Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Φιλιατρά: Έκλεισαν οι φονικές λακούβες της Δεκατεσσάρων ... Ξέχασαν το σταυροδρόμι προς την Αγία Κυριακή

Έκλεισαν επιτέλους χθές με λίγη πίσσα οι φονικές λακούβες της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές μέσα από το Φιλίατρά News.
Η ενέργεια έγινε από ......

την εταιρία του κ. Ηλία Παναγόπουλου που έχει αναλάβει την εργολαβία της ύδρευσης και που κατα παρέκκλιση έριξαν λίγη πίσσα στις μεγάλες και σοβαρές λακούβες που είχαν δημιουργηθεί σε όλο το μήκος της οδού Δεκατεσσάρων μέχρι λίγο πριν το σταυροδρόμι της Αγίας Κυριακής.

Δυστυχώς το σταυροδρόμι από χθες που εκλεισαν τις γούβες μέχρι και σήμερα έμεινε χωρίς παρέμβαση και παρουσιάζει ιδιαίτερη επικινδυνότητα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά το ξέχασαν και ότι πάρα πολύ σύντομα θα ρίξουν 5 - 10 φτυαριές στις τρεις μεγάλες λακούβες που είναι στο σημείο και που ανα πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθεί ατύχημα.

Μην θρηνήσουμε και κανα θύμα.... Αμαρτία είναι.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Την Κυριακή 9/6/2013 στο δημαρχείο στα Φιλιατρά θα διεξαχθούν οργανωτικές και τοπικές εκλογές του Πασοκ Μεσσηνίας.

Από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το απόγευμα!!

-

Επιστολή Αλευρά σε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ελληνοποιήσεις εισαγόμενου αγγουριού και ντομάτας.

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, καθώς και στους Γενικούς Γραμματείς ΥΠΑΑΤ Μόσχο Κορασίδη και Δημήτρη Μελά και Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γεώργιο Στεργίου, σχετικά με τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου αγγουριού και ντομάτας.

Η επιστολή έχε ως εξής:.........

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Μεσσηνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καλλιέργειας πρώιμων κηπευτικών θερμοκηπίου της χώρας μας, καλλιεργειών δηλαδή που καθ’ ομολογία είναι πολύ δαπανηρές και προϋποθέτουν υποδομές υψηλού επενδεδυμένου κεφαλαίου.
Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, με έγγραφη καταγγελία τους, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις αθρόες, βάσει ενδείξεων, εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων αγγουριού και ντομάτας οι οποίες προέρχονται από τρίτες χώρες (Σκόπια, Αλβανία κλπ) και εισέρχονται από το τελωνείο Ευζώνων. Όπως καταγγέλλουν, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, τα προϊόντα αυτά ελληνοποιούνται σε παραγωγικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας και ακολούθως διακινούνται στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου πωλούνται ως ελληνικά, εις βάρος του Έλληνα παραγωγού.

Σε τοπικό επίπεδο, οι ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας με τα Τμήματα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου, καθώς και οι ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας, κάνουν το καλύτερο δυνατό στην περιοχή ευθύνης τους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εκτελεστικού ΚΑΝ (ΕΚ) 543/2011 περί προδιαγραφών εμπορίας νωπών και μεταποιημένων οπωροκηπευτικών, καθώς και της Αγορανομικής Διάταξης 7/2009 και του Αγορανομικού Κώδικα 136/1946, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 3686/2009.

Κομβικό σημείο όμως για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, είναι η έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους των υπηρεσιών ελέγχου στα σημεία εισόδου της χώρας, τόσο των Περιφερειακών Κέντρων όσο και των τοπικών ΔΑΟΚ, έστω και δειγματοληπτικά, σχετικά με τον προορισμό των εισαγόμενων φορτίων νωπών οπωροκηπευτικών, ώστε οι περιφερειακές υπηρεσίες να προβαίνουν σε διασταυρωτικούς ελέγχους σε πραγματικό χρόνο.

Κύριε Υπουργέ,

Το θέμα των εισαγωγών αγγουριού και ντομάτας και γενικότερα νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων από τρίτες χώρες, για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου χρήζει Ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της οικονομικής αλλά και της κοινωνικής διάστασης που εμπεριέχει.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να επιληφθείτε άμεσα, μέσω των υπηρεσιών σας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες, για την ανάσχεση της διακίνησης και πώλησης ως ελληνικών, φορτίων αγγουριού και ντομάτας προέλευσης τρίτων χωρών, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών, εντείνοντας τους ελέγχους υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων που διενεργούνται υπό την ευθύνη του ΕΦΕΤ.

Μεσοπρόθεσμα δε, και σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα φορτία, να διερευνήσετε τη δυνατότητα υιοθέτησης της υποχρέωσης εκ μέρους των εισαγωγέων, έκδοσης αναγγελίας στο ΜΕΝΟ – Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (του ΥΠΑΑΤ) για το κάθε εισαγόμενο φορτίο οπωροκηπευτικών, μέχρι τον τελικό προορισμό και όχι μόνο για τον τόπο της κύριας άφιξης αυτού.

Θεωρούμε ότι με την ενσωμάτωση εμπεριστατωμένων προτάσεων εκ μέρους των περιφερειακών υπηρεσιών ελέγχου, θα καταστεί αποτελεσματικότερη η εφαρμογή της σχετικής, κείμενης νομοθεσίας περί εισαγωγών και γενικότερα της διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών από τρίτες χώρες, αλλά θα αποφευχθούν και φαινόμενα όπως αυτό της ελληνοποίησης, προς όφελος του Έλληνα παραγωγού, αλλά και του τελικού καταναλωτή.

Επισυνάπτεται
Έγγραφη καταγγελία (αρ. πρ. 139/5-06-2013) του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Μεσσηνίας

Φιλιατρά: Έφυγε από την ζωή ο Κώστας Γαλανόπουλος

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 81 ετών ο γνωστός σε όλους μας Κώστας Γαλανόπουλος.
Ο Κώστας παρά τα πολλά προβλήματα υγεία που είχε κατά καιρούς στεκόταν δίπλα σε κάθε Φιλιατρινό που μπορούσε να βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Σύμφωνα με ...........

πληροφορίες τον τελευταίο καιρό ζούσε στην Αθήνα όπου έπασχε από αναπνευστικό και έπαιρνε συνεχώς οξυγόνο.

Η Νεκρόσημη ακολουθία θα γίνει αύριο Σάββατο το μεσημέρι στις 12 στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατρών.

Η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΑΝΤΙΟ ΚΩΣΤΑ.....

Στόμιο Φιλιατρών: Κατασκευάστηκε η πιο ασφαλής πρόσβαση για την παραλία [ VIDEO ]

Μετά την κατάρρευση της σιδερένιας και επικίνδυνης σκάλας λόγω της κακοκαιρίας το Στόμιο Απέκτησε νέα πολύ πιο καλή και πολύ πιο ασφαλή πρόσβαση στην παραλία καθώς κατασκευάστηκε μια ράμπα με οκτώ σκαλάκια στο τέλος της που θα δώσει την δυνατότητα ακόμα και σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα να απολαύσουν το μπάνιο τους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η παραλία στο στόμιο κινδύνευε να μείνει άδεια από κόσμο καθώς .......

η πρόσβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη μιας και η σκάλα από την πλευρά του Λιμεναριού ήταν αρκετά ψηλά και οι λουόμενοι έπρεπε να πάνε βραχάκι βραχάκι για να βγουν στην παραλία.
Από την άλλη μεριά (του Αγρίλη) η σκάλα είχε καταρρεύσει και στις 19 Απριλίου είχε γίνει αυτοψία από την Αρχαιολογική υπηρεσία παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια όπου συζήτησαν για την λύση που υπήρχε για να δημιουργηθεί η νέα πρόσβαση στην παραλία.


Σήμερα το έργο αυτό έχει γίνει πάρα πολύ ωραίο, προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια στους λουόμενους και η κατασκευή του με το πλακώστρωτο δένει αρμονικά με το περιβάλλον.

Την ικανοποίηση τους και ένα πολύ καλό λόγο για το νέο αυτό έργο πρόσβασης στην παραλία εξέφρασαν αρκετοί λουόμενοι αλλα και επισκέπτες του Στομίου.

Ο Συμπατριώτης μας Λυμπέρης Διονυσόπουλος μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο και τόνισε ότι παρέχει μεγάλη ασφάλεια ακόμα και σε μικρά παιδιά να πάνε στην παραλία.
Μακάρι τόνισε να γίνονταν περισσότερα τέτοια έργα και επεσήμανε ότι θα το χαρούν και οι ξένοι που θα έρθουν.

Η Ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News ευχαριστεί το συνεργείο που κατασκεύασε την νέα αυτή πρόσβαση καθώς η δουλειά που έκαναν ήταν υπέροχη.

Δείτε το video όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.



Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:.....


1. Ορισμός μελών Δ.Σ. Νομικού Προσώπου «Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας».

2. Ορισμός μελών Δ.Σ. ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ.

3. Έγκριση πρόσληψης ναυαγοσωστών με δίμηνη σύμβαση εργασίας.

4. Έγκριση δαπάνης ποσού 1.500,00 € για τον εορτασμό της Αγ. Τριάδος.

5. Έγκριση ισολογισμού ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ οικ. έτους 2012 (Έγκριση της αριθ. 6/2013 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ).

6. Τροποποίηση προϋπολογισμού ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ οικ. έτους 2013 (Έγκριση της αριθ. 7/2013 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ).

7. Συμπλήρωση της αριθ. 135/2011 Α.Δ.Σ. (Αιτήσεις Στασινόπουλου Χρήστου, Μαστοράκη Βασιλικής, Μπουγά Αθηνάς, Αυρηλιώνη Γεωργίου, Χαγιά Κων/νου, Θεοδωρόπουλου Δημητρίου, Πουλοπούλου Ζωής, Σταθόπουλου Αθανασίου, Ζόμπολα Ευάγγελου, Γκόνη Γεωργίου, για μείωση χρέωσης κατανάλωσης νερού στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων).

8. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Δρόμος Σιδηρόκαστρο Καμάρι» της Δ.Ε. Αυλώνος.

9. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Αναβάθμιση Αγροτικής Οδοποιίας Τ.Κ. Πολυθέας - Τ.Κ. Μοναστηρίου Δ. Ε. Αετού».

10. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Βελτίωση, Ανάπλαση και Διαμόρφωση Κοινοχρήστου Δημοτικού Χώρου Πλατείας & Χώρου Σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου».

11. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ολοκλήρωση ύδρευσης Φιλιατρών».

12. Τροποποίηση προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος και ετησίου Προγράμματος Δράσης Δήμου Τριφυλίας, έτους 2013.

13. Κατάταξη σε κατηγορία, οριοθέτηση και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης του οικισμού "Αγρίλη" Δήμου Τριφυλίας, Νομού Μεσσηνίας – Οριοθέτηση ρέματος.

14. Αίτηση Σύλλα Ακριβής του Γεωργίου, Μαντζώρου Θεοδώρου του Ιωάννη, Μαντζώρου Διονυσίου του Ιωάννη, Μαντζώρου Παναγιώτη του Ιωάννη και Μαντζώρου Αλέξανδρου του Ιωάννη για απαλλαγή όλων των προσαυξήσεων που τους έχουν καταλογιστεί από το Δήμο Τριφυλίας.

Ερώτηση για την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσαν δυο βουλευτές της ζητώντας του να μειωθεί σημαντικά ή και να καταργηθεί το ανταποδοτικό τελος της ΕΡΤ καθώς όπως αναφέρει η Ερώτηση η ΕΡΤ έχει πάψει να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προύπολογισμό.

Συγκεκριμένα η ερώτηση που κατέθεσαν αναφέρει:......


ΘΕΜΑ: Κατάργηση του «ανταποδοτικού τέλους» υπέρ ΕΡΤ

Παρά τη μείωση που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω του «ανταποδοτικού τέλους» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ακόμα κι αν η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι προκλητικό τα Ελληνικά νοικοκυριά να επιβαρύνονται με 50,88 ευρώ το χρόνο για να συνεχίζουν να λειτουργούν 6 τηλεοπτικά κανάλια, 10 ραδιόφωνα, 19 περιφερειακοί σταθμοί, περιοδικό και ορχήστρες.

Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ το οποίο επιβλήθηκε με το ν. 1730/87, είναι πλέον σήμερα πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο ενώ και η ίδια η ανταποδοτικότητά
του έχει παύσει να υφίσταται καθώς ελάχιστοι πολίτες επιλέγουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικά αυτή την περίοδο, ούτε η ΕΡΤ μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί με τον σπάταλο τρόπο του παρελθόντος ούτε ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει πλέον να συντηρεί από την τσέπη του αυτή την σπατάλη.

Γι’ αυτό το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ πρέπει να καταργηθεί ή να μειωθεί σημαντικά όχι μόνο για να ελαφρυνθεί οικονομικά ο Έλληνας πολίτης κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή την περίοδο.
Είναι απαραίτητο κυρίως για να σηματοδοτήσουμε απέναντι στην κοινωνία την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή βαθειά κρίση.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Οικονομικών

Είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει στην κατάργηση ή στην σημαντική μείωση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ;

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Κυριάκος Μητσοτάκης
Χρήστος Κέλλας

Samsung Galaxy S4 "Active" για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Αυτό είναι εργαλείο! Στην Ελλάδα πότε έρχεται;

H Samsung Electronics πρόκειται να διαθέσει το καλοκαίρι του 2013 στις ΗΠΑ και στην Σουηδία μια έκδοση του κορυφαίου smartphone της που πληροί τις απαιτητικές προδιαγραφές για την καλή λειτουργία της συσκευής ακόμα και όταν παραμείνει επί μισή ώρα στο νερό σε βάθος ενός μέτρου (διαθέτει αδιάβροχη υποδοχή για τα ακουστικά) ή στην σκόνη.
Ο χειρισμός του μπορεί να γίνει φορώντας γάντια και η ...........

κάμερά του μπορεί να τεθεί σε Aqua Mode για λήψεις κάτω από το νερό ή να αξιοποιηθεί το φλας της ως φακός LED.

«Το GALAXY S4 Active έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χρήστες που αγαπούν τις περιπέτειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο JK Shin, CEO και Πρόεδρος του Τμήματος IT & Mobile Communications της Samsung Electronics. «Η Samsung αξιοποίησε τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του GALAXY S4 και πρόσθεσε επαναστατικό προστατευτικό κάλυμμα, δημιουργώντας τη συσκευή που είναι φτιαγμένη για να ξεχωρίσει, σε έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει ταξίδια και εξερευνήσεις».

Το GALAXY S4 Active προσφέρει προστασία από τη σκόνη και το νερό, με πιστοποίηση IP67, δηλαδή έχει την μέγιστη δυνατή προστασία από την σκόνη και αντέχει στο νερό σε βάθος 15εκ έως και 1 μέτρο επί 30 λεπτά (η υψηλότερη προδιαγραφή αφορά στην παραμονή στο νερό υπό πίεση). H Active έκδοση του S4 έχει αδιάβροχη υποδοχή για ακουστικά. «Είτε επιθυμείτε να φωτογραφίσετε όλες τις στιγμές μιας εξόρμησης για rafting, είτε προτιμάτε μια συναρπαστική λήψη κάτω από το νερό, η κατασκευή της συσκευής σας παρέχει δυνατότητες που δεν θα ήταν εφικτές με κάποιο άλλο smartphone», αναφέρει χαρακτηριστικά η Samsung.

H κάμερα του GALAXY S4 Active διαθέτει το ‘Aqua Mode’, μια εφαρμογή που επιτρέπει τις λήψεις κάτω από το νερό, υποσχόμενη αυξημένη ποιότητα και διαύγεια εικόνας. Το πλήκτρο μείωσης της έντασης του ήχου στο πλάι της συσκευής λειτουργεί και ως πλήκτρο ενεργοποίησης της κάμερας. Το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου αύξησης της έντασης του ήχου, μεταμορφώνει την συσκευή σε έναν ισχυρό φακό LED.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο: LTE Cat3, HSPA+ 42/5.76Mbps, EDGE/GPRS Class 12
Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος 1,9GHz
Οθόνη: 5.0” Full HD TFT LCD, 443 PPI, Glove Touch
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Κάμερα Πίσω: 8 megapixel with LED Flash light, Μπροστά: 2 megapixel
Λειτουργίες κάμερας: Camera Key, Drama Shot, Sound&Shot, Aqua mode, Beauty face, Best photo, Continuous shot, Best face, Animated photo, Rich tone, Panorama
Βίντεο: MPEG4,H.263,H.264,DivX4,VP8, WMV9, WMV 7/8, MP43, Sorenson Spark
Ήχος: MP3,AAC,AAC+,eAAC+,WAV,AMR-NB, AMR-WB,MIDI,OGG,IMY,XMF,WMA,FLAC
Επιπλέον λειτουργίες: Samsung Smart Scroll/Pause, Air View/Gesture, Samsung WatchON, ChatON, Samsung Hub
Group Play: Share Music, Share Picture, Share Document, Play Games
Προστασία από την σκόνη και το νερό (IP67)
S Translator, S Travel(Trip Advisor), S Health, Story Album
Υπηρεσίες Google Mobile: Google Search, Google Maps, Gmail, Google Play, Google Plus, YouTube, Google Local, Google Navigation (Turn-by-turn Navi.), Voice Search, Chrome Browser
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi ac, Wi-Fi Direct, IrDA, NFC, USB 2.0, Bluetooth® 4.0 (LE)
Αισθητήρας: Επιταχυνσιόμετρο, Εγγύτητας, Γυροσκόπιο, Ψηφιακή Πυξίδα, βαρόμετρο, νευμάτων, Finger Hovering, και φωτός
Μνήμη:16GB (διαθέσιμη μνήμη περίπου 11.25GB)
Υποδοχή microSD slot (μέχρι 64GB), 2GB RAM
Διαστάσεις: 139,7 x 71,3 x 9,1 mm, 151 γραμμάρια
Μπαταρία: 2.600mAh

Το GALAXY S4 Active θα είναι διαθέσιμο αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας την αρχή από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία, σε τρία διαφορετικά χρώματα: Urban Grey, Dive Blue και Orange Flare. Η διαθεσιμότητα θα ποικίλλει, ανάλογα με την αγορά. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 20 Ιουνίου 2013, στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του Samsung Premiere 2013 GALAXY & ATIV.

in.gr

Δημοσκόπηση PULSE: Πρωτιά ΝΔ, σε πτώση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, άνοδος Χ.Α

Με μισή μονάδα περνά μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ντέρμπι της πρωτιάς, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της PULSE για την εφημερίδα «Ποντίκι».

Από τη σύγκριση .........

των αποτελεσμάτων της ίδιας εταιρίας πριν δύο μήνες (Μάϊος 2013) , η ΝΔ σημειώνει ανοδική τάση μισής μονάδας, την οποία χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με άνοδο μιας μονάδας, νέα πτώση μιας μονάδας για το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ, άνοδο μισής μονάδας για το ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνουν:

-ΝΔ: 20%

-ΣΥΡΙΖΑ:19,5%

-ΠΑΣΟΚ: 6%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%

-Χρυσή Αυγή:13%

-Δημοκρατική Αριστερά: 3,5%

-ΚΚΕ: 5,5%

Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%

Άλλο Κόμμα: 5,5%

Λευκό/Αποχή: 12%

Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντώ: 9,5%

Ακριβέστερη εικόνα δίνει η αναγωγή επί των εγκύρων:

-ΝΔ: 23%

-ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%

-ΠΑΣΟΚ: 7%

-Ανεξάρτητοι Ελληνες: 4,5%

-Χρυσή Αυγή: 14,5%

-Δημοκρατική Αριστερά: 4%

-ΚΚΕ: 6%

-Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%

-Άλλο Κόμμα: 6%

-Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντώ: 11%

Eklogika.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδησεων του BEST TV Καλαμάτας [ 6-6-2013 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σήμερα στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μπροστά από το Δημαρχείο, ανοιχτός διάλογος για τα προβλήματα
Bγήκε από την εντατική στους δρόμους η Υγεία


Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Εκδήλωση με ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο .........

διοργανώνουν σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην Καλαμάτα οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, καθώς και για τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ανάσα για "κόκκινα" δάνεια των αγροτών, περιλαμβάνονται σε νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

5 ΡΙΧΤΕΡ, με επίκεντρο την περιοχή της Κορώνης ταρακούνησαν χθες τη Μεσσηνία. Από το σεισμό δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Στη Φρατζή έπεσαν σοβάδες αργότερα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

ΑΓΩΝΙΟΥΝ οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών για τις βάσεις. Η μεγάλη σφαγή στα μαθηματικά και οι άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν τα αποτελέσματα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα προβλήματα ύδρευσης και οχι μόνο στο Δώριο. Διαμαρτυρίες για αποφάσεις του Δήμου Οιχαλίας.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ του ΠΑΣΟΚ για τη νέα Ν.Ε. στις εκλογές της Κυριακής.

ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ρεκόρ σε χειρότερο κάθε μήνα η ανεργία.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ η αστυνόμευση σε Αρι, Θουρία και Αρφαρά απαντά η Αστυνομία στο Δήμαρχο Καλαμάτας.

550.000 ευρώ θα στοιχίσει το Φεστιβάλ Χορού φέτος. Κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!