτός από τα 200 ευρώ, επεσήμανε πως αποφασίστηκε και η Ενωση ζητεί:

Να καταργηθεί το ποιοτικό παρακράτημα και τα χρήματα να επιστραφούν στους δικαιούχους, στους αγρότες.
Την επιδότηση να παίρνουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και όσοι έχουν μόνιμη κατοικία στην ........

περιφέρεια του νομού που βρίσκεται η μεγαλύτερη αγροτική εκμετάλλευση.
Να εξαιρεθούν νομικά πρόσωπα (εταιρείες και μοναστήρια) και τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα.
Εφαρμογή του ιστορικού μοντέλου.
«Δε συζητάμε για περιφερειακό ή υβριδικό μοντέλο. Να μείνουμε στο ιστορικό», ανέφερε ο κ. Κοζομπόλης και διευκρίνισε:
«Εχουμε υψηλές αποδόσεις, λόγω του ελαιολάδου και της σταφίδας και θα χάσουμε χρήματα αν θα πάμε σ’ αλλο μοντέλο»

Πηγή: Ελευθερία

ΕΡΑΝΗ: "Ηρθα σε μία πραγματικά μεγάλη ομάδα"

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑΝΗΣ, Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ.

Αποφασισμένος να δικαιώσει τους ανθρώπους τής Εράνης για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν να τον αποκτήσουν είναι ο Θανάσης Γεωργιόπουλος...
Ο νεαρός επιθετικός είναι παίκτης της Φιλιατρινής ομάδας εδώ και τρεις ημέρες, με την απόκτησή του να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα
ταλέντα στη Μεσσηνία αυτή την εποχή.

Ο 18χρονος επιθετικός είναι έτοιμος να πέσει με τα... μούτρα στη δουλειά και αδημονεί να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας.
Η χρονιά που έρχεται θα είναι καθοριστική για τον ίδιο αφού θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να... αναγκάσει ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών να κινηθούν για την απόκτηση του.

"Να δικαιώσω τους ανθρώπους της Εράνης" .........

Ο ίδιος μίλησε χθες στην "Ε" για αυτή την μεταγραφή και έδειξε έτοιμος να πιάσει την ευκαιρία από τα... μαλλιά.
"Πρόκειται για μία νέα αρχή για μένα μιας και πηγαίνω σε μία πραγματικά μεγάλη ομάδα με εξαιρετική οργάνωση που ξέρει να αξιοποιεί και να προωθεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Δεν το κρύβω πως εξ αρχής ήθελα να πάω στην Εράνη και είμαι πολύ ευχαριστημένος που η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα.
Πρόκειται για μία ομάδα που κατά το παρελθόν έχει βγάλει μεγάλους παίκτες. Και αποτελεί μεγάλο κίνητρο αυτό για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή.
Στόχος μου είναι να βοηθήσω την Εράνη να επιτύχει τους στόχους της και να προσπαθήσω να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δουλέψω και να δικαιώσω τούς ανθρώπους της Εράνης που πίστεψαν σε μένα και έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως με θέλουν πραγματικά".

Στην Αθήνα ο Ενγκεμά

Πέρα από αυτά, σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό παζάρι, οι ιθύνοντες της Εράνης συνεχίζουν την αναζήτηση για έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα.
Οσον αφορά τον επιθετικό υπάρχουν επαφές με παίκτες εκτός Μεσσηνίας, με τους "πράσινους" να μην βιάζονται και να επιθυμούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση.
Το σίγουρο είναι πως θα αποκτηθεί παίκτης με "δυνατό" όνομα, που θα αποτελέσει σούπερ δίδυμο με τον Θανάση Γεωργιόπουλο στη γραμμή κρούσης.
Για αυτό το λόγο ο τεχνικός της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, όπου έχει επαφές με διάφορους παίκτες.
Ο Καμερουνέζος τεχνικός αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα να έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα Φιλιατρά, μιας και στις 27 Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας.

Η "πρώτη" θα γίνει στο υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο των Φιλιατρών, όμως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα τής Εράνης.
Τέλος να πούμε πως πιθανότατα σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με τον Κώστα Νικολόπουλο, όμως ο Ζακυνθινός μέσος δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Εράνη μιας και τον Αύγουστο να κληθεί να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

Πηγή: Ελευθερία

Προστατέψτε το εξοχικό σας με οικονομικές λύσεις!

Το εξοχικό είναι το αγαπημένο σπίτι κάθε ελληνικής οικογένειας και συγχρόνως και το πιο δύσκολο στη συντήρηση. Κλειστό το χειμώνα, δέχεται την επίθεση των καιρικών συνθηκών με ακραίες θερμοκρασίες και χωρίς θέρμανση, παραμένει ευάλωτο σε διαρρήκτες και είναι πάντα σκοτεινό και χωρίς καμία προστασία.
Σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν λύσεις χωρίς μεγάλα κόστη, που μπορούν να εξασφαλίσουν, αν όχι την απόλυτη ασφάλεια, τουλάχιστον...

την διατήρηση του εξοχικού σας σε μία καλή κατάσταση για να σας υποδεχτεί το καλοκαίρι!
Ο λόγος που το αφιέρωμα αυτό γίνεται καλοκαίρι είναι ότι αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για την εφαρμογή των προτάσεων που θα κάνουν τον επόμενο χειμώνα πολύ πιο εύκολο.
Θέρμανση
Η μεγαλύτερη φθορά στο εξοχικό γίνεται από τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα που μπορούν να επιβαρύνουν την τοιχοποιία του εσωτερικού, τις σωληνώσεις και εν γένει όλα τα λειτουργικά του στοιχεία που ακινήτου.
Η πρώτη λύση, που επιδρά θετικά σε όλο το ακίνητο είναι η εγκατάσταση ενός αυτόματου συστήματος θέρμανσης με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου. Αυτό είναι εφικτό είτε με την τοποθέτηση του μηχανισμού απομακρυσμένου ελέγχου στο ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης, είτε με την αγορά και εγκατάσταση ενός καινούργιου συστήματος θέρμανσης με ενσωματωμένο μηχανισμό απομακρυσμένου ελέγχου.

Και στις δύο περιπτώσεις το θετικό είναι ότι μπορούμε νε ενεργοποιούμε την θέρμανση από μακριά με ένα τηλεφώνημα είτε σε σταθερή γραμμή είτε σε κινητό τηλέφωνο που θα έχουμε εγκαταστήσει εκεί. Ακόμα και να μην υπάρχει τηλεφωνική γραμμή ή σήμα κινητού όμως στην περιοχή του εξοχικού μας, υπάρχει λύσει γιατί τα καινούργια μηχανήματα με απομακρυσμένο έλεγχο μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να λειτουργούν όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή του εσωτερικού του σπιτιού πέφτει κάτω από συγκεκριμένο επίπεδο που εμείς θα ορίσουμε.

Στην περίπτωση της αγοράς νέου μηχανισμού θέρμανσης υπάρχει η δυνατότητα λειτουργία του με υγραέριο, γεγονός που καθιστά πολύ πιο απλό τον ανεφοδιασμό χειμώνα καλοκαίρι με φιάλες.
Ως γενικός κανόνας προστασίας ενός ακινήτου προτείνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του να μην πέφτει κάτω από τους 15-16 βαθμούς κελσίου. Η διατήρηση μίας τέτοιας θερμοκρασίας το χειμώνα ακόμα κι σε ορεινό σπίτι είναι αρκετά οικονομική υπόθεση από πλευράς κατανάλωσης και σίγουρα οι μειωμένες φθορές θα σας αποσβέσουν το κόστος.

Σωληνώσεις
Όλοι θυμούνται ότι κατά την αποχώρηση από το εξοχικό, ειδικά στο βουνό, ο τελευταίος καλείται να κλείσει… το νερό και να αδειάσει το δίκτυο του σπιτιού ώστε να κάποια κρύα ημερα να μην σκάσουν οι σωλήνες. Η περίπτωση του δικτύου ύδρευσης δεν είναι απλή, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μονώσουμε πολύ τις σωληνώσεις αυτές που είναι πιο εκτεθειμένες στον καιρό. Υπάρχουν αρκετοί σωλήνες στα εξοχικά που καταλήγουν έξω από το σπίτι. Σε αυτούς μπορεί να μπει διπλή μόνωση (αυτή η μαύρη αφρώδης) και να τους καταστήσει πιο ανθεκτικούς στις παγωνιές.

Μια ακόμα λύση που δεν είναι πολύ ακριβή είναι η τοποθέτηση επανακυκλοφορίας ζεστού νερού στο δίκτυο του σπιτιού. Αν ακολουθήσετε την λύση εγκατάστασης συστήματος για την χαμηλής θερμοκρασίας θέρμανση του ακινήτου, μπορείτε με τη βοήθεια ενός υδραυλικού να τοποθετήσετε και σύστημα που κυκλοφορεί το ζεστό νερό από τον λέβητα στις σωληνώσεις του σπιτιού.

Αυτό ενεργοποιείται αυτόματα και επανακυκλοφορεί το ζεστό νερό στους σωλήνες του δικτύου όταν η θερμοκρασία του ξεπεράσει συγκεκριμένη θερμοκρασία που εσείς ορίζετε. Αν το προγραμματίσετε να επανακυκλοφορεί στους 15 βαθμούς κελσίου, έχει γλυτώσει μία και καλή από τον κίνδυνο σπασίματος των σωλήνων από το κρύο, με ελάχιστο κόστος.

Το ατού και η πραγματική χρησιμότητα της επανακυκλοφορίας ζεστού νερού όμως είναι ότι –ειδικά αν κάνετε χειμερινές εξορμήσεις στο εξοχικό- με το που ανοίγετε την βρύση του ζεστού δεν χρειάζεται να περιμένετε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι να βγεί ζεστό νερό από την βρύση!

Ασφάλεια
Η ασφάλεια του εξοχικού σας όταν εσείς λείπετε είναι γνωστό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες. Η τοποθέτηση συναγερμού είναι μία λύση αλλά αν δεν συνοδεύεται από υπηρεσία άμεσης επέμβασης, μάλλον είναι άχρηστη. Μία πιο λογική λύση είναι η τοποθέτηση μέσα στο σπίτι καμερών με ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο.

Με τη λύση αυτή μπορείτε να «καλείτε» την κάμερα-κινητό και να έχετε άμεσα εικόνα για το τι συμβαίνει στο σπίτι σας είτε με φωτογραφίες μέσω mms είτε με βίντεο. Δεν χρειάζεται σύνδεση ίντερνετ απλά πρέπει να υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας. Δεν θα σώσετε απαραίτητα το σπίτι σας από τη διάρρηξη αλλά αν οι διαρρήκτες μπουν μέσα θα το μάθετε αμέσως γιατί οι κάμερες αυτές εντοπίζουν την κίνηση και στέλνουν αμέσως μήνυμα με εικόνα, οπότε μπορεί να προλάβετε να ειδοποιήσετε και την τοπική αστυνομία.
Παράλληλα αν οι διαρρήκτες έχουν σπάσει παράθυρα ή πόρτες για να μπουν μέσα θα το μάθετε ώστε να σπεύσετε και να ασφαλίσετε ξανά το σπίτι σας.

Φωτισμός
Μία ακόμα καλή ιδεά είναι η τοποθέτηση λαμπτήρων με αυτόματη λειτουργία μέσα φωτοκύτταρου που ενεργοποιείται είτε με το σκοτείνιασμα, είτε με την κίνηση ή και με τα δύο μαζί. Ένα απόλυτα σκοτεινό σπίτι είναι πιο εύκολος στόχος από αυτό με δύο φώτα στον κήπο και την βεράντα. Οι οικονομικοί λαμπτήρες με τους οποίους λειτουργούν τα συστήματα αυτά (7 watt) εγγυώνται ότι η επιβάρυνση στο λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι ελάχιστη.

Δεν είναι πανάκεια αλλά οι παραπάνω προτάσεις είναι μία καλή λύση για τον σωστό έλεγχο του αγαπημένου σας εξοχικού. Μπορείτε να τις ακολουθήσετε και να νιώθετε αρκετά πιο ασφαλείς.

Χρήστος Δασκαλόπουλος




ΕΣΥΕ: Το ένα τρίτο της τιμής του έχασε το ελαιόλαδο σε σχέση με το 2008

Η βουτιά στην τιμή του ελαιολάδου και του πετρελαίου είναι αυτή που ξεχωρίζει στους πίνακες με τις τιμές των εισροών και εκροών σε γεωργία και κτηνοτροφία που δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ).
Συγκεκριμένα, αύξηση 0,7% σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) τον Μάιο 2009, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ενώ ανεπαίσθητη μείωση κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα γνώρισε ο Γενικός Δείκτης Εισροών.Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας (ΕΣΥΕ), ο Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) σημείωσε τον Μάιο του 2009 αύξησε 1,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2008. Τον Μάιο...

του 2008 είχε αυξηθεί κατά 5,5% σε σύγκριση με τον Μάιο 2007, ενώ τον Μάιο του 2007 είχε μειωθεί κατά 1,5%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2006.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2008 - Μαΐου 2009, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2007 - Μαΐου 2008, παρουσίασε μείωση 4,5%, έναντι αυξήσεων 12,2% και 3,5%, που σημειώθηκαν κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα (Πίνακας 3).

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εκροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία, κατά 1,6%, το μήνα Μάιο 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2008, οφείλεται κυρίως στις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των ομάδων, υποομάδων και προϊόντων των εκροών:

Φυτική παραγωγή 2,7

- Λαχανικά και Κηπευτικά 11,3

- Φρούτα 10,0

- Πατάτες και σπόροι πατάτας 17,4

- Άνθη 27,4

-Κτηνοτροφικά Φυτά 5,1

- Εσπεριδοειδή 5,8

- Ελαιόλαδο -28,3

- Δημητριακά και σπόροι δημητριακών -3,3

Ζωική παραγωγή -0,1

-Κρέατα Γενικά 0,5

- Προβατοειδή και Αίγες 1,8

- Χοιρινά -1,4

-Κτηνοτροφικά Προϊόντα εκτός Κρεάτων -0,4

- Γάλα -0,7

- Αυγά 8,1

- Λοιπά Πρωτογενή Κτηνοτροφικά Προϊόντα -4,1

Κατά την ΕΣΥΕ, οι λοιποί Δείκτες Τιμών Εκροών δεν παρουσίασαν αξιόλογη μεταβολή και είχαν μικρότερη επίδραση στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εκροών.

Όσον αφορά τον Γενικό Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία του μηνός Μαΐου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2008, σημείωσε μείωση 8,8%, έναντι αυξήσεων 16,0% και 4,4%, που είχαν σημειωθεί, κατά τις αντίστοιχες συγκρίσεις των ετών 2008 προς 2007 και 2007 προς 2006.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών κατά το μήνα Μάιο 2009, σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2009, σημείωσε μείωση 0,2%, έναντι αυξήσεων 1,7% και 0,4% που σημειώθηκαν κατά τις αντίστοιχες συγκρίσεις των ετών 2008 και 2007.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2008 - Μαΐου 2009, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2007 - Μαΐου 2008, παρουσίασε αύξηση 2,5% έναντι αυξήσεων 10,6% και 3,9%, που σημειώθηκαν κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα .

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισροών στη Γεωργία-Κτηνοτροφία, κατά 8,8%, το μήνα Μάιο 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2008, οφείλεται κυρίως στις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των ομάδων, υποομάδων και προϊόντων των εισροών:

Αναλώσιμα μέσα -12,4

- Ενέργεια και λιπαντικά -25,3%

Πετρέλαιο -30,3%

Βενζίνη - 18,1%

- Ζωοτροφές -15,1

- Λοιπά έξοδα -28,1

- Λοιπά αγαθά και υπηρεσίες -15,3

- Λιπάσματα 14,1

- Σπόροι 4,4

- Συντήρηση και επισκευή μηχανολογικού

εξοπλισμού και εγκαταστάσεων 7,3

- Γεωργικά φάρμακα 1,9



Σχηματισμός πάγιου κεφαλαίου -0,7

Γεωργικά Μηχανήματα και εξοπλισμός -0,5

- Μηχανήματα συγκομιδής 5,3

- Μηχανήματα και εγκαταστάσεις 2,5

- Λοιπά οχήματα -2,5

Γεωργικά κτίρια -1,3

Κατά την ΕΣΥΕ, οι λοιποί Δείκτες Τιμών Εισροών δεν παρουσίασαν αξιόλογη μεταβολή και είχαν μικρότερη επίδραση στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισροών.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Αστυνομικός μπούκαρε στο σπίτι Αλβανής που γούσταρε

ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟ Α.Τ. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Σε ώρα υπηρεσίας κλείδωσε το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου και με πολιτικά ο μοναδικός αστυνομικός βάρδιας “επισκέφθηκε” ξημερώματα και απρόσκλητος “για προσωπική του υπόθεση” σπίτι οικογένειας από την Αλβανία.

Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε δεμένος και δαρμένος μέχρι που έφτασαν συνάδελφοί του από το Πεταλίδι και την Ασφάλεια.
Οι αστυνομικοί εκλήθησαν γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης από τον Αλβανό σύζυγο και πατέρα 2 μικρών παιδιών, ο οποίος τηλεφώνησε στο 100 για να συλλάβουν τον αστυνομικό που στο μεταξύ είχε δέσει.
Συμπατριώτες τού συζύγου και άνθρωποι από το κοντινό περιβάλλον της οικογένειάς του που επικοινώνησαν με την “Ε” ανέφεραν πως ο 42χρονος αστυνομικός... γούσταρε τη γυναίκα του και την διεκδικούσε ερωτικά.

Την ενοχλούσε λένε κάθε φορά που την έβλεπε στο δρόμο αλλά εισέπραττε την .........

απόρριψη, καθώς εκείνη του ζητούσε να την αφήσει ήσυχη.
Πρόσφατα, μας είπαν ακόμα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έκοψε κλήση 1.200 ευρώ στο σύζυγο για κάθε παράβαση που θα μπορούσε να έχει το αυτοκίνητό του.
Αυτή η κλήση λένε πως έδωσε και την αφορμή για περαιτέρω επικοινωνίες με την κοπέλα στο κινητό της προκειμένου να της ασκήσει πίεση να συνευρεθούν ερωτικά.
Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αργά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και όπως έγινε γνωστό, το τηλεφώνημα έγινε από το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου στο κινητό της Αλβανής.

Λίγο αργότερα το Τμήμα ήταν κλειστό και ο αστυνομικός στο σπίτι του ζευγαριού, μάλιστα με πολιτικά έχοντας χρησιμοποιήσει το προσωπικό του αυτοκίνητο.
Οπως αναφέρουν κοντινοί στο ζευγάρι ομοεθνείς τους ο σύζυγος είχε ενημερωθεί πως ο αστυνομικός παρενοχλούσε την κοπέλα και όταν ο πρώτος τηλεφώνησε αργά τη νύχτα στο κινητό της, ενώ ήταν σε ώρα υπηρεσίας, η γυναίκα του είπε πως ο άντρας της λείπει στην Αθήνα.

ΕΛΕΙΠΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ

Ωστόσο, ο σύζυγος που πράγματι έλειπε στη διάρκεια της ημέρας, είχε επιστρέψει νωρίτερα από το ταξίδι του.
Οταν ο αστυνομικός μπήκε στο σπίτι και άρχισε τα γλυκόλογα ο σύζυγος εμφανίστηκε και πιάστηκαν στα χέρια ώσπου τον χτύπησε και τον έδεσε σε καρέκλα.
Λίγη ώρα πριν αφήσει ο αστυνομικός το πόστο του ακάλυπτο, στο Τμήμα βρισκόταν και ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης και ο διοικητής του μαζί με άλλους αστυνομικούς καθώς παρουσία εισαγγελέα είχαν γίνει από αρμόδια επιτροπή μετρήσεις με ραδιογωνιόμετρο στο Λυκόδημο για παρεμβολές κεραιών σε συχνότητα της Αεροπορίας.

Ωστόσο, από τη μεριά τού αστυνομικού η ιστορία περιγράφεται διαφορετικά. Οτι δηλαδή “του την έστησαν τέσσερις” κατά μία εκδοχή ή πως είδε κλέφτες και μπήκε στο σπίτι, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες.
Σε καμιά περίπτωση πάντως δε δέχεται πως είχε ασκήσει πίεση στην κοπέλα. Οι καταθέσεις πάντως των δύο πλευρών δεν έχουν κοινά σημεία.
Ο 42χρονος υπαρχιφύλακας υπηρετεί στο Τμήμα Πεταλιδίου από το 2003. Εδώ και χρόνια είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του με την οποία έχει αποκτήσει 2 παιδιά 19 και 16 ετών.

Οσοι αναφέρονται στο πρόσωπό του μιλούν για έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οσο για το ζευγάρι, είναι γονείς 2 μικρών κοριτσιών 2 και 4 ετών, και κατοικούν στο Πεταλίδι εδώ και χρόνια.
Ο άνδρας μάλιστα μένει στο Πεταλίδι πάνω από 20 χρόνια, κι εκεί επέλεξε να παραμείνει και με την οικογένεια που απέκτησε.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Χθες από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα η 4μελής οικογένεια και ο αστυνομικός ήταν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Το ζευγάρι και ο αστυνομικός έδωσαν καταθέσεις. Κατατέθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν και συνελήφθησαν και οι 3 για τους οποίους τηρήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Ο αστυνομικός ωστόσο το απόγευμα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω εξετάσεις, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Το ζευγάρι των Αλβανών κρατείται στην Ασφάλεια, όπου φιλοξενούνται και τα παιδιά τους, προκειμένου να είναι κοντά στους γονείς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, η οποία επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου περιστατικού, στις 4.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης “έλαβε χώρα επεισόδιο στην περιοχή του Δ.Δ. Πεταλιδίου Μεσσηνίας, μεταξύ 42χρονου αστυνομικού της Α.Δ. Μεσσηνίας και ζεύγους πολιτών Αλβανίας.
Ο αστυνομικός ο οποίος είχε εγκαταλείψει τη διατεταγμένη υπηρεσία του, μετέβη απρόσκλητα στην οικία των ανωτέρω αλλοδαπών, για λόγους οι οποίοι εξετάζονται και δεν εντάσσονται στα υπηρεσιακά του καθήκοντα, δημιούργησε επεισόδιο, το οποίο εξελίχθηκε σε συμπλοκή μεταξύ το και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Από ποινικής πλευράς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα κατά την προανάκριση που διενεργεί η Υ.Α. Καλαμάτας”.

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;

Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στα όσα εξετάζονται είναι και το ενδεχόμενο της κατάχρησης εξουσίας από τη μεριά τού αστυνομικού, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς αναμένεται σχετική διαταγή.
Από τη μεριά του ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης, είναι εξοργισμένος για το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε ώρα υπηρεσίας τού αστυνομικού.
Η εγκατάλειψη του πόστου του κλειδώνοντας το τμήμα -πέραν των άλλων καταγγελιών σχετικά με το περιστατικό- έχει προκαλέσει το θυμό του καθώς ο ίδιος ο κ. Καραβίτης επανειλημμένως έχει δηλώσει πως θα είναι αμείλικτος σε ανάρμοστες συμπεριφορές αστυνομικών.

Πηγή: Ελευθερία

Στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 60 ετών βρίσκεται το ασφαλιστικό σύστημα

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί τα χρέη των Ταμείων, καθιστώντας προβληματική την καταβολή του εφάπαξ και των συντάξεων, αφού τους «λείπουν» περίπου 5 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ταμεία, . Ενα χρόνο μετά την ενοποίηση, που μεταξύ άλλων στόχευε -βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών- στην εξυγίανση των οικονομικών των Ταμείων, ο πρόεδρος του Ομοσπονδίας Γ.Κουτρουμάνης δηλώνει ότι «είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια που ...

το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε τόσο άσχημη οικονομική κατάσταση».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, το χρέος του Δημοσίου προς τα ταμεία θα φτάσει εφέτος τα 12,6 δισ. ευρώ (από 2,7 δισ. ευρώ το 2003), ενώ η εισφοροδιαφυγή εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 8,5 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιουσία των Ταμείων αυτή έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά 25%.

Αναφορικά δε με το κρίσιμο θέμα της καταβολής των συντάξεων, μόνο τα 5 μεγαλύτερα ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΝΑΤ -στα οποία είναι ασφαλισμένο το 93% του ελληνικού πληθυσμού- έχουν ήδη εξαντλήσει τα χρήματα που έχουν πάρει από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα χρειαστούν φέτος επιπλέον 4,7 δισ. ευρώ για να καλύψουν τις ανάγκες σε συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη.
Analitis



Φεστιβάλ Χειροποίητης Φαντασίας στα Φιλιατρά

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει αυτές τις μέρες η Ενωση Φιλιατρινών Γυναικών. Πρόκειται για το πενθήμερο Φεστιβάλ Χειροποίητης Φαντασίας που πραγματοποιείται στον πεζόδρομο των Φιλιατρών μπροστά στα γραφεία του Συλλόγου.

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο και σε αυτό μπορεί κανείς να θαυμάσει πλήθος δημιουργιών των γυναικών αλλά και να μάθει τα μυστικά από διάφορες τέχνες και τεχνικές όπως είναι το εργόχειρο, η χαρακτική σε γυαλί και πέτρα, η παρασκευή σπιτικών εδεσμάτων αλλά και η ζωγραφική.

Οι χειροτεχνίες των γυναικών εντυπωσιάζουν τον καθένα, γι’ αυτό και στόχος του .....

Συλλόγου, όπως τόνισε στην «Ε» η πρόεδρός του Ελένη Μακρή, είναι να συνεχιστεί και να διατηρηθεί αυτή η προσπάθεια της επαφής των νέων αλλά και των μεγαλύτερων με την παράδοση του τόπου.
Χαρακτηριστικά η κ. Μακρή τόνισε: «Το πενθήμερο ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 17. Ξεκινήσαμε με τα σπιτικά προϊόντα, γλυκίσματα, εδέσματα, λικέρ, αρτοσκευάσματα, είδη λαογραφικής τέχνης, ζωγραφικής και χειροτεχνίας που είναι κάτι το ξεχωριστό.
Όλα αυτά είναι δημιουργήματα γυναικών του Συλλόγου μας. Κάθε μέρα φροντίσαμε να έχουμε και μια διαφορετική δραστηριότητα, όπως επίδειξη χειροτεχνίας, χαρακτική σε γυαλί και σε πέτρα, ενώ θα κλείσουμε τις δύο τελευταίες μέρες με ζωγραφική από αρκετούς καλλιτέχνες τόσο από τα Φιλιατρά όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι πρώτη χρονιά που γίνονται. Εχουν ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια με διάφορες κατασκευές, συνεχίσαμε με τη ζωγραφική δαπέδου, περάσαμε σε ζωγραφική σε ταμπλό και συνεχώς εμπλουτίζουμε με νέες δραστηριότητες, κάνοντας παραλλαγές. Βλέπουμε ότι και ο κόσμος αγαπά αυτή την έκθεση και ιδιαίτερα την λαογραφική μας κουλτούρα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλος καθώς οι νεότεροι μαθαίνουν, ενώ τους πιο μεγάλους τούς φέρνουμε στο παρελθόν, γι’ αυτό και κατά την άποψή μου πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθώς η παράδοση είναι το Α και τα Ω για την Ελλάδα μας».

Η υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου Φιλιατρών, αντιδήμαρχος Δώρα Λεβεντούρη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο η Ενωση Φιλιατρινών Γυναικών εκθέτει προϊόντα της.
Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια της προέδρου αλλά και των γυναικών που απαρτίζουν τον Σύλλογο.
Στηρίζουμε σαν δήμος αυτή την εκδήλωση και ευελπιστούμε στο μέλλον σε ακόμη μεγαλύτερες δραστηριότητες, ευρύτερου φάσματος αν και ήδη οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται είναι αρκετοί.
Ο δήμος πάντα θα είναι αρωγός στην προσπάθειά τους».

Πηγή: Ελευθερία

Έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη των αμπελουργών

Σε έκτακτη πανελλαδική σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, προκειμένου να αποφευχθεί το «κραχ» της οινικής αγοράς στον επικείμενο τρυγητό, καλεί τους εκπροσώπους των ενώσεων μελών της η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελουργικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Η σύσκεψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 21 Ιουλίου, στα ...

γραφεία της Οργάνωσης, στους Αμπελοκήπους.

Βασικότερα αιτήματα των αμπελουργών αυτή τη στιγμή είναι η άμεση υλοποίηση της απόφασης για απόσταξη κρίσης τουλάχιστον 20.000 τόνων κρασιού και ο ορισμός εθνικής συνδρομής στην ενιαία ενίσχυση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ψηφίζουν... εισφορά στον εαυτό τους

Ξαφνικό «δωράκι» κατακαλόκαιρο και μάλιστα στην αιχμή της οικονομικής κρίσης περιμένει τους βουλευτές! Με ειδική ρύθμιση, η οποία τελείως αιφνιδιαστικά συμπεριλήφθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και αφορά τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής, προβλέπεται ότι από τον προϋπολογισμό της Βουλής θα πληρώνονται στο εξής οι ασφαλιστικές εισφορές όσων από τους βουλευτές επέλεξαν να μην επιστρέψουν στην εργασία τους και προτίμησαν να μείνουν μόνο στην πολιτική.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα πρόκειται για δική του πρωτοβουλία, καθώς- όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση- «ύστερα από την πάροδο ενός έτους από την κατάργηση του επαγγελματικού ...
ασυμβίβαστου, διαπιστώθηκε ότι αριθμός βουλευτών, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, έχει επιλέξει να μην ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα και να ασχολείται μόνο με τα βουλευτικά του καθήκοντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη κατάσταση ίσχυε και κατά τη χρονική περίοδο 2003-2008 όταν είχε καθιερωθεί για τους βουλευτές το επαγγελματικό ασυμβίβαστο που ψηφίσθηκε κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Ακολούθησε όμως η κατάργησή του και στη συνέχεια με την παρέμβαση του Δημήτρη Σιούφα αποφασίστηκε η Βουλή να μην καταβάλλει από την 1η Αυγούστου του 2008 τις ασφαλιστικές εισφορές εκείνων οι οποίοι επέστρεψαν εκουσίως στην εργασία τους και ταυτόχρονα διατήρησαν και τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Αντίθετα, από τον προϋπολογισμό της Βουλής εδώ και έναν χρόνο καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία όσων βουλευτών αποφάσισαν να μην ασκήσουν το προηγούμενο επάγγελμά τους και επέλεξαν να παραμείνουν μόνο στην εθνική αντιπροσωπεία δίνοντας το αντίστοιχο ποσό από τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Σύμφωνα με βουλευτές η ρύθμιση αφορούσε μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους, που ανήκουν στη «β΄ κατηγορία» καθώςόπως εξηγούσαν χθες- εκτός ορισμένων περιπτώσεων λίγοι ήταν εκείνοι που επέστρεψαν στις δουλειές τους μετά την κατάργηση του ασυμβίβαστου.

Με βάση τους προϋπολογισμούς της Βουλής, την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, το ποσό για τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών ανερχόταν περίπου σε 400.000-500.000 ευρώ ετησίως.

Ένα χρόνο αναδρομικά και δεύτερη σύνταξη...
Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι με τη ρύθμιση θα δοθούν στους βουλευτές αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2008 οι εισφορές στους αναγνωρισμένους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, που παρακρατήθηκαν από τους βουλευτές οι οποίοι επέλεξαν την αντίστοιχη περίοδο να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος άσκησης του επαγγέλματός τους.

Στην εισηγητική έκθεση σημειώνεται- μεταξύ άλλων- ότι μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου διαπιστώθηκε ότι πολλοί βουλευτές επιλέγουν να μην επιστρέψουν στην πρότερη εργασία τους «τελούντες σε κατ΄ ουσία αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας». Στην περίπτωση πάντως που υπερψηφισθεί η ρύθμιση, η συγκεκριμένη κατηγορία βουλευτών θεμελιώνει δικαίωμα και δεύτερης σύνταξης- εκτός από τη βουλευτική σύνταξη- και μάλιστα επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Βουλής. Από την πλευρά του ο κ. Δ. Σιούφας ξεκαθαρίζει ότι η διάταξη «κατά τρόπο ευθύ έρχεται στην εθνική αντιπροσωπεία για να συζητηθεί». Και τη χαρακτηρίζει «σωστή και δίκαια» ώστε- όπως σημειώνει- «να μη βρίσκονται σε μειονεκτική θέση βουλευτές έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου».
ΤΑ ΝΕΑ



Την άμεση απαγόρευση χρήσης του Lebaycid στην δακοκτονία ζητά η ΕΔΟΕΕ

Άμεση απαγόρευση της χρήσης του εντομοκτόνου Lebaycid στην δακοκτονία και κατ΄ επέκταση την κατάργηση της απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που επιτρέπει την κατ΄ εξαίρεση χρήση του έως τις 31 Αυγούστου, ζητά η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς. Όπως επισημαίνεται σε επιστολή...

που έστειλε ο πρόεδρος της, κ. Τζανέτος Καραμίχας, προς τον υφυπουργό κ. Κ. Κιλτίδη, η εν λόγω ουσία ανιχνεύεται στο τελικό προϊόν και υπάρχει κίνδυνος δυσφήμισης των προς εξαγωγή ελληνικών ελαιοκομικών προϊόντων

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τονίζεται πως αντανακλάται η ομόφωνη θέση όλων των φορέων μελών της Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. καθώς το εν λόγω φυτοφάρμακο περιέχει την δραστική ουσία Φενθείον του οποίου η χρήση έχει απαγορευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο, και ζητείται η άμεση παρέμβαση του υφυπουργού για την οριστική απαγόρευση της χρήσης του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Επίσης, με την ευκαιρία της επιστολής, η ΕΔΟΕΕ πληροφορεί τον υφυπουργό ότι επεξεργάζεται πρόταση για το θέμα της δακοκτονίας, την οποία και θα την υποβάλλει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την μετάβαση σε επίπεδο χώρας, σε ένα καθεστώς αντιμετώπισης του δάκου με πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, οι οποίες θα ταυτίζονται με πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του προέδρου της ΕΔΟΕΕ προς τον υφυπουργό έχει ως εξής:



Προς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθήνα 15 7 2009

Αχαρνών 2, 101 76, Αθήνα Α.Π. 120



Υπόψην Υφυπουργού, κο Κωνσταντίνο Κιλτίδη



ΘΕΜΑ: Άμεση απαγόρευση χρήσης φυτοπροστατευτικού προϊόντος Lebaycid 50 ΕC στην Δακοκτονία

Σχετ.: Απόφαση ΥΠΑΑΤ ΑΠ 128569/ 11-5-2009

Κύριε Υπουργέ,

Αναφερόμενοι στο ανωτέρω θέμα και τη σχετική απόφαση του Υπουργείου σας ,σας γνωρίζουμε ότι με ομόφωνη θέση όλων των φορέων μελών της οργάνωσης ζητούμε την άμεση απαγόρευση και κατ'επέκταση της κατάργησης της ανωτέρω απόφασης, για την χρήση του εντομοκότονου Lebaycid για αγροτικούς σκοπούς. Όπως είναι γνωστό το εν λόγω φυτοφάρμακο περιέχει την δραστική ουσία Φενθείον του οποίου η χρήση έχει απαγορευθεί από την ΕΕ και όχι μόνο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν λόγω ουσία ανιχνεύεται στο τελικό προϊόν, είναι προφανές ότι είναι υπαρκτός και δεδομένος ο κίνδυνος δυσφήμισης των προς εξαγωγή ελληνικών ελαιοκομικών προϊόντων (ελαιόλαδο και επιτραπέζια ελιά). Κατά συνέπεια, καθίσταται επιτακτική και επιβεβλημένη, η άμεση παρεμβασή σας για την οριστική απαγόρευση της χρήσης του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Με την ευκαιρία αυτή σας πληροφορούμε ότι η ΕΔΟΕΕ επεξεργάζεται πρόταση για το θέμα της δακοκτονίας,την οποία και θα σας υποβάλλει, με στόχο την μετάβαση σε επίπεδο χώρας, σε ένα καθεστώς αντιμετώπισης του δάκου με πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, οι οποίες θα ταυτίζονται με πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας.

Παραμένουμε όπως πάντα στη διάθεσή σας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Τζανέτος Καραμίχας
ΠΑΣΕΓΕΣ




Ρύθμιση δανείων των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων με εγγύηση του Δημοσίου ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Την ρύθμιση των οφειλών των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αντίστοιχη με αυτή που παρέχεται υπέρ επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε ορισμένους νομούς της χώρας με υπουργική απόφαση του προηγουμένου Απριλίου, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Λέγκα. Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιείται σήμεραα συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού.

Στην συνάντηση θα παραβρεθούν επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Αλεξιάδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Συνομοσπονδίας κ. Γιάννης Τσιφόρος και κατά την διάρκειά της θα συζητηθούν προτάσεις ισότιμης αντιμετώπισης των αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, με ρυθμίσεις...

παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Ν. Λέγκα, θα επισημανθούν από το Προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ τα εξής σημεία:



Α. Υφιστάμενη κατάσταση

Οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις δεν αντιμετωπίζονται σήμερα ισότιμα με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με το επίπεδο των εργασιακών τους σχέσεων, σε σχέση με τις επενδυτικές τους πρωτοβουλίες, αλλά και ως προς την πρόσβασή τους σε κεφάλαια. Υπενθυμίζονται τα εξής:

1) Είναι άνισες οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας ως προς το προσωπικό των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, το οποίο απασχολείται με όρους μονιμότητας, αλλά και με συλλογικές συμβάσεις εργασίας δυσμενέστερες για την εργοδοσία σε σχέση με εκείνες που ισχύουν για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει επανειλημμένα ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για την εξομοίωση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

2) Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις με Νομοθετικό Διάταγμα που χρονολογείται από το 1949, έχουν εξομοιωθεί με το Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ. και υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν για τις φορτοεκφορτώσεις των αγροτικών τους προϊόντων, στις δικές τους εγκαταστάσεις, τα σωματεία φορτοεκφορτωτών. Εξαιτίας αυτής της αναχρονιστικής ρύθμισης επιβαρύνονται αναιτιολόγητα με ένα σημαντικό κόστος.

3) Οι αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης για τον τεχνολογικό τους εκσυγχρονισμό, εξαιτίας της μη αναγνώρισής τους ως μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι όποιες επενδύσεις τους στην σύγχρονη τεχνολογία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από δικούς τους πόρους, τη στιγμή που τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης παρέχουν επιχορήγηση μέχρι και 50% του κόστους των επενδύσεων αυτών για όλες τις άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

4) Οι αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν πρόσβαση στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), το οποίο θα μπορούσε και θα έπρεπε να εγγυηθεί τη χρηματοδότησή τους για μέσο-μακροπρόθεσμα δάνεια με ποσοστό κάλυψης που φτάνει το 80%.

5) Ο πρωτογενής τομέας, στον οποίο κυρίως δραστηριοποιούνται οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, δεν περιλαμβάνεται στην πρόσφατη προκήρυξη (9.6.2009) του Υπουργείου Οικονομίας-Οικονομικών για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, μέσα από τα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Σημειώνεται ότι στις Περιφέρειες που αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους οι αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Ζώνη Β), η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 65% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ το ελάχιστο ποσό ίδιας συμμετοχής των δικαιούχων ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 20% του προϋπολογισμού. Για λόγους σύγκρισης, τονίζεται ότι στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, η ελάχιστη ίδια συμμετοχή για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα κινείται στο επίπεδο του 50%, ενώ οι διαθέσιμοι πόροι, σε όλη την προγραμματική περίοδο, δεν υπερβαίνουν το ύψος των 200 εκατ. € με όρους Δημόσιας Δαπάνης.

6) Ουδέποτε υιοθετήθηκαν ισχυρά και αποτελεσματικά κίνητρα για τη συγχώνευση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ζήτημα που επανειλημμένα έχει θέσει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Οι πρόσφατες ρυθμίσεις και κίνητρα που περιλαμβάνονται στο νόμο 3399/2006 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν και είναι ανεφάρμοστες, γιατί αποκλείουν τη δυνατότητα ενίσχυσης των υπό συγχώνευση πρωτοβάθμιων αγροτικών συνεταιρισμών.

Από τα προηγούμενα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι προφανές ότι απαιτούνται ρυθμίσεις και μέτρα που θα δημιουργήσουν ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για τη λειτουργία των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας.

Β. Προτάσεις, μέτρα

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούνται αναγκαίες οι ακόλουθες ρυθμίσεις:



1) Η παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα υφιστάμενα υπόλοιπα οφειλών, στις 30/6/2009, προς τα πιστωτικά ιδρύματα, από τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και συνεταιριστικές εταιρείες του Νόμου 2810/2000, που διακινούν, τυποποιούν, μεταποιούν και εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, εφόδια και λοιπές γεωργικές εισροές.

2) Η παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για την περαιτέρω χρηματοδότησή τους με συμπληρωματικά κεφάλαια, που θα χρησιμοποιηθούν αποδεδειγμένα για την ανάπτυξή τους και την οικονομική εξυγίανσή τους, με τελικό στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

3) Η παροχή της ζητούμενης εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου κρίνεται αναγκαίο να ανέλθει στο ίδιο ποσοστό με εκείνο που προβλέπουν ανάλογες υφιστάμενες ρυθμίσεις (ποσοστό 80%), τόσο για την ρύθμιση των υφιστάμενων υπολοίπων οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα στις 30.6.2009, όσο και για την χρηματοδότησή τους με συμπληρωματικά κεφάλαια, που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη και την οικονομική τους εξυγίανση, με τελικό στόχο την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. Η εγγύηση αφορά σε κεφάλαια κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα, σε κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά μεριδίων άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων σε ποσοστό πέραν του 70% του συνολικού αριθμού των μεριδίων, αλλά και σε κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά και την άμεση αξιοποίηση σχολάζοντος πάγιου ενεργητικού άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων, ή για την αξιοποίηση σχολάζοντος πάγιου ενεργητικού της ιδίας συνεταιριστικής οργάνωσης.

4) Για την υπαγωγή των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και συνεταιριστικών επιχειρήσεων στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, προτείνεται ο κύκλος εργασιών τους, στις 30.6.2009 να προέρχεται σε ποσοστό 20% τουλάχιστον από πωλήσεις που αφορούν προϊόντα, ή εισροές που η ίδια η αγροτική συνεταιριστική οργάνωση ή αγροτική συνεταιριστική εταιρεία έχει μεταποιήσει, τυποποιήσει, εμπορευτεί. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να διασφαλίζεται και μέσω της συγχώνευσης μίας ή περισσοτέρων αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων ή εταιρειών στη βάση των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν.

5) Στους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για την υπαγωγή των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων στις αναφερόμενες ρυθμίσεις, θεωρείται απαραίτητη η σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας από την αγροτική συνεταιριστική οργάνωση, συνοδευόμενη και από γνώμη αξιολόγησης της ίδιας της ΠΑΣΕΓΕΣ, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.
ΠΑΣΕΓΕΣ





"Κλείδωσε" για 438 χιλιάδες αγρότες η επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο

Στα 120 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο που θα επιστραφεί σε 438 χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και συνταξιούχους αγρότες.
Εντός των ημερών επίκειται η δεύτερη...

και τελική σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη και πιθανολογείται ότι το θέμα θα κλείσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να πάρουν την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο περιλαμβάνονται:

- 228.240 κατ' επάγγελμα αγρότες (όσοι δηλαδή έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ),

- 23.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων όμως το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο της σύνταξης,

- 187.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων το αγροτικό εισόδημα, είναι μικρότερο της σύνταξης.

Δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα 347 χιλιάδες ετεροεπαγγελματίες αγρότες και 78 χιλιάδες αγρότες που έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες, δεν είναι όμως ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Συνολικά, λοιπόν, το ποσό των 120 εκατ. ευρώ (επίκειται φυσικά να επιβεβαιωθεί) θα διανεμηθεί σε 438 χιλιάδες αγρότες όταν πέρυσι είχαν μοιρασθεί 116 εκατ. ευρώ σε 912 χιλιάδες αγρότες (πέρυσι ως γνωστόν το ποσό αφορούσε 315 ημέρες καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού στο αγροτικό πετρέλαιο ίσχυσε στις 15 Φεβρουαρίου 2008).

Συνεπώς αναμένεται το ποσό που θα εισπράξουν οι αγρότες να είναι αυξημένο. Άλλωστε και το υπουργείο έχει ανακοινώσει από τον περασμένο χειμώνα ότι η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα είναι φέτος αυξημένη ακόμη και κατά 40%.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Τρία τα κρούσματα της Γρίπης στην Μεσσηνία

Τρία έγιναν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Γρίπης των χοίρων στην Μεσσηνία.

Τα δυο ύποπτα δείγματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο ινστιτούτο παστέρ στην Αθήνα βγήκαν θετικά στον ιό Η1Ν1.
Τώρα πλέον μιλάμε για 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων τα δυο βρίσκονται υπό φαρμακευτική αγωγή και φυσικά απομόνωση στο σπίτι τους.
Το τρίτο περιστατικό βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η γρίπη ήρθε και στην Μεσσηνία. ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ.



-

Αλλο ένα κρούσμα αυθαίρετης βίας από κάτοικο της Νέας Μανωλάδας σε βάρος του εργάτη γης Μοχάμεντ Σομόρ Ουντίν, από το Μπαγκλαντές καταγράφηκε προχτές

Αλλο ένα κρούσμα αυθαίρετης βίας από κάτοικο της Νέας Μανωλάδας σε βάρος του εργάτη γης Μοχάμεντ Σομόρ Ουντίν, από το Μπαγκλαντές καταγράφηκε προχτές Τρίτη, αργά το βράδυ. Ο μετανάστης ξυλοκοπήθηκε με ένα στειλιάρι για οφειλούμενα που χρωστούσε άλλος στον κάτοικο της Ν. Μανωλάδας! Μάλιστα τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν κυρίως στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια...

στο νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ήπια κρανιοεγκεφαλική κάκωση και χρειάστηκε να γίνουν ράμματα σε δύο μέρη του κεφαλιού του.

Και το νέο κρούσμα είναι συνέπεια της «μηδενικής ανοχής» ενάντια στους μετανάστες που καλλιεργεί η κυρίαρχη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, την οποία στηρίζουν και προπαγανδίζουν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια περιοχή πληθαίνουν τα φαινόμενα βίας σε βάρος των κυνηγημένων από τις πατρίδες τους, που γίνονται αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης από τους μεγαλοφραουλάδες της περιοχής. Λίγες μόλις μέρες πριν, άλλοι δυο κάτοικοι της Μανωλάδας είχαν δέσει σε μηχανάκι και είχαν σύρει μέσα στο χωριό Μπαγκλαντέζους μετανάστες, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μοχάμεντ Σομόρ Ουντίν στους γιατρούς του νοσοκομείου του Πύργου, όπου νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο χτες, ένας κάτοικος της Νέας Μανωλάδας ήρθε αργά το βράδυ της Τρίτης στο κατάλυμα όπου έμενε και του ζήτησε κάποια χρωστούμενα λεφτά, τα οποία όμως δεν του τα όφειλε ο ίδιος. Ο δράστης είχε πάει νωρίτερα σε έναν άλλο εργάτη γης, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο οποίος φαίνεται πως του χρωστούσε λεφτά. Ο τελευταίος, προκειμένου να ξεφύγει από τις επιθετικές διαθέσεις, δικαιολογήθηκε πως τα χρήματα που ήταν γι' αυτόν τα είχε δανείσει λίγο νωρίτερα σε έναν συμπατριώτη του, τον Μοχάμεντ Σομόρ Ουντίν. Αμέσως ο δράστης έτρεξε να βρει τον άτυχο μετανάστη τον οποίο και ξυλοκόπησε.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ,ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2009