Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μόνο βουλευτής μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά το Σύνταγμα

Των ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ
Αναπληρωτή Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών
και ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών


Η αφορμή είναι γνωστή: ο ένας εκ των υποψηφίων προέδρων, ανώτερο αιρετό μονοπρόσωπο όργανο οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού (περιφέρεια), έχει, σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 1 του Συντάγματος, απόλυτο κώλυμα εκλογιμότητας.

Συνεπώς, δεν μπορεί ......

Νέα φοροκαταιγίδα περιμένει όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα: Έρχεται φόρος 26% από το πρώτο ευρώ με βάση τα τεκμήρια

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!

Να φορτωθούν ξανά με φόρους για τεκμαρτά εισοδήματα που θα υπολογίζει μόνη της η Εφορία με βάση τα τεκμήρια κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της κρίσης που δεν βγάζουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα (είτε επειδή .....

Τριφυλία: Ολοκληρώθηκε το 80% των επενδυτικών σχεδίων ύψους 10.500.000 ευρώ

Η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στην περιοχή Τριφυλίας από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Από τα συνολικά .....

Φιλιατρά: Εργασίες συντήρησης στο 1ο Νηπιαγωγείο

Στα πλαίσια συντήρησης των σχολικών κτιρίων από το Δήμο Τριφυλίας το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγιναν εργασίες συντήρησης στο σχολείο μας.
Τα τελευταία δύο χρόνια το κτίριο παρουσίασε υγρασία στην εσωτερική τοιχοποιία με συνέπεια σε αρκετά σημεία του να έχουν εμφανιστεί φαινόμενα μούχλας.

Έγινε λοιπόν ......

Αλεξιάδης: Τέλος ο ΕΝΦΙΑ το 2016, έρχεται φόρος περιουσίας

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί για ΕΝΦΙΑ και το 2016. «Για το επόμενο έτος δεσμευθήκαμε για φόρο στην περιουσία που θα μας φέρει 2,65 δισ. ευρώ.

Αν λέγεται ΕΝΦΙΑ .....

STOP στην αλλαγή παρόχου για όσους χρωστούν στην ΔΕΗ.

Αναστολή της δυνατότητας αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του καταναλωτή προς τον προηγούμενο προμηθευτή εισηγείται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι ......

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Δ.Ε Κυπαρισσίας αύριο Τρίτη 03 /11 Δείτε τις περιοχές

Προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθεί αύριο ΤΡΙΤΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και από ώρα 08:30 εως 10:00 λόγω ανάγκης εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τις παρακάτω περιοχές:.....

Ανεξόφλητες οι πληρωμές φόρων στο TAXISNET - Σταδιακά θα σβηστούν λέει η ΓΓΔΕ

Σταδιακά θα εμφανίζονται οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ και των δόσεων του φόρου εισοδήματος στο TAXISNET σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και γνωστοποιεί ότι οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν για αυτή την καθυστέρηση εμφάνισης της πληρωμής στους προσωπικους τους λογαριασμούς

Από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής .......

Έρχεται η ώρα για το ΕΡΤ24 από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Η χώρα βρίσκεται χωρίς διεθνή εκπροσώπηση στα ΜΜΕ του εξωτερικού. Το έγκλημα του λουκέτου στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είχε πολλαπλές συνέπειες. Μεταξύ άλλων κατήργησε το ήδη προβληματικό κανάλι-γεμάτο σκάνδαλα- ΕΡΤ World, με αποτέλεσμα ως σήμερα, όπου τα μέτωπα με τους δανειστές, το χρέος και το προσφυγικό να είναι ανοικτά, η Ελλάδα να μην διαθέτει παρουσία στα διεθνή media.

Επίσης, μια .......

Τι προβλέπεται μέχρι σήμερα για το επίδομα θέρμανσης

Χαμηλότερα εισοδηματικά όρια- και συνεπώς λιγότερους δικαιούχους- αλλά και μικρότερα ποσά επιδότησης, προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί.

Τα νέα εισοδηματικά ......

Δήμος Τριφυλίας: Πρόσκληση για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις



Ο Δήμος Τριφυλίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων περιόδου 12 Δεκεμβρίου 2015 έως 6 Ιανουαρίου 2016, έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό ενός καλλιτεχνικού προγράμματος και ποικίλλων δράσεων, που θα μετατρέψουν το Δήμο μας σε μαγικό γιορτινό χώρο, που θα διασκεδάσει τους κατοίκους του και θα προσελκύσει επισκέπτες.

Για το σκοπό αυτό και σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, καλούμε .......

Φιλιατρά: Το εφημερεύον φαρμακείο της εβδομάδας

Την εβδομάδα από 02 Νοεμβρίου έως και 08 Νοεμβρίου 2015 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 0 34 065

Κιν. 694 61 04 914

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.

Info: Από το smartphone σας με κλικ σε κάποιο από τα τηλεφωνικά νούμερα, τα καλείτε απευθείας.

Στην Καλαμάτα σήμερα Δευτέρα ο Βαγγέλης Μείμαράκης



Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ν.Δ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:.......

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Δ.Ε Φιλιατρών σήμερα Δευτέρα 02 /11 Δείτε τις περιοχές

Προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθεί ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και από ώρα 08:30 έως 16:30 λόγω ανάγκης εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τις παρακάτω περιοχές:.....