Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Β' Τοπική 1ος όμιλος. Αποτελέσματα της 14ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Tα αποτελέσματα της 17ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της αγωνιστικής




Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Αναφορά της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την ελλιπή στελέχωση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, σχετικά με την ελλειπή στελέχωση από ιατρούς των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει τη δυσκολία του έργου παροχής υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Μεσσηνίας σε ικανοποιητικό βαθμό, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Με την αναφορά αυτή, η Μεσσήνια βουλευτής ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου για την άμεση προκήρυξη και πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων ιατρών στα Ιδρύματα που αντιμετωπίζουν ελλείψεις.
Παράλληλα, η κ. Γιαννακοπούλου τονίζει την ανάγκη άμεσης ...........

προμήθειας συνταγολογίων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το δικαίωμα των ασθενών για ελεύθερη επιλογή ιατρού.

Στο πόδι και πάλι οι αγρότες από τη Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, μετά την άκαρπη συνάντηση τους με την Κατερίνα Μπατζελή. Στη σύσκεψη εκπροσώπων 20 μπλόκων στο Άγκιστρο Σερρών, κοντά στον Προμαχώνα, οι αγρότες αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, επιμμένοντας στο πλαίσιο των εννιά αιτημάτων που προβάλλουν. Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Φθιώτιδα, ενώ και οι αγρότες της Βοιωτίας αποφάσισαν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς.
Την ίδια στιγμή ουρές φορτηγών σχηματίστηκαν και πάλι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση μόνον των ΙΧ αυτοκινήτων και των λεωφορείων προς και από τη γειτονική χώρα, ενώ έκλεισε και τ...


τελωνείο Ορμενίου στον Έβρο.

Για τρίτη εβδομάδα παραμένουν αποκλεισμένοι οδικοί κόμβοι στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, στο ύψος των Κερδυλίων και της Χρυσούπολης και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, στη Νέα Τρίγλια. Κλειστή είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, σε δύο σημεία, στη Νίκαια Λάρισας και στις Μικροθήβες.
Παραμένουν τα τρακτέρ στα μπλόκα Μαλγάρων, Πράσινων Φαναριών και Χαλκηδόνας και στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να κλείσουν για μερικές ώρες, οι δρόμοι. .

Ενιαίο μέτωπο αγροτών

Στη χθεσινή συνάντηση στο Αγκίστρι των Σερρών, που έγινε με πρωτοβουλία των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ανταποκρίθηκαν τελικά περισσότερα από 16 αγροτικά μπλόκα από τη Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλία, με στόχο ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων .Αποφασίστηκε, το κείμενο με τα αιτήματα της σύσκεψης να αποσταλούν σήμερα κιόλας στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ωστόσο θα επιδιώξουν συνάντηση "όταν τον κρίνουν οι ίδιοι»", όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Οι αγρότες διεκδικούν από κοινού τα εξής:

* -Κανένας διαχωρισμός των αγροτών στο κατά κύριο επάγγελμα και μη.
* -Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
* -Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα
* -Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων
* -Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.
* -Πάγωμα αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων
* -Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
* -Μη φορολόγηση στα χωράφια
* -Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκα αρχικά εκπρόσωποι από 23 μπλόκα αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν των τριών (Επανομής και Χαλκηδόνας -Θεσσαλονίκης και Πλατυκάμπου -Λαρίσης) λόγω διαφωνίας με ορισμένα αιτήματα.

Στη σύσκεψη μετείχαν αγρότες των μπλόκων: Προμαχώνα (Σερρών), Νίκαιας (Λάρισας), Μαλγάρων (Θεσσαλονίκης), Δοϊράνης (Κιλκίς) Γαλάτιστας, Νέας Τρίγλιας, Ορμύλιας και Καλυβιών (Χαλκιδικής), Σερβίων (Κοζάνης), Μελισσίου Κρύας Βρύσης και Παραλίμνης Γιαννιτσών (Πέλλας), Λιτοχώρου (Πιερίας), Λούρου (Πρεβέζης), Ορμενίου και Κορνοφωλιάς (Έβρου) ενώ με τηλεφωνική επιβεβαίωση, δήλωσαν συμμετοχή τα μπλόκα από: Μαντούδι Ευβοίας, Ερμίτσα Αιτολοακαρνανίας, Κέρκυρα, Χανιά και Αίγιο.
enet.gr




Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 31ης Ιανουαρίου 2010

8arr31.jpg (214 KB)