Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο όμιλος Λαρσινός για το μεγάλο έργο του φράγματος του Φιλιατρινού ποταμού.

Ο όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία που εδώ και 40 χρόνια δραστηριοποιείται στην παραγωγή λατομικών προϊόντων και προϊόντων έτοιμου σκυροδέματος. Ως αποκλειστικός προμηθευτής σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην Ελλάδα έχει συμβάλλει στην οικοδόμηση των σύγχρονων κοινωνιών, των υποδομών καθώς και έργων υψηλού προφίλ που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και τους συνδέουν μεταξύ τους, ενώ αναζητεί την αρμονία με το περιβάλλον.

Ο όμιλος εταιρειών Λαρσινός ανέλαβε............

κατόπιν συμφωνίας με την κοινοπραξία Ιντρακατ-Γ.Δ Τεχνική την προμήθεια σκυροδέματος και αδρανών υλικών – σκληρού επιχώματος – για την δημιουργία του φράγματος Φιλιατρών στην περιοχή της Χριστιανούπολης. Ενός ακόμα μεγάλου έργου, που προάγει την ανάπτυξη της γεωργίας στον εύφορο κάμπο της Μεσσηνίας αλλά και της οικονομίας του νομού.
Για την παραγωγή του σταθερού επιχώματος του φράγματος Φιλιατρών ο όμιλος χρησιμοποιεί ένα καινούργιο συγκρότημα, ειδικό για τέτοιες παραγωγές.
Δαμάζοντας τις υδροφόρες δυνάμεις τριών ορεινών όγκων, με τη δημιουργία του ταμιευτήρα Φιλιατρών, αναβαθμίζονται οι υδρότοποι της ευρύτερης περιοχής, ανακουφίζονται οι αγρότες μέσω της αυτόματης άρδευσης ενώ ανακάμπτει και η οικονομία του τόπου.
Το φράγμα, είναι τύπου βαρύτητας από σκληρό επίχωμα (ισχνό RCC) έχει ύψος από την θεμελίωσή του 55 μέτρα, μήκος στην στεύση του 240 μέτρα ενώ ο όγκος χωριτικότητας του ταμιευτήρα του είναι 8.000.000 κυβικά λίτρα.
Για την αποπεράτωση του, θα χρησιμοποιηθούν 600.000 m³ αδρανών υλικών και 15.000 m³ έτοιμου σκυροδέματος και η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσής του είναι τον Σεπτέμβριο 2013.



Παππού, τι σημαίνει «όραμα;»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

«Όραμα» παλικάρι μου σημαίνει να κοιτάζεις μπροστά, να βγάζεις τις παρωπίδες, να δημιουργείς προοπτικές για ελπίδα στη νέα γενιά όπου είναι ο μπαμπάς σου και η μαμά σου και για σένα σε μερικά χρόνια. Επίσης σημαίνει να έχεις Αρχές και πεποιθήσεις, να πιστεύεις σε αυτά που λες και να λες με θάρρος πάντα αυτά που πιστεύεις…

«Κ@λ@τ@ύμπα» τι σημαίνει, Παππού;
«Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά;» ιδιαίτερα αυτά που τολμούν να κάνουν ερωτήσεις και μόλις πάρουν απαντήσεις προχωρούν στην επόμενη σειρά ερωτήσεων καθώς η περιέργειά τους είναι απύθμενη και πολύ συχνά…ανικανοποίητη;
Μη το προσπαθήσετε, φίλες και φίλοι αναγνώστες, «δεν .........

μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά» εκτός εάν αποφασίσεις να τα τρομάξεις και να σταματήσουν άμεσα τη βροχή των ερωτήσεων λέγοντάς τους εκείνο το αμίμητο «το γιατί και το διότι …φάγανε τον Παναγιώτη!»
Ούτε μπορείς να κρυφτείς «πίσω από το δάκτυλό σου, όσο «λεπτός» και αν είσαι, όσο περίτεχνα και αν το στρίψεις αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω μπροστά από το πρόσωπό σου…

Ο κ Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια, αφού τον υπερψήφισαν οι Έλληνες, ως οικοδεσπότης πια προσκάλεσε και «παρέδωσε» την Ελλάδα στους «δανειστές» μας και στην τρόικα για να μας…σώσει καθότι «λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν!»
Ο κ Σαμαράς, ως Αρχηγός της «Νέας» Ν.Δ. και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΔΕΝ δέχτηκε τη δικαιολογία, στηλίτευσε τον παλιό του συμφοιτητή κ Παπανδρέου και επιμένοντας ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ διέγραψε την Ντόρα και όποιον τόλμησε να δεχτεί τις δικαιολογίες του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσει ΥΠΕΡ του Μνημονίου… Αυτό κόστισε 2 μονάδες στη »Νέα» Ν.Δ….
Την «κ@λ@τ@ύμπα» την έκανε, ψηφίζοντας ΝΑΙ, ο ΛΑ.Ο.Σ...
Χειροκροτήθηκε ο κ Σαμαράς, λοιδορήθηκε ο κ Καρατζαφέρης…
Μετά, ώ του θαύματος, ο κ Σαμαράς μάλλον «είδε το φως το αληθινό, το φως των τραπεζιτών και της τρόικα» έκανε τη δική του «κ@λ@τ@ύμπα», ψήφισε ΥΠΕΡ των μνημονίων, συμμετείχε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και ΔΙΕΓΡΑΨΕ από τη «Νέα» Ν.Δ. τον κ Καμμένο και όσους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τη ιστορικά-ανιστόρητη «κ@λ@τ@ύμπα» του κ Σαμαρά..
Αυτό του κόστισε 15 μονάδες «Ανεξάρτητων» και «Χρυσής Αυγής» .

Είχαν διαμαρτυρηθεί οι Αγανακτισμένοι Έλληνες, ούρλιαξαν πολλοί αλλά ΔΕΝ έκαψαν τη Βουλή (κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιοι έκαψαν την Αθήνα) το κράτησαν όμως… γινάτι! Και την Κυριακή 6η Μαΐου, βρήκαν την ευκαιρία που τους είχε στερήσει αρχικά ο κ Παπανδρέου και ο κ Καρατζαφέρης, που αποφάσισαν να μας φέρουν την τρόικα χωρίς να μας… ρωτήσουν!
Αυτό κόστισε 30 μονάδες στο ΠΑΣΟΚ (του κ Βενιζέλου, πλέον).

Στη συνέχεια ο κ Σαμαράς με το επίλεκτο επιτελείο της ΠΟΛ. ΑΝ. που διαφεντεύει στη «Νέα» Ν.Δ. αποφάσισαν και αυτοί για ΕΜΑΣ χωρίς…ΕΜΑΣ και προσχώρησαν στο ΝΑΙ σε όλα των κατάπτυστων μνημονίων με ρήτρα Αγγλικού Δικαίου!

Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες ψηφοφόροι έστειλαν πεντακάθαρο, βροντερό και πολύ θυμωμένο ΜΗΝΥΜΑ στο «Σύστημα» που μας κυβερνά και στις μαριονέτες και τα παπαγαλάκια του με 7-Κομματική Βουλή!
ΔΕΝ εγκρίνουμε τις πράξεις σας και σχεδόν ογδόντα στους εκατό ΔΕΝ θέλουμε τρόικα και μνημόνια!
Ελήφθη;
ΟΧΙ, βέβαια, και μεταξύ μας ποιο μήνυμα του λαού ελήφθη ποτέ από τους εκάστοτε επικεφαλής των δύο Κομμάτων Εξουσίας δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβερνούν επί ΣΑΡΑΝΤΑ σχεδόν χρόνια;

Πάντως υπήρξε η υποτονική αλλά αντιληπτή κριτική για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που καθώς η κάλπη τους έδωσε τη δεύτερη θέση και μαζί ανείπωτη-ανέλπιστη χαρά έδειξε συμπεριφορά που από κάποιους μεταφράστηκε ως «καλαμοκαβαλίκευμα»…
Η κριτική εδράζεται στο γεγονός ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν προϊόν ιδεολογικής ταύτισης αλλά περιέχουν ένα τεράστιο Κομμάτι του θυμού, της αγανάκτησης, του μηνύματος που ήθελαν να στείλουν σε Σαμαρά και Βενιζέλο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες…

ΔΕΝ διαφαίνεται πιθανότητα συνεργασίας με αποκλειστικό, ειλικρινή στόχο τη ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελλάδος, ενώ είναι σαφές το ενδιαφέρον για ΣΩΤΗΡΙΑ Κόμματος και…καρέκλας!…Θα φροντίσουν ΟΛΟΙ μαζί να μας «σώσουν» ή θα μας «θάψουν;»
Στις επόμενες εκλογές το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο ΟΔΥΝΗΡΟ...
«Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι».

Π.Ε. Μεσσηνίας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 1.3

«Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» του Άξονα Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά: ..........

Δράση 1 Βελτίωση ασφάλειας επί του σκάφους
Δράση 2 Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
Δράση 3 Βελτίωση της υγιεινής των προϊόντων
Δράση 4 Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων
Δράση 5 Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
Δράση 6 Βελτίωση της επιλεκτικότητας
Δράση 7 Αντικατάσταση κινητήρα
Δράση 8 Αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων
Δράση 9 Άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας ως ακολούθως:

• Μέχρι 30/06/2012 επανεκδήλωση ενδιαφέροντος, (με πλήρη φάκελο), για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από 01/01/2007 έως 31/12/2009 στη Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2000-2006 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων και εφόσον πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις της ΚΥΑ αριθ. 1197/2011 και της παρούσας πρόσκλησης.

• Από 01/07/2012 και μέχρι 30/09/2012 για νέες αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου(www.et.gr ) αναζητώντας το σχετικό ΦΕΚ (1319/Β/2012), στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92464%CE%A6-%CE%99%CE%92%CE%93 και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, γραφείο 223, τηλ. 2721361222-23.

Το υπό κατάρτιση τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας.

Το πιο κάτω αποτελεί σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος το οποίο θα συμπληρωθεί μετά τις συζητήσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης Δ. Τριφυλίας και κάποια υπό εξέταση έργα για τα οποία αναμένονται εισηγήσεις των Τ. Κοινοτήτων.

Στο παρακάτω συνημμένο αρχείο ..........

μπορείτε να δείτε όλα τα υπό ένταξη έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μηνυμα Αναγνώστη για την υπόθεση με τις ιερόδουλες με το AIDS

Λίγο πριν τις εκλογές ο Λοβέρδος και οι παρατρεχάμενοί του παραχώρησαν συνέντευξη τύπου οπου μίλησαν για υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά λίγες ημέρες συνέλαβαν ιερόδουλες φορείς του AIDS.

Οι κ.κ.αυτοί εκτός που προσέβαλλαν την νοημοσύνη μας (προεκλογικά) προδόθηκαν για το έγκλημα διαρκείας που έχουν κάνει.
ΠΡΩΤΟΝ. Το γνώριζαν και περίμεναν τις εκλογές για να φανούν σαν σωτήρες.εγκλημα διαρκείας.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Το ανακάλυψαν τώρα. Άρα οι υγειονομικοί έλεγχοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους σε εναν τόσο ευαίσθητο χώρο.

Έγκλημα διαρκείας. Και οι Αθηναίοι αντί να ...........

στείλουν σπίτι του τον Λοβέρδο τον έβγαλαν πρώτο σε σταυρούς βουλευτή.
Το ωραίο ειναι οτι ο λοβέρδος θα τιμωρεί με πρόστιμο οσους δεν βάζουν προφυλακτικό.
Δεν μας ειπε τον τρόπο που θα το ελέγχει και είμαι πολυ περίεργος να τον μάθω. Πιστεύω πως πρώτα θα περνάνε απο το υπουργείο να τους βάζει σφραγίδα και μετα θα πηγαίνουν να γ......

Αλέκος Τζωρτζίνης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το όνομα του αναγνώστη γράφτηκε μετά από επιθυμία του

LIVE η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Δείτε ζωντανά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία.

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα





Broadcasting live with Ustream

ΥΠΕΣ: Νωρίτερα η αποστολή μεταβολών δημοτολογίων λόγω... νέων εκλογών

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τους δήμους της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι η σχετική προθεσμία αποστολής της Β' Αναθεώρησης 2012, στην οποία περιλαμβάνονται οι μεταβολές που έγιναν στα δημοτολόγια των δήμων κ.λπ., μεταφέρεται από τις 25 Μαΐου στις 18 Μαΐου αυστηρά.

Όπως αναφέρεται, αυτή η μεταφορά της προθεσμίας οφείλεται λόγω της διαμορφωθείσης, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου πολιτικής κατάστασης.
Το υπουργείο θεωρεί ότι -σε ενδεχόμενο προκήρυξης ...........

νέων εκλογών σύντομα- γνώμονας πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών στους οποίους προέκυψαν προβλήματα στους εκλογικούς καταλόγους κατά την ψηφοφορία.

Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι η αναθεώρηση αυτή θα περιλαμβάνει τις μεταβολές που έγιναν στα δημοτολόγια των δήμων μέχρι τις 30/4/2012, ενώ θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριληφθούν όλοι οι «παραληφθέντες» των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς και όλες οι διορθώσεις (ταυτοπροσωπίες, παραλήψεις εγγράφων, αλλαγές στοιχείων, λανθασμένες διαγραφές, λανθασμένες μεταδημοτεύσεις κ.λπ.) που διαπιστώθηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.