Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οδοιπορικό στην Μάλη Φιλιατρών από το Flash της Μεσσηνίας [ PDF ]

Ένα πολύ όμορφο οδοιπορικό στην Μάλη Φιλιατρών είχε τον προηγούμενο μήνα (Νοέμβριο 2012 τεύχος 279) το περιοδικό "Flash της Μεσσηνίας" όπου μέσα από το άρθρο του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναδεικνύει την εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή των Φιλιατρών την παράδοση της, την ιστορία της, το σήμερα της Μάλης.

Το άρθρο του κ. Παναγιωτόπουλου υποστηρίζει φωτογραφικά ο Ανδρέας Γκόνης με μοναδικής ομορφιάς εικόνες της περιοχής.

Ήρθαμε σε επαφή με το περιοδικό και τους ζητήσαμε να ............

παρουσιάσουμε τις επίμαχες σελίδες του τεύχους 279 προκειμένου να το δημοσιεύσουμε και να το δουν και οι εκτός Ελλάδος Φιλιατρινοί.
Οι υπεύθυνοι του περιοδικού, αποδέχτηκαν ευγενικά το αίτημα μας και μας παραχώρησαν τις επίμαχες σελίδες προκειμένου να σας το παρουσιάσουμε.

Η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News τους ευχαριστεί πολύ.
Δείτε το αφιέρωμα στην πανέμορφη Μάλη.



2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών. Πλήρως δικαιωμένη από το αποτέλεσμα η κ. Χριστοπούλου

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου επέστρεψε κανονικά στη θέση της, στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών, και ανέλαβε, επιπλέον, και τα νέα αυξημένα καθήκοντα της Διεθύντριας η Νηπιαγωγός κα Αντωνία Χριστοπούλου.

Η κ. Χριστοπούλου, πριν λίγες εβδομάδες είχε απομακρυνθεί από το σχολείο λόγω ΕΔΕ που διεξαγόταν μετά την αναφορά σε βάρος της που είχε κάνει η πρώην –πλέον- Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Μαρία Βασιλοπούλου, κατά διαταγή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Νικολάου Κλάδη.

H κ. Χριστοπούλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που ...........

είχε με συνεργάτη του Φιλιατρά Νews δήλωσε πλήρως ικανοποιημένη, ανακουφισμένη και δικαιωμένη από την θετική έκβαση στην υπόθεση της και έχει αφήσει στο παρελθόν την ταλαιπωρία που υπέστη, επί ενάμιση μήνα περίπου, μέχρι να της ανακοινωθεί η πλήρης δικαίωση και αθώωσή της. Πλέον κοιτάζει μόνο μπροστά και όπως είπε στις προτεραιότητές της είναι να οργανώσει καλύτερα τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου στο οποίο υπηρετεί.

Η κα Χριστοπούλου εξέφρασε μέσω του συνεργάτη μας τις ευχαριστίες της προς τους γονείς των παιδιών για την υποστήριξη και ηθική συμπαράσταση που είχε από αυτούς στην άδικη κατηγορία που αντιμετώπιζε καθώς και την υπηρεσία της και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Νίκο Κλάδη για την απόλυτα δίκαιη κρίση του στην υπόθεση.

Όπως είπε στο συνεργάτη μας, αυτές τις μέρες ενημερώνεται για το σχολείο με τα έγγραφα που υπάρχουν στο γραφείο ώστε να αποκτήσει μια πιο σφαιρική ενημέρωση για το σχολείο προκειμένου με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να το κάνει να λειτουργήσει όσο καλύτερα μπορεί να λειτουργήσει.

«Πραξικόπημα» η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση φαρμακοποιών με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μετά και την απόφαση του Οργανισμού να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, που θα ισχύουν παράλληλα με την υπάρχουσα Συλλογική Σύμβαση.

Για «πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ» κάνει .............

λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καταγγέλλοντας ότι γίνεται προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου μετώπου των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν λάβει απόφαση να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ μέχρι να ξεκινήσει η αποπληρωμή τους. Επίσης, εντός των επόμενων ημερών, σε εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ, θα κατατεθούν αγωγές για τόκους υπερημερίας για κάθε ημέρα καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατήγγειλε τη διαδικασία που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ και αποχώρησε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αποτυχημένα διοικητικά μέτρα. Όσο το πρόβλημα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ υπάρχει και όσο η κρίση ρευστότητας των φαρμακείων υπάρχει, τόσο θα υπάρχουν και οι αγώνες των φαρμακοποιών».

«Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να διασπάσουν τον κλάδο. Τους καλούμε αντί για απαράδεκτες μεθοδεύσεις να τηρήσουν το νόμο, τη συλλογική σύμβαση, τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους» δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου, καλώντας τους φαρμακοποιούς να απέχουν από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 στην «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της ΠΕ Λακωνίας» το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Επικύρωση πρακτικών της 8ης , 9ης , 10ης και 11ης/2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα:
α. Υφιστάμενη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού (Κιάτου, Δήμου Σικυωνίων) και αντιμετώπιση της επιβάρυνσης περιβάλλοντος από την φημολογούμενη κατάληξη των λυμάτων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Βέλου – Βόχας και
β. Επαναδραστηριοποίηση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασωπού
ποταμού, Κορινθίας.

3. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα: "Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης".

4. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: Αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα.

5. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Γούργαρη με θέμα: Εγκατάσταση αιολικού συγκροτήματος στην περιοχή της Μάνης.

6. Η πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

7. Η πορεία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ενημέρωση).
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Νέα μονάδα παραγωγής σκυροδέματος» ιδιοκτησίας της Ε.Δ. Γιαννακόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε. εντός ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, Τμήμα Α’, Ο.Τ.4. της ΤΚ Σπερχογείας του Δ. Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο λιμένα Πορτοχελίου» του Δ. Ερμιονίδος της Π.Ε. Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Πτηνοτροφική Μονάδα Ωοπαραγωγικής Κατευθύνσεως» δυναμικότητας 27.000 ορνίθων, ιδιοκτησίας ‘Ζήσιμος Ε. Κατσαμπούκας’ στη θέση ‘Ρουμάνια’ σε θέση εκτός σχεδίου περιοχή της Κτηματικής Περιφέρειας ΔΚ Σοφικού, ΔΕ Σολυγείας του Δ. Κορινθίων του Ν. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

11. Γνωμοδότηση επί της Τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Γραμμή Μεταφοράς 400 KV ΚΥΤ Πάτρας – ΚΥΤ Μεγαλόπολης».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

12. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την σύνταξη της μελέτης «Διερεύνηση σεισμικής επάρκειας και ενίσχυση Διοικητηρίου Μεσσηνίας» προϋπολογισμού 124.150 €.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

13. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του «Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Αργολίδας» για την υλοποίηση του έργου «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος

14. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της Πρότασης της Π.Ε. Κορινθίας ΖΗΡΕΙΑ: Ορειβατικός – Οικοτουριστικός προορισμός (ΚΩΔ. Πρόσκλησης 37 ΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013) του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίου Νήσων 2007 - 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες

15. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της ΔΕΥΑ Πύλου, για την υλοποίηση της πράξης «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αμπελόφυτου και Κορυφάσιου» για την πρόταση ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 - 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

16. Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Λακωνίας από Έσοδα από Λοιπά Τέλη και Δικαιώματα 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

17. Έγκριση 5η ς τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ 2011 ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

18. Έγκριση 2η ς τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος από Υπόλοιπα ΚΑΠ 2010 ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

19. Έγκριση 15η ς αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

20. Έγκριση της 12/5-12-2012 απόφασης της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

21. Ορισμός προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝΑΜ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

22. Έγκριση πρακτικού της γνωμοδοτικής επιτροπής για την τοποθέτηση των πωλητών (παραγωγών) σε θέσεις στη Λαϊκή Αγορά που πραγματοποιείται στην Πλ. Βαλτετσίου στην Τρίπολη και στην Μεγαλόπολη.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

23. Έγκριση μεταφοράς και παρακολούθησης του τραπεζικού λογαριασμού 468/54043554 της Δ/νσης Ανάπτυξης, ο οποίος τηρείτο εξολογιστικά, στον προϋπολογισμό της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

24. Έγκριση κλεισίματος τραπεζικού λογαριασμού της ΠΕ Λακωνίας και μεταφορά του χρηματικού του υπολοίπου σε άλλο λογαριασμό.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

25. Έγκριση παράτασης παραχώρησης γκρέιτερ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

Δασκάλα σκοτώθηκε την ώρα που στόλιζε την τάξη

Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγο σε σχολικό συγκρότημα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δασκάλα, η οποία προσπαθούσε να περάσει κουρτίνα στο παράθυρο σχολικής αίθουσας, ενώ συγχρόνως στόλιζε την τάξη, έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομικές ..............

δυνάμεις, κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής.

thestival.gr

Καλαμάτα - 10ο Δημοτικό Σχολείο. Εβδομάδα Αλληλεγγύης

Από 10 - 15 Δεκεμβρίου

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές του 10ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.
Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, με ιδιαίτερη ευαισθησία, σκέφτηκαν την επόμενη εβδομάδα 10 έως 15 Δεκεμβρίου να την αφιερώσουμε στην αλληλεγγύη, στην αλληλοστήριξη και στη βοήθεια συνανθρώπων που έχουν ανάγκη, έτσι στο σχολείο θα γίνουν συζητήσεις και δρώμενα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων από εκπαιδευτικούς, γιατρούς του κοινωνικού ιατρείου και εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου.
θα γίνουν συναντήσεις με τους: ..............

Τρίτη 11\12\2012 Οικονομάκου Μαρία, πρόεδρο Κοινωνικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας.
Τετάρτη 12\12\2012 Μούντανος Γιάννης,εθελοντή ιατρό στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Ταυτόχρονα θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα ,ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια αλλά και φάρμακα προκειμένου να τα διαθέσουμε σε οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στο κοινωνικό ιατρείο και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Καλούμε όσους συνανθρώπους, επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα, ρούχα (καθαρά), παπούτσια, παιχνίδια (σε καλή κατάσταση) και φάρμακα στο σχολείο.
Δ\νση Εθνικού Σταδίου 16 τηλ. 2721082708

Έκθεση bazaar στην Κυπαρισσία



Δημοκρατία και ‘’Δημοκτατορία’’

Γράφει ο Νίκος Φωτέας

Ο δήμαρχος αν και ως εκ της πανεπιστημιακής του μόρφωσης, ξέρει πολύ καλά τη διαφορά των παραπάνω λέξεων, φροντίζει λόγω νοοτροπίας αντί της δημοκρατίας την οποία υποτίθεται ότι τιμά, να εφαρμόζει τους κανόνες της δημοκτατορίας.

Έτσι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, και ενώ το θέμα προς συζήτηση ήταν το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας, δηλ. επί της ουσίας το επόμενο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου, που από τη σχετική εισήγηση αποτελείτο από περίπου 600(εξακόσιες) σελίδες, είχε την απαίτηση να συζητηθεί και να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Καταλαβαίνουμε πλήρως τη σπουδή του αυτή καθ ότι............

ως εκ της νοοτροπίας του προφανώς θέλει δημοτικούς συμβούλους ‘’Χρυσοχοιδιδες’’, που να ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν ότι τους πασάρουν.
Δυστυχώς όμως για αυτόν δεν θα μπορέσουμε να τον εξακολουθήσουμε σε αυτή του την Δημοκρατική κατρακύλα. Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία παρωδία συζήτησης-απόφασης γιατί πιστεύουμε ότι οι δημότες που μας έστειλαν στο Δημοτικό συμβούλιο θέλουν μια ουσιαστική και δημιουργική παρουσία, και όχι μαριονέττες σαν κάποιους άλλους, και αποχωρήσαμε από το συμβούλιο.

Τότε δε και αφού είχαμε αποχωρίσει ήρθε το τελικό χτύπημα στην έννοια της Δημοκρατίας. Έφερε απ οτι ακούσαμε εκτός ημερησίας διάταξης κάποια θέματα προς συζήτηση, και ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση απουσίαζε, και κατά παράφορη καταπάτηση του κανονισμού που ορίζει ότι τα εκτός ημερησίας διάταξης έρχονται προς συζήτηση πρώτα από όλα τα θέματα.

Αρνούμαστε να τον εξακολουθήσουμε στην κατρακύλα αυτή και τον καταγγέλλουμε στους συνδημότες μας, τους οποίους για άλλη μια φορά αγνοεί και περιφρονεί.

Νίκος Α. Φωτέας
Επικ. Ανεξ.Δημ. Παράταξης Πρωτοπορία.

Σύσκεψη για τα μονοπάτια της Νέδας στο Διοικητήριο Καλαμάτας

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, με αντικείμενο το «Σχέδιο Δράσεων Βελτίωσης–Ανάδειξης Δικτύου Μονοπατιών Περιοχής Νέδας Ν. Μεσσηνίας – Έργα Αναψυχής», προϋπολογισμού 500.000€ περίπου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος ............

Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Ιωάννης Φιλντίσης, ο Διευθυντής Δασών Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΕ κ.Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος , υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών και της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την υποβολή αίτησης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Προβλέπονται έργα ανάδειξης, σήμανσης, βελτίωσης πρόσβασης, ασφάλειας των επισκεπτών, δημιουργία χώρων αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Νέδας και στην αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος.

Αλλαγή εκλογικού νόμου και στο βάθος πρόωρες εκλογές.

Ζήτημα απλής αναλογικής έθεσε αιφνιδιαστικά χθες ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με το επιχείρημα ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής «αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή».

Ο κ. Κουβέλης αιτιολόγησε τον αιφνιδιασμό λέγοντας ότι η πρόταση αποτελεί προγραμματική δέσμευση της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε:

«Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ............

ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή μας. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μια απαραίτητη και ώριμη επιλογή».

Μικρά κόμματα, πολιτικές συνεργασίες

Η Αγίου Κωνσταντίνου δείχνει έτσι διατεθειμένη να φέρει την απλή αναλογική όχι μόνο στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου αλλά και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Στο μικροσκόπιο της ΔΗΜΑΡ έχουν μπει οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικεί την πρώτη θέση. Αλλά και η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολιτικό φαινόμενο που απασχολεί τη ΔΗΜΑΡ ειδικά μετά την πρόσφατη διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου και τη δημιουργία της νέας πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ.

Στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι οι πολιτικές συνεργασίες έχουν καταστεί αναγκαίες στο σημερινό κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό και η επιλογή της απλής αναλογικής θα λειτουργήσει θετικά «για το σήμερα και το αύριο της χώρας» αλλά και για την «αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος». Το εκλογικό σύστημα, όπως είναι τώρα, δεν αποτυπώνει σωστά τη θέληση του λαού και ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, δεν εξυπηρετεί στο καλύτερο βαθμό τη λογική των συνεργασιών.

Και το ΠΑΣΟΚ θέλει αλλαγή εκλογικού νόμου

Ολα δείχνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης παρεμβαίνει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου επιδιώκοντας να μην εγκλωβιστεί η ΔΗΜΑΡ στις μυλόπετρες του νέου δικομματισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης πιθανόν φοβάται ότι οι ψηφοφόροι που απελευθερώνονται από το ΠΑΣΟΚ θα στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το υπάρχον εκλογικό σύστημα ενισχύει μόνο τα πρώτα κόμματα ενώ ο χώρος της Κεντροαριστεράς την οποία επιθυμεί να καταλάβει ο ίδιος θα λεηλατηθεί απο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια γραμμή κινείται και το ΠΑΣΟΚ αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε προ ημερών πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η έναρξη συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Στο ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ότι το μόνους των 50 εδρών που ισχύει σήμερα για το πρώτο σε ψήφους κόμμα θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν να προσανατολίσει τους εναπομείναντες δικούς του ψηφοφόρους προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου έκανε πρόσφατα και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός μεικτού εκλογικού συστήματος, επί το αναλογικότερον, και με κατάργηση του σταυρού προτίμησης.

Και ο Σαμαράς ετοιμάζει κινήσεις

Σύμφωνα με την ανάλυση του Φώτη Κουβέλη, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνουν τον κόσμο να επιλέξει «στρατόπεδο» με επίκεντρο το «εκλογικό μπόνους» αφού το υπάρχον σύστημα του νέου δικομματισμού βολεύει και τους δύο.

«Η ΝΔ κάνει πως δεν βλέπει ότι είναι πιθανόν να έρθει δεύτερο κόμμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει κλέφτικα, επικαλείται την απλή αναλογική αλλά δεν την προτείνει...», σημειώνει στέλεχος της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, όπως αναφέρει το Βήμα.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του προετοιμάζει το έδαφος για μια «μεγάλη Κεντροδεξιά ευρωπαϊκού προσανατολισμού» η οποία θα συμπεριλαμβάνει στελέχη από όλους τους χώρους που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με σενάρια που έχουν δημοσιευθεί και δεν έχουν διαψευσθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι να ανασυγκροτήσει τον αστικό πόλο και να επαναθεμελιώσει τη Νέα Δημοκρατία σε νέα βάση με επίκεντρο τον ίδιο στον ρόλο του «εθνικού ηγέτη» που ξεπερνάει τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές.

ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθιέρωση απλής αναλογικής αλλά το ισχύον σύστημα που δίνει πριμ 50 έδρες δείχνει να τον εξυπηρετεί, τώρα που οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν πρώτο κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε προ ημερών ότι αυτή την ώρα η αλλαγή εκλογικού συστήματος στοχεύει στο να ψαλιδίσει τη διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει τα μνημονιακά κόμματα. Ωστόσο, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο» πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει την καθιέρωση της απλής, ανόθευτης, άδολης αναλογικής όπως έχουμε πει. Από την άλλη, διάφορες εκλογικές φόρμουλες και εκδοχές εκλογικού νόμου που απλά θα αποσκοπούν στο να μειώσουν το πρώτο κόμμα και να ενισχύσουν διάφορους συνδυασμούς που να οδηγήσουν σε μια νέα μνημονιακή εκδοχή, όχι βέβαια».

Ας σημειωθεί ότι πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η τρικομματική κυβέρνηση έχει όριο ζωής τον Φεβρουάριο του 2012 και ότι οι πρόωρες εκλογές είναι δεδομένες για την προσεχή Ανοιξη.

iefimerida.gr

Nέα ιστοσελίδα ΕΛ.ΤΑ. Online υπηρεσίες, e-shop και πολλές εφαρμογές


Ολος ο κόσμος των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρίσκεται πλέον στην οθόνη των πολιτών μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας elta.gr, η οποία παρέχει πλήρη ενημέρωση για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Οι επισκέπτες θα βρουν στην ιστοσελίδα χρήσιμα εργαλεία, διασυνδέσεις και εφαρμογές, αλλά και επιπλέον πληροφόρηση για τις δραστηριότητες των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Με εύκολη και λειτουργική πλοήγηση οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας, όπως Αλληλογραφία και Δέματα, Χρηματοοικονομικά, Προϊόντα Λιανικής και Φιλοτελικά προϊόντα.

Παράλληλα στην ιστοσελίδα υπάρχουν υπηρεσίες αναζήτησης ..............

Ταχυδρομικού Κώδικα και Ταχυδρομικής Θυρίδας, Ταχυδρομικού Καταστήματος και Ταχυδρομικού Πρακτορείου, καθώς και χάρτες για την ανεύρεση των τοποθεσιών.

Με ένα κλικ οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές εξυπηρέτησης, όπως ο υπολογισμός του κόστους αποστολής επιστολών και δεμάτων και ο εντοπισμός ταχυδρομικού αντικειμένου, ενώ είναι έτοιμες και οι προσωποποιημένες εφαρμογές, όπως η δημιουργία προσωπικού ή εταιρικού γραμματοσήμου.

Στο e-shop του elta.gr προϊόντα και υπηρεσίες, όπως γραμματόσημα, φάκελοι, χαρτοκιβώτια συσκευασίας, Prepaid προϊόντα, γραμματοκιβώτια, κάρτες τηλεφωνίας, είδη λαϊκής τέχνης, είδη Unicef, φιλοτελικά προϊόντα, επιχειρηματικά δώρα, ενυπόγραφα δημιουργήματα και σπάνιες εκδόσεις, βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών.

Η νέα ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη εξολοκλήρου σε δίγλωσσο περιβάλλον (ελληνικά/αγγλικά) και εξυπηρετεί τους πελάτες των ΕΛ.ΤΑ, σε όλο τον κόσμο.

iefimerida.gr

Παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι άμεσα εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων,.........

η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το τέλος, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη Δικαιοσύνη.

TA NEA

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Πουλάει «ασημικά» ο Δήμος για να κλείσει… τρύπες

«Σανίδα σωτηρίας» στην ακίνητη περιουσία των Δήμων, που επί ..............

χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη, αναζητά η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων.

Με το Μνημόνιο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, οι Δήμοι τρέχουν τώρα να καλύψουν «μαύρες τρύπες» και να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς, καθώς οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές προβλέπουν αυτόματο «κούρεμα» των κονδυλίων σε περίπτωση που οι προϋπολογισμοί τους είναι ελλειμματικοί.

Μάλιστα, προβλέπεται και η δυνατότητα δραματικών αυξήσεων των δημοτικών τελών, κυρίως του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, ένα «χαράτσι» που ασφαλώς θα έχει πολιτικό κόστος για τους δημάρχους εν όψει των νέων αυτοδιοικητικών εκλογών το 2014.

Από τα παραπάνω δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο Δήμος Καλαμάτας, που ναι μεν δεν αντιμετωπίζει, προς το παρόν τουλάχιστον οικονομικά προβλήματα, αλλά με δεδομένο το οικονομικό τοπίο στη χώρα, προσπαθεί να… μαγειρέψει πριν πεινάσει.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΕΝΤΑΣΗ και αποχωρήσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, χθες στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΡΑ έχουν τα ποτάμια της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ, δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς που αναφέρθηκε επίσης στην καταπολέμηση των κουνουπιών και τα δημόσια έργα στη Μεσσηνία, όπου διατίθενται 3,5 εκατ. ευρώ.
• ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΟΠΛΟ το ΕΣΠΑ και μέσα από προγράμματα και το ΕΤΕΑΝ η κυβέρνηση επιχειρεί την αναθέρμανση της οικονομίας με την παροχή ρευστότητας 2,5 δισ. ευρώ.
• ΠΑΡΑΝΟΜΗ κρίθηκε η είσπραξη του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Αθηνών είναι προσωρινά εκτελεστή από τη ΔΕΗ.
• ΣΥΜΦΩΝΙΑ υπουργείου-κτηνοτρόφων για ενισχύσεις μέσω του ΠΔΕ, ύψους 25 εκατ. ευρώ.
• ΑΡΝΗΤΙΚΗ είναι η εικόνα των πολιτών για τους δημάρχους και τη λειτουργία των Δήμων, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
• ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ημέρα εθελοντισμού σήμερα και στην Καλαμάτα θα «γιορτασθεί» με Αιμοδοσία Αλληλεγγύης.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!