Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Πουλάει «ασημικά» ο Δήμος για να κλείσει… τρύπες

«Σανίδα σωτηρίας» στην ακίνητη περιουσία των Δήμων, που επί ..............

χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη, αναζητά η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων.

Με το Μνημόνιο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, οι Δήμοι τρέχουν τώρα να καλύψουν «μαύρες τρύπες» και να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς, καθώς οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές προβλέπουν αυτόματο «κούρεμα» των κονδυλίων σε περίπτωση που οι προϋπολογισμοί τους είναι ελλειμματικοί.

Μάλιστα, προβλέπεται και η δυνατότητα δραματικών αυξήσεων των δημοτικών τελών, κυρίως του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, ένα «χαράτσι» που ασφαλώς θα έχει πολιτικό κόστος για τους δημάρχους εν όψει των νέων αυτοδιοικητικών εκλογών το 2014.

Από τα παραπάνω δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο Δήμος Καλαμάτας, που ναι μεν δεν αντιμετωπίζει, προς το παρόν τουλάχιστον οικονομικά προβλήματα, αλλά με δεδομένο το οικονομικό τοπίο στη χώρα, προσπαθεί να… μαγειρέψει πριν πεινάσει.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΕΝΤΑΣΗ και αποχωρήσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, χθες στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΡΑ έχουν τα ποτάμια της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ, δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς που αναφέρθηκε επίσης στην καταπολέμηση των κουνουπιών και τα δημόσια έργα στη Μεσσηνία, όπου διατίθενται 3,5 εκατ. ευρώ.
• ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΟΠΛΟ το ΕΣΠΑ και μέσα από προγράμματα και το ΕΤΕΑΝ η κυβέρνηση επιχειρεί την αναθέρμανση της οικονομίας με την παροχή ρευστότητας 2,5 δισ. ευρώ.
• ΠΑΡΑΝΟΜΗ κρίθηκε η είσπραξη του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Αθηνών είναι προσωρινά εκτελεστή από τη ΔΕΗ.
• ΣΥΜΦΩΝΙΑ υπουργείου-κτηνοτρόφων για ενισχύσεις μέσω του ΠΔΕ, ύψους 25 εκατ. ευρώ.
• ΑΡΝΗΤΙΚΗ είναι η εικόνα των πολιτών για τους δημάρχους και τη λειτουργία των Δήμων, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
• ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ημέρα εθελοντισμού σήμερα και στην Καλαμάτα θα «γιορτασθεί» με Αιμοδοσία Αλληλεγγύης.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.